The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2014, 19:02
Westersyl zwrociles uwagę na bardzo ważną kwestie.
Oprócz Sobolewskiego, którego Smuda miał prawo nie widzieć w wizji budowy swojej drużyny posłużono się nazwiskiem Patryka Małeckiego i Stolarskiego. Do nich obu mam wątpliwości, rozumiem, że i jednemu i drugiemu klub miał dać świetny kontrakt pomimo tego, że oboje tym co reprezentowali na boisku byliby może wzmocnieniem na pierwsza ligę.

Do tego jeszcze pretensje do Smudy, jakby ludzili się, że facet w jego wieku powie "Polska kibolska!"?
Argumenty naciagane i to mocno, które średnio rozgarniety kibic Wisły potrafi zobaczyć.

Moral z tego taki, że nie można ślepo ufać SSA jak i SKWK.
Każdy ma swój rozum, i to dobrze.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.03.2014, 19:22
palikot napisał(a):Wyświetl post

Ale dajcie spokój temu Smudzie. On jest od trenowania. Ma nad sobą Bednarza na nim się skupcie, niech ponosi konsekwencje za swoich pracowników, za to co mówią.
Przepraszam bardzo, ale nie przeczytałes chyba wątku dotyczącego Smudy uważnie. Ja tez myślałem, ze Smuda jest od trenowania, a tu jednak wychodzi na to, że mu się cos we łbie poj...ło. Wpier...la sie w tematy nie mające nic wspólnego z trenowaniem druzyny. A skoro tak to czas aby ktos wyrównał go do pionu.

P.S. Fakt, ze olał dzieciaków, składajacych ślubowanie Wiśle mówi sam za siebie. Znajac zycie to niebawem wymysli jakąś bajeczkę jak o kolacji i braku na niej Małeckiego i będzie się wypłakiwał w Gazecie Krakowskiej serwując to stadionowym jeleniom. Klienci uwierzą, kibice nie.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 04.03.2014, 19:23
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że w tym cały projekcie wszystko jest takie ogólne i nie sprecyzowane, za dużo tego. Gdybym mial lecieć do prezesa po kasę to wybrałbym jedną rzecz poczynił jakieś wstępne starania w tym kierunku, przedstawił wszystko kibicom jak na dłoni i dopiero na samym końcu chciał na to złotówkę od biletu. Jeśli nie był to projekt pisany przy piwie i w SKWK na wszystko mieli pomysły i wiedzieli co i jak chcą zrobić to wypada im pogratulować, należą im się słowa szacunku.
Rozumiem, że widziałeś ten projekt ?
Ostatnio edytowane przez Błaszczu_WIŚLAK : 21.02.2024 o godz. 12:30.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.03.2014, 19:25
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że w tym cały projekcie wszystko jest takie ogólne i nie sprecyzowane, za dużo tego. Gdybym mial lecieć do prezesa po kasę to wybrałbym jedną rzecz poczynił jakieś wstępne starania w tym kierunku, przedstawił wszystko kibicom jak na dłoni i dopiero na samym końcu chciał na to złotówkę od biletu. Jeśli nie był to projekt pisany przy piwie i w SKWK na wszystko mieli pomysły i wiedzieli co i jak chcą zrobić to wypada im pogratulować, należą im się słowa szacunku. Głupota prezesa, który by z tego nie skorzystał. Jeśli zaś to miało to wyglądać w ten sposób, że jak będzie hajs to dopiero zaczniemy myśleć to chyba kolejność nie do końca prawidłowa.

Przyznam, że jestem zażenowany tymi artykułami, szczególnie mi się nie podoba że gdzieś naciąga się argumenty związane z Sobolem za pewne po to aby łatwiej zyskać sobie zwolenników. Ten piłkarz na to nie zasłużył żeby być "używanym" w konfliktach o "złotówkę" czy coś jeszcze innego. Ja wiem, że w ten sposób łatwo wzbudzić emocje u kibiców ale to według mnie to nie najlepszy sposób na zbieranie głosów poparcia.

Ludzie potrafią "dać kasę" jak wiedzą na co i po co to robią, potrafią się z tym utożsamić chociażby tu przykład udanej zbiórki na oprawę dla Radka.
Mądrze piszesz.A każdy kto potrafi myśleć, a widzę że dyskusja jest więc sporo osób też posiada swój rozum i potrafi ogarnąć że tutaj nie chodzi o "złotówkę". Złotówka razy np. 25 000 to już trochę więcej złotówek...
Na Reymonta już chyba nigdy nie będzie tak samo.Dla pewnych osób teraz tylko interesy są ważne...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.03.2014, 19:29
Pomijając całą resztę zarzutów w stosunku do klubu ( w tym wypadku nie oceniam) to wycieranie sobie gęby Sobolem w towarzystwie Małeckiego i Stolarskiego było sporym nietaktem. Użycie natomiast nazwiska Małeckiego było dodatkowo głupota.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.03.2014, 19:40
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
"może kupie" to właśnie charakteryzuje wielu z Was. Dlatego trzeba działać inaczej, sami nie jesteście w stanie poświęcić ani 1 zł na cele inne niż bilet na mecz czy kiełbacha na meczu. Nie widzicie nic poza czubkiem swojego nosa...Macie w dupie wszystko...

Nie jest to demagogia. Jeśli nie będzie akcji 1 zł od biletu nie będzie tych ważnych rzeczy. Dlatego wiele tysięcy osób podpisało ten apel do klubu. Są to pewnie osoby, które na jesieni bywały najczęściej na meczach. W przychodziło nas wtedy ok 10000 osób na mecz, a podpisów jest 7000. Czyli ok. 70 % podpisało ten apel.
Was...
Macie....
Nie jesteście...
Nie widzicie...

Z kim Ty rozmawiasz?

Nas jest jeden.

Demagogią jest zarzucanie ludziom, że coś mają w dupie gdy tylko nie zgadzają się z Twoim punktem widzenia.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 04.03.2014, 20:15
Wyjaśniło się wreszcie:

Race na murawę zostały rzucone ponieważ klub nie zgodził się na łapówkę dla SKWK w postaci 1 PLN od biletu. Brak słów...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.03.2014, 20:26
raindog napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście reprezentujesz zdanie tylko części kibiców. Ja osobiście wole, by jednak zamiast ludzi wysyłających pozdrowienia do więzienia, o tym co jest dla mnie najlepsze, decydowali prezesi. I uwierz, zbuntowane dzieciaki, których wiele na C, wcześniej czy później dojdą do takiego samego wniosku.
Pamiętasz ilu kibiców było na stadionie podczas niedawnego bojkotu z Górnikiem ? Jak sie okazało niemało wysłuchało wezwania do nieprzychodzenia na mecz. Raczej tych słuchających prezesa było bardzo mało. Zdecydowana większosc uznała, ze decyzje prezesa nie są dla nich najlepsze. I jeśli padnie decyzja bojkotu i niekupowania karnetów na nowy sezon to obraz stadionu bedzie zapewne taki sam jak w tamtym meczu. Przyjdzie garstka klientów.
Ja nie jestem zbuntowanym dzieciakiem i nie siedze na C, ale nie chcę żeby przybłędy, które przyszły za pieniądze do Wisły lekceważyły jej kibiców i decydowały sprzecznie z duchem i odczuciami większości kibiców (nie klientów).

Cytat:
Race na murawę zostały rzucone ponieważ klub nie zgodził się na łapówkę dla SKWK w postaci 1 PLN od biletu. Brak słów...
he, he, he kosmito, jesli wogóle widziałes w TV stadion Wisły i tobie podobni hasajacy po forum, kreujących sie na "kibiców" podejdźcie może na jakimś wyjeździe z takimi tematami. Tylko nie chodzi mi o wyjazd do Carefurra, Kauflandu czy Reala
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 04.03.2014 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.03.2014, 20:32
Ankieta z tematu obok:
Cytat:
Czy Jacek Bednarz to właściwa osoba, na właściwym stanowisku?
Tak 187 12,48%
Nie 700 46,73%
Ocenimy po okienku 281 18,76%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 1498.
Widzę że wam się chyba schizofrenii dostało
Teraz bednarz jest coool?

W całej tej sprawie chodzi o jedno... BEDNARZ KŁAMIE
BEDNARZ KŁAMIE w sprawie zamknięcia C, bednarz kłamie w sprawie 1 zł od biletu, Bednarz kłamie o kłopotach bogactwa za rok,(a minęło już półtora i dalej chujnia.)
Heheh, wiedziałem.

Styl publikacji na SKWK został napisany językiem Partii (bardziej współcześnie - Samoobrona). Po prostu te argumenty z dupy, krzyczą do czytelnika - "nie mówimy Wam wszystkiego; poszło o coś innego".
Ale to są żadne konkrety! Co to znaczy zakres odpowiedzialności SKWK na meczu? Że SKWK ma odpowiadać za źle napisane prawo jeśli ktoś sobie wykorzysta lukę prawną? Że ma odpowiadać za kogo i za co? Za prowokatorów? Za co jeszcze? To jest śmieszne!! No sorry kolejny argument, który go pogrąża. Teraz to już całkowicie...

Co ma w ogóle mecz i przestrzeganie przez kibiców regulaminu do projektów typu muzeum czy pomnik?
To są całkiem dwie inne sprawy, dla mnie zwykły szantaż w sensie "my wam damy, jak kibice na C przestaną stać na schodach".
Takie negocjacje to niech w dupę sobie wsadzi.
Kolejny argument, komu zależy bardziej na rozwoju Wisły. I ci co trzymają z gościem, który torpeduje te projekty zastanówcie się czy dobrze robicie...

tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Wyjaśniło się wreszcie:

Szkoda, że nie jestem moderatorem, bo za takie coś to twoje IP dożywotnie byłoby na tym forum zablokowane prowokatorze...
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.03.2014 o godz. 20:44.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.03.2014, 20:44
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Was...
Macie....
Nie jesteście...
Nie widzicie...

Z kim Ty rozmawiasz?

Nas jest jeden.

Demagogią jest zarzucanie ludziom, że coś mają w dupie gdy tylko nie zgadzają się z Twoim punktem widzenia.
Akurat Ty jestes przykladem zachowania wielu osób. Demagogia jest nie odniesienie się do sedna sprawy, tzn. środków na projekty, które są niezbędne dla Wisły i jej kibiców...

Dla mnie w tej kwestii nie jest ważne moje czy innych zdanie. Liczy się przyszłość tego klubu. Bez kasy nie możemy godnie prezentowac historii Wisły Kraków, upamietnic naszego majwiekszego Bohatera, czy mieć kase na pomoc dzieciakom.

Nie rozstrzygam tutaj kwestii kontroli wydawania kasy.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.03.2014, 20:54
No i po co Gwiazdo piszesz o klientach? Po co chcesz dzielić kibiców? Dowartościowujesz swoje ego czy po prostu hormony ci buzują?
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 04.03.2014, 21:16
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Szkoda tylko, że zarówno Bednarz jak i Smuda - nie chcą się ''bratać'' z kibolami ale jak trzeba wypełnić sektor szkolny, rozruszać jakąś akcję marketingową, stawić się na rynku to wtedy na dwa, trzy dni można się z tymi samymi kibolami ''bratać''.
Dlatego wolałbym żeby Smuda skupił się jednak na trenowaniu i stał z dala od jakichkolwiek akcji kibicowskich (z wyłączeniem akcji charytatywnych).

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Każdy może mieć swoje zdanie na ten temat, jednak pamiętacie o tym, że to kibice tworzą Wisłę, dbają o historię, przekazują wiedzę, miłość do klubu następnym pokoleniom, przyciągają na Wisłę nowych kibiców. Od naszej jedności zależy czy uda nam się przejść przez ten czas. Nie pozwólmy na to, by prezesi, decydenci decydowali co jest wg nich najlepsze dla nas.
Nie podważam roli jaką SKWK odgrywa w Wiśle. Ale czasem mam wrażenie ze niektóre "ruchy" są nie do końca przemyślane. Rozumiem cel "artykułu" ale zbyt często zmienia się w niej cel i stąd mam troche mieszane uczucia. Jeśli to faktycznie Bednarz jest tutaj głównym winowajcą to wszystkie działa powinny być skierowane na niego.
Odpowiedz cytując
wojtas87
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 04.03.2014, 21:40
Wiecie co jest najgorsze ?, że każdy chce dobrze dla klubu a tyle rozbieżności :( no niestety grupa kibiców biorąc pod uwagę cały stadion jest zbyt szeroka żeby wszyscy się zgadzali. Problem polega na tym, że jest część kibiców (SKWK), która chce reprezentować całość (i dobrze !) tylko wygląda na to, że nie jest w stanie. Nie chce tej części oskarżać ale składa się na to kilka spraw. Ja należę do tej grupy, której działanie kibiców z trybuny "C" się nie podoba. Po prostu dla mnie SKWK jest pełne sprzeczności. Z jednej strony patriotyczne działania oprawy, po czym doping na derbach z 2012 r. był straszny. Znów sytuacja z tych derbów i brak potępienia działań, w ogóle po co te race . Dla mnie takie coś jest hipokryzją, dlatego też 2 lata temu opuściłem tą trybunę.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.03.2014, 21:48
wojtas87 napisał(a):Wyświetl post
Wiecie co jest najgorsze ?, że każdy chce dobrze dla klubu a tyle rozbieżności :( no niestety grupa kibiców biorąc pod uwagę cały stadion jest zbyt szeroka żeby wszyscy się zgadzali. Problem polega na tym, że jest część kibiców (SKWK), która chce reprezentować całość (i dobrze !) tylko wygląda na to, że nie jest w stanie. Nie chce tej części oskarżać ale składa się na to kilka spraw. Ja należę do tej grupy, której działanie kibiców z trybuny "C" się nie podoba. Po prostu dla mnie SKWK jest pełne sprzeczności. Z jednej strony patriotyczne działania oprawy, po czym doping na derbach z 2012 r. był straszny. Znów sytuacja z tych derbów i brak potępienia działań, w ogóle po co te race . Dla mnie takie coś jest hipokryzją, dlatego też 2 lata temu opuściłem tą trybunę.
Bo brakuje odpowiedniej komunikacji i nad tym powinien się skupić klub i SKWK.
To jest największy problem teraz a cała reszta to dorabianie ideologii i pożywka dla tych co chcą źle lub są zawistni z natury.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wojtas87
Junior Member

Od: 03.2005

Stary 04.03.2014, 21:53
Tylko wiesz.....Derby minełhy, pada informacja o racach i prawdopodobnych karach a tu na stronie SKWK, oskrażenia........po co ? wygląda to właśnie tak, że to specjalnie zrobione żeby była kara i awantura
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 04.03.2014, 22:16
Myśle, że reakcja SKWK to wynik braku dialogu ze strony klubu, olania tematu i kłamstwa Bednarza o karze od KL.
Nie twierdze, ze jest dobra, pokazuje jednak powazne problemy jakie są.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.03.2014, 22:40
Wiecie, że prezes Bednarz nie jest moim bajkowym prezesem, ale tym razem muszę stanąć w jego obronie i w obronie klubu. Ja nigdy nie łączę SKWK z oddzielnymi grupami kibiców, jakich na Wiśle jest wiele. Niektóre te grupy odpowiadały za ostatnie race na boisku, a ich adwokatem ni stąd ni zowąd staje się SKWK, co mnie dziwi, gdyż raczej widziałbym tu rolę SKWK bardziej krytyka tej młodzieńczej inicjatywy. Dla mnie SKWK kojarzy się z poważnymi i odpowiedzialnymi ludźmi, a nie przedłużonym ramieniem, takiej czy innej grupy młodzieży, powiedzmy skoncentrowanej wyłącznie na własnych i drobnych sprawach, a nie na sprawach klubu generalnie. Dlatego też, nie rozumie tym bardziej ostatnich prób konfliktowania się SKWK z Bednarzem i SA. Pojawiają się ostatnio artykuły w imieniu SKWK co do braku współpracy ze strony SA i inne w tonie w/g mnie nazbyt dużego zarozumialstwa SKWK, typu - co to nie my i gdybyśmy tylko my mogli tam rządzić, to klękajcie narody i Legia też itd. Leśniodorski między innymi za wpuszczenie zamkniętej żylety na pozostałe trybuny, został oddany pod prokuraturę, bo kara tyczyła ludzi a nie krzesełek. Widać Bednarz jest lepszym prawnikiem od Leśniodorskiego, skoro ani siebie, ani klubu nie chce pakować w ręce prokuratury. Poza tym, wybierając jak najmniejszą karę w postaci tylko zamkniętej C a nie całego stadionu, kierował się dobrem klubu a nie chorą nadwrażliwością na swoim punkcie, określonej grupy kibiców tego klubu ( gdzie jedna z takich grup Legijnych, Legię obecnie doprowadziła do żałości wręcz). Nie ważne czy Bednarz uczynił to z własnej inicjatywy czy z koniecznego kompromisu z orzekającymi w sprawie. Jeśli SKWK chce być traktowane przez klub i wszystkich kibiców poważnie, to natychmiast powinno nawiązać dialog z klubem i odstąpić od niepoważnego szukania dziury w całym i to na dodatek, nie tam gdzie powinno. Jeśli są grupy na Wiśle dążące do konfrontacji z klubem, dla przykładu te od rac, czyli umówmy się, że marginalne i na poziomie juniorów, to SKWK powinno być tutaj nie tyle rozjemcą, co bardziej nauczycielem tej młodzieży, wyjaśniającej im o wiele ważniejsze priorytety klubu, niż te ich marginalne, a tak bardzo groźne dla stabilizacji klubu, jako całości. Może wtedy SKWK urośnie do rangi, jaką chce sobą reprezentować. Oczywiście jest to tylko moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.03.2014 o godz. 23:06.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.03.2014, 00:06
Jasne, srajcie do własnego gniazda. Na pewno to pomoże Wiśle. Bo przecież wszystkim wam zależy tylko na Wiśle, a nie na własnych ambicjach i interesach. W tym sezonie idzie nam nadspodziewanie dobrze, jesteśmy na 2 miejscu. przed nami 2 arcyważne mecze z sąsiadami w tabeli. Najbardziej nam teraz potrzeba jakiegokolwiek konfliktu a linii kibice - klub. Wbijcie sobie do główek, że najważniejsza jest Wisła i Jej interes. Nie ja, nie skwk, nie pikniki, nie janusze, nie ultrasi. Dopóki drużynie idzie dobrze to po .... wzniecać jakieś konflikty? Po .... się czepiać Smudy i Bednarza, którzy wykonują dobrą robotę? Klub finansowo staje na nogi, sportowo również. Widać światełko w tunelu. W czyim interesie są takie kłótnie? Nie .......cie, że w interesie Wisły.. A płacze po nieodżałowanym Małeckim i porównywanie go do Sobola są po prostu śmieszne. Frankowski zrobił dla nas 500 razy więcej, ale przez ludzie z SKWK będzie wyklęty.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.03.2014, 00:08
Mi z kolei wydaje się, że oburzenie SKWK nie jest podyktowane tym, że Bednarz zamknął dla nich trybunę tylko tym, że uargumentował ten krok decyzją Komisją Ligi co jak wynika z różnych źródeł nie było jedynym rozwiązaniem. Moim zdaniem SKWK byłoby skłonne może i nawet zaakceptować to rozwiązanie jakby im powiedział otwarcie, że (...) no sorry chłopaki, ale Komisja Ligi dała mi dwa rozwiązania. Albo nie wpuszczam samych Was albo zamykają mi cały stadion. A, że mamy w kasie pusto to finansowo bardziej mi się opłaca nie wpuścić tylko Was bo inni klienci/kibice jakoś ten przychód biletowy z dnia meczowego załagodzą(...). Decyzję by podjął męską, wziął na klatę może i sprzeciw ale ocaliłby jakiś autorytet a tak to się zasłonił decyzją Komisją Ligi jak jakiś żółtodziub. Drugą kwestią jest to, że skoro SKWK upublicznia swój pretensjonalny list do władz Wisły czy Bednarza to wypadałoby to podeprzeć jakimiś konkretami a nie, że negocjacje w sprawie przekazania 1 zł z biletu toczyły się długo po czym klub je zerwał. Później w wywiadzie Bednarz przyznaje, że faktycznie się toczyły długo ale nie osiągnięto kompromisu w zakresie obowiązków przestrzegania regulaminu. No to sorry ale jeśli pieniądze z tych "przekazań" miały finansować działalność, która byłaby sprzeczna z prawem ( jakimkolwiek by ono nie było czy słusznym czy nie według nas ) to ja się gościowi nie dziwię. Podpisując to dałby przyzwolenie na sankcjonowaną przez prawo działalność. SKWK pisze, że pieniądze miały iść m.in. ( słowo między innymi wydaje mi się tu kluczowe ) na muzeum, pomnik czy oprawy. Z racji tego, że większość z nas nie wie jakie były uzgodnienia pomiędzy stronami to ciężko opowiadać się za którąś ze stron bo wyobraźmy sobie, że jesteśmy szefem jakiejś firmy i przychodzi do nas pracownik, że on ma pomysł jak za 20 tys. zł poprawić marketing i przez to sprzedaż produktów. Ale tak na prawdę nie wie jakie działania konkretnie chce podjąć i ile każdy etap prac kosztuje ale wymaga od szefa, że mu dał teraz 20 tys. zł a on sobie to wtedy spokojnie rozezna. To jest to o czym pisał Westersyl. Może negocjacje SKWK z Bednarzem były na tyle lakonicznie, niesprecyzowane i enigmatyczne, że dlatego się tyle ciągnęły i w końcu do konsensusu strony nie doszły. Wymienienie spraw według schematu "między innymi" nie jest dla mnie katalogiem spraw zamkniętych. Dodatkowo część miała iść na oprawy. A skąd Bednarz ma gwarancję, że oprawa nie będzie nawoływała do jakiś treści rasistowskich, antyrządowych itp ? A wyrażając zgodę na ich finansowanie poprzez przekazywanie 1 zł z biletu pozbawia się argumentu, że o niczym nie wiedział, że dołożył wszelkich starań itp. On jest reprezentantem Wisły i to on będzie jako organizator ciągany do ewentualnej prokuratorskiej odpowiedzialności karnej jak i również on będzie zaspakajał i regulował kary finansowe nałożone przez zewnętrzne organy. A budżetu nie rozciągnie ani swoich środków nie dołoży bo jak wszyscy wiemy jest najemnikiem.
Odpowiedz cytując
jarecki
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.03.2014, 01:15
Karol dobrze prawi niepotrzebna nam teraz wojna domowa mimo ze moim zdaniem prezio przyciol w ch.. to uwazam ze doping bezwzgednie powinien wrocic mam nadzieje ze do zadnego bojkotu ze strony SKWK nie dojdzie ...
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.03.2014, 09:36
nie masz ochoty, aby powstał porządny pomnik Henryka Reymana ?
nie masz ochoty, aby powstało prawdziwe Muzeum Wisły Kraków ?
nie masz ochoty, aby wnętrza trybun były wymalowane ładnymi grafami o tematyce wiślackiej ?

Na te cele miały iść pieniądze z akcji "1 zł od biletu". Czy naprawdę niektórzy ludzie są zaślepienie nienawiścią wobec kibiców, którą wpaja gówno wybiórcze, tvn i inne media ? Czy może tylko udają kibiców Wisły Kraków na tym forum, a w rzeczywistości są parchami ?

Uwalenie przez klub tej wspaniałej inicjatywy może być największym błędem obecnych władz WISŁA KRAKÓW S.A.
Jak podobno ileś tysięcy ludzi podpisało się, ze chcą się opodatkować to niech oni się podatkują. Skoro takie szczytne cele to na pewno wszyscy zrzuca się nawet więcej niz po 1 zl. Przecież przy takich celach wspanialych to wszyscy dadza duzo kasy wiec nie wiem czego sie boisz? Nikt chyba nie sadzi ze pieniadze jak przy kazdym podatku sie rozejda gdzies 'lecz nie wiadomo gdzie' i na cele pójdzie tylko część.
Chyba SKWK nie kombinuje tak, ze od biletu obowiązkowo każdy będzie musiał zapłacić a inaczej mało kto da kasę. Przecież takie szczytne cele.
Niektorzy sa zaslepieni to fakt. Sa zaslepieni tym, że jak ktos sie z Toba nie zgadza znaczy ze w nocy przy latarce pod kołudra czyta GW lub oglada potajemnie TVN na smartfonie. Widac chęć podatkowania w narodzie nie ginie. Wisła obsłuzy sciagnei kaze , wydrukuje bilety a ktoś tylko poczeka na przelew i pieniądze za nic.
A Bednarz nie idzie na wojenkę z kibicami tylko SKWK. A to zasadnicza rożnica.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 09:57
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Jak podobno ileś tysięcy ludzi podpisało się, ze chcą się opodatkować to niech oni się podatkują. Skoro takie szczytne cele to na pewno wszyscy zrzuca się nawet więcej niz po 1 zl. Przecież przy takich celach wspanialych to wszyscy dadza duzo kasy wiec nie wiem czego sie boisz? Nikt chyba nie sadzi ze pieniadze jak przy kazdym podatku sie rozejda gdzies 'lecz nie wiadomo gdzie' i na cele pójdzie tylko część.
Chyba SKWK nie kombinuje tak, ze od biletu obowiązkowo każdy będzie musiał zapłacić a inaczej mało kto da kasę. Przecież takie szczytne cele.
Niektorzy sa zaslepieni to fakt. Sa zaslepieni tym, że jak ktos sie z Toba nie zgadza znaczy ze w nocy przy latarce pod kołudra czyta GW lub oglada potajemnie TVN na smartfonie. Widac chęć podatkowania w narodzie nie ginie. Wisła obsłuzy sciagnei kaze , wydrukuje bilety a ktoś tylko poczeka na przelew i pieniądze za nic.
A Bednarz nie idzie na wojenkę z kibicami tylko SKWK. A to zasadnicza rożnica.
no właśnie dalej to samo. Pokazuje dokładnie, że kasa na takie inicjatywy musi być zbierana w formie 1 zł od biletu. W przeciwnym razie tylko te 7000 osób będzie musiało w całości pokrywać koszty inicjatyw wiślackich, takich jak:

- Muzeum Wisły Kraków
- Pomnik Henryka Reymana
- wspomaganie dzieciaków
- malowanie wnętrz stadionu

Te sprawy są jednak ważne dla całej Wisły i wszyscy Wiślacy będą z nich korzystać, także takie "wynalazki", które nie chcą nawet 1 zł oddać na potrzeby Wisły Kraków...Kwestia kontroli wydawania kasy przez Wisłę Kraków S.A. i Towarzystwo Sportowe także powinno być wprowadzone do umowy, aby wszystko było jasne i kiełbasożercy z wislaportal nie mogli tutaj pluć swoją nienawiścią do wszystkiego co jest wiślackie.

Rozumiem, że dla fana dobrej piłki, których jest niestety sporo, Muzeum Wisły Kraków, jej tradycja i bohaterowie nie mają znaczenia. Gówno ich obchodzą malunki na stadionie, bo przecież oni przychodzą oglądać dobrą piłkę, a nie czuć się dobrze na R22. Nie ma dla nich znaczenia promowanie Wisły Kraków na osiedlach wśród młodzieży, ponieważ Oni żyją w świecie idelanym, gdzie cracovii nie ma, gdzie cracovia to nie wróg, gdzie cracovia to jakieś złe bajki opowiadanie przez psycholi z C.

A tutaj mamy treść pisma SKWK do WISŁA KRAKÓW S.A. i odpowiedź WISŁY KRAKÓW S.A.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...najwazniejsze/

Jeśli Bednarz będzie chciał iść na wojnę to się niestety znów poparzy i będzie później skamlał i prosił o powrót kibiców...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 10:39.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 05.03.2014, 10:38
a może by tak wprowadzić jakiś kwestionariusz, który by wypełniała osoba kupująca bilet z pytaniem na co chce przekazać swoją 1 zł od biletu ? Ktoś miałby 4 opcje do wyboru: muzeum, wykończenie stadionu, elewacja stadionu, pomnik itp ? Wtedy byśmy dokładnie wiedzieli gdzie idzie nasz "podatek" a Bednarz uniknąłby tematu pośredniego przyzwolenia na działalność sprzeczną z prawem.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.03.2014, 10:38
Rozumiem, że dla fana dobrej piłki, których jest niestety sporo, Muzeum Wisły Kraków, jej tradycja i bohaterowie nie mają znaczenia.
Akurat co do tego nie masz racji.
Myślę że sporo pikników chętnie zaglądnąłby przed meczem do muzeum tylko po to by zobaczyć co to jest ta 'Wisła Kraków'. Ciekawość jest w każdym z nas. Ludzie chodzą do takich egzotycznych rzeczy jak muzeum zabawek więc myślę że problemu z odwiedzeniem przed meczem muzeum Wisły nie byłoby. A i sprzedaż koszulek wzrosłaby.

Tyle że stworzenie takiego muzeum to jest i powinna być w pierwszej kolejności miasta, w drugiej klubu a dopiero w trzeciej kibiców.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 10:49
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Akurat co do tego nie masz racji.
Myślę że sporo pikników chętnie zaglądnąłby przed meczem do muzeum tylko po to by zobaczyć co to jest ta 'Wisła Kraków'. Ciekawość jest w każdym z nas. Ludzie chodzą do takich egzotycznych rzeczy jak muzeum zabawek więc myślę że problemu z odwiedzeniem przed meczem muzeum Wisły nie byłoby. A i sprzedaż koszulek wzrosłaby.

Tyle że stworzenie takiego muzeum to jest i powinna być w pierwszej kolejności miasta, w drugiej klubu a dopiero w trzeciej kibiców.
zacznijmy od tego, że jest wielu pikników naprawdę oddanych temu klubowi, nie łykających wielu rzeczy co mówią i piszą media, mających wieloletni staż na R22. Te osoby pewnie w wielu przypadkach podpisały się pod prośbą o 1 zł od biletu.

Ja mówiłem o osobach typu kiełbasożercy z wislaportal dla których te sprawy o tyle nie mają znaczenia, że nie dołożą się do nich. Niby piszą, że lepsza dobrowolna składka, ale znając życie ile osób wpłaci tę dobrowolną składkę. Nawet gdy zbierana była kasa na Sobola to ile osób wpłaciło ? odpowiadam 371 osób. Gdy jest zbierana kasa na działalność TS WISŁA KRAKÓW to ile osób wpłaca ? Naprawdę zawsze te same osoby, wiele osób omija puchy idąc prosto po browara lub kiełbachę do punktu gastronomicznego.

Pewnie te osoby oczywiście chętnie by korzystały np. z Muzeum Wisły Kraków. Ale aby ponieść ciężąr jego sfinansowania to już nie.

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
a może by tak wprowadzić jakiś kwestionariusz, który by wypełniała osoba kupująca bilet z pytaniem na co chce przekazać swoją 1 zł od biletu ? Ktoś miałby 4 opcje do wyboru: muzeum, wykończenie stadionu, elewacja stadionu, pomnik itp ? Wtedy byśmy dokładnie wiedzieli gdzie idzie nasz "podatek" a Bednarz uniknąłby tematu pośredniego przyzwolenia na działalność sprzeczną z prawem.
jest to jakieś rozwiązanie, ale logistycznie trudne do przeprowadzenia, choć pewnie nie niemożliwe.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 11:46
Niech płacą po dwa złote - wyjdzie na jedno.
i w ten sposób pokazujesz ile dla Ciebie znaczy Muzeum Wisły i Pomnik Reymanan i ogólnie WISŁA KRAKÓW. Nie jest warte dla Ciebie nawet 1 zł. Myślę, że to zamyka dyskusje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 11:56.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.03.2014, 11:50
zacznijmy od tego, że jest wielu pikników naprawdę oddanych temu klubowi, nie łykających wielu rzeczy co mówią i piszą media, mających wieloletni staż na R22. Te osoby pewnie w wielu przypadkach podpisały się pod prośbą o 1 zł od biletu.

Pewnie te osoby oczywiście chętnie by korzystały np. z Muzeum Wisły Kraków. Ale aby ponieść ciężąr jego sfinansowania to już .
Nie wiem jaką macie strategię na przyszły sezon, ale już teraz trzeba o niej myśleć. Moim zdaniem po tym jak zostaliście oszukani przez Bednarza, jesli dalej chcecie forsowac tematy wyżej wspomniane, to nie powinno się obejść bez wezwania z Waszej strony do bojkotu kupowania karnetów na przyszły sezon. Jak życie pokazało, Bednarz prowadził z Wami rozmowy, które zakończyć miało podpisanie umowy, do czasu trwania ich sprzedaży.
Obecnie pokazał figę z makiem, co stawia pytanie czy fakt prowadzenia rozmów był tylko zasłoną dymną dla niego a umowy od początku nie zamierzał podpisywać.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.03.2014, 11:54
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jaką macie strategię na przyszły sezon, ale już teraz trzeba o niej myśleć. Moim zdaniem po tym jak zostaliście oszukani przez Bednarza, jesli dalej chcecie forsowac tematy wyżej wspomniane, to nie powinno się obejść bez wezwania z Waszej strony do bojkotu kupowania karnetów na przyszły sezon. Jak życie pokazało, Bednarz prowadził z Wami rozmowy, które zakończyć miało podpisanie umowy, do czasu trwania ich sprzedaży.
Obecnie pokazał figę z makiem, co stawia pytanie czy fakt prowadzenia rozmów był tylko zasłoną dymną dla niego a umowy od początku nie zamierzał podpisywać.
takie posty to możesz kierować do decyzyjnych w SKWK. Ja wypowiadam swoje opinie jako kibic Wisły Kraków. Chociaż ogólnie zgadzam się z tokiem Twojej wypowiedzi, to jednak wojna z klubem jest ostatecznością, do której nikt nie chce doprowadzić. Chciałbym, aby po tej obustronnej wymianie "uprzejmości" doszło do rzeczywistych rozmów i kompromisu.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 05.03.2014, 11:56
No i dobrze by było jakby w końcu przedstawione zostały te punkty zapalne w regulaminie bezpieczeństwa o których mówił Bednarz.

Co do kwestionariusza, nie wydaje mi się żeby aż tak ciężkie było dodanie jednego pop up`a jako okienka jeśli kupujesz bilet przez net lub odpowiedź Pani w okienku sprzedającej bilet na co chcę przeznaczyć 1 zł z zakupionego biletu.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.03.2014, 12:10
. Nawet gdy zbierana była kasa na Sobola to ile osób wpłaciło ? odpowiadam 371 osób.
Trochę off-top, ale wymaga uściślenia. 371 to było wpłat a nie osób, my np. składaliśmy się w sześciu
rrr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów