|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Lody będą kręcone, na służbie zdrowia - Sawicka:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
||
kolejny wojownik z sikawką. o gospodarce staram się rozmawiać a nie o walce na szabelki ... |
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Ukraina. Odnośnie tego Krymu i ogólnie wschodu Ukrainy dlatego właśnie pisałem, że dla tamtych ludzi lepszy byłby podział na 2 państwa. Bo ani jedni by się nie musieli męczyć z opcją pro moskiewską, ani drudzy z opcją pro UE. Wiadomo, że oni już na zawsze będą skłóceni i podzieleni i kto by nie rządził i jakby nie rządził to takie coś będzie prowadziło do destabilizacji Kraju i tak czy inaczej pewna część Ukrainy pozostanie pod wpływami Rosji. Bo ja nie wypowiadałem się o tej sytuacji przez pryzmat mój, Polaka, co ja mogę na tym zyskać, czy lepiej żeby Rosja miała granicę taką jak teraz czy nie. Tylko po prostu dla tych ludzi takie coś by było najlepsze. Nie chciałbym żeby ktoś się bawił Polską, tak jak po II wojnie światowej kiedy nas sprzedano. Dlatego teraz ja nie zamierzam się bawić Ukrainą (oczywiście ja to sobie mogę pogadać tylko) i wmawiać tamtym ludziom, że ich czeka super przyszłość w podzielonym kraju i raj w UE. Po prostu takie coś nie jest na moje sumienie. A jeśli już patrzymy na to wszystko przez pryzmat interesu Polski, przez pryzmat politycznych gierek to i tak dopóki takie narody jak Polska, Czechy, Węgry, Ukraina, Litwa itp krótko mówiąc państwa środkowo i wschodnioeuropejskie nie zaczną działać razem i tworzyć przeciwwagi dla UE, Rosji czy USA to właśnie nasza jedyną ambicją będzie takie gdybanie żeby tylko Rosja miała granicę trochę dalej od nas, żeby tylko UE nam mniej dawał popalić, żeby nasze państwa sie ie porozpadały a że jesteśmy w nich zdezintegrowani, skłóceni, biedni to nic takiego. Te trzy mocarstwa się bawią światem i taka jest smutna prawda. Robią co chcą a takie sytuacje jak na Ukrainie w Syrii, Egipcie itd to tylko woda na młyn bo jak już skłóca dany podmiot to już po ptokach. Zobaczcie co zafundowali Polsce. Od 25 lat się kłócimy. Jesteśmy takim wypierdkiem, który nic nie znaczy w światowej polityce. W Syrii od kilku lat się zabijają. W Egipcie to samo. Teraz Ukrainę do usranej śmierci (tylko nie wiem co tutaj ma oznaczać słowo śmierć ) czeka walka między wschodem a zachodem. i dopóki tak będzie to każde z tych państw będzie gówno znaczyło na mapie świata i tak jak pisałem to zostanie nam się cieszyć z tego, że władzę na Ukrainie przejmą osoby prounijne a tak na prawdę to oni dalej będą w dupie. Podziały pozostaną i zmieni sie jedynie okupant z rosyjskiego na unijnego. Plan wykonany, Ukraina pozostanie zabawką dopóki się nie obudzi. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Dla szpenia niewystawianie dupy na kopa to właśnie "machanie szabelką"
![]() To już wiadomo za co poleciała szefowa NFZ... PO to dno...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.02.2014 o godz. 14:25.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Tak więc rozkradnijmy Niemcy, a w Rosji wspierajmy ruchy separatystyczne aż sama się rozpadnie. Przepraszam czy jakaś osoba postronna mogłaby się wypowiedzieć czy osiągnąłem czy przebiłem poziom postu kamikaze? Bo mnie jest ciężko dopasować się do XIX wiecznego postrzegania polityki zagranicznej... Tak jeszcze zapytam retorycznie czy dla Meksyku i Kanady to dobrze czy źle że sąsiadują z USA? Kamikaze bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury... Ukraina to miejsce gdzie polskie firmy mogą wypłynąć na fali rozwoju. Rewizje granic w Europie, a tym bardziej w UE są nie możliwe, więc czym ta "silna" Ukraina jest w stanie nam zaszkodzić? Jak masz jakieś obawy to strzelaj. A jak już wracamy do historii, to zapewne pamiętasz, że to bardziej Ukraina była w Polskiej strefie wpływów niż na odwrót. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
II WŚ wybuchła dlatego, że silne Niemcy były idealnym miejscem dla robienia piniedzy przez Anglię.
To Anglia zarabiające kupę pieniędzy na Niemcach nie pozwalała na jakiekolwiek ruchy osłabiające jej pozycję a tym samym nie pozwalała Polsce na zawiązanie jakiegokolwiek realnego sojuszu pozwalajacego uniknąć zagłady. Widzę, że 25 lat sieczki porobił dośc spore spustoszenia w trzeźwym myśleniu. Widzę, że wydawałoby się że co poniektórzy nie potrafią zrozumieć prostej zależności, która niekoniecznie nawet trzeba tłumaczyć historią. Gadanie o eksporcie to jest zwykła żenada. . . Silna Ukraina - to jest zwykłe hasło - ona ma być na tyle silna aby być niezależna w duzym stopniu od Rosji, natomiast na tyle słaba, żeby nie być niezależnym od nas. Jeśli ktoś twierdzi inaczej, to niech sobie poczyta dekalog ukraińskiego nacjonalisty - wkleiłem na poprzedniej stronie. Myk z zestawieniem eksportu dla Niemiec, Rosji i Ukrainy polega na tym, że żeby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski, należałoby pokazać jakim my jesteśmy partnerem dla tych krajów a to z kolei pokazuje, że my jesteśmy zwykłym wasalem, pionkiem w grze. I te Szpenia argumenty właśnie to pokazują.
Ostatnio edytowane przez sambo : 24.02.2014 o godz. 17:10.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zapominajmy o rurze gazowej, ktora przyblokowala port w Swinoujsciu dla duzych jednostek. Podarunek od Angeli w ramach dobrosasiedzkiej wspolpracy. Gefreiter Sikorsky zapewne podejmie jakies negocjacje i rzuci jej tekst jak w Kijowie podpisuj albo bedziesz martwa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Na szczęście ktoś taki jak kamikaze ogranicza się do rządzenia własnym profilem na internetowym forum Wisły. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Banda rudego od lat dba o to żebyśmy takim pionkiem byli. Jak to było? "Brzydka, uboga panna na wydaniu"?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Jaja sobie robisz, prawda? Kraj jest silny wtedy, kiedy ma słabych sąsiadów. I odwrotnie. ------------------------------------------ Jeszcze w nawiązaniu do Krymu ... Postulat jednego standardu: http://www.kresy.pl/publicystyka,opi...upacja-ukrainy
Ostatnio edytowane przez yarow : 24.02.2014 o godz. 22:28.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Skoro stary to po co odgrzewasz?
Wszędzie znajdzie się kretyn, niech lepiej odpowie skąd nazwa Ukraina . O czego "kraju" wspomina. Trzeba pamiętać że przez 50 lat po wojnie ruska propaganda próbowała antagonizować zwłaszcza zachód Ukrainy i Polskę. I tego typu teksty są tego pokłosiem.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Drozd dajze spokoj. Pierwsze wzmianki o panstwowosci Ukrainy to chyba tak kolo 1918. To Pilsudski nawalil probojac stworzyc "kordon bezpieczenstw" miedzy Polska a Rosja podsycajac ciagatki nacjoinalistyczne grup etnicznych tworzacych obecnie takie panstwa jak m.in. Ukraina czy Bialorus. To jest cos wypisz wymaluj jak ten smieszny twor zwany Kosowem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie przesadzajcie. Geograficznie Ukraina funkcjonowała od kilku stuleci, ale także politycznie ok. XVII wieku nazwa pojawiała się już w dokumentach oraz na mapach. Co do państwowości Ukrainy w ograniczonym stopniu, czyli 1918 roku to wystarczy popatrzeć ilu obecnych państw Europy nie było w 1918 roku na mapie. Ponad 20.
![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 25.02.2014 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Sołtysie nie ośmieszałbyś się chociaż w tak oczywistej sprawie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Przecież to nie ja ośmieszam się, ale to mały ptaszek Drozd kolejny raz imponuje kompletnym brakiem wiedzy.
Takie coś można pisać o Białorusi, ale nie o Ukrainie, która geograficznie istnieje od paru stuleci, od kilkuset lat Ukraina widnieje na mapach oraz w dokumentach, a od stu lat ma częściową państwowość. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Pewnie że istnieje, jako skrajna część Polski i Litwy jak sama nazwa wskazuje. Kurlandia, Podlasie czy Wołyń też istnieją na mapach i co z tego.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Prawy sektor" to teraz woda na młyn Rosji.
http://www.rp.pl/artykul/40,1089868-...rewolucji.html --------------------------- Hitlerowskie przygotowania do wybuchu wojny a kwestia polska. http://www.kresy.pl/kresopedia,histo...%2Ftak-czy-nie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 26.02.2014 o godz. 11:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Tutaj tekst o tym czy "jezyk ukrainski" naprawde istnieje -> http://www.rp.pl/artykul/40,805272-C...ukrainski.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tuskowy Berkut czyli "państwo prawa" "demokracja" i takie tam sratatataa:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ciekawe czy sprywatyzują Lasy Państwowe ? To by zabrało chleb wielu biednym ludziom którzy żyją ze zbierania jagód i grzybów na sprzedaż.Po lasach ograniczą społeczeństwu dostęp do wszystkich rzek, jezior, gór i morza.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 26.02.2014 o godz. 10:48.
|
|
|