The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2014, 13:46
No i mamy wkońcu jakieś wzmocnienie,Semir Stilić sam się do nas zgłosił więc chyba bardzo mu zależy by znowu było o nim głośno.

Zobaczymy czy jest równie dobry jak kiedyś,napewno musi bardzo dobrze przepracować okres przygotowawczy by wywalczyć sobie miejsce w pierwszej jedenastce bo świetnie grający Garguła i Chrapek łatwo mu go nie oddadzą.

Stilić jest zbyt słaby w defensywie by mógł grać za Ostoje Stjepanovica
Stilić gdy grał w Lechu był bardzo chimerycznym zawodnikiem,gwiazdorstwo biło od niego aż nadto,ale jest szansa że nieudany pobyt zagraniczny wybił mu to z głowy.

Witamy na pokładzie,niech da z siebie 100%,całować herbu nie musi bo już to w Poznaniu robił

PS: Ciekawe co z Bunozą i Chavezem,jak odejdą obaj tuż przed końcem okna to może być problem.
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 23.01.2014 o godz. 13:49.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.01.2014, 13:47
Ze sportowego punktu widzenia.. Jeżeli odpali przy Smudzie jak w Amice, to może być wzmocnieniem. Może.
Biała Gwiazda zobowiązuje, tu się zapierdala a nie stoi. Boisko go zweryfikuje, ale nie napalajcie za bardzo bo póki co nie wiadomo na co go stać.

P.S - w piękne słowa, o tym, że da nam dużo radości też nie wierzcie, bo chyba ostatnie sprawy z transferami w naszym klubie dały co poniektórym nauczkę.

Powtórzę jeszcze raz.. Gwiazda zobowiązuje ale nie ta na łokciach.

Co do kibicowskiego punktu, nie będę się wypowiadał i wszczynał dyskusji od nowa.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.01.2014, 13:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
To Stilic sam zadzwonił do Smudy wiec nikt w klubie nie myslal o przeprowadzeniu takiego transferu na taka pozycje.
Nie do końca tak jest. Manicero był szykowany na tą pozycję. Dlatego sprawa transferu Argentyńczyka jest już pewnie nieaktualna.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.01.2014, 13:51
Akurat o formę to jestem spokojny,Franz się już za niego zabierze.
A o opierdalaniu się u Smudy raczej nie ma mowy. Stilic o tym wie a druga sprawa,że za bardzo ceni Franza jako trenera,żeby w chuja lecieć.

Świetny ruch,zarówno sportowo jak i marketingowo
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 23.01.2014, 13:52
Wydawało mi się że zawodników na środek pola to ci u nas dostatek a tu kolejny przychodzi... Jeszcze się okaże że Stjepa wyląduje na obronie za Jove ;]
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.01.2014, 13:57
KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Wydawało mi się że zawodników na środek pola to ci u nas dostatek a tu kolejny przychodzi... Jeszcze się okaże że Stjepa wyląduje na obronie za Jove ;]
No rzeczywiscie - Gargula, Chrapek, Stjepa do obsadzenia 3 pozycji. Klopot bogactwa.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.01.2014, 14:08
Robert Lewandowski po bramce w reprezentacji też przyłożył ręke do ucha i do ust chcąc uciszyć polskich kibiców..
ochłoncie.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.01.2014, 14:27
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Robert Lewandowski po bramce w reprezentacji też przyłożył ręke do ucha i do ust chcąc uciszyć polskich kibiców..
ochłoncie.
i to podzieliło kibiców. uważam, że tym gestem sam sobie wstydu narobił. takie pajacowanie w reprezentacji.
ale to nie o tym temat ;d akurat tu uciszanie było całkowicie czyms innym, miało inny cel, przyczyne itd.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 23.01.2014 o godz. 14:30.

Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 23.01.2014, 14:31
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
http://forum.wiaralecha.pl/index.php...page__st__4260

We Wronkach żal im dupe ściska, tak ich to boli.

Dobrze mówi po polsku.
Czytałeś to? Bo ja raczej nie widzę żeby płakali
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 23.01.2014, 14:32
Dobrze by było, jakby ktoś podrzucił Smudzie aktualny atlas geograficzny z mapą polityczną Europy. Taką gdzie nie ma już ZSRR i Czechosłowacji. Przepisy się zmieniły i od przyszłego sezonu będzie mógł wystawić 3 zawodników spoza UE, za 2 lata jedynie dwóch a ten gotów jeszcze sprowadzać kolumbijskie Arboledy i Renifery z Peru.

Co do Stlicia - w praniu wyjdzie jaki to transfer, umowa krótka także fanom FM i transfermarkt ciężko będzie go sprzedać za kilka milionów ojro. Jak dla mnie priorytetem powinno być sprowadzenie defensywnego pomocnika.
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 23.01.2014 o godz. 14:35.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.01.2014, 15:06
najpierw sam zaopatrz się w kalendarz a dopiero potem doradzaj innym.

od sezonu 15/16 bedzie obowiązywał limit a teraz mamy 13/14
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.01.2014, 15:29
szprotson napisał(a):Wyświetl post
najpierw sam zaopatrz się w kalendarz a dopiero potem doradzaj innym.

od sezonu 15/16 bedzie obowiązywał limit a teraz mamy 13/14
Co więcej - widać że nasi trzymają rękę na pulsie, bo podpisali go tylko na półtora roku

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
P.S - w piękne słowa, o tym, że da nam dużo radości też nie wierzcie, bo chyba ostatnie sprawy z transferami w naszym klubie dały co poniektórym nauczkę.
Niby czemu? Jak strzeli kilka bramek i zaliczy parę asyst dzięki czemu wygramy jakieś mecze, to da nam sporo radości. Nie musi się do tego całować po łokciach.
Koleś chce grać i się wypromować. My potrzebujemy dobrego piłkarza za niewielkie pieniądze. Obie strony korzystają.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2014 o godz. 15:37.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.01.2014, 15:30
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Co do Stilicia, to wydaje mi się, że nikt nie podkreślił tu jeszcze jednej istotnej rzeczy. Bośniak zrezygnował z dobrego kontraktu żeby dla nas grać. Oczywiście motywacją nie jest jakaś miłość do Wisły, tylko chęć powrotu do najwyższej formy, ale i tak oznacza to, że pozyskaliśmy zawodnika, który jest zdeterminowany, żeby pokazać się z dobrej strony, a nie kogoś, kto myśli, że jak tu przyszedł, to złapał Pana Boga za nogi.
To nie do końca tak - to mu się może nawet fiansowo opłacać, bo powiedzmy że miał jeszcze 2 lata kontraktu, w klubie go nie potrzebują i zastanawiają sie co z tym zrobić i on proponuje - wypłaćcie mi za 1 rok z góry za drugi zaoszczędzicie a ja znikam. Dostaje kasę za rok, a podpisuje nowy kontrakt w klubie w którym ma szanse grać i znowu wybić się współpracując z ulubionym, dobrym trenerem który będzie na niego stawiał. Kontrakt podpisuje na rok, a za rok znowu ma wolną rękę żeby negocjować nowy, zupełnie inny.
To win - win situation, zarówno dla niego, jak i Wisły.

A co do składu: zapominacie że Garguła to również boczny prawy pomocnik - tak grał w Bełchatowie. I pewnie tak może grać teraz.

Nie sądze, żeby Semir wszedł za Ostoje, bo defensywny pomocnik - przecinak jest nam koniecznie potrzebny. Ostoja jest taki sobie i niczym się nie wyróżnia poza jednym: prawie zawsze jak jego nie było na boisku to mieliśmy chaos i przegraną walkę o środek pola. Indywidualnie jest niewidoczny, ale w dużynę wpasowuję się idealnie. Oczywiście wolałbym na jego miejsce kogoś pokroju Dudki, czy Sobola, ale cóż.... na razie się nie zanosi.

Edit: zapomniałem że na obronie mamy jeszcze niezłego Chaveza, który jak jest w formie, to w sumie daje radę. On się w ogóle przygotowuje z nami, czy dalej leczy kontuzje, albo jeździ za reprezentacją?
Powód: Chavez
Ostatnio edytowane przez Oldpara : 23.01.2014 o godz. 15:39.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Stary 23.01.2014, 15:35
Faktycznie, nie wiem dlaczego sądziłem, że ten limit to już od przyszłego sezonu. Wobec tego cofam prośbę odnośnie atlasu dla Smudy - wszystko zostaje po staremu: ZSRR, Czechosłowacja i NRD. A ja pędzę zakupić kalendarz na 2015 rok.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2014, 15:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co więcej - widać że nasi trzymają rękę na pulsie, bo podpisali go tylko na półtora roku
.
hehe. no ba.
W ogóle ten temat powinien zmieć nazwę na "smiech przez łzy czyli nasza polityka transferowa" bo tak ona wygląda.

Ale że weszło żadnej relacji nie zrobiło...jestem zażenowany normalnie.Jak kupią koguta do Legii to będą LIVE z każdego kurnika robić.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.01.2014, 16:08
Jarałem się swego czasu Stiliciem i żałowałem, że to Wisła nie sprowadziła go wcześniej od Lecha. Cieszy fakt pozyskania takiego piłkarza, ale mam również obawy, żeby nie było jak z pewnym Panem - "inaczej się umawialiśmy" - który przyszedł do nas z Holandii i myślał, że będzie miał pewny plac w Wiśle.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.01.2014, 16:21
No to jeden transfer juz mamy teraz czekamy na te kolejne obiecane Stilic moze sie bardzo przydac jezeli przy Smudzie odbuduje forme na polskich boiskach nie powinno to byc zbyt trudne.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2014, 16:32
Wczoraj się zastanawiałem gdzie jest haczyk. Dziś właściwie wszystko jest jasne.

On by tam w tej Turcji zgnił. Ma kontrakt do czerwca, kasy stracił nie tak dużo, a czekałaby go tam ława albo trybuny. Gaziecośtam ma kłopoty finansowe, może w ogóle żadnej kasy by nie powąchał.
Bez formy, bez rozegranych meczów itd. to mógłby w lidze futsalu czegoś szukać.

A tak...
Jeśli Franz szybko go odbuduje w lecie pójdzie jak nic. Najpóźniej w zimie.
Nie poszedł do Dinamo Zagrzeb (o ile w ogóle cokolwiek było na rzeczy) z prostej przyczyny. W Wiśle prawdopodobnie będzie miał pewny plac, nawet jak będzie słabiej grał. A na pewno ogromny kredyt zaufania. A tam musiałby się przebijać.
Krok do tyłu i trampolina.
Ot, geszeft...
Z polityką transferową tego bym nie mieszał.

Tylko z punktu widzenia Wisły w całym tym geszefcie dwa słowa są kluczowe

Cytat:
Jeśli Franz szybko go odbuduje
Jeśli pójdzie w lecie to super, w zimie pewnie zwrócą nam się koszty. Jeśli wypali w wiosną 2015 roku albo w ogóle to jesteśmy w plecy.

Cytat:
Dziś mogę zapewnić kibiców Wisły Kraków, że grając dla nich, będę walczył do ostatnich sił o zwycięstwo Białej Gwiazdy.
Coś mi przypomina jakąś wypowiedź o umieraniu za pewien klub czy na boisku, co to ostatnio słyszałem.
Oni tam, ci piłkarze to mają jeden podręcznik pt. Co powiedzieć na pierwszej konferencji...
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 23.01.2014, 16:50
Wracając do Murawskiego, ja bym go wziął. Gość się marnuje w amice.
http://ekstraklasa.net/kadra-lecha-n...9d3a982182941e
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 23.01.2014, 16:51
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Coś mi przypomina jakąś wypowiedź o umieraniu za pewien klub czy na boisku, co to ostatnio słyszałem.
Oni tam, ci piłkarze to mają jeden podręcznik pt. Co powiedzieć na pierwszej konferencji...
No ale co mają powiedzieć? " W zasadzie mam to gdzieś , gdzie gram, ważne żeby kasa się zgadzała"?
Tak myśli 90% zawodników, tylko kibice tego nie potrafią zrozumieć.
Aktualnie jest pracownikiem Wisły i ma dobrze wykonywać swoja pracę. Tylko tyle, albo inaczej - patrząc na ekstraklasowe realia - aż tyle.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.01.2014, 16:54
szprotson napisał(a):Wyświetl post
hehe. no ba.
W ogóle ten temat powinien zmieć nazwę na "smiech przez łzy czyli nasza polityka transferowa" bo tak ona wygląda.

Ale że weszło żadnej relacji nie zrobiło...jestem zażenowany normalnie.Jak kupią koguta do Legii to będą LIVE z każdego kurnika robić.
Się chyba obrazili na Wisłę. No cóż niedawno ich broniłem teraz już trochę dziwnie się zachowują, nawet nie chodzi o to, że wrzucili fotkę z DWG. Cóż wszystko co dobre musi się skończyć.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 23.01.2014, 17:20
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Jeśli pójdzie w lecie to super, w zimie pewnie zwrócą nam się koszty. Jeśli wypali w wiosną 2015 roku albo w ogóle to jesteśmy w plecy.
Jeśli będzie grał to nie ma mowy żebyśmy byli w plecy, nawet jeśli w końcu odejdzie za darmo. Na samej dobrej grze zawodnika można sporo zarobić (większa frekwencja, wyższe miejsce i premia od C+ w lidze, ewentualny awans i gra w pucharach itd). W plecy będziemy tylko i wyłączenie jeśli będzie słabo grał.

cfa napisał(a):
Się chyba obrazili na Wisłę. No cóż niedawno ich broniłem teraz już trochę dziwnie się zachowują, nawet nie chodzi o to, że wrzucili fotkę z DWG. Cóż wszystko co dobre musi się skończyć.
Też ich kiedyś broniłem ale od kilku miesięcy zwyczajnie przeginają pałe. To zawsze był portal nastawiony na tanią sensacje i kontrowersyjne na siłę treści ale ich monotematyczność oraz osobiste sympatie/antypatie osiągnęły już groteskowe rozmiary.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2014, 18:44
Następnym zawodnikiem ma być napastnik Rengifo podobno już rozmowy się toczą.Jakoś mnie on nie przekonuje
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 23.01.2014 o godz. 18:46.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2014, 18:50
a skad takie info nt. Renifera skoro ostatnio Ricky Schanks mówił ze Lecha na niego nie stać?

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Stary 23.01.2014, 19:12
Rengifo może być. Na pewno jest dużo lepszy od naszych rezerwowych napastników i nie jest strasznie stary. Mam tylko nadzieje, że z rozpędu nikomu nie przyjdzie do głowy zatrudnianie dziadziów Murawskiego czy Arboledy. To byłaby gruba przesada.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.01.2014, 19:29
O Rengifo już od dawna słychać. Informowały o tym różne portale i gazety. Nawet od znajomych, którzy głęboko grzebią w tajemnicach rynku transferowego, zdarzyło mi się słyszeć. Rzecz jasna - nie jest to żaden pewnik, ale coś może być na rzeczy.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 23.01.2014, 19:32
Ale przeciez Rengifo na poczatku stycznia podpisal kontrakt w Peru.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.01.2014, 19:47
Rzeczywiście, na 90minut.pl tak to wygląda. Cóż, to nawet dobrze.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2014, 19:48
A tu ci peszek
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Stary 23.01.2014, 20:51
ciekawe jest ze mamy kase na kontrakt dla bosniaka a nie ma kasy na ekwiwalent za mlodego chorwata? nie zebym mial cos do tego transferu bo uwazam ze to plus ale wydaje mi sie ze nasz klub nie ma przemyslanej polityki transferowej i biora co im wpadanie w rece, a kluczowe pozycje nadal zostaja nie wzmocnione. no ale czasu troche jeszcze jest wiec moze cud sie zdarzy
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów