|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pech Kuby, w 6. minucie meczu z Augsburgiem doznał kontuzji... Podejrzewa się zerwanie więzadła krzyżowego :/
http://www.90minut.pl/news/227/news2...kowskiego.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Mało to jest ludzi, co z jedynie sobie znanych powodów omijają stadion, a mimo tego Biała Gwiazda zawsze była jest i będzie w ich sercach najważniejsza? NAjlepiej pewnie by było gdyby Mały zdechł u nas z głodu lub skończył na etacie gospodarza murawy, dla miłości można zrobić wszystko, a jak. Póżniej klub kupił by mu domek na wsi, łożył na utrzymanie pociech, opłacił studia gdy dorosną... Piłka nożna to jego praca, to pewnie wszystko co posiada i co pewnie umie. Chyba to ostatni dzwonek by przestał zachowywać się jak szczeniak w szaliku w odwróconym na kolor pomarańczowy flayersie a zainteresował się przyszłością. 6 lat i trzeba będzie mieć inny pomysł na życie...nikt pózniej nie pomoże, każdy ....a zapomni i uda że nie widzi, telefon wiecznie zepsuty, skasowane numery... Bardzo dobrze że w końcu wyskoćzył z tego pudełka w jakim go wszyscy widzieli. Będzie mu pewnie trudno jednak sam sobie po części winien ale koniec końcow powinien na tym skorzystać. Wisła to nie Barca a MAłecki to nie Messi... Teraz juz na spokojnie, z czystą głową i wolny od chorych zoobowiązań może skupić się na kontynuowaniu kariery i zapewnieniu sobie przyszłości. A co do Wisły czuje? A mozna kochać mniej lub więcej? Czy wy kochacie Wisłę raz mniej raz więcej? Albo się kocha albo nienawidzi, nie ma półśrodków. Pewnie trzeba dorosnąć by pewne rzeczy zrozumieć i nauczyć się je po prostu czytać |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
gdyby to była prawdziwa miłość, a nie stek pustych obietnic to Mały grałby tu dalej.
gdyby Patryk miał silny charakter (bo jedyne co potrafi to szczekać) to by też tu został, a tak poszedł na łatwizne (jak baba). teraz odpowiem czemu: 1: miał obowiazujacy kontrakt z Wisłą, więc mógł zasuwać na treningach i czekać na swoją szanse - w koncu w milosci więcej sie daje niz oczekuje - a kontraktu niskiego wcale nie miał, by tu przytaczać pierdoły o zdychaniu z głodu czy o braku hajsu na pampersy [Kosa mógł grać za ile tam było, 2 czy 5 tysi na miecha. Mały czytałem miał ok 35]. 2: nikt nie chciał go z Wisły wypychać, ba - prawdopodobnie mógłby liczyć na przedłużenie kontraktu, ale jako rezerwowy pewnie ten kontrakt byłby niższy. tak czy siak to on zechciał odejść, bo nie dał rady i psychicznie i sportowo. sporo wałków wykręcił a i tak dawano mu te szanse. to taki związek pasożytniczy i co najgorsze to ta połowa która dostawała więcej w nim zechciała odejsc. materiał na niszczenie samego siebie i do tego kogoś (w tym wizerunku klubu). możliwe też, że w szatni też lubiany nie był i też (znowu) nie dał rady psychicznie (ale jak beształ Kose to było okej). moim zdaniem dobrze, że odszedł - i dla Wisły i dla niego samego (ale czy to jest dobry klub dla niego - sie okaże). Nie badzmy kibicami zawodników... albo sie kocha albo nienawidzi? a gdzie w tym obojętność? przecież wyszedł tu brak lojalności i szczerości. z drugiej strony może chciał, a nie mógł. no ale wtedy to i trzeba mierzyć czyny na zamiary i wiedzieć co się mówi, gdzie i komu.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 29.01.2014 o godz. 05:29.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
@Cisse99
Ziomek to jest info z Paździerza ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Ja Cikosa Wiśle nigdy nie daruje, taki dobry grajek bł do wyciągniecia za grosze, ale nie co z tego że był jednym z najlepszych lidze, zaproponujmy kolejne wypożyczenie ! Debile.. Wymiatał w naszej lidze..
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cikos wymiatał? A ile on Wiśle dał? Pamiętam, że zagrał dobrze w meczu z Legią, a tak to średni zawodnik. Już Lamey więcej dał Wiśle niż on.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
U Cikosa było najbardziej widać progres. Przychodził jako naprawdę drewniany grajek, a odchodził jako bardziej niż przyzwoity obrońca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Sorkaa, bardziej chodziło mi o to co powiedział xanti, zrobił największy progres i gdyby został moglibyśmy zarobić na nim solidny kawał pieniądza, ale cóż Było, minęło ..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cikos, Alvarez - dla mnie podobni zawodnicy i w dzisiejszej Wisle także by grali.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cikos miał jakąś poważną kontuzję po odejściu od nas? Nigdy nie uważałem go za dobrego grajka, ale wg Transfremarktu on nie tylko nie gra, ale nawet przeważnie nie ma go w kadrze meczowej Slovana...
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 30.01.2014 o godz. 03:18.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Guest
|
|
|
moim zdaniem to mial zdrowie do gonienia i szarpania sie przez caly mecz i niewiele wiecej.Alvarez byl ogolnie o wiele lepszy tylko ta fatalna balonowata wrzutka..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Tylko, że Cikos był dużo dużo młodszy i mógłby byc dużo dużo lepszy.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
on nawet nie umiał autu wyrzucić. stał przy linii i sie zastanawiał pół godziny do kogo rzucić
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No i właśnie z tego powodu nie awansowaliśmy do LM, bo jak by był na Cyprze to by wydarł te parę minut i Apoel by nie strzelił, a Wilk byłby bohaterem Wisły która by dominowała ligę tak jak za dawnych starych lat, nie tak jak teraz "dominuje" ją Legia
![]()
Ostatnio edytowane przez cfa : 30.01.2014 o godz. 09:10.
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Niektórzy to mają naprawde bujną wyobraźnie... Wg transfermarktu Cikos zagrał 18 spotkań od czasu kiedy odszedł z Wisły...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
co do Cikosa to tak, nie gra za wiele, jeszcze poważna kontuzja mu sie przytrafiła, ale Slovan to Slovan. najlepsza druzyna w tej lidze. nie wiemy czemu nie poszedł na wypozyczenie czy go nie sprzedali gdzies. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Z balonową wrzutką bardziej kojarzy mi się pewien Urugwajczyk.
Cikos był, jaki był, ale teraz pewnie wzięlibyśmy go z pocałowaniem ręki. Zawsze imponowało mi jego przygotowanie fizyczne. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Taa, pamiętam jak Maaskant go opierniczał krzycząc: "Think! Think!!!!
A co do prawych obrońców to dobry był jeszcze Peter Singlar. Miał chłopak i drybling i ciąg do przodu. Alvarez, moim zdaniem był średnim zawodnikiem. Wyróżniało go tylko to, że wzięliśmy go z ligi włoskiej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Andrzej Iwan podobno został skautem Lechii Gdańsk
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A Żurawski kandydatem do europarlamentu z ramienia...SLD...
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Muszę przyznać, że zrobiło mi się bardzo przykro, gdy przeczytałem o Żurawskim.
@Arti Przepraszam, musiałem coś poknocić. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
mam nadzieję, że jeszcze przemyśli tę decyzję. Jak nie, to może napisać książkę "od bohatera do zera w 5 minut"
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wstyd.
Pieniędzy mu brakuje czy co ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zaraz wstyd, jeśli SLD jest zbieżne z jego poglądami politycznymi, to niech sobie startuje. Bo jak ktoś ma poglądy lewicowe, to nie może być prawdziwym Wiślakiem? Bez przesady...
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|