The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2014, 11:12
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Na umiejętności piłkarskie składa się technika i motoryka. Piłkarz bez motoryki może być dobrym technikiem ale nie będzie dobrym piłkarzem.
hehe chcesz powiedziec ze Xavi lub Totti sa slabymi pilkarzami bo nie maja dobrej motoryki? na ciekawostke powiem Ci ze takiego Totti'iego to w biegu wyprzedziloby pol tego forum bo jest to pilkarz bardzo wolny

to moj ostatni wpis na temat tej polemiki,bo widze ze nie dociera. chcesz mi cos ogolnie udowadniac,jakas wiedze pilkarska ale szans nie masz,nie dzis nie jutro
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 23.01.2014, 11:19
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
hehe chcesz powiedziec ze Xavi lub Totti sa slabymi pilkarzami bo nie maja dobrej motoryki? na ciekawostke powiem Ci ze takiego Totti'iego to w biegu wyprzedziloby pol tego forum bo jest to pilkarz bardzo wolny

to moj ostatni wpis na temat tej polemiki,bo widze ze nie dociera. chcesz mi cos ogolnie udowadniac,jakas wiedze pilkarska ale szans nie masz,nie dzis nie jutro
chcę powiedzieć, że Xavi, totti a nawet Edi czego nie dane ci było zrozumieć nie muszą być demonami prędkości żeby dobrze poruszać się po boisku. Nie trzeba być sprinterem, żeby cały czas poruszać się bez piłki, fanie stali z sanoka.
Właśnie o grę bez piłki się czepiam w przypadku semirka. W dodatku ta jego technika swietna, tylko przez pół: lewa noga.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.01.2014, 11:26
Połową naszych obecnych piłkarzy nie ma techniki nawet przez pół

Stilić klepnięty, ja się cieszę Jak komuś nie pasuje proponuję kupić flaszkę i topić smutki.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 23.01.2014, 11:28
no i mamy Semira Stilicia w Wisle brawo
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.01.2014, 11:29
jest oficjalne info ! Stilic w Wiśle

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2014, 11:29
chcę powiedzieć, że Xavi, totti a nawet Edi czego nie dane ci było zrozumieć nie muszą być demonami prędkości żeby dobrze poruszać się po boisku. Nie trzeba być sprinterem, żeby cały czas poruszać się bez piłki, fanie stali z sanoka.
Właśnie o grę bez piłki się czepiam w przypadku semirka. W dodatku ta jego technika swietna, tylko przez pół: lewa noga.
1. Daj mu zagrać u nas może? Wtedy sobie oceniaj.
2. Mógłbyś się na tyle wysilić, by imiona czy nazwiska piłkarzy (zwłaszcza naszych), czy nazwy miast pisać wielką literą
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.01.2014, 11:31
Na umiejętności piłkarskie składa się technika i motoryka. Piłkarz bez motoryki może być dobrym technikiem ale nie będzie dobrym piłkarzem.
Piszesz tak jakbyś wymagał od Stilicia jakichś niesamowitych sprintów. Ja uważam, że nic mu kompletnie nie brakuje jeśli chodzi o jego sposób poruszania. Nie wiem czy taki Xavi w Barcelonie wykonuje jakie kol wiek sprinty. To samo Nuri Sahin w ogólnie nie wykonuje sprintów jest po prostu ograniczony genetycznie. Ci piłkarze mają inne zalety. Nie pamiętam już gdzie czytałem artykuł o testach szybkościowych w Barcelonie, taki Messi był w topie jeśli chodzi o sprint, a na dole w testach na długie dystanse. Zaś Xavi był na dole na krótkich odcinkach, w czołówce na długich.

Tam gdzie docelowo ma grać Stilić liczy się bardziej szybkość i rodzaj podejmowanych decyzji i to powinien udoskonalać, a nie walczyć z niemożliwym. Stiliciovi potrafi to wychodzić rewelacyjnie bo on potrafi nie tylko podejmować dobre decyzje lecz optymalne. Takie z kategorii tych, że widz oglądający mecz przed TV krzyczący zagrają na skrzydło nie spodziewa się że można tą piłkę zagrać w jeszcze lepszy rejon boiska.
Chociażby tu ktoś wklejał jego występ przeciwko Dynamie Kijów, gdzie są ze 2 czy 3 przykłady takich decyzji: http://www.youtube.com/watch?v=7jR8h--N_YM

Do tego Stilić ma jakość jeśli chodzi o wykorzystywanie sytuacji, jak ma sytuacje podbramkową to nie zamyka oczu i nie wali 2 metry obok bramkarza lub prosto w niego tylko szuka uderzenia przy słupku. Kolejną zaletą, która mi się podoba to jest takie prostopadłe podanie, które wykonuje jakby markował strzał. Nie wielu piłkarzy potrafi takie coś zrobić tak jak on.
Naturalnie nie jest to piłkarz bez wad ale akurat moim zdaniem próbujesz pokazać je tam gdzie ich kompletnie nie ma.
Porównanie jego do Stanko Svilitcy ? Come on...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 23.01.2014 o godz. 11:40.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2014, 11:36
Ciekawi mnie w tej całej sprawie jak się mają nasze ponoć ogromne problemy finansowe do zarobków nowego kopacza?
Niby zalegamy nawet juniorom, ale byliśmy w stanie skusić kolesia, który jak podejrzewam za czapkę gruszek na Ukrainie i w Turcji nie grał.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Stary 23.01.2014, 11:36
mam fajna ciekawostke na temat gry Stilicia w Giazantepsporze,nie gral wiele bo mial jakies spiny z trenerem i...lekarzem
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2014, 11:37
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Piszesz tak jakbyś wymagał od Stilicia jakichś niesamowitych sprintów. Ja uważam, że nic mu kompletnie nie brakuje jeśli chodzi o jego sposób poruszania. Nie wiem czy taki Xavi w Barcelonie wykonuje jakie kol wiek sprinty. To samo Nuri Sahin w ogólnie nie wykonuje sprintów jest po prostu ograniczony genetycznie. Ci piłkarze mają inne zalety. Nie pamiętam już gdzie czytałem artykuł o testach szybkościowych w Barcelonie, taki Messi był w topie jeśli chodzi o sprint, a na dole w testach na długie dystanse. Zaś Xavi był na dole na krótkich odcinkach, w czołówce na długich.

Tam gdzie docelowo ma grać Stilić liczy się bardziej szybkość i rodzaj podejmowanych decyzji i to powinien udoskonalać, a nie walczyć z niemożliwym. Stiliciovi potrafi to wychodzić rewelacyjnie bo on potrafi nie tylko podejmować dobre decyzje lecz optymalne. Takie z kategorii tych, że widz oglądający mecz przed TV krzaczący zagrają na skrzydło nie spodziewa się że można tą piłkę zagrać w jeszcze lepszy rejon boiska.
Chociażby tu ktoś wklejał jego występ przeciwko Dynamie Kijów, gdzie są ze 2 czy 3 przykłady takich decyzji: http://www.youtube.com/watch?v=7jR8h--N_YM

Do tego Stilić ma jakość jeśli chodzi o wykorzystywanie sytuacji, jak ma sytuacje podbramkową to nie zamyka oczu i nie wali 2 metry obok bramkarza lub prosto w niego tylko szuka uderzenia przy słupku.
Naturalnie nie jest to piłkarz bez wad ale akurat moim zdaniem próbujesz pokazać je tam gdzie ich kompletnie nie ma.
Porównanie jego do Stanko Svilitcy ? Come on...
Nie, nie piszę. Wymagam ruchu, zaangażowania w grę bez piłki. Patrz kilka postów wyżej. Są sprinterzy i są goście od mrówczej pracy, nawet tak technicznie zaangażowani jak wyżej wymienieni Totti czy Xavi robią swoje.

Odpowiedz cytując
rutek
Member

Od: 04.2004

Stary 23.01.2014, 11:42
Dobry transfer, nie jest to z pewnością żaden ślepy strzał. Ciekawi mnie tylko skąd oni wzięli tę jego statystykę, że "w swoim ostatnim klubie – Gaziantepspor w ośmiu spotkaniach strzelił 4 bramki oraz zaliczył jedną asystę.". Ktoś to może zweryfikować?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 23.01.2014, 11:43
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi mnie w tej całej sprawie jak się mają nasze ponoć ogromne problemy finansowe do zarobków nowego kopacza?
Niby zalegamy nawet juniorom, ale byliśmy w stanie skusić kolesia, który jak podejrzewam za czapkę gruszek na Ukrainie i w Turcji nie grał.
Podobno ma kontrakt na poziomie Małeckiego plus bonusy za przekroczenie 6 bramek i 6 asyst w sezonie.

Imho genialny ruch wymienić Małeckiego na Stilica. Chociaż bardziej brakuje nam def pomocnika i skrzydłowych niż playmakera, ale przypominam, ze Guła w Bełchatowie grał na skrzydle, więc spokojnie to można dobrze ustawić.

Szkoda, że sie kontuzje posypały (Boguski, Jovanovic) ale lepiej teraz niż w trakcie rundy, bo przynajmniej można to od razu inaczej poukładać. Jak Czekaj będzie zdrowy (marnie to widzę) to może być lepszy niż Jovanovic. Brakuje tylko zmiany za Boguskiego. Klaric?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.01.2014, 11:45
moim zdaniem bardzo dobry ruch, przyda się nam ktoś taki jak Stilic. Druga rzecz to fakt, że gość przychodzi na miesiąc przed startem ligi, także będzie miał czas na poznanie zespołu i zgranie. Swoją drogą jestem też ciekawy jak skonstruowany jest kontrakt w kontekście wcześniejszego lenistwa Stilica - 1,5 roku to niedługo, my wiadomo kasą nie sramy, a chyba nawet zaległości względem całego (?) zespołu (ktoś tu przytaczał prywatną rozmowę z Piotrkiem Brożkiem w tej kwestii), nie zdziwiłbym się, jakby Stilic najwięcej do podniesienia miał za wejściówki i gole asysty, które uwalniałyby większą kasę. podejrzewam że Wisła to nie szczyt jego marzeń sportowych i finansowych, a stary nie jest, więc na wyjazd jeszcze szanse ma
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.01.2014, 11:46
296minut, 4 w pierwszym składzie, 1 gol,
w pucharach krajowych - 3 bramki 240 minut

E: za to ta w lidze przeciwko Fener
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.01.2014 o godz. 11:53.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.01.2014, 11:51
Te 3 bramki zdobył w jednym meczu przeciwko jakimś trzecioligowcom
Ostatnio edytowane przez szlaQ : 23.01.2014 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2014, 11:53
pierwsza Dziewczyna trenera już jest. Czekamy na Manuelę.

Z pozdrowieniami dla filemona, wielką literą

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.01.2014, 11:55
rutek napisał(a):Wyświetl post
Dobry transfer, nie jest to z pewnością żaden ślepy strzał. Ciekawi mnie tylko skąd oni wzięli tę jego statystykę, że "w swoim ostatnim klubie – Gaziantepspor w ośmiu spotkaniach strzelił 4 bramki oraz zaliczył jedną asystę.". Ktoś to może zweryfikować?
W Pucharze Turcji dołożył występ i trzy bramki do tego, co miał w lidze - 7 spotkań, 1 bramka (z Fenerbahce) i 1 asysta.

Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jak Czekaj będzie zdrowy (marnie to widzę) to może być lepszy niż Jovanovic.
W tej rundzie liczyłem zobaczyć Jovanovicia na DP, bo na stoperze ma jeden feler, który trenerzy rozszyfrowali pod koniec rundy - fatalnie ustawia się do górnych piłek. Niestety nie zanosi się na to, żebyśmy go w ogóle zobaczyli w barwach Wisły na wiosnę...

Też jestem ciekaw jak radziłby sobie Czekaj kierowany przez Głowackiego, bo problemem Czekaja zawsze było ustawienie i współpraca z partnerem, może Głowacki dałby radę go ogarnąć w tym względzie.

Inna opcja, którą chciałbym zobaczyć to Uryga na środku obrony. Gość ma moim zdaniem lepsze papiery na granie niż Czekaj. Jak na defensywnego zawodnika jest całkiem zaawansowany technicznie, do tego ma imponujące warunki fizyczne. Dla mnie to materiał na bardzo dobrego piłkarza, przynajmniej w skali ligowej, a może nawet na coś więcej.

Co do Stilicia, to wydaje mi się, że nikt nie podkreślił tu jeszcze jednej istotnej rzeczy. Bośniak zrezygnował z dobrego kontraktu żeby dla nas grać. Oczywiście motywacją nie jest jakaś miłość do Wisły, tylko chęć powrotu do najwyższej formy, ale i tak oznacza to, że pozyskaliśmy zawodnika, który jest zdeterminowany, żeby pokazać się z dobrej strony, a nie kogoś, kto myśli, że jak tu przyszedł, to złapał Pana Boga za nogi.

EDIT: W ramach ciekawostki. Jesienią pisano, że Elsner jest przymierzany do Wisły - właśnie z zakontraktowania go zrezygnowała Arminia Bielefeld (dolne rejony 2. Bundesligi), bo był dla nich za drogi.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 23.01.2014 o godz. 12:11.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.01.2014, 11:58
I dużym ułatwieniem dla samego Semira będzie to, ze poznał w jakimś tam stopniu nasz kraj, język, wie jakim stylem gra sie w ekstraklasie albo jego braku jak kto woli.

Ten cały Białoński ostatnio zaskakuje. Jako pierwszy przedstawia newsy związane z naszym klubem. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło więc nie podam przykładów. Chyba ma jakieś dojścia.

EDIT:

Panie już piszczą.

„Nie ukrywam, że rozmawiałem z moją rodziną na temat tego, gdzie mógłbym grać. Wspólnie podjęliśmy taką decyzję, że będzie to Kraków, mimo że miałem propozycję m.in. z Holandii oraz z Dynama Zagrzeb
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 23.01.2014 o godz. 12:02.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 23.01.2014, 12:06
Nie przejmuję się za bardzo jego niepowodzeniami za granicą, bo to nie jest wyznacznik w naszej lidze, ani problemami z komunikacją, bo przyszedł do nas ze względu na Smudę. Nie atmosfera, nie pieniądze, nie regularna gra w pucharach, może nawet nie ta baza treningowa. Smuda. I dlatego to będzie świetny transfer.

Podpisane na półtora roku. Rozsądnym byłoby zawarcie klauzuli przedłużenia kontraktu na następne lata po połowie roku. Nigdzie jednak jeszcze nie wyczytałem takiej informacji.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.01.2014, 12:11
Napastnik !!!!!!!!! mamy tylko jednego napastnika
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.01.2014, 12:11
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Napastnik !!!!!!!!! mamy tylko jednego napastnika
Ale my gramy jednym z przodu. Po co więcej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 23.01.2014, 12:17
pierwsza Dziewczyna trenera już jest. Czekamy na Manuelę.

Z pozdrowieniami dla filemona, wielką literą
Zapakować w jakiś ozdobny karton czy wystarczy w szary?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 23.01.2014, 12:23
studio napisał(a):Wyświetl post

http://forum.wiaralecha.pl/index.php...page__st__4260

We Wronkach żal im dupe ściska, tak ich to boli.

Cytat:
Po za tym jak na rezerwowego, to na pewno za dużo kasy by zakrzyczał, do tego jest zmanierowaną gwiazdą, więc idealnie pasuje do Wisły. Magia nazwiska działa, bo rzucił kilka fajnych piłek, zagrał parę razy piętką,

Dobrze mówi po polsku.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 23.01.2014 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2014, 12:41
ja nie czekam, szary tym bardziej (chociaż połowa f@nów z tego forum pewnie tak).

Stojanow od dzisiaj nadrabia zaległości treningowe, ćwiczy całowanie się po łokciach.

Odpowiedz cytując
Gronias
Junior Member

Od: 08.2013

Stary 23.01.2014, 12:41
"We Wronkach żal im dupe ściska, tak ich to boli."

Straszny ból dupy naprawdę ....

Tak samo jak z tym filmikem parę stron wyżej, gdzie niby Stilic nie szanuje kibiców bo przykłada rękę do ucha.

Straszne!

Ludzie doszukują się spisków tam gdzie ich nie ma, przekręcają wypowiedzi, węszą wszędzie podstępy przeciwko klubowi, dziwne że mi sie tu jeszcze chce zaglądać
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 23.01.2014, 12:47
Gronias napisał(a):Wyświetl post
"We Wronkach żal im dupe ściska, tak ich to boli."

Straszny ból dupy naprawdę ....

Tak samo jak z tym filmikem parę stron wyżej, gdzie niby Stilic nie szanuje kibiców bo przykłada rękę do ucha.

Straszne!

Ludzie doszukują się spisków tam gdzie ich nie ma, przekręcają wypowiedzi, węszą wszędzie podstępy przeciwko klubowi, dziwne że mi sie tu jeszcze chce zaglądać

Nikt nie przekręca wypowiedzi kibiców Lecha, nikt nie węszy podstępu.
W sumie to chvj mnie obchodzi zdanie Wronieckich fanatyków, tylko chciałem pokazać ich obiektywność w ocenie na temat piłkarza co im nie raz, nie dwa dupe ratował czy to w lidze, czy w pucharach.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.01.2014, 13:01
Dorzućcie jeszcze Murawskiego i Slusario. Skrzynkę wódki na tydzień chyba nas stać . Żartowałem oczywiście.
A co do Manueli "Czarnej Perły" to tak łatwo sie go chyba nie pozbędziecie. Kto płacił by mu taka kasę ? W dodatku te jego smyranie paluszkiem po odbycie stało sie wręcz klubowym znakiem rozpoznawalnym w całej Polsce .
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.01.2014, 13:04
Nie wierzyłem, ze to jednak sie potwierdzi. Super.

Ten transfer ma właściwie tylko jeden minus. To Stilic sam zadzwonił do Smudy wiec nikt w klubie nie myslal o przeprowadzeniu takiego transferu na taka pozycje.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.01.2014, 13:13
A wszedło! już tak szybko nie zadziałało i nie skomentowało transferu :(
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
ProMateo
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 23.01.2014, 13:21
Stilić oficjalnie nasz!! Teraz jeszcze Darka Dudkę. Chłop ograny, uznany i wszechstronny, co dla Wisły na tym etapie byłoby zbawienne. Dudka może z powodzeniem grać na lewej obronie, środku obrony i w środku pola. Przyklepcie jeszcze ten transfer!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów