|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|||
Teraz ja pomasakruje Program Pis: Cytat:
Freddie Mac i Fannie Mae bis' A potem frajerzy będą pytać jak żyć: Cytat:
Zapłacimy, oj zapłacimy ![]() Frajerzy
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.02.2014 o godz. 17:08.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Nie dawać kolego, tylko stworzyć fundusz, który na kredycie nie będzie zarabiał 40% tak jak banki. Tylko dbał o mieszkania dla młodych Polaków. Bankom oczywiście to nie w smak bo kto pójdzie do nich po kredyt? Tylko cymbał.
Rząd który zamiast nabijać kabzy krezusom stworzy przyzwoite warunki rozwoju zarówno państwu jak i jednostkom zawsze będzie wyśmiewany, oczerniany i posądzany o wszelkie niegodziwości. Bo wymknie sie z systemu okradania ludzi. Tak mozolnie tworzonego przez ponadnarodową finansjerę. Czyli zwyczajnych lichwiarzy. Rząd który pozwala okradać własnych obywateli(budowlanka przy autostradach) zadłuża się bez opamiętania i oddaje swoje kompetencje w każdej dziedzinie. Zawsze będzie "nowoczesny". ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
1. PiS planuje reformę Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Premier ma uzyskać prawo wydawania ministrom "wiążących poleceń" oraz uchylania ich aktów.
3. PiS chce ograniczyć rolę Ministerstwa Finansów "do strategicznego planowania finansowego oraz prowadzenia księgowości budżetowej państwa". Program zakłada powołanie nowych ministerstw: Energetyki, Integracji Europejskiej, Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej oraz Polityki Rodzinnej. To ostatnie przejęłoby zadania innych resortów związane z wspieraniem rodziny. 6. Minister sprawiedliwości ponownie pełniłby funkcję Prokuratora Generalnego. Program przewiduje głęboką reformę prokuratury. Minister uzyskałby prawo wizytacji sądów, badania skarg na ich działalność i wnoszenia apelacji nadzwyczajnej od każdego prawomocnego orzeczenia. Przysługiwałoby ono również Rzecznikowi Praw Obywatelskich. 7. Program zakłada powołanie Izby Wyższej Sądu Najwyższego, która rozpoznawałaby wnioski o rewizję nadzwyczajną w przypadkach "szczególnie bulwersujących" wyroków oraz postanowień prokuratorskich ws. umorzenia śledztwa lub odmowy jego wszczęcia. Już widzę ten jazgot niezależnej gdyby to PO chciała takie punkty wprowadzić, wszechmocny premier, polityk mogący sterować prokuratorami i sędziami i ich wyrokami, pełno nowych ministerstw 23. PiS postuluje odnowienie mediów publicznych: odejście od struktury spółek prawa handlowego i ich przekształcenie w instytucje wyższej użyteczności publicznej. Odnowienie mediów publicznych, czyli danie ciepłej posadki każdemu PiSowskiemu klakierowi, zresztą starczy spojrzeć gdzie pracowali ci obecni "niezależni" dziennikarze za rządów PiS Drozd, mój wpis nie jest skierowany do Ciebie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Bo posadki są przecież tylko dla POwskich klakierów...
wtedy jest ok...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Stąd też pozwól, że wrócę do swojego pytania czy COP powoływali i budowali "frajerzy" Frajer, frajerzy w ten sposób chcesz przekonać do Korwina potencjalnych wyborców |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Od wczoraj na multipleksie pojawiła się TV Trwam.
Nareszcie w polskich domach zagości rzetelny przekaz katolickiej telewizji ! Pewnie wiele osób z czasem przekona się do niej i zrezygnuje z oglądania mediów głównego nurtu dotychczas nie mając do niej dostępu lub znając ją tylko z kłamliwych komentarzy ...
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 19:55.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Serio, a co ?
Nareszcie katolicy będą mieli bezpłatny dostęp do programów religijnych.
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 20:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co to przesłuchanie ?
Tak myślę ja jak i miliony Polaków którzy podpisując się pod petycją i uczestnicząc w setkach marszy w całej Polsce wreszcie doczekali się swojego przedstawiciela który będzie bezpłatnie dostępny w całym kraju. Panom gosc2332 i Griszka30KR pewnie to przeszkadza ?
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 20:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie oddamy wam Telewizji Trwam
https://www.youtube.com/watch?v=Mnt2z3U14Ik obok TV Republika jedyna co mówi prawde |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zawsze była dostępna bezpłatnie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie każdy miał dostęp do satelity żeby ją oglądać, dlatego ludzie czasami wykupywali specjalnie pakiety różnych firm w której ona była, teraz każdy ma ją dostępną bezpłatnie w całym kraju.
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 20:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Ja nie widzę związku z tamtym okresem dzisiaj, bo dziś mamy inne problemy nie walczymy o barwy, hymn i swobody etniczne, tylko jako już ukształtowany naród w ukształtowanym państwie będących w strukturach NATO UE etc, chcemy się bogacić, chcemy, żeby pieniądze w podatkach nie były nam odbierane, żeby wynagrodzenie nie zawierało 64% PODATKÓW! żeby przedsiębiorstwa opłacało się otwierać, żeby ludzi opłacało się zatrudniać, dlatego, że własnie to sprawi że ludzie będą się bogacić, bo wartość na drzewach nie rośnie! Wtedy może nie trzeba będzie wyjeżdżać na gary do UK za lepszym życiem. A ci którzy wierzą w bajki pt: "500 zł wam dam bo wybory idą, tu wyrównamy, bogatym zabierzemy i wam damy" to są po prostu ludzie naiwni, bo historia i ekonomia mówi od dawna jasno klarownym przekazem statystycznym: Zapłacą za to właśnie oni... ci biedni. Ja do nikogo nie chcę przekonywać, bo uważam, że każdy walczy o swój interes i jest sam przed sobą za to odpowiedzialny. Jak chce być biedny to będzie biedny. Jak chce być bogaty, to będzie robił wszystko żeby być bogaty. Dlatego zostawiam ci i tobie podobnym decyzję. Mogę natomiast wyrazić swoją opinię, że zostaje nam wiara w zbawienie poprzez socjalistyczne rządy obecnych partii politycznych z góry skazane na niepowodzenie(Nie bez powodu przytaczane są tutaj metafory Hitlera, Stalina, Gomułki i innych) lub danie szansy czemuś, lub komuś nowemu, kto być może znajdzie receptę na to, że będziemy państwem konkurencyjnym. W obecnej sytuacji nic nam nie szkodzi, a będzie tylko gorzej -> vide pomysły Jarka Dlatego polecam: http://youtu.be/n9iG7U0xbZk ![]() P.s Najpierw pasowałoby się dowiedzieć co to jest Fannie Mae poznać jej historię i jaki skutek przyniosła taka polityka wprowadzona przez rząd a potem szukać powiązań między okresami międzywojnia z dzisiejszymi czasami i zarzucać mi brak wiarygodności
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.02.2014 o godz. 21:18.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie każe Panu oglądać TV Trwam, tylko proszę nie dyskryminować tych milionów Polaków którzy oglądają tą katolicką telewizję.
Mam nadzieję, że po wejściu na multipleks większość którzy dotychczas jej nie znali albo słyszeli kłamliwe komentarze na jej temat, oglądnie klika programów i się do niej przekona. ![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 20:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ,ja sam się przestraszyłem.A ta Twoja odpowiedź,mnie tylko w tym utwierdziła....
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Rzeczywiście, tragedia - siedzieć obok katolika, oglądającego TV Trwam... Jak Ty przeżyjesz z tą świadomością?
down. i kto tu jest "zeschizowany"?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 16.02.2014 o godz. 20:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest róznica pomiędzy katolikiem,a lekko zeschizowanym fanatykiem.I tu juz zycie zaczyna byc zagrożone.... :?
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie, już jestem lekko zeschizowanym fanatykiem
Griszka30KR- myślałem, że pogadamy na argumenty, ale jak ich zabrakło to zostają inwektywy z Pana strony ... Tak to już bywa z ludźmi z Pana otoczenia ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat ten fargment ze słowem zeschizowany był przykładem,a nie osobistą wycieczką do Twojej osoby.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gosc2332- samą petycję podpisało 2,5 miliona Polaków którzy nie bali się podać swoich pełnych danych osobowych, do tego około 200 marszów w całym kraju- setki tysięcy uczestników z największą manifestacją do tej pory w Polsce "Obudź się Polsko".
Te liczby mówią same za siebie !
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 22:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szpen- powtórzę jeszcze raz bo widzę, że do Pana nie dotarło ...
Samą petycję w sprawie TV Trwam podpisało 2,5 miliona Polaków którzy nie bali się podać swoich pełnych danych osobowych, do tego około 200 marszów w całym kraju- setki tysięcy uczestników z największą manifestacją do tej pory w Polsce "Obudź się Polsko". Te liczby mówią same za siebie !
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.02.2014 o godz. 22:31.
|
|
|