The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2014, 14:08
oraz wszechobecni tajniacy i umundorowani z C, też . Zresztą kiełbasiarze moga się bronić rzucając w ewentualnych przeciwników tackami z kiełbasą i musztardą.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.03.2014, 14:20
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Wiem, że Zawisza oficjalnie nie organizuje wyjazdów. Ale część kibiców Zawiszy i tak może pojawić się na stadionie lub jego okolicy, a że wiedzą że nie będzie Kibiców Wisły Kraków w okolicy stadionu to moga sobie pozwolić na wiele. Nawet na to, że nie będą incognito.
A czemu mieliby być incognito
Czyżbyś sugerował, że kibice Wisły przejęli pomysły od, opisanych wcześniej (http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=3159), kibiców Cracovii i tłukliby za noszenie szalika
A jak widać (będzie) po pustym stadionie Legii w niedzielę, nie liczenie się z konsekwencjami łamania prawa, niezależnie czy mądrego czy głupiego, daje takie efekty.
Tylko komu o to chodzi
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 14.03.2014 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2014, 14:23
Sugeruje, że kibice Zawiszy będą tłukli takich jak Ty.
O ile w ogóle pojawiasz się na stadionie.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 14.03.2014, 14:28
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Sugeruje, że kibice Zawiszy będą tłukli takich jak Ty.
O ile w ogóle pojawiasz się na stadionie.
Bywam regularnie i siedzę koło ciebie. To ja zwykle częstuję cię chusteczką, żebyś musztardę z twarzy wytarł po jedzeniu
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.03.2014, 14:56
wojtas87 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co nie wiem co chcesz udowodnić ? prawo ma zabraniać czegoś co jest niebezpieczne. Odpalenie racy jest prawie bezpieczne ale już rzucanie nimi po innych przyznaj, że może sprawić problem. A Ległe UEFA karała za co ?
Pare postow wczesniej opisalem jaka masakre robily latajace race... przeczytaj sobie...

Wypada Ci widelec w kuchni , schylasz sie po niego , podnoszac walisz glowa w otwartą szafkę - mozesz miec niezla blizne , spore rozciecie ....

Dostajesz raca w noge , plecy czy glowe to nic Ci nie bedzie bo ona sie odbije - juz pomijajac fakt że te race to w sumie juz nie lataja od paru ladnych lat .... a gumowe kule w sumie w kazdym miesiacu pod byle ptetekstem .... i jakos nie widze pietnowania bandytow w mundurach ...

...........
Legia kary dostala za flagi plus standardowe za race - jakbys nie wiedzial to race w LE czy LM sa na praktycznie wiekszosci meczy w tym na ostatnim finale LM
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 14.03.2014 o godz. 15:03.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.03.2014, 15:08
Kto był u Wiślaków i został spisany niech sprawdzi czy na stronie z bietami wyśiwetla mu się komunikat "konto zablokowane". Sprawdziłem u kumpla który nie był u Wiślaków i nie ma takiego komunikatu, ja mam, radze sprawdzić, jeśli tak to jakim ....a prawem

"W związku z wydarzeniami podczas meczu Wisła Kraków - Ruch Chorzów osobom, które są podejrzane o udział bądź współudział w zakłócaniu porządku, Klub postanowił - zgodnie z nakazem ustawy z dnia 20 marca 2009 r. o bezpieczeństwie imprez masowych Art. 15., ust.3 punkt 3. - nie zezwolić na uczestnictwo w meczach Wisły Kraków do odwołania, ale nie krócej niż do końca sezonu. Decyzja ta dotyczy także grupy, która od lat zakłócała porządek na meczach przy Reymonta 22, a także podczas innych wydarzeń sportowych lub kulturalnych, dlatego już znajduje się w rejestrach Policji."
Ostatnio edytowane przez Kosa93 : 14.03.2014 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.03.2014, 15:10
Grantar napisał(a):Wyświetl post
...
Po polsku a nie angielsku szanowny kolego, ale to ja za przeproszeniem, stwierdzam, że jak zwykle, starasz się kogoś zdeprecjonować, używając języka nie tyle piaskownicy co upadłego już stylu dawnej arogancji, jeśli domyślisz się a chyba tak, co mam na myśli.Ukryty agent, stacja benzynowa, szlochy, odmrażanie sobie uszu przez ludzi w wieku i pokroju Ludwika Miętty i tak dalej, jak za starej dobrej propagandy. Ale to już było i jeśli nie masz nic, ale to zupełnie nic do powiedzenia, to jest takie w Twoim stylu powiedzenie z angielska ( shut..... ).

Ostatnie 2 lata opisywałem beznadzieje tego prezesa w zarządzaniu klubem, więc poczytaj a jak Ci się nie chce to wróc do czegoś w twoim stylu ( shut .... )

Prezes Bednarz przekroczył granicę nie kompetencji, poza którą jest już tylko jego ignorowanie ze środowiska Wiślackiego. Wystarczy jego obstrukcji wobec Miętty i TS a także SKWK, bo to że kilku idiotów powinno zapłacić za swoje czyny, nie podlega dyskusji, natomiast ciąg dalszy działań Bednarza, to już niemoralne wtrącanie się w nie swoje sprawy. On nie urodził się z Białą Gwiazdą w sercu i nigdy nie zrozumie Wiślackich ludzi, podobnie jak prawdopodobnie i Ty, bowiem trafiliście do Wisły jak się domyślam, tylko za sprawą ogromnej kasy Cupiała i TF, tyle tylko, że nawet pracownicy TF, ani tym bardziej sezonowi pracownicy Wisły, nigdy nie rozumieli do końca Cupiała, dlatego, że i on urodził się także z BG w sercu, o czym nie raz i nie jedni, przekonywali się na własnej skórze ( o ile pamiętam, dyskutowaliśmy wielokrotnie o TF z Tobą, jako obrońcą jej każdego działania w Wiśle, bez względu czy słusznego, czy nie). Mam nadzieję, że i tym razem będzie tak samo i prędzej czy później, choć lepiej prędzej, ludzie uczuciowo obcy Wiśle, jak Bednarz, nie zdążą narozrabiać swoją nie kompetencją, jak słonie w porcelanie, usuwając nie tylko Cupiała z Wisły, ale i Wisłę z ekstraklasy, przy okazji skłócając wszystkich ze wszystkimi a wiesz dlaczego, bo Bednarz nie poprzestaje w tej rozróbie i przekracza kolejne bariery bezpieczeństwa i jedności Wiślackiej, mimo apeli Miętty o kompromis.

Jeśli prezes Bednarz nie radzi sobie z usuwaniem chuliganów ze stadionu, mając zarówno arsenał kar, jak i jeden z najlepszych w Polsce monitoring stadionowy, bojąc się firmować wnioski o konkretne z imienia i nazwiska zakazy stadionowe, aż do skutku, to niech nie ucieka w odpowiedzialność zbiorową wszystkich kibiców Wisły Kraków, niech nie wzywa do dymisji członków TS i SKWK, niech nie wzywa do delegalizacji tych podmiotów i niech nie posuwa się do wzywania na R22 tajnych pracowników Policji, aby zrzucić na wszystkich poza sobą- odpowiedzialność, za swoją niekompetencję i chęć przetrwania przy pensji Cupiała, za wszelką cenę. Może dla Ciebie nie ma granic destrukcji Wisły dla Bednarza, ale musisz pojąć, że dla innych Bednarz przekroczył wszelkie granice niekompetencji.
Ostatnio edytowane przez kot : 14.03.2014 o godz. 15:21.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 14.03.2014, 15:17
Jeśli Bednarz wyda zakazy stadionowe na osoby, które były w Restauracji U Wiślaków przekroczy kolejną granicę...W tej chwili nie ma już tutaj dla niego miejsca, ale po tym będzie już totalna wojna, bez jakiejkolwiek granicy.

Każdy mógł się tam znaleźć. Przyjśc oglądnąć mecz, kupić sobie piwo, coś zjeść. I za to dostać zakaz stadionowy...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.03.2014 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.03.2014, 15:21
już wydał http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._krakow_15589/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2014, 15:24
To koniec tego klubu w obecnej postaci. Niestety skutkiem decyzji legionisty Jacka Bednarza będzie spadek i najprawdopodobniej bankructwo Wisły Kraków S.A. Mam 3 słowa do Bednarza prowadzącego.

Do czasu kiedy ta gnida będzie prezesem nie będę chodził na mecze piłkarskie mojej ukochanej drużyny. Nie zmieni tego nawet to, że mam ważny karnet, nawet to, gdyby jakims cudem drużyna walczyła o mistrza. Od dziś całkowicie zawieszam swoje uczestnictwo na meczach, w imię solidarności i ludzkiej przyzwoitości.

Jak ktoś był ....ą, to nią zostanie do smierci.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.03.2014 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 14.03.2014, 15:26
http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...li,nId,1357814
macie swojego bednarza. U Wiślaków wielu ludzi ogląda mecze nie chodząc na stadion i oni też dostaną zakaz... wojna na całego, łysy chyj
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.03.2014, 15:36
kot napisał(a):Wyświetl post
......
* po pierwsze: raczej nie jesteś w stanie przekonać mnie bym nie pisał tego co myślę. Nawet po angielskiemu.

* po drugie: to co napisałeś teraz; jest dużo bardziej racjonalne niż we wcześniejszym manifeście niekibicowania ... oskarżasz Bednarza o niekompetencje ... to zupełnie co innego niż stwierdzenie że ktoś świadomie niszczy klub w którym od wielu lat pracuje.

* po trzecie: ostatnie rok to sportowo organizacyjnie i finansowo ( w sensie bilansu) to krok do przodu. Nie ?

* po czwarte: nadal nie rozumiem dlaczego TAK właśnie "karasz" Bednarza ...

Pozdrawiam
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.03.2014, 15:41
Pozew zbiorowy? Niby na jakiej podstawie wydano zakazy?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.03.2014, 15:41
Matko, zamiast wygaszać Łysy Dywersant eskaluje konflikt.
Już drugi raz podczas jego obecnej kadencji dochodzi do otwartego konfliktu z kibicami.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz poleci szybciej niż ów pozew zostanie rozpatrzony w pierwszej instancji. Można na luziku liczyć minimum dwa - trzy lata, a tyle to chyba żaden prezes w Wiśle nie dał rady
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Stary 14.03.2014, 15:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Już drugi raz podczas jego obecnej kadencji dochodzi do otwartego konfliktu z kibicami.
Pierwszy raz na taką skalę. To już jest prawdziwa wojna bez ustępstw. Teraz domagam się reakcji stowarzyszenia w sprawie karnetów. Żałuję każdej złotówki którą wsparłem tego łysego ch*ja i nie podaruje. Oczywiście w klubie telefon cały tydzien telefon nie odbierany i na maile w tej sprawie brak odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.03.2014, 15:47
jakim trzeba byc przyjebem, zeby Bogu ducha winnym osobom dawac zakazy to ja nie wiem. paranoja
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2014, 15:50
trzeba być legijnym i POlicyjnem "wujem"...

SKWK powinno złożyć pozew zbiorowy do Bednarza o kasę z karnetów... cała kasa ludziom którzy nie dostali się na Ruch i nie dostaną się teraz na mecze powinna być zwrócona. Klub jednak nie będzie miał na to kasy i szybciej zbankrutuje niż doczekawy się prawomocnego wyroku.

Bednarz to jednak KONRAD WALLENROD...Każdy z nas rozumiał, że należy słuchać rad Pana Ludwika... prawdziwego wiślaka...Czy popierał race, czy nie, czy miał bardziej pozytywne czy bardziej negatywne zdanie na temat SKWK czy opraw meczowych. Każdy chciał zgody i rozsądnego wyjścia z sytuacji dla dobra WISŁY. Teraz cieszy się Legia ze swoim legionistą w postaci prezesa naszego klubu, cieszy się na Kałuży... skaczą z radości, nic lepszego nie mogło ich spotkać.

Katastrofa.

Edit: każda wojna zaczyna się niewinnie. Po oddaniu strzałów, ofiarach i okopaniu w okopach to ciężko wrócic do rozmów.

No i pewnie jako podejrzane osoby traktują wszystkich spisanych z restauracji...
oczywiście, że tak. Absurd goni absurd, to Polska właśnie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 14.03.2014 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.03.2014, 15:55
Ręce odpadają.

To chyba konkurs kto zachowa się bardziej idiotycznie. Z każdym dniem zmiana prowadzenia.

Myśle, że Bednarz teraz podniósł tak wysoko poprzeczkę, że raczej SKWK nie będzie w stanie jej przeskoczyć.

A pomyśleć, że wszystko zaczęło się tak niewinnie...

PS. Śmieszne, że jak przeczytałem początek oświadczenia to naprawdę wierzyłem, że będzie to wyciągnięcie ręki przez klub w stronę kibiców, żeby zamknąć konfilkt, a tutaj jest klasyczne dolanie oliwy do ognia.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.03.2014, 16:02

To jest jakaś bzdura z tym zakazem.

"...osobom, które są podejrzane o udział bądź współudział w zakłócaniu porządku..."

Czyli zakaz może być tylko dla osób które są podejrzane - czyli trzeba mieć pismo od policji że się jest podejrzanym itp - sam monitoring nawet nie wystarczy.

Pewnie gość liczy że i tak jak ktoś się odwoła to wygra - ale minie kilka tygodni.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2014, 16:04
No i pewnie jako podejrzane osoby traktują wszystkich spisanych z restauracji...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2014, 16:15
Ja czułem, że to jest Łysy Sabotażysta...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2014, 16:18
A ja go w wielu kwestiach broniłem... A tu .....k taki numer odwala...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2014, 16:22
A ja go w wielu kwestiach broniłem... A tu .....k taki numer odwala...
Mnie się od dawna z mordy nie podobał
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.03.2014, 16:27
Zakaz Mam i ja aeaeaooo
Bogu Ducha Winny ja! przyszedł na piwo do Wiślaków dostał zakaz stadionowy!
Dziękuje panie Bednarz!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.03.2014, 16:32
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
PS. Śmieszne, że jak przeczytałem początek oświadczenia to naprawdę wierzyłem, że będzie to wyciągnięcie ręki przez klub w stronę kibiców, żeby zamknąć konfilkt, a tutaj jest klasyczne dolanie oliwy do ognia.
Klub postanowił w swojej głupocie przebić wybryki z racami, udało się z nawiązką. A wszystko dzięki temu, że nikt nie potrafi wyłapać kilku kretynów z tłumu. Pozostaje mieć nadzieje, że zezwolenie Cupiała na ten czyn było na zasadzie "Jacku masz wolną rękę w tej kwestii, tylko bez przegięć proszę", i go w miarę szybko jednak wyp.i.er.doli.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2014, 16:34
palikot napisał(a):Wyświetl post
Zakaz Mam i ja aeaeaooo
Dziękuje panie Bednarz!
Po pierwsze - nie jesteś niewinny, jesteś kibol. Prawdziwy kibic ogląda mecze w domu w C+ albo na jakimś gównianym streamie w 320dpi.

Po drugie - przynajmniej nie masz dylematów moralnych: przyjść czy nie przyjść
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 14.03.2014, 16:42
Zakaz Mam i ja aeaeaooo
Dziękuje panie Bednarz!
Niezależnie od obupólnych win metoda karania jest stalinowska... Ktoś kichnął - rozstrzelać dwa pierwsze rzędy. Gdybym był wtedy na C też miałbym zakaz chociaż racy bym nie odpalił. Później przy zamkniętej trybunie zamiast szwędać się po mieście przyszedłbym na browar do Wiślaków i zostałbym "podejrzany" z zakazem stadionowym.

Mam niejasne wrażenie, ze komuś, jakimś środowiskom (dziennikarzom? działaczom samorzadowym?) zależy, żeby to wszystko się rozleciało, żeby kryzys był głęboki i bolesny w skutkach. Krakbet, Can-Pack mogą wyjść z Wisły, wszystkie zmiany na dobre typu siłownie, nowe sekcje są krytykowane przez "środowiska", pomaganie sekcjom nierentownym też źle bo za pieniądze na pewno ukradzione. Nikomu nie zależy żeby po prostu było dobrze, żeby nie psuć, nie niszczyć. Do tego sekcja piłkarska - kolos na glinianych nogach - z wyrwanym sercem... Echhh przypominają mi się naprawde stare czasy - lata 80te i 90 te gdzie bieda była piszcząca i wszyscy wyczekiwali sponsora na białym koniu, który wyrwałby nas z niebytu. Myślę sobie, że to powoli koniec końców, a kolega łysy + dziennikarze może być grabarzem tego projektu pt. mocna sportowo Wisła. My i tak jesteśmy wszyscy kibicami a więc chuliganami, z Krakowa a więc "maczetowcy", wszyscy żeśmy rzucali racami i pili piwo "U Wiślaków". I choć race na derbach i Ruchu to wiocha, buractwo i bezmyślność, to ktoś gra wojenkę po której TS Wisła i Wisła Kraków S.A. się już nie pozbiera. Wszyscy powinniśmy budowac pozytywny klimat bo nam chyba zalezy żeby było dobrze skoro innym nie.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 14.03.2014, 16:45
Zakaz Mam i ja aeaeaooo
Dziękuje panie Bednarz!
Spokojnie !
Jeszcze nikt za picie piwa obok stadionu nie dostał zakazu stadionowego.
Trzeba się odwołać. Wydający zakaz musi udowodnić że są jakieś powody ....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 14.03.2014, 16:52
Spokojnie !
Ty naprawdę nie kojarzysz co się wokół dzieje?
Wojna na linii klub-kibice jest już praktycznie przesądzona. Straty będą bardzo poważne dla S.S.A.
Mam tylko nadzieję, że nie odbije się to na TS-ie. Oby wyszedł z tego mocniejszy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 14.03.2014, 16:53
Spokojnie !

Jak to odwołać? Od jedynej słusznej decyzji jaśnie panującego łysego?

Przeczytaj swoje poprzednie posty - namawiasz do grzechu!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów