The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas meczu o obiadowej porze będę się raczył(a)
Rosłem i nożką z kurczaka 48 30,77%
Pomidorową i kotlecikiem. 27 17,31%
Trydycjnie piwkiem. 35 22,44%
Dobrą grą naszych piłkarzy. 46 29,49%
Głosujących: 156. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2014, 15:03
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Stilic nadawał się do zmiany a nie Garguła....Frantz daje dupy.
bravelukas coś masz jeszcze do dodania w tym temacie...?

Trzeba przyznać, że Semir pociągnął naszą grę w 2 połowie, o dziwo środek pola nalezał do niego, a Jodłowiec i Vrdoljak mogli się tyko przyglądać.
Szkoda kartki dla Głowy, sędzia spultał się przy tej sytuacji... bo w drugiej połowie Radovic od tyłu pojechał w Stilicia i nawet nie było faulu. Wiadomo Głowa zaatakował z większym impetem ale także trafił w piłkę, więc rozstrzał między oceną obydwu sytuacji (od czerwonej kartki do braku faulu) niewytłumaczalny...
Ostatnio edytowane przez shaggy : 16.03.2014 o godz. 15:05.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.03.2014, 15:04
Wynik świetny zważywszy na okoliczności - gra obronna dramat!

Zawsze wygrana albo remis w Warszawie cieszy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.03.2014, 15:04
Mielismy Miskiewicza, Stilicia i Guerriera to im dzisiaj zawdzieczamy ten remis.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.03.2014 o godz. 15:07.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2014, 15:05
Cytat:
Mam taką teorię, że sprowadzenie stilicia nasz pogrązy. Przez to Garguła ma mniej piłek i miejsca, jest mnie efektywny. Było kilka takich sytuacji, w których Stilic zagrał za lekko do dobrze pokazującego się Brożka. Gdyby Garguła to dogrywał, to byłyby groźne sytuacje.
Pozdrawiamy kolegę ) Zdjęcie Bednarza na trybunach mówi samo za siebie. Komentowanie w C+ to kpina, dawno nie słyszałem tak stronniczych i tendencyjnych komentatorów. Czerwona kartka z kapelusza, Żyro odleciał jakby mu noge złamał a na powtórkach widać że Głowa nie trafił w nogi. No to utarliśmy im pięknie nosa, a już piali z zachwytu od 30 minuty że nowa jakość w Legii a tu proszę. ) Jeszcze wszystko jest możliwe.

P.S. zauwazyliście że gdy nie ma Garguły obok Stilica to jest on zawodnikiem meczu? W derbach też nie grali razem i Stilic był najlepszy. Też mi się wydaję że dwóch rozgrywających na boisku to o jednego za dużo
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 16.03.2014, 15:06
Dudka i Stilić man of the match.
Za doświadczenie, bo zajechani są strasznie. Gdyby mieli świeżość, to nie chcę wiedzieć... Ale dziś Obydwoje pokazali klasę...
Brawo dla nich.
Garguła, Bunoza(I połowa) słabiutko
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.03.2014, 15:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Komenator : Semir Stilić pokazał swoje firmowe zagranie jakim jest podanie z pierszej piłki....

I to powinno podsumować świat w jakim żyjemy i piłke jaką oglądamy.Nie mam ....a pytań.
Jak piszesz nie pij, bo głupio to czytać.

Kamson napisał(a):Wyświetl post
A jebana dzi*ka bednarz wrócił na swój ukochany stadion i z uśmiechem na swoim parszywym ryju ogląda sobie meczyk z wielkim politykiem kucharskim.

Czarek a teraz wam je...my 2 bramy a w wyborach skończycie na 10 %
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2014, 15:08
Piszecie o niesprawiedliwej czerwonej kartce a nikt sie nie zastanowi po co Glowacki wchodzil tak ostro w pilkarza ktory by mniej wiecej 50 metrow od naszej bramki i byl odwrocony....Dla mnie czerwien i wielka glupota a Glowa zachowal sie jak junior...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

I zdarzyły się cuda. Brawa za walkę i zwycięski remis
W Warszawie płaczą, ale czasem taka jest piłka. My niedawno też w Zabrzu od 0:2 skończyliśmy 3:2.

Szkoda mi Głowy, trzeba za wszelką cenę wygrać u siebie z Zawiszą. Cały czas trzymam kciuki za Pawła by w końcu coś mu wpadło.
What's new?

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Smuda gratulacje, 3 mecz z rzędu, a drużyna gra plażówe od początku rundy. 3 mecze 1 pkt. Oczywiście, zapomniałem, ze Wisła ge. ciebie gra dobrze na wyjazdach. Faktycznie To bedzie 13 mecz i raptem.... 2 wygrane.

Na Discovery leca teraz "Superzwierzaki z Alaski" o wiele bardziej emocjonujący program, polecam.
A miałeś okazję by milczeć....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2014, 15:09
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Jak piszesz nie pij, bo głupio to czytać.

Czarek a teraz wam je...my 2 bramy a w wyborach skończycie na 10 %
Widac, ze jest wsrod swoich niech lepiej tam spada a Wisełke zostawi w spokoju
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 16.03.2014, 15:10
należy dodać że ten uśmieszek na jego twarzy był w momencie jak już przegrywaliśmy. Nie chce tu siać teorii spiskowych, ale nie oszukujmy się wiadomo dla której drużyny biję jego serce, a w Wiśle dostaje tylko pensje, dlatego trzeba się gościa pozbyć i zatrudnić tak jak jest na całym świecie - ludzi związanych z drużyną.
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Stary 16.03.2014, 15:12
a co miał płakac..Idz przed dom odpal sobie race a nie pisz głupot
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.03.2014, 15:12
Nie wierzyłem !!! Stał się prawdziwy cud...myślałem,że Legia strzeli nam jeszcze 2-3 bramki a tu taka miła niespodzianka ! Pokazaliśmy,że mamy jaja. Co by nie mówić ten remis to nasze zwycięstwo ! Teraz tylko szkoda,że nie będzie dopingu na Zawiszy...przydałby się on naszym piłkarzom no ale cóż...
"Wierność Jest Istotą Naszego Honoru..."
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.03.2014, 15:13
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
a co miał płakac..Idz przed dom odpal sobie race a nie pisz głupot
Wiślak w momencie jak przegrywa raczej nie cieszy mordy jak pojebany... no ale to nie Wiślak.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 16.03.2014, 15:14
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Widac, ze jest wsrod swoich niech lepiej tam spada a Wisełke zostawi w spokoju
Przynajmniej ma "swoich" ja mam ostatnio problem z takimi definicjami.
Odpowiedz cytując
Zelari
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 16.03.2014, 15:14
http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/co...VADmHl4imR.jpg nie wiem co powiedzieć...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.03.2014, 15:15
Wislak35 napisał(a):Wyświetl post
Piszecie o niesprawiedliwej czerwonej kartce a nikt sie nie zastanowi po co Glowacki wchodzil tak ostro w pilkarza ktory by mniej wiecej 50 metrow od naszej bramki i byl odwrocony....Dla mnie czerwien i wielka glupota a Glowa zachowal sie jak junior...

Pełny pakiet C+ nie jest aż tak drogi. Zainwestuj, oglądnij jedną kolejkę LM czy choćby nawet LE i zobaczysz takich fauli z 10. Nikt za to nie daje czerwonej kartki. Odgwizdywanie wszystkiego w naszej śmiesznej lidze jest jednym z powodów przez które w pucharach jadą nas jak burą sukę. W Europie gra się twardo u nas jak na meczach Barcy w lidze hiszpańskiej - podmuch powietrza to już jest faul a kontakt to kartka. Zresztą w Hiszpanii też już się to zmieniło.

Zelari napisał(a):Wyświetl post
http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/co...VADmHl4imR.jpg nie wiem co powiedzieć...
A jeszcze się nie przyzwyczaiłeś?
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Stary 16.03.2014, 15:16
J.... sedzia
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 16.03.2014, 15:16
Pozostaje piwko i włączyc sobie forum LEgii
Wracajac jeszcze raz do meczu, to szkoda ze obrona nasza tak slabo zagrała, można było tutaj nawet wygrać bo sędzia się pomylił ...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 16.03.2014, 15:20
Ehh może Broziu by sobie strzelił sam na sam, ale sędzia c..j.
What's new?

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2014, 15:21
W pierwszej chwili jak zobaczyłem to zdjęcie to też byłem pewny, że sytuacja czysta, ale po chwili zastanowiena trudno jednak powiedzieć, zobacz sobie na pasy na murawie ten od linii środkowej jaką ma szerokość na górze ekranu, a jaką na dole. Ta perspektywa może przekłamywac, zobaczymy kontrowersje wieczorem ..
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 16.03.2014, 15:23
Tak ale liczy się moment od dotknięcia piłki przez podającego, a zobacz ze pilka juz jest kawałek od jego nogi, a więc Broziu tym bardziej ten moment wcześniej był jeszcze blizej niz obronca LEgii ;P
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.03.2014, 15:23
Po tym meczu przedłużenie kontraktu z Miśkiem powinno być priorytetem. Lepszego bramkarza, na którym na dodatek będzie można w przyszłości coś zarobić nie znajdziemy.
Potrzebny jest zmiennik dla Brożka. Wszyscy od kibiców przez media i ekspertów do trenera to zimą mówili, a Bendarz i tak wiedział swoje.
Drużyna może być i przetrenowana fizycznie ale mentalnie są przygotowani na 1906%

Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2014, 15:24
it napisał(a):Wyświetl post
A miałeś okazję by milczeć....
przecież prawdę napisał
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.03.2014, 15:26
KonŸado napisał(a):Wyświetl post
Tak ale liczy się moment od dotknięcia piłki przez podającego, a zobacz ze pilka juz jest kawałek od jego nogi, a więc Broziu tym bardziej ten moment wcześniej był jeszcze blizej niz obronca LEgii ;P
Tak, tylko pytanie brzmi czy moment przed podaniem czy po podaniu..
Poza tym Paweł ma głowę wychylona mocno, ojtam, nie ma co gdybać.
W kazdym razie wcele nie zdziwiłbym się, gdyby minimalny spalony jednak był.
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.03.2014, 15:27
masada napisał(a):Wyświetl post
W pierwszej chwili jak zobaczyłem to zdjęcie to też byłem pewny, że sytuacja czysta, ale po chwili zastanowiena trudno jednak powiedzieć, zobacz sobie na pasy na murawie ten od linii środkowej jaką ma szerokość na górze ekranu, a jaką na dole. Ta perspektywa może przekłamywac, zobaczymy kontrowersje wieczorem ..
wydaje sie, że głowa Pawła jest na spalonym. Ciężko po takim jednym screenie ocenić. W kontrowersjach powinni rozstrzygnąć.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.03.2014, 15:30
Z gówniano zapowiadającego meczu, Legia najpierw zrobiła swoje a później oddała zwycięstwo jak ostatni frajerzy i faktycznie mieliśmy hit. Kuciak tak pięknej bramki dawno nie miał okazji puszczać...

PS. Zajęcie 4 miejsca nie będzie złe. Wtedy z Legią zagramy u siebie.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.03.2014, 15:30
Remis w dziewiątkę (umówmy się Szewczyk to gość, którego odpalili nawet z Okocimskiego) to rezultat więcej niż dobry, Nalepa w drugiej połowie o dziwo pokazał, że jakieś ta umiejetności ma.
Ostatnio edytowane przez fialo : 16.03.2014 o godz. 15:33.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.03.2014, 15:36
Remis zwycięski !

Dzięki Semir, widać że przypomniałeś sobie kto jest ....ą
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.03.2014, 15:38
W przekroju całego meczu najlepsi byli... Burliga i Stjepanović - zagrali po prostu solidnie i zrobili swoje, mieli dużą role w tym, że drużyna nie posypała się do końca w defensywie, ale wnosili też sporo do ataku. Szczególnie Burliga, który miał kilka świetnych podań i inicjował sporo akcji.

Miśkiewicz miał furę szcześcia, ale koniec końców też na plus.

Bunoza zagubiony jeśli idzie o ustawienie i krycie, ale robił dobry użytek ze swojej siły. Nalepa całkiem nieźle - może niczym szczególnym się nie wyróżnił, ale też nie był piątą kolumną.

Dudka przed przerwą słabiutki, ale po przerwie jego doświadczenie pomagało utrzymać piłkę i dawał trochę spokoju całej formacji.

Stilić jeszcze bardziej spolaryzowany. Do przerwy zagubiony i niemal bezużyteczny, po przerwie genialny.

Garguła bezbarwny i nie dawał rady z bieganiem w obronie, zmiana na Guerriera dała nam bardzo dużo, przede wszystkim zakończyła "mecz życia" Brozia.

Sarki po swojemu. Brożek niestety też, chociaż nie można powiedzieć, że nam zaszkodził, po prostu ciągle jeszcze nie odpalił w tej rundzie i nie jest aż tak groźny jakbyśmy chcieli.

W żadnych poważnych rozgrywkach Głowacki czerwonej kartki by nie zobaczył, ale głupio zrobił, że w takim meczu dał sędziemu pretekst i to w mało istotnej sytuacji. W dodatku przez to wypada ze składu na dwa kolejne mecze.

W przekroju całego meczu zaczęliśmy bardzo słabo i znów byłó widać, że przetasowania w składzie nie tyle wpływają na jakość prezentowaną przez poszczególnych piłkarzy, a na zgranie i zrozumienie między nimi. Jeżeli Smuda popełnił gdzieś, błąd to stawiając na Gargułę na lewym skrzydle - sopore rozczarowanie i punkt zapalny w defensywie. Mimo to trener bardzo dobrze zareagował i mądrze przestawiał drużynę wraz z rozwojem wydarzeń. Koniec końców kluczowe okazało się zaufanie do Stlicia, który wydawał się kandydatem do zarzucenia na niego wędki w przerwie, a tymczasem został bohaterem drugiej połowy i całego meczu. Legia jest po prostu komiczna w środku pola - nie dość, że nie ma pomysłu na atak pozycyjny, to jeszcze fatalnie pressuje, co w drugiej połowie pozwoliło nam wrócić do gry.

Na mistrzostwo nie liczę, ale wynik cieszy jak diabli.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów