The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2014, 16:59
Pech Kuby, w 6. minucie meczu z Augsburgiem doznał kontuzji... Podejrzewa się zerwanie więzadła krzyżowego :/
http://www.90minut.pl/news/227/news2...kowskiego.html
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.01.2014, 00:17
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Synek za dlugo na forum przesiadujesz i nicki mylisz. Niestety, dla Twojej informacji nie siedze na forum 24h i nie spamuje na temat Maleckiego. Wypowiadam sie sporadycznie. Natomiast lubie sie ponabijac z niektorych, np. Z pana, ktory jeszcze w lutym spelnial marzenia, kochal Wisle i nie mial zamiaru nigdzie sie ruszac. Poza tym nie zgrywaj medrka, bo tak sie sklada, ze system gimnazjalny mnie nie objal. A co do Siary, to moge sie zalozyc, ze chlop wiecej chodzi na Wisle, niz masz lat. A km przejechanych ma wiecej, niz Twojego debilnego pisania i zgrywania medrka na tym forum.
Ale że niby co? Małecki miał się kopać z koniem w imię miłości do Wisły? Nie mieszajmy w to Wisły! To przede wszystkim!

Mało to jest ludzi, co z jedynie sobie znanych powodów omijają stadion, a mimo tego Biała Gwiazda zawsze była jest i będzie w ich sercach najważniejsza?

NAjlepiej pewnie by było gdyby Mały zdechł u nas z głodu lub skończył na etacie gospodarza murawy, dla miłości można zrobić wszystko, a jak.
Póżniej klub kupił by mu domek na wsi, łożył na utrzymanie pociech, opłacił studia gdy dorosną...

Piłka nożna to jego praca, to pewnie wszystko co posiada i co pewnie umie. Chyba to ostatni dzwonek by przestał zachowywać się jak szczeniak w szaliku w odwróconym na kolor pomarańczowy flayersie a zainteresował się przyszłością.
6 lat i trzeba będzie mieć inny pomysł na życie...nikt pózniej nie pomoże, każdy ....a zapomni i uda że nie widzi, telefon wiecznie zepsuty, skasowane numery...
Bardzo dobrze że w końcu wyskoćzył z tego pudełka w jakim go wszyscy widzieli. Będzie mu pewnie trudno jednak sam sobie po części winien ale koniec końcow powinien na tym skorzystać.
Wisła to nie Barca a MAłecki to nie Messi...

Teraz juz na spokojnie, z czystą głową i wolny od chorych zoobowiązań może skupić się na kontynuowaniu kariery i zapewnieniu sobie przyszłości. A co do Wisły czuje?
A mozna kochać mniej lub więcej? Czy wy kochacie Wisłę raz mniej raz więcej?
Albo się kocha albo nienawidzi, nie ma półśrodków.

Pewnie trzeba dorosnąć by pewne rzeczy zrozumieć i nauczyć się je po prostu czytać
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.01.2014, 05:24
gdyby to była prawdziwa miłość, a nie stek pustych obietnic to Mały grałby tu dalej.
gdyby Patryk miał silny charakter (bo jedyne co potrafi to szczekać) to by też tu został, a tak poszedł na łatwizne (jak baba).
teraz odpowiem czemu:
1: miał obowiazujacy kontrakt z Wisłą, więc mógł zasuwać na treningach i czekać na swoją szanse - w koncu w milosci więcej sie daje niz oczekuje - a kontraktu niskiego wcale nie miał, by tu przytaczać pierdoły o zdychaniu z głodu czy o braku hajsu na pampersy [Kosa mógł grać za ile tam było, 2 czy 5 tysi na miecha. Mały czytałem miał ok 35].
2: nikt nie chciał go z Wisły wypychać, ba - prawdopodobnie mógłby liczyć na przedłużenie kontraktu, ale jako rezerwowy pewnie ten kontrakt byłby niższy. tak czy siak to on zechciał odejść, bo nie dał rady i psychicznie i sportowo. sporo wałków wykręcił a i tak dawano mu te szanse. to taki związek pasożytniczy i co najgorsze to ta połowa która dostawała więcej w nim zechciała odejsc. materiał na niszczenie samego siebie i do tego kogoś (w tym wizerunku klubu). możliwe też, że w szatni też lubiany nie był i też (znowu) nie dał rady psychicznie (ale jak beształ Kose to było okej). moim zdaniem dobrze, że odszedł - i dla Wisły i dla niego samego (ale czy to jest dobry klub dla niego - sie okaże). Nie badzmy kibicami zawodników...

albo sie kocha albo nienawidzi? a gdzie w tym obojętność? przecież wyszedł tu brak lojalności i szczerości. z drugiej strony może chciał, a nie mógł. no ale wtedy to i trzeba mierzyć czyny na zamiary i wiedzieć co się mówi, gdzie i komu.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 29.01.2014 o godz. 05:29.

Odpowiedz cytując
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 29.01.2014, 13:18
@Cisse99

Ziomek to jest info z Paździerza
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.01.2014, 20:52
Cikos być może wyląduje w Szkocji:

http://sport.stv.tv/football/clubs/r...cikos-on-loan/
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.01.2014, 22:01
Ja Cikosa Wiśle nigdy nie daruje, taki dobry grajek bł do wyciągniecia za grosze, ale nie co z tego że był jednym z najlepszych lidze, zaproponujmy kolejne wypożyczenie ! Debile.. Wymiatał w naszej lidze..
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 29.01.2014, 22:06
Cikos wymiatał? A ile on Wiśle dał? Pamiętam, że zagrał dobrze w meczu z Legią, a tak to średni zawodnik. Już Lamey więcej dał Wiśle niż on.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.01.2014, 22:13
U Cikosa było najbardziej widać progres. Przychodził jako naprawdę drewniany grajek, a odchodził jako bardziej niż przyzwoity obrońca.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 29.01.2014, 22:14
Sytuacja z Cikosem wyglada jak z Bitonem pewnego poziomu nie przeskoczy
.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 29.01.2014, 22:42
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Cikos wymiatał? A ile on Wiśle dał? Pamiętam, że zagrał dobrze w meczu z Legią, a tak to średni zawodnik. Już Lamey więcej dał Wiśle niż on.
Sorkaa, bardziej chodziło mi o to co powiedział xanti, zrobił największy progres i gdyby został moglibyśmy zarobić na nim solidny kawał pieniądza, ale cóż Było, minęło ..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 29.01.2014, 22:45
Cikos, Alvarez - dla mnie podobni zawodnicy i w dzisiejszej Wisle także by grali.

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.01.2014, 03:15
Cikos miał jakąś poważną kontuzję po odejściu od nas? Nigdy nie uważałem go za dobrego grajka, ale wg Transfremarktu on nie tylko nie gra, ale nawet przeważnie nie ma go w kadrze meczowej Slovana...
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 30.01.2014 o godz. 03:18.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.01.2014, 07:47
moim zdaniem to mial zdrowie do gonienia i szarpania sie przez caly mecz i niewiele wiecej.Alvarez byl ogolnie o wiele lepszy tylko ta fatalna balonowata wrzutka..
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.01.2014, 08:36
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że Cikos był dużo dużo młodszy i mógłby byc dużo dużo lepszy.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.01.2014, 08:54
on nawet nie umiał autu wyrzucić. stał przy linii i sie zastanawiał pół godziny do kogo rzucić
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.01.2014, 09:08
No i właśnie z tego powodu nie awansowaliśmy do LM, bo jak by był na Cyprze to by wydarł te parę minut i Apoel by nie strzelił, a Wilk byłby bohaterem Wisły która by dominowała ligę tak jak za dawnych starych lat, nie tak jak teraz "dominuje" ją Legia
Ostatnio edytowane przez cfa : 30.01.2014 o godz. 09:10.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 30.01.2014, 10:28
Niektórzy to mają naprawde bujną wyobraźnie... Wg transfermarktu Cikos zagrał 18 spotkań od czasu kiedy odszedł z Wisły...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 30.01.2014, 20:36
arti napisał(a):Wyświetl post
moim zdaniem to mial zdrowie do gonienia i szarpania sie przez caly mecz i niewiele wiecej.Alvarez byl ogolnie o wiele lepszy tylko ta fatalna balonowata wrzutka..
z tą balonową wrzutką to jest taka ciągnąca sie opinia po jednym meczu, w którym on rzucił rzeczywiscie z 20 takich dośrodkowan do bramkarza, ale nie przypominam sobie żeby tak robił zawsze (jakies asysty tez zaliczał).. poza tym to obronca i jako obronca wydaje mi sie spisywał sie najlepiej z wszystkich od czasów Baszcza. na początku na PO Jova też mi sie podobał, ale to było bardzo krótko.

co do Cikosa to tak, nie gra za wiele, jeszcze poważna kontuzja mu sie przytrafiła, ale Slovan to Slovan. najlepsza druzyna w tej lidze. nie wiemy czemu nie poszedł na wypozyczenie czy go nie sprzedali gdzies.

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.01.2014, 20:58
Z balonową wrzutką bardziej kojarzy mi się pewien Urugwajczyk.

Cikos był, jaki był, ale teraz pewnie wzięlibyśmy go z pocałowaniem ręki. Zawsze imponowało mi jego przygotowanie fizyczne.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 30.01.2014, 23:39
Taa, pamiętam jak Maaskant go opierniczał krzycząc: "Think! Think!!!!

A co do prawych obrońców to dobry był jeszcze Peter Singlar. Miał chłopak i drybling i ciąg do przodu. Alvarez, moim zdaniem był średnim zawodnikiem. Wyróżniało go tylko to, że wzięliśmy go z ligi włoskiej.
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.01.2014, 18:31
Andrzej Iwan podobno został skautem Lechii Gdańsk
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 31.01.2014, 22:09
A Żurawski kandydatem do europarlamentu z ramienia...SLD...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 31.01.2014, 22:19
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Z balonową wrzutką bardziej kojarzy mi się pewien Urugwajczyk
Cikos był, jaki był, ale teraz pewnie wzięlibyśmy go z pocałowaniem ręki. Zawsze imponowało mi jego przygotowanie fizyczne.
Właśnie o nim napisałem.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.01.2014, 22:21
Muszę przyznać, że zrobiło mi się bardzo przykro, gdy przeczytałem o Żurawskim.

@Arti

Przepraszam, musiałem coś poknocić.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2014, 22:35
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
A Żurawski kandydatem do europarlamentu z ramienia...SLD...
już na derbach gromkie "żuraw żuraw wypi***alaj"
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.01.2014, 23:00
mam nadzieję, że jeszcze przemyśli tę decyzję. Jak nie, to może napisać książkę "od bohatera do zera w 5 minut"
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 31.01.2014, 23:07
Cytat:
Maciej Żurawski, legendarny piłkarz Wisły, będzie kandydatem SLD do Parlamentu Europejskiego. - Wystartuje z trzeciego miejsca - potwierdza Rafał Kudas, rzecznik małopolskiego SLD.
Sojusz Lewicy Demokratycznej w Małopolsce ustalił właśnie kandydatów do PE. Teraz listę i kolejność muszą jeszcze zatwierdzić władze krajowe. Z pierwszego miejsca wystartuje Joanna Senyszyn, z drugiego Andrzej Szejna, a z trzeciego właśnie Maciej Żurawski. - Jest znaną i lubianą osobą, może wnieść powiew świeżości do polskiej i europejskiej polityki - przekonuje Kudas.
Nie spodziewałem się, że Żurawski będzie startował (ma on w ogóle maturę?) a co dopiero z lewackiej i komunistycznej partii ...
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 31.01.2014, 23:24
Wstyd.

Pieniędzy mu brakuje czy co ?
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.01.2014, 23:30
Zaraz wstyd, jeśli SLD jest zbieżne z jego poglądami politycznymi, to niech sobie startuje. Bo jak ktoś ma poglądy lewicowe, to nie może być prawdziwym Wiślakiem? Bez przesady...
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów