|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Westersyl zwrociles uwagę na bardzo ważną kwestie.
Oprócz Sobolewskiego, którego Smuda miał prawo nie widzieć w wizji budowy swojej drużyny posłużono się nazwiskiem Patryka Małeckiego i Stolarskiego. Do nich obu mam wątpliwości, rozumiem, że i jednemu i drugiemu klub miał dać świetny kontrakt pomimo tego, że oboje tym co reprezentowali na boisku byliby może wzmocnieniem na pierwsza ligę. Do tego jeszcze pretensje do Smudy, jakby ludzili się, że facet w jego wieku powie "Polska kibolska!"? Argumenty naciagane i to mocno, które średnio rozgarniety kibic Wisły potrafi zobaczyć. Moral z tego taki, że nie można ślepo ufać SSA jak i SKWK. Każdy ma swój rozum, i to dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
P.S. Fakt, ze olał dzieciaków, składajacych ślubowanie Wiśle mówi sam za siebie. Znajac zycie to niebawem wymysli jakąś bajeczkę jak o kolacji i braku na niej Małeckiego i będzie się wypłakiwał w Gazecie Krakowskiej serwując to stadionowym jeleniom. Klienci uwierzą, kibice nie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Błaszczu_WIŚLAK : 21.02.2024 o godz. 12:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Na Reymonta już chyba nigdy nie będzie tak samo.Dla pewnych osób teraz tylko interesy są ważne... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pomijając całą resztę zarzutów w stosunku do klubu ( w tym wypadku nie oceniam) to wycieranie sobie gęby Sobolem w towarzystwie Małeckiego i Stolarskiego było sporym nietaktem. Użycie natomiast nazwiska Małeckiego było dodatkowo głupota.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Macie.... Nie jesteście... Nie widzicie... Z kim Ty rozmawiasz? Nas jest jeden. Demagogią jest zarzucanie ludziom, że coś mają w dupie gdy tylko nie zgadzają się z Twoim punktem widzenia. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Wyjaśniło się wreszcie:
Race na murawę zostały rzucone ponieważ klub nie zgodził się na łapówkę dla SKWK w postaci 1 PLN od biletu. Brak słów... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie jestem zbuntowanym dzieciakiem i nie siedze na C, ale nie chcę żeby przybłędy, które przyszły za pieniądze do Wisły lekceważyły jej kibiców i decydowały sprzecznie z duchem i odczuciami większości kibiców (nie klientów). Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 04.03.2014 o godz. 20:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Ankieta z tematu obok:
Cytat:
Teraz bednarz jest coool? W całej tej sprawie chodzi o jedno... BEDNARZ KŁAMIE BEDNARZ KŁAMIE w sprawie zamknięcia C, bednarz kłamie w sprawie 1 zł od biletu, Bednarz kłamie o kłopotach bogactwa za rok,(a minęło już półtora i dalej chujnia.)
Co ma w ogóle mecz i przestrzeganie przez kibiców regulaminu do projektów typu muzeum czy pomnik? To są całkiem dwie inne sprawy, dla mnie zwykły szantaż w sensie "my wam damy, jak kibice na C przestaną stać na schodach". Takie negocjacje to niech w dupę sobie wsadzi. Kolejny argument, komu zależy bardziej na rozwoju Wisły. I ci co trzymają z gościem, który torpeduje te projekty zastanówcie się czy dobrze robicie... Szkoda, że nie jestem moderatorem, bo za takie coś to twoje IP dożywotnie byłoby na tym forum zablokowane prowokatorze...
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.03.2014 o godz. 20:44.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Dla mnie w tej kwestii nie jest ważne moje czy innych zdanie. Liczy się przyszłość tego klubu. Bez kasy nie możemy godnie prezentowac historii Wisły Kraków, upamietnic naszego majwiekszego Bohatera, czy mieć kase na pomoc dzieciakom. Nie rozstrzygam tutaj kwestii kontroli wydawania kasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
No i po co Gwiazdo piszesz o klientach? Po co chcesz dzielić kibiców? Dowartościowujesz swoje ego czy po prostu hormony ci buzują?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
||
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiecie co jest najgorsze ?, że każdy chce dobrze dla klubu a tyle rozbieżności :( no niestety grupa kibiców biorąc pod uwagę cały stadion jest zbyt szeroka żeby wszyscy się zgadzali. Problem polega na tym, że jest część kibiców (SKWK), która chce reprezentować całość (i dobrze !) tylko wygląda na to, że nie jest w stanie. Nie chce tej części oskarżać ale składa się na to kilka spraw. Ja należę do tej grupy, której działanie kibiców z trybuny "C" się nie podoba. Po prostu dla mnie SKWK jest pełne sprzeczności. Z jednej strony patriotyczne działania oprawy, po czym doping na derbach z 2012 r. był straszny. Znów sytuacja z tych derbów i brak potępienia działań, w ogóle po co te race
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
To jest największy problem teraz a cała reszta to dorabianie ideologii i pożywka dla tych co chcą źle lub są zawistni z natury. ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tylko wiesz.....Derby minełhy, pada informacja o racach i prawdopodobnych karach a tu na stronie SKWK, oskrażenia........po co ? wygląda to właśnie tak, że to specjalnie zrobione żeby była kara i awantura
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Myśle, że reakcja SKWK to wynik braku dialogu ze strony klubu, olania tematu i kłamstwa Bednarza o karze od KL.
Nie twierdze, ze jest dobra, pokazuje jednak powazne problemy jakie są. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Wiecie, że prezes Bednarz nie jest moim bajkowym prezesem, ale tym razem muszę stanąć w jego obronie i w obronie klubu. Ja nigdy nie łączę SKWK z oddzielnymi grupami kibiców, jakich na Wiśle jest wiele. Niektóre te grupy odpowiadały za ostatnie race na boisku, a ich adwokatem ni stąd ni zowąd staje się SKWK, co mnie dziwi, gdyż raczej widziałbym tu rolę SKWK bardziej krytyka tej młodzieńczej inicjatywy. Dla mnie SKWK kojarzy się z poważnymi i odpowiedzialnymi ludźmi, a nie przedłużonym ramieniem, takiej czy innej grupy młodzieży, powiedzmy skoncentrowanej wyłącznie na własnych i drobnych sprawach, a nie na sprawach klubu generalnie. Dlatego też, nie rozumie tym bardziej ostatnich prób konfliktowania się SKWK z Bednarzem i SA. Pojawiają się ostatnio artykuły w imieniu SKWK co do braku współpracy ze strony SA i inne w tonie w/g mnie nazbyt dużego zarozumialstwa SKWK, typu - co to nie my i gdybyśmy tylko my mogli tam rządzić, to klękajcie narody i Legia też itd. Leśniodorski między innymi za wpuszczenie zamkniętej żylety na pozostałe trybuny, został oddany pod prokuraturę, bo kara tyczyła ludzi a nie krzesełek. Widać Bednarz jest lepszym prawnikiem od Leśniodorskiego, skoro ani siebie, ani klubu nie chce pakować w ręce prokuratury. Poza tym, wybierając jak najmniejszą karę w postaci tylko zamkniętej C a nie całego stadionu, kierował się dobrem klubu a nie chorą nadwrażliwością na swoim punkcie, określonej grupy kibiców tego klubu ( gdzie jedna z takich grup Legijnych, Legię obecnie doprowadziła do żałości wręcz). Nie ważne czy Bednarz uczynił to z własnej inicjatywy czy z koniecznego kompromisu z orzekającymi w sprawie. Jeśli SKWK chce być traktowane przez klub i wszystkich kibiców poważnie, to natychmiast powinno nawiązać dialog z klubem i odstąpić od niepoważnego szukania dziury w całym i to na dodatek, nie tam gdzie powinno. Jeśli są grupy na Wiśle dążące do konfrontacji z klubem, dla przykładu te od rac, czyli umówmy się, że marginalne i na poziomie juniorów, to SKWK powinno być tutaj nie tyle rozjemcą, co bardziej nauczycielem tej młodzieży, wyjaśniającej im o wiele ważniejsze priorytety klubu, niż te ich marginalne, a tak bardzo groźne dla stabilizacji klubu, jako całości. Może wtedy SKWK urośnie do rangi, jaką chce sobą reprezentować. Oczywiście jest to tylko moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.03.2014 o godz. 23:06.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jasne, srajcie do własnego gniazda. Na pewno to pomoże Wiśle. Bo przecież wszystkim wam zależy tylko na Wiśle, a nie na własnych ambicjach i interesach. W tym sezonie idzie nam nadspodziewanie dobrze, jesteśmy na 2 miejscu. przed nami 2 arcyważne mecze z sąsiadami w tabeli. Najbardziej nam teraz potrzeba jakiegokolwiek konfliktu a linii kibice - klub. Wbijcie sobie do główek, że najważniejsza jest Wisła i Jej interes. Nie ja, nie skwk, nie pikniki, nie janusze, nie ultrasi. Dopóki drużynie idzie dobrze to po .... wzniecać jakieś konflikty? Po .... się czepiać Smudy i Bednarza, którzy wykonują dobrą robotę? Klub finansowo staje na nogi, sportowo również. Widać światełko w tunelu. W czyim interesie są takie kłótnie? Nie .......cie, że w interesie Wisły.. A płacze po nieodżałowanym Małeckim i porównywanie go do Sobola są po prostu śmieszne. Frankowski zrobił dla nas 500 razy więcej, ale przez ludzie z SKWK będzie wyklęty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Mi z kolei wydaje się, że oburzenie SKWK nie jest podyktowane tym, że Bednarz zamknął dla nich trybunę tylko tym, że uargumentował ten krok decyzją Komisją Ligi co jak wynika z różnych źródeł nie było jedynym rozwiązaniem. Moim zdaniem SKWK byłoby skłonne może i nawet zaakceptować to rozwiązanie jakby im powiedział otwarcie, że (...) no sorry chłopaki, ale Komisja Ligi dała mi dwa rozwiązania. Albo nie wpuszczam samych Was albo zamykają mi cały stadion. A, że mamy w kasie pusto to finansowo bardziej mi się opłaca nie wpuścić tylko Was bo inni klienci/kibice jakoś ten przychód biletowy z dnia meczowego załagodzą(...). Decyzję by podjął męską, wziął na klatę może i sprzeciw ale ocaliłby jakiś autorytet a tak to się zasłonił decyzją Komisją Ligi jak jakiś żółtodziub. Drugą kwestią jest to, że skoro SKWK upublicznia swój pretensjonalny list do władz Wisły czy Bednarza to wypadałoby to podeprzeć jakimiś konkretami a nie, że negocjacje w sprawie przekazania 1 zł z biletu toczyły się długo po czym klub je zerwał. Później w wywiadzie Bednarz przyznaje, że faktycznie się toczyły długo ale nie osiągnięto kompromisu w zakresie obowiązków przestrzegania regulaminu. No to sorry ale jeśli pieniądze z tych "przekazań" miały finansować działalność, która byłaby sprzeczna z prawem ( jakimkolwiek by ono nie było czy słusznym czy nie według nas ) to ja się gościowi nie dziwię. Podpisując to dałby przyzwolenie na sankcjonowaną przez prawo działalność. SKWK pisze, że pieniądze miały iść m.in. ( słowo między innymi wydaje mi się tu kluczowe ) na muzeum, pomnik czy oprawy. Z racji tego, że większość z nas nie wie jakie były uzgodnienia pomiędzy stronami to ciężko opowiadać się za którąś ze stron bo wyobraźmy sobie, że jesteśmy szefem jakiejś firmy i przychodzi do nas pracownik, że on ma pomysł jak za 20 tys. zł poprawić marketing i przez to sprzedaż produktów. Ale tak na prawdę nie wie jakie działania konkretnie chce podjąć i ile każdy etap prac kosztuje ale wymaga od szefa, że mu dał teraz 20 tys. zł a on sobie to wtedy spokojnie rozezna. To jest to o czym pisał Westersyl. Może negocjacje SKWK z Bednarzem były na tyle lakonicznie, niesprecyzowane i enigmatyczne, że dlatego się tyle ciągnęły i w końcu do konsensusu strony nie doszły. Wymienienie spraw według schematu "między innymi" nie jest dla mnie katalogiem spraw zamkniętych. Dodatkowo część miała iść na oprawy. A skąd Bednarz ma gwarancję, że oprawa nie będzie nawoływała do jakiś treści rasistowskich, antyrządowych itp ? A wyrażając zgodę na ich finansowanie poprzez przekazywanie 1 zł z biletu pozbawia się argumentu, że o niczym nie wiedział, że dołożył wszelkich starań itp. On jest reprezentantem Wisły i to on będzie jako organizator ciągany do ewentualnej prokuratorskiej odpowiedzialności karnej jak i również on będzie zaspakajał i regulował kary finansowe nałożone przez zewnętrzne organy. A budżetu nie rozciągnie ani swoich środków nie dołoży bo jak wszyscy wiemy jest najemnikiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Karol dobrze prawi niepotrzebna nam teraz wojna domowa mimo ze moim zdaniem prezio przyciol w ch.. to uwazam ze doping bezwzgednie powinien wrocic mam nadzieje ze do zadnego bojkotu ze strony SKWK nie dojdzie ...
![]()
żadne zwycięstwo, nie przychodzi bez ceny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Chyba SKWK nie kombinuje tak, ze od biletu obowiązkowo każdy będzie musiał zapłacić a inaczej mało kto da kasę. Przecież takie szczytne cele. Niektorzy sa zaslepieni to fakt. Sa zaslepieni tym, że jak ktos sie z Toba nie zgadza znaczy ze w nocy przy latarce pod kołudra czyta GW lub oglada potajemnie TVN na smartfonie. Widac chęć podatkowania w narodzie nie ginie. Wisła obsłuzy sciagnei kaze , wydrukuje bilety a ktoś tylko poczeka na przelew i pieniądze za nic. A Bednarz nie idzie na wojenkę z kibicami tylko SKWK. A to zasadnicza rożnica. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
- Muzeum Wisły Kraków - Pomnik Henryka Reymana - wspomaganie dzieciaków - malowanie wnętrz stadionu Te sprawy są jednak ważne dla całej Wisły i wszyscy Wiślacy będą z nich korzystać, także takie "wynalazki", które nie chcą nawet 1 zł oddać na potrzeby Wisły Kraków...Kwestia kontroli wydawania kasy przez Wisłę Kraków S.A. i Towarzystwo Sportowe także powinno być wprowadzone do umowy, aby wszystko było jasne i kiełbasożercy z wislaportal nie mogli tutaj pluć swoją nienawiścią do wszystkiego co jest wiślackie. Rozumiem, że dla fana dobrej piłki, których jest niestety sporo, Muzeum Wisły Kraków, jej tradycja i bohaterowie nie mają znaczenia. Gówno ich obchodzą malunki na stadionie, bo przecież oni przychodzą oglądać dobrą piłkę, a nie czuć się dobrze na R22. Nie ma dla nich znaczenia promowanie Wisły Kraków na osiedlach wśród młodzieży, ponieważ Oni żyją w świecie idelanym, gdzie cracovii nie ma, gdzie cracovia to nie wróg, gdzie cracovia to jakieś złe bajki opowiadanie przez psycholi z C. A tutaj mamy treść pisma SKWK do WISŁA KRAKÓW S.A. i odpowiedź WISŁY KRAKÓW S.A. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...najwazniejsze/ Jeśli Bednarz będzie chciał iść na wojnę to się niestety znów poparzy i będzie później skamlał i prosił o powrót kibiców...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 10:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a może by tak wprowadzić jakiś kwestionariusz, który by wypełniała osoba kupująca bilet z pytaniem na co chce przekazać swoją 1 zł od biletu ? Ktoś miałby 4 opcje do wyboru: muzeum, wykończenie stadionu, elewacja stadionu, pomnik itp ? Wtedy byśmy dokładnie wiedzieli gdzie idzie nasz "podatek" a Bednarz uniknąłby tematu pośredniego przyzwolenia na działalność sprzeczną z prawem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Myślę że sporo pikników chętnie zaglądnąłby przed meczem do muzeum tylko po to by zobaczyć co to jest ta 'Wisła Kraków'. Ciekawość jest w każdym z nas. Ludzie chodzą do takich egzotycznych rzeczy jak muzeum zabawek więc myślę że problemu z odwiedzeniem przed meczem muzeum Wisły nie byłoby. A i sprzedaż koszulek wzrosłaby. Tyle że stworzenie takiego muzeum to jest i powinna być w pierwszej kolejności miasta, w drugiej klubu a dopiero w trzeciej kibiców. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja mówiłem o osobach typu kiełbasożercy z wislaportal dla których te sprawy o tyle nie mają znaczenia, że nie dołożą się do nich. Niby piszą, że lepsza dobrowolna składka, ale znając życie ile osób wpłaci tę dobrowolną składkę. Nawet gdy zbierana była kasa na Sobola to ile osób wpłaciło ? odpowiadam 371 osób. Gdy jest zbierana kasa na działalność TS WISŁA KRAKÓW to ile osób wpłaca ? Naprawdę zawsze te same osoby, wiele osób omija puchy idąc prosto po browara lub kiełbachę do punktu gastronomicznego. Pewnie te osoby oczywiście chętnie by korzystały np. z Muzeum Wisły Kraków. Ale aby ponieść ciężąr jego sfinansowania to już nie.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
i w ten sposób pokazujesz ile dla Ciebie znaczy Muzeum Wisły i Pomnik Reymanan i ogólnie WISŁA KRAKÓW. Nie jest warte dla Ciebie nawet 1 zł. Myślę, że to zamyka dyskusje.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.03.2014 o godz. 11:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecnie pokazał figę z makiem, co stawia pytanie czy fakt prowadzenia rozmów był tylko zasłoną dymną dla niego a umowy od początku nie zamierzał podpisywać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i dobrze by było jakby w końcu przedstawione zostały te punkty zapalne w regulaminie bezpieczeństwa o których mówił Bednarz.
Co do kwestionariusza, nie wydaje mi się żeby aż tak ciężkie było dodanie jednego pop up`a jako okienka jeśli kupujesz bilet przez net lub odpowiedź Pani w okienku sprzedającej bilet na co chcę przeznaczyć 1 zł z zakupionego biletu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Trochę off-top, ale wymaga uściślenia. 371 to było wpłat a nie osób, my np. składaliśmy się w sześciu
![]()
rrr
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|