The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2014, 07:31
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Tutaj trafiłeś w sedno. Ja też ich kiedyś regularnie czytałem, ostatnio wchodziłem tylko na artykuły związane z Wisłą ale już się z tego powoli leczę. Bo to nie ma sensu - trzy ostatnie wpisy o Wiśle i trzy razy pojazd po Smudzie (że taktyczne zero itp) a do tego ten wspomniany artykuł o naszej nowei bazie treningowej przedstawionej tak jakbyśmy byli i tak 100 lat za Murzynami...
Jest w czym wybierać w necie więc chyba bez Tęczowego Krzysia da się wytrzymac heheh.
Nawet w wywiadzie z Cleberem starali się go naprowadzic aby powiedział coś negatywneo o Wiśle, smutne i to bardzo. A co do Smudy to niech spojrzą na ta potężną Legię, za Urbana co oni grali, meczy nie oglądałem ale wyniki świadczą o wszystkim. Tak jak ich kreują na największy klub w galaktyce i okolicach tak Legła zdeklasowała rywali o całe 5 pkt! słownie pięc!! gdzie drugi klub potentatem był za Lubańskiego, a trzeci przechodzi poważne problemy finansowe.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
BORYS96
Member

Od: 09.2006

Stary 20.01.2014, 23:01
A propos weszło:

http://i.imgur.com/GQA3bOv.jpg
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 20.01.2014, 23:24
wszedło nie czytam, nie cytuje, nie linkuje
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.01.2014, 20:42
Jak większość tutaj, mam odruchy wymiotne na widok stanowskiego. Ale wychodzę z założenia, że aby kogoś oceniać trzeba go znać. Po za tym trzeba śledzić co o nas tam piszą. Więc link do ciekawego artykułu :
http://www.weszlo.com/news/18287-Rap...ch_ciekawostek

Co najbardziej mnie w nim zaciekawiło ?

Już na wstępie zaznaczamy, że nie wszystko warto brać absolutnie na poważnie, zwłaszcza w przypadku najsłabszych lig z grupy trzeciej. No bo jak wytłumaczyć fakt, że według raportu najwięcej wyszkolonych w klubie zawodników miała wśród polskich ekip… Wisła Kraków? I to z wynikiem na poziomie 43,5 procent!? No właśnie nijak, dlatego też ostatnią grupę potraktowaliśmy z lekkim przymrużeniem oka.

Weszlaków tak bardzo boli, że ich kochana legia nie wypadała zgodnie warszawską propagandą o ich zajebistej szkółce, że muszą na wstępie podkreślić. Owszem cały raport jest super i ogólnie mnóstwo w nim ciekawostek, ale już grupa trzecia beee.
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.01.2014, 21:24
No cóż na ból dupy się nic nie poradzi. Teraz w każdym dniu jest jakaś zmianka o Wiśle ale wszystkie w sensie negatywny tu o Stilicu to o tych wychowankach tu o Smudzie w wywiadzie z Cleberem. Zaczyny to już w....iać nie tylko kibiców Wisły

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 26.01.2014, 21:50
Ano troszkę Krzysia zwyzywaliśmy to jest i jego odpowiedź, co było się stało gdybyśmy wygrali MP przed Legią, strach pomyśleć
.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.01.2014, 21:56
Ostatnio nawet lobbuje w necie idiotyzm, jakim nazywa pomysł organizacji przez nasze miasto zimowej olimpiady. Uparcie twierdzi ze to tylko nic innego jak wyjebanie publicznych pieniedzy w bloto. Jest przekonany ze Krakow tego noe udzwignie...

Wiec jesli nie my to kto? Warszawa? To ma sens, tym bardziej ze obiekty są ale wiadomo wymagaja modernizacji, tak jak np. K120 na Mokotowie...

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 26.01.2014, 22:08
Takimi komentarzami tylko karmimy tych patałachów. Każdy ma prawo do swoich poglądów i przekonań, niech oni żyją w przekonaniu, że Legia będzie nowym Realem i kij im w oka A skocznia piękna!
Ostatnio edytowane przez cfa : 26.01.2014 o godz. 22:11.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.01.2014, 23:53
wooojo napisał(a):Wyświetl post
Jak większość tutaj, mam odruchy wymiotne na widok stanowskiego. Ale wychodzę z założenia, że aby kogoś oceniać trzeba go znać. Po za tym trzeba śledzić co o nas tam piszą. Więc link do ciekawego artykułu :
http://www.weszlo.com/news/18287-Rap...ch_ciekawostek

Co najbardziej mnie w nim zaciekawiło ?

Już na wstępie zaznaczamy, że nie wszystko warto brać absolutnie na poważnie, zwłaszcza w przypadku najsłabszych lig z grupy trzeciej. No bo jak wytłumaczyć fakt, że według raportu najwięcej wyszkolonych w klubie zawodników miała wśród polskich ekip… Wisła Kraków? I to z wynikiem na poziomie 43,5 procent!? No właśnie nijak, dlatego też ostatnią grupę potraktowaliśmy z lekkim przymrużeniem oka.

Weszlaków tak bardzo boli, że ich kochana legia nie wypadała zgodnie warszawską propagandą o ich zajebistej szkółce, że muszą na wstępie podkreślić. Owszem cały raport jest super i ogólnie mnóstwo w nim ciekawostek, ale już grupa trzecia beee.
Wchodząc na ten portal dajesz im zarobić, a im tylko wyłącznie na tym zależy.
Nie wchodzić, nie czytać - będziecie zdrowsi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.01.2014 o godz. 00:10.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.01.2014, 13:31
Uboga Wisła testów się chwyta
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ej_bronil.html
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 29.01.2014, 21:51
cfa napisał(a):Wyświetl post
Wiesz co przez to co się dzieje ostatnio z Wesz(L)o i pisaniu pozytywnie głównie o Legii, nie chce mi się czytać tego portalu, a jeszcze nie dawno uznawałem ich za w miarę obiektywnych.
Niestety Stanowski wywodzi się z "Nasza Legia" więc o co ten cały szum. Tylko nie wiem po co pisać o nich tutaj, to pokazuje pewien kompleks wobec ległej i jej klakierów. Patrzmy na siebie, a inni niech sobie robią co chcą!
a gazeta.pl to inna jest moze? to samo. w zasadzie wszytskie oglnopolskie media sprzyjaja leglej.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 02.02.2014, 18:43
coni napisał(a):Wyświetl post
a gazeta.pl to inna jest moze? to samo. w zasadzie wszytskie oglnopolskie media sprzyjaja leglej.
Ale do pewnego czasu Weszło! było na prawdę ciekawym portalem, obiektywny, jak dopierdalał to każdemu ... teraz to już tylko głaskanie jakiś cyganów i nagonka na wszystko co nie z Warszafki.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.02.2014, 08:54
Kita twierdzi, że Wisle przeszło100 milionów € obok nosa
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 05.02.2014 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 05.02.2014, 09:09
Wojciechowski wersja beta.

W dawnych czasach jak zaczynał kupił w Szwajcarii klub Lozanna Sport i spuścił z ekstraklasy. Jakoś nikt milionów nie widział za to wszędzie były zaległości finansowe większe niż u nas.

Niech sobie kupi inny klub i pokaże że mu zależy.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 05.02.2014, 11:24
Przecież kupił inny klub i idzie mu póki co całkiem nieźle.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 05.02.2014, 11:37
Cytat:
W 1998 r. nabył Lausanne-Sport i bardzo mocno angażował się w prowadzenie klubu. – Siadał na ławce trenerskiej, co prezesom raczej rzadko się zdarza.
Zespół z Lozanny za czasów rządów Kity odniósł kilka spektakularnych sukcesów. Wywalczył Puchar Szwajcarii i wicemistrzostwo. Potem przyszły jednak złe czasy i w 2001 roku biznesmen pożegnał się z klubem, który popadł w bankructwo, nie dostał licencji na kolejny sezon i ostatecznie wylądował w czwartej lidze. Kibice z Lozanny obarczali za to Kitę za upadek, ale on zdecydowanie zaprzeczał tym oskarżeniom.

W 2007 r. kupił Nantes. Ośmiokrotny mistrz Francji nie byli wtedy drogi, kosztował według różnych szacunków między 8 a 10 mln euro. Umiarkowana cena wynikała pewnie też z tego, że po 44 latach nieprzerwanej gry we francuskiej ekstraklasie (do dziś to rekord Ligue 1) klub spadł z ligi.

Jeszcze gorzej układały się jego relacje z kibicami. Gdy klub spadał z ligi w 2009 r. domagali się jego odejścia, ale on był nieugięty. Nie przejmował się opiniami o „Kitastrophe” ani wulgarnymi wyzwiskami, nieraz o ksenofobicznym charakterze. – Gdy przyszedłem do Nantes jego sytuacja była dużo gorsza niż myślałem. Obrażali mnie, mówili, że jestem psychopatą. Ale ja miałem swój projekt – opowiadał francuskim mediom.

Polski biznesmen wychodzi z założenia, że sam musi w klubie wszystkiego doglądać i nie może żadnemu z pracowników, także trenerowi, dać za dużo swobody. Żaden szkoleniowiec nie miał z nim łatwo.

Zatrudnienie kolejnych trenerów nic nie dawało i szybko tracili pracę. W trzech sezonach pracowało łącznie pięciu trenerów, a Nantes nie tylko nie otarło się nawet o awans, ale bywało zagrożone spadkiem do trzeciej ligi. Dopiero powrót Der Zakariana wszystko zmienił.
Gość ma charakter gorszy niż Filipiak. Nie wiem, który trener by sobie pozwolił tak się wpieprzać do ustalania składu.

Edit: spoko
Ostatnio edytowane przez Kocur : 05.02.2014 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Stary 05.02.2014, 11:41
Nie mówię, że wolę go od Cupiała, odniosłem się tylko do ostatniego zdania. Kupił Nantes i idzie mu całkiem przyzwoicie, zważywszy, że są przecież beniaminkiem.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.02.2014, 11:44
A Kicie przeszedł koło nosa wspaniały klub z tradycjami i niesamowitymi kibicami.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 05.02.2014, 11:58
Taka ciekawostka.
Cytat:
dy grałem w Wiśle, on opłacał mój kontrakt. Wisła płaciła tylko tysiąc euro miesięcznie na moje mieszkanie. Niebawem ich drogi się rozeszły. Po znakomitym sezonie 2002/03, gdy Kuźba strzelił 21 goli w lidze i błyszczał w pucharach (Wisła wyeliminowała wtedy Parmę i Schalke) nie mógł narzekać na brak zainteresowania. – To była dziwna sytuacja. Miałem konkretną propozycję z Olympiakosu, ale pan Kita zadzwonił, że jest oferta z Perugii. Tyle że włoska opcja stała pod dużym znakiem zapytania. Wybrałem więc Olympiakos. Pan Kita był bardzo niezadowolony z mojej decyzji i wtedy się rozstaliśmy. Od 10 lat z nim nie miałem żadnego kontaktu – ujawnia Kuźba.
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 05.02.2014, 13:54
http://ekstraklasa.net/ouadja-branco...e17d471d65abcf
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.02.2014, 08:17
Cytat:
Z informacji "Dziennika Polskiego" wynika, że słynny krakowski pseudokibic "Misiek" poprowadzi siłownię w tzw. nowej hali Wisły Kraków przy ul. Reymonta. Ma ona zacząć działać w najbliższych tygodniach.

Co ciekawe, przedstawiciele TS Wisła nie widzą żadnego problemu w kontaktach z człowiekiem, który w 1998 r. podczas meczu Wisły z Parmą rzucił nożem w głowę włoskiego piłkarza Dino Baggio. Drużyna z Krakowa została przez to wykluczona na rok z rozgrywek europejskich, co przyniosło nie tylko ogromne straty finansowe, ale także sportowe. Wisła była wtedy w bardzo dobrej formie i mogła powalczyć w Lidze Mistrzów.

Robert Szymański, wiceprezes TS Wisła w rozmowie z nami przyznał, że siłownia będzie nosić nazwę "White Star Power". - Nie potwierdzam jednak ani nie zaprzeczam, że firma, która poprowadzi tę działalność, jest powiązana z kibicem, o którego pan pyta - stwierdził Szymański. Przyznał jednak wprost, że nie widziałby nic złego w tym, by to "Misiek" prowadził siłownię. - Zdaję sobie sprawę z przeszłości tego pana. To jednak odbywało się kilkanaście lat temu i on odsiedział swoje. Poza tym, gdy przychodzi ktoś i płaci solidne pieniądze za wynajęcie pomieszczeń, to jest to w naszym interesie. Nie będę pytał, kto jest z kim powiązany - argumentuje Szymański.

Sęk w tym, że podejrzana działalność Pawła M. ps. Misiek to wcale nie tak odległa przeszłość. W marcu 2011 r. dostał zarzut posługiwania się podrobionym dowodem osobistym oraz oszustw na szkodę wypożyczalni samochodów. Później pseudokibic wraz z kolegami wpadł w ręce funkcjonariuszy za kradzież maczet w supermarkecie. Miał pojechać je kraść luksusowym porsche należącym do sponsora jednej z drużyn Towarzystwa Sportowego "Wisła".

Nową siłownię, którą ma poprowadzić "Misiek" już teraz promują na facebooku przedstawiciele nowej sekcji bokserskiej klubu TS Wisła Kraków, która działa pod nazwą "Trenuj Sporty Walki".

"Siłownia White Star Power będzie miała w swojej ofercie zniżki dla członków sekcji TSW. [...] pomysłodawcy i wykonawcy pozostają ci sami - czyli my, kibice Wisły, a dodatkowo podobny profil działalności sprawi, że na pewno będą to w pewien sposób bratnie miejsca" - czytamy na facebooku sekcji boksu. W internecie nietrudno znaleźć też komentarze, że oba projekty mają jeden cel. "Przecież to nie jest robione dla zysków, tylko, żeby kibic Wisły rósł w siłę, umiał się nap***ć i godnie reprezentował Wisłę na ulicy, stadionie, wyjazdach i poza granicami kraju" - czytamy na fanpage'u "Gra w Wiśle to honor, nie obowiązek".

Sprawy nie chciał komentować prezes TS Wisła Ludwik Miętta-Mikołajewicz. Zaznaczył, że nie ma czasu na rozmowę.
Jacek Bednarz, prezes zarządu Wisły Kraków SA odesłał nas do swojego rzecznika. - Towarzystwo Sportowe Wisła prowadzi niezależną od nas działalność, więc nie będziemy komentować kwestii siłowni - skwitował Maks Michalczak, rzecznik Wisły Kraków Spółka Akcyjna.

Dr Dariusz Tworzydło, ekspert ds. public relations nie ma zaś wątpliwości, że jeśli "Misiek" otworzy na Wiśle siłownię, to klub może wizerunkowo dużo stracić.

Dziennik walczy z wyborczą o miano najgłupszego artykułu
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 08.02.2014, 17:33
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Dziennik walczy z wyborczą o miano najgłupszego artykułu

Nie zmienia to faktu, że na pierwsze miejsce w wyścigu o palmę pierwszeństwa wysunął się TS. Nie jest to "kaczka dziennikarska" bo od dawna wiadomo jak jest. Klub strzela sobie samobója marketingowego. Ok, wiem, nie ma kasy a pieniądze nie śmierdzą tylko czy nowi właściciele siłowni zrównoważą 1/10 tej kasy która w takiej sytuacji na pewno się nie pojawi w klubie? Która firma komercyjna wesprze jakąś sekcję stając chcąc nie chcąc w jednym rzędzie z bohaterem zamieszania? Can Pack już od dawna zastanawia się nad swoją obecnością i nie jest to wynikiem kłopotów finansowych bo sytuacja firmy jest stabilna.
PS Pomijam fakt, że można to było zarejestrować na psa sąsiada ale cóż - widocznie zbyt to skomplikowane.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.02.2014, 21:06
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nie zmienia to faktu, że na pierwsze miejsce w wyścigu o palmę pierwszeństwa wysunął się TS. Nie jest to "kaczka dziennikarska" bo od dawna wiadomo jak jest. Klub strzela sobie samobója marketingowego. Ok, wiem, nie ma kasy a pieniądze nie śmierdzą tylko czy nowi właściciele siłowni zrównoważą 1/10 tej kasy która w takiej sytuacji na pewno się nie pojawi w klubie? Która firma komercyjna wesprze jakąś sekcję stając chcąc nie chcąc w jednym rzędzie z bohaterem zamieszania? Can Pack już od dawna zastanawia się nad swoją obecnością i nie jest to wynikiem kłopotów finansowych bo sytuacja firmy jest stabilna.
PS Pomijam fakt, że można to było zarejestrować na psa sąsiada ale cóż - widocznie zbyt to skomplikowane.
IMHO lepiej żeby prowadził siłownię, niż sklep z narzędziami ogrodniczymi.

A tak na serio - niby jest coś takiego jak resocjalizacja, więc może dajmy człowiekowi żyć i pracować uczciwie? Nie widzę żadnej szkody w prowadzeniu siłowni, wręcz przeciwnie - jest to działanie społecznie pożyteczne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.02.2014 o godz. 21:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2014, 09:46
Wolałbym żeby jednak resocjalizował się gdzieś bardziej obok TS niż w jego centrum. Pomijam moje zdanie na temat jego aktualnego stopnia resocjalizowania. Nie wydaje mi się, że to dobry pomysł aby takie postacie tworzyły "Wiślacką Rodzinę".
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 09.02.2014, 12:51
Dz.P::
"Dr Dariusz Tworzydło, ekspert ds. public relations nie ma zaś wątpliwości, że jeśli "Misiek" otworzy na Wiśle siłownię, to klub może wizerunkowo dużo stracić. "

.a może .... zyskać ?.
Przypomina mi się awaria na jednym z wyciągów narciarskich w tamtym roku. "Kompromitujące" relacje z akcji ściągania narciarzy obiegły wszystkie serwisy informacyjne .. po czym w następnych tygodniach ośrodek narciarski pękał w szwach bo pół Polski się o nim dowiedziało ....
ot takie czasy...
nie ważne czy pisze źle czy dobrze ....
A co do Miśka ..... są wg mnie jednostki intelektualnie niereformowalne .. i nie mogę wyjść z podziwu jak tacy goście ciągle nieźle funkcjonują ... urok osobisty czy co ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.02.2014, 13:19
Są tematy których się nie porusza i to własnie jeden z nich, więc ...
Niech kazdy zajmie się tym w czym jest dobry, lub co wychodzi mu najlepiej (oprócz narzekania), nie wchodząc w kompetencje innych, a Wisła będzie rosła w siłę i zawsze będzie wielka.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 09.02.2014, 13:33
Ku chwale Wisły !
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.02.2014, 17:32
Pomijając całą otoczkę właścicielsko-wizerunkową...

Siłownia i TSW to moim zdaniem jedno z najlepszych działań, w które włączyło się SKWK ostatnimi czasy. Pomysł niby banalny, ale jak widać wiele lat trzeba było czekać, żeby ktoś go zrealizował.
- wiślacka brać się zjednoczy chodząc na te same zajęcia, na tę samą siłkę regularnie, a nie spotykając się tylko na spotkaniach SKWK
- wiślacka brać się ruszy sprzed kompów i zacznie godnie nas na zewnątrz reprezentować
Szacun!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 15.02.2014, 15:36
Sędzia Tomasz Musiał o tradycyjnym szkoleniu dla piłkarzy:
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...pilkarzom.html
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 17.02.2014, 17:56
Skończcie majaczyć bo połowa z Was nigdy na żadnym meczu sekcji TS w hali nie była, chyba że na futsalu bo darmowy, a druga połowa pyta gdzie się znajduje hala Wisły

Cytat:

Zdeklarowane i niewierne płaczki

Żyjemy w kraju, gdzie rządzą politycy-populiści, którzy pod wpływem „brukowców” zrobią wszystko, żeby zaistnieć medialnie. Przykładem tego jest artykuł zdeklarowanego kibica sąsiadki, niejakiego Arkadiusza Maciejowskiego, który ujawnia, że Wisłę przejęli kibice... Wisły. Przepraszamy, a kto ma rządzić w Wiśle, panie redaktorze? Bliscy panu kibice?!

Tak – w Wiśle rządzą kibice Wisły, którzy społecznie, bez wynagrodzenia, ratują ją za swoje prywatne pieniądze. Przejęli zadłużony klub tuż przed jego upadłością. Klub ze 108-letnią tradycją, która była w rękach wierzycieli i skończyłaby jak drużyna z drugiej strony Błoń, która już dawno upadła. Właśnie ci kibice nie poszli płakać pod magistrat, żeby ich ratowano, tylko zabrali się do pracy jak prawdziwi mężczyźni, a nie płaczące niewiasty. Z 4,5 mln długu zostało już tylko 1,8 mln, a klub nadal się rozwija... Powstała Akademia Piłkarska, nowe boiska, nowe sekcje (łącznie 15; to największy klub w Polsce!), prawie 2000 zawodników z czego około 1500 to dzieci.

Ci „źli kibice” spłacają długi poprzedników ryzykując swoim majątkiem, restrukturyzują, rozwiązują niekorzystne umowy z wierzycielami i dłużnikami, remontują przestarzałe obiekty i jednocześnie rozwijają działalność sportową. Jednak pojawiają się płaczki, którym te działania się nie podobają, bo sami nic nie potrafią zrobić poza pisaniem bredni. Im chętnie z pomocą przychodzą kolejne płaczki z magistratu, jak zdeklarowany kibic drużyny z Kałuży, radny Stawowy, który rządzi w mieście i głosuje za budżetem, a nie wie ile dotacji otrzymuje największy klub sportowy w Krakowie! Panie Stawowy – dotacja z miasta to 1% całego rocznego budżetu Wisły. Jeżeli nie wie tego osoba, która niejako decyduje o losach miasta Krakowa, to o jakich jej kompetencjach do tego możemy mówić? Do tego na każde zawołanie przyłącza się radny Pilch, pracownik Chemobudowy, który – o ile widzi w tym swój interes – zawsze chętnie dołączy do każdego, kto da więcej.

Tych płaczków można zrozumieć, że mają w tym swój prywatny interes, żeby szkalować Wisłę, ale Żurawski i Fedorowicz?! Ten pierwszy chce uciec z Wisły i Krakowa do Brukseli z list SLD, więc widać, że nie ma zahamowań. O ile ten brak zahamowań pomagał na boisku, to widać, że szkodzi poza nim i bycie ambasadorem Wisły przerosło go jako człowieka, który powinien być wyrzucony z klubu za próbę ucieczki oraz publiczne krytykowanie swoich kibiców. Panie Maćku – w ten sposób nie przejdzie pan do historii Wisły jako „Żuraw władca muraw”, ale najemnik uciekający przed kibicami Białej Gwiazdy.

Poseł Fedorowicz, który zasiadał wiele lat we władzach (radzie TS Wisła) i odpowiada za zadłużenie klubu, nigdy sam nie pomógł w niczym klubowi z Reymonta. Przychodzi na mecze za darmo, bo żal mu wydać 5 zł na bilet, aby wspomóc klub. Dodatkowo „lansuje się” na trybunach gestykulując i krzycząc jak jakiś pajac. Co więcej, często nawet nie proszony wciska się na duże imprezy klubowe. Ale co może robić niedoszły aktor, który mógłby zostać najwyżej statystą w trzecim rzędzie, a tak zagra w pierwszym rolę życia, w której zbiera głosy na wybory? Jednak po wyborach pamięta tylko o „swoim” Teatrze Ludowym, gdzie zatrudnia rodzinę i znajomych oraz bierze dotacje z miasta. Czy pan Fedorowicz pamięta, jak przychodził prosić o głosy kibiców, których teraz publicznie krytykuje? Zapamiętamy, panie pośle, przy najbliższych wyborach, które się zbliżają, więc proszę szybko biec na ul. Kałuży bo u nas jest pan persona non grata! Jedyny nie płaczący radny Lipiec skwitował sprawę szybko i treściwie: nie znam, więc się nie wypowiadam w tym temacie. Krótko i rzeczowo, bo co ma wiedzieć skoro sprawy nie zna od środka. Dlatego panowie – jak nie wiecie, jak jest naprawdę, to oceńcie po czynach, a nie samych słowach autora. Słowach, które są bez pokrycia i szkalują wizerunek Wisły.

W podsumowaniu, ten najgorszy kibic – według płaczków: sprawca całego artykułu – sławny „Misiek”, który 15 lat temu odsiedział swoje, a dziś prowadząc własną działalność gospodarczą remontuje nierentowną siłownię ze swoich pieniędzy firmowych. Wspiera też finansowo klub miesięcznie płacąc wysoki czynsz tytułem najmu. I to właśnie „Misiek” jest obiektem ataków ludzi, którzy żyją z pieniędzy publicznych i naszych podatków, a Wiśle nigdy nie pomogli. Płaczki krytykują osobę, która wspiera klub finansowo, bo jest jej wiernym kibicem. Właśnie tym różnią się prawdziwi kibice, którzy Wiśle naprawdę pomagają, od pseudokibiców - płaczków, którzy chętnie przyjdą za darmo na mecze, żeby się tanim kosztem „lansować”, a później, bez wierności, oddać się w całości płaczącej sąsiadce z brukowca...

[/b]
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/528...e-placzki.html
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów