The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2013, 20:24
Nowy rok, nowe turnieje to i pora temat odświeżyć. Za nieco ponad tydzień startuje Australian Open.
Rozstawiona będzie trójka Polaków: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska i po raz pierwszy Jerzy Janowicz.
Z turnieju wycofal się Rafael Nadal
Ostatnio edytowane przez jcts : 12.01.2013 o godz. 20:03.
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.01.2013, 22:37
A to info z Azarenką to niby skąd
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 12.01.2013, 19:02
Azarenka zagra w AO. I obok Sereny Wiliams będzie największą faworytką do zwycięstwa. Chociaż Szarapowa i Radwańska tez łatwo skóry nie sprzedadzą.

Co do Janowicza to nie wróżę mu w Melbeurne wielkiej kariery...
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2013, 20:00
Sharapova nie zagrała oficjalnego meczu od kilku tygodni, bo miała problemy z obojczykiem. Stawianie jej w gronie faworytek jest chyba na wyrost.

Jeśli AO nie wygra Serena to się zdziwię. Agnieszka ma łatwą drabinkę więc ćwierćfinał to absolutne minimum.
Ostatnio edytowane przez hunter : 12.01.2013 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.01.2013, 21:42
karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Azarenka zagra w AO. I obok Sereny Wiliams będzie największą faworytką do zwycięstwa. Chociaż Szarapowa i Radwańska tez łatwo skóry nie sprzedadzą.

Co do Janowicza to nie wróżę mu w Melbeurne wielkiej kariery...
Trzecia runda czyli optimum w jego przypadku spokojnie do realizacji i myśle, że mu się uda. Udane losowanie. Bolelli/Phau/Devverman raczej są zbyt słabymi tenistami żeby ograć Jurka. Chyba, że będzie wiało tak jak w Auckland. Wtedy może być różnie. Później Mugro raczej się z nim zabawi. Chociaż chciałbym się mylić.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.01.2014, 19:51
Tak w ramach odświeżenia tematu.

W sumie wiele się ostatnio nie działo. Radwańskie nie szalały na kortach ale to co zrobiła Agnieszka w Australii z Azarenką to jakiś kosmos.

Wciągnęła ją nosem i nawet się nie zakrztusiła

Tylko kilka akcji:
https://www.youtube.com/watch?v=nR3hC70XeoI

polecam obejrzeć cały mecz jak wyjec dostaje rakietą po dupie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.01.2014, 21:03
Oglądałem dłuższy skrót i to co grała Aga to nie do wiary. Szanse ma spore, ale na Wimbledonie też się wydawało, że faworytki odpadły i droga do trofeum będzie prosta. Inna sprawa, że w Londynie nie prezentowała się aż tak dobrze.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 22.01.2014, 21:23
ja ogladam w sumie wszystko co leci z AO i jeśli chodzi o mecz z Cibulkova to wszystko bedzie dobrze jak nie da jej sie rozpedzic.Ona taki typ mentalny Szarapowej.Nie może jej zacząć iśc bo bedzie groźnie.Nic tylko wstac nad ranem i ogladac
Odpowiedz cytując
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 23.01.2014, 06:49
no i dała się rozpędzić.szkoda,widać jednak jak fizycznie odstawala,brakowało dnia przerwy który cibulkova miała,bo jej mecz z halep to był spacer,ale nie ma co szukać wymówek
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 23.01.2014, 07:17
No właśnie cholera nie wiem, może się zmęczyła poprzednim meczem czy coś. Jednak kobiecy tenis ma straszne wahania formy, u facetów z czołówki takich skoków formy nie widać w ogóle.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.01.2014, 09:36
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem dłuższy skrót i to co grała Aga to nie do wiary. Szanse ma spore, ale na Wimbledonie też się wydawało, że faworytki odpadły i droga do trofeum będzie prosta. Inna sprawa, że w Londynie nie prezentowała się aż tak dobrze.
I powtórka z Wimbledonu. Nie wierze, ze coś wygra poważnego.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.01.2014, 14:03
Ale panikujecie, każdemu się zdarza słabszy dzień
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.01.2014, 14:16
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
I powtórka z Wimbledonu. Nie wierze, ze coś wygra poważnego.
Bo półfinał wielkiego szlema jest oczywiście niepoważny. Po rewelacyjnym meczu zawsze przychodzi rozprężenie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 23.01.2014, 14:38
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Bo półfinał wielkiego szlema jest oczywiście niepoważny. Po rewelacyjnym meczu zawsze przychodzi rozprężenie.
Stary, w sporcie zawodowym liczą się tylko zwycięzcy. O przegranych w półfinale nikt nie pamięta - chyba, ze my będziemy to kultywować jak "zwycięski" remis na Wembley ale to tylko dlatego, ze nie mamy prawie żadnych sukcesów. Kreujemy wiec kolejne minimalne porażki albo sytuacje kiedy było "blisko" na sukcesy i w tym świecie dorastają kolejne pokolenia "loserow" bez mentalności zwycięzcy, którym się wydaje, ze jak gdzieś tam dojdą to będzie życiowy sukces,
a to powinien być tylko etap.
Sorry, jest dopiero początek sezonu. Chyba było wiadomo jak wygląda kalendarz/drabinka - tak trudno się przygotować fizycznie pod tym katem ? Jeśli chcesz coś wygrać to musisz być przygotowany w każdym elemencie. No chyba, ze się jedzie tylko pograć sobie w tenisa.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.01.2014, 14:59
Chyba że ten przegrany w półfinale jest reprezentantem narodu, którego reprezentant jeszcze nigdy w półfinale nie grał. Patrz Fibak, znasz takiego? Wygrał kiedyś turniej wielkiego szlema?

Dzień czasu to mało na regenerację zwłaszcza po takim meczu jak z Azarenką. Wiadomo ze była szansa, ale będzie jeszcze nie jedna. Ranking już jest lepszy niż rok temu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 23.01.2014, 15:49
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba że ten przegrany w półfinale jest reprezentantem narodu, którego reprezentant jeszcze nigdy w półfinale nie grał. Patrz Fibak, znasz takiego? Wygrał kiedyś turniej wielkiego szlema?

Dzień czasu to mało na regenerację zwłaszcza po takim meczu jak z Azarenką. Wiadomo ze była szansa, ale będzie jeszcze nie jedna. Ranking już jest lepszy niż rok temu.
No wiec dokładnie o tym mowie. Osoba wykreowana na niewiadomo kogo z braku laku. Tak jak Wawrzyniak jest najlepszym LO w kraju. W skali globalnej taka osoba nie znaczy nic. Może być co najwyżej tytułowana "były tenisista" , "były piłkarz".
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Stary 23.01.2014, 18:36
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
No wiec dokładnie o tym mowie. Osoba wykreowana na niewiadomo kogo z braku laku. Tak jak Wawrzyniak jest najlepszym LO w kraju. W skali globalnej taka osoba nie znaczy nic. Może być co najwyżej tytułowana "były tenisista" , "były piłkarz".
Oprócz Justyny kogo mamy w damskim sporcie indywidualnym? Mówię tu o sportach popularnych w których wybić się jest dużo trudniej niż w niszowych dyscyplinach sportu.
Po zmarnowanym Wimbledonie myślałem, że już nie ma szans na ugranie czegoś więcej, ale zmieniam zdanie, swoje szanse na Szlema jeszcze będzie miała.
Porównanie do Wawrzyniaka tak żenujące, że aż wstyd komentować.
David Ferrer nie wygrał Szlema ani razu, ale nie sądzę żeby nie znaczył nic w skali globalnej.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Stary 23.01.2014, 19:06
przywołanie Ferrera jest dobrym przykładem, ja dodałbym do tego jeszcze np. Na Li, która swojego pierwszego Szlema wygrałą mając 29 lat (Wimbledoni), a teraz mając 32 jest w finale AO, którego jest na pewno faworytką. Spokojnie, Agnieszka na prawdę dużo już osiągnęła, jak zdrowie dopisze to ma jeszcze sporo sezonów przed sobą, a przypominam, że jest stosunkowo młoda (rocznik 89' ). Przyjdzie jeszcze jej pora, zwłaszcza, że dominacja Williams powoli chyli się ku końcowi wg mnie.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 23.01.2014, 19:17
Kilka tygodni temu (może koniec grudnia) Radwańska mówiła:

Cytat:
- W Polsce nie wyleczy się ludzi z nienawiści. Na nią chyba brakuje lekarstwa. Mówię o wszystkim, nie tylko o sobie. Żyjemy w takim, a nie innym kraju. Choćbym nie wiadomo co robiła, i tak pewnej grupy do siebie nie przekonam. Ci ludzie zawsze będą na nie! - żali się jedna z najlepszych tenisistek świata.

- Mentalności Polaków z dnia na dzień nikt niestety nie zmieni, pod tym względem pozostajemy w tyle w porównaniu z innymi narodami. W miejscach, gdzie bywam, występują zupełnie inne relacje. Dzieli nas przepaść. Tylko co ja mogę? Nigdy nie zrobiłam przecież nic złego. W Polsce tak już jest, że wszystko musi być kontrowersyjne. Nazywam to schematem pół na pół. Najpierw generuje się konflikt, nieważne "kto, co i gdzie". Anonimowy, zakompleksiony internauta siedzący w domu dostaje pożywkę i miesza z błotem wszystkich po kolei. Kto się akurat wyświetli na głównej stronie na jednym czy drugim portalu, ciach - dodaje.

U nas wszystko jest do bólu binarnie 0 -1. Jak nie masz złota na olimpiadzie to "jesteś rozczarowaniem". Jak nie wygrasz zawodów to się pewnie źle przygotowałeś.

Ja bym sobie życzył żeby w każdej dyscyplinie była taka Radwańska co dochodzi do półfinału. Albo żeby co roku Wisła odpadała w ćwierćfinale LM.
Ostatnio edytowane przez Kocur : 23.01.2014 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.01.2014, 16:13
Jednak miałem rację ze kobiecy tenis to jest kpina.

Jak można jeden mecz wygrać w 30 min a w kolejnym dostać do zera.

Na Li - Dominika Cibulková 7:6 6:0

Brawo dla Kubota, debel ale mimo wszystko wielki sukces!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.01.2014, 20:23
Tenis to jest dziś już jeden wielki wał,za grubą kasę.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.07.2017, 04:53
Zlota lopata dla mnie Brawa dla Kubota i Melo. Co za mecz!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2017, 04:58
I ten taniec Kubota ! Janowicz ucz się przestań gwiazdorzyć
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 16.07.2017, 08:15
Nawet nie śledziłem tenisa ostatnio - brawo !!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.07.2017, 09:47
To najwieksze osiagniecie Kubota? pytam bo nie wiem bo nie interesuje sie tenisem. Radosc po zwyciestwie bezcenna. Kazdy marzy o wygraniu takiego turnieju jak Wimbledon a jemu sie to udalo. Wielkie brawa bo z tego co widzialem mecz byl zaciety wiec latwo nie mieli z Melo
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.07.2017 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 16.07.2017, 12:35
Mysle, ze tak. Wygral jeszcze AO w deblu w 2014. Sadze jednak, ze Wimbledon jest bardziej prestizowym turniejem i stawialbym wczorajsze zwyciestwo wyzej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów