The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2014, 21:20
ecostafic napisał(a):Wyświetl post
"Napastnik, który miał dołączyć dzisiaj do Wisły to 24-letni Brazylijczyk z tamtejszej Serie A. Miało być 3-mczne wypożyczenie na początek. Tylko, że na ten transfer najbardziej napalił się Cupiał, bo po wygranej w derbach zamarzyło mu się mistrzostwo."

Znalazłem takie coś na necie wiadomo o kogo chodzi ?
Kilka nazwisk z Brazylii wyciekało do prasy w trakcie tego sezonu - że niby kogoś tam obserwujemy. W tym gronie jest gość w tym wieku, ale... Jeżeli go byśmy pozyskali, to szacun.

http://www.transfermarkt.de/de/derso...ler_76470.html

fanfan napisał(a):Wyświetl post
Prędzej chodziło o jakiegoś rezerwowego zawodnika bo nikt Ci swojego podstawowego łowcy bramek nie wypożyczy za czapkę gruszek...
Też mi się nie chce wierzyć, z drugiej strony Atletico pozyskało niedawno Adriano, a liga w Brazylii też chyba jeszcze prędko nie startuje, grają tylko w Copa Libertadores.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 27.02.2014 o godz. 21:30.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 27.02.2014, 21:24
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Kilka nazwisk z Brazylii wyciekało do prasy w trakcie tego sezonu - że niby kogoś tam obserwujemy. W tym gronie jest gość w tym wieku, ale... Jeżeli go byśmy pozyskali, to szacun.

http://www.transfermarkt.de/de/derso...ler_76470.html
Prędzej chodziło o jakiegoś rezerwowego zawodnika bo nikt Ci swojego podstawowego łowcy bramek nie wypożyczy za czapkę gruszek...
Swoją stroną to tyle czasu było na pozyskanie jakiegoś napastnika od początku stycznia ,że teraz troszkę śmieszna jest rezygnacja z powodu braku czasu na załatwienie formalności ... nie można było go zaprosić kilka dni wcześniej bo chyba tak w ostatniej chwili nie decydujemy się na transfer ewentualnie przebadać go w jakiejś placówce w Brazylii i tylko wyniki badań przefaksować . Nie wiem ale kluby z tych czołowych europejskich lig jakoś w ostatni dzień okienka są w stanie pozałatwiać wszystkie formalności i pozyskiwać piłkarzy a tutaj o tym napastniku słyszało się od wczoraj czyli były 3 pełne dni (minimum) ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 27.02.2014 o godz. 21:35.
Odpowiedz cytując
Cisse99
Member

Od: 11.2011

Stary 28.02.2014, 00:51
Dla mnie wypożyczenie Chaveza przy naszej obecnej sytuacji kadrowej to i tak duże osłabienie i myślę, że za parę kolejek jeszcze za nim zatęsknicie.
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.02.2014, 02:28
Cisse99 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie wypożyczenie Chaveza przy naszej obecnej sytuacji kadrowej to i tak duże osłabienie i myślę, że za parę kolejek jeszcze za nim zatęsknicie.
Nikt nie bedzie tęsknił, miał juz odejsc wczesniej zeby zwolnic miejsca dla Dudki, cały sezon jedziemy na krótkiej ławce do tej pory sie udaje wiec na górze stwierdzili że cisniemy dalej i jak sie uda to tylko same korzyści
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.02.2014, 05:03
Cisse99 napisał(a):Wyświetl post
Akurat pozycja stopera jest najsliniej i najliczniej obsadzona w drużynie. Nawet jeżeli Jovanović nie pomoże nam w tym sezonie, to mamy Głowackiego, Bunozę, Dudkę, Nalepę, Burligę, Urygę i Czekaja, kiedy wróci do zdrowia. Chavez na ten moment wydaje się być czwarty w chierarchii (za Dudką) więc trzymanie go na ławce to rozrzutność, na którą nas nie stać. Zresztą sam zawodnik z pewnością chce odejść, bo widzi, że szansę na regularną grę miałby tylko wobec jakiejś katastrofy kadrowej.

Wypożyczenie to zapewne sposób na obejście klauzuli ze zwrotem procentu od transferu do Hondurasu, poza tym wątpię żeby sam zawodnik chciał na dłużej wiązać się z chińskim drugoligowcem. Pieniądze mogą być fajne, szansa na grę jest Chavezowi niezbędna do powrotu do reprezentacji, ale nie oszukujmy się, to są jednak peryferia poważnego futbolu.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.02.2014, 09:18
Wszystko fajnie ale nie znamy szczegółów wypożyczenia, czy chiński klub opłaca całkowicie jego pensje miesięczną?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.02.2014, 10:38
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie ale nie znamy szczegółów wypożyczenia, czy chiński klub opłaca całkowicie jego pensje miesięczną?
Nawet jeśli opłaca choćby połowę, to i tak super.
Chavez to 10% wydatków na pensje zawodników!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2014, 11:25
No to teraz będzie 5% i nie będzie go w drużynie.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.02.2014, 12:53
Za dużo tych zawodników mamy czy co? Fryc, Buras, Chavez na wypożyczeniach. To musi zwiastować jakieś wzmocnienia, nie wierzę w aż tak ujemny bilans ruchów transferowych.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 28.02.2014, 13:40
Zastanawiam się po co jest drużyna Wisła II Kraków. Jeżeli nie wykorzystamy tej drużyny do zgrywania zawodników, gdzie celem główny ma być 1-sza drużyna, to w życiu nie będziemy mieli długiej ławki.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.02.2014, 14:03
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Za dużo tych zawodników mamy czy co? Fryc, Buras, Chavez na wypożyczeniach. To musi zwiastować jakieś wzmocnienia, nie wierzę w aż tak ujemny bilans ruchów transferowych.
super wzmocnienia, Chavez wyganiany z klubu od dawna, Buras wiecznie na wypożyczeniach, ale odesłanie Fryca do Termaliki to co to ma być? przecież gość może zagrać na lewej i prawej obronie, a my tam mamy kłopoty, bo:
- Bunoza jaki był taki był, czyli cienki
- Brożek na lige ok, ale coś wiecej?
- Burliga, jego umiejętności piłkarskie są narazie zasłaniane dobrą grą Wisły (to samo Bunoza)

i co dalej? Dudka fruwający od defensywnego po prawą lewą flankę obrony? Nosz kur... gość który ma pojęcie o grze na DP, nagle jest super na PO albo LO, albo jak Pieta stawiany kupe lat na LO nagle super skrzydłowy bo trzeba kogoś rzucić na to skrzydło...i ch*j z tego że grał na skrzydle kiedyś, nie trenował tej pozycji więc nara, tak samo Miśkiewicz mógł grać jako napastnik kiedyś to co mamy go za Brożka dawać?

Nie rozumiem działania klubu z 28lutego, odesłali na wypożyczenia graczy którzy walczyli o 11stke, a nie o 18stke jak Buras, czy inne wynalazki. Przygoda Fryca z Wisła zakończona, on ma kontrakt do czerwca
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.02.2014, 14:11
Chavez poszedł w odstawkę, gdyż jest słaby jak na kokosy które zarabia. Fryc... widzieliście go jak prezentuje się na treningach? Może doszli do wniosku, ze nic z tego nie będzie, więc po cholerę nam tyczka na obronie? To już bardziej opłacalne jest rzucacie Dudki na LO/PO a Ostoje/Chrapka na def.pomocnika, niż trzymanie Dudki na def.pomoc., Fryca na obronie, a Chrapek z Ostoją niech się kiszą na ławie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.02.2014, 14:36
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Barti napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się po co jest drużyna Wisła II Kraków. Jeżeli nie wykorzystamy tej drużyny do zgrywania zawodników, gdzie celem główny ma być 1-sza drużyna, to w życiu nie będziemy mieli długiej ławki.
Tniemy koszty, co nie jest głupie. Skoro na bilety do Gdańska ledwo mamy....
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 28.02.2014, 14:40
Nie wiem, ale wypozyczenie Fryca nie bardzo mozna rozpatrywac jako oszczednosc, przyszedl już do "taniej" WIsły (w sensie za kadencji Bednarza) kokosów napewno nie zarabia a do tego w Polsce kluby płaća pewnie tylko cześć pensji wypożyczanego nie mówiąc o zapłacie za samo wypożyczenie. Dlatego oszcędnośc pewnie minimalna tzw. sztuka dla sztuki. Nie rozumiem tego ruchu zupelnie. Zwlaszcz gdy na 2 mecze nie ma Burligi.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Stary 28.02.2014, 14:50
Ja rozumiem politykę oszczędnościową, ale to nie jest fifa, gdzie cały sezon można zagrać 11 zawodnikami. Chodzi o tę ilość, rywalizację, zastępstwa. Burliga łapie co chwila kartki, Głowacki dawno chyba nie miał takiej passy bez urazu, a my oddajemy dwóch obrońców. Póki co ruchy niezrozumiałe, choć nie wiemy czy planowane są wzmocnienie i ile potrwa przerwa Jovy.
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.02.2014, 15:45
Cytat:
Przemysław Zych ‏@PrzemZych 34 sek.
Wisła nie zgłosiła do rozgrywek D. Klaricia, bo okazuje się, że ma,.. ważny kontrakt z austriackim klubem. Agent wprowadził Wisłę w błąd.
czy w klubie nie ma nikogo kto mógłby weryfikować takie rzeczy?!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.02.2014, 15:53
Mnie ta cała sytuacja wygląda na potwierdzenie celu, o którym mówią cały czas piłkarze, trener i Bednarz, a którym jest utrzymanie. Pozostanie w lidze mamy już pewne, dlatego też klub lekką ręką zawęża kadrę, walcząc o każdą złotówkę.

Nie chce być złym prorokiem, ale chyba powoli odpuszczamy walkę o o coś więcej w bieżących rozgrywkach.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.02.2014, 16:00
Przypuszczam że Fryc po to został wysłany żeby grał. A w każdej chwili pewnie można go z wypożyczenia ściągnąć. A Chavez to koszty (poza tym i tak nie grał) a jak się sprawdzi to moze ktoś się po niego zgłosi.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.02.2014, 16:05
Moim zdaniem Fryc ma się ogrywać i po to tam poszedł. Na dzień dzisiejszy nie ma szans grać w pierwszym składzie ani nawet być pierwszym rezerwowym na swojej pozycji. Jest młody - musi się ogrywać. O kasę tu na pewno nie poszło bo ileż on może kosztować? Moim zdaniem dobry ruch. Jak ma kiedyś coś znaczyć musi się grać a nie siedzieć na ławie czy trybunach.
Z Chavezem sprawa jest też prosta. Jest drogi to w naszym przypadku najważniejsze a przy okazji raczej nie jest pupilem Smudy i szanse na grę też ma raczej mizerne.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2014, 16:28
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Mnie ta cała sytuacja wygląda na potwierdzenie celu, o którym mówią cały czas piłkarze, trener i Bednarz, a którym jest utrzymanie. Pozostanie w lidze mamy już pewne, dlatego też klub lekką ręką zawęża kadrę, walcząc o każdą złotówkę.

Nie chce być złym prorokiem, ale chyba powoli odpuszczamy walkę o o coś więcej w bieżących rozgrywkach.

ja sie o to balem juz pozna jesienia - ze jak wejda do gornej 8 to bedzie tak jak z Pucharem Polski - obysmy sie mylili
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 28.02.2014, 16:28
Frycowi po tym sezonie kończy się kontrakt i nie jestem zbyt pewny czy zostanie przedłużony, w lecie może przyjść solidny prawy obrońca z zagranicy, a utrzymanie na tę chwilę dwóch przeciętnych Fryca i Burligę nie wchodzi w grę. Ale to tylko moje przypuszczenia
.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.02.2014, 16:48
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Chavez poszedł w odstawkę, gdyż jest słaby jak na kokosy które zarabia. Fryc... widzieliście go jak prezentuje się na treningach? Może doszli do wniosku, ze nic z tego nie będzie, więc po cholerę nam tyczka na obronie? To już bardziej opłacalne jest rzucacie Dudki na LO/PO a Ostoje/Chrapka na def.pomocnika, niż trzymanie Dudki na def.pomoc., Fryca na obronie, a Chrapek z Ostoją niech się kiszą na ławie.
Hola hola! Kolego... Kto powiedział, że Dudka będzie miał pewny plac? Nie zdziwię się jednak jak Smuda będzie na niego stawiał, a według mnie za bardzo się co poniektórzy podniecają Dudką. Ot zwykły przeciętniak, który coś tam grał na zachodzie ale, już spory czas temu. Dudka to taka kopia Jodłowca, albo na odwrót. Jest za słaby na jedną konkretną pozycję to się go ustawia jako zapchajdziurę. Moim zdaniem bardziej opłacalne byłoby jakby Smuda wystawiał nominalnego prawego obrońcę na tę właśnie pozycję i do tego młodego, a co za tym idzie również perspektywicznego, na którym można w przyszłości zarobić. Na Dudce co zarobisz? 31 latek odcinający kupony, do tego przeciętny.

Cieszyć to się należy z kreatywnych zawodników jak Stilić co dają nam wymierne korzyści, a Dudka będzie tylko uzupełnieniem kadry, bo na obronę czy def. pomoc jest za słaby żeby wychodzić w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.02.2014, 17:15
Galonek napisał(a):Wyświetl post

Jeśli uznać wyższość logiki nad życzeniowym chciejstwem, to wypada się tylko z tobą zgodzić. Ale ta sama logika zaprzecza także samej sobie. No bo krótkoterminowi Dudka czy Stilic są albo przypadkowymi okazjami za darmo, z których nie wypadało nie skorzystać, albo potwierdzeniem największej wady Wisły, czyli braku konsekwencji, w tym przypadku odłożeniem w czasie transferu napastnika, gdyż utrzymanie, praktycznie dokonało się przed przerwą zimową.

Niestety i szkoda jednocześnie, że prawdopodobnie znowu zwycięża minimalizm, kosztem rozwoju. Już wielokrotnie przeszłość uczyła Wisłę, że brak konsekwencji w działaniu oraz odpowiedniego timingu transferowego, odbija się czkawką, prędzej, niż później. Strategia redukcji kosztów ( sama w sobie prowadzi na manowce), przeplata się tym razem z wreszcie raczej włącznie udanymi i przemyślanymi transferami do klubu. Bilans transferów - do klubu- w stosunku - do transferów z klubu - jest ujemny. Nie mylić tego bilansu z potrzebami klubu, bo to kompletnie inna bajka a możliwości były, jeśli rozważano opcję napastnika dla przykładu. Ponownie w ślad za A klub nie powiedział B. "Stary" Cupiał się jednak nie zmienia (w rozumieniu jego stylu działania). Zawsze brakowało tej konsekwencji czyli kropki nad i zazwyczaj tak niewiele, czasami jednego niezbędnego transferu, aby realnie zagrać albo o mistrza, albo o LM, albo o puchary itd. Takie konsekwentne działania transferowe, widzę w Legii Leśniodorskiego i raczej Smuda nie będzie w stanie, odegrać się na nich na koniec sezonu, za krytyczne słowa pod jego i Wisły adresem.
Ostatnio edytowane przez kot : 28.02.2014 o godz. 17:32.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Stary 28.02.2014, 17:18
syryls napisał(a):Wyświetl post
W lecie może przyjść solidny prawy obrońca z zagranicy...
W lecie to będzie problem, że się kontrakty kończą podstawowym zawodnikom.
A do tego realnym jest zajęcie miejsca premiowanego awansem do LE, więc sie nie zdziwię, jak w klubie zacznie się panika, skąd na to wszystko weźmie się pieniądze...

Aczkolwiek też chciałbym, żeby w klubie pojawił się zawodnik klasy Baszcza...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.02.2014, 17:51
Z Chavezem sytuacja jest logiczna i uważam, że jego wypożyczenie to słuszny ruch. Co do Fryca, to w tych kilku meczach, w których go widziałem, zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i szczerze mówiąc myslałem, że kwestią czasu jest, kiedy wygryzie Burligę ze składu.

No, ale zobaczymy. Mam nadzieję, że u nas w klubie wiedzą co robią.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.02.2014, 18:35
Z tego co pamiętam Dudka miał przyjść jak Chavez albo Bunoza odejdzie. No i Osman wyleciał do Chin. Szczerze, to do oficjalnego zaklepania tego wypożyczenia miałem wątpliwości czy Chavez zdecyduje się na taki kierunek ze względów religijnych. Trudno mu tam będzie się odnaleźć, bo jakakolwiek działalność chrześcijańska jest tam urzędowo tępiona.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.03.2014, 08:07
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamiętam Dudka miał przyjść jak Chavez albo Bunoza odejdzie. No i Osman wyleciał do Chin. Szczerze, to do oficjalnego zaklepania tego wypożyczenia miałem wątpliwości czy Chavez zdecyduje się na taki kierunek ze względów religijnych. Trudno mu tam będzie się odnaleźć, bo jakakolwiek działalność chrześcijańska jest tam urzędowo tępiona.
Jedzie na 10 miesięcy wakacji. Qingdao to fajne niezbyt wielkie jak na Chiny miasto nad morzem, w pobliżu góry Laoshan... też bym tak chciał. A co do działalności - może się wreszcie skupi na nauce gry w piłkę.
Jak sprawa z Klaricem wygląda tak jak napisał Zych tj. oczywiście kolejna kompromitacja - mamy, utrzymujemy kopacza od listopada i w końcu lutego dowiadujemy się, że...
Cięcie kadry jeszcze bardziej w taki sposób to też śmiech na sali.
O odejściach nawet nie chce mi się pisać - rezultat - goła jedenastka na Ruch z Guerierrem na LO i (pewnie) Gułą na lewym skrzydle.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 01.03.2014, 08:42
Ktoś może wie co z Klaricem? Czyżby dalej nie wysłali tego certyfikatu?
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.03.2014, 08:43
Już w następnej kolejce możemy zatęsknić za Chavezem.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 01.03.2014, 09:14
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Ktoś może wie co z Klaricem? Czyżby dalej nie wysłali tego certyfikatu?
Jak ma wazny kontrakt w Austrii to certyfikat zobaczymy jak swinia niebo...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów