The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2014, 09:01
Wczoraj przypadkowo zatrzymałem się na chwilę na wsi24 - gościem był Grzegorz Kołodko. Niby co ma finansista do wojny - ale jak posłuchałem gościa 5 min to już byłem pewien że popełniono błąd że go zaproszono do studia - w tym sensie, że to co mówił było kompletnie nie po drodze z linią programową tvn.
Redaktorka już trafiał szlag - a hitem było:

"... trzeba negocjacji i dialogu z obu stron ale jak Ukraina czy Rosja będą przerywały tak samo jak Pan ciągle mnie przerywa to nic nie osiągniemy..."

Może poza ostatnim stwierdzeniem że nakłady na zbrojenie są kasą wyrzuconą w błoto bo jak ktoś zechce to i tak nas rozpieprzy w 2 godziny zgodzę się z wszystkim co powiedział.
Zwłaszcza z pchaniem palców między drzwi przez nas rząd i prezydenta i skutkami ekonomicznymi będącymi wynikiem szturchania niedźwiedzia patykiem.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 07.03.2014 o godz. 09:04.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 07.03.2014, 09:02
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tzn. uważasz, ze estoński minister MSZ był na Majdanie i widział to naocznie, czy raczej ktoś mu te historie opowiedział a on jak w głuchym telefonie przekazał dalej p. Ashton.
Jesli w TVN24 powiedzą mi, że mamy teraz marzec i piątek to tez mam w to nie wierzyć ?
Tak , jestem tez wyczulony na różne dziwne opowieści, np. o szkolonych terorystach z Polski Na Majdanie. Sam Putin o nich mówił, więc trzeba je traktować poważnie , prawda
Tzn ze nie raczyles nawet tasm przesluchac wiec o czym dyskutowac?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.03.2014, 10:31
Cytat:
Człowieku gadasz jak sowiecki kacap. Ukraina była własnpością Rosji ? To może jak Putin napadnie na Polske to uzyjesz tej samej argumentacji ? Kto Ci tak zlasował mózg, narodowcy ?
Dziękuję za miłe słowa a teraz na chwilę proponuję wyjść z zacietrzewienia i trochę pomyśleć.
Czy ja napisałem jakąś nieprawdę? Polska jest w układzie (jest wykrozystywana, jest pionkiem) UE i USA a Ukraina była w układzie i była pionkiem Rosji. Czy to stwierdzenie jest nieprawdziwe?!
Czy jak ktoś trzeźwo myśli a nie tak jak mu każą media to musi być kacapem? Weź się zastanów co piszesz i się nie ośmieszaj bo jesteś idealnym przykładem osoby, o której wspominałem. Czyli jak mniemam z czystego serca chciałbyś żeby Krym i Ukraina pozostała suwerenna bo to by było lepsze Twoim zdaniem dla Polski ale jednocześnie dajesz się wciagać w takie głupie myslenie, które serwują media na "rozkaz", UE i USA. To jest właśnia taka wizja, że jak ktoś powie coś innego niż sądzi meinstream w tej sprawie to już kacap, to trzyma z Putinem. A przecież jasno Ci napisałem, że w chuju mam Putina, ale tak samo w chuju mam tą śmieszną UE i frajerskie USA.
Pojmujesz, że można być w tej sprawie gdzies po środku i nie popeirać na 100% jednej ze stron? Że można raz skrytykować Putina a raz USA, że można dostrzec silne strony Putina i silne strony USA?
No a jak już jesteś taki sceptyczny wobec mojego zdania to teraz może powiedz, że USA i UE źle robią bo się wtrącają w sprawy Ukrainy - od sameog początku, od Majdanu. Tego już nie widzisz, nie? To Ci nie przeszkadza. Nie przeszkadza Ci, że UE chciałaby wciągnąć pod siebie Ukrainę ale jak robi to Putin to już źle?

I Twója kolejna złota myśl:
Cytat:
Nie przypuszczałem, ze można łykać takie banialuki. Chłopcy z dezinformacji muszą się przeciez wykazywać bo Putin zesłałby ich do łagru.
Skąd Ty możesz wiedzieć czy akurat w tej sprawie dezinformuje Rosja? A może właśnie teraz dezinformuje Estonia, UE, USA?
Jak można być tak ślepym człowikiem. Nic w tej sprawie nie jest pewne a niektórzy siedząc przed monitorkiem komputerka, popijając ciepłą herbatę mają pewne info o wszystkim - pewnie telefoniczne?
Ludzie, nie dajcie się robić w chuja ani Putinom ani Obamom.
Nic na 100% nie wiemy i w życiu się możemy nie dowiedzieć bo każda sprawa ma różne wersje w zależności ile podmiotów dorabia do niej swoją ideologię. Inaczej Majdan czy snajperów oceni Putin a inaczej UE. I nie wiemy kto ma rację, kto i gdzie skłamał. Dlaczego Ty twierdzisz, że Twoje domniemania na pewno sa prawdziwe? Śmiech na sali.
Przecież nawet w takiej sprawie jak katastrofa Smoleńska można udowodnić na podstawie śledztwa (i nieważne czy to śledztwo było rzetelne czy nie), że to nie był zamach a jak przyjdzie nowy rząd PiS to udowodni, że to był zamach. Czaisz to? Jedna sprawa a 2 zupełnie odmienne stanowiska, inna dokumentacja w śledztwie, inne wnioski. I nieważne, że ktoś tu nie ma racji, ważne, że pod jednym i drugim dokumentem podpisza się specjaliści, politycy a później ludzie. Można żyć w zupełnym matrixie i tak żyjemy juz teraz. Bo na przykładzie tej sprawy jedni mają 100% pewności, że to był zamach a drudzy 100% pewności, że wypadek. Czyli ktoś na 100% nie ma racji ale wmówił sobie, że tak było, jest święcie przekonany, zebrał fałszywe dowody, stworzył taką otoczkę i pozamiatane. Jedna sprawa a dwie prawdy.
A Ty mi tu wyjeżdżasz ze stwierdzeniami, że wszystko co przeciwko UE i USA w sprawie Ukrainy to dezinformacja Putna. Chuja wiesz, może akurat to jest dezinformacja UE i USA tak jak dezinformuje rząd Tuska w sprawie Smoleńska.
Nie wiesz nic na 100% dlatego nazywanie kogoś nieśłusznie (bo ani ja, ani pewnie sanderuss nie popeiramy Putina tylko po prostu mamy swoje zdanie w tej sprawie, weług nas słuszne, wyważone) kacapem, sprzymierzeńcem Putina, "debilem:, który daje się nabierać, łykać jakąś papkę jest przechujowe. Sam się zastanów czy nie stałeś się Uniokacapem.

PS Taki fanatyzm i 100 procentowe myślenie tak jak serwuje to jedna ze stron, np w tym przypadku media i strona UE, USA w sprawie Ukrainy to jest pierwszy krok do zrobienia z siebie ślepej marionetki. Zawsze każdy gra na swoją stronę a Wy, niektórzy ufając takiemu komuś na 100% popełniacie błąd. Bo to jest rposta droga, żeby ten ktoś wam nagadał głupot a Wy staniecie się pożytecznymi idiotami, którzy będą święcie przkeonani, że macie racje bo Was guru tak powiedział. Dlatego nigdy nie ufajcie, a że pojawiły się tutaj jakieś insynuacje, że narodowcy komuś mózg wyprali itp to jeśli o mnie chodzi to bądźcie spokojni. Ja jestem sympatykiem RN ale jak coś będzie w tym ruchu nie tak to tym sympatykiem moge szybko przestać być, bo z nikim umowy nie zawierałem i nie zgadzałem się żeby myśleć po linii partii. To lepiej coponiektórzy w tym temacie się zastanówcie czy nie jesteście adwokatami diabła.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 07.03.2014 o godz. 10:39.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.03.2014, 11:56
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj przypadkowo zatrzymałem się na chwilę na wsi24 - gościem był Grzegorz Kołodko. Niby co ma finansista do wojny - ale jak posłuchałem gościa 5 min to już byłem pewien że popełniono błąd że go zaproszono do studia - w tym sensie, że to co mówił było kompletnie nie po drodze z linią programową tvn.

"... trzeba negocjacji i dialogu z obu stron ale jak Ukraina czy Rosja będą przerywały tak samo jak Pan ciągle mnie przerywa to nic nie osiągniemy..."

Może poza ostatnim stwierdzeniem że nakłady na zbrojenie są kasą wyrzuconą w błoto bo jak ktoś zechce to i tak nas rozpieprzy w 2 godziny zgodzę się z wszystkim co powiedział.
Zwłaszcza z pchaniem palców między drzwi przez nas rząd i prezydenta i skutkami ekonomicznymi będącymi wynikiem szturchania niedźwiedzia patykiem.
Kto czytał choć jedną książkę Kołodki ten wie, że on nie cacka się z nikim i bez ogródek artykułuje swoje argumenty. Niby keynesista, ale taki w dobrym tego słowa znaczeniu rozważny keynesista.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 07.03.2014, 12:28

Bardzo dobrze powiedział i z kasa na zbrojenia także.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.03.2014, 12:35
A' propos kasy - tak mnie zastanawia skąd ci wszyscy dziennikarze gadają o 100 mld złotych do wydania na wojsko.
Skąd się to wzięło - graliśmy w jakiegoś Lotto ogólnoświatowego ?

Za tyle to byśmy mogli zamówić z 5 lotniskowców (koszt jednego klasy Nimitz 4-5 mld $) już nie mówiąc o innych rzeczach.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.03.2014, 12:37
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
A czy ja neguje obecnosc czerwonoarmistow na Krymie? Wewnetrzna sprawa bo Krym jest rosyjski i tyle. Tak samo jak nie uznaje za rozsadne (delikatnie mowiac) roszczen Ukrainy do Przemysla, tak samo twierdze, ze Ukraincom we lbie sie poprzewracalo skoro uzurpuja sobie prawo do Krymu. [...]
Problem w tym, że to nie Ukraińcy sobie uzurpują, a Rosja wraz z Twoim ulubieńcem Putinem. Granice Ukrainy, w których znajduje się Krym zostały również przez Rosję zatwierdzone w Budapeszcie w 1994 r. w zamian za zrzeczenie się przez Ukrainę broni jądrowej.
Krym jest w granicach Ukrainy, Przemyśl w granicach Polski. Zatem znowu strzelasz "kulą w płot" z porównaniami.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.03.2014, 12:49
A' propos kasy - tak mnie zastanawia skąd ci wszyscy dziennikarze gadają o 100 mld złotych do wydania na wojsko.
Skąd się to wzięło - graliśmy w jakiegoś Lotto ogólnoświatowego ?

Za tyle to byśmy mogli zamówić z 5 lotniskowców (koszt jednego klasy Nimitz 4-5 mld $) już nie mówiąc o innych rzeczach.
Jakby nie patrzeć te 2% wydatków jakie przeznaczamy na wojsko to ok. 20 mld zł rocznie i przedstawia się to w podobnej kwocie przeznaczanej na Obronę Narodową.
http://cafr.pl/wp-content/blogs.dir/...a%C5%84ska.pdf

Z mapy wydatków FR wynikało, że na same wojsko szło 5,7 mld zł rocznie, a na uzbrojenie i sprzęt 5,8 mld zł. Aby spełniło się owe 100 mld zł do 2022 roku ta druga wartość musiałaby wzrosnąć niemal dwukrotnie.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 07.03.2014, 13:09
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Problem w tym, że to nie Ukraińcy sobie uzurpują, a Rosja wraz z Twoim ulubieńcem Putinem. Granice Ukrainy, w których znajduje się Krym zostały również przez Rosję zatwierdzone w Budapeszcie w 1994 r. w zamian za zrzeczenie się przez Ukrainę broni jądrowej..
Sciagnij klapki z oczu. Putin nie jest moim ulubiencem, wrecz przeciwnie, ale z punktu widzenia rosjan robi bardzo dobra robotre i za to go trzeba docenic. Jako polityk przerasta o klase Obame i o dwie europolitykow, jedynie Merkel to jego liga.

Krym jest w granicach Ukrainy, Przemyśl w granicach Polski. Zatem znowu strzelasz "kulą w płot" z porównaniami.
A Kosowo bylo w granicach Serbii...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.03.2014, 13:12
Natomiast Krym od lat jest autonomią, jednak wciąż należącą do Ukrainy.
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.03.2014, 13:21
Z Ruskami na rezuńskim Krymie jest jak z tym "fotografem" co niby uciekł z Syrii i ma 50000zł zdjęć obrazujacych zbrodnie Assada a największy szum robi organizacja zacnych opozycjonistów.

Problem polega jednak na tym, że żeby udowodnić zbrodnie "zacnych opozycjonistów" wystarczy wpisać dwie frazy w googla.

Wpieprzyli sie do Iraku - było zajebiście bo wpieprzyli się ci co powinni tam gdzie trzeba.

Wpieprzyli sie do Kosowa - było zajebiscie bo wpieprzyli się ci co powinni tam gdzie trzeba,

Wpieprzyli się do Afgana - zajebiście p.w.

Wpieprzyli się na Krym - jest źle bo po pierwsze zrobili to ci co nie powinni i nie tam gdzie trzeba.

Waszczykowski wczoraj pięknie mówił w radiu, że my nie mamy ani broni atromowej ani bardzo silnej armii, wiec powinniśmy dbać o najmniejsze przestrzeganie prawa międzynarodowego - więc ja sie pytam, gdzie to dbanie było w Iraku czy Kosowie?

Po Iraku drptali jeszcze żołnierze z białoczerwonymi naszywkami.

Darujmy więc sobie moralitety panowie
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.03.2014, 13:45
Sciagnij klapki z oczu. Putin nie jest moim ulubiencem, wrecz przeciwnie, ale z punktu widzenia rosjan robi bardzo dobra robotre i za to go trzeba docenic. Jako polityk przerasta o klase Obame i o dwie europolitykow, jedynie Merkel to jego liga. [...]
W kwestii tego kto ma klapki na oczach raczej się nie dogadamy.
Kibicuj dalej temu bandycie z kgb, aż po Gruzji, Ukrainie przyjdzie czas na Polskę.
To że z Obamy i całej rzeszy europejskich "przywódców" są tacy politycy, jak "z koziej dupy trąba" nie znaczy, że mam podziwiać bandytę, który wykorzystuje ich słabość, brak wiedzy i konsekwencji. Stalin także był skuteczny, czy także go "doceniasz"

[...] A Kosowo bylo w granicach Serbii...
Czy ja gdzieś pisałem, że popieram tę ingerencję Tak to była zewnętrzna ingerencja, ale nie znaczy to, że w ten sposób mamy usprawiedliwiać każdą kolejną. Być może wkrótce przyjdzie czas na Górny Śląsk, bądź Przemyśl o którym wspominałeś. Także wówczas wyskoczysz z argumentacją "A Kosowo..."
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Stary 07.03.2014, 13:52
Tak to była zewnętrzna ingerencja, ale nie znaczy to, że w ten sposób mamy usprawiedliwiać każdą kolejną. Być może wkrótce przyjdzie czas na Górny Śląsk, bądź Przemyśl o którym wspominałeś. Także wówczas wyskoczysz z argumentacją "A Kosowo..."

Dobra - w takim razie darujmy sobie argumenty w stylu - bo umowa budapesztańska, bo to terytorium rezunów itd, itp. To są zupełnie głodne kawałki jak te z sankcjami wobec ruskich.

Nazywajmy rzeczy po imieniu - Putin nasz wróg, (w tym wypadku wróg naszego wroga nie jest przyjacielem) i dlatego powinien stamtąd wymiatać czym prędzej.

Problem polega jednak na tym, że niemce powiedzą ; jawohl. Aber my kasę robić z Ruskami, Ruskie to nie nasze wrogi.

A Żabojady powiedzą - a my sprzedajemy broń i okręty Putinowi i mamy kupe kasy i dlatego to nie nasz wróg.

Niemcy na Śląsk zaczekają - nie bój - czekali 70 lat, to jeszcze te 20 dadzą radę.

A my co mamy na naszą obronę?

Poparcie rozbioru Serbii/Kosowa i nasze wojska w Iraku - Putin ma kolejny argument przy następnych ankesjach
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.03.2014 o godz. 13:56.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.03.2014, 13:54
Analiza. http://www.kresy.pl/publicystyka,opi...rywka-mocarstw
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.03.2014, 14:02
Z tym Krymem to w ogóle jaja. Mieszka tam 60% Rusków. Chcą zrobić referendum, którego wynik będzie zapewne pozytywny i Krym dołączy do Rosji. Rosjanie to pięknie rozegrali, w cywilizowany sposób - no nepotrzebnie tam sie władowali z tym wojskiem ale na razie odbywa się wszystko bez przelewu krwi.
Czego Wy więcej chcecie? 60% Rusków ma sie wyrzec swojego zdania żeby zachód o nich źle nie pomyśła, żeby nie zrobić dorbze Putinowi?
Takie są uroki demokracji. Tak się kończy bajka pt. "teraz tak podzielimy granice, zmieszamy trochę Ukraińców z Ruskami lub wprowadizmy do Anglii ze 30 milionów muzułmanów i nawet jak komus coś nie pasuje to macie zyć w zgodzie".
Czego Wy oczekujecie po tej sytuacji? 60% ludności Krymu to Ruski, ludzie o poglądach pro rosyjskich, maja umeirać za Ukrainę?
Skończcie z tą waszą tyranią gdzie siłą byście chcieli robić rewolucje gdzieś tam, przelać krew ludzką, wprowadzać swoje prawa na siłę gdzie mniejszość ma szafować wiekszością bo tak jest po linii UE, USA czy tak by było niewygodnie dla Putina. Paranoja.
Rosja zrobiła wszystkich w ciula z tym Krymem a Wy teraz chcecie żeby te krymskie ruski się przmeianowały na Ukraińców, europejczyków bo tak Wam ejst wygodniej. Śmieszne to jest.
A najwieksza beka z tych wielkich demokratów, wyznawców pokoju i przeciwników hitleryzmu czy też putinizmu, którzy popierają krwawe przejęcie Kosowa a oczerniają Putina i mieszkańców Krymu za samo wtargnięcie wojsk na Krym lub normalne, demokratyczne przegłosowanie sprawy krymskiej. Pojebało się, niektórym w głowach. Jeszcze taki Ci powie że myslisz jak kacap. To Wy myslicie jak kacapy tylko takie Uniowe kacapy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.03.2014, 15:05
Nie chcę być niczyim adwokatem. Prawdopodobnie jest to dla nas niekorzystna sytuacja ale: tak jak niekonstytucyjna a co za tym idzie bezprawna jest zmiana władzy na Ukrainie tak ta sytuacja powtarza się na Krymie. Tyle, że carewicz wykorzysta (wykorzystuje) z pewnością fakt, iż pierwsza była rewolucja Majdanu a Krym to jego następstwo. Tak na chłodno. Nie mieszając w to Kosova czy stosunków etnicznych/narodowościowych obecnie na Krymie.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.03.2014, 15:09
Mam taką prośbę, czy osoby o korzeniach rosyjskich lub zrusyfikowani "Polacy" mogliby się nie wypowiadać w tym temacie? Niektóre opinie, to rodem z Russia Today i Komsomolskiej Prawdy... Rozumiem, że hakerzy z Rosji atakują internet i spamują wszelkie artykuły, i fora internetowe, ale bez przesady. Poza tym nie można tego akceptować.

P.S - a co do tego "referendum"(które jest niezgodne z prawem ukraińskim, ale dla rosjan z naszego forum to nic nie znaczy), które jest przeprowadzane pod okiem karabinów, rakiet, to skąd pewnośc kto w nim zagłosuje ? Przecież cieżarówkami wjeżdzaja tam obywatele Rosji... Nie wspominam już o tym, kto będzie liczył głosy .
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 07.03.2014 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 07.03.2014, 15:11
Nazywajmy rzeczy po imieniu.

Majdan to nie była rewolucja, ale zamach stanu gwałcący obecną, czy wcześniejszą konstytucję.
Autonomiczny Krym został zajęty przez wojska rosyjskie i nastąpiła jego aneksja.

Pierwsze stało się za przyzwoleniem UE i USA, a drugie to dzieło Rosji.

PS. For_Fun będziesz sprawdzał napletki, czy nie ma tutaj jakiś rosyjskich Żydów?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 07.03.2014 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.03.2014, 15:48
Alosza. http://wpolityce.pl/wydarzenia/75930...-chca-wolnosci
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.03.2014, 15:55
No to jak referendum nielegalne to będzi krwawa rewolucja jak na Majdanie i tyle. Ja rozumiem mieszać się w czyjeś sprawy bo się wyczuwa swój interes i się chce coś ugrać ale te bezmyślne popieranie USA, sprawy Kosova, Majdanu przy ejdnoczesnej negacji tego co się dzieje na Krymie lub tego co robi Rosja w sprawie Krymu i jeszcze na pdosumowanie wyzywanie kogoś od kacapów, Rusków. Pojebało was ludzie.
Zamiast w chuju mieć tą Ukrainę bo jako zwykli ludzie to i tak nic nie możemy a jako Polska i tak jesteśmy tylko pionkiem w tym wszystkim i tez na nic nie mamy wpływu to zrobiliście kolejny temat do dzielenia się, wyzywania od Rusków i dawania sobą manipulować. Zaangażowaliście się w coś tak jak chcą tego media i USA albo coniektórzy zaangażowali się tak jak chce tego Rosja - np niektórzy narodowcy, którzy popierają Putina w tym wszystkim.

Cytat:
P.S - a co do tego "referendum"(które jest niezgodne z prawem ukraińskim, ale dla rosjan z naszego forum to nic nie znaczy), które jest przeprowadzane pod okiem karabinów, rakiet, to skąd pewnośc kto w nim zagłosuje ? Przecież cieżarówkami wjeżdzaja tam obywatele Rosji... Nie wspominam już o tym, kto będzie liczył głosy .
Docinki o Ruskach pominę bo lepiej by było to sobie na osobności wyjaśnić. A co do reszty to zawsze będziemy wszystko mogli kwestionować. Odjebcie się od tego Krymu i wszystko się samo potoczy. Nie odjebaliście się od Majdanu. Chcieliście wielkich rewolucji i Ukrainy w UE to macie 100 ofiar i syf większy na Ukrainie teraz i pewnie w przyszłości niż za Janukowycza.
Ukrainy już nie ma bo ktoś powiedział euroentuzjastom, że moga sobie przejąć władzę na Ukrainie, siła obalić rząd. Sfinansował to, pomógł. A to doprowadziło do ofiar, do tego co jest teraz i dało Putinowi dobrą okazję do zawładnięcia Krymem. I tak się kończy ta bajka gdzie niby wszyscy chcą dla Ukrainy dobrze a wychodzi źle i samych problemów im wielcy doradcy i pomocnicy narobili a teraz sobie zahandlują Krymem, może wschodnią częścią i mają w dupie jakieś traktaty, ludzi i ich życie i przyszłość.
Czy to jest aż tak trudno zrozumieć?
drozd:
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 07.03.2014, 16:26
Widze ze forumowy tropiciel stadionowego neonazizmu, psychopatii i pedofilii postanowil tez zostac tropicielem rusofili. Powodzenia.
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
A majdanowy przewrot byl zgodny z prawem, tak? Mentalnosc Kalego wraca?
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 07.03.2014, 16:41
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Chcieliście wielkich rewolucji i Ukrainy w UE to macie 100 ofiar i syf większy na Ukrainie teraz i pewnie w przyszłości niż za Janukowycza.
Ukrainy już nie ma bo ktoś powiedział euroentuzjastom, że moga sobie przejąć władzę na Ukrainie, siła obalić rząd. Sfinansował to, pomógł. A to doprowadziło do ofiar, do tego co jest teraz i dało Putinowi dobrą okazję do zawładnięcia Krymem. I tak się kończy ta bajka gdzie niby wszyscy chcą dla Ukrainy dobrze a wychodzi źle i samych problemów im wielcy doradcy i pomocnicy narobili a teraz sobie zahandlują Krymem, może wschodnią częścią i mają w dupie jakieś traktaty, ludzi i ich życie i przyszłość.
Czy to jest aż tak trudno zrozumieć?
Póki co to jest chyba najlepsze podsumowanie sytuacji. 242 lata, 75 lat, nic się nie zmienia
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 07.03.2014, 19:08
Cytat:
tak jak niekonstytucyjna a co za tym idzie bezprawna jest zmiana władzy na Ukrainie tak ta sytuacja powtarza się na Krymie.
Zmiana władzy na Ukrainie nie odbywała się w asyście wojsk unijnych.
Jaceniuk został niekonstytucyjnie wybrany premierem ? Nie czytałem konstytucji Ukrainy więc pytam znawców w temacie.

Co do Kosowa.

Interwencja wojskowa w Kosowie odbyła się ponad rok po wybuchu konfliktu w tej prowincji. Poprzedzona została między innymi rozmowami, przy udziale dwóch stron, w Rambouillet i szeregiem działań dyplomatycznych w których Zachód nie udawał, że nie ma z kim rozmawiać. Żołnierze NATO przed oficjalną interwencją nie wkroczyli do Kosowa bez emblematów udając głupich, a samoloty nie latały z pirackimi flagami zamiast oznakowań. Sama operacja została przeprowadzona na podstawie politycznej woli wyrażonej przez legitymowanych przedstawicieli poszczególnych państw. Państw w których demokracja i rządy prawa nie są kwestią, która podlega dyskusji. Nie można zapominać o szerszym kontekście, a to powszechnej krytyce Zachodu(szczególnie Europy) za bierność podczas wcześniejszych konfliktów post-jugosłowiańskich.
Interwencja militarna NATO w Serbii nie miała mandatu RB ONZ i była prawdopodobnie niezgodna z Kartą Narodów Zjednoczonych, dodatkowo jej skutkiem było pogwałcenie nienaruszalności granic, które gwarantuje Akt Końcowy KBWE.
To prawda, ale szereg powyższych różnic jasno pokazuje, że ten kto porównuje Kosowo i Krym musi być pożytecznym .....
Ostatnio edytowane przez Mareq : 07.03.2014 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.03.2014, 20:04
Cytat:
tak jak niekonstytucyjna a co za tym idzie bezprawna jest zmiana władzy na Ukrainie tak ta sytuacja powtarza się na Krymie.
Jeżeli rząd do walki ze społeczeństwem używa ostrej amunicji i zabija własnych obywateli to naród ma prawo go odwołać( a powinien dodatkowo powiesić)

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.03.2014, 20:39
Rosjanin mieszkajacy w Polsce czyli Alosza Awdiejew jasno tłumaczy kim jest Putin i w jakim matrixie żyją jego rodacy:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/75930...-chca-wolnosci
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.03.2014, 21:10
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Rosjanin mieszkajacy w Polsce czyli Alosza Awdiejew jasno tłumaczy kim jest Putin i w jakim matrixie żyją jego rodacy:

http://wpolityce.pl/wydarzenia/75930...-chca-wolnosci
nie to co u nas...
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 07.03.2014, 21:32
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli rząd do walki ze społeczeństwem używa ostrej amunicji i zabija własnych obywateli to naród ma prawo go odwołać( a powinien dodatkowo powiesić)
I to jest zgodne z prawem? Bo przecież nie o to w ostatniej części dyskusji chodzi?
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.03.2014, 22:19
to zależy jak skonstruowana jest ukraińska konstytucja

Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Stary 07.03.2014, 22:37
Mareq napisał(a):Wyświetl post
To prawda, ale szereg powyższych różnic jasno pokazuje, że ten kto porównuje Kosowo i Krym musi być pożytecznym .....
to prawda, ale...

ale jak pan może, panie pomidorze, awangarde panie, awangarde demokracji do tego panie, całego Władmira, władimirowicza porównywać!

Tosz panie awangarda przed złamaniem i upodleniem serbskieo przeciwnika i złamaniem prawa międzynarodowego toczyła kulturalne rozmowy, a ten Putin cały panie to rozmów nie toczył, pedałów gnębi i te pusji rajot co po polsku znaczy przyczułek awangardy w więzieniu trzyma.

Jak pan może panie pomidorze - ostrzegam pana.

Na razie to nazwe cie pożytecznom idiotom ale się trochę jewropejski sajuz rozwinie i za parę lat za tak k....wo to pan zostaniesz okrzyknięty wrogiem ludu.
Ostatnio edytowane przez sambo : 07.03.2014 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.03.2014, 01:14
Proszę mową potoczną.

Duzi gracze często grają nieuczciwie, szczególnie względem małych.
Moskwa prawie zawsze gra wyjątkowo nieuczciwie i można zaklinać rzeczywistość, ale taka była, jest i będzie jej turańska ,,natura''.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów