The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2014, 23:31
Nasza armia ma podobną ilość aktywnego personelu jak chociażby Hiszpania. Wypadamy pod tym względem gorzej od Francji czy Włoch ale to kraje większe i znacznie bogatsze. Porównując naszą armię z innymi armiami zawodowymi nie widzę, żeby nasza była jakoś szczególnie mała.

Utrzymywanie poradzieckiego sprzętu z wielkością armii ma bardzo wiele wspólnego. Mając ograniczone środki musisz iść na kompromis i na coś się zdecydować. Czy modernizacja naszej armii się odbywa jak powinna to jest temat na dłuższą dyskusję, na którą szczerze powiedziawszy nie mam ochoty. Na pewno ma ona miejsce i można wskazać jej pozytywne aspekty jak i niedociągnięcia. Są przecież Rosomaki, które sprawdziły się w warunkach bojowych, a pozazdrościli ich nam nawet Rosjanie (porzucając własne BTR i rozpoczynając kolaborację z Renault). Trwają zaawansowane prace prace nad nowym, rdzennie polskim karabinem automatycznym. Nawet te Leopardy nie są złe. To wciąż jedne z niezaprzeczalnie najlepszych czołgów na świecie. Mnóstwo jest jeszcze do zrobienia (system obrony przeciwlotniczej i przeciwrakietowej, nowe śmigłowce dla armii itd.) ale na to trzeba czasu i ogromnych pieniędzy. Nie jest moim zdaniem aż tak źle jak powszechnie się uważa.

Co do wariantu izraelskiego to na pewno jest jakiś pomysł ale myślę, że nasza sytuacja nie jest tak tragiczna jak Izraela (casus oblężonej twierdzy). Myślę, że w naszej sytuacji tak drastyczne podejście byłoby nieuzasadnione.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zasady wysyłania postów