The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2014, 00:24
wierny napisał(a):Wyświetl post
Tylko zakazy są za zbombardowanie stadionu racami, które miało służyć...?
Nie są, bo gdyby tak było to zakazów nie było by ponad 400 tylko 10 razy mniej i były by one wymierzone w konkretne osoby, a nie ludzi, którzy tego dnia zdecydowali się iść do Wiślaków.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.03.2014, 00:27
Wierny co nas obchodzi co łysy przewidział, a co nie. Jeśli wypowiedział wojnę kibicom Wisły Kraków, to nie będziemy udawać że deszcz pada, w przypadku gdy pluje na nas łysy legionista. Nasz protest będzie trwał do momentu ustąpienia Bednarza...i powrotu kibiców (m.in. takich jak PabloTS) na stadion...
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 18.03.2014, 00:54
Zakazy dostały osoby, które były na trybunach w czasie meczu.... Wisła vs Ruch, a po meczu poszły do restauracji jak większość kibiców.
Jeden miał niefarta i go policja spisała i na tej podstawie Bednarz wydał zakaz.
Może kilka osób z nich ma coś na pieńku (choć nikogo nie ukarano za race), a z 400 kibiców jest Bogu winnych.

Podsumowując: http://www.youtube.com/watch?v=T0BnFwawpMU
Odpowiedz cytując
Co za typ
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.03.2014, 08:13
Naszla mnie taka refleksja otoz bednarz zmienil takjakby regulamin podczas trwania sezonu czy na tej podstawie nie mozna zwrocic karnetu niech ktos kompetentny sie wypowie
...WISŁA I NA DOBRE I NA ZŁE...
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.03.2014, 08:45
Mógłbyś poprawić ten tekst tak, by stał się czytelny? Przetłumacz to na polski.[/QUOTE]

moze nie jest wywód na prace magisterską....ale pisany pod wpływem emocji i wydaje mi sie ze zrozumiały dla wszystkich.....dawno temu skończyłem szkołe
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 18.03.2014, 08:48
c. napisał(a):Wyświetl post
Zakazy dostały osoby, które były na trybunach w czasie meczu.... Wisła vs Ruch, a po meczu poszły do restauracji jak większość kibiców.
Jeden miał niefarta i go policja spisała i na tej podstawie Bednarz wydał zakaz.
Może kilka osób z nich ma coś na pieńku (choć nikogo nie ukarano za race), a z 400 kibiców jest Bogu winnych.

Podsumowując: http://www.youtube.com/watch?v=T0BnFwawpMU
Czy na pewno. Bo chyba tam po meczu już nie było wstępu.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 09:15
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tylko co to zmienia ? Jeśli już Policja i Klub chcą ich karać, to niech karają konkretne osoby za konkretne czyny, a nie ludzi, którzy tam pili piwo i oglądali mecz.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.03.2014 o godz. 09:18.
Odpowiedz cytując
normalny 1906
Senior Member

Stary 18.03.2014, 09:15
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Spisywali nawet osoby ,które tam nie były tylko wychodziły ze stadionu ,bo były na meczu.I przechodziły koło restauracji.Wmawiali im ,że widzieli jak byli w restauracji i muszą mieć ich dane.
Standardowe działanie jak ostatnio po meczu Lechia-Widzew,ktoś rzucił kilka petard więc z tłumu wyciągają pierwszego lepszego ,po co się męczyć mają w jakieś dochodzenia,o to Polska właśnie,filmik :

http://www.youtube.com/watch?v=nRfr5UYGJew
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.03.2014, 09:34
Teraz to możecie sobie palec do nosa wsadzić. Jak sie zaczęło "znakowanie kibicowskiego bydła" to nikt nie protestował, jak pojawiła się cenzura było cichutko, miejsca na stadionie zmienić nie można, co to jest? I jeszcze karnety kupować . Ja sobie oglądam trampkarzy przynajmniej mam pewność że wynik nie jest ustalany przed meczem, a na sabotażystów władających klubem od wywalenia Kaspra po Tbilisi, sikam z błogim zadowoleniem...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 18.03.2014, 09:48
Interia:

Właściciel Bogusław Cupiał jest zadowolony po meczu z Legią?
- Nie wiem, prezes jest za granicą, nie rozmawiałem z nim jeszcze. Po powrocie na pewno porozmawiamy.

SKWK:

-Z piątkowych informacji wynika, jakoby boss wezwał swoich współpracowników do Myślenic, by tam zakomunikować o szukaniu kupca na nasz klub za jedyne... 12 milionów złotych.

Po co pisac glupoty?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.03.2014, 09:53
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Tylko co to zmienia ?
Niby nic a jednak trochę. Osobiście nie wiedziałem. Okazuje się więc że działania klubu czy policji nie są takie chaotyczne, całkowicie ślepe i rozpaczliwe jak niektórzy tutaj przedstawiają. Czyli być może prawdą jest jednak to co pisze prasa czyli zakazy dostali dodatkowo wszyscy z listy tych którzy kiedyś robili burdy, czyli poza Miśkiem np:

Cytat:
... grupa (..) pobiła w sektorze C zwykłych kibiców. Klub nałożył wówczas swoje zakazy stadionowe, ale cofnęła je Komisja Ligi. Teraz zostały wydane tym samym osobom ponownie.
A to już trochę zmienia postać rzeczy.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 18.03.2014, 09:57
^^Mógł to zrobić przez telekonferencje.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.03.2014, 10:05
Koniecznie w Myslenicach?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.03.2014, 10:07
borys napisał(a):Wyświetl post
Interia:

- Nie wiem, prezes jest za granicą, nie rozmawiałem z nim jeszcze. Po powrocie na pewno porozmawiamy.

SKWK:

-Z piątkowych informacji wynika, jakoby boss wezwał swoich współpracowników do Myślenic, by tam zakomunikować o szukaniu kupca na nasz klub za jedyne... 12 milionów złotych.

Po co pisac glupoty?
He, he, he. w XXI wieku nie problem wezwać współpracowników przez telefon lub Skypa zza granicy. "W piatek wracam, zbiórka w moim gabinecie o godz. 12.00".
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.03.2014, 10:14
Koniecznie w Myslenicach?
Tylko stamtąd jest szyfrowane połączenie z zagranicą.
Odpowiedz cytując
prokurator
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 18.03.2014, 10:22
A ja przekornie stwierdzam FAKT. OBYDWIE strony przegięły ,OBYDWIE strony się zapędziły.
Nikt nie wygra ,wszyscy stracimy.
Łysy preży klate bo musi ,Wy prężycie klaty bo lubicie . Straci Wisła ,straci Nasz Ukochany Klub.

Race będziecie kiedyś palić na pożegnanie ligi lub Cupiała. Sposób protestu począwszy od rac przez debilne ZAKAZY STADIONOWE I KAPUSIÓW po bojkot szkodzi Wiśle.
Róbta co chceta ale w swoim imieniu.
Uprzedzę szyderców. Dziesiątkę opuściłem po zburzeniu.Obecnie na R22 chodzę z dziećmi. Zrę kiełbaski. Do puszki wrzucamy gremialnie i zawsze. Nie dorabiam do wszystkiego polityki. Jestem spokojnym piknikiem. Jak WIĘKSZOŚĆ......
Ostatnio edytowane przez prokurator : 18.03.2014 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
kwader
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 18.03.2014, 10:23
Interia:

SKWK:

Po co pisac glupoty?
Takie spotkanie, jeśli się w ogóle odbyło, miało miejsce przed meczem z Legią.
Odpowiedz cytując
kas1906
Junior Member

Od: 10.2013

Stary 18.03.2014, 10:33
nie we własne gniazdo nie pomoże. Jeśli dla kogoś radością będzie rozsypka ponad stu letniej historii, pełnej prawdziwych przeszkód i tragedii narodowych to gratuluję podejścia.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.03.2014, 10:33
Szyfrowane polaczenie a informacja przeciekla Nie trzyma sie to wszystko kupy.

Przez te 12 milionow wynikalo by ze Cupial potraktowalby nasz obecny dlug jako strate - grubo bo to kilkdziesiat milionów.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.03.2014, 10:37
Wiadomo, ze klub/Bednarz przegięli - trudno nie bulwersować sie kiedy karani sa ludzie zupełnie za nic
ale jednak zal za cala sytuacje mam dalej do SKWK. Po prostu zachowali się jak przedszkolaki - coś poszło nie po ich myśli wiec to rozpieprzyli wszystko. W ten sposób Panowie jeśli można tak Was nazwać zniszczyliście bardzo fajnie wyglądający
dla nas sezon i to w najważniejszym dla nas momencie. Dlaczego po prostu kibice nie mogą zająć się po prostu jak sama nazwa wskazuje kibicowaniem tylko ciągle chcą co raz więcej ? Na całym świecie to jednak kibic dopłaca poprzez bilety do funkcjonowania klubu, a nie na odwrót. Po co było wyciągać rękę po kasę z klubu tym bardziej w jego trudnej sytuacji ?
Szkoda, ze w ogóle klub zaczął rozmowy na ten temat. Nie byłoby całej sytuacji. Chcecie robić jakieś akcje to organizujcie zbiorki i tyle. Wtedy cel jest jasny - kto go popiera to wpłaca, a kto nie to nie i tyle.
Bo 7 tys. podpisów to jednak nie jest cały stadion. Ja na przykład osobiście bym sobie na przykład nie życzył by 1 zl z mojego biletu szla na oprawy bo bojkotuje te składki od słynnej oprawy i Waszego focha przed meczem z Lechem (maj 2011 zdaje się).
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 18.03.2014 o godz. 10:47.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.03.2014, 10:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo, ze klub/Bednarz przegięli - trudno nie bulwersować sie kiedy karani sa ludzie zupełnie za nic
ale jednak zal za cala sytuacje mam dalej do SKWK. Po prostu zachowali się jak przedszkolaki - coś poszło nie po ich myśli wiec to rozpieprzyli wszystko. W ten sposób Panowie jeśli można tak Was nazwać zniszczyliście bardzo fajnie wyglądający
dla nas sezon i to w najważniejszym dla nas momencie. Dlaczego po prostu kibice nie mogą zająć się po prostu jak sama nazwa wskazuje kibicowaniem tylko ciągle chcą co raz więcej ? Na całym świecie to jednak kibic dopłaca poprzez bilety do funkcjonowania klubu, a nie na odwrót. Po co było wyciągać rękę po kasę z klubu tym bardziej w jego trudnej sytuacji ?
Szkoda, ze w ogóle klub zaczął rozmowy na ten temat. Nie byłoby całej sytuacji. Chcecie robić jakieś akcje to organizujcie zbiorki i tyle. Wtedy cel jest jasny - kto go popiera to wpłaca, a kto nie to nie i tyle.
Chłopie jaką kasę z klubu? Bilet miał kosztować złotówkę więcej wiec klub na tym nic nie tracił!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 18.03.2014, 10:52
Szyfrowane polaczenie a informacja przeciekla Nie trzyma sie to wszystko kupy.

Przez te 12 milionow wynikalo by ze Cupial potraktowalby nasz obecny dlug jako strate - grubo bo to kilkdziesiat milionów.
Raczej chodzi to o szybkość łącza, do zestawienia telekonferencji w wysokiej rozdzielczości. Znając Cupiała to raczej nie bawi się w tandetne połączenia a`la Skype, czyli pikseloza oraz trzaski i szumy. Jest wiele różnych usług związanych z wideokonferencjami, a do niektórych sam sprzęt kosztuje ponad 100 tys złotych. No ale mniejsza z tym, jak wiadomość wyciekła to nie przez to, że ktoś się pod konferencje podpiął ale po prostu ktoś z obecnych dał cynk SKWK. Co nie wydaje się nieprawdopodobne.

Z drugiej strony ktoś może przekazywać im trefne wiadomości, tak żeby ich skompromitować.
Odpowiedz cytując
kas1906
Junior Member

Stary 18.03.2014, 10:52
Ale uważasz że nie dogadanie się w kwestii tych pieniędzy jest powodem do celowego i świadomego sabotowania? Bo nie wmowisz mi że nikt nie zdawał sobie sprawy jak skończą się wszystkie mądre pomysły z racami. dla mnie to ewidentne działanie na szkodę własnej wspólnoty. bynajmniej nie stoję po stronie lysego bo wyobraźnia go poniosła
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.03.2014, 10:54
Do tego wlasnie zmierzam. Wystawili sie na strzal.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 10:57
Jeżeli chodzi o race na meczu z RUchem już się wypowiedziałem, ale zakaz dla 400 osób za siedzenie w knajpie kilka godzin po meczu to już jakieś pierd....ne s....y....two. Tym bardziej, że chcieliśmy z kumplem wdepnąć do lokalu i też mogłem dostać prewencyjny zakaz.

Pusty stadion na Reymonta - jeden - dwa takie mecze i Bednarza nie ma w TS. Jeśli chodzi o kwestię Smudy to podejrzewam, że prawdopodobieństwo dogadania sie między stronami istnieje, ale Bednarza powinniśmy pożegnać jak najszybciej...
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
kas1906
Junior Member

Stary 18.03.2014, 11:02
Dlatego chyba lepiej pokazać że mamy wy.....e na jakiegoś lysego podjudzacza. Nie widzicie ze o to mu chodzi? lepiej pokazać że jesteśmy jedną siła która nie takiego jak on przeżyje. Będzie miał się czym pochwalić jak będzie pusto na stadionie, ogłosi walkę z pseudokibicami a stare grzechotniki i media będą mu biły brawo. Napewno straci na tym Biała Gwiazda dla której chodzi się na stadion a Wisełka potrzebuje wsparcia żeby pokazać reszcie kto tylko się liczy.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 18.03.2014, 11:04
Ja mam wrażenie, że Bednarz rozgrywa sobie wszystko jak chce, SKWK nieświadomie tańczy jak on zagra. Jacek dobrze wie kiedy ma odejść, wykona powierzone cele i złoży dymisje, SKWK ogłosi swój sukces wszyscy kibice będą zadowoleni, Jacek z uśmiechem na twarzy podziękuje współpracownikom za kawał dobrej roboty...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.03.2014, 11:12
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W ten sposób Panowie jeśli można tak Was nazwać zniszczyliście bardzo fajnie wyglądający dla nas sezon i to w najważniejszym dla nas momencie.
Chyba jednak się nie zorientowałeś, kto zniszczył. Kto dał zakazy Bogu Ducha winnym kibicom, kto zerwał ustalenia dotyczace zasad funkcjonowania sektora C. Kto wprowadził tam tajniaków i policję.
A Ty jeszcze chcesz, zeby w takiej atmosferze kibice przyszli jak gdyby nigdy nic i....zajęli sie dopingiem ? Chyba sobie jaja robisz.
Popatrz na Legię, o wiele grubsza awantura, jakiej nie było od lat i co robi prezes, przeprasza innych, żadnej odpowiedzialności zbiorowej, jakby nic sie nie stało, 1 mecz i już od meczu z Lechem jakby sprawy nie było.

Cytat:
Bo 7 tys. podpisów to jednak nie jest cały stadion. Ja na przykład osobiście bym sobie na przykład nie życzył by 1 zl z mojego biletu szla na oprawy bo bojkotuje te składki od słynnej oprawy i Waszego focha przed meczem z Lechem (maj 2011 zdaje się).
7 tys. przy frekwencji średniej 15 tys. to jest bardzo duzo. SKWK jest póki co jedynym oficjalnym reprezentantem kibiców Wisły, więc jest uprawniony do prowadzenia rozmów. Całkiem możliwe, ze Bednarz powoła sobie nowa organizację złożoną z łamistrajków, jak Jaruzel w stanie wojennym po zdelegalizowaniu Solidarności powołał miodozwiązki komunistyczne.

P.S. teraz czas dla takich jak Ty, szalik w dłoń, nikt Cie nie wystraszy puszką, wbijaj na sektor i działaj.
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.03.2014, 11:16
Sadzicie, ze Bednarz samowolnie podjal te wszystkie decyzje? Bez poparcia z "góry". Trzeba o tym pamietać piszac/mówiac: wojna!. Z kim ta wojna tak naprawde bedzie toczona i czy ma szanse skonczyc sie pomyslnie dla Wisly nie tylko dla którejś ze stron.

Bednarz odejdzie, bedzie "zwyciestwo" czy aby napewno? Czy aby sprawa nie jest duuzo grubsza...

Byc moze snuje teorie spiskowe ale caly raban byc moze jest czubkiem gory lodowej do czegos wiekszego. Skupiamy sie na drzewie nie widzimy lasu.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.03.2014, 11:35
Sadzicie, ze Bednarz samowolnie podjal te wszystkie decyzje? Bez poparcia z "góry". Trzeba o tym pamietać piszac/mówiac: wojna!. Z kim ta wojna tak naprawde bedzie toczona i czy ma szanse skonczyc sie pomyslnie dla Wisly nie tylko dla którejś ze stron.

Bednarz odejdzie, bedzie "zwyciestwo" czy aby napewno? Czy aby sprawa nie jest duuzo grubsza...

Byc moze snuje teorie spiskowe ale caly raban byc moze jest czubkiem gory lodowej do czegos wiekszego. Skupiamy sie na drzewie nie widzimy lasu.
wojna jest z polityką jaką klub wobec nas prowadzi, niezależnie od tego czyja to decyzja. Bednarz jest jej symbolem, po Jego odejściu i wyprowadzeniu POlicji ze stadionu można myśleć o porozumieniu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów