The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2014, 23:25
http://bp.wisla.krakow.pl/files/Regulamin_stadionu.pdf

Gdzie o tym jest?
I widzisz jakim jesteś hipokrytą?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.03.2014, 23:35
Nameless, nie obraz sie, ale moglbys sie tyle nie wypowiadac na temat, ktorego wyraznie nie rozumiesz
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
nameless
Member

Od: 12.2005

Stary 19.03.2014, 23:40
Pablo, bo rozumiem, że do mnie piszesz. Czy gdzieś w mojej wypowiedzi napisałem dosłownie na podstawie którego punktu regulaminu zakazy zostały wydane, czy napisałem raczej "czytując z powierza".. Czy ja wydałem te zakazy, że muszę się tu teraz tłumaczyć za osobę.która je wydała? Myślę, ze punktów i obostrzeń w tym regulaminie jest tyle, że spokojnie na każdego można coś znaleźć i to miałem na myśli pisząc poprzedniego posta..

P.S nazywanie mnie hipokrytą nijak się ma do tego co wyżej napisałem
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.03.2014, 23:45
nameless napisał(a):Wyświetl post
Ok, może nie jest to do końca ładne posunięcie ze strony klubu ale co za problem jest się odwołać? Umówić na spotkanie, przedstawić swoje racje w tym przypadku niesłuszny zakaz za sam fakt przebywania w jednym z lokali na terenie klubu tuż po skończonym meczu. Bednarz czy tam jego zastępcy to też ludzie. Pytanie tylko czy się chce.
Ty tak na serio? Wiesz co muszą zrobić NIEWINNE osoby, by zdjęto z nich NIESŁUSZNIE nałożony zakaz?
Odpowiedz cytując
nameless
Member

Od: 12.2005

Stary 19.03.2014, 23:45
Yep, Mr Universe. Time to go. Sleep tight.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.03.2014, 00:12
No ta, strajki, protesty, bojkoty...

A pomyśleć, że swojego czasu się śmiałem z kretynów z Warszawy jak swój własny klub zapinali w dupsko.

Cała ta akcja protestacyjna jest gówno warta.

Ewentualne plusy wg SKWK :
- pozwolą nam palić race ! (niemożliwe)
- odejdzie Łysy ! (mało prawdopodobne)
- odejdzie Smuda ! (raczej niemożliwe przy tych wynikach)
- odejdzie Kapka ! (niemożliwe)
- dostaniemy złotówkę od biletu (po takim przedstawieniu - niemożliwe)

Ewentualne minusy :
- klub straci na tym finasowo (pewne)
- klub straci na tym wizerunkowo (pewne)
- piłkarze będą przegrywać mecze u siebie przez brak atmosfery (raczej przez własne umiejętności, ale dziwnym trafem już pierwszy w piknikowej atmosferze przerżnęli)
- SKWK straci wizerunkowo pośród spokojniejszych kibiców (pewne)
- dzielenie się kibiców Wisły na walczące ze sobą (choćby słownie) grupy
- ucierpią oprawy meczowe (pewne)
- policja będzie teraz brać kibiców i mecze Wisły pod lupę (pewne)
- nagonka na kibiców Wisły w mediach i ogólne postrzeganie bezpieczeństwa na stadionie Wisły (już jest)

Faktycznie wszystko się kalkuluje.
Bez dwóch zdań.
A idźcie wy w piz-du z tą waszą złotówką i waszymi protestami.
Jeśli na stadionie będę faktycznie siedział koło psa, to wiem komu to zawdzięczam.

o/
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.03.2014 o godz. 00:18.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 20.03.2014, 00:25
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Jeśli na stadionie będę faktycznie siedział koło psa, to wiem komu to zawdzięczam.

o/
1) Będziesz to zawdzięczał Bednarzowi, bo się na to zgodził, a nie musial. Patrz przykład Wawy, gdzie doszło do o wiele wiekszych wybryków, a nikt psów na stadion nie wprowadza.

2) oraz swojej naiwności, która zaprowadzi Cię na stadion na Bednarzowych zasadach.

Kocham ten klub, kibicuje mu od zawsze, na mecze chodzę od 20 lat, byłem z nim gdy grał w II lidze i gdy grał decydujące mecze o Ligę Mistrzów, czasem jeżdżę na wyjazdy, kupuje od dawna karnet, prawie nie opuszczam meczy na czym cierpi moja rodzina. Wisła to cześć mojego życia. Nie być na stadionie, gdy gra mój klub to dla mnie kara i coś niewyobrażalnego. Bywam na meczach z Legią i żydami, na Podbeskidziu i Amice, na Widzewie i Koronie, ponieważ nie chodzę na przeciwnika, ale na Wisłę w przeciwieństwie do wielu tutaj osób, które na Wisłę chodzą sporadycznie 2 x do roku jak przyjeżdża Legia lub żydy a dziś namawiają do przyjścia na Zawiszę i mienią się tutaj prawdziwymi kibicami.

Wisła to jednak coś więcej niż 90 minut meczu, wiecej niż 11-14 piłkarzy z Białą Gwiazdą biegających po boisku. To tradycja, kibice, zwyczaje i wartości. Jeśli ktoś im się sprzeniewierza to występuje przeciw Wiśle Kraków. I wtedy trzeba zareagować dla dobra Wisły Kraków, nawet czasowym kosztem jednostki organizacyjnej Wisła Kraków S.A. W ten sposób możemy sprzeciwić się osobom nie godnym bycia w Wiśle Kraków. Jeśli postąpimy solidarnie i dużo osób nie pójdzie w piątek na mecz z Zawiszą i na kolejne spotkania pokażemy decydentom w Wiśle S.A., że czas jacka b. i jego styl działania się skończył...

Wartości o których mówie to:
- szanowanie braci Kibicowskiej, która została potraktowana w skandaliczny sposób, co więcej Bednarz dalej ich tak traktuje domagając sie od nich udowadniania niewinnosci oraz lojalek w stylu poprzedniej słusznie minionej epoko. Proszę PablaTS o szczegóły na forum, aby te patałachy wiedziały co robi bednarz.
- bratestwo z naszymi kibicami potraktowanymi w ten sposób
- niesprzedawanie nas Policji
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 01:57.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 20.03.2014, 00:41
s1mone
Ustalmy jedno - niektorzy nie będą wmawiać sobie, że pada deszcz gdy ktoś na nich leje. Niektorzy nie zaakceptują milicjantów na stadionie. Niektórzy nie zaakceptują ubeckich metod.
Tobie to może nie przeszkadzać więc droga wolna.. tylko pamiętaj, że Twoja obecność na stadionie będzie jasnym sygnałem dla Bednarza, że taka kolej rzeczy Ci odpowiada i zgadzasz się na ustalone przez niego reguły gry.

Dlatego nie wchodzimy na stadion, nie akceptujemy ubeckich metod, solidaryzujemy się z 450 Bogu winnymi kibicami, którzy jak on to określił PREWENCYJNIE ukarano i czekamy na jego zwolnienie / dymisje, przyjście nowego prezesa (najlepiej Tadka Czerwińskiego) oczekując na zmiany i anulowanie wszystkich w/w punktów.

A sam Pan Bednarz moze szukać roboty w Korei.
Ostatnio edytowane przez element : 20.03.2014 o godz. 00:48.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.03.2014, 00:50
Krótko. Nasza cywilizacja europejska odwołuje się do prawa rzymskiego tak samo jak i do filozofii greckiej czy religii chrześcijańskiej. Jako, że żyjemy w społeczeństwie każdego od urodzenia obowiązuje coś takiego jak prawo które jest wyznacznikiem ładu społecznego. Może Cię to oczywiście nie interesować i popisując się.tu swoim non-conformizmem liczyć na poklask sobie podobnych ale generalnie Twoje wynurzenia nic w tej materii nie zmienia. Tak jest było i będzie.

Nie rozumiem też jak się.ma przestrzeganie prawa, w tym przypadku stadionowego regulaminu, do zostawania esesmanem? Jest to taki sam absurd jak stwierdzenie, że stojąc w młynie wpatrujesz się.beznamiętnie w swojego Fuhrera na gnieździe i wykonujesz wszystkie jego rozkazy.

Co do tych nieszczęsnych rac zapewniam Cię.że nie jest to atrybut wszystkich kibiców.
Ty naprawdę jesteś taki głupi czy udajesz? A może masz 12 lat?

Gość podał drastyczny przykład, który potwierdza tylko tezę, że nie każde prawo jest dobre i nie każde prawo należy akceptować. Porównanie polega na tym, że olbrzymie grupy kibiców w Polsce nie chcą zaakceptować tego, że za odpalanie rac grozi 2 lata paki. Zrozum to i nie udawaj głupiego

I właśnie tu się.mylisz.. Przecież nie każdy Niemiec był esesmanem, prawda? Mógł nim zostać ale nie musiał. Przecież prawo Rzeszy nie nakazywało palenia ludzi w piecach, tylko o ile mnie pamięć nie myli przebąkiwało coś o podludziach.

Co jest złego w racach? Hm zakładam że ktoś.kiedyś na podstawie doświadczenia, czy też jakiejś innej kalkulacji zabronił tego i owego.

Co do zakazu dla osób znajdujących się w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie, które w większości zapewne zostały niesłusznie ukarane. Cóż taki przywilej organizatora, w tym przypadku właściciela obiektu. Ma w regulaminie napisane, że cytując z powietrza może sobie zrobić selekcję kogo chce widzieć na stadionie a kogo nie i tak też zrobił. Ok, może nie jest to do końca ładne posunięcie ze strony klubu ale co za problem jest się odwołać? Umówić na spotkanie, przedstawić swoje racje w tym przypadku niesłuszny zakaz za sam fakt przebywania w jednym z lokali na terenie klubu tuż po skończonym meczu. Bednarz czy tam jego zastępcy to też ludzie. Pytanie tylko czy się chce.
No tak. Tak samo nie każdy kibol musi godzić się zostać ugrzecznioną marionetką bez możliwości wyrażania własnego ja
Wiesz czemu zabronił? Bo chodzi o kasę. Ci co to zrobili myślą tylko o swoich interesach: reklamy, telewizja, pieniądze. Zorganizowany kibic to wróg, widza komercyjnego! I z tym walczą! Z kibicem zorganizowanym! Od rac nikt nigdy na stadionie nie ucierpiał!
Ty chyba se jaja robisz. "Nieładne posunięcie" To jest coś na zasadzie zeszmacenia cię jak starą ....ę, a w szczególności jak na mecze na Reymonta chodzisz już kilkanaście lat, wydałeś na sekcję dobrych kilka lub kilkanaście tysięcy złotych na bilety, ile czasu poświeciłeś, żeby ten klub reprezentować, a nie mówiąc o tych, którzy z własnej kieszeni realizują drogie akcje marketingowe.

A pomyśleć, że swojego czasu się śmiałem z kretynów z Warszawy jak swój własny klub zapinali w dupsko.

o/
Tylko, że na tych kretynów cała Europa patrzy z podziwem o czym można przeczytać na paru europejskich portalach kibicowskich w różnych podsumowaniach a klub widocznie ma się dobrze, skoro potrafią znaleźć sponsora strategicznego, jest sponsor stadionu i budżet na poziomie 80 baniek w przeciwieństwie do nas.
Tylko, że tam w jedności tkwi siła. A u nas nie. Więc faktycznie pretensje możemy mieć do samych siebie...
A co do plusów i minusów, to nie tak działa drogi kolego. Nie gorączkuj się. To nie ultimatum odnośnie zalegalizowania rac
Ostatnio edytowane przez palikot : 20.03.2014 o godz. 01:12.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.03.2014, 02:05
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
1) Będziesz to zawdzięczał Bednarzowi, bo się na to zgodził, a nie musial. Patrz przykład Wawy, gdzie doszło do o wiele wiekszych wybryków, a nikt psów na stadion nie wprowadza.
Jeszcze wszytko przed nimi... Przykład z Warszawy jest w naszej sytuacji bardzo pouczający. Pokazuje, że tak zwanym "prawdziwym" kibicom nie należy ufać. Wysmarujesz im dupę miodem, oni i tak wbiją ci nóż w plecy. I pomyśleć, że tam nie było znienawidzonego Bednarza, tylko "ukochany" Leśniodorski, który robił co mógł, żeby czuli się jak najlepiej na stadionie. Najgorsze jest to, że kibice Legii po ostatnich wydarzeniach bardzo szybko "zracjonalizowali" sobie straty klubu. Co to w sumie za kara 100 tys i straty z powodu zamknięcia stadionu. To wszytko ch...j. Jedyne co rzeczywiście ich zabolało to zakazy wyjazdowe. Cóż, tylko pogratulować.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 20.03.2014 o godz. 02:18.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.03.2014, 05:13

Ewentualne plusy wg SKWK :
- pozwolą nam palić race ! (niemożliwe)
- odejdzie Łysy ! (mało prawdopodobne)
- odejdzie Smuda ! (raczej niemożliwe przy tych wynikach)
- odejdzie Kapka ! (niemożliwe)
- dostaniemy złotówkę od biletu (po takim przedstawieniu - niemożliwe)

Ewentualne minusy :
- klub straci na tym finasowo (pewne)
- klub straci na tym wizerunkowo (pewne)
- piłkarze będą przegrywać mecze u siebie przez brak atmosfery (raczej przez własne umiejętności, ale dziwnym trafem już pierwszy w piknikowej atmosferze przerżnęli)
- SKWK straci wizerunkowo pośród spokojniejszych kibiców (pewne)
- dzielenie się kibiców Wisły na walczące ze sobą (choćby słownie) grupy
- ucierpią oprawy meczowe (pewne)
- policja będzie teraz brać kibiców i mecze Wisły pod lupę (pewne)
- nagonka na kibiców Wisły w mediach i ogólne postrzeganie bezpieczeństwa na stadionie Wisły (już jest)

Faktycznie wszystko się kalkuluje.
Bez dwóch zdań.
A idźcie wy w piz-du z tą waszą złotówką i waszymi protestami.

o/
Spróbujmy wytłumaczyć...

Załóżmy że Wisła to kiełbaska... wiem, wiem że ciężko ale proszę się nie śmiać i dołączyć do zabawy...

Więc załózmy że Wisła to kiełbaska dla której, nie bójmy się tego słowa - oddajemy życie. Żeby nie było niedomówień przyjmijmy że w przenośni, bo nie inaczej można nazwać dostosowywnie prywatnego życia tak by co 2 tygodnie zameldować się tam gdzie serwują ową pyszność.

Nie od dzisiaj wiadomo, że apetyt rośnie w miarę jedzenia dlatego mimo że kiełbaski nie są złe a już z tamtymi w latach 96-97 grzechem jest porównać, zresztą kto wtedy jadł ten wie jak bardzo gówniane i niesprzyjające konsumpcji czasy w mieście panowały.
Zaraz, zaraz , kiełbas nie było! Sukcesem był jebitnie gumowy precel, dzielony na czterech, bez marudzenia na posypkę...nie lada sztuką było dziadowi wyjebać choć jednego z tej brązowej torby. Jeśli ktoś zapyta s kąd je miał? Odpowiem, nie wiem! Pewnie ze śmietnika...

Wróćmy jednak do niezle smakującej obecnej kiełbaski. To oczywiste że na samą myśl o tamtych czasach dostajemy gęśiej skórki, więc mimo osobistego braku czasu zdecydowanie poparliśmy działania Stowarzyszenia Koneserów Wyśmienitej Kiełbasy (skr.SKWK przyp. redakcji) dorzące do ulepszenia smaku oraz wdrażania i zaszczepiania przyszłym pokoleniom bakcyla na "nasze" kiełbaski.
A wiadomo od 1906r że licho kur.w.a nie śpi!
W mieście działają jeszcze dwie speluny serwujące zwykłe parówy, my to wiemy...jednak młodzież jak to młodzież , głupia i chłonna, jest w stanie uwierzyć że serwowana parówa jest kiełbaską...dlatego bez zastanowienia wyrazilismy zgodę na podniesienie ceny biletu o 1zł.
Cel oczywiście szczytny a zarazem ważny dla nas, tutaj... jednak przede wszystkim ważniejszy dla naszych przyszłych pokoleń, dlatego 7000 wyrazów poparcia budzi szacunek i wymagało na dostawcy kiełbasek dołożenia wszelkich starań by wiernych konsumentów kiełbasy docenić.
Czyż własnie taki gest nie był by doskonałym sposobem na odwdzięczenie się za okazaną cierpliwość i wyrozumiałość, gdy kiełbasa zapierdalała zglinizną?
Pamiętne desperackie prośby Bednarza(prez. spółki, dostawca kiełbasy) o poparcie kiełbaski, która ZAZNACZMY!, tylko i wyłącznie z winy pracownikow oraz powielenia elementarnych błędów tych "górnych" swoim zapachem trącała na kilometr...wymagały nie lada zrozumienia, jednak nasza słąbość była silniejsza i ktoś doskonale to wiedział...

Wróćmy do wypracowanego przez ostatnie kilka miesięcy kompromisu który wymagał wielu ustępstw, jednak w imię wspólnego dobra kiełbaski zakończonego sukcesem...tak przynajmniej mogło się wydawać, niestety.

O dziwo ten sam człowiek co jeszcze kilka sezonów temu wyskoczył z informacjami tak nieprawdopodobnym że wiecej niosło to za sobą domysłów, błagając i grając na naszych uczuciach, serwował głodne kawałki typu "stawiamy na młodych polaków" " D.Brud nie jest na sprzedaż" które w swietle jego działań okazały się zwykłym kłamstwem, zresztą jak większość jego obietnic i słów...
Ponownie okłamał i ponownie pokazał że jako ....a, do roli pasuje znakomicie.

Na litość boską, ten idiota w zamian za tą złotówkę chce bys my sami sobie piekli kiełbaski i odpowiadli za ich dystrybucję?
Chyba sobie nie wyobrażamy sytuacji w któej przychodzi nam płacić karę za tych chętnych na kiełbaskę którzy tłocząc się i bedac w kolejce na schodach, łamią przepisy o imprezach masowych!!!
Swoją postawą i słowem Bednarz tylko potwierdził że nie dorósł do funkcji jaka piastuje i że jego słowo jest warte tyle co zapewnienia ....y przy A4 o posiadanym dziewictwie.

Wiadomo, pytań jest miliony do p.o prezesa, dyrektora, rzecznika, on jako zarząd czy .... tam wie w jakim dzisiaj siodle S.A ten duzy dzieciak siedzi ale odpowiedz będzie jedna...kłamliwa.

Zapytał bym Jacka dlaczego na derby koniecznie chciał iść z nami przez błonia? Czyz przybite piątki, zaznaczmy z nielicznymi z którymi żartował i walił do nich po imieniu były niczym pocałunek Judasza za kilka srebrników? Wszystko wskazuje że pewnie tak, dlatego nie bede przytaczał jak ów "zdrajca" skończył, bo prostu Bednarza na taki gest nie stać...
W końcu jak to z tymi bandytami Bednarz jest? Maszerując w blasku rac i pod szyldem Rekina byłeś mocny? żadne race nie robiły ci krzywdy? czułeś się jak bóg?

A może jak .......ony tajniak który za nic ma swoją reputację a w.......ić znajomym nóż w plecy jest chlebem powszednim?
Możliwe że brak włosów od małego, jest po części odpowiedzialne za zgliszcza które panują pod tą łysą kopułą i permanentne zaniki pamięci . Jednak nie jest to żadne usprawiedliwienie zachowań anty społecznych i dwulicowych zagrań rodem z ORMO.
Taka postawa zasługuje tylko na potępienie i głośne nazwanie jej po imieniu - KURESTWO .

Można by tak pluć tylko po huj? w gardle tylko zaschnie a Jacek i tak stwierdzi że dopadła go ulewa, którą wzniecili bandziory z Wisły bo on teraz z policją ich zwalcza.
....a, Margared Taczer marzy mu się zostać i nawet to zrozumiałe, naprawdę nie mamy żalu do kogoś kto staje codziennie rano przed lustrem i widząc tą fałszywą facjatę sam do siebie rechocze..."Jacek, ale ty podła ....a jesteś!"

Ps: Więcej patafianie(jacku) do Pawła nie dzwoń, nie proś Ochala o namiary, nie wysyłał smsków z pedalskimi tekstami po wygranym meczu, nie pros o ochronę na rynku... Teraz "Misiek" tia a Pawełek gdzie, mordzio ty moja?!

Zamykając tym czym zaczeliśmy...Czyli...mój po szalu bracie, czyż byś się nie w....ił na decyzję Jacka, że bezpieczna kiełbaska tylko z keczupem? Pozwolił byś na to żeby jakiś warszawski baran mówił tobie, wieloletniemu bywalcowi R22 z czym ma jeść ulubioną kiełbaskę?

Naprawdę, pozwolił byś sobie na to żeby zrezygnować z czegoś co jest czescia twojego weekendowego życia?
I na koniec, jak byś zareagował gdy na sprzeciw o musztardę otrzymał byś w pysk, słodkie ...wypierdalaj jak ci nie pasuje! Jestes pikniku na meczu by kibicować a nie żreć ! A tajniaki są by pilnować byś wszystkie resztki za sobą z ziemi posprzątał, bo sprzątaczki od roku na L4 i zbieramy na Maradone.

Ludzie, bracia otwórzcie proszę oczy! Wisła bez Bednarza radziła sobie 104 lata i zapewniam że bez niego tez pociągnie, jednak bez kibiców? Bez ruchu kibicowskiego? Bez każdego z nas? Zginie!

Przecież nie musimy wybierać! Nie musimy iść za marchewką Bednarza! Trzymajmy się razem - bądz za swoimi! Wisła TO MY, tak tak ty i ty, również i ty!
Odpowiedz sobie na proste pytanie, czy stojąc z rodziną na przystanku, w szaliku, zaczepiony przez 2 idiotów z zydowni, którzy za nic maja to ze jestes z zoną i dziećmi, wyzywają i grożą twoim bliskim pobiciem - mógłbyś liczyć na pomoc Wiślaka z C? ....a bez dwóch zdań!

A na reakcję Bednarza? No własnie, tak myślałem.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 20.03.2014 o godz. 05:29.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 20.03.2014, 07:35
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze wszytko przed nimi... Przykład z Warszawy jest w naszej sytuacji bardzo pouczający. Pokazuje, że tak zwanym "prawdziwym" kibicom nie należy ufać. Wysmarujesz im dupę miodem, oni i tak wbiją ci nóż w plecy. I pomyśleć, że tam nie było znienawidzonego Bednarza, tylko "ukochany" Leśniodorski, który robił co mógł, żeby czuli się jak najlepiej na stadionie. Najgorsze jest to, że kibice Legii po ostatnich wydarzeniach bardzo szybko "zracjonalizowali" sobie straty klubu. Co to w sumie za kara 100 tys i straty z powodu zamknięcia stadionu. To wszytko ch...j. Jedyne co rzeczywiście ich zabolało to zakazy wyjazdowe. Cóż, tylko pogratulować.
Przeczytaj sobie artykuł z Polityki z tej środy.
Jest o Legii, ostatniej zadymie i nowych właścicielach.
I porównaj sobie ich zachowanie z zachowaniem Bednarza.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2014, 08:55
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Na chwilę obecną po zadymie na Legii już jest wszystko za nimi. Leśny zachował się ok., musiał dać zakazy, ale tylko tym którym dało się coś udowodnić. A nie wali na ślepo zakazami + nie wprowadza psów na stadion.

Leśny w ten sposób zachował się w interesie Legii Warszawa ( klubu, kibiców, itp.), nasz zachowuje się w interesie Policji, Mediów goniących za sensacją oraz żydów i w pewnym sensie też interesie jego ukochago klubu, czyli Legii Warszawa, bo w ten sposób skutecznie wyciął jej konkurenta.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.03.2014 o godz. 08:59.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.03.2014, 09:04
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj sobie artykuł z Polityki z tej środy.
Jest o Legii, ostatniej zadymie i nowych właścicielach.
I porównaj sobie ich zachowanie z zachowaniem Bednarza.
Oni robią dla siebie...

My mamy jakiegoś spadochroniarza który ma na to w....... co tu będzie za pół roku.

Taka różnica.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 20.03.2014, 09:07
palikot.

NIe ,nie jeżdżę od dawna na wyjazdy. Każdy kibicuje i działa tak jak mu życie pozwala i rozum dyktuje. Cieszę się ze godnie mnie zastępujesz.

Kozackie są te aluzje o lewactwie ,pedalstwie garbatym nosie ,wysługiwaniu Łysemu itp . Oczywiscie zamiast jasnej odpowiedzi na zadane niewygodne pytanie.

Zwisa mi to i powiewa kto te race (których jestem zwolennikiem) "użył w niewłasciwy sposób". Dla mnie nie jest kibicem ,co najwyzej warchołem i szkodliwym bezmózgiem..I ewidentnie ma w dupie reszte "braci po szalu"i szeroko pojęty interes podobno UKOCHANEGO KLUBU..
Napierd..alanie racami to rzeczywiście ekspresyjne okazywanie uczuć i poglądów.

Tak tak wiem. Decyzyjni ,siedzący w temacie są madrzejsi i mają większe prawa. Tak jak senior memberzy na forum. Ciekawe ,Smieszno i straszno. Padłęm ,przyznaję.

Komiczne jest wierzenie i powtarzanie że to Bydnorz wszystkim kręci steruje i gnębi podobnie jak demonizowanie Nikodema Smudy . Kto ma władze ten ma kasę kto ma kasę ten ma racje ,nawet jak nie ma. Takie są realia.

Fakt że personalia tak w zarządzie jak i w marketningu od dawna są słabością na R 22. Ale co to zmienia w sytuacji jak debile walą w klub racami?
Ostatnio edytowane przez prokurator : 20.03.2014 o godz. 09:10.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 20.03.2014, 09:18
Nie, największy posłuch mają net napinacze zarejestrowani dwa dni temu, ze swoimi mądrościami w każdym temacie.

Nudzi się wam tam na posterunku że tak się ożywiliście w ostatnim czasie?

Łapcie "bandytów" którzy flary odpalili. Macie pełną współpracę klubu, 3 godziny wcześniej wiedzieliście i nic nie zrobiliście! Dwa tygodnie a wy ani jednej osoby nie macie. Od derbów miesiąc minął. Nowe kamery na trybunie, podgląd w każde miejsce a efekty jak widać piorunujące

Czemu się tym nikt nie zajmuje. Dabek wychodzi na szeryfa z Gotham razem z łysym batmanem a żadnej osoby zidentyfikować nie mogą. Ale tak, to nikogo nie interesuje. Łatwiej wszystko zamknąć i zakazać, a najlepiej by było jakby sami się w geście odwagi obywatelskiej do was zgłosili...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 20.03.2014, 09:22
Ja tylko pięćdziesiąty raz pytam kto i po jakiego H .. walił tymi racami? Co chciał osiagnąć? A zwłaszcza co osiągnął i czy liczył się z konsekwencjami ? Zdawał sobie sprawe że dowala reszcie braci po szalu..?
Podobno wiecie wszystko to mnie oświećcie.
Tylko tyle i aż tyle . Z góry dziękuję.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.03.2014, 09:24
palikot napisał(a):Wyświetl post
Gość podał drastyczny przykład, który potwierdza tylko tezę, że nie każde prawo jest dobre i nie każde prawo należy akceptować. Porównanie polega na tym, że olbrzymie grupy kibiców w Polsce nie chcą zaakceptować tego, że za odpalanie rac grozi 2 lata paki. Zrozum to i nie udawaj głupiego
Wytłumacz mi jedno - czy 'dwa lata paki' obowiązują od momentu wprowadzenia zakazu używania środków pirotechnicznych? Czy karę takiej lub podobnej wysokości wprowadzono równocześnie z zakazem czy też wszelakie kary i środki represji 'udoskonalano' z czasem w nagrodę za kolejne recydywy?

Grupa o której mówisz chętnie zasłania się prawem i oczekuje od klubu czy państwa jego respektowania a sama używa prawa w stosunku do siebie wybiórczo (co potwierdzasz) albo też respektuje co do joty używając jako oręża.

Reasumując - grupa o której mówisz recydywami usilnie pracuje nad tym aby:
a) kary były jeszcze ostrzejsze a prawo głupsze
b) otwierać następnym osobom w policji drogę do robienia zawrotnej kariery (patrz Kielce)

Jak chcą tak mają - są filmowani i traktowani jak bydło. Osobiście nie wiem jak można to znosić, wolałbym nie być filmowany i nie odpalać rac, no ale ... widać warto iść na taką wymianę. Nie wiem skąd też zdziwienie że nie może być jeszcze gorzej - otóż może.

SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Spróbujmy wytłumaczyć...
(..)
Ps: Więcej patafianie(jacku) do Pawła nie dzwoń, nie proś Ochala o namiary, nie wysyłał smsków z pedalskimi tekstami po wygranym meczu, nie pros o ochronę na rynku... Teraz "Misiek" tia a Pawełek gdzie, mordzio ty moja?!
Wiesz co?
Mając takie kontakty w klubie, Bednarza na tacy z 'pedalskimi sms-kami', spokój na trybunach i tak zrypać misję z powodu złotówki (300 tys. rocznie) - zwyczajnie dramat. Dwa - wyciągając takie relacje i układy na wierzch stowarzyszenie nie będzie miało nikogo do rozmów - następca Bednarza będzie wiedział ze kwestią czasu jest jak w chwili różnicy poglądów wszystko wypłynie i warto chodzić jedynie na ustępstwa które są w 100% zgodne z (głupim) ale jednak prawem. W zamian propozycji 'odpalenia raz na Zawiszy zamiast na derbach' będzie trzepanie na bramkach i psy na trybunie bez uzgodnienia. Tak trudno to przewidzieć?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.03.2014 o godz. 09:30.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.03.2014, 09:24
Ale to tutaj ktoś myśli, że do tej pory na stadionie nie było policjantów w cywilu? Wy tak na serio?

Strasznie mnie bawi to wasze nastawienie do policji. Naprawdę, chciałbym tych wszystkich co tak piszą zobaczyć w sytuacji, kiedy ktoś im coś ukradnie, będą mieli stłuczkę samochodem, albo komuś z rodziny (nikomu nie życzę) stanie się coś złego - rozumiem, że nie informujecie wtedy policji, tylko wszystko zalatwiacie we wlasnym zakresie. Drugiego od stłuczki przekonujecie do oświadczenia, jak sie nie zgodzi to dajecie w łape, jak ktoś coś ukradnie no to trudno, po co go szukać, itd itp. Tak to niestety (albo i stety) wymyślili, że policja jest od tego, żeby zapewniać porządek tam gdzie inni mają z tym problem.

Nie podoba mi sie pomysł Bednarza z zakazami dla każdego, z oficjalnym (bo że nieoficjalnie policjantów było sporo to przecież oczywiste) wpuszczeniem policji na trybuny i pod stadion, ale to można krótko skomentować - była akcja (race) to jest reakcja (policja).

Wasze zdziwienie i oburzenie całą sytuacją prowadzi do wniosku, że naprawde byli chyba tacy, co myśleli, ze ostrzelanie stadionu racami sprawi, że Bednarz zmieni stanowisko i będzie o wiele chętniejszy do współpracy niż był wcześniej. A tu zaskoczenie - nie jest lepiej, tylko gorzej.

I te odwoływanie sie do rac i możliwych 2 lat za odpalenie. Był jakiś podobny wyrok i ktokolwiek faktycznie odsiedział za race? Szczerze wątpie. Zalezy mi na atmosferze, zalezy mi na widowiskowych trybunach, ale tak dlugo, jak ci ktorzy odpalaja race nie zrozumieja, zeby nimi nie rzucac na murawe, tak dlugo wole, zeby ich nie bylo. A niestety, zawsze sie jeden z drugim idiotą znajdzie.

Odpuśccie sobie to wypisywanie swojej kariery na stadionie, jako argument przemawiajacy za tym, ze macie prawo do wypowiadania sie na tematy kibicowskie i wyzsze kompetencje od innych. Chodzenie od II ligi na Wisłe, jezdzenie za nią na wyjazdy i stanie w młynie przez kilkanaście lat nie czyni z nikogo bohatera. Chyba, ze ja tez jestem bohaterem, tylko że mam inne zdanie od innych herosów..
O sugestiach, ze data rejestracji na forum o czymkolwiek swiadczy juz nie wspomne.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 20.03.2014 o godz. 09:28.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 20.03.2014, 09:35
Bojkot, bojkotem ale mam pytanie czy SKWK, albo ukarane osoby podjęły walkę administracyjną z Bednarzem? Czy wciąż się kończy na wymachiwaniu szabelką?
Propozycja klubu co do sposobu odwołania zakazu jest co najmniej naiwna, a wiąże się z tym że w klubie zdają sobie sprawę że nie mieli podstaw prawnych do wydania tych zakazów.

Po pierwsze zgodnie z art. 4 Regulaminu Dyscyplinarnego rozgrywek popełniony czyn musi być zawiniony. Udowodnienie winy kilkuset osobom jest nierealne. O ile realne jest udowodnienie komukolwiek czegokolwiek.

Po drugie wątpliwe jest czy osoby które przebywały w restauracji były uczestnikami imprezy masowej i czy stosuje się wobec nich Regulamin imprezy masowej oraz Regulamin Obiektu Sportowego. Jeśli nie to nie ma żadnych podstaw do wydania "zakazów" przez klub.

W związku z tym należało wystąpić do klubu o wydanie uzasadnienia do nałożonych kar a potem złożyć odwołanie do Komisji Ligi Ekstraklasy S.A.

Owszem można organizować akcje, protesty , bojkoty ale jednocześnie wypadałoby pokazać syndykowi, że stanowienie prawa to nie jego kompetencja.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.03.2014, 09:40
[QUOTE=Fuks;1354795]
Nie podoba mi sie pomysł Bednarza z zakazami dla każdego, z oficjalnym (bo że nieoficjalnie policjantów było sporo to przecież oczywiste) wpuszczeniem policji na trybuny i pod stadion, ale to można krótko skomentować - była akcja (race) to jest reakcja (policja).
[QUOTE]

No popatrz, a Warszawie była akcja ? I zobacz jaka jest reakcja. Jest różnica ?

Cytat:
Chodzenie od II ligi na Wisłe, jezdzenie za nią na wyjazdy i stanie w młynie przez kilkanaście lat nie czyni z nikogo bohatera.
Jasne, bohaterem jest ten co przyjdzie na 2 hity w roku, kupi sobie kiełbasę i przez cały mecz będzie sie nią zażerał.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 20.03.2014, 09:43
Ludzie ,patrząc dalekowzrocznie i szerokokątnie nie stać nikogo z nas na robienie takiej szopy, Ani klubu czy to TS czy SSA. ,ani KIbiców.
Czasy są marne ,SkWK robi zajebistą robotę ,chyle kapelusza ,Ultrasy to samo ,oprawy doping kozak
.I nagle na torcie walicie KLOCA . I częstujecie wszystkich i to pod przymusem.

Kapusie na stadionie to dla mnie trzeciorzędny temat.
Odpowiadam na meczu za bezpieczeńśtwo czterech osób.Chcę kibicować i dobrze się bawić. Tyle. Jak ktoś inny pcha łapy w ogień niech to robi na swój i tylko swój rachunek. ja nie mam zamiaru się poparzyć. Na pewno są sposoby wyrażania poglądów nie kolidujące z interesem reszty i to myślę ze większości.

Gwiażdzisty
Co mają do tematu janusze ,jadący 100 km. z Pierdziszewa Górnego dwa razy w roku na mecz?. Wszędzie tacy są. I będą

Jeszcze napisz że na C kiełbasek nie wpierdzielają
Ostatnio edytowane przez prokurator : 20.03.2014 o godz. 09:49.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2014, 09:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Różnica jest kolosalna. W Warszawie prezes ma z kim rozmawiać. Dzień po meczu Leśniodorski bardzo długo rozmawiał z SKLW, i otrzymał od nich m.in. wsparcie ws. zakazów.

W Krakowie natomiast władze SKWK przed meczem derbowym zakończyły rozmowy z klubem i oświadczyły, że nie będą ich reprezentować (słynne "zarząd nie będzie buforem między klubem a kibicami"). Potem wiadomo co wydarzyło się na derbach i na Ruchu co Wisła odczytała jednoznacznie - wszelkie dotychczasowe ustalenia są nieaktualne, a na temat nowych ustaleń nie ma z kim rozmawiać.

No i Wisła S.A. odpowiedziała na wydaną wojnę w taki sposób jaki widzimy. Trochę z gracją słonia, czasem strzelając na oślep. Ale "gdzie drwa rąbią..."
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.03.2014, 10:02
rav napisał(a):Wyświetl post
Różnica jest kolosalna. W Warszawie prezes ma z kim rozmawiać. Dzień po meczu Leśniodorski bardzo długo rozmawiał z SKLW, i otrzymał od nich m.in. wsparcie ws. zakazów.

W Krakowie natomiast władze SKWK przed meczem derbowym zakończyły rozmowy z klubem i oświadczyły, że nie będą ich reprezentować (słynne "zarząd nie będzie buforem między klubem a kibicami"). Potem wiadomo co wydarzyło się na derbach i na Ruchu co Wisła odczytała jednoznacznie - wszelkie dotychczasowe ustalenia są nieaktualne, a na temat nowych ustaleń nie ma z kim rozmawiać.

No i Wisła S.A. odpowiedziała na wydaną wojnę w taki sposób jaki widzimy. Trochę z gracją słonia, czasem strzelając na oślep. Ale "gdzie drwa rąbią..."
Pewnie to wsparcie polegało, jak komuś udowodnicie to macie prawo dać taki zakaz. Nie ma odpowiedzialności zbiorowej. Jak jest u nas to własnie widzimy. Poza tym nie ma żadnego wprowadzenia policji (wraz z tajniakami) na Żyletę (przynajmniej nic o tym nie wiadomo. Legia chętnym zwraca pieniądze za karnety. Jak jest u nas też wiadomo.
To są zupełnie dwa inne światy. W Warszawie prezesem jest kibic Legii, w Krakowie b. gracz i pewnie kibic tez Legii.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 20.03.2014, 10:02
Fuks:
Jest !
Druzyna Legii gra przy pustych trybunach w jednym z hitów sezonu. Kolosalne straty ma klub a poślednio wszyscy w Warszawie.
Z resztą: czy jesteś pewny ze Lesniodorski przepraszał wszystkich kibiców ? ... czy może tych którzy przez zadymiarzy nie mogą teraz zobaczyć meczów Legii

Bednarz po Cracovii wybłagał że zamknęli tylko trybunę C ..... a wiadomo ze groziły nam 2 mecze.

Jasne, bohaterem jest ten co przyjdzie na 2 hity w roku, kupi sobie kiełbasę i przez cały mecz będzie sie nią zażerał.
Przestań już z ta kiełbasą .... sam kiedyś fundowałem naszym na wyjeździe dwie kiełbaski ... To nie grzech coś na ząb wrzucić ...
Są różne style kibicowania ... Naprawdę Gwiaździsty ja doceniam twój styl nawet mogę powiedzieć "szcaun"
ale nie obrażaj tych którzy inaczej kibicują ... to nic dobrego nie da.
Powtarzam: gdyby SKWK trochę inaczej rozegrało sprawę:
- wyjaśniło sprawę złotówki (zanim zaczęli wypuszczać race)
- napisało ze racowisko na Ruchu było błędem wynikającym z uzasadnionej desperacji
- nie wrzucało piknikowych kibiców do "ludzi bez szacunku dla samych siebie" itp (tak jak to ty robisz)
to cały stadion byłby za SKWK i wygladałoby to dużo lepiej a tak ?
mamy coraz większy rozłam ... a co najgorsze coraz mniej argumentów ... bo to że nie lubimy Policji jest (sorki) słabym argumentem ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 20.03.2014 o godz. 10:12.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2014, 10:04
prokurator napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko pięćdziesiąty raz pytam kto i po jakiego H .. walił tymi racami? Co chciał osiagnąć? A zwłaszcza co osiągnął i czy liczył się z konsekwencjami ? Zdawał sobie sprawe że dowala reszcie braci po szalu..?
Podobno wiecie wszystko to mnie oświećcie.
Tylko tyle i aż tyle . Z góry dziękuję.
Zapytaj tych co rzucali, a że na komendzie pracują same odrzutki społeczne, co ogórki chcą wyciągać ustami prosto ze słoika lub potrzebują pary, aby móc czytać i pisać, to nie potrafią ich złapać...

Stara się jeden z drugim na forum czegoś dowiedzieć...
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Stary 20.03.2014, 10:05
Rzeczywiście ,lakoniczne ale aluzyjne i ciekawe.
Ktoś się mija z prawdą? czy zaklina rzeczywistość?

Wisła Kraków SA oświadcza, że powielane na portalach internetowych oraz w mediach informacje dotyczące przyczyn konfliktu pomiędzy Klubem a Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków nie są zgodne z prawdą. Opierają się wyłącznie na jednym źródle, jakim jest wpis na stronie SKWK firmowany przez jego zarząd.

Klub ostatecznie nie stawiał Stowarzyszeniu żądania, by ponosiło odpowiedzialność za zachowanie wszystkich kibiców na Stadionie im. Henryka Reymana. Oczekiwania Wisły SA dotyczyły przestrzegania regulaminu stadionowego i bezpieczeństwa w sektorach: B, C, D, a także podczas wyjazdów organizowanych przez SKWK.

Ubolewamy, że nie zweryfikowane informacje zyskują w mediach status „faktów”, które dezorientują opinię publiczną i utrudniają zażegnanie konfliktu.

Wisła Kraków SA

domin-czyżyny

NIe sugeruj się moim nickiem ,jest na prawdę przypadkowy.Do piesków mam podobny stosunek jak Ty. Tylko debilstwa nie lubię , I to takbardzo szkodliwego i jeszcze na siłę lansowanego.

Nie widzę żadnej logiki w napieprzaniu we własny dom racami. H...j tam ,niech będzie ze na derbach to był spontan ,pokazaliście garbatym i całemu światu. POwiedzmy..... Ale całą reszta ? Stadion mógł zostać w pissdu zamknięty. A tu nic. Filozofie ,poszturchiwania. Zero skruchy i wyjaśnienia. TO MNIE WKUR..WIA

I utwierdza w przekonaniu że zdanie reszty ,ogółu ,Braci Po szalu pewne kręgi mają w dupie. Jeśli tak to nie dziwcie się że z wzajemnością...
Ostatnio edytowane przez prokurator : 20.03.2014 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.03.2014, 10:14
Szkoda, ze w mediach tylko Bednarz może wyłącznie powielać swoje bzdury. W ostatnim programie Orange Sport do studia zaproszono tylko Bednarza a zapomniano oczywiście o przedstawicielu SKWK, który mógłby te niezweryfikowane informacje przedstawić. Chociaż i tak wystarczył dziennikarz prowadzący w studiu, zeby się Bednarz zapowietrzył, a nawet przeklinał . W studiu oczywiście grono sympatyzujących z Legią dziennikarzy i działaczy potepiało w czambuł kibiców i gratulowało Bednarzowi rozprawy z kibicami.
To taki typowy program telewizyjny obrazujacy w jakim :"demokratycznym" państwie żyjemy. jeden może klepać swoje gadki a drugiego nie zaprasza się do studia.
Chyba tylko naiwny uwiezy w komunikaty łysego oszusta, który w studiu pocił sie niemiłosiernie przy pytaniach lekkiego kalibru.
Komunikat Bednarza taki jak oświadczenia Urbana w stanie wojennym o podziemnej Solidarności.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 20.03.2014 o godz. 10:16.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.03.2014, 10:18

No widzisz, a u nas była taka reakcja żeby ukarać jak najmniej niewinnych ludzi za race na derbach ale to oczywiście się
ludziom z C niepodobalo wiec musieli pójść krok dalej. Pokazali własnie jak to wszyscy są razem i jak to się liczą z innymi ludźmi na stadionie (liczą się ale tylko z złotówką od ich biletu), a teraz oczekiwania żeby ktoś się z nimi solidaryzował.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 20.03.2014 o godz. 10:22.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.03.2014, 10:23
prokurator napisał(a):Wyświetl post
Rzeczywiście ,lakoniczne ale aluzyjne i ciekawe.
Ktoś się mija z prawdą? czy zaklina rzeczywistość?

Wisła Kraków SA oświadcza, że powielane na portalach internetowych oraz w mediach informacje dotyczące przyczyn konfliktu pomiędzy Klubem a Stowarzyszeniem Kibiców Wisły Kraków nie są zgodne z prawdą. Opierają się wyłącznie na jednym źródle, jakim jest wpis na stronie SKWK firmowany przez jego zarząd.

Klub ostatecznie nie stawiał Stowarzyszeniu żądania, by ponosiło odpowiedzialność za zachowanie wszystkich kibiców na Stadionie im. Henryka Reymana. Oczekiwania Wisły SA dotyczyły przestrzegania regulaminu stadionowego i bezpieczeństwa w sektorach: B, C, D, a także podczas wyjazdów organizowanych przez SKWK.

Ubolewamy, że nie zweryfikowane informacje zyskują w mediach status „faktów”, które dezorientują opinię publiczną i utrudniają zażegnanie konfliktu.

Wisła Kraków SA
Jeśli klub mówi prawdę to powinni pozwać SKWK o zniesławienie i straty które poniosła Wisła.. w innym wypadku SKWK powinno pozwać klub i udowodnić że było tak jak oni to przedstawiali a nie tak jak w oświadczeniu przedstawia Wisła... tak czy siak ktoś tutaj kłamie !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów