sanderuss napisał(a):

|
Nie. Nie wiem skad ci sie wzieli izraelscy snajperzy czy faszystowskie wojska. Moja podejscie do sprawy jest czysto pragmatyczne. Po tym jak wyciekla rozmowa amerykanskiej dyplomacji o tym ze przewrot byl sponorowany przez tychze oraz ostatnia rozmowa Ashton z Paetem jakos ciezko mi uwierzyc w ta medialna papke serwowana codziennie. Media zbyt usilnie proboja wmowic ze to tylko chodzi o "wolnosc" ukraincow. Nie wydaje mi sie tez aby ten caly majdan byl czysto spontaniczny. Przypuszczam ze jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze wielkich (ie. Rosja, USA). Dlatego uwazam, ze wyjazdy polskich politykow do Kijowa oraz ich udzial w tym calym zamieszaniu byl bardzo krotkowroczny i bardziej ambicjonalny niz dokladnie zaplanowany. Moim zdaniem wiecej na tym stracimy niz zdolamy zyskac.
|
Właśnie temat był wyjaśniany w Wiadomościach, estoński szef MSZ przyznał się, że to tylko słyszał, dziennikarka ukraińska nie była przy operacjach (sprawa kul) co sama stwierdziła, jednym słowem bujda na resorach szyta przez rosyjskie media, gdzie ten nes stał się głownym usprawiedliwieniem agresji na Ukrainę.
Cytat:
Niezłe jaja sie odbywają. Już raczej z 99% pewnością można stwierdzić, że Ukraina straciła Krym. Jeżeli reszta świata debatuje od kilku dni o sankcjach(których najwieksi gracze w Europie nie chcą), to o czym my mówimy? Putin wprowadza na Krymie demokrację i rzetelne referendum pod lufami tysięcy karabinów ;]. Rozwalają też zdjęcia, gdzie przywożeni ciężarówkami rosjanie demonstrują i optują za oderwaniem Krymu od Ukrainy. ZSRR w pełnej krasie.
Inną kwestią jest światowe rozbrojenie, gdzie w tym temacie cofneliśmy się o dekady. Ukraina się rozbroiła, bo miała słowo, a przede wszystkim podpisy najwiekszych mocarstw na świecie, że jej granice pozostaną nienaruszone. Jak mają reagować inne państwa? Wiadomo, że w tej bliskiej i dalekiej przyszłości nikt już nie popełni takiego głupstwa i nie odda swojego arsenału atomowego.
|
No widzisz, a takim byłeś zwolennikiem UE, wydawało Ci się jacy to gracze tam nie siedzą a tu wychodzi, że to zwyczajne ...eurocioty. Sytuacja wypisz wymaluj jak w 1938 r.