The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2014, 20:48
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Stilić przy całym swoim potencjale technicznym posiadał świetną motorykę i dynamikę to nie grałby w naszej buraczanej tylko w Premiership albo La Liga. Możliwe, że w górnych rejonach.

Także daj spokój Panie Boże, nie wiem po co się czepiasz.
Wspaniale wróżysz Chrapkowi.
A czy Boga nie mierzi to, że taki S (zupełnie jak Svitlica...), rozmieniony na drobne, przykuśtyka tu w charakterze Wielkiej Byłej Nieruchawej Gwiazdy Polskiej Ligi to pytanie do Niego.
Mnie mierzi, odpowiadając za siebie.
Myślę, że do kuchni pasowałby idealnie - bardzo dostojny mebel.

Cytat:
Może wolisz Brazylijczyka z 7 ligi niemieckiej albo Rumuna studenta?
To bardzo sprytne pytanie, odpowiem równie sprytnie: może wolę kubę z truskolasów.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.01.2014, 21:10
Nie miałem internetu przez kilka dni i nie chce mi się kilka stron przeglądać, więc może ktoś w krótkich żołnierskich słowach mi wyjaśnić co dolega Stilicovi, że do nas podobno przychodzi ?
Łękotkę mu wycieli, czy co ?
Czy to tylko może przeciek kontrolowany, manewr marketingowy przed ogłoszeniem cen karnetów ?

Bo w sumie według mnie wielkim zawodnikiem (choć na polską ligę OK) nie był, ale do nas ostatnio nawet tacy nie przychodzą.
Więc gdzie jest haczyk ?

A tak na marginesie, było już jakieś oficjalne odwołanie hasła "odstaw tatata, postaw na młodych Polaków". Wyjaśni ktoś, bo skołowany jestem i nie wiem co myśleć.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.01.2014, 21:10
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Wspaniale wróżysz Chrapkowi.
.
No to dziwne rzeczy tu zaczynam czytać . Rozwijając tę myśl nie powinniśmy kupować /kontraktowac zawodników zagrażających Chrapkowi , pewnie tez Brożkom ,Arkowi i Miśkiewiczowi itd... należy wzmacniać sie słabszymi?
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 22.01.2014, 21:27
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Nie miałem internetu przez kilka dni i nie chce mi się kilka stron przeglądać, więc może ktoś w krótkich żołnierskich słowach mi wyjaśnić co dolega Stilicovi, że do nas podobno przychodzi ?
Czy to tylko może przeciek kontrolowany, manewr marketingowy przed ogłoszeniem cen karnetów ?

Bo w sumie według mnie wielkim zawodnikiem (choć na polską ligę OK) nie był, ale do nas ostatnio nawet tacy nie przychodzą.
Więc gdzie jest haczyk ?

A tak na marginesie, było już jakieś oficjalne odwołanie hasła "odstaw tatata, postaw na młodych Polaków". Wyjaśni ktoś, bo skołowany jestem i nie wiem co myśleć.
Tez jestem zaskoczony, nie wiem czy Cupiał będzie ten kontrakt opłacał, jeżeli taki gość jak Stilic, ktory w naszej lidze robi różnice nagle do nas przychodzi, to przeciez wiadomo, ze za poldarmo tu nie bedzie gral, nawet siedzac na lawce w Turcji kasowalby z kilkadziesiat tysiecy euro miesiecznie.Dokad to nie bedzie potwierdzone nie uwierze.

Chociaz z drugiej strony co dolegalo Piechowi, ze do Zaglebia poszedl?

Jeszcze jest jedna mozliwosc, ze sie ze Smuda kochaja.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 22.01.2014, 21:44
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
Tez jestem zaskoczony, nie wiem czy Cupiał będzie ten kontrakt opłacał, jeżeli taki gość jak Stilic, ktory w naszej lidze robi różnice nagle do nas przychodzi, to przeciez wiadomo, ze za poldarmo tu nie bedzie gral, nawet siedzac na lawce w Turcji kasowalby z kilkadziesiat tysiecy euro miesiecznie.Dokad to nie bedzie potwierdzone nie uwierze.

Chociaz z drugiej strony co dolegalo Piechowi, ze do Zaglebia poszedl?

No właśnie... podejrzanie się to przeciąga a podpisać miał już dziś
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2014, 22:01
marek2a napisał(a):Wyświetl post
No to dziwne rzeczy tu zaczynam czytać . Rozwijając tę myśl nie powinniśmy kupować /kontraktowac zawodników zagrażających Chrapkowi , pewnie tez Brożkom ,Arkowi i Miśkiewiczowi itd... należy wzmacniać sie słabszymi?
żeby było lotniej: kolega pisał o perspektywach Stilica w ujęciu "gdyby", ja dołożyłem to samo "gdyby" do Chrapka i wyszło wyżej.

Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Od: 01.2014

Stary 22.01.2014, 22:41
Co do postow wczesniejszych np nowego transferu Stilica . O tym czy cisnal wczesniej na Wisle . Mysle ze nie raczej ma tyle na sumieniu co kazdy kopacz z polskiej ekstraklasy . Jedno co pamietam to jak zdobyl cos z Lechem , a pozniej fetowali na rynku to zabral mikrofon i cisnal na Legie , konkretnie za co zostal chyba ukarany finasowo przez klub oraz polska ekstraklase .

A co do testowania byle kogo ? To taka rzeczywistosc na stan dzisiejszy , wiadomo biora kogo chca i mysla ze trafia talent , diament lub dobrego zawodnika jak np Wilde-Donald Guerrier .
Moje pytanie jest takie ? Czy w kraju ciezko jest poszukac mlodych dobrych obiecujacych pilkarzy ? W wieku od 15 do 17 lat na przyklad ?
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 22.01.2014, 22:47
Stelio napisał(a):Wyświetl post
No właśnie... podejrzanie się to przeciąga a podpisać miał już dziś
Blonski po meczu Legia-Molde pisal, ze Traore juz rozwiazuje kontrakt z Gaziantersporem, bo jest dogadany z Legia.Lepiej byc ostroznym, bo tak naprawde to on jest jedynym zrodlem tej informacji, czakamy na Stilica a jezeli to kity, to nastepni beda Marcelo, Kalu Uche,Melikson...
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2014, 23:13
Pawel Przemysl napisał(a):Wyświetl post

A co do testowania byle kogo ? To taka rzeczywistosc na stan dzisiejszy , wiadomo biora kogo chca i mysla ze trafia talent , diament lub dobrego zawodnika jak np Wilde-Donald Guerrier .
Moje pytanie jest takie ? Czy w kraju ciezko jest poszukac mlodych dobrych obiecujacych pilkarzy ? W wieku od 15 do 17 lat na przyklad ?
Różnica między Donaldem, a młodymi obiecującymi piłkarzami zawarta jest w genach i okresie dzieciństwa/dojrzewania. Haitańczyk będzie sprawniejszy, szybszy, silniejszy, skoczniejszy od zdecydowanej większości Polaków. Już na starcie ma tę przewagę w fizyczności. Do tego dochodzi mentalność, a dopiero na końcu umiejętności czysto piłkarskie.

Jeżeli nie Guerrier, to przykład Chavez. Brak jakichkolwiek umiejętności technicznych, ale fizycznością nadrabia wszelkie braki i gdyby nie wyloty na kadrę, to biłby się o miano najlepszego obrońcy w lidze z Głowackim.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.01.2014, 23:29
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Wzięło mnie na marzenia - do klubu trafiają piłkarze lepsi od wcześniej wymienionych [ ok, już wracam na ziemię ]
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 22.01.2014, 23:40
Elefant napisał(a):Wyświetl post

Więc gdzie jest haczyk ?

W Lechu nawet kontraktu z nim (Stiliciem) przedłużyć nie chcieli, bo chodził a nie biegał. Ogólnie technika, przegląd pola OK, ale szybkość, dynamika, zaangażowanie bardzo nie OK.

Ja się boje że latem dostaniemy Mańka i Murwskiego, w końcu to jak Stilić ulubieńcy Smudy, a Lechu są na wylocie. No Murawski nie najgorszy jeszcze, ale Arboleda to już koniec.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Janusz : 22.01.2014 o godz. 23:44.
Odpowiedz cytując
stalsanok1946
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.01.2014, 23:41
Bóg Trybun (objawion)
[B
napisał(a):
o coraz ciekawiej : ) dynamika jest nieczysto piłkarska

na pytanie sam sobie odpowiedziałeś[/B]

---

@Uran, różnica miedzy Chrapkiem, Gargułą a stojanowem to nie tylko szybkość (chociaż i tak DwieGwiazdyNaŁockiachWykłute jest od nich wolniejszy)

Chrapski i Guła zasuwają bez piłki, szukają gry i robią press
I Chrapski i Guła potrafią kopać swoją słabszą nogą
mentalnie też przepaść

Generalnie semirek to jeden z najbardziej przereklamowanych gości, jacy przemknęli w ostatnich latach przez nasze boiska. Pasuje wybitnie do taktyki "gramy na chopa". A Smuda po staremu, przyzwyczaja się do nazwisk. Kiedyś Dragomir ściągnął gościa o podobnych, "czysto piłkarskich" i mentalnych parametrach.

PS. Można być demonem szybkości i totalnym leniem na boisku. Pierwsze stojanowowi nie grozi.
gościu marna prowokacja, zajrzyj do jakiś książek bo widzę, że nawet nie wiesz co piłkarz potrafi, ale już Ci tłumaczę. Jesteśmy przy dynamice, tak? no to już Ci mówię, że to element czysto "nie" piłkarski, bo dynamiczny to może być koszykarz, pływak lub szermierz. Chcesz zaistnieć jakimiś wpisami i pouczeniami o walorach piłkarza, ok nie sprzeciwiam się, ale nie ucz nawet tego dzieci bo wyrosną nam cymbały i pokraki

tak więc Bogu czy jak Ty się tam zwiesz, elementy czysto piłkarskie wymieniam trzy kontrola piłki, strzał, podanie, a te Twoje dynamiki to elementy czysto fizyczne, dziękuję dobranoc

Bogu się zwie ten typ który próbuje pouczać

PS: aha i przereklamowany to może być Furman czy Łukasik, a nie typ który pokazał że tą ligę wsiąka i tego mu nie odbierzesz, więc szkoda komentować

To chyba inne mecze oglądaliśmy. Edi z przednich formacji w koronie czy ze środka pola w Szczecinie to był zawsze gość, który swoje wyczłapał - bez sprintów, bez zrywów, ale cały czas na linii podania.

Co do stwierdzenia, ze na polską ligę nawet stojanow wystarcza - oczywiście, że tak. A przynajmniej tak było jeszcze dwa, trzy sezony wstecz.
a tutaj masz przejaw swojej inteligencji, typ napisał że Edi jest taki i taki, Ty go poprawiłeś, że chyba inne mecze oglądaliście, a później stwierdziłeś to samo co napisał, nosz ku*wa trzymajcie mnie
Ostatnio edytowane przez stalsanok1946 : 22.01.2014 o godz. 23:54.
Lepiej zapobiegać niż leczyć
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 22.01.2014, 23:44
Stilić z Lech poszedł do słabego zespołu silniejeszj ligi (Ukraina) ale we Lwowie kariery nie zrobił, w Turcji też.

Dynamika to nie piłkakrski parametr? A start do piłki, przyspieszenie?
Powód: odpowiedz okedze @stalsanok1946
Ostatnio edytowane przez Janusz : 22.01.2014 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2014, 23:51
stalsanok1946 napisał(a):Wyświetl post
gościu marna prowokacja, zajrzyj do jakiś książek bo widzę,
Z polskiego najchętniej : )

---

a zresztą niech ma chłopina zajęcie na ferie : )

drogi fanie sanockiej stali z czterdziestego szóstego roku:

nie wiem, jak w Sanoku, ale w Krakowie umiejętności piłkarskie dzielimy na techniczne i motoryczne (jak je tam nazwałeś fizyczne, niech będzie)
dodatkowo, w Krakowie nie mówimy, ze ktoś "wsiąka ligę" ale co kraina to rozrywka

a teraz propozycja transferowa dla sanockiej hordy:
http://www.youtube.com/watch?v=I5YhqiYAWu0
tutaj masz niedynamiczny ale fantastyczny nabytek do sanockiego dream teamu.
Powód: sanok : )
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 23.01.2014 o godz. 00:33.

Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 23.01.2014, 00:43
Janusz napisał(a):Wyświetl post
Stilić z Lech poszedł do słabego zespołu silniejeszj ligi (Ukraina) ale we Lwowie kariery nie zrobił, w Turcji też.

W tym slabym zespole gra/gralo kilku reprezentantow Ukrainy, reprezentant Chorwacji czy brazylijczycy wyceniani na kilka milionow euro, na Ukrainie wystarczylo to na srodek ligi, w polskiej lidze te Karpaty z czasow Stilica zdobylyby mistrzostwo, on tam na poczatku gral bardzo dobrze, nawet Ukraincy robili skladanki na tube z jego akcjami.Gwarantuje ci , ze ta druzyna byla duzo silniejsza niz Wisla obecnie.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 23.01.2014 o godz. 00:48.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 23.01.2014, 01:02
Jasne że silniejsza, ale ON tam raczej mało grał.
Od kilku lat pracuje w Poznaniu, ale znajomi od Lecha goscia wspominają na zasadzie: maił super sezon, potem dobry, potem słaby, a na ostatni to nawet nie mieli pretensji do trenera że na boisko go nie wpuszcza

Oby sie u Franka odrodził, życzmy sobie tego, bo potencjał ma. Niestety tylko lewa noga. Ale jak będzie w formie to lepiej niż Maor
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.01.2014, 01:10
MichaelMyers napisał(a):Wyświetl post
W końcu.
Szukałem pointy w dyskusji i znalazłem.

P.S.
Oby była to miłość. Jak to mawiają - w miłości od tyłu chodzi o to, aby własnie być od tylu. Sukces jest płytki, prosty i decyduje o nim niuans. Więc oby Smuda nadal w swoich wyborach był 'od tyłu' a Semir wciągnął ta ligę nosem jak kiedyś Melikson, tak choć trochę.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 23.01.2014, 01:25
Oby, może mu się będzie chciało, tym bardziej że ze Smudą się lubią.
ps
Tylko ja się boje Manuela, też się lubią
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez Janusz : 23.01.2014 o godz. 01:27.
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Stary 23.01.2014, 01:34
Różnica między Donaldem, a młodymi obiecującymi piłkarzami zawarta jest w genach i okresie dzieciństwa/dojrzewania. Haitańczyk będzie sprawniejszy, szybszy, silniejszy, skoczniejszy od zdecydowanej większości Polaków. Już na starcie ma tę przewagę w fizyczności. Do tego dochodzi mentalność, a dopiero na końcu umiejętności czysto piłkarskie.

Witam czy my sie moze znamy Xanti1906 ? Pytam powaznie moze byc priw
Do twojego posta . Ogolnie nawiazalem do tematu trasferow ludzi ktorzy sa w kregu 1 zespolu czyli tak zwanych moze wzmocnien . Przyklad Donalda jest taki ze moze sie uda w tym okienku transferowym trafic kogos nie wiem z pilkarzy co sie tam przewijaja na obozie lub innym zgrupowaniu . Okno otwarte . Chodzilo mi o ten sort czy nie sort co sie pojawia w tydzien a w drugi tydzien znika .
A druga moja mysl odnosnie mlodych chlopakow chyba w kraju jest 40 mln ? Wiec o to mi chodzilo odnosnie tak zwanej przyszlosci jesli nie ma monety na Akademie Pilkarska . To moze by znalezli mloda zdolna mlodziez !
Jakie plusy na starcie dla tych dzieciakow ? Piekne miasto , Duzy Klub , mozliwosc rozwoju pod wzgledem sportowym
czy szkoly . Jest stadion , baza w Myslenicach wiec ?
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 23.01.2014, 01:42
Wiesz co mnie kilka lat temu rozwaliło? Szkółka piłkarska dla dziecika. Trzeba płacić. Bezsens. Biedni nie pograją, tak że 40mln ,nie 100tyś i to tych co tak mają dobrze.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 23.01.2014, 02:19
Jasne że silniejsza, ale ON tam raczej mało grał.
Od kilku lat pracuje w Poznaniu, ale znajomi od Lecha goscia wspominają na zasadzie: maił super sezon, potem dobry, potem słaby, a na ostatni to nawet nie mieli pretensji do trenera że na boisko go nie wpuszcza

Oby sie u Franka odrodził, życzmy sobie tego, bo potencjał ma. Niestety tylko lewa noga. Ale jak będzie w formie to lepiej niż Maor
Lech dwa razy gral w LE i w tych sezonach Stilic nalezal do najlepszych pilkarzy.W miedzyczasie sezon 2009/2010 zdobył z Lechem mistrzostwo Polski.Ostatni sezon zaczal swietnie, Lech miazdzyl wtedy rywali a on i Rudniev byli najlepsi i dopiero ta ostatnia runda sie skonczyla tak, ze pol skladu tam chyba odsuneli po zwolnieniu Bakero.Powiem ci tak moim zdaniem to Hamalainen jest duzo slabszym pilkarzem od Stilica, zreszta odkad stracili Stilica na rozegraniu w pucharach odpadaja z byle kim.Jedno jest pewne Stilic ma blysk i technike, naprawde mozna miec przyjemnosc z obserwowania go na boisku i tego co robi z pilka w tym towarzystwie, w naszej silowej lidze,wiem ,ze jest leniwy, ale on sie w tej lidze obroni umiejetnosciami czysto pilkarskimi.Jezeli go pozyskamy to bedzie duze wzmocnienie, porownywalne z Brozkiem w ataku.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 23.01.2014 o godz. 02:31.
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Stary 23.01.2014, 02:25
Janusz : mi chodzi o to , jesli klub nie posiada Akademi Pilkarskiej to spoko ale np jest mnostwo grup mlodziezowych w kraju , grup juniorskich , gdzie znajdzie sie zdolna mlodziez . Z roznych miast i czesci kraju mozna kogos ogladac podjac decyzje zaprosic , a pozniej odkupic lub przekonac do przyjscia do Krakowa .

Onosnie twoich slow :

Wiesz co mnie kilka lat temu rozwaliło? Szkółka piłkarska dla dziecika. Trzeba płacić. Bezsens. Biedni nie pograją, tak że 40mln ,nie 100tyś i to tych co tak mają dobrze

Zdaje sobie z tego sprawe ze jest 40mln i ile kosztuje wlyslanie dziecka dzo szkolki . Kiedys ogladalem program Szymkowiak&Frankowski cos takiego maja prywatny bizness i pewnie sporo wychodzi utrzymanie dziecka ja sobie zdaje sprawe .
Sa kluby jak np Avia Swidnik , Gryf Slupsk , Rakow Cz , Olimpia Elblag i wiele innych ...
Wiem ze ciezko jest trafic ?
Co posiadaja grupy mlodziezowe , trampkarzy ( kiedys sie to tak nazywalo ) mlodszych oraz starszych juniorow
Moze sie trafi ? Co ? Kiedys sie trafilo Brozkow ( tez byl hajs ) , Maleckiego ( Suwalki ) wiele osob za nim nie przepada lecz Wisla na nim zarobila , Kuba Blaszczykowski ( sporo monet ) wiadomo Brzeczek z Mielcarskim zalatwil ale gdzie ten pilkarz wczesniej kopa pilke gdzies na wiosce ?
Czy to wychowankowie Wisly ? Raczej Nie , podkupieni mlodzi zdolni juniorzy z naszego kraju .
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Stary 23.01.2014, 02:48
Ależ OK. Zarabiajmy. Ale system mamy .ujowy. Małego nie cierpie ale zastanawiam sie czy jeszcza szanuje. Pogoń K.. Ma.ć? Stolarski OK Lechia, odmowa Legii. A odmówić 1.000.000zł to jaja trzeba mieć
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.01.2014, 10:03
Wygląda na to ,że transferu Stilicia nie wymyślił redaktor interii a przeczytał je na forum niejakiego maciusia. Tam ktoś to napisał kilkanaście godzin wcześniej(a mógł to przeciez wpisać tam pan redaktorek lub jego ciocia). Dziwnie podchwycony temat z marginalnego forum nieźle sie rozwinął. tak mi to na chwilę obecną wygląda. Mam nadzieję ,że się mylę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2014, 10:35
Ładnie to tak manipulować wypowiedzią kolegi?
Chyba, że czytanie ze zrozumieniem się kłania?

Kolega napisał czysto piłkarski parametr.

Kluczowe jest tu słowo czysto. Inaczej tylko nawiązujący do umiejętności grania w piłkę.
Wiadomo, że dynamika jak i siła fizyczna są bardzo ważnymi parametrami przy ocenie gry danego piłkarza.
Tyle, że dynamika albo siła nie są parametrem czysto piłkarskim. To są parametry fizyczne i jeżeli kolega podkreśla w wypowiedzi, że czysto piłkarsko X jest lepszy od Y to wiadomo, że chodzi o umiejętności nabyte w trakcie ćwiczeń z piłką, a nie o warunki fizyczne organizmu. Kolega dobrze tu próbował się bronić mówiac, że siła fizyczna, szybkość, dynamika nie są parametrami stricte piłkarskimi tylko ogólnymi, bo mają zastosowanie czymś więcej niż przy grze w piłkę.

Niestety inni nadal się czepiają, albo ze złośliwości, albo dlatego, że nie chcą Stilicia pomijając całe meritum i sens wypowiedzi poprzednika.

Zważywszy, że info jest na ten moment czystą spekulacją, nie będę się wykłócał czy gdyby Stilić do nas przyszedł to osiągnąłby sukces czy nie. Bo tego nie wie nikt, ani ja, ani Bóg Trybun (rofl), ani żadna inna osoba wypowiadająca się w tym temacie. Podejrzewam, że nie wiedzą tego nawet Bednarz ani Smuda.

Jedno można za to stwierdzić stanowczo - ściągnięcie Stilicia byłoby małym krokiem w kierunku normalności. Dałoby prosty sygnał w eter - że Wisła jeszcze się liczy, potrafi przyciągnąć piłkarza ze znanym nazwiskiem i jeszcze nie złożyła broni w walce o najwyższe cele. Bo ostatnio to ściągamy jedynie piłkarskich nonejmów. Nawet jeśli okazują się oni wzmocnieniami. Trochę to źle wygląda zarówno od strony marketingowej jak i wizerunkowej klubu. Szczerze to ostatnie ruchy na rynku transferowym ukazują Wisłę jako klub biedny, w kłopotach finansowych nie potrafiący utrzymać nawet własnych wychowanków, nie wspominając o sprowadzeniu jakiegoś poważnego piłkarza.

A mówimy o najbardziej utytułowanym klubie ostatnich 20 lat w naszej lidze. Szlag człowieka trafia na tą rzeczywistość, dlatego mam nadzieję, że to nie jest kaczka dziennikarska. Nawet jeśli Stilić by nic u nas nie pokazał.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 23.01.2014 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2014, 10:43
Ładnie to tak manipulować wypowiedzią kolegi?
Chyba, że czytanie ze zrozumieniem się kłania?

Kolega napisał czysto piłkarski parametr.

Kluczowe jest tu słowo czysto. Inaczej tylko nawiązujący do umiejętności grania w piłkę.
Wiadomo, że dynamika jak i siła fizyczna są bardzo ważnymi parametrami przy ocenie gry danego piłkarza.
Tyle, że dynamika albo siła nie są parametrem czysto piłkarskim. To są parametry fizyczne i jeżeli kolega podkreśla w wypowiedzi, że czysto piłkarsko X jest lepszy od Y to wiadomo, że chodzi o umiejętności nabyte w trakcie ćwiczeń z piłką, a nie o warunki fizyczne organizmu.

Niektórzy naprawdę już nie mają czego się przyczepić. No i nie rozumieją co się do nich pisze.
Na umiejętności piłkarskie składa się technika i motoryka. Piłkarz bez motoryki może być dobrym technikiem ale nie będzie dobrym piłkarzem.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 23.01.2014, 11:00
Ależ OK. Zarabiajmy. Ale system mamy .ujowy. Małego nie cierpie ale zastanawiam sie czy jeszcza szanuje. Pogoń K.. Ma.ć? Stolarski OK Lechia, odmowa Legii. A odmówić 1.000.000zł to jaja trzeba mieć
Niech podbiją cenę to będziemy rozmawiać. Nie Cupiał głupi tylko Lechia skąpa. (jeśli o tym mowa)
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 23.01.2014, 11:02
Odmówić 1.000.000 zł to nie trzeba jaj mieć bo sie przestraszył. Bał się, że go dresy w ciemnej uliczce dopadną, a tak to Lechia to ma spokój.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2014, 11:03
Na umiejętności piłkarskie składa się technika i motoryka. Piłkarz bez motoryki może być dobrym technikiem ale nie będzie dobrym piłkarzem.
Następny co nie rozumie słowa pisanego.

Kolega podkreślił CZYSTO piłkarskie. Słowo CZYSTO robi różnicę.
Każdy średnio rozgarnięty Edek zrozumiał, że chodzi o to co facet potrafi zrobić z piłką. Tylko nie ty. Nawet po 4 postach tłumaczących.

Łopaty brać nie będę, żeby ci do głowy wklepać różnicę.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2014, 11:07
Następny co nie rozumie słowa pisanego.

Kolega podkreślił CZYSTO piłkarskie. Słowo CZYSTO robi różnicę.
Każdy średnio rozgarnięty Edek zrozumiał, że chodzi o to co facet potrafi zrobić z piłką. Tylko nie ty. Nawet po 4 postach tłumaczących.

Łopaty brać nie będę, żeby ci do głowy wklepać różnicę.
http://www.youtube.com/watch?v=I5YhqiYAWu0

robi różnicę, edziu?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów