The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2014, 16:14
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
Dobra skończcie z tym...

A swoją drogą przy kontuzji Jovanovicia obstawiam że Smuda postawi na Chaveza. Patrząc na jego grę w sparingach i te sprokurowane karne to mówię wam z czystym kontem z gliwic nie wyjedziemy...
Może Smuda jakoś dotrze do Chaveza i wbije mu do głowy, że śnieg topnieje i nici z sanek

Wesoło nie jest, ale wątpię by przesuwał Bunozę na środek obrony. Wątpię też aby miał tak grać inny młodziak, który do tej pory siedział na ławce. Zważywszy, że Chavez przepracował cały okres przygotowawczy, wydaje się być naturalnym kandydatem na swoją nominalną pozycję. Franz nie miał wyjścia, musi mu zaufać i wystawić Pastora w podstawowym składzie.
What's new?

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.02.2014, 17:35
Prowizorka, bieda aż piszczy.

Lata mijają a w tym temacie nic się nie zmienia.
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.02.2014, 17:40
bieda jest to fakt ale czy madre jest testowanie x zawodników przez dosc dlugi okres zeby pozniej ich odesłac? przeciez tez kosztuje utrzymanie tego zawodnika na testach. i takie testy byly by zrozumiale gdybysmy po nich kontraktowali graczy a w 99% tak nie jest, te testy sa chyba tylko po to zeby byly.
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.02.2014, 17:40
Ja bym chętniej widział tam Urygę, bo z chłopaka może coś być, ale Chaveza musimy "wypchnąć" z klubu, więc niech gra i się pokazuje, a nuż go jeszcze do Soczi weźmie
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.02.2014, 18:19
otoz to bieda w klubie to warto by bylo dawac szanse tym mlodym zawodnikowm ktorzy jakies perspektywy maja
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 06.02.2014, 19:06
Priorytetem, to jest pozbyć się Chaveza. Gdyby zarabiał na poziomie szatni, to spoko, ale on chyba wyciaga teraz najwięcej, a od pół roku zagrał w ilu meczach? On musi odejść, choćby za darmo, ale niech zejdzie nam z listy płac.
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 06.02.2014, 19:39
za darmo ?o czytm ty mówisz? w naszej sytuacji lepiej jak wzięlibyśmy za niego 300 ojro niż puścili za darmo...
Przecież to reprezentant Hondurasu Sęk w tym żeby ktoś dał te 300, ale bądźmy dobrej nadziei
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.02.2014, 20:10
U szaweeza chodzi bardziej o kupca,a nie o kwotę transferu. Jeżeli ktokolwiek chętny się znajdzie w lecie(OBY) to puszczą go po pieniądzach,byleby z pensji jego zejść. Nikt nie marzy o 300 tys. euro bo to można między bajki wsadzić...
Lato widzę się zapowiada dużo bardziej ciekawie niż zima u nas. Pójda Bunoza i Chavez i zostaniemy z asami pokroju Czekaja,Urygi czy Nalepy.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.02.2014 o godz. 20:14.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.02.2014, 20:49
^^ Ja bym Cheveza tak szybko nie skreślał, chce pojechać na Mistrzostwa Świata więc ma motywacje do dobrej gry.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.02.2014, 21:10
Co to znaczy, motywacja do dobrej gry? Chęć szczera zrobi z niego oficera? Ja tam boję się tego jego przemotywowania. Dwa razy więcej skoszonych w naszym polu karnym i dwa razy więcej czerwonych kartek. Wolałbym, żeby się już motywował wśród Chińczyków.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.02.2014, 21:49
Osman Chavez statystyki za 2012/2013 a więc kiedy grał najwięcej:
18 występów w lidze
15 występów po 90 minut
1 występ 60 minut
1 występ 53 minuty
1 występ 6 minut (wszedł w końcówce)
Razem 1469 minut
8 żółtych kartek (co 183 minuty czyli rzadziej niż raz na 2 mecze!!!)
1 czerwona kartka
2 gole

To jest ten koszący i otrzymujący czerwone kartki?
Trochę uczciwości, proszę...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.02.2014, 22:43
FraMat,

1) To było w zeszłym sezonie.
2) Statystyka nie uwzględnia liczby bramek, które delikatnie rzecz biorąc zaj**ał.
3) Koszący może nie, ale już nie myślący na boisku, to bliższe strwierdzenie... Poza tym on ani nie szybki, ani zwotny, ani też umiejący wyprowadzić piłkę zawodnik... Niestety daje trochę za mało w stosunku do pieniędzy w niego zainwestowanych...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 06.02.2014, 23:25
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
za darmo ?o czytm ty mówisz? w naszej sytuacji lepiej jak wzięlibyśmy za niego 300 ojro niż puścili za darmo...
Przecież to reprezentant Hondurasu Sęk w tym żeby ktoś dał te 300, ale bądźmy dobrej nadziei
Powiem Ci dlaczego... Bo nikt go nie chce, a zarabia tyle, że kasa z jego transferu to starczyłaby pewnie na jego 5 pensji i tyle.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.02.2014, 23:28
TRNKRN napisał(a):Wyświetl post
FraMat,

1) To było w zeszłym sezonie.
Tak.
Przyjąłem poprzedni sezon, bo Chavez w nim grał, w przeciwieństwie do obecnego.
W sezonie 2010/2011 Chavez wystapił przez 1890 minut i otrzymał,
uwaga...
uwaga...
uwaga...

2 żołte kartki (słownie : DWIE)

w sezonie 2011/2012 było to odpowiednio:
1421 minut i 2 żołte kartki (słownie: DWIE)
2) Statystyka nie uwzględnia liczby bramek, które delikatnie rzecz biorąc zaj**ał.
Czyli ile?
Masz tę statystykę?
3) Koszący może nie, ale już nie myślący na boisku, to bliższe strwierdzenie... Poza tym on ani nie szybki, ani zwotny, ani też umiejący wyprowadzić piłkę zawodnik... Niestety daje trochę za mało w stosunku do pieniędzy w niego zainwestowanych...
A ile razy Chavez był w 11 kolejki?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.02.2014, 23:51
Chavez w formie, regularnie grający, bez przerw spowodowanymi wyjazdami na kadrę to najlepszy obrońca w lidze i tego zdania będę się trzymał. Nie wiadomo co z Głowackim i Jovą, następny sezon możemy zaczynać z nową parą środkowych obrońców.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.02.2014, 00:22
Ja też mam w pamięci te jego sprinty powrotne przy kontrach przeciwników. Ile razy słyszałem z ust Węgrzyna, że Chavez to naprawde bardzo szybki stoper jak na swoje warunki fizyczne. Było to jednak widać wtedy jak regularnie grał i dostawał wiele szans od Maaskanta... Jak gra sporadycznie lub z konieczności (bo wykluczony jest inny obrońca), to niestety tych jego walorów tak nie widać, bo po prostu "nie jest w grze".
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.02.2014, 00:46
Z w tym sezonie Legią zagrał dobry mecz. Nie zmienia to jednak faktu, że technicznie jest nędzny i spowalnia rozegranie piłki z ataku do obrony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.02.2014, 01:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Z w tym sezonie Legią zagrał dobry mecz. Nie zmienia to jednak faktu, że technicznie jest nędzny i spowalnia rozegranie piłki z ataku do obrony.
Hehhe nie zebym się czepial ale ciekawe masz to podejście do rozgrywania pilki...."Z ATAKU DO OBRONY" ;-)

Moim zdaniem, czarny kolega który lubi jezdzic po trawie z dwiema wyprostowanymi nogami, mimo wszystko jeżeli dobrze przepracowal czas przygotować i nie myslal juz o wczasach w Brazyli ze swoja repra, może spokojnie przy Glowie być drugim stoperem w warunkach naszej "EKSTRAKLASY".
Ostatnio edytowane przez dzollo : 07.02.2014 o godz. 01:31.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.02.2014, 02:37
Chavez nie jest zły. Jesli gra to mozna powiedzieć o nim że zawsze trzyma fason . Jakiś rażących błędów nie popełnia. A faule, karne, kartki? No taki los ostatniego obrońcy. Jak to mówią , Piłka może przejść a już zawodnik nie.

Zresztą według statystyk na tle innych obroncow ma wszystko w normie więc nie ma oo czym dyskutować. Kolejna oklepana bzdura.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.02.2014, 07:48
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Jesli gra to mozna powiedzieć o nim że zawsze trzyma fason . Jakiś rażących błędów nie popełnia.
Cholera, ja to chyba inne mecze oglądam, bo co chłop gra to widzę jakiegoś wielbłąda...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.02.2014, 10:31
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Tak.
Przyjąłem poprzedni sezon, bo Chavez w nim grał, w przeciwieństwie do obecnego.
W sezonie 2010/2011 Chavez wystapił przez 1890 minut i otrzymał,
uwaga...
uwaga...
uwaga...

2 żołte kartki (słownie : DWIE)

w sezonie 2011/2012 było to odpowiednio:
1421 minut i 2 żołte kartki (słownie: DWIE)

Czyli ile?
Masz tę statystykę?

A ile razy Chavez był w 11 kolejki?
No tak, w sezonie 11/12 grał dobrze, ale zmieniły się przepisy.

Inna sprawa, że grając z Chavezem w obronie nasze rozgrywanie piłki od tyłu ewidentnie kuleje, bo facet po prostu nie potrafi jej płynnie przegrać na drugą stronę. Do tego ostatnimi czasy grał po prostu słabo. Popełnia dużo więcej niewymuszonych błędów niż każdy inny zawodnik naszej formacji defensywnej. On byłby świetny w słabszym klubie ligowym, gdzie by tylko walił dzidy do przodu i przepychał się z napastnikami. W takim klubie jak Wisła wystawianie go w pierwszym składzie nie jest najlepszą opcją.

Chociaż przyznam, że gra dużo lepiej jak gra od początku, dobrze wejdzie w mecz i czuje zaufanie trenera.
Ale i tak facet osłabia naszą siłę ofensywną i ogólnie nie pasuje do stylu gry Wisły.
Odpowiedz cytując
nemox007
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.02.2014, 15:36
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ale i tak facet osłabia naszą siłę ofensywną i ogólnie nie pasuje do stylu gry Wisły.
A od kiedy to podstawową rolą obrońcy jest udzielanie się w defensywie? On jest stoperem i ma zupełnie inne zadania niż pozostali zawodnicy.

W tym sezonie prócz sanek z Jegielonią nie zauwazyłem u niego dużych błędów. Ja grał za Jovę to grał przyzwoicie i nie ma sie do czego czepiać.

Ma jedną poważną wadę. Za dużo zarabia.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.02.2014, 16:00
Podejrzewam, że chodziło ci o ofensywę.

Odpowiem - przy grze piłką, co Wisła lubi, kluczowym elementem jest wyjście spod pressingu i szybkie przerzucanie ciężaru gry z lewej na prawą stronę w formacji obronnej.

W obydwóch tych sytuacjach Chavez nawala.
Piłka przechodzi przez obronę o 1-2 sekundy za długo z lewej na prawą stronę, co oznacza, że drużyna przeciwna zdąży już się przesunąć i znowu nie ma gdzie podać. A jeśli przeciwnik wybierze grę pressingiem to Chavez w posiadaniu piłki naciskany przez napastników ma problemy z jej wyprowadzeniem. Pamiętasz mecze w których Wisła w poprzednim sezonie miała problem z wyjściem spod pressingu? W ilu z nich zagrał Chavez? Teraz też im się to zdarza; ale czasem jednak ładnie wyjdą i od razu robi się okazja bramkowa.

Niby nie jest to kluczowa sprawa w przypadku stopera, bo jeśliby posiadał choćby takie walory jak Głowacki, to na te rzeczy można w jakimś stopniu przymknąć oko. Tyle, że Chavez nie gra za dobrze głową, nie jest też mistrzem ustawiania się w odpowiedniej pozycji, ani nie jest tak dobry jak Głowa w asekuracji partnerów.

Jest po prostu bardzo silny i jak na swoją masę bardzo szybki jak już się rozpędzi. Grał też świetnie wślizgiem - miał do tego rewelacyjne wyczucie (będąc w formie w stykowych sytuacjach trafiał w piłkę 9 na 10 razy), tylko że teraz po zmianie przepisów większość jego wślizgów ze względu na 'zbyt duże użycie siły' okazuje się faulami nawet jak czysto trafi piłkę.

Z racji tego nie dziwię się, że pierwszym wyborem trenera jest Bunoza. Też mu się zdarzają wpadki, ale rzadziej - przy tym ma jedną niewątpliwą przewage nad Chavezem. Potrafi grać w piłkę. No i ma rozegrane pół sezonu w pierwszym składzie, jest w gazie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.02.2014 o godz. 16:08.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.02.2014, 16:27
Mam bardzo podobne zdanie na temat Chaveza. Nie dość, że spowalnia grę, to jeszcze zdarzają mu się dziecinne błędy techniczne (z takim partnerem jak Osman w zasadzie nie można wyjść spod pressingu inaczej, niż wybijając na oślep piłkę - nie ma szans na spokojne rozegranie futbolówki).
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 07.02.2014, 16:56
ja bym nic do Chaveza nie miał jakby w końcu przestał wyjeżdżać na kadrę (przestali go powoływać) i wziął się za grę, gdyby grał regularnie na pewno nie popełniał by wielbłądów i myślę że w takiej sytuacji z Głowackim stworzył by najlepszą parę stoperów w ekstraklapie. Inna sprawa że jak by stracił powołania na 2-3 mecze to pewnie chciał by jak najszybciej odejść

A może mi ktoś wytłumaczyć jaka jest sytuacja z Bitonem ? To prawda że jest wypożyczony do drugiej ligi hiszpańskiej ? I czy gra regularnie? (pytam bo od tygodnia mi się transfermarkt nie ładuje).
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.02.2014, 18:26
Największą wadą Osmana Chaveza jest to że nie potrafi kopnąc piłki. Dlatego jest omijany przy rozgrywaniu bo jedyne co potrafi to wypuścić ją sobie a potem wy.......ic przed siebie. Na C-klasę spoko.

A co do jego wślizgów mam mieszane uczucia czy jest tak rewelacyjny ponieważ przy każdym wślizgu jestem prze osrany a powinienem być spokojny.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.02.2014, 02:10
Niewiem dlaczego ale ostatnimi czasy jak mysle Osman Chavez to mam przed oczami faul 2 nogami zaraz przed polem karnym w 93m meczu z Gornikiem......
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 08.02.2014, 02:30
A nie Jagą?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.02.2014, 10:05
A dla mnie osobiście Chavez jest o wiele pewniejszym zawodnikiem niż Jovanović. Ten to dopiero tykająca bomba. Jak się dokładnie przeanalizuje mecze to widać jak Głowacki cały czas go asekurował. A do tego te wejścia "na raz", do których miał sporo szczęscia, że nie było konsekwencji.

Poza tym siła fizyczna też po stronie Chaveza, a jak sobie przypomnę sprint za Kucharczykiem to szybkościowo też od Serba nie odstaje.

Smuda pewnie i tak postawi na parę Głowacki - Bunoza, i to chyba na tę chwilę optymalne rozwiązanie. Oczywiście z założeniem, że Piotrek Brożek prezentuje jako taki poziom.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.02.2014, 10:16
Mnie osobiście wyprowadzanie piłki przez Osmana nie razi tak w oczy ponieważ ten zawodnik ma poważniejsze mankamenty i wcale nie jest to nieumiejętność gry głową . Problemem Osmana jest to ,że nawet jak gra bardzo dobry mecz to zawsze musi zrobić jakiegoś babola albo dwa w obronie . Albo zdrzemnie się i napastnik odskoczy na metr dwa po czym Chavi musi go gonić i ratować się wślizgiem - nie zawsze się uda dogonić tego napastnika , albo ostro, bezpotrzebnie wchodzi wyprostowaną nogą , w polu karnym też nierzadko zdarzają się faule dlatego ,że jest spóźniony . Oczywiście gdy forma u zawodnika nie jest optymalna tych błędów jest coraz więcej a szkoda bo gość ma możliwości fizyczne i szybkościowe by być dobrym stoperem ale w tym wieku już pewnych spraw nie da się naprostować . Podsumowując szybkość reakcji , czytanie gry i być może również koncentracja to najbardziej kuleje u tego piłkarza .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.02.2014 o godz. 10:18.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów