The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2014, 22:27
Gwiazda biała, Orzeł biały to są nasze ideały !

Żuraw niestety zamienił Białą Gwiazdę na czerwoną ...
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 02.02.2014, 22:41
Żuraw k.wa chłopie co ty wyrabiasz? Po co Ci to?
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 02.02.2014, 22:47
Adam.M79 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to trochę Cię fantazja poniosła. Szanując Twoje poglądy i innych, po pierwsze z hasłem "klub zawsze zrzeszał ludzi o konkretnych poglądach" to trochę się rozpędziłeś , po drugie Ty akurat nie będziesz decydował o tym kto jest Wiślakiem kto nie, po trzecie jakbyś zrobił na stadionie ankietę o poglądy polityczne to byś się chłopie zdziwił oj zdziwił
Co nie zmienia faktu, iż Żuraw zrobił po prostu GŁUPIO.
Poglądy na Reymonta od dekad wyrażane są przez Wiślaków jasno i czytelnie. Nie piszę o Heńku co na Wisłę chodzi na mecze a w tygodniu o klubie zapomina, piszę o aktywnych kibicach. Ankiety? Nie trzeba ich robić by wiedzieć, że i lewaki się na Wiśle znajdą. Tyle tylko, że mają na trybunach za przeproszeniem gówno do gadania.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 02.02.2014, 22:50
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, ale ty jesteś prymitywny.

Nie sądziłem, że tacy ludzie jeszcze istnieją, raczej myślałem, że tylko w fikcji literackiej czy filmach, ew. na spotkaniach radio Maryja i TV Trwam

Jak można tak generalizować i wrzucać do jednego worka. To, że ktoś się interesuje modą, czy tam lubi się ubierać trochę 'inaczej' nie ma żadnego wpływu na poglądy polityczne. Tak samo bycie gejem nie ma nic wspólnego z tym czy ktoś jest lewakiem czy nie.
nie będę Cię wyzywał od prymitywów. Twój bluzg wobec mnie pozostawię do oceny innym forumowiczom.

Jasnie wielmożny i oświecony człowieku. Jesli ktoś przychodzi na uroczystość klubową - np. dla młodych piłkarzy albo dla piłkarzy emertów ubrany z pedalskie szmaty (przez innych - np. Przez Jacykowa nazywane modne) to jest to jawne okazanie braku szacunku bobec klubu i innych ludzi, olanie tradycji i zwyczajów panujących w danej grupie społecznej.

Oczywiście to nie określiło Jego poglądów politycznych, ale można się było tego domyślać. Jednak po wybraniu tej partii wszystko stało się jasne.

Aby była jasność, jako piłkarz ma zasługi dlaWisły, ale aby być legendą tego klubu to trzeba też coś sobą reprezentować w życiu prywatnych oraz w działalności po zakończeniu kariery.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.02.2014 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.02.2014, 23:02
Śmieszny jest ten kontrast, gdzie w jednym miejscu piszesz o zachowaniu poziomu dyskusji, a w drugim, że ktoś był ubrany w 'pedalskie szmaty'.

Ale nie będę dalej polemizował. Nie ma o czym.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 02.02.2014, 23:12
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Śmieszny jest ten kontrast, gdzie w jednym miejscu piszesz o zachowaniu poziomu dyskusji, a w drugim, że ktoś był ubrany w 'pedalskie szmaty'.

Ale nie będę dalej polemizował. Nie ma o czym.
A czy pisze nieprawde ? Jak to mam nazwać ? I co w tym jest dziwnego. Jeśli ktoś ubiera jakieś szmaty i jest osobą publiczną i reprezentującą mój ukochany klub i całą "wiślacką rodzinę" mam prawo to ocenić.

Jeżeli nazwanie czegoś po imieniu Ciebie bulwersuje to widać jesteś wyznawcą poprawności politycznej.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 02.02.2014 o godz. 23:18.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.02.2014, 23:23
lazy napisał(a):Wyświetl post
Misiu kolorowy - Wisła to coś więcej niż klub. To idea która zrzesza i łączy ludzi. I nie jest i nigdy nie będzie własnością grupki zakompleksionych osób które by podbudować swoje ego będą obrażać innych Wiślaków nazywając ich czerwonymi ....ami albo komunistycznymi mordercami. .
Wchodziłeś na link?
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.02.2014, 23:40
picasso napisał(a):Wyświetl post
ale nie reprezentuje więc twoje gadanie to zwykłe gdybanie.
Chyba mnie nie do końca rozumiesz, nie chodzi mi o gdybanie, a o argumenty (proces myślowy, hipokryzję, etc.) niektórych.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
SLD nie jest jakąs taką zwykłą partią (...)
Mnie tego tłumaczyć nie musisz. Oczywiście, że dostrzegam przeszłość SLD w tym wszystkim.

JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli do mnie pijesz to częściowo masz rację. Akurat o dwie partie lewackie zawsze i do każdego kto w czasie kampanii wyborczej będzie powoływał się na Wisłę będę miał pretensje. Wydaje mi się, że jasno określiłem to w swoim poście powyżej, ale skoro masz problemy z ogarnięciem prostego tekstu...
Post nie skierowany konkretnie w twoim kierunku, a ty reagujesz niepotrzebną szyderą, ogarnij się trochę.

Osobiście rozgraniczam Żurawskiego, jako piłkarza i Żurawskiego w innych sferach. Rozgraniczam też Żurawskiego w trakcie kariery piłkarskiej, jak i Żurawskiego po jej zakończeniu.
Śmieję się z tych, którzy mówią, iż on się nie nadaje do polityki (też tak sądzę), ale gdyby startował z ramienia ich partii - nagle nie zauważaliby tego
Bez wątpienia, jeśli został ogłoszony jako kandydat, to na pewno wcześniej spytał o zdanie klub i zostało to zaakceptowane. Skoro tak, to argumenty niektórych "jako pracownik klubu - nie może!" zostały przez sam klub obalone.
Co najważniejsze - jego ruch jest, dla mnie, głupotą. Nie dlatego, że kandyduje z ramienia SLD, ale dlatego, że kandyduje. Obojętnie z ramienia jakiej partii, by kandydował - straciłby wizerunkowo, a to właśnie na wizerunku mógłby teraz zarobić w zupełnie inny sposób niż politycznie.
Dodam jeszcze od siebie, że argument o specyficznym ubiorze (a więc byciu lewakiem!), przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 02.02.2014, 23:42
darksun napisał(a):Wyświetl post
Wchodziłeś na link?
Hmmm... tak... A potem przeczytałem Twój komentarz...
Będąc przy kwestii honoru zatem - czy warto szargać swój rzucając nieprawdziwe zarzuty?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.02.2014, 00:03
Z Małego na Stolarskiego, ze Stolarskiego na Żurawskiego i tak to się kręci, w kółko jazda. A ilu było przed nimi to nie sposób wymienić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.02.2014, 02:00
filemon napisał(a):Wyświetl post
Chyba mnie nie do końca rozumiesz, nie chodzi mi o gdybanie, a o argumenty (proces myślowy, hipokryzję, etc.) niektórych.
Znaczy - krytykujesz niedoszłą hipokryzję

OK.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 03.02.2014, 02:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Znaczy - krytykujesz niedoszłą hipokryzję

OK.
Zabawne, wolfy nie niedoszłą, raczej nieokazaną, doskonale wiesz o co chodzi.
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Stary 03.02.2014, 04:11
Sprawa jest prosta.. Wisła powstała jako klub polski w którym grają Polacy pochodzenia polskiego.

Idea zrzeszająca społeczność Wiślaków nie polegała na kopaniu piłki na trawie, ale była ściśle związana z ideami narodowymi, z ideami rasowymi (tak wiem..bardzo to niemodny temat dzisiaj) a ludzi typu Reyman szanujemy dzisiaj nie dlatego, że umieli prosto kopnąć kawałek skóry między metalowe słupki, tylko dlatego że swoje życie poświęcili konkretnej idei.
Dziś czasy są inne, świat się otworzył, przyjeżdżają i grają u nas reprezentanci innych krajów - nie widzę w tym nic złego. Każdy rozsądny kibic szanuje i docenia postawę patriotyczną okazywaną przez piłkarza innej narodowości wobec swojego kraju (u nas Mauro Cantoro manifestujący dumę ze swojego kraju, czy gdzie indziej Vuković, który jasno mówił że jest Serbem, kocha swój kraj i nigdy nie zagra dla Polski).
Kibic instynktownie szanuje taką postawę. Nie szanuje natomiast piłkarzy (byłych czy obecnych) którzy są jak chorągiewki. Takich którzy będą udawali Polaków, byle tylko zagrać tutaj i wypromować się. Takich którzy wycierając sobie gębę nazwą Wisły, będą próbowali kręcić swoje brudne interesy sprzymierzając się z najgorszym ścierwem.
Tak jak była tutaj mowa już wcześniej. Nie trzeba pisać żadnego dekalogu Wiślaka. Tradycje ideologiczne symbolizowane przez Białą Gwiazdę są żywe od ponad 100 lat i nie znikną, dlatego że ktoś będzie "postępowy, tolerancyjny", że będzie walczył z "zakompleksionym ciemnogrodem" i promował popularne dzisiaj postawy, dając przyzwolenie na to co zrobił Żuraw.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2014, 07:48
Dodam jeszcze od siebie, że argument o specyficznym ubiorze (a więc byciu lewakiem!), przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
Bycie lewakiem to On potwierdził kandydujac z ramienia Komunistycznej Parti Polski zwanej SLD.
Czy osoba ideowa, konserwatywna, przywiązana do tradycji bedzie nosiła torebkę, koszulkę z Che lub arafatkę ?
Odpowiedz cytując
konaar
Member

Od: 08.2009

Stary 03.02.2014, 07:57
Nie będę się wypowiadał o tym co myślę o posiadaniu czegokolwiek wspólnego z czerwonymi, szkoda słów...po prostu nie mogę uwierzyć, że to zrobił.

Interesuje mnie co innego. Żuraw jest pracownikiem klubu. Czy konsultował swój start z kimkolwiek? Podejrzewam,że umowa jaką ma podpisaną z profesjonalnym klubem powinna regulować takie kwestie. Nawet jeśli nie wprost, to na stówę jest jakiś zapis o dodatkowej działalności zarobkowej (a przecież start w wyborach do parlamentu ue jest działaniem zmierzającym do podjęcia dodatkowej działalności zarobkowej). Jeśli klub mu na to pozwolił, to jak to o nas świadczy? Jeśli to samowolka, to Żuraw powinien wylecieć.

Ciekawe o co mu chodzi z tym startem. Przecież wiadomo, że się nie dostanie, byłby głupi gdyby uważał inaczej. Płacą mu za udział w tych wyborach? Pewnie tak

Fajnie, w ostatnich tygodniach mieliśmy kutasa przy koszulce i teraz czerwonego Żurawia. Ciekawe co jeszcze czas przyniesie.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.02.2014, 08:22
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Bycie lewakiem to On potwierdził kandydujac z ramienia Komunistycznej Parti Polski zwanej SLD.
Czy osoba ideowa, konserwatywna, przywiązana do tradycji bedzie nosiła torebkę, koszulkę z Che lub arafatkę ?
Zgadzam się w 95%
Arafatki są "symbolem buntu" lewackiej młodzieży, która zapomina, że dla osób noszących się "militarnie" stanowi element pewnego stroju i popkultury. Większość żołnierzy koalicji nosi ze względów praktycznych arafatki lub ich dłuższe odmiany (khefiyeh). Sam miałem takie na początku lat 2000, ale raczej jako przeciwnik KSC, AJAX-u i Tottenhamu.
Więc powody noszenia arafatek są różne
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2014, 08:45
Oczywiscie, że są wyjątki, ale one tylko potwierdzają regułę.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 03.02.2014, 09:02
Będąc przy kwestii honoru zatem - czy warto szargać swój rzucając nieprawdziwe zarzuty?

Jak ktoś uczęszcza na wykłady organizowane przez Wiślackich Patriotów pamięta, krótką historię, którą przytoczył dr Korkuć przy okazji omawiana KPP. Przed wojną Endecja, Pisudczycy, PSL, PPSowcy różnili się między sobą poglądami, dochodziło do jatek ale niezmiennie mieli na jeden temat wspólne zdanie. Dla komunizmu będącego zagrożeniem dla Polski nie ma tolerancji. Podczas jednego z pochodów pierwszomajowych PPSu STRZELANO do komunistów, kiedy Ci chcieli się przyłączać! SLD jako przedłużenie wprost PZPRu nie powinno mieć prawa bytu w naszym kraju (a nie dlatego, ze jest lewicowy). Koniec kropka. I Żuraw dla takiego scierwa będzie świecił twarzą. Gdyby hipotetyczne NSDAP Polska zachiało go jako chodzącej reklamy też trąbiliby obrońcy demokracji o rozdzielności pracy od poglądów prywatnie? Oczywiście jako wolny człek może robić co chce ale za swoje czyny musi brać pełną odpowiedzialność. Tutaj chodzi o WISŁĘ KRAKÓW. Z resztą o czym my tu rozmawiamy...
Ostatnio edytowane przez darksun : 03.02.2014 o godz. 09:24.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.02.2014, 09:57
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w 95%
Arafatki są "symbolem buntu" lewackiej młodzieży, która zapomina, że dla osób noszących się "militarnie" stanowi element pewnego stroju i popkultury. Większość żołnierzy koalicji nosi ze względów praktycznych arafatki lub ich dłuższe odmiany (khefiyeh). Sam miałem takie na początku lat 2000, ale raczej jako przeciwnik KSC, AJAX-u i Tottenhamu.
Więc powody noszenia arafatek są różne
W 2000r to się chodziło w szturmówkach, martensach, czerwonych szelkach, płaszowskich crossach, bigstarach silvermine i wełnianych golfach a nie jakiś arafatkach.

Pominę już fakt że Żurawski w tej torebce zamiast pularyska nosi portmonetkę.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 03.02.2014, 12:46
darksun napisał(a):Wyświetl post

Jak ktoś uczęszcza na wykłady organizowane przez Wiślackich Patriotów pamięta, krótką historię, którą przytoczył dr Korkuć przy okazji omawiana KPP. Przed wojną Endecja, Pisudczycy, PSL, PPSowcy różnili się między sobą poglądami, dochodziło do jatek ale niezmiennie mieli na jeden temat wspólne zdanie. Dla komunizmu będącego zagrożeniem dla Polski nie ma tolerancji. Podczas jednego z pochodów pierwszomajowych PPSu STRZELANO do komunistów, kiedy Ci chcieli się przyłączać! SLD jako przedłużenie wprost PZPRu nie powinno mieć prawa bytu w naszym kraju (a nie dlatego, ze jest lewicowy). Koniec kropka. I Żuraw dla takiego scierwa będzie świecił twarzą. Gdyby hipotetyczne NSDAP Polska zachiało go jako chodzącej reklamy też trąbiliby obrońcy demokracji o rozdzielności pracy od poglądów prywatnie? Oczywiście jako wolny człek może robić co chce ale za swoje czyny musi brać pełną odpowiedzialność. Tutaj chodzi o WISŁĘ KRAKÓW. Z resztą o czym my tu rozmawiamy...
Dawno, dawno temu jak zdawałem na studia to historię miałem w małym palcu. Trochę z tego uleciało, ale nieco pamiętam.
Przede wszystkim nie można mieszac kontekstu historycznego wydarzeń. Partie komunistyczne były zagrożeniem w latach między wojennych bo były przedłużeniem bolszewickich macek na prawie całą Europę. Dlatego KPP zwalczano bez skrupułów. Dodatkowo należy zwrócić uwagę że dla PPS jako partii socjalistycznej była to bezpośrednia konkurencja na scenie politycznej.
Wracając jednak do bolszewików to w końcu bylismy świeżo po wojnie z nimi, dlatego nastroje antykomunistyczne były dość powszechne.

Warto podkreślić że pozycję PPS budował Piłsudski. Potem z niej odszedł, a po przekształcenia PPS współtworzyła z PPR Polską Zjednoczoną Partię Robotniczą. To właśnie są te różnice kontekstowe o których wspomniałem wyżej. PPS z przed I WŚ to zupełnie co innego niż ten po II WŚ. Podobnie PZPR z okresu komunistycznego to co innego niż SLD teraz (nie chcę poruszać tu kwestii lustracyjnych bo nie o tym dyskutujemy). Teraz jednak jest to partia z którą sympatyzuje wiele osób które mają lewicujące poglądy (lub liberalne) dla których nie ma innych alternatyw (bo umówmy się że za poważne nie bierzemy kabaretowych ugrupowań). I możecie dalej kłaść znak równości między PZPR a SLD, ale społeczeństwo w skali generalnej inaczej to postrzega. Nawet Jarosław puszczał zalotne oczka do Millera przy okazji którychś z wyborów.

Żeby nie było offtop, to jeżeli mówimy o wartościach którym hołdował Reyman czyli ojczyźnie i honorze oraz poświęceniu ukochanemu klubowi to pytam czy honorowe jest określanie kibica tego samego klubu mianem czerwonej k.urwy? Sugerowanie że popiera komunistycznych morderców? Gdzie ja napisałem że popieram PZPR, SLD, Kapkę czy kogotamkolwiek? Kto nie z nami to przeciwko nam? Bronię tylko prawa do posiadania poglądów politycznych nawet jeśli sa różne od moich. Chce sobie Żuraw kandydować - to niech to robi. Lubiłem go za to jak grał w piłkę a nie jakie nosił ciuchy. Głosowac na niego nie będę bo moim zdaniem do Europarlamentu się nie nadaje. Gdyby kandydował do Rady Miasta, Rady Dzielnicy to ewentualnie można by się zastanawiać czy nie mógłby w ten sposób czegoś dobrego dla klubu osiągnąć (ale na tym poziomie to przynależność partyjna jest g.. warta).

Jestem na forum bo szukam dialogu z ludźmi których coś łączy. Jakbym szukał pyskówki to pisałbym na onecie.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez lazy : 03.02.2014 o godz. 12:48.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2014, 13:03
Podobnie PZPR z okresu komunistycznego to co innego niż SLD teraz (nie chcę poruszać tu kwestii lustracyjnych bo nie o tym dyskutujemy). Teraz jednak jest to partia z którą sympatyzuje wiele osób które mają lewicujące poglądy (lub liberalne) dla których nie ma innych alternatyw (bo umówmy się że za poważne nie bierzemy kabaretowych ugrupowań). I możecie dalej kłaść znak równości między PZPR a SLD, ale społeczeństwo w skali generalnej inaczej to postrzega. Nawet Jarosław puszczał zalotne oczka do Millera przy okazji którychś z wyborów.
SLD to to samo co PZPR, a na dowód niech będzie przykład towarzyszki Senyszyn, już przytaczany powyżej. Towaryszka Senyszyn stwierdziła, że Żołnierze Wyklęci to bandyci i terroryści. I teraz towarzysz Żurawski jest w tej samej parti co ww. Jedynym celem istnienia PZPR było dbanie o interesy ZSRR, a w tzw. "wolnej Polsce" Towarzysz Miller latał do Moskwy po pożyczkę w celu tworzenia partii, która nadal będzie reprezentrować interesy byłego okupanta.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.02.2014 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.02.2014, 13:28
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
W 2000r to się chodziło w szturmówkach, martensach, czerwonych szelkach, płaszowskich crossach, bigstarach silvermine i wełnianych golfach a nie jakiś arafatkach.

Pominę już fakt że Żurawski w tej torebce zamiast pularyska nosi portmonetkę.
W latach dziewiecdziesiatych chodzilo sie w szturmowkach ,martensach,czerwonych szelkach,itd , ale rowniez w arafatkach, bandanach. Do tego mozna dorzucic camouflage ,bluzy i kurtki Bundeswehry ,z ktorych odpruwalo sie jej znak. Lata dziewiecdziesiate byly otwarciem na Zachod , Ameryke ,a Bliski Wschod wtedy jeszcze nie klul nas tak w oczy.
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Stary 03.02.2014, 14:09
Dawno, dawno...kabaretowych ugrupowań)
...no i? Co dalej w związku z tym co napisałeś nie gra w mojej wypowiedzi?

Cytat:
możecie dalej kłaść znak równości między PZPR a SLD, ale społeczeństwo w skali generalnej inaczej to postrzega
I to trzeba zmienić!

Cytat:
czy honorowe jest określanie kibica tego samego klubu mianem czerwonej k.urwy?
JAK NAJBARDZIEJ, jeśli takową damą jest. 2+2 =4 .

Cytat:
Jestem na forum bo szukam dialogu z ludźmi których coś łączy. Jakbym szukał pyskówki to pisałbym na onecie.
Słusznie. Są jednak granice. Gdzie ich szukać, indywidualne. Przykładowo sławetny Feliks D. Polakiem był; to nas łączy ale czy chciałbym z nim szukać dialogu? hm...
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.02.2014, 14:13
Panowie bo się zaczyna robić temat polityczny SLD to Lewackie Gó...o i koniec pan Żurawski jeśli chce z tym Gów...m się utożsamiać to powinien opuścić nasz Klub i tyle.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 03.02.2014, 14:34
alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Panowie bo się zaczyna robić temat polityczny SLD to Lewackie Gó...o i koniec pan Żurawski jeśli chce z tym Gów...m się utożsamiać to powinien opuścić nasz Klub i tyle.
"Temat się zaczyna robić polityczny, ale wrzucę jeszcze swoje trzy grosze o polityce", fajnie.
Obojętnie jaką by partie nie reprezentował, moim zdaniem, nie powinien tego robić, będąc pracownikiem klubu.
Ostatnio edytowane przez filemon : 03.02.2014 o godz. 14:36.
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 03.02.2014, 15:03
[...] Warto podkreślić że pozycję PPS budował Piłsudski. Potem z niej odszedł, a po przekształcenia PPS współtworzyła z PPR Polską Zjednoczoną Partię Robotniczą. To właśnie są te różnice kontekstowe o których wspomniałem wyżej. PPS z przed I WŚ to zupełnie co innego niż ten po II WŚ. [...]
Tylko, że formacja która przywłaszczyła sobie po II wojnie św. nazwę PPS-u, była jedynie przybudówką PPR-u, wydmuszką i mistyfikacją kierowaną przez sowiecką agenturę m.in. Edward Osóbka-Morawski czy Józef Cyrankiewicz, którzy rzeczywiście byli kiedyś działaczami PPS-u, ale nigdy nie pełnili najwyższych stanowisk (o ile Cyrankiewicz w czasie wojny do momentu aresztowania przez Niemców kierował PPS-em w Krakowie, o tyle Osóbka większą część wojny spędził w Moskwie, a przed wojną był podrzędnym działaczem współpracującym wbrew władzom partii z komunistami). Nie byli uznawani nie tylko przez emigracyjne władze tej partii z ówczesnym premierem rządu londyńskiego Tomaszem Arciszewskim, ani przez przywódców PPS WRN w kraju, którzy nawet aresztowani i torturowani nie zgadzali się na współpracę z tym "tworem".
Wystarczy tutaj wspomnieć Kazimierza Pużaka, podstępnie aresztowanego przez sowietów i sądzonego w "procesie szesnastu", którego po powrocie z sowieckiego więzienia ponownie aresztowało UB i próbowano przekonać do współpracy lub emigracji. Kiedy stanowczo się sprzeciwił wytoczono jemu oraz pozostałym przywódcom PPS WRN sfingowany proces na którym powiedział jedynie "Jestem rzymskim katolikiem narodowości polskiej. Więcej nic nie mam panom do powiedzenia". Został zamordowany w więzieniu, kiedy zrzucono Go ze schodów i przez kilka dni nie udzielono pomocy medycznej, dopóki nie skonał.
Podobnie było z ludowcami, dla przeciwwagi dla mikołajczykowskiego PSL-u komuniści stworzyli z agentury swoją przybudówkę pod nazwą Stronnictwo Ludowe.

Jak można traktować takie marionetkowe twory, jako legalną kontynuację ugrupowania posiadającego swoją historię, tradycję i przede wszystkim legalne władze
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 03.02.2014 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 03.02.2014, 22:38
"Temat się zaczyna robić polityczny, ale wrzucę jeszcze swoje trzy grosze o polityce", fajnie.
Obojętnie jaką by partie nie reprezentował, moim zdaniem, nie powinien tego robić, będąc pracownikiem klubu.
Zgodzę się z tym aczkolwiek Przynależność Żurawskiego do SLD należy szczególnie potępić ze względu na jakiekolwiek kojarzenie tej partii z Wisłą
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.02.2014, 01:28
Szczerze? Ch.uj mnie to obchodzi, że żuraw kandyduje do sld. Ja jestem apolityczny, dla mnie Żuraw zawsze będzie się kojarzył z Parmą, Schalke i Lazio. Dla mnie Żuraw to legenda!!!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.02.2014, 02:07
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Szczerze? Ch.uj mnie to obchodzi, że żuraw kandyduje do sld. Ja jestem apolityczny, dla mnie Żuraw zawsze będzie się kojarzył z Parmą, Schalke i Lazio. Dla mnie Żuraw to legenda!!!
Myślę że 99% z nas w normalnych okolicznościach informację, że gdzieś tam Żurawski kandyduje do PE z SLD olała by z pyty, jego poglądy jego chlew. Dla jednych pozostał by legendą a dla innych stał bysię mendą, kogo to huj obchodzi?

Jednak w obecnej sytuacji, gdzie Żurawski jest AMBASADOREM Wisły nastąpiło przegięcie i nalezy sie temu sprzeciw. Większość z nas uważa że Wisła powinna być apolityczna jednaj gdy ambasador NASZEGO Klubu oficjalnie miesza się w politykę z ramienia postkomunistycznej i znienawidzonej przez srodowisko kibicowskie i lewackiej szmiry to ....a mówimy NIE!

Huj to kogo obchodzi czy to jest Żuraw, Kopernik czy sam Papież. Jeśli swoją osobą szarga imię Wisły to niech z klubu wypierdala .
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 04.02.2014, 10:17
Wywiad z byłym szkoleniowcem Wisły, Maciejem Skorżą
http://www.youtube.com/watch?v=IGEFFdR3_Oo
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów