The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2014, 09:04
syryls napisał(a):Wyświetl post
@Gwiaździsty
Kulawik miał Ilieva, Meliksona, Pareike itd. Praktycznie po dwóch solidnych zawodników na każdą pozycje a prócz meczu z Legią nie było widać żebyśmy mieli trenera, nie wspominając pana Probierza który wogóle s.......ił u nas robotę
Pisałem już na ten temat, ale powtórzę jeszcze raz. Kulawik miał Ilieva, który na boisko wychodził po to aby się przewietrzyć bo kończył mu się kontrakt a na nowy już nie można było liczyć ze wzgledu na problemy finansowe Wisły o czym klub głośno mówił. Meliksona, który nagle przestał grać (niby kontuzje) aby wymusić sprzedaż na Zachód oraz Pareikę, który seryjnie zaczął popełniac babole, będąc myślami już gdzie indziej (vide Iliev). Im się nie chciało już umierać za Wisłę na boisku bo im sie pobyt w Krakowie kończył. To tak jak ze starym wojskiem, które ma tydzień do cywila. Do niczego już ich nie zmusisz, ale na stanie kompani figurują. No i co z tego ?
Takich grajków miał Moskal czy Kulawik, który trafił na tak mentalnie nastawionych zawodników. Na papierze byli ale na boisku mieli już wszystko w dupie.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.02.2014, 09:27
Gwiaździsty, czegokolwiek byś nie napisał, to trenera rozlicza się z wyników i miejsca w tabeli. Typowana do spadku Wisła zajmuje obecnie TRZECIE miejsce w tabeli. Mniejsze znaczenie ma fakt, że na wyjazdach nie wygrywa. Ważne, że wygrywa u siebie prawie wszystko jak leci. Czy gdybyśmy wygrywali trochę u siebie i trochę na wyjeździe i mieli przy tym tyle samo punktów, to twoja ocena Smudy by się zmieniła? Słusznie już ktoś na forum zwrócił ci uwagę, że dopasowujesz fakty do z góry założonej tezy.

Można Franza lubić lub nie, ale pod jego wodzą drużyna gra lepiej niż się spodziewano i zajmuje wysokie miejsce w tabeli. Takie są fakty, a z tymi się nie dyskutuje.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.02.2014, 09:35
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Pisałem już na ten temat, ale powtórzę jeszcze raz. Kulawik miał Ilieva, który na boisko wychodził po to aby się przewietrzyć bo kończył mu się kontrakt a na nowy już nie można było liczyć ze wzgledu na problemy finansowe Wisły o czym klub głośno mówił. Meliksona, który nagle przestał grać (niby kontuzje) aby wymusić sprzedaż na Zachód oraz Pareikę, który seryjnie zaczął popełniac babole, będąc myślami już gdzie indziej (vide Iliev). Im się nie chciało już umierać za Wisłę na boisku bo im sie pobyt w Krakowie kończył. To tak jak ze starym wojskiem, które ma tydzień do cywila. Do niczego już ich nie zmusisz, ale na stanie kompani figurują. No i co z tego ?
Takich grajków miał Moskal czy Kulawik, który trafił na tak mentalnie nastawionych zawodników. Na papierze byli ale na boisku mieli już wszystko w dupie.
Do wszystkiego dorobisz swoja teorie .

Gargula gra dobrze bo konczy mu sie kontrakt.
Miskiewicz gra dobrze bo konczy mu sie kontrakt.
Paljic gral slabo bo konczyl mu sie kontrakt.
Pareiko puszczal babole, bo konczyl mu sie kontrakt.
Iliev gral slabo, bo konczyl kariere.
Jaliens nie gral slabo przed koncem kontraktu, bo konczyl mu sie kontrakt ;D?

Stary naprawde wszystko naciagniesz byle odpowiadalo Twoim teoriom. Kulawik nie trafil do zawodnikow, trafil do nich Smuda, to jest koniec historii.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.02.2014, 09:53
w sumie to wyłoniła nam sie recepta na sukces - podpisywać z każdym umowy roczne a wszyscy będą zapierniczać jak motorki
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.02.2014, 09:58
Nie ma to jak wyznaczyć sobie minimalistyczne cele, a potem się chwalić że zostały osiągnięte z zapasem. Kto typował Wisłę do spadku? Chyba tylko krawaciarze marzący o wieloletniej dominacji Legii. Gdyby drużyna wygrywała i u siebie i na wyjeździe to by oznaczało że prezentuje określony poziom, z lepszymi przegrywa a ze słabszymi wygrywa. Teraz nie wiadomo bo potrafimy wygrać z Legią i przegrać z Podbeskidziem. Jak to świadczy o trenerze?

Nie sądzę żeby Gwieździsty całkowicie negował zasługi Smudy, zwraca tylko uwagę na równie oczywisty jak wyniki fakt, że jest się do czego przyczepić. No chyba, że walkę o ósemkę ktoś traktuje poważnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.02.2014, 10:00
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
w sumie to wyłoniła nam sie recepta na sukces - podpisywać z każdym umowy roczne a wszyscy będą zapierniczać jak motorki
Czyli teoria o kończących się umowach .
Też sposób na sukces.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 06.02.2014, 10:04
Kiedy przegraliśmy z podbeskidziem? (Tylko bez tekstów w stylu "0:0 to jak porażka", albo "Prawie przegraliśmy" trzymajmy się faktów...)
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.02.2014, 10:09
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Gwiaździsty, czegokolwiek byś nie napisał, to trenera rozlicza się z wyników i miejsca w tabeli. Typowana do spadku Wisła zajmuje obecnie TRZECIE miejsce w tabeli. Mniejsze znaczenie ma fakt, że na wyjazdach nie wygrywa. Ważne, że wygrywa u siebie prawie wszystko jak leci. Czy gdybyśmy wygrywali trochę u siebie i trochę na wyjeździe i mieli przy tym tyle samo punktów, to twoja ocena Smudy by się zmieniła? Słusznie już ktoś na forum zwrócił ci uwagę, że dopasowujesz fakty do z góry założonej tezy.

Można Franza lubić lub nie, ale pod jego wodzą drużyna gra lepiej niż się spodziewano i zajmuje wysokie miejsce w tabeli. Takie są fakty, a z tymi się nie dyskutuje.
Jasne, że trenera rozlicza sie z wyniku i ja jestem bardzo zadowolony ze zdobyczy punktowej. Ale nie łączę tego z "geniuszem" trenerskim Smudy. Uważam, ze gdyby trafił w tamtym okresie do Wisły i miał takich zawodników jak Moskal i Kulawik (zmanierowanych i czekajacych końca) to by tyle samo osiagnął co jego poprzednicy. Mógłby im naskoczyć.Smuda trafił teraz na zespół wyczyszczony, doszedł Brożek , który na 30 zdobytych bramek sam strzelił 11 a przy 6 bmiał asystę, czyli w 30 miał udział w 17. I to jest klucz do sukcesu, tylko czy aby Smudy ? Doszedł Donald. Smuda ma lepszy zespół niż poprzednicy, ma bramkostrzelnego napastnika, tamci nie mieli.
Fajnie, ze wygrywamy u siebie ale dla mnie wyjazdy to kompletna klapa. Dziwne, ze Smuda nie jest w stanie wytłumaczyć postawy zespołu na wyjazdach i dlaczego tak grają. Jako trener chyba wie dlaczego i dlaczego tego nie zmienił, skoro taki z niego fachowiec ?
Wg.,mnie o wiele lepsze wyniki ma Wdowczyk, którego też nie lubię (m.in. za aferę korupcyjną) ale widzę co zrobił z zespołem, który w poprzednim sezonie bronił się przed spadkiem i jak obecnie gra bez różnicy czy to u siebie czy na wyjeździe. Smuda do takiej równowagi jeszcze nie doszedł. I to też są fakty.
Jest jeszcze runda wiosenna. Oby równie udana jak ta. Oby P. Brożek nie złapał kontuzji bo wtedy "geniusz" trenerski sie rozsypie.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.02.2014, 10:17
Wg.,mnie o wiele lepsze wyniki ma Wdowczyk, którego też nie lubię (m.in. za aferę korupcyjną) ale widzę co zrobił z zespołem, który w poprzednim sezonie bronił się przed spadkiem i jak obecnie gra bez różnicy czy to u siebie czy na wyjeździe. Smuda do takiej równowagi jeszcze nie doszedł. I to też są fakty.
Ryzykujesz dużo pisząc tutaj o Wdowczyku. Mi już zakneblowali usta.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 06.02.2014, 10:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak wyznaczyć sobie minimalistyczne cele
W świetle ostatnich sezonów, aktualnej sytuacji finansowej i kadrowej walka o podium (na którym przypominam wciąż jesteśmy) nie jest celem minimalistycznym. Mistrzostwo i LM można włożyć między bajki. Najpierw nauczmy się chodzić, a dopiero później biegać.

Kto typował Wisłę do spadku?
Połowa tego forum (wystarczy przejrzeć posty) i 3/4 kibiców w całej Polsce. Polecam także lekturę pełnych obaw co do przyszłości Wisły wypowiedzi Głowackiego czy Frankowskiego.

Gdyby drużyna wygrywała i u siebie i na wyjeździe to by oznaczało że prezentuje określony poziom
Ale nie wygrywa, bo nie prezentuje takiego poziomu. Prezentuje poziom na miarę wygrywania u siebie i przegrywania na wyjazdach, dlatego zajmuje miejsce trzecie, a nie pierwsze.

z lepszymi przegrywa a ze słabszymi wygrywa.[/B]
To naturalna kolej rzeczy w sporcie. Gorzej, jakby przegrywała ze słabszymi, a wygrywała z lepszymi. Wtedy możnaby się zastanawiać, dlaczego nie potrafi ogrywać słabszych. U nas zdarza się i jedno i drugie, najczęściej wygrywamy ze słabszymi, czasami uda się z lepszymi lub porównywalnymi.

Teraz nie wiadomo bo potrafimy wygrać z Legią i przegrać z Podbeskidziem. Jak to świadczy o trenerze?
Tak samo jak i o piłkarzach. Jest problem z wygrywaniem na wyjeździe i trzeba to zmienić. W poprzednich sezonach jednak był problem z wygrywaniem z kimkolwiek i gdziekolwiek. Mamy do czynienia z progresem.

Nie sądzę żeby Gwieździsty całkowicie negował zasługi Smudy, zwraca tylko uwagę na równie oczywisty jak wyniki fakt, że jest się do czego przyczepić. No chyba, że walkę o ósemkę ktoś traktuje poważnie.
Moim zdaniem Gwiaździsty nie neguje zasług Smudy, tylko w ogóle ich nie dostrzega. Co do walki o ósemkę, to wystarczy przegrać ze 2, 3 pierwsze mecze i zaczniesz tę walkę traktować poważnie.

Na marginesie, to przyznaję, że byłem absolutnym przeciwnikiem zatrudnienia Smudy w Wiśle i bałem się efektów jego "szkoły" trenerskiej. Póki co (mam nadzieję, że jak najdłużej) prowadzi zespół skutecznie i muszę trzymać język za zębami, wstrzymując się z krytyką.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 06.02.2014, 10:33
Najpierw wojna zwolennicy Małeckiego kontra reszta, teraz przeciwnicy Smudy kontra reszta.
Czy nie tego chciała Wiślacka brać? Trenera z autorytetem, który będzie układał Wisłę po swojemu? A tak właśnie jest. Nie ma już Sobola, Małeckiego i Stolarskiego. Może nam się to podobać lub nie. W krótszej perspektywie raczej nie, a w dłuższe kto wie?
Fakt, że Smuda dostał Brożka, który bez przygotowań był w dobrej formie. Kto jednak obstawiał, że Garguła z Chrapkiem będą klepać i dawać Brożkowi multum prostopadłych piłek, że Bunoza na lewej obronie będzie nie do objechania, że z nominalnego lewego obrońcy Smuda zrobi świetnego skrzydłowego, że Misiek, który w debiucie dostał 4 z Zagłębiem zrobi taki progres i nie łapiący się w Ruchu Burliga będzie grał solidnie.
Dobra gra Brożka współgra z dobrą grą innych. Twierdzę, że to w większej mierze zasługa Smudy niż Brożka, stawiałbym na 70-30 pokazując liczbowo. Drużyna jest poukładana z tyłu, mniej lub bardziej, ale faktem jest, że mamy najmniej straconych bramek. Jasne, że jest Głowacki, ale w poprzednim sezonie przy tych samych piłkarzach jakoś nie było tak wesoło z tyłu.
Deprecjonowanie dokonań Smudy to niestety działanie destrukcyjne wymierzone w klub. Mało kto uwielbia Franza, denerwują jego wywiady, paplanina i nieelegancki wygląd (Maaskant?). Trafił do klubu w ciężkim okresie, robią go w chuja z transferami (paplanie w gazetach o wzmocnieniach, których brak), ma ograniczone możliwości kadrowe, a mimo tego z niechcianymi Brożkiem, Orbitem, Miśkiem i innymi robi wynik ponad stan.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.02.2014, 10:36
Tak samo jak i o piłkarzach. Jest problem z wygrywaniem na wyjeździe i trzeba to zmienić. W poprzednich sezonach jednak był problem z wygrywaniem z kimkolwiek i gdziekolwiek. Mamy do czynienia z progresem.
Raczej mamy do czynienia z całkiem innym, kadrowo i mentalnie lepszym zespołem, który dostał Smuda, a jego poprzednicy nie mieli i dlatego nie ma co porównywać tzw. "zasług trenerskich".
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 06.02.2014, 10:46
Tu nie chodzi o porównywanie "zasług trenerskich", ale w ogóle ich dostrzeganie. Spójrz w tabelę i zobacz, gdzie byliśmy rok temu. Chyba, że uważasz, że Wisła grałaby tak jak teraz z jakimkolwiek trenerem na ławce. Jeżeli tak, to musimy spisać protokół rozbieżności i zakończyć wymianę poglądów
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.02.2014, 11:01
Chyba się nie rozumiemy, rok temu z całkiem innym zespołem (kadrowym) bylismy tam gdzie bylismy, obecnie Smuda dysponuje innym (lepszym kadrowo) zespołem i jestesmy tam gdzie jesteśmy. nazwa nie gra tylko konkretni zawodnicy.
Dla poparcia przedstawiam skład zespołu Wisły sprzed roku z meczu Bełchatów - Wisła (0:0) z 24 lutego 2013 r. : Sergei Pareiko Marko Jovanović Arkadiusz Głowacki Gordan Bunoza Kew Jaliens Cezary Wilk Radosław Sobolewski Patryk Małecki Ivica Iliev (67' Cwetan Genkow) Łukasz Burliga (46' Kamil Kosowski) Rafał Boguski (84' Michał Chrapek).
Jest różnica wtedy i obecnie ? W ataku straszyliśmy Boguskim i Chrapkiem. Nie zapominajmy o tym , że poprzednicy Smudy straszyli równiez na obronie słynnym Fredrikssenem, który zapewne przy Smudzie by "wypalił" oczywiście.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.02.2014, 11:07
yyy a to w ataku nie straszyliśmy supernapadziorem Genkowem a na boku pomocy nie szalał były król strzelców ligi serbskiej Iviva Illiev? Na boku obrony grał były reprezentant Holandii a bramki strzegł reprezentant Estonii?

I że teraz mamy lepszy kadrowo zespół ? No ....a, przecież my ławki nie mamy w ogóle....Oczywiście to że zawodnik "wystrzeli" to nie jest zasługa trenera tylko zawodnika ? no way.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 06.02.2014, 11:16
Chyba się nie rozumiemy, rok temu z całkiem innym zespołem (kadrowym) bylismy tam gdzie bylismy, obecnie Smuda dysponuje innym (lepszym kadrowo) zespołem i jestesmy tam gdzie jesteśmy. nazwa nie gra tylko konkretni zawodnicy.
Dla poparcia przedstawiam skład zespołu Wisły sprzed roku z meczu Bełchatów - Wisła (0:0) z 24 lutego 2013 r. : Sergei Pareiko Marko Jovanović Arkadiusz Głowacki Gordan Bunoza Kew Jaliens Cezary Wilk Radosław Sobolewski Patryk Małecki Ivica Iliev (67' Cwetan Genkow) Łukasz Burliga (46' Kamil Kosowski) Rafał Boguski (84' Michał Chrapek).
Jest różnica wtedy i obecnie ? W ataku straszyliśmy Boguskim i Chrapkiem. Nie zapominajmy o tym , że poprzednicy Smudy straszyli równiez na obronie słynnym Fredrikssenem, który zapewne przy Smudzie by "wypalił" oczywiście.
Umknęło ci tylko, że wówczas na ławce siedzieli min.: Miśkiewicz, Burliga, Chavez, Garguła i Sarki...

Mało tego, z posiadanych w tamtym czasie przez Wisłę zawodników można było zmontować np. taki oto skład: Miśkiewicz - Burliga - Głowacki - Jovanović - Bunoza - Chrapek - Garguła - Boguski - ... - ... - ....

Wygląda znajomo Zaraz zaraz, toż to ośmiu zawodników z pierwszego składu Wisły w bieżących rozgrywkach ?!?!

To prawda, że brakuje Brożka i Donalda, ale już np. Stjepa asem nie jest. W porównaniu do poprzednich rozgrywek doszło dwóch ważnych zawodników. Istna rewolucja.

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.02.2014, 11:21
szprotson napisał(a):Wyświetl post
yyy a to w ataku nie straszyliśmy supernapadziorem Genkowem a na boku pomocy nie szalał były król strzelców ligi serbskiej Iviva Illiev? Na boku obrony grał były reprezentant Holandii a bramki strzegł reprezentant Estonii?

I że teraz mamy lepszy kadrowo zespół ? No ....a, przecież my ławki nie mamy w ogóle....Oczywiście to że zawodnik "wystrzeli" to nie jest zasługa trenera tylko zawodnika ? no way.
No widzisz, sam się śmiejesz z tych schyłkowych stranierii co im sie już w końcówce kontraktu grać nie chciało. Więc Moskal czy Kulawik mogli im naskoczyć a nie zmobilizować do gry. Ja pier.. e kolejny, który zapomniał jak wyglądało podejście tych grajków, gdy siedzieli już na walizkach. Skleroza czy jak ? Smuda zapewne by ich tak zmobilizował, że "wystrzałów" nie byłoby końca. Dalej powtarzasz, ze Brozek "wystrzelił" dzieki Smudzie. Tylko pytanie, czy wystrzelił już w samolocie lecąc do Krakowa w trakcie juz rozpoczetego sezonu?

Jak widać po składach to sa całkiem inne drużyny (kadrowo). Trudno porównywać w takim razie warsztat trenerski Moskal, Kulawika a obecnie Smudy skoro dysponowali kompletnie innymi piłkarzami.

P.S. Zapomniałes o Fredrikssenie (napewno teraz by wystrzelił )
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 06.02.2014, 11:22
Jak można pisać ze tamten zespół miał mniejszy potencjał trzeba było to tylko ogarnąć i grac dalej o MP a nie o środek tabeli .
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 06.02.2014, 11:26
Wiecie do czego ta dyskusja zmierza? Do niczego. Jak ktoś ma z góry założoną tezę i próbuje wszystkie argumenty dopasować do niej, a kontrargumentów nawet nie bierze pod uwagę, to go do niczego nie przekonacie. Napiszecie jeszcze 100 postów, a wynik pozostanie taki sam, czyli... brak wyniku.
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.02.2014, 11:29
Ale jak można odpowiedzieć na takie ogólniki, a raczej stwierdzenie, którego autor coś sobie ubździł ? Nie rozśmieszaj.

Dla bardziej merytorycznej dyskusji zadam pytanie miłosnikom Smudy, jak to jest z grą Wisły na wyjeździe ? Czy po minięciu rogatek Krakowa, geniusz trenerski Smudy ulega hibernacji, kiedy drużyna gra jak patałachy, bez składu ładu snuje sie po boisku ? Gdzie wtedy jest to magiczne smudowe "zapier....e" ? Czy tez podzielacie słowa Smudy, ze Wisła na wyjeździe gra ....dobrze ? Bo wg. mnie grała kompromitująco.
To jest przynajmniej jakiś zarzut. Merytoryczny.

Nie bez powodu praktycznie każda drużyna osiąga lepsze wyniki w domu. A dlaczego nie idzie na wyjazdach? Bo jest trudniej, a my mamy przeciętny zespół z którego robimy 120% normy ( czy chcesz czy nie właśnie dzięki Smudzie). W domu gdy dodasz plusy swojego boiska wystarcza a na wyjazdach gdy przeciwnik ma łatwiej i jest pewniejszy, nie zawsze starcza. Zresztą nie wszystkie wyjazdy były złe. Było dużo remisów które w zeszłym roku się nie zdarzały. Był mecz na Górniku, moim zdaniem dobry ale niefartowny, były kielce średnie ale fartowne. Zdobyliśmy 8 pkt. Szału nie ma ale to wcale nie jest dół tabeli wyjazdowej ( choć dolne rejony) W zamian za to masz najlepszy bilans z wszystkich u siebie. To zasługa tylko Brożka? ( dlaczego taki samowygrywający mecze zawodnik nie potrafi robić tego na wyjeździe? Smuda mu zabrania? A może Garguła na wyjeździe zapomina o kończącym się kontrakcie? )

Żeby zakończyć z mojej strony mam tylko 1 pytanie.

Czy jeśli ta runda będzie lepsza zarówno pod względem miejsca jak i gry to czy publicznie zobowiążesz się do odszczekania tych bredni na temat Smudy ew. co musi sie stać żebyś zaczął patrzeć na tego faceta obiektywnie?

Trzeba było nie wyrzucać Moskala bo to był kretynizm, a zatrudnienie na jego miejsce misia to już ciężko nazwać. Za samo to łysy powinien wyp.......

Naprawdę myślisz że była to decyzja Bednarza?
Ostatnio edytowane przez Tarann : 06.02.2014 o godz. 11:39.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.02.2014, 11:34
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Jak można pisać ze tamten zespół miał mniejszy potencjał trzeba było to tylko ogarnąć i grac dalej o MP a nie o środek tabeli .
Trzeba było nie wyrzucać Moskala bo to był kretynizm, a zatrudnienie na jego miejsce misia to już ciężko nazwać. Za samo to łysy powinien wyp.......
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.02.2014, 11:39
To prawda, że brakuje Brożka i Donalda, ale już np. Stjepa asem nie jest. W porównaniu do poprzednich rozgrywek doszło dwóch ważnych zawodników. Istna rewolucja.
No faktycznie czyli brakuje zwodników, których wkład w obecnej kadrze jest taki: 11 bramek + 6 asyst (Paweł Brożek) oraz 4 bramki + 1 asysta (chyba) - Donald, co gdyby tak odjąć od wszystkich zdobytych goli Wisły czyli 30 .... mówi chyba samo za siebie.
Nieprzypadkowo te 2 nazwiska wymieniane są jako "najlepszy transer ekstraklasy wraz z Paixao- Paweł Brożek i "najlepsza pomyłka transferowa" na plus oczywiście.
To pokazuje różnicę w ataku między tym co ma Smuda a co mieli (czy raczej nie mieli) Moskal czy Kulawik.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.02.2014, 11:49
Tarann napisał(a):Wyświetl post
Czy jeśli ta runda będzie lepsza zarówno pod względem miejsca jak i gry to czy publicznie zobowiążesz się do odszczekania tych bredni na temat Smudy ew. co musi sie stać żebyś zaczął patrzeć na tego faceta obiektywnie?
Nic nie odszczekam, bo nie wierze w "geniusz" trenerski Smudy tylko uważam, ze Smuda dostał lepszy zespół niż jego poprzednicy, a przede wszystkim ma napastnika (obecnie nr 1 w tabeli Król Strzelców).
Żadna w tym jego zasługa.
Co do wyjazdów, to dlatego nie strzela Brożek czy Garguła bo zespól nie stwarza żadnych sytuacji, udaje, ze gra, nie ma tego rzekomego smudowego "zapier....a", gra na pół gwizdka. Zapytaj Smudy dlaczego tak się dzieje. Taki fachura napewno odpowie (tzn. odpowiedział, ze Wisła gra dobrze na wyjazdach). Uratowana przed spadkiem Pogoń potrafiła grać tą rundę na wyjeździe jak równy z równym i to z każdym. Może Smuda zadzwoniłby do Wdowczyka jak to zrobić ?
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 06.02.2014, 12:04
Aurea mediocritas. Nikt nie każe ci wierzyć w jego "geniusz", ba nikt nie powiedział, że jest geniuszem. Gdybyś nie miał w sobie tyle arogancji, to wiedziałbyś, że za dobrze wykonaną pracę należą się pochwały, a za źle wykonaną krytyka. Tyle w temacie, dalsza rozmowa nie ma sensu.

P.S. Smuda niech lepiej do Wdowczyka nie dzwoni, bo jeszcze go "przekieruje" do jakiegoś arbitra.

Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 06.02.2014, 12:06
Nic nie odszczekam, bo nie wierze w "geniusz" trenerski Smudy tylko uważam, ze Smuda dostał lepszy zespół niż jego poprzednicy, a przede wszystkim ma napastnika (obecnie nr 1 w tabeli Król Strzelców).
Żadna w tym jego zasługa.
Co do wyjazdów, to dlatego nie strzela Brożek czy Garguła bo zespól nie stwarza żadnych sytuacji, udaje, ze gra, nie ma tego rzekomego smudowego "zapier....a", gra na pół gwizdka. Zapytaj Smudy dlaczego tak się dzieje. Taki fachura napewno odpowie (tzn. odpowiedział, ze Wisła gra dobrze na wyjazdach). Uratowana przed spadkiem Pogoń potrafiła grać tą rundę na wyjeździe jak równy z równym i to z każdym. Może Smuda zadzwoniłby do Wdowczyka jak to zrobić ?
Dobra z mojej strony koniec. Mam tylko nadzieje że nienawiść do Smudy nie stanie na przeszkodzie do kibicowaniu Wiśle. Bo widzę że chęć zobaczenia Smudy na dnie jest przeogromna. Szkoda że taki Twój "triumf" i Tobie podobnych oznacza Wisłę na kolanach. Na szczęście się na to nie zanosi.
Odpowiedz cytując
marian82
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 06.02.2014, 12:07
Dalej powtarzasz, ze Brozek "wystrzelił" dzieki Smudzie. Tylko pytanie, czy wystrzelił już w samolocie lecąc do Krakowa w trakcie juz rozpoczetego sezonu?
Brożek podpisał kontrakt z Wisłą 30/07, 04/08 zagrał pierwszy mecz po powrocie ze Śląskiem - niezły, ale szału nie było, szybko opadł z sił. 09/08 zagrał z Jagiellonią, też bez szału, a następnie 16/08 w PP z Zagłębiem - strzelił gola i widać było, że gra coraz lepiej; było to 17 dni po podpisaniu umowy z Wisłą. 25/08, po 26 dniach, zagrał b. dobry mecz z Lechem - powtarzam, po 26 dniach - myślisz, że to treningi u Smudy nie mogły spowodować powrotu Brożka do formy? Że samo się zrobiło tak po prostu, bo Brożinio jest rodzonym fenomenem futbolowym? Twoje ciągłe paplanie o Brożku i samolocie jest mówiąc delikatnie żałosne. Oczywiście wiem, że Brożek nie był jesienią w swojej najlepszej dyspozycji, bo takiej nie da się odbudować bez okresu przygotowawczego - tym bardziej liczymy na to, że wiosną będzie grał jeszcze lepiej niż jesienią.
Powód: było "z Zagłębie", jest "z Zagłębiem"
Ostatnio edytowane przez marian82 : 06.02.2014 o godz. 12:11.
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 06.02.2014, 15:06
Dobra skończcie z tym...

A swoją drogą przy kontuzji Jovanovicia obstawiam że Smuda postawi na Chaveza. Patrząc na jego grę w sparingach i te sprokurowane karne to mówię wam z czystym kontem z gliwic nie wyjedziemy...
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 06.02.2014, 15:14
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
Dobra skończcie z tym...

A swoją drogą przy kontuzji Jovanovicia obstawiam że Smuda postawi na Chaveza. Patrząc na jego grę w sparingach i te sprokurowane karne to mówię wam z czystym kontem z gliwic nie wyjedziemy...
Lekką ręką stracimy 3, to może chociaż 4 strzelimy
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.02.2014, 15:43
No widzisz, sam się śmiejesz z tych schyłkowych stranierii co im sie już w końcówce kontraktu grać nie chciało. Więc Moskal czy Kulawik mogli im naskoczyć a nie zmobilizować do gry. Ja pier.. e kolejny, który zapomniał jak wyglądało podejście tych grajków, gdy siedzieli już na walizkach. Skleroza czy jak ? Smuda zapewne by ich tak zmobilizował, że "wystrzałów" nie byłoby końca. Dalej powtarzasz, ze Brozek "wystrzelił" dzieki Smudzie. Tylko pytanie, czy wystrzelił już w samolocie lecąc do Krakowa w trakcie juz rozpoczetego sezonu?

Jak widać po składach to sa całkiem inne drużyny (kadrowo). Trudno porównywać w takim razie warsztat trenerski Moskal, Kulawika a obecnie Smudy skoro dysponowali kompletnie innymi piłkarzami.

P.S. Zapomniałes o Fredrikssenie (napewno teraz by wystrzelił )
Teraz się z nich śmieje bo wiem ile Nam dali, ale przypomij sobie euforie jaka panowała jak przychodzili.Może to wina trenera ze grali tak chujowo jak grali ?
p.s. piszesz ze grajkom nie chciało się grać bo im sie kontakt kończył....casus Garguły?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 06.02.2014, 16:01
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Teraz się z nich śmieje bo wiem ile Nam dali, ale przypomij sobie euforie jaka panowała jak przychodzili.Może to wina trenera ze grali tak chujowo jak grali ?
p.s. piszesz ze grajkom nie chciało się grać bo im sie kontakt kończył....casus Garguły?
Tak tylko że tamci wtedy wiedzieli że odejdą bo nie ma kasy a z Gargułą inna sprawa. Tutaj spokojnie może zostać w klubie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów