The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2014, 08:47
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Klub ze swojej kieszeni nie miał nic dawać, miał tylko podnieść cenę biletu o złotówkę (na co kibice się zgodzili) i przekazać ją Stowarzyszeniu. Czyli za określone działania (pomnik, muzeum, marketing) klub miał zgodzić się łaskawie zebrać kasę (bo na wsparcie finansowe od nich przy budowie pomnika, muzeum to zdaje się liczyć nie można...).
Ja osobiscie zawsze wrzucam do puszki piatala ale skad ta pewnosc ze kazdy kibic sie na to zgodzil ? Jezeli klub mial byc tylko posrednikiem pomiedzy chetnymi darczyncami a SKWK to nie widze problemu zeby Ci darczyncy skierowali te pienieadze bezposrednio do SKWK - rocznie jest jakies 20 spotkan wiec nie ma problemu zeby kazdy zrobil przelew na jakies 30 PLN na konto SKWK i wyjdzie na tosamo.

Ja osobiscie nie przepadam za bezkrytycznym podejsciem do samego siebie i tego krytycznego spojrzenia brakuje mi troche w SKWK (w klubie oczywiscie tez) - zamiast toczyc boje o zlotowke od biletow moze by sie SKWK zastanowilo dlaczego ludzie niechetnie wspieraja je finansowo (bo zakladam ze tak jest skoro ta zlotowka stala sie taka kluczowa) ? moze trzeba okazac sie bardziej transparentnym jezeli chodzi o wydatkowanie tych pieniedzy ? moze trzeba odciac sie od dzialan za ktore Wisla dostaje kary ? moze trzeba zmienic cos innego zeby kibice faktycznie dobrowolnie sypneli kaska ?
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 24.03.2014, 09:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Chociaż wątpię żeby wojewoda się nagle uwziął na kibiców i na chama walił kary większe niż normalnie.
Ten post wybitnie mi się podoba
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.03.2014, 09:21
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Nie przeceniajcie swojej wartości dla klubu.
Oczywiście, że znacznie lepiej mieć pełen stadion i gromki doping, jednak 3-4- tys kibiców mniej, brak kar i święty spokój + dobry PR są więcej warte.
Jeszcze raz powtarzam, średnia frekwencja do bojkotu na Wiśle to ok. 16 tys. Zobaczymy jaka bedzie średnia frekwencja po ogłoszeniu bojkotu i to nawet z tysiacami bezpłatnych rozdawanych na prawo i lewo biletów. Twoje 3-4 tys. to sobie możesz w kapcie wsadzić. Policzysz sobie niebawem. Na Zawiszy 7410 z tego 3,5 tys. bezpłatnych biletów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.03.2014, 09:26
Cytat:
Skąd ta pewność? Wojewodzie zależeć może na klubie, ale dlaczego ma zależeć na organizacji kibicowskiej która rzuca race? Weź pomyśl.
Wcześniej pisałeś, że miałby dawać kary np za AJ - co jest absurdem. A pewność jeśli chodzi o race czy coś innego? Pewności nie mam ale skoro dziś te kary wyglądają jak wyglądają np 25 tys kary za race na murawie to chyba nie byłby aż takim .....m żeby nagle Wisłę zacząć traktować wyjątkowo i dawać kary po 100 tys zł za wszystko.

Cytat:
Co by stracił? Może nic, może coś. Widzisz coś złego w tym żeby w zamian za pomoc i zgodę na zebranie funduszy ze WSZYSTKICH biletów (nie tylko od tych 7k kibiców którzy wyrazili zgody) klub coś otrzymał? Zwłaszcza że płaci kary za działalność tych którzy proszą o tą złotówkę? Dlaczego ta złotówka ma iść na SKWK a klub nadal płacić kary?
Nie wiem dlaczego udajesz, że nie rozumiesz tej kwestii. Powtarzam juz po raz kolejny. Finansowo klub by nie stracił ponieważ ta złotówka pochodziłaby nie z jego kasy a od kibiców. Kary by nadal płacił klub a jak zerwał umowę z SKWK to rozumiem, że nagle klub kar już nie będzie płacił?
A co ma zyskać? Powtarzam znowu. Pomnik, muzeum, akcje dla kibiców jak dzień dziecka, marketing. Jak dla Ciebie to jest nic no to nie wiem jak my się możemy dogadać w innych sprawach skoro takie coś negujesz.

Rozdmuchaliście razem z Bednarzem problem, którego nie było. Nagle jakieś wielkie żale o ieodpowiedzialności kibiców, o bezpieczeństwie. Ja nawet nie pamiętam kiedy my dostaliśmy poprzednio karę finansową za "działalność" kibiców a w Twoich i innych postach czytam, że klub dźwiga przez kibiców jakiś wielki krzyż i ciągle te kary dostajemy.
To co zdarzyło się na derbach to było pokłosie wydymania kibiców przez zarząd Wisły. W normalnej sytuacji przypuszczam, że nikt by rac nie rzucał. Czasy awantur na stadionach też minęły. Przy naszym układzie trybun i obecnym buforze na 40 metrów na G to jedyne wybryki na jakie stać kibiców Wisły to odpalenie rac i wywieszenie jakiegoś niestosownego (w oczach mediów) transparentu.
A tu panika jakby SKWK zaduszało finansowo klub przez te kary.

Kończę mój udział w tej dyskusji bo wygląda ona dziwnie. Wypowiada się tutaj jakaś drużyna Bednarza, która broni jego oczywistych frajerskich zagrywek - jeśli w tej sprawie czy Bednarz postąpił dobrze czy źle sa rozbieżności to w innych kwestiach tym bardziej się nigdy nie zrozumiemy.
Powodzenia i zekam aż Wam prezesik życie uprzykszy jak przestaniecie się mu podobać - chociaż tego to nie zrobi bo gdyby ci bojkotujący bojkot zrobili sój bojkot to nagle by się okazało, że frekwencja na meczu to 1 tys ludzi. Dobrej zabawy na trybunach życze i pamiętajcie, że zajmowanie nieswojego miejsca na trybunie lub bluzgi są niezgodne z prawem i regulaminem stadionu oraz nie przystoją cywilizowanemu człowiekowi i prawdziwemu kibicowi Wisły. Pozdro

Cytat:
Ten post wybitnie mi się podoba
Chodzi o to, że chyba nawet oni mają jakąś przyzwoitość i nagle by się nie porobiło tak, że Legia czy Lech dostaą za race 25 tys zł kary a Wisła za to samo dostaje 100 tys zł lub za każda inna drobnostkę jest karana wysoko.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.03.2014, 09:32
Jeśli chodzi o złotówkę - wielokrotnie tu przeczytałem, że na tylko jednym meczy zebraliście (skwk) 7000 podpisów. Z tego wnioskuję, że organizacyjnie jesteście wstanie zebrać na każdym meczu po ok 7000 zł minimum od ludzi, którzy CHCĄ finansować działania skwk.
Wygląda, że skwk wolało sobie klub do tego zaprząc bo prościej, a poza tym wtedy po złotówce nie tylko od tych co chcą ale i od tych co NIE CHCĄ zbieracie - tu jest element haraczu nie od klubu tylko od kibiców, a nie wszyscy jak wiadomo od dawna, mają do skwk zaufanie i chcą wspierać działalność pieniędzmi. Ja od dawna wolę wspierać domy dziecka albo schroniska dla psów, a i tu wspieram małe jednostki, żeby mieć max pewności, że pieniądze na podopiecznych pójdą, nie na co innego.
Teraz na klub czy Bednarza obraza, bojkoty i buńczuczne zapowiedzi "wojenki", że nie chce wyręczyć w pracy.
Ogarnięcia życzę.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.03.2014, 09:44
Ciągle powtarzany jest argument o tej słynnej złotówce. Zastanawia mnie jedno o czym zresztą pisałem - jeżeli 7 tys osób podpisuje się pod petycją to dlaczego te 7 tys osób nie może wrzucać złotówki do puszki? Zupełnie tego nie rozumiem a nikt z obrońców "bojkotu" nie wytłumaczył mi tego. Ciągle słyszę że Bednarz się wycofał ale nie dowiedziałem się czemu tym fanatykom żal dać do puszki. Skoro jest tak wielkie poparcie dla tego projektu to chyba po każdym meczu w puszkach powinno się z samego C pojawiać nawet nie te 5 a 10 tys bo 2 zł to jest żadna kwota.
Nikt sobie nie zadał pytania ile te podpisy znaczą skoro sami chętni na "złotówkę" a w puszkach pusto? A może 3/4 tych podpisów jest gówno warte bo ktoś podpisał coś czego nawet nie czytał? Nie wiem, ale dziwię się.
Sam wrzucałem do pewnego momentu do puszki i nigdy nie było to mniej niż 5 zł. Do pewnego momentu z banalnego powodu, który dla jednych będzie oczywisty dla innych nie będzie powodem więc sobie darujmy rozwinięcie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.03.2014, 09:46
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
No to najwidoczniej ja mam inne podejście do prowadzenia biznesu bo jeśli z kimś umawiam się na określone warunki współpracy, a potem przedstawia mi do podpisu coś zupełnie innego to od teraz może oglądać drzwi mojego lokalu od drugiej strony.
Nie jest istotne, jakie masz podejście.W przypadku piłki nożnej przeciągające się negocjacje, zmiany zadań i ofert, nowi gracze wciągnięci do rozmów, dziwne zapisy w umowach są czymś normalnym. Brak podpisu pod kontraktem w ostatniej chwili, a potem nagły zwrot, kiedy wydaje się, że już nie da się dogadać chyba nikogo nie powinien dziwić. Tak samo jak to, że coś zostało wstępnie zaakceptowane, a potem nic z tego nie wyszło.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz powtarzam, średnia frekwencja do bojkotu na Wiśle to ok. 16 tys. Zobaczymy jaka bedzie średnia frekwencja po ogłoszeniu bojkotu i to nawet z tysiacami bezpłatnych rozdawanych na prawo i lewo biletów. Twoje 3-4 tys. to sobie możesz w kapcie wsadzić. Policzysz sobie niebawem. Na Zawiszy 7410 z tego 3,5 tys. bezpłatnych biletów.
Średnia frekwencja to zarówno mecze z Legią, Cracovią, jak i Lechią oraz Śląskiem. Były także mecze, na których pojawiło się niewiele ponad 10 tys widzów. Jaki jest rzeczywisty wpływ bojkotu dowiemy się nawet nie po spotkaniu z Podbeskidziem, a ocenie fazy mistrzowskiej.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.03.2014 o godz. 09:57.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 24.03.2014, 09:51
Teraz na klub czy Bednarza obraza, bojkoty i buńczuczne zapowiedzi "wojenki", że nie chce wyręczyć w pracy.
Ogarnięcia życzę.
Wyręczyć w pracy? Kto tu kogo chce (musi) wyręczać w pracy? Czy to czasem nie klub powinien zadbać o marketing, promocję? Czy to nie klub powinien być zainteresowany muzeum, pomnikiem dla swojej legendy, porządnym sklepem dla fanów? SKWK poprosiło o pomoc w zbiórce pieniędzy, tylko tyle.

Bredzisz nie od dzisiaj, tak samo jest i tym razem... I jeszcze ogarnięcia innym życzysz.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 24.03.2014, 10:02
Jeśli chodzi o złotówkę - wielokrotnie tu przeczytałem, że na tylko jednym meczy zebraliście (skwk) 7000 podpisów. Z tego wnioskuję, że organizacyjnie jesteście wstanie zebrać na każdym meczu po ok 7000 zł minimum od ludzi, którzy CHCĄ finansować działania skwk.
Wygląda, że skwk wolało sobie klub do tego zaprząc bo prościej, a poza tym wtedy po złotówce nie tylko od tych co chcą ale i od tych co NIE CHCĄ zbieracie - tu jest element haraczu nie od klubu tylko od kibiców, a nie wszyscy jak wiadomo od dawna, mają do skwk zaufanie i chcą wspierać działalność pieniędzmi. Ja od dawna wolę wspierać domy dziecka albo schroniska dla psów, a i tu wspieram małe jednostki, żeby mieć max pewności, że pieniądze na podopiecznych pójdą, nie na co innego.
Ogarnięcia życzę.
Wiesz jaki jest koszt muzeum a w normalnych warunkach to część marketingu/strategii klubu? Wiesz, że te 7000 podpisów zbierane było wolontarystycznie? W końcu, że świat nie jest sprawiedliwy i chcąc coś zrobić demokracji być nie może (w prywatnej firmie, gdzie w zasadzie i tak podpisy za 1 zł były formą ankiety). ETC.
Ostatnio edytowane przez darksun : 24.03.2014 o godz. 10:24.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.03.2014, 10:46
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Co to za branża? sutenerstwo?
Wysil troche bardziej wyobraźnię .
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.03.2014, 12:00
skwk, kolejni pop.ieprzeni socjaliści się znaleźli.
Nie mało macie podatków ?
I nie chodzi o cel ani kwotę. Tylko o zasadę.
Sto razy lepsze przy kupnie biletu jest możliwość dobrowolnego ofiarowania kwoty(5zł czy ile kto chce) niż stała opłata dla wszystkich.
Ale widzę, że uznajecie takie same zasady co Tusk, SLD i wszelkiej maści lewacy i nie przeszkadzają wam kolejne opłaty za śmieci, kolejne podatki, kolejni urzędnicy i sami takie coś(co do zasady) chcecie na własnym podwórku stosować.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 24.03.2014, 12:14
Tylko, że ta złotówka od biletów szłaby na bardzo konkretne i pozytywne dla każdego Wiślaka cele. Kto z nas nie chciałby widzieć pod stadionem pomnika Reymana albo odwiedzić klubowe muzeum? Tak więc w kwestii tego pomysłu popieram SKWK. Złotówka to jest prawie tyle co nic, nikt od tego nie zbiednieje. Generalnie jest to super pomysł, pod jednym warunkiem - że SKWK udowadniałaby regularnie, że kasa idzie na wyznaczone cele, a nie np. na oprawy, bo nie każdy musi chcieć to finansować.
Dlatego nie rozumiem o co się burzysz, tu chodzi o ZŁOTÓWKĘ OD MECZU (czyli rocznie jakieś 20 zł!) ku chwale naszego klubu. Nie rozumiem twojej argumentacji, że chodzi o "zasadę". To dla zasady nie róbmy zbiórki na oprawy, bo tobie to się kojarzy z "panowaniem" Tuska i zdzieraniem obywateli...
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.03.2014, 12:17
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
skwk, kolejni pop.ieprzeni socjaliści się znaleźli....
jesteś idiotą... po pierwsze nie ubliżaj ludziom, którzy coś więcej zrobili dla klubu niż Ty...

a co do sedna... wolałbyś by SKWK było jak WOŚP żebrać, prosić, szantażować itd Jeśli chcą by powstało muzeum to muszą mieć stały i pewny dochód na czynsz, prąd, media i też by kogoś zatrudniać bo takich półgłówków jak Ty nie ma co liczyć... a jak chcesz żale wylewać to uderzaj do S.S.A. bo to ich zasraną powinnością powinno być stworzenie muzeum Wisły, ale Zarząd jest zagłupi na to, więc może i dobrze że nie ma muzeum bo by mnie szlag trafiał jakby łysy swoją glacę oglądał w paterze za mistrzostwo z poprzednich lat...

BEDNARZ WON!!!
Porter
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 24.03.2014, 12:30
Wcześniej pisałeś, że miałby dawać kary np za AJ - co jest absurdem.
Przecież funkcjonujecie w świecie absurdu organizowanego przez władzę - filmowanie, karanie za stanie na nie tym miejscu co trzeba. Jeśli lubisz teorie spiskowe - w razie konfliktu z państwem wystarczy jeden telefon z 'góry' z prośbą o przywalenie solidnej kary. I państwo weźmie sobie pieniądze na pomnik. Co więcej - ewentualna kara uderzy bezpośrednio w organizację kibicowską a nie w interes gościa który płaci podatki i daje na stadion.

Kary wyglądają jak wyglądają ponieważ płaci je klub. Są w takiej wysokości aby klubu nie zabiły ale mocno bolały. Tak samo będzie z karami dla stowarzyszenia - będą takie by by rac i transparentów nie było. Jeśli 25 tyś nie poskutkuje to wierz mi - będzie 100-ka, albo podniosą limity. Ma to być bat a nie drobne. Tu masz cytat że kary jednak już są bolesne:

Cytat:
W ostatnim momencie do gotowej umowy klub wprowadził zapis, który skutkowałby finansową katastrofą. Na meczu wyjazdowym ktoś rzuca achtungami – jest kara – kto płaci? SKWK. Na meczu wyjazdowym dochodzi do starcia między kibicami – jest kara – kto płaci? SKWK.
Nota bene zauważ mentalność Kalego - jak SKWK mogłoby dostać kary za nie swoje czyny jest darcie szat. Jak te same kary klub dostaje - jest to normalne. O czym mówisz nawet Ty:

Nie wiem dlaczego udajesz, że nie rozumiesz tej kwestii. Powtarzam juz po raz kolejny. Finansowo klub by nie stracił ponieważ ta złotówka pochodziłaby nie z jego kasy a od kibiców. Kary by nadal płacił klub..
Załóżmy że jest to operacja silniejszego w białych rękawiczkach, usprawiedliwiona jakoś tam moralnie (szczytnym celem). Czyli ściągnąć po (czyjeś) pieniądze, i w zamian zagwarantować nie pogorszenie sytuacji. Ciekaw jestem jednak jakie widzisz zabezpieczenie przed tym aby SKWK przy najbliższym problemie nie poleciało zwyczajnie w gumki i powiedziało czegoś takiego:

SharksiK napisał(a):Wyświetl post
(..) winni zajścia z racami powinni zostac ukarani, czego SKWK nie neguje i jednak jako stowarzyszenie nie posiada zadnych informacji które by mogły przyczynic sie do wyłapania sprawców.
i kwestionowało wielkość swojego udziału w partycypacji kar?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 24.03.2014 o godz. 12:34.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Stary 24.03.2014, 12:34
Porter napisał(a):Wyświetl post
jesteś idiotą... po pierwsze nie ubliżaj ludziom, którzy coś więcej zrobili dla klubu niż Ty...

a co do sedna... wolałbyś by SKWK było jak WOŚP żebrać, prosić, szantażować itd Jeśli chcą by powstało muzeum to muszą mieć stały i pewny dochód na czynsz, prąd, media i też by kogoś zatrudniać bo takich półgłówków jak Ty nie ma co liczyć... a jak chcesz żale wylewać to uderzaj do S.S.A. bo to ich zasraną powinnością powinno być stworzenie muzeum Wisły, ale Zarząd jest zagłupi na to, więc może i dobrze że nie ma muzeum bo by mnie szlag trafiał jakby łysy swoją glacę oglądał w paterze za mistrzostwo z poprzednich lat...
Sam mi nie ubliżaj od idiotów. Ubliżanie nie ma żadnego znaczenia w stosunku kto ile zrobił dla Wisły.
Po drugie nie ubliżałem skwk, tylko socjalistom i wyrażałem głęboką pogardę dla ich socjalistycznych działań. Nie ważne na jakim poziome, liczy się wstrętna socjalistyczna zasada.
Po trzecie czytaj ze zrozumieniem, bo sam wychodzisz na idiotę, skądś wziąłeś porównanie do WOŚP. O żadnym żebraniu nie pisałem. pisałem o możliwości przekazania na te cele przy zakupie biletu. Przykładowo formularz z haczykiem, tak chcę przekazać, wpisujesz kwotę i dodaje Ci się do ceny biletu. Moglibyście negocjować nawet, żeby domyślnie np 5zł było zaznaczone. Proste i klarowne. A nie wstrętny socjalizm.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 24.03.2014 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
Porter
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.03.2014, 12:49
Sam mi nie ubliżaj od idiotów. Ubliżanie nie ma żadnego znaczenia w stosunku kto ile zrobił dla Wisły..
nazwałeś SKWK pieprzonymi socjalistami...

Jeśli chcesz by coś było stałe, pewne (nie od święta) to musisz mieć budżet. Nie możesz licyć że z dnia meczonewgo jakaś kasa wpadnie 1000 czy 7000 bo tak nie może funkcjonować muzeum... co sprzątaczkę interesuje ile Ty wyżebrałeś lub nie... poza tym zgodzę się z tym, że to socjalizm (ale w innym aspekcie) to fakt, skoro na darmozjadów z S.S.A. nie można liczyć nawet z tak trafnym marketingowo celem jak muzeum, tylko czyn społeczny musi działać...

To ja porównałem zbiórki pod stadionem do WOŚP, bo na 5 daje 1 i tylko gdy jak usłyszy proszę... (i to nawet mnie się tyczy bo mam wstręt do zbiórek wolałbym nawet 5 zł doliczyć do biletu np. na meczu top).
Powód: ort, literówka
Ostatnio edytowane przez Porter : 24.03.2014 o godz. 13:21.
Porter
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 24.03.2014, 13:48
skwk, kolejni pop.ieprzeni socjaliści się znaleźli.
Nie mało macie podatków ?
I nie chodzi o cel ani kwotę. Tylko o zasadę...

Prywatny klub: od biletów do podatków
Powiem tak: fundamentalnie się mylisz.
1 zł od biletu pchnęło by nas zdecydowanie do przodu na tle innych klubów (marketing - muzeum, normalność - pomnik Raymana po tylu latach). Zupełnie stracona szansa.
Ostatnio edytowane przez darksun : 24.03.2014 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:06

... a jak chcesz żale wylewać to uderzaj do S.S.A. bo to ich zasraną powinnością powinno być stworzenie muzeum Wisły, ...
Jednak jesteś socjalistą. SSA to spółka akcyjna - firma prywatna która nie ma powinności, ani zasranej ani nie zasranej, budować czegokolwiek czego nie chce. Nawet jak kilku tysiącom (jeśli was aż tylu) bezmyślnych małolatów wydaje się inaczej.
Tylko zaślepionym socjalistom może się to w rozumieniu nie mieścić.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:13
nazwałeś SKWK pieprzonymi socjalistami...

Jeśli chcesz by coś było stałe, pewne (nie od święta) to musisz mieć budżet. Nie możesz licyć że z dnia meczonewgo jakaś kasa wpadnie 1000 czy 7000 bo tak nie może funkcjonować muzeum... co sprzątaczkę interesuje ile Ty wyżebrałeś lub nie... poza tym zgodzę się z tym, że to socjalizm (ale w innym aspekcie) to fakt, skoro na darmozjadów z S.S.A. nie można liczyć nawet z tak trafnym marketingowo celem jak muzeum, tylko czyn społeczny musi działać...

To ja porównałem zbiórki pod stadionem do WOŚP, bo na 5 daje 1 i tylko gdy jak usłyszy proszę... (i to nawet mnie się tyczy bo mam wstręt do zbiórek wolałbym nawet 5 zł doliczyć do biletu np. na meczu top).
Nic nie jest stałe i pewne. Niedawno mieliśmy walczyć o utrzymanie(takie wiem, gwiażdzisty zaraz zacytuje mnie, że to tylko pismaki warszawskie), Cupiał może mieć problemy finansowe, frekwencja może drastycznie spaść.

A co sprzątaczkę w firmie interesuje ile właściciel wyżebrał
Każdy, żebrze. Pracownik żebrze zapierdalając przed przełożonym, żeby dał mu awans, żeby miał lepsze warunki, o to, żeby nie zostać zwolnionym. Chcąc znaleźć pracę lub szukając lepszej żebrze się na rozmowie kwal. Pracodawca, żebrze przed klientami, żeby kupili jego produkty.

Nic nie jest stałe, wahania zawsze będą. Jeśli się zrobi jako opcjonalny dodatek do biletu, też będzie jakiś budżet. I te przychody będą miały mały koszt(nie tak jak zbiórki które wymagają sporej liczby ludzi do zbierania i organizacji tego). Tu będzie wszystko automatyczne. A i klub łaskawiej na to popatrzy, bo to będzie tylko działało jako pomoc w zbieraniu a nie automatyczny haracz, bo tak na to klub obecnie może patrzeć.
W dodatku to na co pójdą te pieniądze będzie miało lepszą jakość. Bo np pani w muzeum nawet jak będzie miała gorszy humor to będzie starała się być miła, bo będzie wiedziała, że od tego zależy jej praca. Ten kto będzie to organizował to też będzie mu bardziej zależało, patrzcie jakie fajne, dorzućcie do biletu.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:13
Jednak jesteś socjalistą. SSA to spółka akcyjna - firma prywatna która nie ma powinności, ani zasranej ani nie zasranej, budować czegokolwiek czego nie chce. Nawet jak kilku tysiącom (jeśli was aż tylu) bezmyślnych małolatów wydaje się inaczej.
A może ...klientom? Może z tym socjalizmem, to Wy na głowy się ten tego...
Ostatnio edytowane przez darksun : 24.03.2014 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:16
Klient, który naraża firmę na straty jest szkodnikiem i przestaje być klientem.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.03.2014, 14:19
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nota bene zauważ mentalność Kalego - jak SKWK mogłoby dostać kary za nie swoje czyny jest darcie szat. Jak te same kary klub dostaje - jest to normalne. O czym mówisz nawet Ty:
No właśnie. Doszliśmy przez tą całą indoktrynację polityczno-medialną do tego, że te wszystkie debilne kary uznajemy już w kategoriach normalne
Masakra.
Jak to ktoś kiedyś ładnie powiedział, w domu wariatów jak na 100 osób 99-ciu będzie wariatami, to będą uważać się za normalnych, a ten jeden będzie nienormalny.
Powiedzmy wprost. Wszystkie te kary są DEBILNE, NIENORMALNE, IDIOTYCZNE, S....IAŁE, POKAZUJĄCE NIEUDOLNOŚĆ, ZAKŁAMANIE, BRAK LOGIKI, BRAK ROZSĄDKU!!!!!
Ale prawo to prawo. Obowiązek niestety za czyny innych spada na organizatora. A nim jest klub. Więc zrzucanie odpowiedzialności na SKWK żeby się martwiło o incydenty to jest jakby uciekaniem przed prawdą o swojej nieudolności, której efekt jest taki, że kluby dały sobie narzucić odpowiedzialność za każdy niezależny od nich incydent. Oczywiście każdy powinien odpowiadać za swoją działkę. Kluby za swoją, kibice za swoją. U nas prawo przewiduje, że każdy odpowiada nie za swoją działkę a wy to rozpatrujecie, w kategoriach normalne, bo klapki wam na mózgi się zsunęły i nie potraficie pomyśleć logicznie.

Buahahahahaha.
Inaczej nie da się tego skomentować
Wartości niematerialnych nie da się kupić. Sorry. I Wisła nigdy nie będzie niczyją prywatą.

BTW. Bednarz wydał oświadczenie, że nie rozdawał nigdzie biletów. To ciekawe jak wytłumaczy nagły trwający w poniedziałek nagły popyt na bilety z sektora E 15?, który będąc pusty jak sprawdzałem rano nagle stał pełny jak sprawdziłem nie wiem po 3 godzinach :schock:
Kłamią że głowa mała
Ostatnio edytowane przez palikot : 24.03.2014 o godz. 14:27.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:20
Klient, który naraża firmę na straty jest szkodnikiem i przestaje być klientem.
Jaką kwotę straci klub na braku kilku tysięcy kibiców (bilety, "kiełbaski" itd.) a jaką traci za np. race Prezes, który naraża firmę na straty...
PS: Z tym socjalizmem to jednak jest problem: Ci, którzy na mecz nie idą (np. solidaryzując się z bezpodstawnie pozbawionymi wstępu) narażają firmę na straty! Na pohybel, my tu nauczymy Was kapitalizmu... rodem z Korei... Ekonomi/filozofiii to Wy już mistrzowie w to nie mieszajcie...
Ostatnio edytowane przez darksun : 24.03.2014 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:24
Za bilety straci, za kiełbaski raczej nie - przecież fanatycy kiełbasek nie kupują (wstyd ), za brak kar zyska, a ponadto bezpieczny stadion może przyciągnąć kibiców (nie fanatyków) i wtedy i trochę z biletów mniejsza strata i na kiełbaskach większy zarobek ...
Kary przyznale Ekstraklasa SA albo wojewoda (zamyka stadion lub część) - kto tu naraża klub na straty Bednarz czy "kibice"?
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 24.03.2014 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:25
darksun napisał(a):Wyświetl post
Jaką kwotę straci klub na braku kilku tysięcy kibiców (bilety, "kiełbaski" itd.) a jaką traci za np. race Prezes, który naraża firmę na straty...
Który prezes ?

No, właśnie jedno pytanie, które pokazuje jak bardzo pozycja SKWK jest słaba. Dla jednych stety dlla drugich niestety.
Skoro SKWK uważa, że klub ich oszukał to dlaczego na wroga wzięli Bednarza.
Przecież to Cupiał wszystkim rządzi. To Cupiał sprowadził policję, podjął decyzję o zakazach. Powinno być Cupiał won. Cupiał albo my.
Dlaczego tego nie robią ? Bo mają słabą pozycję, więc prowadzą zupełnie bezsensowną wojenkę o Bednarza, który odejdzie jak Cupiał uzna to za korzystne. I się ucieszą z nic nie wartego zwycięstwa.
Cupiał takim ruchem sobie znowu z SKWK ładnie pogra. I słusznie bo dlaczego ktoś ma na nim coś wymuszać.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 24.03.2014 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:30
Za bilety straci, za kiełbaski raczej nie - przecież fanatycy kiełbasek nie kupują (wstyd ), za brak kar zyska, a ponadto bezpieczny stadion może przyciągnąć kibiców (nie fanatyków) i wtedy i trochę z biletów mniejsza strata i na kiełbaskach większy zarobek ...
OK. Poczekajmy zatem. Śmiem twierdzić, iż mówisz o klubie w Niemczech Anglii ale ok. Poczekajmy na te tłumy walące regularnie na mecz a teraz odstraszone "kibolami"... Kibolami z E, D, G, B...
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 24.03.2014, 14:32
palikot napisał(a):Wyświetl post
Buahahahahaha.
Inaczej nie da się tego skomentować
Wartości niematerialnych nie da się kupić. Sorry. I Wisła nigdy nie będzie niczyją prywatą.
Nie rozróżniasz (być może nie ty jeden) Wisły SA (prywatna firma działająca w oparciu o prawo handlowe) od Wisły TS jako klubu sportowego, który niczyją prywatą nie będzie.
Spółka Akcyjna z definicji jest WŁASNOŚCIĄ AKCJONARIUSZY i sentymenty tego nie zmienią.
Przytomności życzę
Powiedzmy wprost. Wszystkie te kary są DEBILNE, NIENORMALNE, IDIOTYCZNE, S....IAŁE, POKAZUJĄCE NIEUDOLNOŚĆ, ZAKŁAMANIE, BRAK LOGIKI, BRAK ROZSĄDKU!!!!!
Ale prawo to prawo. Obowiązek niestety za czyny innych spada na organizatora. A nim jest klub. Więc zrzucanie odpowiedzialności na SKWK żeby się martwiło o incydenty to jest jakby uciekaniem przed prawdą o swojej nieudolności, której efekt jest taki, że kluby dały sobie narzucić odpowiedzialność za każdy niezależny od nich incydent. Oczywiście każdy powinien odpowiadać za swoją działkę. Kluby za swoją, kibice za swoją. U nas prawo przewiduje, że każdy odpowiada nie za swoją działkę a wy to rozpatrujecie, w kategoriach normalne, bo klapki wam na mózgi się zsunęły i nie potraficie pomyśleć logicznie.
Taką będziesz miał w domu imprezę, jakich gości zaprosisz. W taki sposób organizator odpowiada za imprezę masową.
Kary nie są przejawem nieudolności tylko reakcją na zachowanie "gości".
Czy się to gościom podoba czy nie.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 24.03.2014 o godz. 14:59.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.03.2014, 16:20
Nie rozróżniasz (być może nie ty jeden) Wisły SA (prywatna firma działająca w oparciu o prawo handlowe) od Wisły TS jako klubu sportowego, który niczyją prywatą nie będzie.
Spółka Akcyjna z definicji jest WŁASNOŚCIĄ AKCJONARIUSZY i sentymenty tego nie zmienią.
Przytomności życzę

Taką będziesz miał w domu imprezę, jakich gości zaprosisz. W taki sposób organizator odpowiada za imprezę masową.
Kary nie są przejawem nieudolności tylko reakcją na zachowanie "gości".
Czy się to gościom podoba czy nie.
W sumie tak. Masz rację Wisła S.A to firma prywatna i może robić wszystko, co jej podoba, nikt nie ma prawa jej zabronić.
Jeśli może wszystko to nic nie stoi na przeszkodzie by zmienić nawet nazwę na "Cracovia bis Kraków" oraz zmienić barwy na biało-czerwone pasy i wynająć stadion na ul Kałuży, zamiast grać na drogim przy R22
Dlatego przyznaję ci rację. I głowę w piasek chowam. Jestem debilem i nic już więcej nie pisze
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 24.03.2014, 16:44
Czegoś tutaj ktoś nie rozumie. Cupiał, Bednarz mogą mieć różne pomysły. Jako kibice, klienci mamy prawo te decyzje komentować. Mamy prawo protestować i formować własne postulaty. Na pewno Bednarz nie ma prawa zrywać/zmieniać umów z klientami (karnety, zniżki, zakazy dla ludzi popijających piwko) wbrew zapisom tychże. Nie dorabiajcie do tego kapitalistyczno-socjalistycznych teorii... To są zupełnie inne płaszczyzny. Z drugiej strony Wisła nie jest pierwszą lepszą zabawką, firmą. Cupiał kupił małą część tego co nazywamy Królową Polski. Nie da rady wycenić kibiców, historii, tęsknoty za ojczyzną, która przyświecała założycielom.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 24.03.2014, 16:47
U nas prawo przewiduje, że każdy odpowiada nie za swoją działkę a wy to rozpatrujecie, w kategoriach normalne, bo klapki wam na mózgi się zsunęły i nie potraficie pomyśleć logicznie.
A co definiuje działki jak nie prawo?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów