|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pierwszy sparing w Belek przegrany:
Wisła Kraków: Miśkiewicz – Patryk Fryc, Arkadiusz Głowacki, Osman Chavez, Mauricio (Lucas Guedes 75’) - Semir Stilić, Ostoja Stjepanović, Michał Chrapek, Łukasz Garguła, Wilde-Donald Guerrier - Paweł Brożek FSV Frankfurt: Pellowski - Schlicke, Kauko, Kruska, Gorlitz, Kapllani, Rukavytsya, Huber, Oumari, Leckie, Epstein Wisła Kraków – FSV Frankfurt 1:3 (1:2) 0:1 Denis Epstein 3’ 0:2 Joni Kauko 10’ 1:2 Wilde-Donald Guerrier 42’ 1:3 Marcel Kandziora 84’ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=HgV3ztupMmc tutaj skrót meczu.
Pisano, że przy drugiej bramce testowany Mauricio (LO) się źle zachował. Wydaje mi się, że tam błąd był bardziej Guerriera, niż jego. Natomiast o błędzie Mauricio można mówić przy karnym, gdzie dość głupio faulował. Dodatkowo: widać, że z motoryką Stilicia nie jest źle. Więcej, biorąc pod uwagę treningi Smudy, nie widzę w tym skrócie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Burliga musiałby rozczytać grę przeciwnika, odpuścić długi słupek, na którym niewiele się działo i ścigać się do piłki z wchodzącym zawodnikiem. Ale szans dużych by nie miał, a taktycznie jego ustawienie było mniej więcej prawidłowe. Stjepanović też nie dał ciała, zachował się tak jak było trzeba, poszedł do wolnego zawodnika w szesnastce, mniej więcej asekurując strefę, teoretycznie w takiej sytuacji to było priorytetem, wchodzącym gościem powinien zająć się ktoś inny z drugiej linii. Natomast gdyby Stjepanović zauważył, że wchodzi niekryty zawodnik, to mógł się ustawić w strefie i jednocześnie przecinać linię podania do nieobstawionego zawodnika obok Głowackiego i asekurować strefę w którą wchodził zawodnik z głębi pola. Niestety tego typu nieporozumienia ciągną się za nami od początku sezonu. Np. drugi gol dla Korony w Kielcach - też teoretycznie wszyscy zachowali się wg książki, a jednak obrona się posypała, bo żeby nie stracić bramki ktoś musiałby zagrać ponad "książkę". Co do karnego, to moim zdaniem nie było. Chłopak agresywnie doskoczył, troszkę ręce pracowały, ale nie tak, żeby rywal się przewrócił. Zwykłe padolino, a sędzia się nabrał, chociaż młodego trzeba nauczyć, że w szesnastce rączki muszą pracować subtelnie. Biorąc pod uwagę, że ma 21 lat, można to jeszcze wybaczyć. Co ciekawe, patrząc na dzisiejsze zdjęcia z treningu, Mauricio znowu wydaje się grać z mocniejszym składem. Tak jak i Lucas. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zapewne zamiast Burligi - Fryc.
Ostatnio edytowane przez filemon : 30.01.2014 o godz. 12:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Burliga nie gral
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Burliga mógł nam dupę uratować, gdyby tylko grał... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mea culpa, Fryc oczywiście. Nie patrzyłem po sylwetce, czy numerze, tylko po pozycji i z automatu uznałem, że Burliga, bo graliśmy prawie najmocniejszym składem, a zapomniałem, że Burliga w ostatniej chwili ze składu wypadł.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W dzisiejszym sparingu bezbramkowy remis z pracownikami pobliskiego "chinola"
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_z_fc_yonsey/ Co to jest azjatycka drużyna FC Yonsey ? Zazwyczaj drużyny reprezentuja jakis kraj, a nie kontynent. Google nic nie wie o istnieniu takiego teamu wiec śmierdzi mi to jakąś amatorska zbieranina emigrantów z Azji. Chłopaki zagrały po pracy. Nie wiem po co oni takie newsy podaja. Pozniej mowicie, ze Weszlo jedzie po Wisle jak sami sie wystawiamy. edit: Ok, juz wiem. To studenci z Korei ![]()
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 30.01.2014 o godz. 18:00.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.01.2014 o godz. 18:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
EDIT: @Valandil Mnie onic nie chodzi, ale do niedawna było napisane: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 30.01.2014 o godz. 18:21.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
cytuje "Zamiast popołudniowego treningu krakowska Wisła rozegrała towarzyską potyczkę z koreańskim zespołem ligi uniwersyteckiej".
O co wam chodzi? Drugi zespół sobie trochę w gałę popykał z ogórami. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
NIe rozumiem Smudy, jest okres przygotowawczy a on w sparingu zmienia tylko jednego zawodnika. ( chyba, że oficjalna Wisly nie podaje takich informacji)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ami_sparingow/ Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
0:6 z Sigmą. Bilans sparingów w Turcji kiepściutki. No ale sparingi to tylko sparingi, a Smuda mocno eksperymentował ze składem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Mecz co dzień, treningi z franiem, podlewanie tuj, nie widzę nic dziwnego w porażkach oby byli gotowi na ligę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Eksperyment na dwa tygodnie przed ligą. Jeżeli - teraz strzelam - ten Burdenski jest beznadziejny i się nie nadaje to trzeba się go natychmiast pozbyć a nie trzymać na siłę w meczowej 18-stce. A może to się tyczy jakichś innych nie rokujących. Mam nadzieję że ta porażka w kompromitujących rozmiarach nie pójdzie na marne i jakieś wnioski będą wyciągnięte.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Moje podejście do sparingów, może się troszkę różnić od poglądu na tę sprawę innych użytkowników.
Czy dla mnie jest okres przygotowawczy i mecze sparingowe. Jest to przede wszystkim ciężka praca, która ma na celu przygotowanie fizyczne/wytrzymałościowe zawodników do krótkiej ale intensywnej rundy wiosennej. nasi zawodnicy mają po dwa treningi dziennie, nie są to tylko spacery na plażę, czy rekreacyjna gra na PS. Tak samo było w lecie kiedy Franz obejmował zespół. Ciężka praca, ciężka praca i jeszcze raz ciężka praca. Nie było litości, pobłażania dla zawodników nie ma go i teraz. I bardzo dobrze! Jak czytam niektóre komentarze, że przegrywamy mecze sparingowe, że nie strzelamy bramek zastanawiam się czy lepiej zagrać sparing z zespołem Pasjonata Dankowice (bez obrazy) i zlać go ze 7:0 aby wszyscy byli zadowoleni, że wszystko jest okej i w ogóle. Czy lepiej zagrać kilka bardziej wartościowych sparingów z drużynami, które albo są na innym etapie przygotowań albo są zwyczajnie od nas lepsze. Co mam na myśli mówiąc wartościowych? M.in to, że na tle takich drużyn widać jakie błędy popełniają poszczególni zawodnicy, nad czym trzeba jeszcze popracować, co zmienić aby w meczach o stawkę gra wyglądała lepiej. Mecze sparingowe są po to, aby trener mógł zrobić dokładny przegląd kadry pod kątem przydatności do zespołu, poćwiczyć różne warianty, elementy taktyki, itp rzeczy. Wynik w tych meczach zawsze dla mnie był sprawą drugorzędną. Owszem nie wypada przegrywać sparingów po 6:0, ale jeżeli ktoś przejmuje się tym co napisze onet.pl czy inne gówno to gratuluję. To co zostało przepracowane na treningach, to ile potu wylano, ile tui zostało użyźnionych - to ma zaprocentować w meczach ligowych kiedy przyjdzie świeżość. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^Nie widziałem co prawda tych meczy na żywo, ale ze skrótów również zwróciłem uwagę, że drużyna fajnie i szybko wymienia podania. Jednak skrót to jednak nie cały mecz.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wiem od jednego z zawodnikow ze przed wylotem jak trenowali w PL to biegali dopóki sie nie pożygają. i tak w kółko
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^Obawiam się jednego, jedna taka jazda na pewno nie przyniesie negatywnych skutków, dwie też, trzy.. może. Ale kolejna może już odbić się na zdrowiu zawodnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Raz że wiele zdjęc na Oficjalnej robione jest podczas biegu zawodników. Dwa że jak kilka razy przejeżdżałem przez Zarabie to zawsze widziałem ich podczas truchtu. WOJTAS: Ja sie nie dziwie, potwiedzam tylko słowa szprotsona.
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 03.02.2014 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Przeciez u Smudy obozy treningowe to poprpstu zap****lanie i tyle.Czemu wy sie dziwicie?
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
0-6 w cipe? No ja sie ....a dziwię...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Gorzej będzie, jak tradycyjnie drużyna Smudy na wiosnę będzie zajechana jak silnik malucha po rajdzie Dakar bez uzupełniania oleju.
Zaskoczą dopiero w fazie play-off jeśli w międzyczasie będzie atak zimy i kilka kolejek zostanie przełożonych, a Franc zamiast im dokręcac śrubę będzie sie leczył na grypę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Proszę Panów bez paniki, FraMat spokojnie, do startu ligi jeszcze 2 tygodnie a grają tylko z zagłębiem, zdąża się zregenerować, lepiej teraz 0-6 z pepikami niż potem 0-6 z krawatami. Jestem dobrej myśli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Jeśli są zmęczeni to po kiego grzyba rozgrywamy te sparingi?
Trudno ocenic kogoś formę gdy jest zajechany nie mówiąc już o realizowaniu założen które mogą przydać się w meczach o punkty. W takiej sytuacji owe sparingi to nic innego jak niepotrzebne ryzyko złapania kontuzji. Bez sens i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Mamy wąską kadrę, jak wąską pokazał dzisiejszy sparing. Najgorsze jest to, że na kolejne wzmocnienia się nie zanosi. Na waszym miejscu marzenia o tytule odlozylbym na przyszłość. Top 3 to będzie absolutny sukces wszystkich ludzi związanych z klubem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Na mój nos za dwa tygodnie będzie przechodzić zasadnicza tej zimy fala mrozów więc jeżeli gra to tylko w długich szwedzkich kolcach. Czasu na regenerację jest, pytanie czy takie wypadki to tylko efekt braku pary. Na pocieszenie mamy to, że przecież gramy w ekstraklasie
i z Legią, a nie Sigmą.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
na moje oko zime mamy już za sobą, http://www.twojapogoda.pl/polska/mal...rakow/16dniowa chociaż te matoły nieraz nie umieją przewidzieć pogody na dwa dni do przodu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Oby się nie mylili bo nasi po powrocie będą zmuszeni oswajać się z prędkością śmigając na łyżwach
albo balon. Kiedy się nauczą grać, skoro na razie tylko biegają?ps. Wtorek 18.02.2014 zachmurzenie małe 13 °C ![]()
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.02.2014 o godz. 00:31.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|