The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
art
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2014, 13:52
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
To teraz modern fans mają pole do popisu, Ciekawe po ilu meczach frekwencja spadnie do około 5 tysiecy, bo stawiam, że już na meczu z Podbeskidziem.

Najbardziej mi szkoda dzieciaków, którzy chodzili na swój sektor, bo to jak traktuje ich klub było widać podczas ostatniego protestu, gdzie zaczął zajmować się tym klub.
Modern fans to byli na Legi i Cracovi, na Ruchu te same twarze co na Widzewie, Podbeskidziu i innych hitach gdzie nie było relacji spod kas i ciągle płaczących, że serwer nie działa i nie mogą policzyć ile już zeszło.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.03.2014, 13:56
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

Zobaczymy. Mecz z Ruchem był piłkarsko i pod względem emocji dosyć ciekawy.

Zapominasz, ze na tym meczu bylo sporo osob z SKWK, kiboli, fanatykow, czy jak wy tam ich nazywacie.. i osoby, ktore popieraja dzialania SKWK.
Wtedy nie bylo nic jeszcze wiadome wiec kazdy poszedl na stadion, w tym ja, choc od nastepnego juz nie ide. Bo u nas nie ma Anglii i tu sie dla samej pilki sie nie przychodzi. Ale rowniez dla trybun.

silver03 napisał(a):Wyświetl post
A teraz ktoś bardziej "kumaty" niech wyjaśni mi o co chodzi ze Smudą?
Kumaty nie jestem więc zacytuje wtajemniczonych:

Cytat:
Smuda przekabacał kogo trzeba mówiąc o kibicach, że to bandyci, z którymi nie wolno się dogadywać. Sądził, że nikt się nie dowie, lecz zapomniał, że ściany mają uszy, a przy jego dykcji i wysławianiu się jest słyszalny bardzo dobrze. I m.in przez Smudę nie doszło do złotówki od biletu i tym samym zablokował budowę pomnika dla Henryka Reymana. A za plucie na Reymana nie ma przebacz. Generalnie ma wyjebane na wszystkie akcje kibiców, dupy mu się nawet nie chciało ruszyć na ślubowanie młodych wychowanków Wisły (dla dzieciaczków to najważniejszy moment w życiu kiedy to pod sztandarem Białej Gwiazdy ślubują wierność Wiśle).

Co do SKWK to bardzo dobra decyzja. Robią tyle dobrego, a jakieś żmije jadowite kasają i kąsaja, piepszą niestworzone rzeczy, mylą osoby, przeinaczają fakty, widzą albo chcą widzieć 1% negatywu, a o 99% pozytywach już nie chcą wiedzieć (komentarze na wislaportal to jakiś ....a sajgon ) .. no to teraz oni sie tym wszystkim zajmą, cwaniaczki.
Ostatnio edytowane przez CH. : 11.03.2014 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.03.2014, 14:01
90 minut meczu bez celnego strzału na bramkę.

Od teraz tylko to będziecie mogli oglądać ...

Wobec powyższego każdy sobie może odpowiedzieć czy warto iść na stadion. Im nas będzie mniej na stadionie tym szybciej pozbędziemy się z klubu klakierów, wróci normalność, a my z podwojoną siłą na trybuny.

Cupiał widzi, obserwuje.. szanuj się i zostań w domu w dniu meczu. A Cupiał szybciej zareaguje.
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.03.2014 o godz. 14:05.
Odpowiedz cytując
White91
Member

Od: 09.2010

Stary 11.03.2014, 14:02
Zobaczymy. Mecz z Ruchem był piłkarsko i pod względem emocji dosyć ciekawy.

Emocje może były ale piłkarsko Wisła grała nędzę. Nie mogłem już patrzeć na te długie piłki. Grą się niestety nasza ekstraklasa nie obroni. Musi być jeszcze coś co będzie kibiców na stadion przyciągać. Bez tego nasza ekstraklasa nie istnieje. Oglądnij cały ostatni mecz Podbeskidzia i powiedz mi czy dotrwałeś do ostatniego gwizdka.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.03.2014, 14:03
silver03 napisał(a):Wyświetl post
No i mamy pat. Bardzo wątpię, żeby Cupiał zniżył się do poziomu SKWK i zwolnił Bedarza, Pilcha i Smudę, czyli ludzi których on sam zatrudnił, tylko dlatego bo SKWK stawia takie wymagania dalszego dialogu. Może jakby na tacy była tylko głowa Bednarza to by przeszło... ale swojego przyjaciela Smude, no nie ma szans. A teraz ktoś bardziej "kumaty" niech wyjaśni mi o co chodzi ze Smudą? Oprócz tego, że podobno powiedział, żeby się z kibolami nie ustawiać. Powoli to wszystko idzie w coraz większy absurd.
Nie jestem bardziej kumaty, ale powiem Ci jak ja to widzę. Smuda to jest prosty chłop który ma w głębokim poważaniu sprawy kibicowskie. Jest to koleś zorientowany tylko na wynik i na kasę (kolejność przypadkowa może być odwrotnie). Jeżeli coś chlapnie, to robi to nierozważnie, i niekoniecznie trzeba to interpretować wprost bo nie jest to mistrz dyplomacji. Zresztą dał jasny przekaz mówiąc że jak dalej się bedą czepiać jego osoby to wie jak ma to rozwiązać. Tutaj głównie chodzi chyba o nieodżałowanej pamięci młodą wschodzącą gwiazdę - Patryka Małeckiego, a w dalszej kolejności o Sobola i Stolarskiego. Podkreślam że jest to moje prywatne zdanie.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.03.2014, 14:04
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Jest zgodne z oczekiwaniami?
Częściowo.

hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
90 minut meczu bez celnego strzału na bramkę.

Od teraz tylko to będziecie mogli oglądać

Wobec powyższego każdy sobie może odpowiedzieć czy warto iść na stadion. Im nas będzie mniej na stadionie tym szybciej pozbędziemy się z klubu klakierów, wróci normalność, a my z podwojoną siłą na trybuny.

Cupiał widzi, obserwuje.. szanuj się i zostań w domu w dniu meczu. A Cupiał szybciej zareaguje.
Weźmy drugą stronę. Cupiał widzi i patrzy. I powoli szlag go trafia i pakuje walizki. Nikt nie bierze tego pod uwagę?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.03.2014, 14:05
Barti napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem bardziej kumaty, ale powiem Ci jak ja to widzę. Smuda to jest prosty chłop który ma w głębokim poważaniu sprawy kibicowskie. Jest to koleś zorientowany tylko na wynik i na kasę (kolejność przypadkowa może być odwrotnie). Jeżeli coś chlapnie, to robi to nierozważnie, i niekoniecznie trzeba to interpretować wprost bo nie jest to mistrz dyplomacji. Zresztą dał jasny przekaz mówiąc że jak dalej się bedą czepiać jego osoby to wie jak ma to rozwiązać. Tutaj głównie chodzi chyba o nieodżałowanej pamięci młodą wschodzącą gwiazdę - Patryka Małeckiego, a w dalszej kolejności o Sobola i Stolarskiego. Podkreślam że jest to moje prywatne zdanie.
On pytal o fakty, a nie Twoje prywatne zdanie.

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

Weźmy drugą stronę. Cupiał widzi i patrzy. I powoli szlag go trafia i pakuje walizki. Nikt nie bierze tego pod uwagę?
SKWK bierze. Reszta jak widać nie do końca.. a skoro nie chcą złego SKWK no to powodzenia
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 11.03.2014, 14:08
CH. napisał(a):Wyświetl post
On pytal o fakty, a nie Twoje prywatne zdanie.

Jakie są fakty to pewnie nie wie nawet 90 % SKWK. W oświadczeniu oficjalnym stało wyraźnie że chodzi o wyrzuconych piłkarzy
Odpowiedz cytując
White91
Member

Stary 11.03.2014, 14:09
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Częściowo.

Już dawno spakował.
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 11.03.2014, 14:21
Bardzo chcialabym, zeby p. Bednarz odszedl, (ma doswiadczenie, z nowa praca nie bedzie problemu). To naprawde nie jest odpowiednia osoba do reprezentowania Wisly, sorki ale takie stanowisko, w takim klubie to dla niego za duze buty.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.03.2014, 14:23
Już taki jeden z Bydgoszczy toczy wojenkę z kibicami. Efekt 1,5 tys. klakierów na pustym stadionie. Widocznie Bednarz chce tego samego. W tym sezonie sporo osób kupiło karnety, to jeszcze nie bedzie tak tragicznie ta końcówki ligiim wygladała. Ale przyszły sezon to się może mocno zdziwić jak będa mu szły karnety i bilety.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.03.2014, 14:35
Prawdę powiedziawszy spodziewałem się, że SKWK wyda coś mocniejszego, coś co będzie miało na celu skompromitować Bednarza i będą jakieś konkrety, dowody świadczące o tym, że Bednarz nie ma tu już czego szukać. Ale co się okazuje? Mamy focha, focha na cały świat. Sytuacja jest patowa, bez rozwiązania na ten moment. Oczekiwanie, żeby zwolniono Smudę? Hahaha, trener jest od trenowania, a nie układania się z kibicami.

Głowy Bednarza czy Pilcha prędzej lub później dostaniecie (bo stanowiska w polskim sporcie traci się w najlepszym wariancie co parę lat), ale nie sądzę by stało się to tak szybko, jak tego oczekujecie. Niestety dla SKWK, ale Bednarz robi w kwestii uporządkowania wewnętrznej sytuacji klubu więcej, niż by się komukolwiek mogło wydawać, co widać zarówno w marketingu klubu, wynikach sportowych, jak i powoli normalizującej się sytuacji finansowej. Nie ma podstaw, by Cupiał miał go zwolnić.

Mnie to wszystko nie zniechęci - pojawię się na kolejnych meczach, bez względu na to, co będzie działo się na trybunach.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.03.2014, 14:36
Drodzy Państwo ponieważ zaistniała sytuacja budzi duże emocję pragnę przypomnieć że forum jest miejscem wymiany opinii.

Nie musicie się zgadzać z tym co inni chcą tu napisać ale nie będzie zgody na obrażanie pracowników klubu, przedstawicieli SKWK czy innych użytkowników forum.

Przekraczanie regulaminu owocuje
upomnieniem
banem krótkotrwałym
banem dożywotnim
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 11.03.2014, 14:42
Szkoda że emocje z jednej i drugiej strony spowodowały, że mosty zostały spalone i dojść do porozumienia będzie bardzo trudno . Na pewno Wisła Kraków będzie na tym bardzo cierpiała. Przecież wiadomo że ani zarząd SKWK nie ulegnie zmianie ani zarząd kubu i trener się nie zmieni. Mamy klasyczny pat.

Ma dziś swoje święto koleżanka z za błoń mają redaktorzy Gazety Wyborczej, cieszą się w Warszawie i Poznaniu.

I jeszcze jedno dziwi mnie mieszanie do całej tej zadymy trenera.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 11.03.2014 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2014, 14:42
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Bednarz robi w kwestii uporządkowania wewnętrznej sytuacji klubu więcej, niż by się komukolwiek mogło wydawać, co widać zarówno w marketingu klubu
szczególnie markiting świetnie działa. Chciałem Ci przypomnieć, że go nie ma. Klub chce oddać marketing i sprzedaż biletów zewnętrznej firmie... Wiele akcji marketingowych powstało ze względu na współpracę z SKWK, a tak naprawdę dzięki ich pracy i poświęconemu czasowi.

Mnie to wszystko nie zniechęci - pojawię się na kolejnych meczach, bez względu na to, co będzie działo się na trybunach.
masz do tego prawo, co więcej SKWK nie nawołuje do bojkotu i nie przychodzeniu na mecze. Piszą tylko o sobie, że zawieszają swoją działalność i obecność na trybunach R22. Mają też do tego prawo ? (chyba, że im tego zabraniasz ?)
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 11.03.2014, 14:44
Prawdę powiedziawszy spodziewałem się, że SKWK wyda coś mocniejszego, coś co będzie miało na celu skompromitować Bednarza i będą jakieś konkrety, dowody świadczące o tym, że Bednarz nie ma tu już czego szukać. Ale co się okazuje? Mamy focha, focha na cały świat. Sytuacja jest patowa, bez rozwiązania na ten moment. Oczekiwanie, żeby zwolniono Smudę? Hahaha, trener jest od trenowania, a nie układania się z kibicami.

Głowy Bednarza czy Pilcha prędzej lub później dostaniecie (bo stanowiska w polskim sporcie traci się w najlepszym wariancie co parę lat), ale nie sądzę by stało się to tak szybko, jak tego oczekujecie. Niestety dla SKWK, ale Bednarz robi w kwestii uporządkowania wewnętrznej sytuacji klubu więcej, niż by się komukolwiek mogło wydawać, co widać zarówno w marketingu klubu, wynikach sportowych, jak i powoli normalizującej się sytuacji finansowej. Nie ma podstaw, by Cupiał miał go zwolnić.

co miales przez to na mysli bo nie bardzo potrafie Cie zrozumiec ?
Co takiego robi dla kibicow np ?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.03.2014, 14:46
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
szczególnie markiting świetnie działa. Chciałem Ci przypomnieć, że go nie ma. Klub chce oddać marketing i sprzedaż biletów zewnętrznej firmie... Wiele akcji marketingowych powstało ze względu na współpracę z SKWK, a tak naprawdę dzięki ich pracy i poświęconemu czasowi.
No to dlaczego o tym wszystkim SKWK nie pisze, nie mówi, nie informuje, nie punktuje, tylko zachowuje się jak rozkapryszony bachor?

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
masz do tego prawo, co więcej SKWK nie nawołuje do bojkotu i nie przychodzeniu na mecze. Piszą tylko o sobie, że zawieszają swoją działalność i obecność na trybunach R22. Mają też do tego prawo ? (chyba, że im tego zabraniasz ?)
Czy ja gdzieś wyrażam opinie cokolwiek zakazujące? Żyjemy (podobno) w wolnym kraju, więc niech robią co chcą.

OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
co miales przez to na mysli bo nie bardzo potrafie Cie zrozumiec ?
Co takiego robi dla kibicow np ?
Ja na myśli mam chociażby promosy, które były wydawane przed wieloma meczami, czy nawet zgodę na Białą Gwiazdę na koszulce, o którą tak (jeśli mnie pamięć nie myli) SKWK zabiegało.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.03.2014, 14:46
I teraz moim zdaniem czas zakończyć tą dyskusję. Wiemy czego chce Skwk, domyślamy się czego chce klub. Każdy sam zdecyduje czy iść na R22 czy zostać w domu. Więcej pomyj już tu na siebie nie musimy wylewać.
Dla kogoś ważniejsza jest kasa za mecz dla kogoś ważniejsze oprawy. Ktoś chce oglądać wydarzenia (sukcesy) na boisku, ktoś chce oglądać oprawy a jeszcze inni chcą te oprawy kreować. Jedni chcą zwolnić Bednarza inni Szymańskiego. Może jeszcze zostali jacyś dziwni, dla których w tym sporze najważniejsza jest Wisła.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.03.2014 o godz. 14:49.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.03.2014, 14:53
Wielka szkoda że tak to się wszystko komplikuje,akurat teraz gdy wchodzi decydujący moment sezonu i kibice są najbardziej potrzebni

Trzeba trzymać kciuki że jakoś się dogadają,oby pan Bednarz też zrzucił trochę z wysokiego tonu bo jego ostatnie wypowiedzi trochę za mocne a władze SKWK niech zrobią wszystko ze swojej strony by wrócił pełny doping na R22

I najważniejsze dla wszystkich pseudo ekspertów,którzy sieją ferment ,, Nie namawiamy jednak nikogo do bojkotu meczów Wisły'' by SKWK

WISŁA ZAWSZE RAZEM BEZ WZGLĘDU NA SEKTOR!
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.03.2014 o godz. 14:59.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
fidello
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 11.03.2014, 14:54
rafkur napisał(a):Wyświetl post
I teraz moim zdaniem czas zakończyć tą dyskusję. Wiemy czego chce Skwk, domyślamy się czego chce klub. Każdy sam zdecyduje czy iść na R22 czy zostać w domu. Więcej pomyj już tu na siebie nie musimy wylewać.
Dla kogoś ważniejsza jest kasa za mecz dla kogoś ważniejsze oprawy. Ktoś chce oglądać wydarzenia (sukcesy) na boisku, ktoś chce oglądać oprawy a jeszcze inni chcą te oprawy kreować. Jedni chcą zwolnić Bednarza inni Szymańskiego. Może jeszcze zostali jacyś dziwni, dla których w tym sporze najważniejsza jest Wisła.
acta est fabula... tyle że plaudite cives to możemy sobie niestety tylko powspominać
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze"
Michał Probierz
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2014, 14:57
No to dlaczego o tym wszystkim SKWK nie pisze, nie mówi, nie informuje, nie punktuje, tylko zachowuje się jak rozkapryszony bachor?
oczywiście, że mówi, informuje i wskazuje zagrożenia. Tylko trzeba to czytać.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.03.2014, 15:01
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Już taki jeden z Bydgoszczy toczy wojenkę z kibicami. Efekt 1,5 tys. klakierów na pustym stadionie.
Kibice MU też toczą wojnę a tam jest w drugą stronę - mogą właścicielowi naskoczyć. Rodzina klub kupiła za pożyczone pieniądze, sprzedać nie chce, żyje dywidend i jak trzeba powiększa długi. Tyle (czyli nic) mogą kibice jak klub ma markę i wyniki.

Co co Bydgoszczy - porozmawiamy jak Osuch wyjdzie z klubu. W końcu chłop da sobie spokój jak Drzymała czy Klicki - i chyba o o to chodzi. Pewnie klawo wspominają czasy sprzed Osucha jak się bujali po V i IV lidze, wyjazdy po wioskach, albo też 'mityczne lata 90-te' ubiegłego wieku.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.03.2014, 15:05
http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie-inne/5420-123.html
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.03.2014, 15:12
fidello napisał(a):Wyświetl post
acta est fabula... tyle że plaudite cives to możemy sobie niestety tylko powspominać
I tylko każda ze stron powinna pamiętać: aliena vitia in oculis habemus, a tergo nostra...
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 11.03.2014, 15:18
Co z karnetami? Reklamował ktoś już ten mecz z Ruchem?
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2014, 15:19
Mimo wszystko to i tak nie jest powod zeby od raznu na nastepnym meczu wpierdalac race na murawe bo nikt normalny nie uwierzy, ze to akurat czysty zbieg okolicznosci.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 11.03.2014, 15:29
Mimo wszystko to i tak nie jest powod zeby od raznu na nastepnym meczu wpierdalac race na murawe bo nikt normalny nie uwierzy, ze to akurat czysty zbieg okolicznosci.
Ale jakiś tekst jest. Nawet dobry, szkoda tylko ostatniego akapitu który 'odstaje'. Natomiast nadal nie znamy przyczyny dla której Bednarz zastopował ten pomysł - sposób wydaje się już być wiadomy. A powód?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.03.2014, 15:35
^^ Badźmy szczerzy, Bednarz to nie są wyżyny intelektualne, nie jest to szachista który myśli na 10 ruchów do przodu.

Zapewne szukając oszczędności i zrównoważenia budżetu ubzdurał sobie że SKWK będzie płaciło za zamknięcie stadionu itp.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.03.2014, 15:42

Fragment:
Cytat:
Może warto byłoby spytać Pana Prezesa Bednarza dlaczego nie opowie mediom jak przed derbami prosił Stowarzyszenie aby zadbało o brak pirotechniki podczas meczu. Dlaczego nie opowie jak składał nam propozycję, że „jak będzie taka wola wśród kibiców to żeby odpalono race na meczu z Zawiszą, bo nawet jak wojewoda zamknie stadion na mecz z Podbeskidziem to nie będzie dużej straty finansowej z tego tytułu”? Czy Pan Prezes już o tym zapomniał? Czy może wstydzi się własnych słów?
A to reszta:

SKWK:
Cytat:
W związku z nasilającymi się atakami Prezesa Bednarza na Zarząd Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków, tak chętnie podchwytywanymi przez lokalne media, postanowiliśmy przerwać milczenie i przedstawić Wam, kibicom kilka faktów, o których warto wiedzieć oceniając aktualną sytuację.
Zacznijmy od „złotówki od biletu”. Przypomnijmy – akcję „złotówka od biletu” od początku prowadziliśmy jako oddolną inicjatywę kibicowską celem zdobycia funduszy na przedsięwzięcia, na które nas po prostu nie stać. Sztandarowymi przykładami są tu od lat wyczekiwane i obiecywane przez Wisłę Kraków S.A. muzeum, pomnik Reymana, czy akcje marketingowe i promowanie Wisły. Wiadomo nie od dziś, że klub od lat oszczędza na tego typu wydatkach, co odbija się m.in. w postaci marnej frekwencji na stadionie. Oprócz tego w naszych planach było odciążenie budżetu przeznaczanego na oprawy meczowe celem zwiększenia dofinansowań np. Wiślackiego Dnia Dziecka, Mikołajek, turniejów piłkarskich dla dzieci, czy wsparcia Polonii na kresach. Wszystkie te działania to nasze działania statutowe. Zbieraliśmy Wasze pomysły i Wasze poparcie. Podpisów udało się zebrać około 7000 i należały one do kibiców z całego stadionu, nie tylko trybuny C.
Pomysł polegał na tym, że kibice wyrażają zgodę na podniesienie cen biletów o złotówkę (odpowiednio karnetów o złotówkę za każdy mecz) – tak aby nie wpłynęło to w żaden negatywny sposób na sytuację finansową klubu a drugiej strony tak aby i kibice nie odczuli tej zmian.
Pomysł został przedstawiony na spotkaniu z właścicielem Wisły i uzyskał jego aprobatę. Co było dalej – pozostała formalna sprawa podpisania umowy między Stowarzyszeniem w Wisłą Kraków S.A. Sam pomysł „złotówki” nie był nowy – kilka lat temu obowiązywała podobna umowa, strony postanowiły więc wykorzystać poprzednią umowę. SKWK miało wziąć na siebie m.in. szereg obowiązków dotyczących tzw. marketingu sportowego. Oczywiście, w pewnym momencie rozmów padło pytanie – a co z karami?

Wzorem poprzedniej umowy wprowadzono zapis następujący:
„Wszelkie obowiązki o których mowa w ust. 1 Stowarzyszenie zobowiązuje wykonywać z najwyższą starannością. Stowarzyszenie zobowiązuje się dołożyć najwyższej staranności, aby kontrolować zachowanie Kibiców Wisły Kraków S.A. podczas wszystkich meczów rozgrywanych na stadionie Wisły Kraków, przy ul. Reymonta 22. W przypadku, gdy na skutek nienależytego zachowania Kibiców Wisły Kraków S.A., a w szczególności na skutek łamania zasad bezpieczeństwa na stadionie podczas trwania sportowej imprezy masowej, na Wisłę Kraków S.A. uprawnione do tego organy nałożą kary, Strony w dobrej wierze uzgodnią sposób i zakres w jakim Stowarzyszenie zobowiązane będzie do naprawienia szkód i pokrycia kosztów kar wynikających z zachowania Kibiców Wisły Kraków S.A.”
Powyższy zapis został zaakceptowany. Z jednej strony Stowarzyszenie miało brać odpowiedzialność za kibiców na całym stadionie a z drugiej wysokość ewentualnego zobowiązania miała być ustalana każdorazowo drogą negocjacji z klubem. Rozwiązanie sprawiedliwe? Obydwie strony uznały, że tak.
Dalszy przebieg negocjacji już opisywaliśmy. Rozmowy, które miały szybko doprowadzić do podpisania umowy ciągnęły się prawie 3 miesiące. W między czasie klub ustalił ceny biletów i karnetów. I co? Okazało się, że nie podniósł cen celem realizacji umowy z nami. W rozmowie Prezes Bednarz uspokajał jednak mówiąc, że to wewnętrzna sprawa Wisły jakie ceny ustali i że on jest Prezesem i on decyduje i nie ma o co martwić. W końcu otrzymaliśmy umowę gotową do podpisu. I co? Zamiast powyższego zapisu pojawił się taki:

„Wszelkie obowiązki o których mowa w ust. 1 Stowarzyszenie zobowiązuje wykonywać z najwyższą starannością. Stowarzyszenie gwarantuje, iż Wisła Kraków S.A. nie poniesienie jakichkolwiek negatywnych konsekwencji związanych z zachowaniem Kibiców Wisły Kraków S.A. podczas wszystkich meczów rozgrywanych przez drużynę piłkarską Wisły Kraków S.A, w szczególności gwarantuje, iż nie zostaną nałożone na Wisłę Kraków S.A. jakiekolwiek kary (w tym finansowe), bądź zakazy (w tym zakazy przeprowadzania imprez z udziałem publiczności) związane z zachowaniem Kibiców.Stowarzyszenie zobowiązuje się do pełnego naprawienia szkody (w tym utraconych korzyści) w majątku Wisły Kraków S.A. związanej z zachowaniem , w szczególności na skutek braku wypełnienia przez Stowarzyszenie zobowiązania wskazanego w ust. 3 powyżej.”
Czy widzicie różnicę? Demagogia stosowana przez Prezesa Bednarza, który mówi że negocjacje zakończyły się fiaskiem i było wszystkim przykro są po prostu kłamstwem. W ostatnim momencie do gotowej umowy klub wprowadził zapis, który skutkowałby finansową katastrofą. Ma meczu wyjazdowym ktoś rzuca achtungami – jest kara – kto płaci? SKWK. Na meczu wyjazdowym dochodzi do starcia między kibicami – jest kara – kto płaci? SKWK. Na meczu przy Reymonta pijany kibic z sektora H rzuca kubek z piwem na murawę – kto płaci? SKWK. Wojewoda zamyka stadion Wisły – kto płaci? SKWK ile? Wartość utraconych korzyści – czyli przewidywaną wartość wpływów z biletów, transmisji, itp. Czy znacie organizację, która podpisałaby tak skonstruowaną umowę? Mieliśmy wziąć na siebie odpowiedzialność za osoby i rzeczy, nad którymi nie mamy kontroli i możliwości posiadania tej kontroli. Wyraziliśmy swój sprzeciw i powrót do wynegocjowanej wcześniej wersji.
Próbowaliśmy jeszcze porozumieć się z klubem, pojawiały się wersje lekko zmodyfikowane – uznaliśmy, że maksymalnie możemy przystać na odpowiedzialność za trybuny B, C i D. Widząc, że fortel z nagłą zmianą stanowiska nie poskutkował i że jednak jesteśmy skłonni nadal negocjować, klub stwierdził, że w przystanie na warunek odpowiedzialności za B, C i D ale że musimy jeszcze w pełni odpowiadać za wyjazdy. Fakt faktem, często jesteśmy ich współorganizatorem z racji tego, że jesteśmy oficjalnym stowarzyszeniem kibiców ale to nie znaczy jeszcze, że mamy brać odpowiedzialność za każdego uczestnika wyjazdu! Zostało to zresztą zobrazowane w poprzednim akapicie.
Nagle nie było wiadomo z kim negocjujemy i co, Prezes już nie był Prezesem i nie decydował o niczym. Okazało się, że nikt nie może podjąć żadnej konstruktywnej decyzji w imieniu Wisły Kraków S.A. Ostatecznie ustaliliśmy termin, do którego czekamy na podpisanie umowy, a po jego upłynięciu dziękujemy za współpracę. Skończyło się na tym, że Prezes SKWK poinformował Prezesa Bednarza, że dziękujemy za współpracę, że nie mamy pretensji do niego osobiście ale przestajemy być jakimkolwiek łącznikiem klubu z kibicami.
Stało się więc jasne – klub zagrał tak aby umowy nie podpisać. Smaczku sprawie dodaje też fakt, że Prezes Bednarz wykorzystał przeciw nam fakt niepodniesienia cen biletów i przekazywał w spółce nieprawdziwe informacje o tym ile Wisła straci środków finansowych na umowie z SKWK. Jak widać, wpisuje się to bardzo dobrze w ostatnie działania Pana Prezesa.
Prezes Bednarz wypowiada się do mediów i atakuje Stowarzyszenie i jego Zarząd. Zarzuca nam działanie na szkodę klubu oraz kompromitację i oczekuje naszej dymisji. Podkreślamy więc ponownie – nigdy nie działaliśmy i nie będziemy działać na szkodę Wisły Kraków. Umowa dotycząca „złotówki” miała być swoistą formą samoopodatkowania się kibiców i miała przynieść w przyszłości wymierne korzyści zarówno dla rozwoju Wisły Kraków S.A. , Stowarzyszenia jak i każdego kibica Wisły Kraków.
Prezes Bednarz obwiania nas nagle za ekscesy, za które nie ponosimy odpowiedzialności i za zachowania części kibiców, na które nie mamy wpływu. Cieszy nas jednak fakt posiadania przez Pana Prezesa tak dobrego samopoczucia. Chcielibyśmy Panu Prezesowi przypomnieć, że Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków nie jest podległą mu jednostką. Nie Pan Bednarz decydował o wyborze władz SKWK i nie Pan Bednarz będzie decydował o ich odwołaniu.
Pomimo niezgodnych z faktami, fałszującymi rzeczywistość wypowiedziami Pana Prezesa, pomimo obwiniania Stowarzyszenia ze wszelkie wybryki kibiców, tak naprawdę Pan Prezes doskonale zdaje sobie sprawę, że SKWK nie prowadzi żadnej wojny z powodów niepodpisania umowy. Stowarzyszenie po prostu postanowiło wycofać się z udziału w organizacji meczów ekstraklasowej Wisły Kraków S.A., gdyż nie widzi możliwości współpracy z ludźmi pokroju Pana Prezesa i innych jemu podobnych.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów