The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.01.2014, 12:06
Generalnie brakuje historii powstania koncepcji z użyciem lewego obrońcy i ewolucji sposobu gry zawodników z tej pozycji. Może ktoś chętny żeby zreferowac w skrócie ten temat ? Bardzo fajna sprawa dla rządnych wiedzy
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.01.2014, 12:08
cfa napisał(a):Wyświetl post
Generalnie brakuje historii powstania koncepcji z użyciem lewego obrońcy i ewolucji sposobu gry zawodników z tej pozycji. Może ktoś chętny żeby zreferowac w skrócie ten temat ? Bardzo fajna sprawa dla rządnych wiedzy
Ale z wykresami i tabelkami !
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 29.01.2014, 17:47
http://www.transfermarkt.de/en/Gorda..._2009.html#KR1

myślę, że ten temat można już zamknąć
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.01.2014, 19:13
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.de/en/Gorda..._2009.html#KR1

myślę, że ten temat można już zamknąć
Nie chcę go rozgrzebywać, ale chcę coś wyjaśnić, bo nie wiem, co tutaj widzisz.

Boiskowa pozycja zawodnika w profilu piłkarza na TM wskazuje gdzie aktualnie gra zawodnik. Nie przechowuje historii tych zmian.

Od jakiegoś czasu w raportach meczowych bywa oznaczane na jakiej pozycji grał zawodnik. Ale w sezonie 9/10 1. HNL nie ma takich oznaczeń, bo jeszcze nie wprowadzono tej opcji. Raporty meczowe zawierają ustawienia drużyn, jednak nie odzwierciedlają pozycji, na których grali poszczególni piłkarze. Zawodnicy są podzieleni na bloki, jednak nie według faktycznej pozycji w danym meczu, a według tego jaką formację mieli/mają przypisaną. Nierzadko ustawienie pokazuje system z czterema obrońcami, jednak blok obronny na rozpisce ma tylko 3 albo aż 5 nazwisk, bo ktoś nie grał w "swojej" formacji. Co więcej, kolejność wypisywania zawodników nie ma tutaj znaczenia merytorycznego, jest generowana alfabetycznie.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 29.01.2014 o godz. 19:17.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.01.2014, 20:45
GRZEGORZ WOJTOWICZ (PS):Kupowano pana jako lewego obrońcę, ale ustawiano na stoperze. Franciszek Smuda od początku był przekonany, że powinien pan wrócić na lewą obronę.

GORDAN BUNOZA: Praktycznie przez całą karierę byłem lewym obrońcą. Rzeczywiście Smuda od razu zapowiedział mi, że wracam na dawną pozycję. Najważniejsze, że gram, a nie siedzę na ławce. Trener bardzo we mnie wierzy, a ja staram mu się odpłacić. Poza tym wprowadził dyscyplinę w szatni i na boisku.

A pan nie czuje się lepiej na tej pozycji?
GORDAN BUNOZA: Wolałem, gdy ustawiano mnie na środku obrony, bo tam się po prostu łatwiej gra. Na bocznej obronie musisz cały czas biegać, a polskiej lidze nie brakuje szybkich skrzydłowych, z którymi są problemy. Trafisz na takiego małego, szybkiego i wtedy nie ma lekko.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 30.01.2014, 10:52
http://ofensywni.przegladsportowy.pl...jade-z-polski/

O tym, że Chrapek zbiera się powoli do odlotu i czego mu jeszcze brakuje.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 30.01.2014, 17:00
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
O tym, że Chrapek zbiera się powoli do odlotu i czego mu jeszcze brakuje.
Przynajmniej jedyny młody Polski piłkarz, który widzi u siebie braki i musi je ''zapełnić'' przed ewentulanym wyjazdem za granicę, a nie jak wielu myślą, że od razu staną się gwiazdami .
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.01.2014, 20:51
równie dobrze można przytoczyć przykład Brożka, który mogl 100 lat temu być wytransferowany juz do Nancy (?) czy Blackburn i nie przyjmował ofert bo sie bał. bo za słaby. bo sobie nie poradzi. kwestia psychiki tez tu moze odgrywac role. brak wiary w siebie etc

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.02.2014, 15:34
Natrafiłem na małą rozmówkę z Michałem Szewczykiem

http://wadowice24.pl/sport/pika-nona...ingach-u-smudy
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.02.2014, 23:28
Głowa nie kończy kariery
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ie__stop_.html
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.02.2014, 16:32
piotek napisał(a):Wyświetl post
Głowa nie kończy kariery
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ie__stop_.html
To super wiadomość, bo "Głowa" to obecnie najlepszy stoper w lidze i jedyny pewny zawodnik w Wiśle na tej pozycji. Między nim a Bunozą czy Chavezem (których zresztą chcemy się pozbyć z uwagi na kontrakty) jest przepaść.

Dobrze żeby któryś z młodych miał się od kogo uczyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.02.2014, 10:28
Treningi jak u Petrescu

Wywiad z Pawłem Brożkiem:
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...escu,id,t.html
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.02.2014, 16:20
Donald Guerrier: Poprosiłem trenera o dodatkowe treningi
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...dodatkowe.html

Widać, że chłopak się stara i to się ceni. Mimo ciężkich treningów u Smudy, on sam dokłada sobie większe obciążenia. Profeska.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.02.2014, 18:12
Chwali się mu to. Mam nadzieję, że, jak to Smuda zapowiada, wiosną będzie grał jeszcze lepiej. Może kiedyś uda się wziąć za niego przyzwoitą kwotę.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 13.02.2014, 18:17
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Chwali się mu to. Mam nadzieję, że, jak to Smuda zapowiada, wiosną będzie grał jeszcze lepiej. Może kiedyś uda się wziąć za niego przyzwoitą kwotę.
Obok Chrapka to będzie pewnie najbardziej chodliwy towar.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.02.2014, 20:04
Trzeba Guerrierowi przyznać, że wiele razy czytałem w wywiadach z polskimi grajkami, że "wzorują" się na Messim czy innym Zlatanie. Ale u nich kończy się to chyba na oglądaniu filmików na yt, a np dodatkowym treningu, który Donald "zapożyczył" od CR7.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.02.2014, 20:31
Donald powinien teraz jeśli chce dodatkowe treningi skupić się jednak na treningu taktycznym ponieważ świeżość też jest potrzebna a przez zbyt dużą liczbę treningów również można sobie zaszkodzić zwłaszcza ,że przygotowanie były bardzo ciężkie z tego co się słyszy .
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.02.2014, 01:59
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Trzeba Guerrierowi przyznać, że wiele razy czytałem w wywiadach z polskimi grajkami, że "wzorują" się na Messim czy innym Zlatanie. Ale u nich kończy się to chyba na oglądaniu filmików na yt, a np dodatkowym treningu, który Donald "zapożyczył" od CR7.
Jeszcze niech sobie uczepi oponę od jelcza u szyi i tak ją ciągnie w wolnych chwilach, metodą zapożyczoną od mistrzyni Kowalczyk, to może kiedyś zdobędzie pierwszy w historii haitańskich biegów narciarskich złoty medal.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.02.2014, 03:42
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Donald powinien teraz jeśli chce dodatkowe treningi skupić się jednak na treningu taktycznym ponieważ świeżość też jest potrzebna a przez zbyt dużą liczbę treningów również można sobie zaszkodzić zwłaszcza ,że przygotowanie były bardzo ciężkie z tego co się słyszy .
Ale przecież nie robi tego na własną rękę tylko po konsultacji z coachem. Więc nie bójta się wójta
Odpowiedz cytując
Kapcok7
Member

Od: 06.2010

Stary 14.02.2014, 18:08
Dziś zauważyłem, nie wiem czy wiecie ale w trakcie treningu auta zawodników są dokładnie myte, co więcej jednemu samochodowi poświęca się ok 45 minut
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.02.2014, 20:52
temu białemu?
Odpowiedz cytując
Kapcok7
Member

Od: 06.2010

Stary 14.02.2014, 22:05
Dziś akurat trzy białe były myte
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.02.2014, 02:00
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze niech sobie uczepi oponę od jelcza u szyi i tak ją ciągnie w wolnych chwilach, metodą zapożyczoną od mistrzyni Kowalczyk, to może kiedyś zdobędzie pierwszy w historii haitańskich biegów narciarskich złoty medal.
Typowe Polactwo.
Jak ktoś chce być dobry i podpatruje najlepszych to trzeba zmieszać z błotem.
Jak ktoś wzoruje się na Messim czy C.Ronaldo to jest przygłupem, bo przecież i tak nigdy nie osiągnie ich poziomu.

To co, Donald zamiast wzorować się na czołowych piłkarzach, ma się wzorować na Heniu spod sklepu? Czy na Sharksiku spod bloku?

Taka Polska.
Bierze dodatkowe treningi, bo chce trenować. Źle.
Robi ćwiczenia na pół gwizdka, bo nie chce mu się trenować. Źle.
Podpatruje ćwiczenia C. Ronaldo i robi brzuszki. Źle.
Podpatruje ćwiczenia Henia/Sharksika i codziennie chleje wódę, też źle!

Masakra
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.02.2014 o godz. 02:07.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 15.02.2014, 07:42
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Typowe Polactwo.
Jak ktoś chce być dobry i podpatruje najlepszych to trzeba zmieszać z błotem.
Jak ktoś wzoruje się na Messim czy C.Ronaldo to jest przygłupem, bo przecież i tak nigdy nie osiągnie ich poziomu.

To co, Donald zamiast wzorować się na czołowych piłkarzach, ma się wzorować na Heniu spod sklepu? Czy na Sharksiku spod bloku?

Taka Polska.
Bierze dodatkowe treningi, bo chce trenować. Źle.
Robi ćwiczenia na pół gwizdka, bo nie chce mu się trenować. Źle.
Podpatruje ćwiczenia C. Ronaldo i robi brzuszki. Źle.
Podpatruje ćwiczenia Henia/Sharksika i codziennie chleje wódę, też źle!

Masakra
Jak dla mnie oraz mojego serdecznego kompana Henia , to Donald może się wzorować nawet na samym Jurij Gagarinie.
Czy to wystarczy by zostać Haitańskim kosmonautą i spacerować w kosmosie? Pewnie tak.
Zresztą co ja tam mogę wiedzieć, chlejąc wódę codziennie? Oczywiście można by iść na łatwiznę, wzorować się na s1mone lub innym wynalzku...jednak, przepraszam ale na alkohol to ja jeszcze mam.

JEśli Donald już tak bardzo musi się wzorować nz CR7 to racja, niech robi te jego brzuszki bo na więcej niestety trudno liczyć.
No i to świeceniem publicznie genitaliami. Wzorce chyba od samego Michała Anioła zaczerpnięte, sztuka dla sztuki...

Chłop aplikuje sobie dodatkowy trening bo widocznie ma wiele do poprawy a tutaj podnieta profeską i gromkie brawa z naciskiem na milionowy zysk...

Ma zapierdalać bo od tego tutaj jest. Więcej treningów a mniej Fejsa powinno mu tylko pomóc, jeśli nie, to wróci do pomocy przy minimalizowaniu skutków haitańskiego kataklizmu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 15.02.2014, 12:05
Przypierdalanie się do wszystkiego dla zasady.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.02.2014, 12:11
Dokładnie, jak wyżej

Chyba komuś żywo dopiekł ten fallus nad koszulką.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.02.2014, 12:22
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie oraz mojego serdecznego kompana Henia , to Donald może się wzorować nawet na samym Jurij Gagarinie.
Czy to wystarczy by zostać Haitańskim kosmonautą i spacerować w kosmosie? Pewnie tak.
Zresztą co ja tam mogę wiedzieć, chlejąc wódę codziennie? Oczywiście można by iść na łatwiznę, wzorować się na s1mone lub innym wynalzku...jednak, przepraszam ale na alkohol to ja jeszcze mam.

JEśli Donald już tak bardzo musi się wzorować nz CR7 to racja, niech robi te jego brzuszki bo na więcej niestety trudno liczyć.
No i to świeceniem publicznie genitaliami. Wzorce chyba od samego Michała Anioła zaczerpnięte, sztuka dla sztuki...

Chłop aplikuje sobie dodatkowy trening bo widocznie ma wiele do poprawy a tutaj podnieta profeską i gromkie brawa z naciskiem na milionowy zysk...

Ma zapierdalać bo od tego tutaj jest. Więcej treningów a mniej Fejsa powinno mu tylko pomóc, jeśli nie, to wróci do pomocy przy minimalizowaniu skutków haitańskiego kataklizmu.
Ty to tak naprawdę czy mi się daty pomyliły i dziś jest 1 kwietnia?

Ma zapierdalać, ale nie zmusisz go do roboty poza treningiem. To że chłop stara się być coraz lepszym trzeba docenić. A jeśli uważasz to za obowiązek to nie pisz na temat Donalda, tylko reszty zawodników którzy NIE zapierdalają po treningach.
A myślenie o nim w kategorii następnego transferu i dużego zysku - a ktoś się tu myli? Oprócz może Chrapka, Miśkiewicza to kogo jeszcze możnaby wytransferować z zyskiem? Gargułę? Czy może Brożka? Oświeć mnie mistrzu.

Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.02.2014, 13:16
Marko Jovanović nie trenuje od początku roku, kiedy podczas rutynowych badań przed rozpoczęciem przygotowań do rundy wiosennej lekarze wykryli u niego nieprawidłowości w pracy serca. Serbski obrońca Wisły Kraków został poddany kolejnej serii badań. Po niej 25-letni piłkarz usłyszał od lekarzy dramatyczną diagnozę – podejrzewają u niego białaczkę.

– Marko zostanie przebadany w Szwajcarii – mówi Ofensywnym trener Wisły Franciszek Smuda. – Głęboko wierzę, że wcześniejsze diagnozy o białaczce się nie potwierdzą i lekarze stwierdzą coś innego. Całą drużyną jesteśmy z nim. W takich sytuacjach piłka schodzi na dalszy plan, bo najważniejsze jest w tej chwili zdrowie Marko – mówi Smuda.

źródło: przegladsportowy.pl
Ostatnio edytowane przez laxa : 15.02.2014 o godz. 13:20.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 15.02.2014, 14:51
Trzymaj się Marko!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.02.2014, 15:32
Trzymamy kciuki zeby wszystko było OK zelazna defensywa w rundzie jesiennej takze dzieki jego swietnej postawie bedzie Nam go brakowac.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów