The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2014, 00:03
O wolność na trybunach.

Żadne prawa i ustawy nie zabiorą nam zabawy.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 09.03.2014, 00:04
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
O wolność na trybunach.

Żadne prawa i ustawy nie zabiorą nam zabawy.
Powiedz, że żartujesz, proszę Cię
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.03.2014, 00:10
kot napisał(a):Wyświetl post
A że tak zapytam, z kim i o co chcesz wojować
1. O Prawdę
2. O szacunek
3. O złotówkę do biletu

To już nie żarty
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.03.2014 o godz. 00:13.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 09.03.2014, 00:14
palikot napisał(a):Wyświetl post
1. O Prawdę
2. O szacunek
3. O złotówkę do biletu

To już nie żarty
1.Kto Cię okłamał ?
2. Kto Cię obraził ?
3. Kto Cię okradł ?

No i dodaj z kim chcesz wojować
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.03.2014, 00:28
Takie działa o marną złotówkę od biletu... Wiem Bednarz jest .....m bo nie wywiązał się ze słownej umowy, ale żeby działać przez to na szkodę klubu... tego nie rozumiem. Zresztą JB jest chyba na tyle dorosłą osobą, że prędzej trafiłyby do niego (wcześniej lub później) bardziej normalne argumenty, niż robienie na złość "jemu". A to, że Bednarz chce wojować... sorry ale póki co wygląda to na odwrót. Niestety mam przeczucie, że cała ta "wojenka" będzie wyglądała jak starcie dwójki małych dzieci, nie będą chciały się dogadać, tylko będą sobie wzajemnie uprzykrzać coraz bardziej życie, brakuje tylko tu dorosłej osoby, która trzepnęła by jednego i drugiego mocno po dupie na opamiętanie.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.03.2014, 00:33
kiedy ludzie do chuja zrozumieja ze stadion to nie teatr...
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.03.2014, 00:33
Do tej pory byłem przeciwnikiem domagania się zmian albo dawaniu upustu swojemu niezadowoleniu przez SKWK poprzez rzucanie rac ale po tej wypowiedzi Bednarza to absolutnie straciłem do gościa resztki szacunku zarówno jako prawnika jak i prezesa klubu i wogóle człowieka.

Co to ma znaczyć, że przerzuca on całkowitą odpowiedzialność za bezpieczeństwo imprezy masowej na SKWK, które chce wyłącznie 1 zł od biletu, które później wyda na cele statutowe ? On siebie słyszy, czy z ch..jem na łby się pozamieniał ? Albo sam pójdzie do wojewody żeby nam stadion zamknął ?! Ja chyba k...a śnie. On jest prezesem naszego klubu Wisły Kraków ? Za takie podejście do zarządzanego przez siebie przedsiębiorstwa jakbym był właścicielem klubu to od jutra gość szukałby nowej pracy.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.03.2014, 00:44
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Co to ma znaczyć, że przerzuca on całkowitą odpowiedzialność za bezpieczeństwo imprezy masowej na SKWK, które chce wyłącznie 1 zł od biletu, które później wyda na cele statutowe ? On siebie słyszy, czy z ch..jem na łby się pozamieniał ? Albo sam pójdzie do wojewody żeby nam stadion zamknął ?! Ja chyba k...a śnie. On jest prezesem naszego klubu Wisły Kraków ? Za takie podejście do zarządzanego przez siebie przedsiębiorstwa jakbym był właścicielem klubu to od jutra gość szukałby nowej pracy.
Problem z nim polega na tym, że działa zbyt pragmatycznie. Jak sobie wyliczy, że za race/lub inne złamanie regulaminu klub zapłaci X zł, a bardziej finansowo by już się opłacało zamknąć stadion bo strata w budżecie mniejsza, to on poprosi o zamknięcie stadionu. Brutalne, ale prawdziwe.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 09.03.2014 o godz. 00:47.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.03.2014, 01:36
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Już ci tłumaczę bo wygląda, że prostych rzeczy nie rozumiesz.
Tu jest podobnie jak w handlu -> JEDEN zadowolony klient przyprowadzi JEDNEGO nowego, JEDEN niezadowolony zniechęci DZIESIĘCIU.
Znacznie więcej szkody robi jedna oprawa chamska, głupia itp niż korzyści jedna rewelacyjna.
PR to dla klubu ważna rzecz, sportowo, finansowo i pod każdym względem.
Rozumiesz już o czym piszę czy jeszcze prościej muszę tłumaczyć
!
O czym piszesz to ja rozumiem, natomiast nie rozumiem co to ma wspólnego z naszym klubem i jaki to ma wpływ na poglądy naszych trybun.

Jeśli juz mam być uszczypliwy, to nie zapominaj że w handlu wszystkim nie dogodzisz dlatego najważniejsi są, byli i zawsze będą stali klienci. To dla nich budowane są programy lojalnościowe i wszelakiej maści bonusy.

No i ten nieszczęsny PR...przecież to jakaś bzdura, która kompletnie nie ma na nic przełożenia jeśli mówimy o klubie piłkarskim. Juz naście lat chodzę na Wisłę i z całą pewnością stwierdzam że czynnikami które decydują o ilości kibiców na R22 sa głównie nasza dobra gra lub wroga ekipa.

Więc mam argumenty na to że stadion zapełnia się w pełni w dużej mierze kibicami rządnymi mocnych wrażeń.
Miażdżąca większość trybun na takich pojedynkach jak z Legia lub parchami z niecierpliwością rowną meczowi oczekuje właśnie oprawy.

Chamska to wydawć się może. jak juz cos, naszym przemiłym gościom . Ma boleć.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 09.03.2014 o godz. 01:39.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.03.2014, 02:12
kot napisał(a):Wyświetl post
1.Kto Cię okłamał ?
2. Kto Cię obraził ?
3. Kto Cię okradł ?

No i dodaj z kim chcesz wojować
echhh szkoda nawet pisać...

czysta ignorancja...
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.03.2014 o godz. 02:21.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.03.2014, 02:43
Zapomnijcie o tej złotówce od biletu, zapomnijcie nawet, że dostaniecie 10 groszy od biletu. W tej chwili SKWK zachowuje sie jak terroryści, wymuszając tą złotówke rzucajac racami na boisko a każdy przecież wie, że z terrorystami się nie negocjuje. Porównanie z dupy ale trafne niestety, bo jakim trzeba być idiotą żeby rzucać racami zza stadionu, przecież jakby to kogoś trafiło w głowę to ja nie chcę myśleć co by się mogło stać. Ja na miejscu klubu dalej bym zamknął C na nastepny mecz, mimo że sam bym nie wszedł, ale wole być w domu niż stać i identyfikować się z debilami. Dawno nie byłem tak wkur....ny na SKWK, jak dzieci dosłownie, nie dostane lizaka to zacznę krzyczeć na cały sklep żeby zwrócić na siebie uwagę.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.03.2014, 02:55
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Problem z nim polega na tym, że działa zbyt pragmatycznie. Jak sobie wyliczy, że za race/lub inne złamanie regulaminu klub zapłaci X zł, a bardziej finansowo by już się opłacało zamknąć stadion bo strata w budżecie mniejsza, to on poprosi o zamknięcie stadionu. Brutalne, ale prawdziwe.
Bo to debil jest i tyle.

Jeśli nie ma pojęcia dla kogo się gra to niech zabiera tą swoją dziurę budżetową i łata sobie ją u większych jeleni.

Gdzie Jacek tam i jego dziura, może jak by go kopnąć z klubu to dziura tez sobie pójdzie.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 09.03.2014, 09:02
Prezesie: Przemyśl Swoje Grzechy.
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.03.2014, 09:09
palikot napisał(a):Wyświetl post
Tak, bo dżentelmeni dotrzymują umów.
A ci co nie dotrzymują muszą czuć, że nie rozmawiają z bandą szczeniaków, tylko z poważnymi ludźmi, których wolą jest, aby ciągnąć klub marketingowo do góry.
Nooo, race z poza stadionu dodały SKWK powagi, że hej

Cytat:
Niestety, próba szantażu w postaci przerzucenia odpowiedzialności na SKWK jest zwykłym chujstwem.

Logika w tym jest taka:
Damy wam rozwijać klub marketingowo, jak odpowiedzialność za błędy w ustawie o imprezach masowych weźmiecie na siebie...
Dialog iście na równych zasadach nie żałując szacunku dla drugiej strony
Alegoria jaka przychodzi mi do głowy w tej chwili jest taka (Myślę, że WISLAZWE się nie obrazi ): "my wam damy złotówkę, jak zrobicie nam laskę"

Tyle w tej sprawie.
Oczekiwanie, że stowarzyszenie weźmie odpowiedzialność za swoje działania na stadionie to szantaż nad szantaże . Bo poważni, dorośli ludzie charakteryzują się tym, że nie biorą odpowiedzialności za swoje działania - to przecież wiadomo
Bednarz po prostu nie chce finansować (pośrednio czy bezpośrednio) akcji, za które potem klub płaci kary - takie to dziwne?
Biorąc pod uwagę, że klub, jeśli płaci kary to zawsze (!!!) za to co na C się dzieje (jek się mylę to proszę o przykłady), to zrozumienie stanowiska klubu jest proste i klarowne.
Kto z krytyków Bednarza dałby swoje auto pijanemu kumplowi wiedząc, że jak tamten spowoduje wypadek (co nieraz już zrobił) to właściciel auta za to zapłaci
Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.03.2014, 09:21
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
O czym piszesz to ja rozumiem, natomiast nie rozumiem co to ma wspólnego z naszym klubem i jaki to ma wpływ na poglądy naszych trybun.

Jeśli juz mam być uszczypliwy, to nie zapominaj że w handlu wszystkim nie dogodzisz dlatego najważniejsi są, byli i zawsze będą stali klienci. To dla nich budowane są programy lojalnościowe i wszelakiej maści bonusy.

No i ten nieszczęsny PR...przecież to jakaś bzdura, która kompletnie nie ma na nic przełożenia jeśli mówimy o klubie piłkarskim. Juz naście lat chodzę na Wisłę i z całą pewnością stwierdzam że czynnikami które decydują o ilości kibiców na R22 sa głównie nasza dobra gra lub wroga ekipa.

Więc mam argumenty na to że stadion zapełnia się w pełni w dużej mierze kibicami rządnymi mocnych wrażeń.
Miażdżąca większość trybun na takich pojedynkach jak z Legia lub parchami z niecierpliwością rowną meczowi oczekuje właśnie oprawy.

Chamska to wydawć się może. jak juz cos, naszym przemiłym gościom . Ma boleć.
Stali klienci najważniejsi - to prawda, ale czy na pewno ci z nich, którzy raz za razem na straty narażają
Spróbuj nie płacić rachunków za telefon to cię raz dwa wykasują z listy stałych klientów - tyle twojej "ważności" będzie.
PR - gdyby na stadionie bezpieczniej było to być może nie tylko na mecze o których piszesz chodziłoby więcej ludzi. Ciekawe ilu rodziców nie puszcza dzieci (nastolatków) na stadion i ilu dorosłych tam nie przyjdzie bo się boją, że albo petardą albo "z liścia" zaliczy bo nie tam sobie stanie albo jakiemuś idiocie nie spodoba się, że nie skacze i nie "drze ryja", a w okolice młyna się wybrał. To argument przeciw "mocnym wrażeniom" o których piszesz.
"Ma boleć" - nie do komentowania bo ręce opadają.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 09.03.2014 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.03.2014, 09:36
Jeśli juz mam być uszczypliwy, to nie zapominaj że w handlu wszystkim nie dogodzisz dlatego najważniejsi są, byli i zawsze będą stali klienci.To dla nich budowane są programy lojalnościowe i wszelakiej maści bonusy.
Byłem kiedyś na szkoleniu księgowych i taka pani która je prowadziła (nota bene dr nauk) twierdziła że najważniejszy w firmie jest księgowy. Jesteście ulepieni z tej samej gliny - więc skoro ją spytałem, co byłoby gdyby na świecie byli sami księgowi to i Ciebie zapytam podobnie - gdyby świat składał się tylko że stałych klientów to istniałyby programy lojalnościowe?

Bo to debil jest i tyle.
Jeśli nie ma pojęcia dla kogo się gra to niech zabiera tą swoją dziurę budżetową i łata sobie ją u większych jeleni.
Gdzie Jacek tam i jego dziura, może jak by go kopnąć z klubu to dziura tez sobie pójdzie.
Za to Ty jesteś geniusz z trybun. Ale proszę - udowodnij swoje chłodne myślenie. Napisz co będzie jak Bednarz odejdzie i co się wtedy zmieni w temacie rac i 'dziury budżetowej'. Chętnie posłucham
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 09.03.2014, 10:04
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Zapomnijcie o tej złotówce od biletu, zapomnijcie nawet, że dostaniecie 10 groszy od biletu. W tej chwili SKWK zachowuje sie jak terroryści, wymuszając tą złotówke rzucajac racami na boisko a każdy przecież wie, że z terrorystami się nie negocjuje. Porównanie z dupy ale trafne niestety, bo jakim trzeba być idiotą żeby rzucać racami zza stadionu, przecież jakby to kogoś trafiło w głowę to ja nie chcę myśleć co by się mogło stać. Ja na miejscu klubu dalej bym zamknął C na nastepny mecz, mimo że sam bym nie wszedł, ale wole być w domu niż stać i identyfikować się z debilami. Dawno nie byłem tak wkur....ny na SKWK, jak dzieci dosłownie, nie dostane lizaka to zacznę krzyczeć na cały sklep żeby zwrócić na siebie uwagę.

Będąc kibicem z sektora C nie utożsamiasz się z zasadami tam panującymi przesiąć się na sektor rodzinny. Nikt po Tobie nie będzie płakał. Dla mnie możesz się przestać identyfikować z Wisłą
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
dexxaa
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.03.2014, 10:13
Terroryści z skwk stwarzają zagrożenie dla kibiców podpalajac dach na stadionie, niewiele brakowało do tragedii (e23,c)
ŻADNA INNA TYLKO WISŁA !
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.03.2014, 10:24
Śmieszą mnie te wszystkie organizacje kibicowskie. Niby dorośli, niby wielcy chuligani, chcą by traktowani poważnie, a zachowują się jak dzieci. Jak coś nie idzie po ich myśli to strzelają focha i rozpierdalają zabawki.
A jak coś się stanie to nie ma nikogo żeby wziął odpowiedzialność na klatę - zawsze to działanie sił wyższych albo prowokacja kogoś tam. Zawsze. Dziecinada i tyle.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 09.03.2014 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 09.03.2014, 10:34
A mnie śmieszą tacy ludzie jak Wy ...

Nie od dziś wiadomo, że stadion to nie teatr czy opera, ale jak widać po niektórych wypowiedziach to wciąż nie dociera ...

Against Modern Football !
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 09.03.2014, 10:37
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post

Nie od dziś wiadomo, że stadion to nie teatr czy opera, ale jak widać po niektórych wypowiedziach to wciąż nie dociera ...

Against Modern Football !

Tyle było płaczu przed euro, ze chcą nam zrobić drugą Anglię.
I co sie okazuje, że sami ją sobie tworzymy?

Smutne.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 09.03.2014, 10:56
To każdy komu przeszkadzają race na murawie musi być zwolennikiem teatru na stadionie? Doping spoko, wulgaryzmy też, race ok, ale w momencie kiedy zaczynamy działać na szkodę własnego klubu, to zostaje przekroczona pewna granica i nie widzę nic dziwnego w tym, że większości kibiców to przeszkadza. Mnie bolą podziały wśród kibiców naszego klubu, ale podejmując tak radykalne działania, Skwk samo do tego dąży. A potem pewnie będzie zdziwienie, że są postrzegani jako kibole, a nie ludzie organizujący sporo pozytywnych akcji.
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.03.2014, 11:04
Lykacie ta gadke bednarza jak mlode pelikany....

8 msc gadali, warunki ustalili a w sprawach fundamentalnych nie bylo zgody skwk?

No chyba ze warunki graniczne wymyslono w ostatnim momencie?!

Gra wami ta lysa pala jak na fliperze ale widac ze ciemny narod bajki lubi.

jerry.lii.lewis prowokator pierwszej wody, popatrzcie na jego posty i kiedy sie uaktywnia....
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 09.03.2014, 11:17
Charlie napisał(a):Wyświetl post
To każdy komu przeszkadzają race na murawie musi być zwolennikiem teatru na stadionie? Doping spoko, wulgaryzmy też, race ok, ale w momencie kiedy zaczynamy działać na szkodę własnego klubu, to zostaje przekroczona pewna granica i nie widzę nic dziwnego w tym, że większości kibiców to przeszkadza. Mnie bolą podziały wśród kibiców naszego klubu, ale podejmując tak radykalne działania, Skwk samo do tego dąży. A potem pewnie będzie zdziwienie, że są postrzegani jako kibole, a nie ludzie organizujący sporo pozytywnych akcji.
A rozumiesz do jasnej cholery co inni piszą?

Ile razy można pisać, że nie wylądowały sobie od tak, bo SKWK się nudziło.

Race wylądowały na murawie bo na kilka godzin przed meczem Bednarz odwrócił kota ogonem i postawił niemożliwe do przyjęcia warunki o wzięciu odpowiedzialności za imprezę przez Stowarzyszenie.

Wziąłbyś odpowiedzialność?

Bednarz sprzedał karnety, przez całą poprzednia rundę nie odpalaliśmy piro w ramach umowy?

I co? Gówno. Zakpili sobie z SKWK, teraz się odwdzięczyło. Jeszcze niezrozumiałe? Mam namalować?
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.03.2014, 11:25
Znaczy, że jeśli Bednarz zachował sie jak pajac to 'poważni ludzie' z SKWK muszą zachowywać się jak jeszcze większe pajace? Bo jak narazie wyglądają jak banda obrażonych przedszkolaków - a przedszkolaków można spokojnie i bez konsekwencji olać, co też Bednarz najwyraźniej zrobił.

Łysy jest menda ale liczyć umie, jeśli C będzie nadal demonstrować swoje stanowisko szkodząc klubowi (kary za race, straty PR co może bezpośrednio przełożyć się na frekwencje) to nie będzie się bawił i poprostu wyjebie połowę C ze stadionu.

Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.03.2014, 11:25
Jak dla mnie to Bednarz kompromituje się raz za razem i jedynym logicznym czynnikiem dla którego to robi jest takie osłabienie drużyny by nie grała w pucharach (rozumiem że wysokie premie zrujnowałaby po raz kolwjny finanse Wisły i znów nastąpiłaby fala odejść ze względu na zaległości). Bo jak inaczej można nazwać:

- kolejne kompromitacje prawnicze (umowy z zawodnikami)

- wypychanie z klubu kogo się da bez następców na opuszczone pozycje

- spowodowanie konfliktu z C i nie chodzi mi o SKWK , bo to jest inna sprawa, chodzi mi o powiedzmy 5000 stałych klientów zapewniających wpływy do budżetu niezależne od poziomu gry i miejsca w tabeli - a mówienie że koszt zamknięcia jednej trybuny i unimożliwienie im zakupów na inne na jeden mecz jest niższy od potencjanych kar jest abstrakcją bo Ci ludzie mogą przestać chodzić przez powiedzmy 1 sezon i jaki będzie wtedy rachunek ekonomiczny ? Zwłaszcza jak Wisła u siebie będzie prezentować taką formę jak na wyjazdach czy z Ruchem ?

A najbardziej rozszmieszyło mnie zdanie że sam poprosi o zamknięcie stadionu - przecież to by było jawne działanie na szkodę spółki której jest prezesem a to już podchodzi pod K.K.

Inna sprawa że absolutnie nie popieram przerzucania rac na stadion bez kontroli gdzie one lecą ale rozumiem czemu miało to służyć
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.03.2014, 11:26
A rozumiesz do jasnej cholery co inni piszą?

Ile razy można pisać, że nie wylądowały sobie od tak, bo SKWK się nudziło.

Race wylądowały na murawie bo na kilka godzin przed meczem Bednarz odwrócił kota ogonem i postawił niemożliwe do przyjęcia warunki o wzięciu odpowiedzialności za imprezę przez Stowarzyszenie.

Wziąłbyś odpowiedzialność?

Bednarz sprzedał karnety, przez całą poprzednia rundę nie odpalaliśmy piro w ramach umowy?

I co? Gówno. Zakpili sobie z SKWK, teraz się odwdzięczyło. Jeszcze niezrozumiałe? Mam namalować?

Wow. Jeśli macie/mają problem z Bednarzem, to podejdźcie/niech podejdą do niego (np. w czasie meczu) i pogadajcie/pogadają z nim, przedstawcie/przedstawią swoje propozycje, przemyślenia. On nie gryzie, każdy zostanie wysłuchany.

Teraz zaczęto stosować coś na wzór "odpowiedzialności zbiorowej" (co niedawno tak bolało trybuny). Nie pasuje nam Bednarz, to popsujemy zabawę całemu stadionowi.

[z tym psuciem zabawy, to NIE JEST moja osobista opinia, ale trzeba zrozumieć, że na stadionie są też ludzie, którym się to nie podoba, a wczoraj po prostu mogło dojść do czegoś bardzo nieprzyjemnego w skutkach]
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 09.03.2014, 11:32
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Nie od dziś wiadomo, że stadion to nie teatr czy opera...
Możesz mi powiedzieć ile razy byłeś w operze aby używać takiego porównania? Tak szczerze.

(...) Race wylądowały na murawie bo na kilka godzin przed meczem Bednarz odwrócił kota ogonem i postawił niemożliwe do przyjęcia warunki o wzięciu odpowiedzialności za imprezę przez Stowarzyszenie. Wziąłbyś odpowiedzialność?
Mógłbyś wyjaśnić jakie są to te niemożliwe do przyjęcia warunki?

Alov napisał(a):Wyświetl post
A najbardziej rozszmieszyło mnie zdanie że sam poprosi o zamknięcie stadionu - przecież to by było jawne działanie na szkodę spółki której jest prezesem a to już podchodzi pod K.K.
EDIT:
Łap:
http://www.infor.pl/prawo/prawo-karn...osc-karna.html

W skrócie - trzeba przekroczyć uprawnienia lub też zaniechać własnych obowiązków by podejść pod KK. Ten przypadek nie podchodzi. Tak samo rzuciłeś 'złotą myśli' jak i Bednarz mówi o zamknięciu stadionu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 09.03.2014 o godz. 11:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 09.03.2014, 11:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Śmieszą mnie te wszystkie organizacje kibicowskie. Niby dorośli, niby wielcy chuligani, chcą by traktowani poważnie, a zachowują się jak dzieci. Jak coś nie idzie po ich myśli to strzelają focha i rozpierdalają zabawki.
A jak coś się stanie to nie ma nikogo żeby wziął odpowiedzialność na klatę - zawsze to działanie sił wyższych albo prowokacja kogoś tam. Zawsze. Dziecinada i tyle.
dobrze napisane...

o ile jedna i druga strona ma swoje racje i można sie o nie wykłocać o tyle wczoraj sytuacja z racami wpadajacymi na stadion/trybuny/boisko jest absolutnie nieakceptowalne pod zadnymi argumentami...to był czyn podjęty z premedytacją na życia i zdrowie uczestników naprawde fura szczęscią że nikomu się nic nie stało - skąd taki poroniony pomysł , żeby Wiślak Wiślakowi chciał zrobić krzywde...jesli ludzie bez wyobraźni firmują takie działania a z drugiej strony robią wszelakie szczytne akcje to wychodzi na to,że cel uświęca środki a to już jest chore...SKWK samo sobie wczoraj przylepiło łatke bandytów - aż taka głupota ? desperacja ? zawziętość? czy "wojna" totalna ? pokazanie ze to "my" mozemy wszystko i od "nas" wszystko zależy...
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 09.03.2014, 11:58
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/448...od-biletu.html

27 sierpnia 2013

Cytat:
złotówka od biletu

Po pierwsze, co bardzo ważne – środki takie nie byłyby przeznaczane na oprawy i bieżącą działalność SKWK – tu nadal liczymy na składki członkowskie, sponsorów oraz oczywiście zbiórki organizowane przez Ultrasów

Starając się pogrupować możliwe działania stworzyliśmy pewien model, który chcemy poddać szerszej dyskusji (katalog działań nie jest zamknięty):

I. Działania „akcyjne”:
- renowacja pomnika H. Reymana,
- stworzenie murali o tematyce wiślackiej wewnątrz trybun stadionu,
- wsparcie tworzenia muzeum Wisły Kraków m.in. poprzez stworzenie ekspozycji kibicowskiej,
II. Strategia wsparcia marketingu klubowego:
- akcje marketingowe, promocja meczów (plakaty, ulotki, kampanie w mediach, Internecie),
- profesjonalne filmy promocyjne,
- profesjonalizacja organizacji i uatrakcyjnienie spotkań z piłkarzami, legendami klubu, itp.
III. Cykliczne akcje:
- turnieje piłkarskie i inne zawody sportowe m.in. dla najmłodszych kibiców,
- dzień dziecka,
- mikołajki,
- wsparcie dla domów dziecka,
- wsparcie akcji „wyprawka szkolna”,
- pomoc potrzebującym kibicom,

Rozliczanie środków finansowych z tzw. „złotówki od biletu” byłoby oczywiście jawne i przejrzyste. Co kwartał przedstawialibyśmy szczegółową specyfikację dotyczącą zaangażowania tych środków, rzetelność opracowań oraz celowość działań podlegałaby też waszej ocenie.
DLaczego SKWK odstąpiło po 6 miesiącach od własnej wyżej zacytowanej wersji propozycji w sprawie umowy o złotówce od biletu, o ile to prawda

Przecież ta pierwotna w/w wersja propozycji SKWK była idealna i klub nie mógłby jej odrzucić. Kto tu kogo więc oszukał
Oto najważniejszy w obecnym sporze cytat z tej pierwotnej propozycji SKWK :

Cytat:
Po pierwsze, co bardzo ważne – środki takie nie byłyby przeznaczane na oprawy i bieżącą działalność SKWK – tu nadal liczymy na składki członkowskie, sponsorów oraz oczywiście zbiórki organizowane przez Ultrasów.
1. SKWK skłamało i dołożyło udział tej złotówki na oprawy i ruch kibicowski, zmieniając sens umowy i tej złotówki, być może pod wpływem zorganizowanych grup kibicowskich, stając się do dziś ich zakładnikiem ?
2. Klub kłamie, insynuując odpowiedzialność za imprezy masowe na SKWK z uwagi na nieprawdziwe dopisywanie do propozycji umowy, przeznaczenia tej złotówki, między innymi ( jak pomnik itd ) na oprawy oraz ruch kibicowski, czego w rzeczywistości SKWK nie uczyniło ?
3. Nastąpiło kompletne niezrozumienie propozycji SKWK przez klub lub SKWK nie doprecyzowało w umowie pewnych kwestii, wskutek czego do dziś trwa irracjonalne nieporozumienie w tej sprawie między klubem i SKWK ?

Jeśli to klub kłamie z tą złotówką na oprawy, to proszę SKWK o poinformowanie wszystkich o tym fakcie, gdyż jest to istotna różnica wersji tej sprawy i wtedy trzeba będzie zażądać wyjaśnień od klubu, na pewno jednak nie pod groźbą pirotechniki i innych tego rodzaju szantaży. Nie mniej jednak byłaby to okoliczność całkowicie zmieniająca obraz rzeczy i wtedy ja jak i mam nadzieje pozostali kibice musielibyśmy poprzeć w tym sporze SKWK a nie klub, gdyż tak perfidnego kłamstwa prezesa Bednarza, nie można by było pozostawić bez reakcji.

Niezależnie od wyjaśnień tej sprawy, muszę zadać pytanie do SKWK czy identyfikuje się z wczorajszą pirotechniką poza stadionową ?
Czy też SKWK odetnie się natychmiast od wczorajszej, kretyńskiej pirotechniki, wymierzonej nie tylko w klub Wisła Kraków, ale także w jego ponad 10 tys kibiców na stadionie podczas meczu z Ruchem Chorzów

SKWK powinno reprezentować nie tylko mniejsze "zbrojne" ramie kibicowskie, ale także tą ogromną rzeszę kibiców nie kumatych na stadionie.
Czy SKWK chce dokonać ostatecznego podziału kibiców na swoich ( kumatych ) i nie swoich ( pikników) Rozbić brać kibicowską Wisły Kraków na wieki i to dla prawdopodobnie niewielkiej jej grupki z tych zorganizowanych kibiców lub po wczorajszym może czas powiedzieć to jasno "pseudo" kibiców
Jeśli tak, to nie mam więcej pytań.

ps. pragnę uzmysłowić jednocześnie SKWK, że klub piłkarski Wisły Kraków i ekstraklasa, to inny pułap możliwości, niż sekcje TS Wisła Kraków. Obydwie Wisły są tak samo ważne i bliskie sercu kibiców, i nie staram się tutaj cokolwiek deprecjonować, ale staram się podpowiedzieć, że utrzymywanie klubu piłkarskiego w ekstraklasie, a już w walce o mistrza, wymaga o wiele większych środków niż kibicowskie możliwości, jak w przypadku szczytnych dokonań SKWK w TS, dlatego trzeba mocno się zastanowić, zanim podejmie się próbę zniszczenia obecnie funkcjonującej Wisły Kraków SA, nie mając żadnej opcji zastępczej na dziś. Tego może historia nie wybaczyć tym nazbyt butnym obecnie kibicom, którzy bez naprawdę ważnego powodu, podejmują ostatnio tę nieprzemyślaną do końca próbę wojny i niszczenia Wisły Kraków SA.
Ostatnio edytowane przez kot : 09.03.2014 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów