The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.01.2014, 18:50
Szkoda czasu na doktoraty kto w klubie Małecki-Smuda- Stolarski mówi prawdę. Cały komplet jest w tym zakresie siebie warty. Smuda wygrywa wynikami. Dwaj pozostali licytują się tylko w mediach na słowa. A słowa jak to słowa ..
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.01.2014, 18:59
Smuda tu rządzi, nie jakiś Małecki czy Stolarski.
Jak dobrze, że wreszcie trener Wisły Kraków ma silniejszą pozycję w klubie od swoich podopiecznych.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.01.2014, 20:46
arti napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ch_medycznych/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_i_agresywny/
http://wislakrakow.com/www/showartic...2&pp=10&page=2
Ja z kolei przypominam sobie, że sprowadzano go jako stopera, ale przy jakiejś okazji konieczności zagrania meczu na LO stwierdził, że w juniorach grał na LO, ale potem chyba w krótkim okresie znacznie urósł i go przesunęli na stopera.
Jak mówię, pisano o nim jako o stoperze, miał u nas grać na stoperze, ale w sezonie przed przyjściem do Wisły grał na boku obrony, z tego, co wtedy słyszałem, miało to być blisko 20 spotkań na tej pozycji tylko w sezonie przed przeprowadzką. Linki, które podałeś niczego nie zmieniają, klub przedstawiał go jako stopera, bo właśnie puścił Głowackiego i Marcelo, więc musiał pokazać, że ściąga stopera. To na wislakrakow.com jest napisane na podstawie informacji prasowej, czyli tego, co w pierwszym linku.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.01.2014, 23:06
PabloTS
masz absolutną rację też jestem dzień w dzień, ale jak czytam niektóre posty, to aż odechciewa się pisać cokolwiek...

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.01.2014, 23:35
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jak mówię, pisano o nim jako o stoperze, miał u nas grać na stoperze, ale w sezonie przed przyjściem do Wisły grał na boku obrony, z tego, co wtedy słyszałem, miało to być blisko 20 spotkań na tej pozycji tylko w sezonie przed przeprowadzką.
A masz na to jakieś źródła?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.01.2014, 00:44
Ja pamiętam, że jak przychodził to się mówiło, że może grać na lewej.
Nie wiem czy on nawet tego w wywiadzie nie mówił, że dawniej grał na lewej, ale urósł i go dali na środek.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.01.2014, 10:28
Stolarski jeszcze nasz wiec pisze w tym temacie.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...arskiego_.html

Lechię mieli przejąć nowi właściciele - konsorcjum zrzeszające podmioty z Niemiec, Szwajcarii i Portugalii. W Gdańsku już rozpoczęto wzmacnianie zespołu, tyle że nie wiadomo, czy do wykupienia klubu dojdzie. Wydawało się, że negocjacje są na ostatniej prostej, tymczasem pojawiły się spore rozbieżności i sprawa stanęła pod dużym znakiem zapytania.

Ale będą jaja jak do wykupienia Lechii nie dojdzie. Stolarski wdepnąłby wtedy na niezłą 'mukę'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.01.2014, 10:40
Pakiet większościowy akcji Lechii już został wykupiony od rodziny Kucharów (a właściwie to wykupiono całe Wrocławskie Centrum Finansowe). Co do Stolarskiego to został wykupiony ale prawdopodobnie za mniej niż 500 tys. zł
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 27.01.2014 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.01.2014, 11:01
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

Ale będą jaja jak do wykupienia Lechii nie dojdzie. Stolarski wdepnąłby wtedy na niezłą 'mukę'.
Mam nadzieję że Wisła gościa nie puści dopóki kasy nie zobaczy na koncie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 27.01.2014, 11:34
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A masz na to jakieś źródła?
Niestety nie. Szukałem trochę, ale trudno znaleźć składy z 1. HNL z rozpiską kto grał na jakej pozycji, sczególnie ze starszych sezonów. Można by przejrzeć mecze Wisły z Szawle i Karabachem, bo to najprawdopodobniej wtedy Iwan to mówił (najpewniej pierwszy mecz z Karabachem, bo wtedy Bunoza grał), ale raz, że to wciąż będzie gadanie, dwa, że raczej nikt nie ma ochoty na taką "podróż sentymentalną". Można jeszcze poszperać na forum, bo zapewne coś o tym było, ale chwilowo nie mam na to czasu.

W takiej sytuacji rozumiem, jeżeli mi nie uwierzysz i jestem skłonny wywiesić białą flagę w dyskusji, chociaż swoje wiem.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.01.2014, 14:23

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...arskiego_.html

Lechię mieli przejąć nowi właściciele - konsorcjum zrzeszające podmioty z Niemiec, Szwajcarii i Portugalii. W Gdańsku już rozpoczęto wzmacnianie zespołu, tyle że nie wiadomo, czy do wykupienia klubu dojdzie. Wydawało się, że negocjacje są na ostatniej prostej, tymczasem pojawiły się spore rozbieżności i sprawa stanęła pod dużym znakiem zapytania.

No to wtedy ponieśli by wilka, jak to się mawia

Jovy szkoda, też moim zdaniem w końcu zaczął grac tak jak powinien od początku. Jego dobra postawa mogłaby zaowocowac jakimś ciekawym transferem, no ale niestety musiało wyjśc coś nie tak.
Ostatnio edytowane przez cfa : 27.01.2014 o godz. 14:50.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Eraziel
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 27.01.2014, 14:32
Wygląda na to że straciliśmy kolejnego obrońcę po Stolarskim
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._do_konca.html

może uda się jeszcze kogoś sprowadzić
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 27.01.2014, 14:43
Szkoda Jovy i to bardzo. Zaraz po Bunozie, na jesieni był dla mnie największym zaskoczeniem, na plus w porównaniu do poprzedniego sezonu.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.01.2014, 15:01
Szkoda Jovy - niech szybko wraca do zdrowia. Na jego miejsce dałbym któregoś z naszych "młodych- gniewnych" - skoro celem dla klubu jest pierwsza 8, to dlaczego nie dać takowemu młodemu grajkowi szansy pogrania przy najlepszym stoperze ligi ?
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 27.01.2014, 19:37
Masz już oficjalnie

Cytat:
Lechia Gdańsk i Wisła Kraków porozumiały się w sprawie transferu Pawła Stolarskiego. Dzięki temu zawodnik już wiosną zagra dla Biało-Zielonych.
http://www.lechia.pl/news,3170-pawel...ii-gdansk.html
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.01.2014, 21:17
Ostoja dobrze czuje sie w Wiśle
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
Co ważne, po pół roku mówi po polsku. Miło
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 27.01.2014, 21:46
Bardzo polubiłem Ostoję. Jedyny spokojny i ułożony w kadrze naszego Franza''ciętego''Smudy
Odpowiedz cytując
palczi
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.01.2014, 01:21
huberix napisał(a):Wyświetl post
Bardzo polubiłem Ostoję. Jedyny spokojny i ułożony w kadrze naszego Franza''ciętego''Smudy
Zobowiązany jest godnie nosić swoje nazwisko...
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 28.01.2014, 08:10
palczi napisał(a):Wyświetl post
Zobowiązany jest godnie nosić swoje nazwisko...
Chyba imię
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 28.01.2014, 14:27
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...oz,nId,1096460

Więcej o problemie Jovanovicia. Podobno grozi mu operacja, a nawet zawieszenie butów na kołku. Szkoda chłopa.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.01.2014, 14:47
Lepiej,że u chłopaka to ktoś za wczasu zauważył niż byśmy mieli kolejny dramat na meczu.
Druga sprawa,że Chavez jak tylko się sprawdzi na wiosnę to jest pierwszy do sprzedaży ze względu na kontrakt.
I zaczyna się znowu problem ze środkiem obrony,bo czy cokolwiek poza przeciętnością będzie z Urygi i Czekaja to nawet wróżka nie powie..
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.01.2014, 15:12
Będą niezłe jaja w lecie ..
jak Głowacki zakończy kariere, Chavez odejdzie zostanie nam 0 środkowych obrońców, bo Czekaja i Nalepy nie traktuje poważnie, nawet jako rezerwowego.. a Uryge widze na DP
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 28.01.2014, 15:51
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Będą niezłe jaja w lecie ..
jak Głowacki zakończy kariere, Chavez odejdzie zostanie nam 0 środkowych obrońców, bo Czekaja i Nalepy nie traktuje poważnie, nawet jako rezerwowego.. a Uryge widze na DP
Spokojnie, przyjdzie Manuela
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 28.01.2014, 17:04
Niestety nie. Szukałem trochę, ale trudno znaleźć składy z 1. HNL z rozpiską kto grał na jakej pozycji, sczególnie ze starszych sezonów. Można by przejrzeć mecze Wisły z Szawle i Karabachem, bo to najprawdopodobniej wtedy Iwan to mówił (najpewniej pierwszy mecz z Karabachem, bo wtedy Bunoza grał), ale raz, że to wciąż będzie gadanie, dwa, że raczej nikt nie ma ochoty na taką "podróż sentymentalną". Można jeszcze poszperać na forum, bo zapewne coś o tym było, ale chwilowo nie mam na to czasu.

W takiej sytuacji rozumiem, jeżeli mi nie uwierzysz i jestem skłonny wywiesić białą flagę w dyskusji, chociaż swoje wiem.
Nie masz racji, chorwackie media pisały o nim w trakcie sezonu, jako stoperze:

"...dobio je stoper Gordan Bunoza"
http://www.jutarnji.hr/ciro--to-sto-...-stvar/310939/

"Pouzdani stoper Gordan Bunoza..."
http://www.vecernji.hr/domaci-nogome...-odstetu-93875

"Dinamo želi stopera Karlovca Gordana Bunozu"
http://www.index.hr/sport/clanak/din...zu/490357.aspx
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 28.01.2014, 20:52
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Nie masz racji, chorwackie media pisały o nim w trakcie sezonu, jako stoperze:

"...dobio je stoper Gordan Bunoza"
http://www.jutarnji.hr/ciro--to-sto-...-stvar/310939/

"Pouzdani stoper Gordan Bunoza..."
http://www.vecernji.hr/domaci-nogome...-odstetu-93875

"Dinamo želi stopera Karlovca Gordana Bunozu"
http://www.index.hr/sport/clanak/din...zu/490357.aspx
Jestem wciąż pewien, że Iwan coś takiego mówił, bo inaczej bym tego tak nie zapamiętał, ale nie będę dyskutował z faktami. Bunoza najwyraźniej także w Chorwacji był postrzegany przede wszystkim jako stoper.

Co oznacza, że także w tym wypadku Smuda gada co mu pasuje, a o to szło.

Natomiast inna sprawa, że widząc jak Bunoza gra na boku i na środku, mimo wszystko wolę go na boku. Na stopera jest dla mnie zbyt chaotyczny, a i z atutów nie robi pełnego użytku.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.01.2014, 21:37
Jestem wciąż pewien, że Iwan coś takiego mówił, bo inaczej bym tego tak nie zapamiętał, ale nie będę dyskutował z faktami. Bunoza najwyraźniej także w Chorwacji był postrzegany przede wszystkim jako stoper.

Natomiast inna sprawa, że widząc jak Bunoza gra na boku i na środku, mimo wszystko wolę go na boku. Na stopera jest dla mnie zbyt chaotyczny, a i z atutów nie robi pełnego użytku.
Też pamiętam wywiady z nim po przyjściu do Krakowa, w których mówił, że od początku jego pozycją była lewa obrona i dopiero jak w pewnym wieku nagle bardzo dużo urósł to przemianowali go na stopera. Pewnie miał wtedy kilkanaście lat. Więc prawda jest chyba po środku: jako junior był lewym obrońcą ale w seniorskiej piłce już grywał jako stoper.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 29.01.2014, 05:43
ja zawsze pamiętałem go jako stopera. nie wiem w sumie kto go wsadził na LO, ale uważałem, że po prostu łatał w tym miejscu dziury. w ogóle nie wyobrażałem sobie go z taką posturą na boku.

co do Stjepy, to rzeczywiście stonowany zawodnik i jak widać człowiek. Bez błysku, ale haruje kiedy trzeba i widać mu zależy. mimo to przypomina mi Jirsaka, ale wydaje się, że jeden lepszy jest w ofensywie, drugi w defensywie. ciekaw jestem czy Jirsak by grał u Smudy.

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 29.01.2014, 09:01
HEDu napisał(a):Wyświetl post
ja zawsze pamiętałem go jako stopera. nie wiem w sumie kto go wsadził na LO, ale uważałem, że po prostu łatał w tym miejscu dziury. w ogóle nie wyobrażałem sobie go z taką posturą na boku.

co do Stjepy, to rzeczywiście stonowany zawodnik i jak widać człowiek. Bez błysku, ale haruje kiedy trzeba i widać mu zależy. mimo to przypomina mi Jirsaka, ale wydaje się, że jeden lepszy jest w ofensywie, drugi w defensywie. ciekaw jestem czy Jirsak by grał u Smudy.
Mógłby miec u Smudy życiówkę, albo uciec tak jak Patryk. Chociaż to co u Franza mi się podoba w klubie to to że potrafi właściwie wykorzystac piłkarz co jest argumentem w stronę gdybania i Jirsaku.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 29.01.2014, 09:12

Bunoza był kiedyś nominalnym lewym obrońcą a to było zanim tak zdecydowanie urósł po czym zmieniono mu pozycję na środek obrony - sam Bunoza w pewnym wywiadzie o tym mówił .
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.01.2014, 10:41
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Bunoza był kiedyś nominalnym lewym obrońcą a to było zanim tak zdecydowanie urósł po czym zmieniono mu pozycję na środek obrony - sam Bunoza w pewnym wywiadzie o tym mówił .
Śmiało, wałkujcie ten temat jeszcze kilka stron
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów