The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2014, 20:10
Lechia jedzie z racami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.03.2014, 20:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mhm, czyli brak sponsora to przez tych kiboli... Bez komentarza. A co za sponsor zechce wykładać dobrą kasę na klub, na którego mecze chodzi po 7 tysięcy ludzi?
Przypomnisz mi jaka była frekwencja kiedy Cupiał zdecydował się na wejście do Wisły?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2014, 20:15
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Lechia jedzie z racami.
Bandyci
Ja się pytam gdzie jest Bednarz?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.03.2014, 20:31
Pojechał na Gran Derby ...Czech:

https://www.youtube.com/watch?v=CA0hH8qPbgA
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.03.2014, 21:06
raindog napisał(a):Wyświetl post
Ciekawostki:

Aby zapłacić karę 25 tys. zł - potrzeba zakupu 1250 biletów normalnych, niekarnetowych na C ( gdzie jednak w praktyce na C zasiada dużo dzieciaków i większość to karnetowcy).
pod warunkiem,że kara jest tylko i wyłacznie finansowa.gorzej gdy zamkną cały stadion.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.03.2014, 21:17
Ciekawostki:

Aby zapłacić karę 25 tys. zł - potrzeba zakupu 1250 biletów normalnych, niekarnetowych na C ( gdzie jednak w praktyce na C zasiada dużo dzieciaków i większość to karnetowcy).

Sektor C - przy założeniu, że co mecz pojawia się tam 5000 tys. kibiców, gdzie nikt nie jest karnetowcem i kupuje normalny bilet, generuje zysk: 100tys. zł za mecz. Przy czym, rzadko tam jest więcej, niż 5000 kibiców, połowa to dzieciaki, większość ma karnety a część nie ma zamiaru bojkotować meczów. W perspektywie sezonu - przy najbardziej optymistycznych prognozach daje to 2mln zł za cały sezon, a więc 500 tys. euro. Gdzie w praktyce to zapewne 250 tys. Euro. Jeśli jednak doliczymy do tego bojkotujących inne sektory, straty z ewentualnego bojkotu (przy pesymistycznym założeniu) to maks. 500 tys. euro/2mln zł za rok.

Mowa tu o stratach w perspektywie całego sezonu - tj. 20 meczów u siebie, bez uwzględnienia ew. zysków i kar za odpalenie i rzucenie na murawę rac; kar za sektorówki itp. jak i tego, że ludzie z C i tak nie kupują gadżetów w oficjalnym sklepie.
...jeśli założyć, że negocjacje nigdy nie maiły miejsca i kibice nie muszą powstrzymywać się od odpalania rac, kontrowersyjnych opraw itp. - zapewne tych kar byłoby trochę.

Ogólnie rzecz biorąc, poprzez walkę z SKWK klub niewiele traci. Jeśli jednak powinien na czymś się skoncentrować, to przede wszystkim na poprawieniu wyniku sportowego, bo o ile ten będzie, straty będą minimalne, a w perspektywie całego sezonu zyski mogą być dużo większe. Sponsor dający 1mln Euro rocznie i w zasadzie C może nie przychodzić przez dwa lata i wyjdzie na jedno.

Dla porównania:
Legia - minimalna cena biletu: ok. 30 zł; potencjalna frekwencja na Wisłę - pesymistycznie 20 tys. kibiców (choć zapewne każdy legionista by mnie tu wyśmiał); Przy średniej cenie biletów 40 zł (co jest kpiną, bo na mecz z Wisłą to cena minimalna) i 20 tys. na meczy z Wisłą, Legia poprzez wybryki swoich sympatyków, zanotowała takie same straty, jakie Wisła osiąga zyski z C podczas CAŁEGO SEZONU! (bez uwzględnienia kar) (800 tys. za bilety + 100 tys. kary bezpośredniej).

Mowa tu o porównaniu zysków i strat w praktyce, bo jeśli porównamy tezy najbardziej pesymistyczną dla Legii i najbardziej optymistyczną dla Wisły, to podczas tego meczu Legia straciła tylko połowę całorocznych zysków Wisły z C.
Nie bez powodu Bednarz stwierdził, że klub liczy się z obniżoną frekwencją przez kilka lat i da radę. W końcu to tylko 7% naszego budżetu.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 22.03.2014, 21:54
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
No powiedzmy na sucho, że za głowe Bednarza SKWK gwarantuje 2tys co kolejkę zakupionych biletów, plus 2-3 tyś wykupionych karnetów C na przyszłą rundę...atmosferę piłkarskiego święta .

Klub oczywiście rezygnuje z poronionego pomysłu współpracy z policją i cofa wydane zbiorowe zakazy stadionowe , zaznaczając że winni zajścia z racami powinni zostac ukarani, czego SKWK nie neguje i jednak jako stowarzyszenie nie posiada zadnych informacji które by mogły przyczynic sie do wyłapania sprawców.

Zarówno klub jak i SKWK zapewnią, że dołożą wszelkich starań by nasz stadion przy R22 był nie tylko areną mistrzostw ale przede wszystkim stał się domem wszystkich Wiślaków.
Klub bardzo ceni cięzką pracę jaką Stowarzyszenie wykonało w poprzedniej rundzie, czyniąc R22 stadionem najbezpieczniejszym w Polsce. Chcemy by ta współpraca była kontynuowana na równie wysokim jak do tej pory poziomie.

Jak wiadomo najważniejsze w tym wszystkim jest dobro naszego ukochanego klubu dlatego oczywistością jest fakt ,że obie strony ponownie zasiądą do rozmów o 1zł od biletu. Idea jak i sam pomysł jest wielki dla wszystkich nas i klubu , dlatego obie strony postarają sie uczynic akcję bardziej przejrzystą i zrozumiałą dla każdego kibica krakowskiego klubu.

Trenerem krakowskiej Wisły był i jest F.Smuda, który przez niedomówienia prasowe został niejako wciągnięty w ten okres nieporozumień, jednak jak można pamiętać, stanowczo od tego protestował.

Na zakończenie chcielismy podziekowac panu B. Cupiałowi, który nie tylko jest właścicielem ale przede wszystkim wiernym kibicem Wisły... i dobro klubu jest dla niego najważniejsze.
Pasi?
Amen! Pewnie, że pasi. Tylko o to chodzi, że musi dojść do jakiś mediacji między klubem (bez Bednarza) a kibicami. Musza być obydwie strony. A jak SKWK strzela focha i nie chce się odzywać, to kibice nie mają przedstawiciela w tych rozmowach. Bo prędzej, czy później taka wola ze strony klubu się pojawi. Za przyzwoleniem Cupiała, a ponad głową Bednarza.

W innym poście pisałeś, że decyzyjni bez problemu są w stanie zapanować nad całym młynem. To oczywista prawda, problem w tym, że w tych oświadczeniach SKWK udaje Greka i twierdzi, ze to niemożliwe. Nie wiem czy jesteś z Sharksów, czy tylko masz taki nick Ale dobrze pamiętam fetę mistrzowską w 2003 roku. Do tamtej pory klub zawsze płacił kary za wbieganie kibiców po zakończeniu ostatniego meczu. Nijak nie umieli nad tym zapanować. A wtedy pod koniec meczu z Widzewem ochrona wyszła, a zastąpili ją Sharksi. Ustawili się kordonem pomiędzy bramką z C, a boiskiem. Spider poinformował z gniazda że "kto przeskoczy ogrodzenie będzie dyscyplinowany na sektorze" i nikomu nie przyszło to głowy. Dzisiaj posłuch byłby podobny, dlatego dziwię się zdziwieniu SKWK.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.03.2014, 21:55
A to nie przypadkiem ci tajniacy i operacyjni zaproszeni przez Bednarza? Wtapiają się w tłum?
Nie.
Wszyscy z C w 12 minucie przenieśli się na środek by połączyć siły i dopingować wspólnie ze środka trybuny.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.03.2014, 22:05
Ogólnie prowadzi to do wniosków, że o ile Wisła nie zacznie grać, jak za jesiennego Probierza, to prędzej czy później SKWK dojdzie do wniosku, że ten protest nie jest specjalnie dotkliwy dla klubu. Wtedy zaczną przychodzić a stadion by z trybun napieprzać w Bednarza, twierdząc, ze tak trzeba. A prosty lud - tak jak dzisiaj uważa, że jedyną słuszną drogą jest bojkot, tak wtedy za jedyną słuszną drogę uzna, to co twierdzi SKWK. A będą to robić w imię wolności i niezależności względem kogokolwiek.
Ale skąd te teorie ?, policz pierwsze straty Bednarza z pierwszego meczu bojkotu czyli z Zawiszą. Wiadomo, że teraz kasę za karnety skasował ale 7410 z czego połowe mogą stanowić bepłatne bilety w liczbie 3,5 tys. rozdane gdzie się da.A tak niebawem będzie wygladał dla niego zysk z meczu od nowego sezonu, kiedy nie bedzie już miał zaksięgowanych pieniędzy za karnety. Poza tym z taką śmieszną frekwencją straty będa narastać lawinowo. Uważaj jak ludzie zaczną przychodzic na stadion, pobożne życzenia.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 22.03.2014, 22:08
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie.
Wszyscy z C w 12 minucie przenieśli się na środek by połączyć siły i dopingować wspólnie ze środka trybuny.
Czyli złamali prawo, zmieniając samowolnie przysługujące im miejsce. Bednarz będąc konsekwentny powinien ukarać ich zakazem stadionowym.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.03.2014, 22:14
policz pierwsze straty Bednarza .....
straty klubu.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.03.2014, 22:26
Bednarz jest nielubiany. Ok. Był prawie tak samo znienawidzony przed sporem z SKWK i w jego odbiorze niewiele się zmieniło, a jemu to wisi. Skąd, jednak, ten optymistyczny wniosek, że jet w klubie osamotniony. Czy zapomnieliście już o Pilchu, wymienianym jednym tchem z prezesem Wisły w oświadczeniu SKWK. Czy Pilch nie jest czasem jednym z najbardziej zaufanych ludzi Cupiała? Czy w ogóle nie jest tam tak, że wszyscy mają już dość obecnej sytuacji? Co w sytuacji, gdy nie jest to działanie znienawidzonej osoby, która wyszła przed szereg, a efekt przemyśleń wszystkich, którzy mają coś do powiedzenia w Wiśle?
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 22.03.2014, 22:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A ja widzę, że Biała Gwiazda świeci jasniej, kiedy nie ma tam niektórych osób...
Najjaśniej świeci wtedy gdy nie ma podziałów !

Co do tajniaków:
Cytat:
Z szybkich obliczeń wczoraj na sektorze C było ok 30. milicjantów w pełnym rynsztunku + kaski leżące na ziemi. Co przy garstce osób na sektorze jest liczbą przytłaczającą.
Czerwona strzałka wskazuje tajniaków (dwóch z nich miało barwy Wisły), romansowali z czarnymi gadami przed meczem.
Pełna liczba tajniaków jest zdecydowanie wyższa lecz nie wszystkich udało się rozkminić. Było sporo kurew na innych sektorach, których obecność nawet u dziadków mocno irytowała.
https://www.facebook.com/WislaHonor
Ostatnio edytowane przez heoij : 22.03.2014 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.03.2014, 22:48
http://www.youtube.com/watch?v=LozUW--BITQ ...10 znakow
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.03.2014, 01:45
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś mógłby przypomnieć, jaka była chronologia zdarzeń? Tzn najpierw mecz z Cracovią i race, a potem oświadczenie SKWK o tym, że zostali oszukani przez Bednarza, czy odwrotnie?

Na kilka godzin przed meczem z Cracovia mialo dojsc do zawarcia umowy. Jak wiemy Bednarz "zmodyfikowal" ta umowę w ostatnim momencie i obie strony sobie podziekowaly. Lista zresztą jest dluzsza..i tym samym SKWK poinformowalo Bednarza ze zawiesza dzialalnosc stadionowa ( przed Derbami)
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.03.2014 o godz. 01:48.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 23.03.2014, 01:52
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Na Partizanie Grobari też cwaniakowali jacy są niezbędni i partizan ma dwie ekipy. Pycha kroczy przed upadkiem. ;-)
Z czego Ty ta ekipe chcesz ulozyc?

SKWK = Ultra Wisla, sharks, nieobliczalni, sekcja Wisla Graffiti, Wislaccy Patrioci, reszta grup kibicowskich Wisly, krakowskie osiedla, brygada Nowa Huta. fan cluby, starzy wyjadacze, wyjazdowicze. wsparcie chuliganki i ultrasow z Lechii, Śląska, Unii i Polonii Przemyśl.
5 lat nie mamy zebym musial wam tlumaczyc takie rzeczy...

Jaka to niby grupa powstanie chętna sie im przeciwstawić?
Cala armia kibicowska Wisly to SKWK i otoczka.

)
Na Partizanie to zresztą o co innego chodzi, tak jak bylo na Jadze.

Wojna trwa, dni Bednarza są policzone.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.03.2014 o godz. 02:21.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 23.03.2014, 02:02
I jak ktoś bojkotuje mecz to nie musi byc z SKWK, kazdy ogarnięty kibic widzi co się dzieje.. i Bednarza trzeba wy.......ic, nie tylko za zlotowke, za kary, inwigilację, za zakazy opraw, za nazywanie nas bandytami, za naruszanie dobrego imienia osób którzy wspierali Wisle gdy on biegal w koszulce Legii, , naloty psow na domy ultrasów, przekazywanie ich danych policji, podjurzanie, policje na stadionie, za czesrtwe gadki ze ma nadzieje ze ci kibica juz nie przyjdą na mecz, za przekupstwa gazety wyborczej, za manipulowanie opinia publiczna, ten gość po prostu jest skończony. Żaden prezes nie wyrzadzil takiego kurestwa.. na Legii napierdalanka w meczu. jaga w najlepsze i ...? i gowno, u nad odpalona raca i od kryminalistów nam jedzie i straszy policja j sadami, przy okazji falszuje umowe tym samym blokując budowę pomnika Reymana.

I klamie ze to klubowe pieniądze, to nie sa klubowe pieniądze tylko bilet drożeje o zlotowke i kibic od siebie doklada, a w klubie dalej jest tyle samo kasy. Niestety..sprytna manipulacja stad newsy gazet ze kibice chcą haraczu od klubu..jakiego ....a haraczu skoro to NIE JEDT KLUBOWA KASA. Podpisów kibicow w JEDEN mecz zebrano aż 7000 i wszystkich ich lysy wyjebal, ze Smokiem Wislackim na czele, który byl koordynatorem akcji zlotowka od biletu i mocno wierzyl ze sie powiedzie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.03.2014 o godz. 02:11.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.03.2014, 05:30
Ci tajniacy nie mieli przypadkiem napisane na kamizelkach - "ochrona"?
Wielce prawdopodobne.

Dzien przed meczem Impel wypowiedział Wiśle umowę, za 1,2 mln zł długu.
Może łysy poprosił kolegów z psiarni o pomoc w wypełnieniu warunków bezpieczeństwa imprezy masowej i przebrał ich za ochronę.

Dziwne, bo podobno Bednarz sra dolarami.
Ktoś wspiomniał że Wisłę stać na puste trybuny przez kolejna 2 sezony, ok fajnie.

Podobno, od wyrzuceniu bandytów z trybun, Jacek jest bombardowany ofertami sponsorskimi .
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.03.2014, 08:12
Czyli złamali prawo, zmieniając samowolnie przysługujące im miejsce. Bednarz będąc konsekwentny powinien ukarać ich zakazem stadionowym.
Ja też się przesiadłem, ludzie palili fajki na górze E i nie było problemu z tajniakami których ponoć było multum. Inny świat niż ten w mediach 'pro bojkotowych'.

Wielce prawdopodobne.
Może (..)
Dziwne, (..) podobno (..)
Podobno.
A może jednak nie ma co dorabiać zbędnej teorii?
Jeśli nie widzisz że sporo rzeczy jest zwyczajnie naciągane ze strony 'fanatyków' to nic Cie nie przekona.

P.S.
Wiesz że ponoć stadion wygwizdał piłkarzy po meczu? Czytałem info na fb.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 23.03.2014, 09:17
Ja też się przesiadłem, ludzie palili fajki na górze E i nie było problemu z tajniakami których ponoć było multum.
Dzisiaj może tak, nie czepiali się o to , ale już były przypadki w Polsce, że ludzie mieli duże problemy przez to. Jeśli zgodzimy się na takie działanie psów, jakie zaserwował nam bednarza to za coś takiego będziesz niedługo mógł ponieść konsekwencje. Step by step...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.03.2014, 09:19
Są pozytywy ostatniego meczu. Powiem szczerze, że kibice zaskoczyli mnie bardzo im plus-, przede wszystkim charakterem i inteligencją. Wydawało mi się, że mimo wszystko (propaganda w mediach) widzów na stadionie będzie o wiele więcej, a jednak... Cieszy to, że jednak stanowimy pewną społeczność, która nie da sobą pomiatać.
Oczywiście nie oceniam koneserów polskiej piłki nożnej- oni chodzą bo się pasjonują widokiem kopaniny oraz kopania po czole. Niech chodzą i zdają relacje.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 23.03.2014 o godz. 09:39.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2014, 10:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Są pozytywy ostatniego meczu. Powiem szczerze, że kibice zaskoczyli mnie bardzo im plus-, przede wszystkim charakterem i inteligencją. Wydawało mi się, że mimo wszystko (propaganda w mediach) widzów na stadionie będzie o wiele więcej, a jednak... Cieszy to, że jednak stanowimy pewną społeczność, która nie da sobą pomiatać.
Oczywiście nie oceniam koneserów polskiej piłki nożnej- oni chodzą bo się pasjonują widokiem kopaniny oraz kopania po czole. Niech chodzą i zdają relacje.
Widzów było w ch.j a nawet więcej i to nie żadnych koneserów. To byli "najwierniejsi kibice", czytaj:

kubson na Wislaportal.pl napisał(a):
W dniu wczorajszym
Wisła Kraków, w obecności 7500 najwierniejszych kibiców, przegrała mecz mimo tego że była zdecydowanie lepszym zespołem. Ale to był jedyny negatywny element tego meczu. Zaraz po zakończeniu- widziałem na tym forum ostatni skowyt tego trupa- SKWK. Kto był na meczu ten wie-doping był fenomenalny. Prawdziwi kibice, cały mecz zdzierali gardła, na Chwałę Wisły Kraków. Nawet ja, nie spodziewałem się, tak intensywnego dopingu. Wiem że załamani zwolennicy SKWK, próbowali na tej stronce to deprecjonować. Ale nie uda wam się to. W czoraj na R22 narodził się prawdziwy RUCH KIBICOWSKI. Najpierw komendy do dopingu, wychodziły z mojego D, a następnie całe C połączyło się na C3 i kierowało całym stadionem. Wszyscy co byli, twierdzili że doping był co najmniej o klase lepszy, niż za zdelegalizowanego na Wiśle stowarzyszenia. Szkoda tylko że gracze, nie dostroili się do fantastycznej atmosfery. Gdy przypomne sobie, bojkotowany mecz z Górnikiem-to aż śmiać mi się chce. Wtedy-pojedyncze okrzyki, wczoraj ciągły i bardzo głośny śpiew. Podobno miały być mandaty za przekleństwa, tak pisał jeden ułomny umysłowo-hahahhaha. To by cały stadion musiał dostać. Ten sam niepełnosprawny psychicznie, pisał że będzie 3 tyś Policjantów, policzyłem było ich na C5 dwunastu Bojkot wręcz wzmocnił finansowo Wisłę!!! Sprzedano prawie 11tyś biletów, a na mecz o tej samej porze (piątek godz 20;30) zostało zakupionych 12tyś biletów. Straty Wisły, i Bednarza wynoszą 1tysiać biletów po 15złotych-bo tylko C zbojkotowało. Szybkie przeliczenie, oznacza stratę 15 tysięcy złotych!!!! HAHAHAHAHHA. Przecież to jest kpina. Bedziecie strajkować, a do końca sezonu, kasa z waszych biletów będzie finansowac nasz klub Paradoks- najwięksi wrogowie Wisły, będą płacić na Wisełkę duuużo kasy Najgorsze jednak, dla was jest to, że wczoraj okazało się, że to nie Bednarz wydał wam wojnę, tylko Cupiał. Wczoraj właściciel wreszcie opowiedział się przeciwko wam. Czyli, postulaty zdelegalizowanego stowarzyszenia, się zmienią. Teraz oprócz Bednarza i Smudy, będziecie chcieli głowy Cupiała. W dniu wczorajszym, kibice udowodnili, że was już nie ma!!!. Skowyt będzie jeszcze na tych stronach głośny, ale nikt już wam odpowiadać nie będzie. Fakty sa takie-do końca sezonu siedzicie po melinach, oglądając mecze, a Wisła finansowo nie traci nic. OSTATNI RAZ WYPOWIADAM SIĘ na temat tego stowarzyszenia. Dlaczego-bo coś takiego jak bojkot. Wy po prostu przestaliście chodzić na Wisełkę, a wasze miejsce zajmują nowi z sektora C3. TAK JUŻ BĘDZIE, i tego na tym forum nie zmienicie, a wczorajsze poparcie Cupiała, dla działań Bednarza, było waszym gwoździem do trumny
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.03.2014, 10:49
Być może ta osoba nie zażyła lekarstw i słyszała "głosy". Aczkolwiek mógł też c+ wyłączyć mikrofony- może dlatego nic nie było słychać

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 23.03.2014, 10:57
Nie wiem co ten kubson bierze, ale ma dobrego dilera...takiej błazenady dawno nie czytałem...Urban czy Michnik by się takiej propagandy nie powstydzili. Trochę wstyd, że ktoś taki chodzi na D (jeśli pisze On prawdę?).
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 23.03.2014 o godz. 11:09.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 23.03.2014, 11:00
Ja też się przesiadłem, ludzie palili fajki na górze E i nie było problemu z tajniakami których ponoć było multum. Inny świat niż ten w mediach 'pro bojkotowych'. [...]
Możesz mi przytoczyć, jakieś teksty z tych "mediów pro-bojkotowych" Są takie w ogóle

Jak na razie to można w mediach dostrzec jedynie wspólny anty-kibicowski front od wybiórczej poprzez GK, DzP aż po portale informacyjne jak Interia. A w nich wszystkich obłuda o "haraczu dla bandytów" etc. etc.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2014, 11:31
Zarzucacie SKWK kolesiostwo, łamanie prawa itp a sami teraz tworzycie z Bednarzem grupkę wzajemnej adoracji, sami staliście się bandytami w świetle obecnego prawa, regulaminu stadionu i słów Bednarza - chociaż sam Bednarz ani żadne media, policja itd teraz problemu nie widzi w was. O co mi chodzi?
Złamaliście regulamin stadionu zajmując inne miejsca niż te na bilecie wskazane, używacie wulgaryzmów co jeszcze kilka dni temau potępiał Bednarz ale teraz siedzi cicho. Także się zastanówcie z kim się zadajecie i co sobą zaprezentowaliście. Jak będzie trzeba to przy okazji i was nazwano by bandytami za 2 powyższe wykroczenia. Ale okazji takiej zapewne nie będzie bo teraz na trybunach jest to czego chce rząd, media i Bednarz, czyli jedna wielka stypa. Niezorganizowani ludzie, którzy nie podejmą żadnej inicjatywy, marionetki, które nigdy się nie postawią, nie wyrażą swoich poglądów patriotycznych (które sa niewygodne), politycznych. Także możecie być spokojni, nikt wam od bandytów nie pojedzie bo już jesteście trzymani za pyski i żadnej mordy wam nie trzeba dorabiać.
I to jest właśnie sedno problemu. Na kibiców i ludzi z SKWK wylano wiadro pomy bo sa niewygodni. Oczywiście race rzucone na boisko można uznać za coś nieprzyzwoitego ale już wszystkie inne oskarżenia zaczynając od tego, że SKWK chroni "bandytów" co rzucają race (no najlepiej żeby SKWK tych ludzi wyłapało i jeszcze osądizło we własnym gronie) po gadki Bednarza, że normalnemu człowiekowi przeszkadza śpiewanie, że Legia to stara k... itd to już szukanie dziury w całym i dopieprzanie się na siłę do kibiców.
Jak dla was Wielka Wisła, mocna Wisła to będzie klub, który na każdej płaszczyźnie będzie odstawał od reszty ekip - nawet tych najmniejszych w Polsce - to gratuluję poczucia humoru. Klub bez oflagowania, bez akcji patriotycznych, charytatywnych, bez głośnego dopingu u siebie, bez kibiców na wyjezdzie, bez opraw. Co to ma być? To jest taka Wisła jakiej chcecie?
Oczywiście do SKWK się można czepiać, do kibiców z C można mieć pretensje, że czasami wyżej srają niż dupę mają ale w tym wszystkim tak samo jesteście zatraceni wy, czyli osoby z innych sektorów, które wmówiły sobie, że są wrogiem numer jeden dla przeciętnego kibica z C, które wmówiły sobie, że dziś są tymi najwierniejszymi, że taka Wisła na trybunach jak ta z meczu z Zawiszą to jest coś pięknego. A prawda jest taka, że kibicowanie zapewne 99% ludzi z tych 7 500 zamyka się na przyjściu raz na 2 tygodnie na mecz. Niby kochacie Wisłę ale tak naprawde kochacie Wisłę S.S.A. i tylko na te mecze przychodzicie, a że te 99% z was to właśnie zwykli kibice (oczywiście bez obrazy) a nie fanatycy bo ani na kosza nie pójdziecie, ani na futsal ani was nigdy Wisła na wyjezdzie nie widziała. I tu jest problem, bo nagle okazuje się, że ci najwiersniejsi z wiernych to po prostu oglądacze piłki nożnej, ludzie, którzy po prostu lubią sobie wyskoczyć na jakiś meczyk raz na jakiś czas, bez żadnych zobowiązań, bez angażowania się w cos dodatkowego. Także każdy powinien znać swoje miejsce w szeregu i nie tworzyć teorii, że Wisła zbojkotowana przez SKWK to coś pieknego.
Jeśli ktoś się po tym poście poczuł urażony to po prostu nie wpisuje się w obraz ludzi, o których pisałem także proszę się nie ciśnieniować.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.03.2014, 12:23
W pierwszej połowie o ile jak na taką liczbę ludzi, którzy chodzą na Wisłę w miarę regularnie (nie Ci co dostali za darmo) doping ok, to w drugiej połowie nie istniał. Co do ludzi typu"kubson" w dalszym ciągu się nie dowiedziałem, o co im ciągle chodzi. Przecież oni nas nie chcą na trybunach i nas nie ma więc w czym problem. My mamy bojkot, a reszta mecz bez "bandytów". Nie zgadzam się ze wszystkim co związane z skwk, ale ciągłe pisanie iż wyrządzają szkody są śmieszne. Swoją drogą, czy na Wiśle oglądamy dalej takie obrazki https://www.youtube.com/watch?v=DZD_Y8pDHXM ? Teraz pirotechnika jest zła, za niedługo stanie, a następnie śpiewanie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.03.2014, 12:35
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj może tak, nie czepiali się o to , ale już były przypadki w Polsce, że ludzie mieli duże problemy przez to. Jeśli zgodzimy się na takie działanie psów, jakie zaserwował nam bednarza to za coś takiego będziesz niedługo mógł ponieść konsekwencje. Step by step...
Na E nikt mnie nie filmuje, nikt nie wali mandatów za zajęcie złego miejsca, nikt nie wymyśla następnych zakazów. Te i inne zakazy służą do walki z kibicami z C ale że prawo musi być równe to i one mnie obowiązują.

Jeśli kiedykolwiek dostane mandat za zajęcie nie tego miejsca co trzeba to nie pomyślę że jest to wina Bednarza. Traktuję to jako spuściznę walki kibiców z systemem (politycznym czy społecznym). Tak samo jak taką spuścizną walki z kibicami jest karta kibica ze zdjęciem, czy trzepanie na bramkach.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zarzucacie SKWK kolesiostwo, łamanie prawa itp a sami teraz tworzycie z Bednarzem grupkę wzajemnej adoracji, sami staliście się bandytami w świetle obecnego prawa, regulaminu stadionu i słów Bednarza - chociaż sam Bednarz ani żadne media, policja itd teraz problemu nie widzi w was.
Dlatego że 'w nas' (co za dziwny podział) nigdy problemu nie było, a zakazy są TYLKO instrumentem do walki z pewną grupą. A dlaczego policja nie ma zamiaru zajmować się tym na E - zapytaj jej. Widać ma swoje priorytety, bo niestety jak już przepis został wprowadzony, ukarać musi. Co innego steward czy ochrona - może spokojnie tylko zwrócić uwagę.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Możesz mi przytoczyć, jakieś teksty z tych "mediów pro-bojkotowych" Są takie w ogóle?.
Może nieprecyzyjnie się wyraziłem - social media czy inne formy przekazu elektronicznego. Nie wiem jak to inaczej nazwać - chciałem oddzielić je od mainstreamu czyli GW krakowskiej dziennika czy interii. Jak wprowadziłem w błąd przepraszam.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 23.03.2014 o godz. 12:46.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.03.2014, 12:36
Ten Kubson to zdrowy czy ma jakiś % uposledzenia
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2014, 13:30
Cytat:
Dlatego że 'w nas' (co za dziwny podział) nigdy problemu nie było, a zakazy są TYLKO instrumentem do walki z pewną grupą. A dlaczego policja nie ma zamiaru zajmować się tym na E - zapytaj jej. Widać ma swoje priorytety, bo niestety jak już przepis został wprowadzony, ukarać musi. Co innego steward czy ochrona - może spokojnie tylko zwrócić uwagę.
Napisałem "was" żeby jakoś określić grupę osób, które nie popierają SKWK, a nie po to żeby dzielić kbiiców - chociaż te podziały i tak występują i nie przez nazewnictwo tylko czyny i działania obu grup.
To sobie teraz zadaj pytanie dlaczego te instrumenty do walki z kibicami zostały wprowadzone i dlaczego sa wybiórczo stosowane.
Na stadionach jest co raz bezpieczniej. Nie ma burd to zrobiono problem z rac. Nie będzie rac to zrobią problem z "was" ale tak jak pisałem, tylko wtedy jeśli staniecie się niewygodni. Jeśli Tobie pasuje egzystowanie w takim chorym systemie i wolisz solidaryzować się z Bednarzami, psami, mediami niż ze swoimi Braćmi po szalu no to przykro się robi.
Powiedz mi po co w ogóle jest ta napinka Bednarza, czemu to służy i jakie plusy w długofalowej polityce z tego wynikną? Przecież to nie sprawi, że na trybuny zacznie przychodzić więcej osób, wątpię też żeby przyciągnęło sponsora. Nie ma żadnych plusów w walce ze zorganizowanym ruchem kibicowskim - no prócz tego, że raz na ruski rok jakiś wać pan nie zobaczy jak raca leci na boisko, czy jak ktoś komuś daje w łeb albo trzęsie płotem.
Ta walka z kibicami to same mnusy dla Wisły i dziwne, że tacy ludzie jak Ty czy Bednarz ego nie rozumiecie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów