The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2014, 16:12
http://www.youtube.com/watch?v=m2QHfg1OMQU
Film wrzucony 14 grudnia a więc nie było jeszcze ofiar śmiertelnych w tym sporze. No i co? Leją się z tą milicją. konflikt narasta. Tak jak mówiłem, to jest wojna więc będą tez ofiary. Dziwnym jest używanie argumentów takich jak użyła niezależna, że ludzie na Ukrainie giną a Holocher popiera Janukowycza.
Chcą siłą wprowadzić UE to się muszą liczyć z konsekwencjami, że siłą będzie się władza broniła. Nie wydaje mi się też żeby ktoś popierał mordowanie Ukraińców, tu raczej chodzi o poparcie w kwestii przeciwstawienia się wejścia do UE.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 28.01.2014, 16:53
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Nie sugestie tylko pisze prawde. Wystarczylo sciagnac oslone konwoju i wpakowac kilkdziesiat ton amunicji na pasazerski statek. Tak samo w przypadkach 9/11 i 7/7. Bardzo duzo niedopatrzen i niejasnosci jesli chodzi o dzialania odpowiednich sluzb.
Na jakichś faktach opierasz tę swoją "prawdę" Bo od takiego jednoznacznego określania co jest prawdą a co fałszem to raczej radziłbym Ci się powstrzymać, szczególnie biorąc pod uwagę jedną z naszych wcześniejszych polemik w której mocno przekształcać raczyłeś (czy to przestrzelając formacje, czy też daty wydarzeń) fakty historyczne. Odnoszę wrażenie, że lektura Zychowicza niestety mocno Ci zaszkodziła i w chwili obecnej już nawet nie uprawiasz (jak Zychowicz) historii alternatywnej tylko próbujesz budować na jakichś poszlakach swoje wizje, które mają być w Twoim założeniu "prawdą".

Drozd napisał(a):Wyświetl post
O czym konkretnie nie mam pojęcia? Bo fakt, że stosunek ks Tadeusza do nacjonalistów ukraińskich jest jednoznaczny, chyba nie budzi wątpliwości i jak najbardziej się z nim zgadzam. Pisałem jednak o wykorzystywaniu jego zdania tylko wtedy kiedy dzięki niemu można dokopać przeciwnikom. Kilka lat temu było podobnie jeśli dobrze pamiętam w sprawie wspólnych uroczystości Juszczenki i Kaczyńskiego. Dla postkomuszych mediów ks Zaleski staje się "autorytetem" tylko wtedy kiedy można jego opinię wykorzystać do siania zamętu. Kiedy jego opinie nie pasują do narracji to po nim jadą. Nie powiesz, że tego nie zauważyłeś. Dlatego nie rozumiem na czym ma polegać moja kompromitacja? Do księdza i jego poglądów nie odniosłem się ani słowem. Mam nadzieję że wyjaśniłem o co mi chodziło. [...]
Drozd nie mam ani czasu, ani ochoty na dalszą polemikę w tej kwestii. Ksiądz Tadeusz kiedykolwiek podejmował działalność, czy się wypowiadał na jakikolwiek temat czy w PRL- przeciwko komunie, czy już w III RP w sprawie lustracji, czy też w sprawie Kresów Wschodnich otwarcie wyrażał swoje poglądy, które zazwyczaj się sprawdzały. Zarówno w kwestii konieczności przeprowadzenia lustracji także w Kościele, jak również w sprawie błędów popełnianych przez braci Kaczyńskich w sprawie upamiętnienia rzezi wołyńskiej. Gdzie Kaczyński nie pojawił się na uroczystościach organizowanych przez Wołyniaków. Miał rację co pokazały dalsze wydarzenia i uczynienie przez Juszczenkę zbrodniarza Bandery, "bohaterem narodowym Ukrainy". Ksiądz ostrzegał przed próbami pomijania i przemilczania historii i jak się okazało miał rację. Nie można budować nowych relacji wzajemnych na amnezji.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.01.2014 o godz. 17:37.
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.01.2014, 18:08
Cytat:
Co do wyborów w Polsce to nie wiadomo, jedno co wiadomo to, że wyniki przysłali z Rosji. Ale emj10 tak jak rudy "nie ma powodu nie ufać Rosjanom".
Jak wiesz, że wybory u nas były przeprowadzone nielegalnie to naglośnij tą sprawę, zgłoś się do prokuratury. To juz jest obsesja i choroba psychiczna. Z tobą się nie da rozmawiać jak z człowiekiem bo twoje urojenia w tym przeszkadzają.
Najpierw twierdzisz, że Janukowycz wybrany nielegalnie, teraz, że PO. Istnieje niebezpieczeństwo, że jak się z tobą zacznie dyskutować o czymkolwiek to zaraz wyciągniesz swój stek bzdur i pomówień na 100 innych tematów. Na nic nie masz dowodów tylko poszlaki, jakies niedomówienia i na tym budujesz swoją prawdę.

Dziwię się takim osobom jak Jędrek czy reszta kolegów z tego tematu popierających PiS, że nie gonicie tego osobnika o nicku drozd. On specjalnie (moim zdaniem) robi czarny pijar tej partii i dyskredytuje PiS i Was na tym forum. Taka czarna owca, która ma za zadanie osmieszyć, zohydzić PiS.
Tak jak ten pajac spod krzyża, który nie wiaodmo skąd się wziął, skąd wyskoczył i nagle stał się gwiazdą mediów nr 1. Fajnie tam Tusków i Bronków wyzywał, fajnie świrował pod tym krzyżem i co się okazało? Jakaś nasłana menda przez Palikota, która tam była tylko po to żeby towarzystwo spod krzyża zdyskredytować.
Tacy ludzie są bardzo szkodliwi. I tak samo np nacjonaliści powinni ze swoich szeregów gonić faszystów bo to debile. O lewicy czy PO ciężko mówić, że powinni jakieś jednostki gonić bo tam sa wszyscy od rzeczywistości oderwani i zakłamują ją równo. Pogonić to oni się tam wszyscy powinni.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2014, 18:17
Razwiedka napewno uczciwie przeprowadzi wybory parlamanetarne w naszym Kraju w 2015 r
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.01.2014 o godz. 18:26.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.01.2014, 18:18
Kupił ktos te obrazy na aukcji WOŚP ? Przyznać sie :

http://niezalezna.pl/51191-fundacja-...a-trynkiewicza
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.01.2014, 18:37
Czyli pewnie wskażą na Kaczora?

Naprawdę trudno czytać ten temat od jakiegoś czasu, gdyż pojawią się tutaj prawie wyłącznie argumentum ad absurdum. Nie dziwię się, że ludzie, którzy pisali sensownie tj. Stary, czy Mareq nie zaglądają do tego tematu, albo jak zaglądają to łapią się za głowę i czym szybciej uciekają.

Wiadomo, że rusofile woleli by usłyszeć, że majdan to faszyści i trzeba ich spacyfikować, wtedy naczelny pożyteczny emj10 byłby usatysfakcjonowany i mógłby spokojnie powrócić do plucia na Jarka i gloryfikowania rudego.
Chyba naprawdę robisz copypate wrzutek z młodzieżówki PO. Co jak co, ale byłem jednym z niewielu w tym temacie, którzy popierali wyjazd Kaczyńskiego do Kijowa, czy wcześniej Kwaśniewskiego z Coxem oraz innych polskich polityków, którzy cały czas tam jeździli, bądź siedzieli (Kowal, Czarnecki, Protasiewicz, czy Bujak). Oni nie jeździli tam od majdanu (2004) do majdanu (2013-2014), a siedzieli tam stale mając zadania wyznaczone przez PE, bądź inne organizacje chcące mieć wpływ na integrację Ukrainy z UE.

Mój wpis z 1.12.2013, czyli pierwszego tygodnia protestów.
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Obłuda? Co jak co, ale trudno krytykować polskich polityków za to, że od ponad 20 lat starają się wspierać Ukraińców w ich dążeniach niepodległościowych.

Robił to po cichu Wałęsa, następnie z rozgłosem Kwaśniewski, z dużą intensywnością Lech Kaczyński, w mniejszym stopniu Komorowski, a teraz przyszła kolej na Jarosława Kaczyńskiego. Czyżby przyszłego prezydenta?

Trudno mnie posądzić o sympatię do Jarosława, ale popieram go jak najbardziej za ten ruch. Niech Ukraińcy wiedzą, że mają nasze wsparcie.
Co do wyborów w Polsce to nie wiadomo, jedno co wiadomo to, że wyniki przysłali z Rosji. Ale emj10 tak jak rudy "nie ma powodu nie ufać Rosjanom".
Kolejny argumentum ad absurdum. Skąd to niby wiesz, że wybory sfałszowano? Sakiewicz tak napisał i uwierzyłeś? Mało wiesz, a bredzisz.

To w Paryżu spałowano pokojowo protestujących nastolatków i snajperzy strzelali do ludzi?
Ofiary śmiertelne z rąk policji były, a rewolucja czy to ze względów socjalnych (Anglia), kulturowych i wyznaniowych (Francja), czy polityczno-gospodarczo-społecznych (Ukraina) to rewolucja. Psychologia tłumu bierze wtedy górę nad zdrowym rozsądkiem i dochodzi do ofiar... często z obu stron. Nawet w krajach tak rozwiniętych jak Wielka Brytania, czy Francja.

A Węgry? Potwierdzają tylko, że uwalniając się z objęć unii można wpaść w inne objęcia. Można ale nie trzeba, chyba że ma się wspólną granicę.
Uprzedzałem jako pierwszy, że to alienowanie się Orbana od UE, zapędy dyktatorskie (ograniczenie praw Trybunału Konstytucyjnego) i delikatnie mówiąc walka z opozycją oraz wolnymi mediami sposobami niedemokratycznymi może poprowadzić ich w złym kierunku. W tej chwili tylko balansują między UE, a Rosją wybierając tych drugich jako głównego partnera w inwestycjach energetycznych (gaz i atom), ale za jakiś czas może być bardzo różnie...
JEDREK76
konserwa

Stary 28.01.2014, 18:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
[...] Dziwię się takim osobom jak Jędrek czy reszta kolegów z tego tematu popierających PiS, że nie gonicie tego osobnika o nicku drozd. On specjalnie (moim zdaniem) robi czarny pijar tej partii i dyskredytuje PiS i Was na tym forum. Taka czarna owca, która ma za zadanie osmieszyć, zohydzić PiS.
Tak jak ten pajac spod krzyża, który nie wiaodmo skąd się wziął, skąd wyskoczył i nagle stał się gwiazdą mediów nr 1. Fajnie tam Tusków i Bronków wyzywał, fajnie świrował pod tym krzyżem i co się okazało? Jakaś nasłana menda przez Palikota, która tam była tylko po to żeby towarzystwo spod krzyża zdyskredytować.
Tacy ludzie są bardzo szkodliwi. I tak samo np nacjonaliści powinni ze swoich szeregów gonić faszystów bo to debile. O lewicy czy PO ciężko mówić, że powinni jakieś jednostki gonić bo tam sa wszyscy od rzeczywistości oderwani i zakłamują ją równo. Pogonić to oni się tam wszyscy powinni.
Chyba zbytnio partyjnymi kategoriami myślisz. Ani nie jestem wszechwiedzącym omnibusem, ani jakimś działaczem partyjnym, abym kogokolwiek skądkolwiek "gonił". Każdy z nas piszących tutaj wyraża swoje własne poglądy i broni ich bardziej, bądź mniej skutecznie. Poza tym chyba za bardzo zapędziłeś się w swojej przepychance z Drozdem i dlatego tak ostro Go oceniasz. Nie przypominam sobie, aby wypisywał podobne bzdury, jak Twój "prawicowy"/narodowy Kolega, któremu kilka stron wcześniej dziękowałeś za link do jakiejś strony

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Cała ta akcja z Ukrainą to jest zwykła prowokacja mająca na celu obalenie obecnej, legalnej władzy. Nawet wysyłają tam snajperów z zagranicy, żeby były jakieś ofiary, bo miejscowa władza nie kwapi się do zabijania protestujących. Światowe żydostwo już zdecydowało, że Ukraina ma być w Unii i tak musi być. Ukraińska żydówka Tymoszenko, która została wsadzona do więzienia za podpisanie niekorzystnej umowy z Rosją też nie popuści i nie chce pokojowego rozwiązania sprawy. Interwencję zbrojną na Ukrainę popierają między innymi Polscy żydzi jak choćby Kaczyński (Kalkstein), Michnik (Szechter) idący ramię w ramię z ukraińskimi żydami jak Kliczko i działacze upa.

W Polsce czy może raczej Judeopolonii obraduje dziś żydowski kneset, zapewne podejmą dziś jakieś ważne decyzje co do naszej okupowanej ojczyzny.
Podpisujesz się pod tym, czy będziesz go "gonił"
emj10
Senior Member

Stary 28.01.2014, 19:01
Kamikaze stosuje bełkot w stylu JKM, więc tego nie ma jak ocieniać.

Ukraińska żydówka Tymoszenko - przecież tam większość oligarchów ma paszporty z Izraela (część się do tego jawnie przyznaje i stoi na czele organizacji ukraińsko-izraelskich), więc nie byłoby to żadne zaskoczenie, ale akurat nic to nie zmienia, bo takie osoby są zarówno w obozie Janukowycza, jak również po stronie drugiego majdanu

Interwencji zbrojnej na Ukrainie nie popiera w Polsce nikt oprócz narodowców, którzy chcieliby żeby Putin rękami Janukowycza zrobił porządek.

Kliczko jak coś jest rosyjskim żydem, a nie ukraińskim. Z Ukrainą to on ma tyle wspólnego, że kilka lat temu zaczął się uczyć ukraińskiego.

Co do korzeni Kaczyńskich i Michnika to mamy pewność, że jedynie ta druga rodzina ma korzenie żydowskie, a w przypadku Kaczyńskich fani polonici.net mogą jedynie to domniemywać.

Wystarczy zobaczyć jaką prognozę walnął JKM w ostatnich dniach. Ile wynoszą szansę na sprawdzenie się tego? Równe 0%
Cytat:
JKM na 2014 rok
sobota, 18 stycznia 2014 08:45 NCZ

Od ponad roku trzymam się prognozy wybitnych ekonomistów amerykańskich, że załamanie gospodarcze – w skali co najmniej europejskiej – nastąpi między jesienią 2012 a wiosną 2014 roku. Nie widzę powodu, by zmienić opinię. Należałoby kupować akcje Funduszu ARMAGEDDON, które straciły 3/4 wartości – gdyby nie to, że przy ogólnym załamaniu istnieje ogromna szansa, że wygranej nie da się zrealizować. Sądzić należy, że to załamanie wysadzi z siodła rządzące w Cywilizacji Białego Człowieka elity zwariowanych ideologów i megazłodziei. Co mogłoby oznaczać, że za kilka lat na Marsie, Księżycu i Wenus powstanie po kilka-kilkanaście stacji… nie, nie „badawczych”, lecz po prostu eksploatujących bogactwa tamtych planet. Jeśli zostanie wypowiedziana konwencja o zakazie eksploatacji kosmosu…

Usunięcie obecnych reżymów otworzy drogę do niesłychanego bogacenia się ludności. Niestety, ogromna większość nie wytrzyma tego naporu bogactwa i zdegeneruje się. Ale pozostali będą mogli z tego korzystać.
Zawężając pole przewidywań do Polski A.D. 2014: na marzec – kwiecień przewiduję ostre protesty – wspierane przez zdesperowanych przedsiębiorców. Nie wiem czy w tych warunkach w ogóle odbędą się wybory do Parlamentu Europejskiego – ale jeśli reżym się utrzyma, to przewiduję spory sukces KNP: głosować na nas będzie co najmniej 3% wyborców, co przy frekwencji ok. 25% da nam ok. 7%. A dalej: przedterminowe (połączone z samorządowymi) wybory do Parlamentu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.01.2014 o godz. 19:06.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.01.2014, 19:01
No akurat ten post Kamikadze to chyba szydera. Inaczej sie na to nie da patrzec. Chociaz biorac pod uwage ze dla Kalksteina robil Geralt z Rivii, a Triss nastukala Javeda to kto wie? Moze to i prawda.
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.01.2014, 19:21
Cytat:
Chyba zbytnio partyjnymi kategoriami myślisz.
Myslę normalnymi kategoriami a nie partyjnymi. Uwazam, że normalni ludzie mogą brać sprawy w swoje ręce i nie musi być jakiegoś przyzwolenia z góry czy nakazu z góry. Drozd robi przypał PiSowi więc dlaczego nie mielibyście się od niego odcinać i go pogonić?
Tak samo jak tego pajaca spod krzyża i tych największych histeryków powinni od razu dla dobra ogółu usnąć bo takie ekstremum nie działa na korzyść społeczności. Nawet jeśli takie jednostki sa naturalne i nie robią specjalnie czarnego pijaru to należałoby je zepchnąć w cień bo działają na niekorzyść.

Cytat:
Poza tym chyba za bardzo zapędziłeś się w swojej przepychance z Drozdem i dlatego tak ostro Go oceniasz
Przecież drozd to największy pokemon tego forum...

Cytat:
Nie przypominam sobie, aby wypisywał podobne bzdury, jak Twój "prawicowy"/narodowy Kolega, któremu kilka stron wcześniej dziękowałeś za link do jakiejś strony
Nie wiem czy to jest mój kolega i nie wiem do końca kogo on tam popiera ale oczywiście takie brednie jak tutaj wypisał trzeba potępiać. Bo to jest twórczość na poziomie drozda.
A nie mogłem mu podziękować za link do ciekawego kanału na YT?

Wyzywanie wszystkich od Żydów to jest tak jak z tym faszyzmem od którego lewaki wyzywają. Najłatwiej powiedzieć, że ten i tamten to faszysta, że Kaczyński i Tusk to Żydzi. Tylko co to daje do dyskusji? Żeby kogoś zdyskredytować to nie powinno się wyzywać od Żydów, faszystów itd tylko podac konkretny argument na niekorzyść rywala. Później ewentualnie można mu dopiec od Żyda i faszysty ale jak się ma jakieś dowody na to, że nim jest. Mnie zawsze śmieszy jak ktoś mówi, że wszyscy politycy to jebane żydy, że okradają sratata. Może i Żydy, pies to trącał, za pochodzenie i tak nikogo nie dasz pod sąd więc czy to ważne czy ten i tamten to Żyd?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.01.2014 o godz. 19:28.
drozd:
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.01.2014, 19:23

A kto to wszystko wysmażył? Naczelny pokemon Drozd

A co Drozd powiesz na ten temat?
Myślę, ze odpowiem za niego:

http://kefir2010.wordpress.com/2013/...-zdemaskowany/
emj10
Senior Member

Stary 28.01.2014, 19:55
Nie odpowiedziałeś. Artykuł pochodzi z autonom.pl i jest tłumaczeniem z węgierskiego tygodnika Magyar Demokrata.

Jeśli znasz angielski to możesz przeczytać również na tym węgierskim portalu. Zakładam, że węgierskiego nie znasz (ja znam słabo).
http://www.hungarianambiance.com/201...dence-and.html
Ostatnio edytowane przez emj10 : 28.01.2014 o godz. 20:13.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.01.2014, 20:17
. Drozd robi przypał PiSowi więc dlaczego nie mielibyście się od niego odcinać i go pogonić?

Przecież drozd to największy pokemon tego forum...

Nie wiem czy to jest mój kolega i nie wiem do końca kogo on tam popiera ale oczywiście takie brednie jak tutaj wypisał trzeba potępiać. Bo to jest twórczość na poziomie drozda.
Zastanów się komu sam robisz przypał

Reszty nie komentuje bo musiałbym się długo opuszczać ze swojego droździego poziomu... Bajkopisarzu z przerostem ego.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 28.01.2014, 20:19
To da się jeszcze niżej opuścić, czy tam spuścić?
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.01.2014, 20:22
Cytat:
Bajkopisarzu z przerostem ego.
Powiedział niebajkopisarz. W co drugim zdaniu widzisz teorie spiskowe, jakieś fałszowane wybory, prikazy, powiązania każdego z TVNem, komuną itd i na kogoś mówisz bajkopisarz, ehh cały drozdzik. Marny prowokator z ciebie
drozd:
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.01.2014, 20:46
Powiedział niebajkopisarz. W co drugim zdaniu widzisz teorie spiskowe, jakieś fałszowane wybory, prikazy, powiązania każdego z TVNem, komuną itd i na kogoś mówisz bajkopisarz, ehh cały drozdzik. Marny prowokator z ciebie
Ty zapewne widzisz kwitnącą demokraję bez udziału służb specjalnych i ludzi z nimi współpracującymi w rajskim otoczeniu kochajacych nas sąsiadów, którzy na każdym kroku marzą o tym by nam pomóc. A "Resortowe dzieci" to wymysł propagandy
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.01.2014, 21:02
Cytat:
Ty zapewne widzisz kwitnącą demokraję bez udziału służb specjalnych i ludzi z nimi współpracującymi w rajskim otoczeniu kochajacych nas sąsiadów, którzy na każdym kroku marzą o tym by nam pomóc. A "Resortowe dzieci" to wymysł propagandy
Hmm, dziwne. Chyba po tym co piszę to można wysnuć co i jak ja widzę i na pewno nie jest to taki obraz jaki próbujesz przedstawić. Ale na pewno nie jest to też takie patologiczne myślenie jak drozda, który obwini Tuska za to, że mucha piardła.
Jakbyś był łaskaw zauważyć to ja podałem kilka przykładów bajkopisarstwa drozda jak te o fałszowaniu wyborów na Ukrainie czy w Polsce, jak to, że niby ja czy każdy kto ma inne zdanie na jakis temat od drozda to dostaje przykazy z góry, to jest powiązany z Moskwą, TVNem, komuchami, Tuskami i innymi dziadygami.
A teraz broń dalej koleżki śmiesznego tylko dlatego, że popiera tą sama partię. To się nazywa partyjniactwo
drozd:
JEDREK76
konserwa

Stary 28.01.2014, 21:37
Jest taka funkcja na forum, jak "ignoruj" zastanawiam się dlaczego żaden z Was jeszcze jej nie użył tylko w dalszym ciągu kontynuujecie tę wzajemną "wymianę uprzejmości" Dziecinne jest z deczka to szukanie sojuszników w sporze, który jak już coś powinniście toczyć na privie.

Co zaś do "fałszowania wyborów w Polsce", to faktem jest to że PKW korzysta z rosyjskich serwerów. Podobnie, jak faktem jest znalezienie w samochodzie policjanta podejrzanego w sprawie o zabójstwo wypełnionych kart do głosowania. Podobnie, jak faktem są przekręty wyborcze (kupowanie głosów) ze strony partyjnych działaczy PO w wyborach samorządowych w Wałbrzychu, czy też w wewnętrznych wyborach partyjnych na Dolnym Śląsku. O tych sprawach wiemy, czyli tendencję znamy. Chyba nie tylko Drozd się zastanawia, o jak wielu sprawach nie wiemy
Faktem jest także to, że w sposób prosty i skuteczny można zapobiec jakiemukolwiek fałszowaniu, stawiając do obserwacji każdej urny wyborczej męża zaufania, a następnie we własnym zakresie zliczając wyniki cząstkowe z każdej komisji wyborczej.
AYALA
Senior Member

Stary 29.01.2014, 09:04
Polacy wymierają ,jest nas coraz mniej
http://www.rp.pl/artykul/10,1082731-...wymieramy.html

dopóki będzimy kondominium to nic sie nie zmieni w tej materii
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.01.2014 o godz. 09:34.
Drozd
Senior Member

Stary 29.01.2014, 09:42
Spokojnie, wystarczy, że władza będzie pro obywatelska i wskaźnik wystrzeli. Jarek ostatnio przedstawił pomysł wsparcia rodzin z dziećmi przez unie.

Cytat:
500 zł, dopłaty na dzieci, dzieci, jarosław kaczyński, pieniądze na dzieci, se.pl, UE, unia europejska, Wiadomości
Przed wyborami do Parlamentu Europejskiego Jarosław Kaczyński zapowiada, o co zamierzają walczyć przyszli europosłowie PiS. O politykę prorodzinną! – W Polsce będzie to podstawa, żeby na każde dziecko do ukończenia 18. roku życia było 500 złotych miesięcznie – zapowiada. Zresztą, według projektu, pieniądze na dzieci miałyby być płacone w całej Unii.
http://www.se.pl/wydarzenia/politycy...ue_376686.html

Dziennikarzyny pytały go czy projekt konsultował z kimś w UE, odpowiedź była rewelacyjna:
-Nie. Bo nie musiałem.

Kabaretu POwców ciąg dalszy

Cytat:
znany polityk PO
Dodano: 29.01.2014 [09:28]
Krew na ulicach Kijowa to wina PiS? Tak sugeruje znany polityk PO - niezalezna.pl
foto: Tomasz Adamowicz/Gazeta Polska
"Obym się mylił, ale na Ukrainie może być stan wyjątkowy i nowa krew na ulicach. Czy PiS czuje odpowiedzialność?" - napisał na Twitterze europoseł PO i wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego Jacek Protasiewicz.

Wiadomo jest, że według PO Prawo i Sprawiedliwość odpowiada za wszystkie nieszczęścia, jakie spadają na Polskę, i za wszystkie afery Platformy. Ostatnio dowiedzieliśmy się jednak, że PiS odpowiada także za
krew na ulicach Kijowa.

Taką wersję wydarzeń przedstawił prominentny polityk PO Jacek Protasiewicz. "Obym się mylił, ale na Ukrainie może być stan wyjątkowy i nowa krew na ulicach. Czy PiS czuje odpowiedzialność?" - napisał na Twitterze.

Gdy słowa Protasiewicza zostały wyśmiane przez internautów, europoseł zaczął brnąć dalej. Stwierdził m.in., że politycy PiS obecni na Ukrainie "podgrzewali tłum". Napisał też, że szczęściem jest, iż Prawa i Sprawiedliwości nie było w latach 80. w Polsce, bo walka z komunizmem zakończyłaby się "wielką klapą polityczną".

O Jacku Protasiewiczu zrobiło się głośno po ujawnieniu kilka miesięcy temu tzw. taśm Platformy. Nagrany na nich poseł PO Norbert Wojnarowski oferował pracę w KGHM jednemu z delegatów na zjazd regionalny partii. W zamian domagał się poparcia dla kandydatury Jacka Protasiewicza, na którego protekcję się powoływał. "Jacek prosił mnie o spotkanie z paroma osobami [...] Protasiewicz pytał mnie wprost, czy jesteś w stanie go poprzeć [...] Myślę, że Jacek jest w stanie pomóc" - takie słowa padały z ust Wojnarowskiego.

Właśnie z takimi praktykami, wspólnymi dla ludzi Janukowycza i Platformy Obywatelskiej, chcą zerwać protestujący na majdanie Ukraińcy. Nic dziwnego, że Jacek "KGHM" Protasiewicz boi się zarówno PiS, jak i "podgrzanego tłumu" w Kijowie
.
http://niezalezna.pl/51206-krew-na-u...any-polityk-po
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.01.2014 o godz. 10:08.
Hej Nasz TS !!
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2014, 10:15
Dlaczego tylko 500 zł, a nie 5 tysięcy od razu?

Niech też dadzą na każde dziecko mieszkanie i samochód, co by w dniu 18. urodzin zaczynało "dorosłe" życie z "czymś".

Zaczyna się sezon na "genialne" pomysły pod wybory...

Co do Ukrainy. Wybrali sobie ludzie władzę demokratycznie (masa kontroli która nie wykazała fałszerstw wyników) i teraz nagle rzekomo większość chce do UE? Przecież każdy doskonale wiedział, że Janukowycz jest prorosyjski, tak jak wielka część ukraińskiego społeczeństwa. Skończy się rozpadem tego kraju przy poklasku klasy politycznej, która będzie pier*olić farmazony o demokracji, wspierając jednocześnie obalanie nielegalnymi metodami legalnie wybranej władzy.
Ostatnio edytowane przez hunter : 29.01.2014 o godz. 10:18.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.01.2014, 10:23
A ja trzymam kciuki żeby Ukraina jak najdłużej była poza Unią.

Powód jest prosty. 80% miejsc pracy w Krakowie jest dzięki temu, że przepisy unijne zabraniają lokalizacji centrów obsługi finansowej poza jej granicami.

W innym przypadku w ciągu miesiąca możemy mieć armagedon.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Drozd
Senior Member

Stary 29.01.2014, 11:05
hunter napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego tylko 500 zł, a nie 5 tysięcy od razu?

Niech też dadzą na każde dziecko mieszkanie i samochód, co by w dniu 18. urodzin zaczynało "dorosłe" życie z "czymś".

Zaczyna się sezon na "genialne" pomysły pod wybory...
.
Bo na 500 nas stać, a za tyle można zapewnić dzieciom minimum potrzeb. Chyba nie załapałeś, że chodzi o bodziec do zakładania rodzin. I utrzymania przyrostu naturalnego, a przez to poziomu populacji. Żeby ilość ludności nie malała potrzeba 2,14 dziecka na parę.

Oczywiście każdy pomysł można prostacko wyśmiać, a jak za 20 lat zamiast 40 000 000 będzie nas 25 000 000 z czego 50% emerytów to rozłożysz ręce.

50 000 premii którą sobie wypłaciła kopacz starczy na dopłatę dla dziewięciorga dzieci przez rok. Ile takich premii jest wypłacanych rocznie?
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Stary 29.01.2014, 11:16

Oczywiście każdy pomysł można prostacko wyśmiać, a jak za 20 lat zamiast 40 000 000 będzie nas 25 000 000 z czego 50% emerytów to rozłożysz ręce.
Kazimierz Świton mówił kilka lat temu " rząd światowy zaplanował że Polakow ma być 15 mln" a reszta przyjedzie ze Wzgórz Golan jak po swoje ,,,i ten plan realizuje z zelazna konsekwencja rękami Cudaka i Bula.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.01.2014 o godz. 11:22.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.01.2014, 11:52
A co Drozd powiesz na ten temat?
Marsz niepodległości i przyjaźni rosyjsko-węgierskiej

Węgry: 29 marca odbędzie się marsz niepodległości i przyjaźni rosyjsko-węgierskiej.

Węgierskie organizacje obywatelskie, popierające centroprawicowy rząd Viktora Orbana i Fideszu, zapowiedziały organizację marszu 29 marca. Manifestacja ma dotyczyć niepodległości kraju i przyjaźni rosyjsko-węgierskiej.
O tegorocznej inicjatywie poinformował András Bencsik, redaktor naczelny konserwatywnego tygodnika „Magyar Demokrata”. We wstępniaku do nowego wydania pisma, stwierdził on, że Węgry pod rządami Orbana prowadzą niezależną politykę zagraniczną, wzmacniając tym samym fundamenty niepodległości kraju. Przykładem takich działań ma być umowa z Rosją, dotycząca rozbudowy elektrowni atomowej w Paks. Bencsik twierdzi, iż Rosja w ciągu ostatnich dziesięcioleci odcięła się od dziedzictwa Związku Radzieckiego, stając się konserwatywnym krajem, natomiast Władimir Putin nie zamierza ingerować w wewnętrzne sprawy Węgier.
Naczelny jednej z głównych gazet wspierających rządzący Fidesz, przeciwstawia Rosję Stanom Zjednoczonym, krytykując kandydatkę na ambasadora USA w Budapeszcie. Stwierdziła ona bowiem, że będzie brać udział w zwalczaniu „nietolerancji”, a także będzie chciała doprowadzić do zmian w głośnej ustawie medialnej.
No cóż, skoro nikt się nie pokwapił, to może coś odpowiem....
Porównywanie obu krajów czyli Polski i Węgier, oraz stosunków obu krajów z Rosją jest delikatnie to ujmując nieuprawnione.
1) Kaczyński w trakcie rządów w Polsce z Putinem raczej miał "pod górkę"; Orban nigdy przez Rosję czy Putina nie był atakowany;
2) Polska leży pomiędzy Rosją i Niemcami i z tytułu położenia geograficznego sytuacja Polski jest zdecydowanie odmienne od sytuacji współczesnych (okrojonych) Węgier;
3) Polska jest stałym elementem polityki mocarstwowej Rosji, Węgry to po prostu dzisiaj mały kraj położony w środku Europy;
4) Polska jest na dzień dzisiejszy pod względem gazu i ropy uzależniona od dostaw rosyjskich, Gazociąg Północny został położony po dnie Bałtyku, aby m.in. ominąć Polskę, a przez Węgry ma iść gazociąg południowy, ponadto wspomniana w tekście inwestycja w elektrownie jądrową - Rosja traktuje Węgry jako kraj gdzie można robić interesy, natomiast Polskę - Rosja traktuje niczym zbuntowaną gubernię
5) Historyczne doświadczenia polsko - rosyjskie i węgiersko - rosyjskie są zdecydowanie zróżnicowane, Węgrzy mogą postrzegać okupacje 45-89 jako kwestię bolszewizmu, z którym Rosja oficjalnie nie ma nic wspólnego
6) Orban jest przede wszystkim Węgrem i działa w interesie swojego narodu - dla Orbana zdecydowanie większe zagrożenie dla jego pozycji politycznej płynie z UE, która na różne sposoby próbowała osłabić jego pozycję polityczną, niż Rosja, która w kwestie wewnętrzne Węgier nie ingerowała. Orban postępuje w tym przypadku rozumnie szukając delikatnego podparcia w Rosji. Kaczyński zdecydowanie bardziej zagrożony jest ze strony Putina i na działania takie jakie podejmuje Orban nie ma możliwości. Orban reprezentując Węgry byłby głupcem, gdyby w stosunkach z Moskwą kierował się poglądami czy ocenami swoich politycznych przyjaciół z Polski....

Dla Węgrów główny wróg na dzisiaj to UE - bo Orban gdy objął władzę rozpoczął walkę o poprawę sytuacji narodu węgierskiego a nie o utrzymanie idiotycznych unijnych przepisów.... Rosja dziś Węgrom nie kojarzy się specjalnie w negatywny sposób. Węgierscy socjaliści rządzący Węgrami w latach przemian byli wspierani i byli ukierunkowani na UE a nie na Rosję. W Polsce służby rosyjskie robiły co chciały, czego sławnym efektem było złapanie przez 18 lat przez WSI jednego rosyjskiego agenta w Polsce.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
mr_kwolf
Senior Member

Stary 29.01.2014, 12:21
Bo na 500 nas stać, a za tyle można zapewnić dzieciom minimum potrzeb. Chyba nie załapałeś, że chodzi o bodziec do zakładania rodzin. I utrzymania przyrostu naturalnego, a przez to poziomu populacji. Żeby ilość ludności nie malała potrzeba 2,14 dziecka na parę.

50 000 premii którą sobie wypłaciła kopacz starczy na dopłatę dla dziewięciorga dzieci przez rok. Ile takich premii jest wypłacanych rocznie?

Poważnie uważasz, ze "nas stać"? Kiedy to niby przestaliśmy być tacy zadłużeni?

Mieszkania tez nam kiedyś Kaczyński obiecywał. Naprawdę wierzysz, że on po dojściu do władzy będzie dalej optował za wprowadzeniem takiej ustawy?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.01.2014, 12:27

Wybacz Droździe, ale na co nas stać? Ta propozycja to czyste banialuki na ten moment. Unia tnie wydatki i będzie ciąć nadal, jakoś ciężko mi sobie wyobrazić że uda się przeforsować taki pomysł. Druga sprawa, według założeń PiSu Polska miałaby dołożyć po 100 złotych na głowę, nie wiadomo oczywiście ile by to wyszło dokładnie, ale to zapewne kolejnych kilka miliardów z budżetu. Spytam więc - SKĄD? Oczywiście podwyższyli by podatki. A w kogo podwyżka podatku uderza zawsze najmocniej? W biedniejszego, ale tego partie socjalne nie chcą zrozumieć lub nie chcą przyznać że doskonale rozumieją. Więc zacznie się wtedy kampania, żeby bogatym dorzucić podatek, który tak naprawdę zapłacą biedniejsi. Efekt? Dalsza pauperyzacja społeczeństwa bez jakiejkolwiek gwarancji wzrostu przyrostu naturalnego. Co więcej, okaże się że posiadanie dziecka będzie niemal jak prowadzenie biznesu - machnijmy sobie trójkę to będzie 1500 miesięcznie. Tylko czy to nam się opłaci?

Ja jestem zwolennikiem kija, a nie marchewki. A danie 500 złotych na dziecko to po prostu krótkowzroczne i nieodpowiedzialne założenie, które na krótszą bądź dłuższą metę wywali budżet w taki sposób że kraj padnie. Nie jesteśmy Norwegią, żeby nas było stać na nie wiadomo jakie wydatki socjalne (a to będzie wydatek socjalny).

Piszesz o 50 tys. złotych premii Kopaczowej. Pełna zgoda, skandaliczna sprawa. A ile takich dzieci dostałoby pomoc gdyby Prawo i Sprawiedliwość nie blokowało zmiany prawa w zakresie finansowania partii z budżetu i nie przytulało co roku kilkudziesięciu milionów złotych?

Pomysłu Kaczyńskiego nie nazwę "prostackim", ale nazwę go po prostu "głupim" i populistycznym. Niestety, taki mamy klimat że "klasa" polityczna jest skundlona, wybory się zbliżają, więc wysypu pomysłów będzie nadmiar.
Ostatnio edytowane przez hunter : 29.01.2014 o godz. 12:30.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.01.2014, 13:41
w Polsce jest 6 milionów dzieci. Dając na kazde po przysłowiowe pińcet wyjdzie 3 miliardy.

Zamiast rozdawać kasę na prawo i lewo, która w większości przypadków zostanie przejedzona a nie zainwestowana w dzieci, to lepiej rozwinąć program budowy żłobków i przedszkoli, gdzie pobyt byłby opłacany/dofinansowany przez państwo.
mr_kwolf
Senior Member

Stary 29.01.2014, 13:47
Szpen napisał(a):Wyświetl post
w Polsce jest 6 milionów dzieci. Dając na kazde po przysłowiowe pińcet wyjdzie 3 miliardy.

Zamiast rozdawać kasę na prawo i lewo, która w większości przypadków zostanie przejedzona a nie zainwestowana w dzieci, to lepiej rozwinąć program budowy żłobków i przedszkoli, gdzie pobyt byłby opłacany/dofinansowany przez państwo.
Dobijacie mnie swoimi pomysłami. Ale wiadomo, przy budowie żłobków i przedszkoli będzie więcej lewej kasy do wyciągnięcia przy przetargach, a później powstanie dużo "przyjemnych" etatów w państwówce.

A może tak najprościej, celem zwiększenia przyrostu naturalnego zlikwidować VAT na artykuły dziecięce? Czy to aby nie byłoby najprostsze? Jak wszystko potanieje o 19% to na pewno rodzice odczują to w kieszeni.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 29.01.2014 o godz. 13:49.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.01.2014, 14:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Dobijacie mnie swoimi pomysłami. Ale wiadomo, przy budowie żłobków i przedszkoli będzie więcej lewej kasy do wyciągnięcia przy przetargach, a później powstanie dużo "przyjemnych" etatów w państwówce.

A może tak najprościej, celem zwiększenia przyrostu naturalnego zlikwidować VAT na artykuły dziecięce? Czy to aby nie byłoby najprostsze? Jak wszystko potanieje o 19% to na pewno rodzice odczują to w kieszeni.
No własnie, o to chodzi w pierwszym posunięciu, bo rząd Tuska zwiększył VAT (chyba 2 lata temu) na artykuły dziecięce, podczas gdy w bogatej Wielkiej Brytanii jest on kilkukrotnie mniejszy (tak przynajmniej wtedy porównywano). A tu notoryczni łapówkarze PO-wscy udają , ze nie wiedzą jak to mozna zrobić podczas gdy znakomicie wiedza jak przewalać państwowe pieniadze do swoich kieszeni.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów