The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2014, 22:20
a co mają te Twoje liczby do oglądalności?
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 16.02.2014, 22:25
Rozumowanie dedukcyjne się kłania ... Nie potrafi Pan wyciągnąć prostych wniosków ?

To proszę się wrócić do szkoły, ja Panu nie zamierzam tłumaczyć ...
Szpen
Senior Member

Stary 16.02.2014, 22:31
ja potrafię - Pan ma z tym kłopot. Idź Pan spać, bo już późno.*

* każdy normalny wie, że podpisy i marsze pod petycję dla TV Trwam to jedno, a jej oglądalność to drugie. Nie zaklinaj Pan już rzeczywistość ... over
heoij
Senior Member

Stary 16.02.2014, 22:34
Ciekawe kto przygotowywał ten ranking oglądalności ? TVN czy Gazeta Wyborcza ?

Z rankingami jest jak z sondażami ... Kłamstwo i manipulacja ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 22:53.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.02.2014, 22:49
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie każe Panu oglądać TV Trwam, tylko proszę nie dyskryminować tych milionów Polaków którzy oglądają tą katolicką telewizję.

Mam nadzieję, że po wejściu na multipleks większość którzy dotychczas jej nie znali albo słyszeli kłamliwe komentarze na jej temat, oglądnie klika programów i się do niej przekona.
Właśnie właśnie, choć/bo nie korzystać z rzetelnego przekazu to głupota...
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2014, 00:14
Ciekawe kto przygotowywał ten ranking oglądalności ? TVN czy Gazeta Wyborcza ?

Z rankingami jest jak z sondażami ... Kłamstwo i manipulacja ...
Jakby głupota mogła latać byłbyś juz w kosmosie Panie kopiuj/wklej
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 17.02.2014, 05:22
Kolejny absurdalny pomysł rodem z Brukseli. Unia nakazuje, by hodowcy świń kupowali swym zwierząt zabaw.ki. Kto nie sprawi, by świnki były szczęśliwe, straci dotacje.

Zwierzęta będą się bawić, będą mniej agresywne. To tylko może pomóc jako.ści tego mięsa - tłumaczy Radiu ZET naj.nowsze szaleństwo brukselskich urzęd.ników minister rolnictwa, Stanisław Kalemba. Szef resortu żartuje też, że nie musi to być zaraz konsola do gier - wystarczy zwykła piłka.

Wszystko przez najnowszy pomysł Brukseli - hodowcy, którzy mają więcej niż 10 świń, muszą zapewnić im szczę.śliwe życie i kupić zwierzętom zabaw.ki, a także sprawić by miały odpowied.nią przestrzeń. Kto tego nie uczyni, zo.stanie ukarany - może stracić część do.tacji.

Źródło: Radio ZET
heoij
Senior Member

Stary 17.02.2014, 08:03
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Jakby głupota mogła latać byłbyś juz w kosmosie Panie kopiuj/wklej
gosc2332- Pan już tam jest
Szpen
Senior Member

Stary 17.02.2014, 15:13
cos sie forum wykrzaczyło ...

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Właśnie właśnie, choć/bo nie korzystać z rzetelnego przekazu to głupota...
jaki rzetelny przekaz? - przebarwienie takie samo jak w głównych mediach - tylko w druga stronę.

co do świń - najpierw wpakowali 10 sztuk na 5m2 kwadratowych, a teraz będą im jeszcze tam piłkę wrzucać
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 17.02.2014, 15:27
gosc2332- Pan już tam jest
wybacz, ale nawet nie jesteś w stanie mnie obrazić
Drozd
Senior Member

Stary 17.02.2014, 16:29
Do końca marca strona polska, czyli PGNiG musi wskazać Katarowi miejsce dostaw gazu, tymczasem terminal w Świnoujściu nie jest gotowy - informuje "Puls Biznesu".

http://finanse.wp.pl/kat,1033689,tit...wiadomosc.html

Szpeniu dlaczego w tvn cisza? Rudy cudak będzie w lipcu przelewał gaz do kanistrów?

I o czym z takim debatować?
Hej Nasz TS !!
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 17.02.2014, 22:14
palikot napisał(a):Wyświetl post
Uważam że nie warto się zajmować sprawami 20 lecia, bo myślę... co ma piernik do wiatraka? Poczta Polska też powstała w 1928 roku i co z tego? Ty próbujesz mnie wciągać w gadkę, mieszając konteksty. To jest bez sensu. W tym wypadku obecny kontekst mieszasz z symboliczno-historycznym. Kontekst międzywojnia w Polsce to zbudowanie silnych symboli państwa, dlatego powstała właśnie POCZTA POLSKA, PKO POLSKI BANK, POLSKA KOLEJ PAŃSTWOWA na co wpływał kontekst polityki zagranicznej ówczesnych lat i świeżej niepodległości, a te przedsiębiorstwa państwowe które wymieniłeś a także COP, można dodać jeszcze port Gdynia miały być niejako symbolem Polskości i odradzającego się państwa Polskiego. One z punktu widzenia budowania świadomości przynależności państwowej i symboliki były ok. ale z punktu widzenia ekonomii to historia i statystyka potwierdziła, że sukcesu to nie przyniosło a wręcz odwrotnie, co jest prawdą, więc co ty zarzucasz Korwinowi? Mówi prawdę i tyle. […]

Jakie konteksty Chłopcze zawsze w każdej gospodarce były sektory strategiczne zarezerwowane dla państwa. W czasie kryzysu państwo starało się działać stymulująco na gospodarkę i to masz w tym polskim 20-leciu międzywojennym (gdzie kształtowano Polską gospodarkę -> śmiem twierdzić, że wbrew temu co tutaj piszesz jesteśmy mocno z tyłu w porównaniu z sytuacją sprzed wybuchu II wojny św.), także podczas wielkiego kryzysu w USA i w wielu innych przypadkach.

PKO, Poczta Polska, PKP człowieku jakie symbole, co ty pieprzysz? To były dochodowe przedsiębiorstwa. Port w Gdyni w połowie lat 30-tych był największym portem przeładunkowym na Bałtyku i najnowocześniejszym w Europie.

Co zarzucam Korwinowi To, że jest populistą. Zaskoczony Obiecał smarkaczom zalegalizowanie marihuany, to ci nie oglądając się na nic „za lolki” będą głosować na niego, bo palikot stał się już obciachowy (nawiasem pisząc nie odpowiedziałeś na pytanie o poprzednie twoje wybory?). Zastanów się, czy po likwidacji powszechnych ubezpieczeń, państwowej służby zdrowia i oświaty, wystarczy ci tych twoich zaoszczędzonych podatków na leczenie i oświatę dla swojego potomstwa (bo pewnie planujesz jednak założenie Rodziny), tudzież nad tym czy dasz radę pracować do śmierci (bo przy zarobkach i kosztach życia ciężko ci będzie odłożyć).
Z tą prawdą u Korwina jest jak z góralską teorią poznania wg ks. Tischnera „moja prowda, tyz prowda i g…o prowda”.

[…] Ja nie widzę związku z tamtym okresem dzisiaj, bo dziś mamy inne problemy nie walczymy o barwy, hymn i swobody etniczne, tylko jako już ukształtowany naród w ukształtowanym państwie będących w strukturach NATO UE etc, chcemy się bogacić, chcemy, żeby pieniądze w podatkach nie były nam odbierane, żeby wynagrodzenie nie zawierało 64% PODATKÓW! żeby przedsiębiorstwa opłacało się otwierać, żeby ludzi opłacało się zatrudniać, dlatego, że własnie to sprawi że ludzie będą się bogacić, bo wartość na drzewach nie rośnie! Wtedy może nie trzeba będzie wyjeżdżać na gary do UK za lepszym życiem. A ci którzy wierzą w bajki pt: "500 zł wam dam bo wybory idą, tu wyrównamy, bogatym zabierzemy i wam damy" to są po prostu ludzie naiwni, bo historia i ekonomia mówi od dawna jasno klarownym przekazem statystycznym: Zapłacą za to właśnie oni... ci biedni. […]

Tylko, że z UE to raczej Twój idol chce wyjść, więc może zanim kogoś zaczniesz pouczać to sam zapoznaj się z poglądami swojego „guru”.
Owszem 500 zł comiesięcznego dodatku rodzinnego na drugie i każde kolejne dziecko, jest dość kontrowersyjnym pomysłem i osobiście sądzę, że niemożliwym do zrealizowania. Jednak w jakiś sposób trzeba dać impuls do wzrostu dzietności i zahamowania kryzysu demograficznego w Polsce. Nie ma to jak wyciągnąć najbardziej kontrowersyjny punkt programu i na jego podstawie próbować obśmiać całość. Iście wybiórcze (czyt. michnikowe) metody.
Są w programie PiSu lepsze i gorsze pomysły, w sposób obiektywny i interesujący podjął się analizy ich części Ladek1989 (choć gdybym miał czas popolemizowałbym w niektórych fragmentach -> jak choćby w krytyce pomysłu przywrócenia prokuratury pod ministra sprawiedliwości), jednak przynajmniej jest to jakiś program w przeciwieństwie do konkurencji (tutaj już nie wspominając o twoim „guru”, mam na myśli zarówno rządzących jak i obecną „opozycję” parlamentarną), która nie przedstawia żadnych konkretów.

[…] Ja do nikogo nie chcę przekonywać, bo uważam, że każdy walczy o swój interes i jest sam przed sobą za to odpowiedzialny. Jak chce być biedny to będzie biedny. Jak chce być bogaty, to będzie robił wszystko żeby być bogaty. Dlatego zostawiam ci i tobie podobnym decyzję. Mogę natomiast wyrazić swoją opinię, że zostaje nam wiara w zbawienie poprzez socjalistyczne rządy obecnych partii politycznych z góry skazane na niepowodzenie(Nie bez powodu przytaczane są tutaj metafory Hitlera, Stalina, Gomułki i innych) lub danie szansy czemuś, lub komuś nowemu, kto być może znajdzie receptę na to, że będziemy państwem konkurencyjnym. W obecnej sytuacji nic nam nie szkodzi, a będzie tylko gorzej -> vide pomysły Jarka
Dlatego polecam: http://youtu.be/n9iG7U0xbZk […]

Przecież twój „guru” jest w wielu kwestiach zwolennikiem pomysłów Hitlera. Chwali jego system podatkowy, autostrady, stwierdza, że był większym liberałem od Tuska czy Kaczyńskiego (który nie słyszałem aby aspirował do miana liberała) i „walczył o cywilizację europejską”, mało tego… raczy domniemywać, że Hitler nie miał świadomości o Holocauście.

[…] P.s Najpierw pasowałoby się dowiedzieć co to jest Fannie Mae poznać jej historię i jaki skutek przyniosła taka polityka wprowadzona przez rząd a potem szukać powiązań między okresami międzywojnia z dzisiejszymi czasami i zarzucać mi brak wiarygodności

Niesamowity jest poziom twojej arogancji.
Skoro tak dobrze znasz historię FNMA to zastanów się dlaczego tak długo ta instytucja istniała w USA. Czy nie było tak przypadkiem dlatego, że jej działalność była dla USA korzystna Tani kredyt dał gospodarce amerykańskiej zastopowanej wielkim kryzysem lat 30-tych impuls do wydobycia się z dołka.
Skąd się wzięły 70 lat później problemy FNMA? Czy nie stało się tak przez chciwość ludzką, a mówiąc wprost przez korupcję i wirtualną księgowość? A przecież to właśnie za najważniejszego wroga dla rozwoju gospodarczego uznaje Kaczyński i z tym skutecznie walczył w okresie swoich rządów pomimo medialnej nagonki zagrożonych w swoim dotychczasowym poczuciu bezkarności urzędasów, celebrytów i lewusów.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 17.02.2014 o godz. 22:58.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 18.02.2014, 11:13
Cytat:
Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia, 4-latki powinny uczyć się w przedszkolu masturbacji. Standardy WHO popiera Agnieszka Kozłowska-Rajewicz, pełnomocnik rządu ds. równego traktowania i chce je wprowadzać w Polsce

Radość i przyjemność z dotykania własnego ciała, masturbacja w okresie wczesnego dzieciństwa - w wieku 0-4 lat", "Podstawowe wiadomości dotyczące antykoncepcji - w wieku 6-9 lat", "Różne metody antykoncepcji i ich stosowanie, mity dotyczące antykoncepcji - w wieku 9-12 lat" - oto wybrane fragmenty z programu WHO, którego tytuł brzmi "Podstawowe zalecenia dla decydentów oraz specjalistów zajmujących się edukacją i zdrowiem". Zawarte tam standardy wychowania seksualnego określają, co dzieci i młodzież - w zależności od wieku - powinny wiedzieć i rozumieć.

Wytyczne z programu WHO rząd już przyjął, a minister edukacji Joanna Kluzik-Rostkowska zapowiedziała wprowadzenie edukacji seksualnej do szkół.

Proponuję żeby nauczaniem zajął się Trynkiewicz ...

4 letnie dzieci ... kogoś kompletnie pojebało
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.02.2014, 14:48
Kiedy my się obudzimy i roz..my to dziadostwo? - nie ważne czy siłowo czy pokojowo. Wchodzą nam na głowy a my patrzymy i co najwyżej powiemy "ho ho ale mi dają popalić, nieźle mnie w chuja robią". Przykre to jest
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.02.2014, 21:27
A tym czasem Tusk podczas odwiedzin Opolszczyzny zdaniem miejscowych Niemców, umacniał niemieckość regiomu :

http://wpolityce.pl/wydarzenia/74523...ej-przeszlosci
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.02.2014, 04:44
Zdaje się, że służby przygotowują informacyjnie Świat, na wariant śmierci głowy państwa ukraińskiego. http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-on...a-wojnie/f6rjc
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.02.2014, 12:40
Szpen- powtórzę jeszcze raz bo widzę, że do Pana nie dotarło ...

Samą petycję w sprawie TV Trwam podpisało 2,5 miliona Polaków którzy nie bali się podać swoich pełnych danych osobowych, do tego około 200 marszów w całym kraju- setki tysięcy uczestników z największą manifestacją do tej pory w Polsce "Obudź się Polsko".

Te liczby mówią same za siebie !

Gdyby mi ktos podsunal petycje do podpisania to bym podpisal mimo, ze TV Trwam nie ogladam. Po prostu uwazam, ze powinna miec swoje miejsce na Multipleksie i tyle.
Badania telemetryczne wskazuja, ze ogladajacych TV Trwam mozna liczyc, co najwyzej w setkach tysiecy no ale one sa pewnie zmanipulowane przez Tuska a ogladajacych jest naprawde z 50 milionow...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 19.02.2014, 12:43
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Proponuję żeby nauczaniem zajął się Trynkiewicz ...

4 letnie dzieci ... kogoś kompletnie pojebało

Skad masz ten cytat? Najlepieuj daj od razu link do wyycznych WHO bo mi tu smierdzi Niezalezna.pl albo Rydzykiem
Drozd
Senior Member

Stary 19.02.2014, 12:58
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Gdyby mi ktos podsunal petycje do podpisania to bym podpisal mimo, ze TV Trwam nie ogladam. Po prostu uwazam, ze powinna miec swoje miejsce na Multipleksie i tyle.
Badania telemetryczne wskazuja, ze ogladajacych TV Trwam mozna liczyc, co najwyzej w setkach tysiecy no ale one sa pewnie zmanipulowane przez Tuska a ogladajacych jest naprawde z 50 milionow...
Pewnie że byś podpisał ... i podał swoje dane. Choć Rydzykiem ci śmierdzi. Prawdziwy idealista.

Bardzo jestem ciekawy skąd biorą się dane do badań telemetrycznych. Czy czasem nie z tego samego źródła co do badań sondażowych .

Ja na Trwam oglądam wiadomości, nic więcej nie trzeba na początek.
Hej Nasz TS !!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.02.2014, 13:19

Ja na Trwam oglądam wiadomości, nic więcej nie trzeba na początek.
Ja dokładnie robię to samo, od momentu wejścia tej telewizji na multipleks. Można w wiadomościach zobaczyć to czego próżno szukać w rezimowej TV, czyli wiadomości z Polski dotyczących przemilczanych tematów przez rządowe telewizje. Zresztą ostatnio niemal zwymiotowałem gdy zobaczyłem główny news, od którego zaczęły się Wiadomości i śliskiego Kraśkę wchodzącego bez mydła Tuskowi, który przypadkowo znalazł się w Zębie (rodzinnej miejscowości Kamila Stocha) przewieziony zapewne helikopterem z Warszawy po to aby wysłuchać banałów na temat sportu, w chwilę po zdobyciu przez niego drugiego złota.
Drozd
Senior Member

Stary 19.02.2014, 13:59
prof. Gliński trafnie podsumował...

Bojkot Donalda Tuska

Cytat:
Propozycja podjęcia debaty, złożona przez premiera Donalda Tuska Jarosławowi Kaczyńskiemu, to wyłącznie ruch pozorowany. Platforma Obywatelska miała ponad sześć lat, by przeprowadzić cywilizowany dialog o politycznych priorytetach Polski z partiami opozycyjnymi i społeczeństwem. Wielokrotnie Prawo i Sprawiedliwość – a także i ja w trakcie konstruktywnego wotum nieufności wobec rządu Tuska – nawoływaliśmy do rozpoczęcia takich rozmów. Panu premierowi jednak jakoś nie starczyło do tego odwagi i ciągle zasłaniał się sztuczkami propagandowymi. Dzisiaj uważam, że debata z Donaldem Tuskiem nie ma sensu. Po tym, co zrobił na pogrzebie tragicznie zmarłej córeczki polskiego olimpijczyka nie powinno się podawać mu ręki. Nie rozmawia się z politycznymi nekrofilami. Tusk – który kilka godzin później był w stanie rechotać do kamer z powodu zupełnie innej kwestii – przekroczył dopuszczalne granice kulturowe. Jak długo społeczeństwo będzie cierpliwie patrzyło na te niepojęte zagrania rządowej propagandy?
http://niezalezna.pl/52035-bojkot-donalda-tuska
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.02.2014 o godz. 14:02.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 19.02.2014, 16:07
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Skad masz ten cytat? Najlepieuj daj od razu link do wyycznych WHO bo mi tu smierdzi Niezalezna.pl albo Rydzykiem
Raport Estreli - "projekt rezolucji w sprawie zdrowia reprodukcyjnego i seksualnego" z Komisji Praw Kobiet i Równouprawnienia PE.

http://www.europarl.europa.eu/sides/...DOC+XML+V0//PL
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 19.02.2014 o godz. 16:11.
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 19.02.2014, 16:32
No nie zupelnie...cytat ktory przytoczyl Kocur jest z Faktu. Oczywiscie nie raczyl przytoczyc sprostowania pod tekstem...czemu?

No to ja to zrobie:

"W dniu 18 lutego "Fakt" w artykule pt.: "Chcą uczyć dzieci masturbacji" opublikował nieprawdziwe informacje dotyczące stanowiska polskiego rządu i Pełnomocnika Rządu ds. Równego Traktowania wobec dokumentu "Standardy edukacji seksualnej w Europie" sporządzonego przez Biuro Regionalne WHO dla Europy. Fakt podaje nieprawdziwą informację, że rząd przyjął wytyczne zawarte w dokumencie WHO i że mają one stanowić "podstawę edukacji seksualnej w szkołach i przedszkolach". Wytyczne zawarte w dokumencie nie zostały przyjęte przez rząd ani nie są one wykorzystywane w tworzeniu ewentualnych programów edukacji seksualnej. Dokument WHO nie ma charakteru legislacyjnego i stanowi jedynie zbiór rekomendacji i standardów, które służą ekspertom jako jedno ze źródeł wiedzy o edukacji seksualnej.
Ponadto portal Interia.pl, powołując się na "Fakt", podał nieprawdziwą informację, że wytyczne WHO zostały przedstawione oficjalnie w czasie konferencji "Stop seksualizacji dzieci i młodzieży", którą zorganizowała Agnieszka Kozłowska-Rajewicz, Pełnomocnik Rządu ds. Równego Traktowania, dnia 12 lutego w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Standardy zawarte w dokumencie WHO nie zostały oficjalnie przedstawione ani zaaprobowane w czasie tej konferencji i nie stanowiły one przedmiotu spotkania. Konferencja ekspercka "Stop seksualizacji dzieci i młodzieży" dotyczyła zjawiska seksualizacji dzieci, które przejawia się m.in. w rosnącym dostępie dzieci i nastolatków do pornografii i innych treści natury seksualnej pojawiających w kulturze masowej. Eksperci wspólnie z Pełnomocnikiem Rządu ds. Równego Traktowania debatowali nad rozwiązaniami, które pomogłyby chronić dzieci przed tak rozumianą seksualizajcą. "

Kolejna sprawa:
Pod linkiem do strony PE jest projekt rezolucji datowany na 3 grudnia 2013...jak wiadomo projekt ten, jak i caly raport portugalskiej idiotki, zostal odrzucony przez PE chyba 10 grudnia 2013
Kolejna manipulacja?
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 19.02.2014 o godz. 16:57.
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 19.02.2014, 16:37
Macierenko o szachownicy Stocha:

- To oddanie hołdu tym, którzy polegli pod Smoleńskiem. To wspaniałe - powiedział "Super Expressowi" polityk.

Juz nawet kask chca zagospodarowac politycznie
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.02.2014, 17:10
Cytat:
prof. Gliński trafnie podsumował...

Bojkot Donalda Tuska

Cytat:
Propozycja podjęcia debaty, złożona przez premiera Donalda Tuska Jarosławowi Kaczyńskiemu, to wyłącznie ruch pozorowany. Platforma Obywatelska miała ponad sześć lat, by przeprowadzić cywilizowany dialog o politycznych priorytetach Polski z partiami opozycyjnymi i społeczeństwem. Wielokrotnie Prawo i Sprawiedliwość – a także i ja w trakcie konstruktywnego wotum nieufności wobec rządu Tuska – nawoływaliśmy do rozpoczęcia takich rozmów. Panu premierowi jednak jakoś nie starczyło do tego odwagi i ciągle zasłaniał się sztuczkami propagandowymi. Dzisiaj uważam, że debata z Donaldem Tuskiem nie ma sensu. Po tym, co zrobił na pogrzebie tragicznie zmarłej córeczki polskiego olimpijczyka nie powinno się podawać mu ręki. Nie rozmawia się z politycznymi nekrofilami. Tusk – który kilka godzin później był w stanie rechotać do kamer z powodu zupełnie innej kwestii – przekroczył dopuszczalne granice kulturowe. Jak długo społeczeństwo będzie cierpliwie patrzyło na te niepojęte zagrania rządowej propagandy?
Żal mi ciebie. Układ PO-PiS bawi się takimi jak ty. Tak, zero debat, po co? Lepsza jest kiełbasa przedwyborcza.
Sytuacja z tą debatą pokazuje dokładnie to jak Polacy są traktowani przez tych śmieci politycznych. Co to w ogóle ma być, że PO albo PiS robi jakąś łaskę, że do debaty nie chcą jedni bądź drudzy stanąć hahaha. "Polaczki nie zasłużyliście na debatę dwóch największych partii".
Przecież to nawet nie jest śmieszne. Za takie słowa powinien być kop w dupę i wydalenie ze sceny politycznej.

Nie wiem jak to ubrać w słowa. No wyobrażacie sobie, że stajecie do konkursu (wyborów) i nie chcecie się skonfrontować z największym rywalem? Przecież to czyste frajesrtwo i robienie sobie z zawodów (wyborów) jaj.
To się tyczy PiSu w tej kampanii jak PO, które z tego co pamiętam unikało debaty przed wyborami prezydenckimi.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.02.2014, 17:54
U nas już tak jest. W sumie jestem ciekaw czy nawet gdyby doszło do tej debaty (chociaż jak wiadomo szans na to nie ma) to czy odbyłaby się ona na merytorycznym poziomie.
Dla mnie osobiście kompromitacją jest to, żeby rzucać jakieś swoje żądania odnośnie formy debaty za pośrednictwem mediów. Przecież to od razu nie wygląda poważnie i śmierdzi zagrywką pod publiczkę.
Moim zdaniem obrzucanie się błotem za pośrednictwem mediów, nazywanie się nawzajem tchórzami jest po prostu żenujące i w obliczu tak poważnej sprawy jak służba zdrowia w Polsce, nie przystoi komuś kto stoi na czele rządu lub aspiruje do tego, żeby dopiero przejąć władze.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.02.2014, 18:22
Przecież to jest kolejna zagrywka pt. "debata o debacie", która służy zarówno jednej i drugiej stronie, a marginalizuje kanapy i przystawki przed wyborami do PE. Ani jednej, ani drugiej stronie nie zależy na debacie, a chodzi li wyłącznie o ożywieniu i przypomnienie obywatelom obrazu klinczu między dwiema głównymi siłami politycznymi. Zresztą mieliśmy dwa lata temu przed wyborami parlamentarnymi ten sam serial, który spełnił swoje zadanie i pomógł PO+PiS powrócić do poziomu 70% w wyborach marginalizując z jednej strony SLD, które uzyskało fatalny wynik, a z drugiej PJN, które skompromitowało się w wyborach.

Nie twierdzę, że PO jest na bezczela dogadane z PiS-em w tej kwestii, ale ostatnie 9 lat nauczyło jednych i drugich, że bez siebie nie mogą żyć, więc dalej kultywują tą tradycję wzajemnego podgryzania się kosztem konkurencji. W tym szaleństwie jest metoda.
Drozd
Senior Member

Stary 19.02.2014, 19:37
Jagul napisał(a):Wyświetl post
U nas już tak jest. W sumie jestem ciekaw czy nawet gdyby doszło do tej debaty (chociaż jak wiadomo szans na to nie ma) to czy odbyłaby się ona na merytorycznym poziomie.
Dla mnie osobiście kompromitacją jest to, żeby rzucać jakieś swoje żądania odnośnie formy debaty za pośrednictwem mediów. Przecież to od razu nie wygląda poważnie i śmierdzi zagrywką pod publiczkę.
Moim zdaniem obrzucanie się błotem za pośrednictwem mediów, nazywanie się nawzajem tchórzami jest po prostu żenujące i w obliczu tak poważnej sprawy jak służba zdrowia w Polsce, nie przystoi komuś kto stoi na czele rządu lub aspiruje do tego, żeby dopiero przejąć władze.
Słyszałeś o "pakiecie demokratycznym" który wymusza na władzy comiesięczne debaty w sejmie? Dlaczego rudy nie chce go przyjąć? Bo on potrafi debatować tylko o dupie maryni z klakierami za plecami.

Jarek podał termin debaty eksperckiej o zdrowiu, która odbędzie się z rudym czy bez...
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Stary 19.02.2014, 20:02
Bo on potrafi debatować tylko o dupie maryni z klakierami za plecami.

.
hehe, jest dokładnie odwrotnie. tusk chciał wyjść na solo, a Kaczka poleciał po kolegów. I jeszcze na bezczela wmawia, że to Donek tchórz.

pakiet demokratyczny możesz sobie wsadzić w dupe. niech Kaczka ruszy cztery litery i przyjdzie na RBN
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.02.2014, 21:55
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Jakie konteksty Chłopcze zawsze w każdej gospodarce były sektory strategiczne zarezerwowane dla państwa. W czasie kryzysu państwo starało się działać stymulująco na gospodarkę i to masz w tym polskim 20-leciu międzywojennym (gdzie kształtowano Polską gospodarkę -> śmiem twierdzić, że wbrew temu co tutaj piszesz jesteśmy mocno z tyłu w porównaniu z sytuacją sprzed wybuchu II wojny św.), także podczas wielkiego kryzysu w USA i w wielu innych przypadkach.

PKO, Poczta Polska, PKP człowieku jakie symbole, co ty pieprzysz? To były dochodowe przedsiębiorstwa. Port w Gdyni w połowie lat 30-tych był największym portem przeładunkowym na Bałtyku i najnowocześniejszym w Europie.
Nie wiem co ja pieprze, pieprze to co słyszałem, trochę historii się uczyłem za młodu gdzieś słuchałem opowieści jako gówniarz przekazywanych od dziadów i pradziadów, że w tamtych czasach człowiek chodził uradowany, że nie musi listów ruską pocztą słać, jeździć koleją niemiecką, tylko mógł to zrobić w polskich przedsiębiorstwach. To było dla ludzi ważne.
A co do portu - tak ale kto mówi, że nie był? Ani ja, ani Guru ani nikt.

Cytat:
Co zarzucam Korwinowi To, że jest populistą. Zaskoczony Obiecał smarkaczom zalegalizowanie marihuany, to ci nie oglądając się na nic „za lolki” będą głosować na niego, bo palikot stał się już obciachowy (nawiasem pisząc nie odpowiedziałeś na pytanie o poprzednie twoje wybory?). Zastanów się, czy po likwidacji powszechnych ubezpieczeń, państwowej służby zdrowia i oświaty, wystarczy ci tych twoich zaoszczędzonych podatków na leczenie i oświatę dla swojego potomstwa (bo pewnie planujesz jednak założenie Rodziny), tudzież nad tym czy dasz radę pracować do śmierci (bo przy zarobkach i kosztach życia ciężko ci będzie odłożyć).
Z tą prawdą u Korwina jest jak z góralską teorią poznania wg ks. Tischnera „moja prowda, tyz prowda i g…o prowda”.
Każdy polityk musi być trochę populistą w demokracji
On przynajmniej wierzy w to co myśli a nie kłamie bezczelnie jak obecni patriarchowie
Pomijając słuszność lub nie tego co będzie jak zniosą państwowe służby zdrowia etc, bo tego nikt nie wie, to jest rewolucja ta spowoduje jedno, że koszty życia spadną i zarobki się zwiększą.
A tak w ogóle. Jeśli udaje się całemu organizmowi społecznemu odłożyć, utrzymać się i w miarę bidnie jakoś wiązać koniec z końcem w momencie gdy urzędnik przejada każde 40 groszy z 1 naszej zarobionej złotówki+ podatki to wydaje mi się, że gdybyśmy mieli te 40 groszy więcej + podatki, to więcej moglibyśmy zdziałać sami, bo sami znamy nasze potrzeby i społeczeństwo byłoby zdrowsze, bo zmuszone do pracowania a nie egzystujące na zasiłkach

Cytat:

Tylko, że z UE to raczej Twój idol chce wyjść, więc może zanim kogoś zaczniesz pouczać to sam zapoznaj się z poglądami swojego „guru”.
Owszem 500 zł comiesięcznego dodatku rodzinnego na drugie i każde kolejne dziecko, jest dość kontrowersyjnym pomysłem i osobiście sądzę, że niemożliwym do zrealizowania. Jednak w jakiś sposób trzeba dać impuls do wzrostu dzietności i zahamowania kryzysu demograficznego w Polsce. Nie ma to jak wyciągnąć najbardziej kontrowersyjny punkt programu i na jego podstawie próbować obśmiać całość. Iście wybiórcze (czyt. michnikowe) metody.
No przecież ktoś za to musi zapłacić no... ty tego nie potrafisz zrozumieć? - To żeby 1 rodzina dostała 500 zł, to wszyscy muszą się złożyć na w wysokości 700 zł
Jak nie zrozumiecie, że o jakości życia i jego poziomie stanowi wartość jaką się produkuje potem spieniężoną, to dalej będziecie kupować manipulację odnośnie świadczeń socjalnych.
Sorry ale matematyki nie da się oszukać. Korwin jako jedyny obecnie lider partii politycznej w Polsce jest osobą która mówi sensownie na temat ekonomii. Ja nie patrzę na niego jak na guru kolego, tylko widzę, że jest wstanie zmienić podejście ludzi i polityków do spraw związanych z przyzwoleniem na marnotrawienie pieniędzy, które obecnie w Polsce i UE się dokonuje... Wszystkie państwa nie mają wzrostu gospodarczego. Zastanów się czemu? Kryzys? A może stonka ziemniaczana?

Cytat:
Są w programie PiSu lepsze i gorsze pomysły, w sposób obiektywny i interesujący podjął się analizy ich części Ladek1989 (choć gdybym miał czas popolemizowałbym w niektórych fragmentach -> jak choćby w krytyce pomysłu przywrócenia prokuratury pod ministra sprawiedliwości), jednak przynajmniej jest to jakiś program w przeciwieństwie do konkurencji (tutaj już nie wspominając o twoim „guru”, mam na myśli zarówno rządzących jak i obecną „opozycję” parlamentarną), która nie przedstawia żadnych konkretów.

On prowadzi politykę realną czyli podpicowanie obecnego systemu
Guru to raczej idea koncepcja. Nie wiadomo jaki skutek przyniesie, bo jest całkowicie odwrotna. Na pewno samo uwolnienie gospodarki z łapsk państwa spowoduje więcej wartości w naszych kieszeniach. A jak ludzie będą się leczyć i jak odkładać na emeryturę to nie wiadomo.
Zresztą dziś za kolorowo w tych sprawach nie ma.

Cytat:
Przecież twój „guru” jest w wielu kwestiach zwolennikiem pomysłów Hitlera. Chwali jego system podatkowy, autostrady, stwierdza, że był większym liberałem od Tuska czy Kaczyńskiego (który nie słyszałem aby aspirował do miana liberała) i „walczył o cywilizację europejską”, mało tego… raczy domniemywać, że Hitler nie miał świadomości o Holocauście.

A w 2010 popierał Jarosława Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich! Radzę słuchać uchem a nie brzuchem.
Jakby to przeczytał to by się obraził
http://youtu.be/bmiHZL_ua_8
od 0.30 i szczególnie 0.37
A tutaj to już CAŁKOWICIE powinien rozwiać twoje wątpliwości:
http://youtu.be/YE3x4-_M7FA?t=22m41s
od 22:40

Cytat:
Niesamowity jest poziom twojej arogancji.
Skoro tak dobrze znasz historię FNMA to zastanów się dlaczego tak długo ta instytucja istniała w USA. Czy nie było tak przypadkiem dlatego, że jej działalność była dla USA korzystna Tani kredyt dał gospodarce amerykańskiej zastopowanej wielkim kryzysem lat 30-tych impuls do wydobycia się z dołka.
Istniała bo ktoś na tym zarabiał. Proste
System ten był zmieniany przypominam.
Ostatnio edytowane przez palikot : 19.02.2014 o godz. 21:59.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów