The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2014, 20:42
Ale to z międzylądowaniem w stolicy czy bezpośrednio?
Fajną fuchę masz, przy okazji zapytam nie potrzebujecie tam rąk do pracy?
What's new?

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.02.2014, 21:28
Uważam, że nawet punkt zdobyty w Gdańsku to będzie niezły wynik. Lechia jest bardzo dobrze przygotowana do rundy wiiosennej, co pokazał mecz w Bydgoszczy - a z świetną Pogonią też zagrali nieźle i wynik mógł być równie dobrze 3 : 2 zamiast 2 : 3. Patryk Tuszyński w życiowej formie - 5 bramek w dwóch meczach! Dodatkowo nowi, ciekawi zawodnicy - z Zawiszą bardzo dobrze zagrał lewy obrońca Levković, a w meczu z nami może już zadebiutować 3 krotny reprezentant Bośni i Hercegowiny, ofensywny pomocnik Stojan Vranjes.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 27.02.2014, 21:59
Brak napadziora bo Brozio kontuzja. Zakładam, że wyjdziemy bez nominalnego napastnika (nie wejdzie Szewczyk) i zagramy: Misiek-Dudka, Głowa, Buni, Pietia-Ostoja, Chrapek, Guła, Semir, Sarki - Guerrier W tej konfiguracji praktycznie nie mamy wartościowych zmienników, a koło 75 minuty będzie kryzys fizyczny. Kto wejdzie i to pociągnie? Burdeński? Nalepa? Kamiński? Szewczykk? Dlatego trzeba zagrać spokojnie i szanować remis, nie za wszelką cenę się odsłaniać. Lechia musi ten mecz wygrać żeby piąć się w górę. Lechia gra, dobrą, odważną, ale nieco chaotyczną piłkę.Jest w tym sporo fantazji, ale brak konsekwencji. Uważam, że stać Wisełkę na zwycięstwo, trzeba tylko dużo rozwagi i konsekwencji w obronie. Trzeba grać z kontry, bo to naprawdę umiemy.

Co do strony kibicowskiej, mam nadzieję, że niebiesko-biało-czerwony pociąg wyjeżdża do naszych Braci. Życzę im dobrego meczu i zdrowia.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.02.2014, 22:39
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Brak napadziora bo Brozio kontuzja. Zakładam, że wyjdziemy bez nominalnego napastnika (nie wejdzie Szewczyk) i zagramy: Misiek-Dudka, Głowa, Buni, Pietia-Ostoja, Chrapek, Guła, Semir, Sarki - Guerrier
Smuda dzisiaj mówi na konferencji "Na dzień dzisiejszy wygląda na to, że zagra, ale mamy jeszcze jeden dzień i zobaczymy, czy rzeczywiście będzie tak jak myślę." . Jesteś jakimś wizjonerem,czy masz lepsze info niż od Franza z dziś żeby stwierdzić,że Brozio nie zagra ? Rozumiem,że to co on mówi to można brać z dużym dystansem,ale bez przesady.

Fakt faktem,że Paweł to kluczowa postać i zrobią wszystko,żeby go postawić na nogi,włącznie pewnie z blokadą.

Ciężki mecz się zapowiada,ale o dziwo spokojny jestem o wynik
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.02.2014, 22:41
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Uważam, że nawet punkt zdobyty w Gdańsku to będzie niezły wynik. Lechia jest bardzo dobrze przygotowana do rundy wiiosennej, co pokazał mecz w Bydgoszczy - a z świetną Pogonią też zagrali nieźle i wynik mógł być równie dobrze 3 : 2 zamiast 2 : 3. Patryk Tuszyński w życiowej formie - 5 bramek w dwóch meczach! Dodatkowo nowi, ciekawi zawodnicy - z Zawiszą bardzo dobrze zagrał lewy obrońca Levković, a w meczu z nami może już zadebiutować 3 krotny reprezentant Bośni i Hercegowiny, ofensywny pomocnik Stojan Vranjes.
W Bydgoszczy dobrze? oglądałeś mecz? trzy strzały trzy brami i to tyle ... nawet kibice Lechi piszą , że nie wiadomo czego sie po drużynie spodziewać...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.02.2014, 22:52
Trochę niepokoi mnie perspektywa wystawienia Dudki na prawej obronie. Gość nie jest zgrany z drużyną, zawsze był troszkę zbyt klocowaty na bok obrony, a w dodatku ma trochę zaległości treningowych. Dużo znaków zapytania przy tym nazwisku, a że na wyjazdach punkty zapewnia nam przede wszystkim defensywa i jakoś nie widzę, żeby miało się to prędko odmienić, to korzystny wynik też stoi pod znakiem zapytania. Znów każde zwycięstwo biorę w ciemno, a i remisem pewnie nie wzgardzę.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2014, 00:20
Remis nie będzie zły. Byle nie wtopić...
What's new?

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.02.2014, 11:16
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Ale to z międzylądowaniem w stolicy czy bezpośrednio?
Fajną fuchę masz, przy okazji zapytam nie potrzebujecie tam rąk do pracy?

bezpośrednio eurolotem, a wkrótce i Ryanairem tym drugim będzie to rewelacyjna opcja, bo na wyjazd będzie można dotrzeć w godzinę za cenę praktycznie taką jak w PKP
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 28.02.2014, 12:00
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Fakt faktem,że Paweł to kluczowa postać i zrobią wszystko,żeby go postawić na nogi,włącznie pewnie z blokadą
Myślę, że nikt nie zaryzykuje zdrowia Pawła i blokady bo to pewne pogłębienie się kontuzji. Bardziej Paweł moim zdaniem wystąpi w roli takiej jak Guła w Derbach jeśli nie uda się go postawić na nogi. Przed nami wiele spotkań więc dajmy sobie spokój z blokadą bólu.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.02.2014, 13:59
W Gdańsku o punkty będzie trudno ,więc nawet z remisu będę się cieszył.
Jednak przydałoby się potwierdzenie ,że zaczynamy coś grać na wyjazdach w postaci zwycięstwa.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
hoper
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 28.02.2014, 17:16
Mamy najlepszą obronę w lidze, więc jeśli przód da radę (oby z Pawłem) to nie ma wyjścia i wracamy z 3 punktami.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.02.2014, 20:06
Mnie interesuje jak zwykle TYLKO zwycięstwo.

Jak mają zremisować to już nawet mogą przerżnąć.

TYLKO 3 PUNKTY.

JAZDA JAZDA JAZDA
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 28.02.2014, 20:08
Na ławce rezerwowych widzę skład węgla i papy. W ogóle 17 stka meczowa jest jak podane. I jedna niepokojąca informacja. "Daniel Klaric nie może wystąpić bo nie udało się go zarejestrować. I nie wiadomo czy się uda" -> za relacją na żywo naszej stronki.

Naprzód Wisełko!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2014, 21:00
Mam nadzieje ze Arek zlapie dzis zolta kartke
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.02.2014, 21:24
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje ze Arek zlapie dzis zolta kartke
Przed wypożyczeniem Fryca miało by to sens. Z Ruchem zagrali by Fryc-Dudka-Bunoza-Brożek.
A teraz? Z całym szacunkiem ale w meczu z, mimo wszystko, jedną z lepszych drużyn naszej kopanej wolałbym nie wystawiać Nalepy..
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 28.02.2014, 21:26
Kopanina jak s....ysyn póki co,kto strzeli ten wygra.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.02.2014, 21:26
W pierwszej połowie niestety znowu pokaz siatkonogi i dzidy do przodu. Mam nadzieję, że w drugiej połowie uda im się wymienić kilka szybkich podań po ziemi...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.02.2014, 21:34
Dzicz i tyle moze 2 połowa bedzie lepsza - ale przynajmniej na wyjazdach sa strzały celne co w rundzie jesiennej zdarzało sie nie czesto
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.02.2014, 21:47
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Przed wypożyczeniem Fryca miało by to sens. Z Ruchem zagrali by Fryc-Dudka-Bunoza-Brożek.
A teraz? Z całym szacunkiem ale w meczu z, mimo wszystko, jedną z lepszych drużyn naszej kopanej wolałbym nie wystawiać Nalepy..

Przy takiej nedzy jaka teraz widzimy - to wole eksperyment z jakims Ruchem na R22 niz wyjazd po wpi...ol do Wa-wy bez Arka
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Stary 28.02.2014, 21:59
Lechia zaczyna wygrywać agresją. Na tym kartoflisku nie da się grać piłką więc mecz wygląda jak spotkanie dwóch solidnych ekip VI ligi.My lubimy grać p"po krakowsku" czyli milion podać i solidne budowanie akcji. A tutaj jest przekątna na chorągiewkę, kick and rush. Wisa może to wygrać, ale w 70 minucie stwierdzam, że absolutnie każdy wynik jest możliwy. Dla mnie mecz na 0-0 albo 1-0 w którąkolwiek stronę.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.02.2014, 22:24
Mecz, który zostanie zapamiętany z tego, że się odbył. Obie drużyny zagrały bez ładu i składu, zero pomysłu na grę, bardziej to przypominało zawody w konkurencji "kto dłużej utrzyma piłkę w powietrzu", a to wszystko na nawierzchni sprowadzonej zdaje się z Łeby.
Jedynymi plusami tego spotkania są: punkt przywieziony z wyjazdu i żółta kartka dla Arka.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.02.2014, 22:26
Takie mecze można oglądać aż do znudzenia... Czyli gdzieś tak do 15 minuty, nie dłużej.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 28.02.2014, 22:27
To była nędza straszna, jak kiedys za Liczki czy pozniej za Kulawika. Wygladalo jakby technike pilkarze zostawili w szatni. Te dlugie niecelne podania doprowadzaly mnie do szału.
Na plus jedynie kibice.
DysoN
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.02.2014, 22:27
Po oglądnięciu tego meczu zacytuję klasyka: jestem zajebany. Zmęczyłem się oglądaniem tej kopaniny jakbym sam biegał 90 min. Pomijając pomysł na grę obu ekip to ciągle nie znam odpowiedzi na jedno pytanie: kto dopuszcza takie pastwisko do rozgrywania meczów? Na tym się nie da grać. No chyba, że jest to pomysł Lechii na gromadzenie punktów na własnym boisku z mocniejszymi zespołami.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.02.2014, 22:28
Mecz się odbył

...

murawa -Champions League
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.02.2014, 22:28
Mecz niby słaby ale okazje były nie jest zle 7 punktow na 3 mecze w tym 2 wyjazdowe progress wzgledem jesieni jest widoczny tylko co sie do diaska stalo z Pawłem Brozkiem tragedia to juz nie jest ten sam zawodnik co po połowie sezonu to co było widac na turbokozaku w C+ akurat potwierdza na bosku skutecznosc zawodzi. Moze to przez to, ze nadal nie ma konkurenta w składzie i za pewnie sie czuje? nie wiem Franc ma rozkmine nad nim a teraz czekamy na Ruch i kolejne 3 punkty na R22. Tylko ciekawe kto zastapi Głowe Dudka? a wtedy ciekawe kto na prawa obrone czyli kolejny temat to rozstrzasania przez Smude - jeszcze zle wyjdziemy na wypozyczaniu wszystkich obroncow jakich mamy
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2014, 22:29
Mecz TRAGEDIA zęby bolą od oglądania,ale chociaż nie przegrywamy, jak na razie na wyjeździe.DG wie co to jest komunikacja ? chyba nie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Stary 28.02.2014, 22:31
Bieda z nędzą. Słaby mecz z obydwu stron. jednak punkt zdobyty na wyjeździe, w dodatku w takim kartoflisku, musi cieszyć. wróciliśmy do starego, dobrego 0-0 Widać, że nasi w drugiej połowie opadli z sił. Lechia była szybsza, wyprzedzała ich, szybciej zgarniała drugie piłki. Jak z takiego meczu chce się wynieść 3 punkty to trzeba trafić co się nadarzy. Dzisiaj tego zabrakło i mamy remis, który z przebiegu meczu nie jest zły. W zeszłej kolejce odskoczyliśmy goniącym nam drużynom, teraz to pewnie się odwróci bo oni graja ze słabszymi rywalami. Teraz czeka nas arcyważny mecz z ruchem o obronę 2 miejsca.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.02.2014, 22:32
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mecz TRAGEDIA zęby bolą od oglądania,ale chociaż nie przegrywamy, jak na razie na wyjeździe.DG wie co to jest komunikacja ? chyba nie
a po co mu wiedzieć co to komunikacja?samochód ma pewnie
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Wislak35
Member

Od: 07.2006

Stary 28.02.2014, 22:33
Dawno nie ogladałem takiego meczu.... i jeszcze sobie samolotem wracaja do Krakowa ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów