|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas meczu o obiadowej porze będę się raczył(a) | |||
| Rosłem i nożką z kurczaka |
|
48 | 30,77% |
| Pomidorową i kotlecikiem. |
|
27 | 17,31% |
| Trydycjnie piwkiem. |
|
35 | 22,44% |
| Dobrą grą naszych piłkarzy. |
|
46 | 29,49% |
| Głosujących: 156. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jak tak będą sędziować mecze po podziale na grupy jak wczoraj to o MP 2014 możemy zapomnieć. Wisła zaczynała atakować to czerwona kartka z kapelusza dla najlepszego naszego zawodnika Głowy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.03.2014 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Ostatnio któryś z naszych guru sędziowskich się wypowiadał, że FIFA w ostatnich wytycznych zniosła pojęcie "promowania gry ofensywnej". Więc spalony nawet 1 cm to spalony i słuszny gwizdek sędziego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
. Symulowanie to główny temat treningów, myślisz że oni nie wiedzą ze sędziowie im drukują?Dlatego potem w pucharach nie potrafią bez pomocy czarnych w pięciu meczach strzelić bramki.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 17.03.2014 o godz. 10:17.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Oni nas nienawidzą, my ich mamy w dupie ze względu na ich rozmiar.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Panowie Legia DZIŚ gra bez trenera ,jest źle przygotowana do sezonu,TO AZ BOLI JAK SIĘ ICH OGLĄDA .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Bunoza rusza się w obronie jakby miał nogi ze stali, a Dudka, który nie przepracował okresu wygląda przy nim jak struś pędziwiatr. To samo Brożek, bez przygotowań Smudy w poprzedniej rundzie najlepszy napastnik ligi, teraz cień piłkarza. Dalej Sarki i Donald, przecież też ewidentnie widać, że stracili na szybkości, a to nie może być przypadek. Ciekawi mnie po co trzymamy Szewczyka, z całą sympatią ale nie jest to poziom, który desygnuje go do gry w Wiśle. Chyba, że w ramach dalszych oszczędności, nie przedłużamy kontraktów z kilkoma zawodnikami, którym te kontrakty się kończą i wtedy gramy takimi Szewczykami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez JacobCFC : 17.03.2014 o godz. 12:25.
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ktoś mi wyjaśni o co chodzi? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A co skłania Cię do przypuszczeń, że przy pełnych trybunach legioniści by strzelili jeszcze jedną czy dwie bramki?
W kontekście licznych w ostatnich dniach przypuszczeń, że piłkę nożna w Polsce da się oglądac tylko przy pelnych, dopingujących trybunach i oprawie przygotowanej przez licznych fanów, kłam temu zadaje fakt, że dla wielu osób wczorajszy mecz Legia-Wisła był całkiem niezłym widowiskiem sportowym. Jesli więc na stadion zaczną przychodzic rodziny, pikniki i janusze to i tak tylko od piłkarzy zależy jakość widowiska na boisku (nie na trybunach). Mnie się wczorajszy mecz ogólnie podobał, a przy okazji nie słychać było żadnych zbednych odgłosów typu WTSK, żadnych bluzgów, żadnych przejawów niskich instynktów.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Gdyby był doping dla Legii, to wielu naszych zawodników mogłoby się w najważniejszych momentach pomylić będąc pod presją trybun. Np. Stilic mógłby kopnąc o kilka centymetrów wyżej i byłaby tylko poprzeczka i jęk zawodu w Krakowie, może Donald kopnąłby w trybune a nie w bramkę, itp... Może trybuny domagałyby się ataków Legii w II połowie, a nie stania i przyglądania się naszym akcjom. Chwała naszym piłkarzom! Ja po strzeleniu już 1 bramki byłem zadowolony i gdy zobaczyłem ich walkę uważałem, że spełnili w tym meczu "testament" Reymana. Nawet gdyby przegrali, to wracaliby z honorem i godnością do Krakowa.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.03.2014 o godz. 16:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że doping, oprawa, obecność kibiców z Warszawy i Krakowa uczyniłyby z tego meczu jeszcze większe widowisko. Ale nie mamy żadnej pewności, że wynik byłby z tego powodu inny, że piłkarsko mecz byłby ciekawszy.
Jestem jak najbardziej za tym, że piłka nożna jest dla kibiców, ale i bez kibiców(jeśli do tego dojdzie) piłka sobie poradzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Masz jakieś wyliczenia finansowe, że bez wpływu $zmalu do klubowej ka$y z tytułów dni meczowych, reklam, sponsorów to wszystko nie pier*dolnie? Bo mamy chyba diametralnie inne wyniki. ![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Gdyby nie kibice i atmosfera którą robią na stadionach to tej buraczanej ligi nawet w TV by już nikt nie oglądał. Bo taki poziom, w ciszy, bez żadnych atrakcji to można sobie obejrzeć otwierając okno w bloku i spoglądając na pobliskie podwórko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Drugi kolega też ma racje, tam gdzie nie było kibiców nie długo trwała poważna piłka. Jedynym wyjściem z sytuacji jest wyjście polityki i rządu z szeroko rozumianej piłki, odejście od niekonstytucyjnych przepisów prawa i zachowania władzy. Mamy na tyle dobrą infrastrukturę, aby wyciągać indywidualne konsekwencje, a nie zbiorowe represje. Bez odejścia Tuska i Jemu podobnych nie będzie w naszej piłce dobrze. Rząd i media, ktore są na Jego smyczy skutecznie obrzydzają Polakom piłkę nożną w wykonaniu naszech drużyn. Nie pomaga poziom sportowy, a władza i media straszą aby mieć temat zastępczy. Gdyby media i rząd były tylko neutralne, to frekwencja na stadionach byłaby inna. Ps. zgadzam się z tym, że nie ma pewności że w niedzielę wynik z kibicami na trybunach byłby inny, ale jednak jest to wielce prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.03.2014 o godz. 16:31.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nieporozumienie.
Ja nie pisałem o calkowitym braku kibiców. Napisałem przecież wyraźnie: W kontekście licznych w ostatnich dniach przypuszczeń, że piłkę nożna w Polsce da się oglądac tylko przy pelnych, dopingujących trybunach i oprawie przygotowanej przez licznych fanów, kłam temu zadaje fakt, że dla wielu osób wczorajszy mecz Legia-Wisła był całkiem niezłym widowiskiem sportowym. Jesli więc na stadion zaczną przychodzic rodziny, pikniki i janusze to i tak tylko od piłkarzy zależy jakość widowiska na boisku Wpływy z biletów (o co tak WiślakMyślenice i hunter się boją) zapewnic mogą w tak duzym mieście jak Kraków własnie rodziny, pikniki i janusze. Ultrasi i superfani mogą okazać się zbędni. Może okazać się, że do poziomu sportowego super oprawy nie są aż tak niezbędne, że nie jest niezbędny młyn i gniazdowy. A to już byłaby szkoda. Dlatego klub i SKWK powinny dojść do porozumienia. Inna drogą niż do tej pory (bojkotowanie meczów przez część kibiców). Potrzebne są wzajemne ustępstwa. Dla dobra Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to jak nie będą to klub straci. Jak będą to zyska.
A nie podejmę się w tej chwili wróżenia, czy dadzą radę zapełnić stadion choćby w takim stopniu jak dzieje się to obecnie, czy nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Framat - stadion zapełni się rodzinami/piknikami/januszami, kiedy Wisła będzie grała efektowny futbol a na to mimo świetnego(punktowo) sezonu się raczej nie zanosi.
Natomiast ciężko stwierdzić jaki będzie spadek widowni.Obawiam się że nie aż tak duży by konflikt dało się w miarę szybko rozwiązać.Wisła to nie Legia gdzie tam protest spowodował praktycznie pusty stadion przez długi czas Chyba że zaczniemy grać taką kichę jak w zeszłym sezonie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narazie spadek nie będzie tragiczny bo sporo ludzi jak już kupiło karnety to uważa, ze trzeba je wykorzystać do końca. Prawdziwy obraz zobaczymy w nowym sezonie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak na razie to nie Brożek ciągnie ten wózek (czego się spodziewałem), a Stilić - strzał w dziesiątkę Smudy.
![]()
.
. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
W tym sezonie złodziej Bednarz może sobie trochę ponaciągać frekwencję o osoby, które mają wykupione karnety , a pomimo tego będą brały udział w proteście (nie tylko z sektora C). Błędem ze strony SKWK był brak relacji z przebiegu rozmów n/t akcji "złotówka", jak również (wobec braku porozumienia w w/w sprawie) nakłanianie do zakupu karnetów. Mimo wszystko z pewnością spadnie atmosfera na stadionie, a z czasem i frekwencja. Raczej nie liczę na krótki protest.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też nie liczę, na krótkotrwałą kampanię jak niektórzy młodzieżowcy z SKWK. Ta wojna potrwa (jesli oczywiście nie nastapią w międzyczasie jakieś gwałtowne wydarzenia) co najmniej jedną rundę. Mamy przykład z Warszawy, gdzie trwało to trochę dłużej niż się wielu wydaje. Teraz walczy Bydgoszcz. Kibice maksymalnie zredukowali Osuchowi frekwencję na stadionie, pomimo, że Zawisza po kilkunastu latach wrócił do ekstraklasy i gra nadspodziewanie dobrze.
To świadczy o pełnej determinacji kibiców, bardzo dobrym zgraniu co przekłada się na bardzo małą liczbę łamistrajków. Te 1,5 tys. na trybunach mówi wszystko. Teraz przed nami test wytrwałości. Mam nadzieję, ze pokażemy, ze mamy jaja. Oczywiście nalezy sie spodziwać ataków medialnych, oczerniania nas w prasie, pomówień, kłamstw, różnych prób rozbijania solidarności kibicowskiej, promowania postaw łamistrajkowych. Ale musimy z tym sobie poradzić. Cała Polska teraz patrzy na nas. Nie możemy ulec presji i dać się zeszmacić. Skoro powiedziało sie już A trzeba powiedzieć B. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Janusze, jakie to popularne słowo.Tylko wiekszosc tych januszy brało kiedyś aktywny udział w ruchu kibicowskim,a obecnie jest ojcami tych gówniiarzy,którzy zatńcza jak im zagrają,nie koniecznie rozumiejąc taniec......
I nie jest to wywód do Ciebie ,tylko takie ogólne stwierdzenie.
Tu powinny sie dogadać dwie inne strony.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 18.03.2014 o godz. 08:49.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Dla mnie to był mecz z kategorii - Z piekła do nieba. Remis jak wygrana, owszem więcej szczęścia i nawet można to było wygrać w "10" niesamowite. Taka ta Legia mocna że strach się bać w play off co będzie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|