|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Caritasowi nie wierzy, ale Palikotowi jak najbardziej. AS to jest mocarz
ps. A Ty ASiku myślisz, że jakby nie Owsiak to inkubatorów by nie było? ps.2 O Ryfińskim to chyba Rzeczpospolita pisała, więc idąc po Twojej linii ASiku są to jak najbardziej niezależne media.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.01.2014 o godz. 17:59.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dowody twoich "niezależnych" mediów ,są dla mnie tak samo wiarygodne jak opowiadania Macierewicza o zamachu w Smoleńsku..
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
A ty myślisz ,że jakby Cupiała nie było ,to Wisły by też nie było ? Pewnie by była w 2 albo 3 ciej lidze. Tak samo z inkubatorami pewnie by były 3 ,a dzięki Owsiakowi jest 30 Rzeczpospolita jest bardzo wiarygodna ,szczególnie jak napisali o trotylu na wraku Tupolewa ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A czemu mam wierzyć Owsiakowi, skoro ukrywa pewne sprawy. Caristas podaje wszystkie dane, łatwo je sprawdzisz. Widzisz różnicę czy dalej będziesz się ośmieszał?
Czy Ty w ogóle wiesz jakie pieniądze przekazuje Owsiak a jaki jest budżet "na służbę zdrowia"? Rzeczpospolita napisała o trotylu, ponieważ trotyl wskazały urządzenia, które służą do wykrywania materiałów wybuchowych. Nie dlatego wspomniałem jednak o Rzeczpospolitej, skoro jednak nie zakumałeś to już Ci tłumaczyć nie będę... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wchodzisz w to ? |
|
|
|
Banita
Offline |
|
O Caritasie to ogladalem kiedys program Elżbiety Jaworowicz ,w której ludzie poprzez Caritas zbierali na dom dla matki i bodaj niepelnosprawnego dziecka. Kiedy uzbierala sie suma pozwalajaca zbudowanie domu , to ksiadz powiedział ,że mu coś tam nie pasuje i nie da kasy na budowe domu , a wszystkie warunki ku temu byly spelnione. Dwukrotnie był emitowany program w tej sprawie,az w koncu pod naciskiem mediow i opinii publicznej ksiadz przekazal te pieniadze na budowe domu. Druga sprawa to to : Wicedyrektor Caritasu Archidiecezji Warszawskiej Barbara C. za 10 tys. zł kupiła od zarządzanej przez siebie placówki ok. 7 tysięcy mkw. ziemi i dom na Podlasiu. Nieruchomość w 2003 r. podarowały Caritasowi dwie starsze kobiety. W akcie notarialnym postawiły warunek: posiadłość ma być wykorzystywana na cele charytatywne. Jak ujawniła TVN, gdy kobiety zmarły, w czerwcu 2006 r. dyrekcja Caritasu AW odsprzedała ziemię i dom Barbarze C. Średnia cena za mkw. ziemi w tym rejonie waha się od 4 do 9 zł. C. zapłaciła ok. 1,5 zł za metr. Jan Krzysztof Ch., który wystawiał dokumenty KP o niższych kwotach, jest bliskim krewnym Barbary C.” (wiem ten wstrętny TVN )Trzy : Niewłaściwe dysponowanie środkami oraz fałszowanie dokumentów i podpisów - to zarzuty dla dwóch księży, byłych dyrektorów Caritasu. Zamieszani są również inni pracownicy placówki. W grę wchodzą miliony złotych. Sprawa została skierowana do Sądu Okręgowego w Płocku Chodzi o umowy, które Caritas Diecezji Płockiej podpisał w latach 2006-2008 z PFRON. Dotyczyły one finansowania czterech programów związanych z aktywizacją osób niepełnosprawnych. Cztery: widziałem kiedyś jakiegoś księdza ,który sobie w ramach Caritasu wybudował hawire ,która miała służyć jako dom pomocy najbiedniejszym . Dom był dość spory , a mieszkało tam 3 czy 4 osoby ,reszta była przeznaczona jako pensjonat do którego normalnie przyjeżdzali turyści i płacili normalnie za pobyt i ta kasa szła oczywiście do kieszeni księzula Znając obrotność księzy sądze że takich przypadkow w skali calego kraju jest na pęczki. Szkoda że "Rz" nie dopisała ,że to był trotyl w kiełbasie albo paście do butów ,może Gmyz by dalej tam pracował ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez AS82 : 19.01.2014 o godz. 18:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Wracając do Owsiaka to od kilku lat można przeczytać o tym, że poza WOŚP działa też na innych polach (wykłady będące jego głównym źródłem utrzymania, a także działalność szkoleniowa związana z ośrodkiem pod Kwidzyniem). Nie mówię oczywiście o Woodstocku, który od lat jest szpilką w oku dla krytyków Owsiaka, a zarazem mam kilku znajomych, dla których to impreza życia, choć samemu nigdy nie ciągnęło mnie do taplania się w błotku i tego typu spęd raczej mnie brzydzi. Te powiązania WOŚP, Woodstocku, fundacji, ośrodka szkoleniowego i innych firm powiązanych są na pewno warte zbadania, ale nie ulega wątpliwości, że gro pieniędzy zbieranych przez WOŚP idzie tam gdzie powinno iść, a mowa tutaj o ok. 90% z kilkudziesięciu mln zł zbieranych co roku. Odnośnie tego typu organizacji jakimi rządzą Rydzyk i Owsiak chciałem podać przykład bardziej przyziemny, a związany z małymi fundacjami dla chorych dzieci. Pisałem już kiedyś, że mam znajomą z dzieckiem chorym na autyzm, która ma swoje subkonto w fundacji i zbiera na nie pieniądze potrzebne na leczenie, szkołę i rehabilitację syna. Owszem gdyby nie pomoc znajomych samemu nie byłoby tak łatwo, ale łącznie z odpisami 1% podatku każdego roku uzbiera jej się na koncie na dobry samochód. Dodajmy, że nowy. Pieniędzy nie przeznacza wyłącznie na syna, ale też na realne potrzeby związane codziennym życiem, a także na tzw. wakacje z delfinami, które pomagają przy leczeniu dzieci z autyzmem, ale taki tygodniowy wyjazd (przykładowo do Turcji) kosztuje od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy złotych. Powiedziałbym, że w jej przypadku ta sławetna administracja i koszty własne to zdecydowanie więcej niż 10% kwoty jaką dostaje z fundacji, ale wystarczy zapytać się kogoś, czy zamieniłby się z nią dla tej kwoty pieniędzy i odpowiedź byłaby oczywista. Podsumowując, dla mnie sprawa WOŚP i podobnych fundacji jest na tyle śliska i trudna do kategorycznych stwierdzeń patrząc na to z zewnątrz, że uchylam się od powszechnej krytyki jaką podejmują chociażby prawicowe portale. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Już Ci pisałem głuptasku - ukrywa powiązanie firm ZM i MC z WOŚP...
Co do reszty to nie znam spraw, ale jeśli są prawdziwe zasługują na potępienie. W przeciwieństwie do Ciebie jeśli w moim ogródku źle się dzieje nie chowam tego pod dywan.
Ja nie jestem zatwardziałym krytykiem Owsiaka i WOŚP (cel szczytny, na pewno zakupiony sprzęt uratował niejedno życie), razi mnie tylko robienie z niego krystalicznie czystego. Jak sam zauważasz dziwne powiązania "jego" firm z WOŚP brzydko pachną... Inną sprawą są poglądy wygłaszane przez Owsiaka, ale nie o tym tu dyskutujemy. Sam mam bardzo bliskich znajomych z chorym dzieciakiem (mukowiscydoza), i doskonale wiem jak to działa.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 19.01.2014 o godz. 19:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do tego Ryfińskiego to od początku było wiadomo, że to typ spod ciemnej gwiazdy. Patrząc jednak na podobne dwa przypadki jakie znam tego typu akcje nie muszą oznaczać końca kariery danego osobnika, a odwrotnie o czym pisałem kilka miesięcy temu na przykładzie jednego naczelnego dużego tygodnika można później zrobić oszałamiającą karierę. Drugi przypadek też nie siedzi w rynsztoku, a zrobił niezłą karierę, choć wcześniej wpadał na "rodzinne spotkania" z bejsbolem i przy świadkach demolował samochody nielubianych wujków.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.01.2014 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ja myśle że w tej kwestii to nikt większego idioty z siebie nie zrobił niż Gmyz
Jak masz dowody to idź razem z tym Hirschem do prokuratury ,i udowodnij ,że Owsiak coś ukradł. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy detektory wykryły trotyl? Czy producent sprzętu jasno wypowiedział się co do jego skuteczności? Czy ktoś podważył jego słowa? Czy prokuratorzy przyznali, że detektor wykrył trotyl? Czy dziennikarze poddali próbie "kiełbasę i pastę do butów" używając detektorów i co z tego wynikło?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odpowiesz na pytania czy będziesz zgrywał durnia?
edit. zadałem Ci proste pytania, wystarczyło odpowiedzieć, może coś by do tej Twojej mózgownicy dotarło wtedy...
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.01.2014 o godz. 07:43.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
widać silne jest gejowskie lobby w Polsce.Te 200 tyś powinno być przeznaczone na głodne dzieci albo dom dziecka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2014 o godz. 20:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to jedno i to samo
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|||||||||||
![]() Trochę tracę już do ciebie cierpliwość, więc aby wyłożyć ci to łopatologicznie (co jak widzę jest niezbędne) poniżej zamieszczam w całości naszą polemikę na temat posła PiSu Piotrowicza:
Mało tego. Próbujesz tutaj dezawuować nielubianą (cały czas próbuję używać delikatnych określeń, mając na uwadze, że najprawdopodobniej jesteś bądź nieletni, bądź opóźniony emocjonalnie) przez ciebie opcję polityczną przez porównywanie ludzi którzy walczyli z komuną jak Jarosław Kaczyński i Antoni Macierewicz z Armandem Ryfińskim - człowiekiem, który w tym czasie produkował i sprzedawał nazistowskie gadżety, a następnie wysuwał względem swojego ojca groźby karalne posuwając się wręcz do praktycznej ich realizacji (jak wynika z relacji poszkodowanego ojca). Gdzie tutaj jakaś logika Domagasz się "lustracji" Kaczyńskiego, Macierewicza czy Rydzyka. Nie bądź tak wygodny, przejdź się do biblioteki, sięgnij na półkę, przeczytaj kilka publikacji. "Lustratorów" z twojej strony szukających czegokolwiek na Ich temat była cała masa. Zapewniam cię (obawiając się o twoje możliwości percepcji i przyswajania wiadomości), że podobnych do Ryfińskiego kwiatków nie znajdziesz.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 19.01.2014 o godz. 22:35.
|
|||||||||||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Wszystko ładnie ,pięknie,tylko odnosisz się nie do tego co nie trzeba . Jak słusznie cytujesz , rzeczywiście nieprawdą jest ,żeby Piotrowicz wsadzał opozycjonistów do więzienia , i w tym się pomyliłem w tamtej rozmowie i za to przeprosiłem . I nie kwestionuje tego teraz ,co próbujesz mi zarzucić ,tylko pisze ,że gdyby taki ktoś jak Piotrowicz ,który był w PZPR ,dostawał w tamtym czasie odznaczenia i na tym przykładzie formułował zarzuty wobec opozycjonisty i byłby dziś w PO czy SLD ,to byłby dla was "komuchem". Nie pisałem ,że dla Ciebie jest bohaterem ,bo rzeczywiście pisałeś dosyć krytycznie o nim , ale taki Drozd pisał o nim jak o bohaterze ,który rzekomo celowo sporządzał tak nieudolny akt oskarżenia ,żeby nie przeszedł przez jakieś tam struktury prokuratury. Wybacz ale ja w takie bajeczki nie wierzę.
Co do lustrowania kogoś ,to rzeczywiście dziwne jest ,że badasz gorliwie przeszłość tylko tej sceny politycznej , czy tych środowisk ,które cie nie dotyczą. Piszesz ,że sprawdzasz ,żeby wyrobić sobie zdanie na temat osób ,żeby wiedzieć na kogo głosujesz, przecież i tak byś nigdy w życiu nie zagłosował na takiego Ryfińskiego czy kogoś podobnego. Także gromadzisz te materiały ,żeby mieć zawsze w pogotowiu coś ,żeby opluć kogoś z konkurencji ,bo gdyby tak było ,ze badasz te sprawy aby sprawdzić tego na kogo głosujesz to z tą logiką powinieneś zacząć od osób które popierasz czyli np od Kaczyńskiego . No ale tego jakoś nie robisz , i dodatkowo w jego przypadku zamiast szczegółowej kwerendy , podajesz dość wątpliwej wiarygodnośći informację że "walczył z komuną". |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
||
Ktoś z taką biografią nie miałby prawa załapać się o SLD ani do PO.
wypocin. Oczekiwał bym raczej czerwonej czcionki panie moderator, a nie zamiatania pod dywan. No chyba, że pseudo obiektywni mają monopol na bluzgi. Panie Drozd Pana oponent otrzymał kolejne ostrzeżenie za "poziom wypowiedzi". Gdyby Pan sprawdził to by Pan zauwazył. Teraz co do spraw formalnych Przy każdym poście jest taki znacznik: oznaczający: powiadom o złym poście.Wystarczy kliknąć zamiast w temacie politycznym pisac uwagi do moderacji i do użytkowników. Temat "Uwagi do moderacji" jest w innym miejscu.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.01.2014 o godz. 12:22.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Drozd Ty to jednak jesteś głupi
Wielce jestes za PiS i ganisz wszystkich co przeciwko ,wporządku każdy ma jakieś poglądy ale Ty nie dość ,że nikogo nie przekonałeś do tej swojej partii to jeszcze zrobiłeś to samo co zrobił Macierewicz z katastrofą smoleńską ..Cel odwrotny do zamierzonego.To pewnie przez Twóje "stonowane" wypowiedzi i prowokacje tak Cie tu lubią ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego mimo wszystko Drozd jest pożyteczny w tym temacie w swoim działaniu propagandowym, bo zohydza innym PiS ile wlezie.
Gdy ja zaczynałem pisać parę lat temu w tym temacie raczej byłem sceptykiem co do PiS-u, ale nigdy nie zarzekałem się, że więcej na nich nie zagłosuję, ale po lekturze tego tematu, a także po poznaniu trochę bliżej tej partii (na pewno bliżej niż większość tutaj piszących) głosowanie na PiS, tak samo jak na PO to dla mnie głupota i czysta abstrakcja.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 20.01.2014 o godz. 12:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Stonowane wypowiedzi?
A najlepiej brak wypowiedzi. Wtedy wszyscy lubią i klepią po plecach, wiesz jak się takie zachowanie nazywa? Jestem bardzo dumny z tego, że porównujesz moją postawę do postawy Macierewicza w sprawie wyjaśnienia śmierci dwóch prezydentów i prawie 100 najważniejszych Polaków. A cel? Jest prosty, pobudzić do myślenia, owijaniem w bawełnę tego się nie osiągnie. obsequium amicos, veritas odium parit
Można tak przez jakiś czas, ale dymający nie zniknęli, dymają bez przerwy i wtedy jedyne wyjście to albo się zbuntować albo polubić bycie dymanym, albo starać się przeskoczyć z bycia dymanym na bycie dymającym. Jak to zrobić? Ano trzeba wciskać, że nikt nikogo nie dyma. Zgadza sie sołtysie? ps. Panie moderatorze nie mam żadnej satysfakcji z ukarania bluzgających, natomiast naprawdę mnie dziwi że "post bluzg" mimo przyznania za niego sankcji nadal jest w niezmienionej formie. Może po to, by inni zauważyli za co można dostać osta? (FraMat) Mam tłumaczyć dlaczego? Czy mogę zatem oczekiwać stosownej korekty? A nie chciałem dopominać sie porządku w stosownym temacie żeby nie robić afery z dupereli. Naiwnie licząc że skrupulatność z jaką traktowane są moje wpisy jest taka sama w stosunku do innych. Obydwie strony otrzymują ostrzeżenia. Niedługo pewnie wystarczy na bana. Nadal proponuję uwagi do moderacji zamieszczać w Uwagach do moderacji. Bo będą osty a potem bany (FraMat)
Ostatnio edytowane przez FraMat : 20.01.2014 o godz. 18:21.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Ch.j z bezrobociem, emigracją czy korupcją ! Trzeba wreszcie rozliczyć PiS z lat 2005-07 !
http://www.youtube.com/watch?v=xysabiH5Gg8 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd wybacz, ale jeśli piszesz o "wydymanych", czyli oczywiście bluzgasz, choć w tym samym momencie zamieniasz się w społeczniaka i wołasz moderatora to należysz sam do tej grupy i z tego co widzę od lat oddajesz się jednej i tej samej partii bez żadnych ograniczeń. Ja miałbym problemy z siedzeniem na Twoim miejscu.
|
|
|