|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cały czas tylko ten Bednarz i Bednarz. I wojna! Dokopać Bednarzowi! Bednarz to nie Wisła i powinniśmy być ponad tym. Przyjść na Zawiszę i dopingować chłopaków, jak nigdy wcześniej. A nie unosić się honorem i odwracać dupą do Wisły. Do Wisły, nie do Bednarza. Bo straci Wisła, nasz ukochany klub. Tak Bednarz stawia swoje interesy na pierwszym miejscu, jak SKWK swoje. A gdzie tu miejsce na KLUB?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Natomiast mocno brakuje mi w tym wszystkim zajęcia stanowiska w sprawie rac na spadochronach i na murawie (to ostanie miało być zaraz po derbach). Edit: Owszem jest jak najbardziej zrozumiałe i klarowne. Natomiast sprawa zmiany decyzji Bednarza, czy braku stanowiska wobec ostaniach zdarzeń nadal pozostaje otwarta.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.03.2014 o godz. 15:55.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Chcieliście konkrety, to je macie.
Osobiście stanowisko SKWK rozumiem.
SKWK napisał(a):
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.03.2014 o godz. 15:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Biała Gwiazda-Wisła Kraków SA Dzisiaj z wywiadu z Bednarzem : Ale tam w SKWK wciąż jest jedna retoryka: "Bednarz to przybłęda z Warszawy, który niszczy klub, a Wisła Kraków SA to nie jest Wisła, Wisła Kraków to jesteśmy my". Za mało tu Wisły za dużo interesów i to niestety zarówno ze strony Wisły Kraków jak i SKWK PS:Bednarz wyciąga rękę i SKWK na swojej stronie też zapewnia że nie ma SKWK bez Wisły,dlatego trzeba wierzyć że się dogadają,może nie w zupełności ale przynajmniej by wrócił pełny doping na R22 W czym pan pokłada nadzieję, że możecie dogadać się z kibolami? - Ufam w zdrowy rozsądek i dobrą wolę tych, dla których Wisła jest ważna. Choć teraz dzieją się złe rzeczy, to jednak wpisują się w ponadstuletnią historię tego klubu http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...m_odwrotu.html
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.03.2014 o godz. 15:57.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Dlaczego jest bojkot akcji SKWK dopóki z klubu nie odejdzie trener Sumda, bo tutaj się pogubiłem?
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
SKWK robi to nie tylko dla Wisły, ale też dla Wisły Kraków S.A i dla Bednarza również! Bo korzyści miałby być dla wszystkich, dla mnie dla ciebie, dla klubu dla ABG Bednarz nie szanuje kibiców nie szanuje SKWK i z tego powodu nie ma żadnego pola do tego, aby mówić że nic się nie dzieje. Nie wiem jak wy, ale ja wybieram taką formę protestu: Bilet kupie jak najbardziej, ale mecz oglądnę u bandytów z SKWK i TS-u w restauracji u Wiślaków. Klub finansowo nie straci, B. będzie miał miękko pod gruntem. Im szybciej odejdzie tym lepiej. Szkoda, że mistrza pewnie przez to już nie zdobędziemy i na puchary będzie ciężko, bo wsparcie trybun robi kolosalną różnicę, co można było na Ruchu zaobserwować. Żal dupę ściska, ale cóż. Decyzja trudna i ciężka boli, ale trza być twardym i patrzeć optymistycznie w przyszłość!
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.03.2014 o godz. 16:00.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.03.2014 o godz. 16:01.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Od poczatku mowilem, po co nam ten wynalazek z wodzislawia...
Ostatnio edytowane przez MatMario : 11.03.2014 o godz. 16:07.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Bednarza mało interesuje Twoja obecnośc, liczy się tylko kasa za bilety. A te juz mu dałeś kupując karnet lub bilet. Szkoda, że SKWK nie zasygnalizowało problemu wcześniej, wstrzymałbym się z kupnem karnetu... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja w ogóle to oświadczenie rozpatruje w kategoriach szantażu:
"Informujemy, że dopóki w klubie będą pracować takie osoby jak Prezes Bednarz, Prezes Pilch, czy trener Smuda, to nie widzimy możliwości żadnej współpracy" Zapewne prawda leży gdzieś po środku, ale byłbym ostrożny z taką argumentacją ze strony stowarzyszenia. Nie można stawać na głowie i snuć insynuacje, że to My jesteśmy najważniejsi, że to My mamy decydujący głos kto powinien pracować w klubie, a kto nie. I na końcu, że to My możemy tak postawić sprawy, by wyszło na nasze. To źle, że ze strony klubu być może nie ma woli współpracy, ale jednak w tej konfrontacji jakaś drabinka powinna być, i raczej stowarzyszenie kibiców nie powinno być na samej górze.... I powtórzę jeszcze raz za innymi. Co się tego Smudy czepili? Można go nie lubić, ale facet jest od trenowania, a nie od spraw kibicowskich. ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
wislak2119- to nie będziesz sam
Na Zawisze dla Wisły, nie dla BednarzaEdit// List otwarty prezesa TS Wisła Zarysowany od pewnego czasu konflikt pomiędzy częścią kibiców WISŁY i WISŁĄ SA przebrał ostatnio wysoce niepokojące rozmiary. Sytuacja ta nie tylko szkodzi wizerunkowi zarówno WISŁY SA jak i TS WISŁA, ale pociągają również za sobą poważne straty finansowe. Jako prezes TS WISŁA, związany z klubem od ponad 60-ciu lat, apeluję do wszystkich stron konfliktu o zaprzestanie szkodzących Wiśle działań. Niech dobro klubu przyświeca wszystkim, którzy szanują Białą Gwiazdę, symbol Towarzystwa o 107-letniej tradycji. Ludwik Miętta-Mikołajewicz ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
SKWK stwierdziło jasno, że ostatnich akcji nie popiera i nie miało na nie wpływu. Nie jest obecnie jego zadaniem pilnowanie porządku na trybunach, nie wspominając już o wydarzeniach poza nimi. Co innego, gdyby się do tego zobowiązali - mieliby wtedy czas dogadać się z grupami kibiców, wydać odpowiednie oświadczenia, wprowadzić na trybuny osoby dyscyplinujące. A tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy - to należy do ich zadań? Z dnia na dzień!? Skoro klub zlał ich z góry na dół, to jakim prawem obarcza SKWK odpowiedzialnością za race? Mieli w czynie społecznym pomagać ochronie wywiązywać się z ich obowiązków? Może jeszcze ich przedstawiciele powinni byli biegać po trybunach i podcierać noski?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.03.2014 o godz. 16:20.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Niech się SKWK nie wypiera, że nie mieli nic wspólnego z racami na derbach i na meczu z Ruchem bo to jest po prostu żenada i nikt normalnie myślący w to nie uwierzy. Dla niepoznaki nawet powinni po derbach i meczu z Ruchem napisać, że nie mają z tym nic wspólnego i nie popierają takiego działania. Dokładnie wiedzą kto to zrobił, pewnie nawet ich znają.
Żeby nie było, że siedzę i stukam tylko w klawiaturę krytykując ich to napiszę, że wykonują też kawał dobrej roboty i również ubolewam nad tym, że nie udało się porozumieć z Wisła bo akcja złotówka od biletu to był super pomysł i naprawdę szczytny cel.
Ostatnio edytowane przez Zwitter : 11.03.2014 o godz. 16:32.
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Na krótką metę zagranie cwane ale suma summarum jednak krótkowzroczne. Łysy kto ci teraz zaufa i kupi karnet w przyszłym sezonie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dwa proste pytania: - czy SKWK potępiło akcje wstrzeliwania rac na stadion lub rac na trybunach? - czy SKWK podejmuje decyzje czy np. race będą w oprawie/na murawie czy nie? Jest w tej kwestii decyzyjne? Sugerujesz odpowiedzi: Tak/Nie a dla mnie wydaje się że jest dokładnie odwrotnie. ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za oprawy odpowiada UW, a nie SKWK. Jeśli władze klubu olały SKWK, to SKWK tez mogło olać władze tego klubu i zrezygnować z namawiania ultrasów do samokontroli... to tak hipotetycznie oczywiście zakładam.
Tak czy inaczej klub, a dokładnie Jego władze strzeliły sobie w kolano. Gdyby podpisali porozumienie zgodnie z pierwotnymi ustaleniami mieliby spokój na trybunach, doping, dobrą atmosferę, frekwencję, itp. Nic by nie stracili, gdyby podnieśli w zimie ceny karnetów i biletów, no może poza paroma PIKOLAMI, którzy nie przyszliby na Derby lub na Legię... chociaż NIE, akurat pikole przyszliby na te dwa mecze bez względu na 1 zł od biletu.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.03.2014 o godz. 16:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jest i opis sytuacji. Nieco jaśniejszy i pokazujący, co było powodem braku zgody ze strony SKWK. I teraz częściowo mogę przyznać SKWK rację.
Ale nadal nie wiem, dlaczego klub kazał Wam wziąć odpowiedzialność za trybuny? Nadal nie wiem, dlaczego klub zmienił ten zapis i nie chciał odpowiadać za to, co z trybun poleci, a co nie? Brakuje tej odpowiedzi. Jeżeli klub nie zgodził się na płacenie kar za race, to wcale mnie to nie dziwi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Przerzucanie odpowiedzialności z klubu na SKWK i z SKWK na klub będzie pewnie jeszcze chwilę trwało. Trzeba czekać, co teraz powie Bednarz, bo padły pewne oskarżenia (na co ja osobiście czekałem). Wg mnie naprawdę jest jeszcze miejsce by usiąść do stołu i gadać, ale trzeba dobrej woli OBU stron, bo pomimo że padło wiele słów to pewne kwestie można prostować i pójść na kompromis. Jak to zresztą zwykle, w przeszłości bywało... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Musi być dialog, nie wyobrażam sobie np. roku "wojny", ale do tego potrzebni są już chyba nowi ludzie w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
skoro nie jest potrzebna to czemu na to bednarz nie poszedł?od soboty napieprzacie na skwk że nie chcecie mieć z nimi nic wspólnego, że wy chodzicie po 25l siedzicie na h, e ale to przez was ukochane stowarzyszenie ma też odpowiadać za ludzi przychylnych jak wy?śmiech na sali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jena strona kłamie,druga przekoloryzowuje i robi z siebie niewinne owieczki.
Pytanie tylko komu to wszystko teraz potrzebne.... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Grzesiu dojebał.
Bogusław Cupiał kręci wały na miliony złotych i ma wy.jebane. Sam fakt, że są podejrzenia wobec tego człowieka, który piastuje stanowisko właściciela daje do myślenia co dzieje się z pieniędzmi GrzegorzaTS, za które kupuje bilety, karnety i pamiątki. To jest jego prywatna sprawa. A o sytuację finansową Roberta Sz. się nie martw. Jest właścicielem większej firmy. "Przestępstwa finansowe" to rzecz normalna u większości ludzi. Każdy sobie rzepkę skrobie. Na takiej tablicy.pl masz ok 40% przestępców finansowych. Na uczelniach wyższych masz ok 60% przestępców finansowych. W dyrekcjach szpitali (gdzie ratują ludzie życie) też masz przestępców finansowych. Nawet stara baba na targu jest przestępcą finansowym, która kombinuje jak może sprzedając nielegalnie naszyjniki. W policji masz przestępców finansowych. A taksówkarze.. tych to dopiero jest. Że nie wspomnę o politykach.
Ostatnio edytowane przez element : 11.03.2014 o godz. 17:57.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O wiceprezesie TS Wisła, Piotrze Wawro w gazecie:
Cytat:
Piotr Wawro, prywatny przedsiębiorca, właściciel Krakbetu, inicjator powstania fundacji im. Henryka Reymana, ze swoich pieniędzy w 100% finansuje futsalową drużynę Wisły, której w krótkim czasie udało się zdobyć wszystko co było do zdobycia, Mistrzostwo Polski, Puchar Polski, Superpuchar Polski. ![]() A teraz najlepsze.. Piotrek siedzi wraz z żoną w restauracji, policja wtargnęła uzbrojona po zęby strasząc klientów, jego zatrzymanie miało miejsce o godz. 21.30! .. a racę odpalono ok godz. 18:30 A więc dumna policja wpadła 3 GODZINY PÓZNIEJ do restauracji celem zgaszenia rac i wyłapania ludzi, którzy je odpalili. Dobrze, że nie po tygodniu. Do ku.rwy nędzy, przecież to jest chore. I niektórzy łykają te bajki.. nie do wiary. Chuligani po 3 godzinach poszli do restauracji się ukryć (przed czym, przed kim, po co? jak policja nawet nie wie kto co odpalał i skąd tylko tak majaczą, żeby poprawić statystyki, jakby cokolwiek wiedzieli i mieli pojęcie to by od razu zareagowali i zatrzymali, a zatrzymano kogoś? nie, znalezli kozła ofiarnego w postaci Piotrka, który kulturalnie im wytłumaczył, że to teren prywatny. Policja była na tyle bezczelna, że przeszukała pod osłoną nocy pomieszczenia TS-u bez jej wiedzy), a Piotr Wawro (co widać na zdjęciu) to prawdziwy 170 kg zabijaka, który był dodatkowo na koksie i stanął w drzwiach (objętość klatki piersiowej to 4 metry co widać na zdjęciu) blokując wejście 20 policjantom. Pudzian i Hardcorowy Koksu to przy nim pikuś.
Ostatnio edytowane przez element : 11.03.2014 o godz. 18:32.
![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Na jakim świecie żyjesz? SKWK ma wpływ na trybuny. SKWK nie ma i nigdy nie będzie miało narzędzi żeby kontrolować kilkutysięczny tłum. Zawsze może się trafić jeden czy drugi idiota. Co SKWK może zrobić, to właśnie dogadać się z grupami kibicowskimi (takimi jak ultras) i liczyć, że to będzie respektowane. Być może pod groźbą liścia od odpowiednich osób. To nie jest "absurdalne", to jest rzeczywistość. Jako ktoś kto pełni kierownicze funkcje dobrze wiem jak ważna i trudna jest komunikacja. Napisali Ci wprost w oświadczeniu, które podobno przeczytałeś (w co coraz bardziej wątpię): nie mogą brać odpowiedzialności za losowe osoby, które być może nawet nie mają z nimi nic wspólnego (nie mam na myśli członkostwa, ale choćby czytania ich strony czy kontaktu z ogarniętymi ludźmi). Jakiś pijany gimbus rzuci achtunga i co - winne SKWK? Jeżeli tutaj czegoś zabrakło, to koordynacji. SKWK nie powiedziało "nie róbcie tego", pytanie czy to w ogóle było jakoś uzgadniane. SKWK twierdzi, że nie. Rozumiem, że masz dowody temu przeczące... Termin "ekscesy" użyty w oświadczeniu ma jednoznacznie negatywne konotacje, więc nie sadzę żeby komukolwiek było potrzebne Tak/Nie. To jasno wynika z treści. Zapędziłeś się w kozi róg i próbujesz udowadniać, że SKWK nie przekazało jasno swojego stanowiska. Nie masz racji. Można wątpić czy napisali całą prawdę, ale tym razem trudno podważyć sens ich wypowiedzi. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
policja, ochrona, rząd, komisja ligi, wojewoda i kamery nie mają wpływu na wszystkie trybuny i narzędzi żeby kontrolować kilkutysięczny tłum.
To co, SKWK ma mieć? Może co najwyżej spróbować w miarę możliwości ogarnąć trybunę ultras + kilka innych w ostateczności. Bądzmy poważni. Idz cwaniaku jeden z drugim i pilnuj w przypadku kompletu 33 - tysięczny tłum.
Ostatnio edytowane przez element : 11.03.2014 o godz. 18:37.
![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|