The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2014, 08:55
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Poczytajcie sobie co za "ludzie" trafiają do Sejmu RP.
A ten tylko grzebie w teczkach i życiorysach . Wszystkich już zlustrowałeś do 3ciego pokolenia wstecz ? Jak tak to zajmij się też swoimi prawicowymi idolami , gwarantuje ci ,że znajdziesz też niezłe kwiatki.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.01.2014, 09:03
Nie gwarantuj tylko znajdź te kwiatki, chętnie poczytam. Z Ciebie wyłazi uszami hipokryzja, gdybyś podobny tekst przeczytał o kimś z PIS-u na przykład ujadałbyś tu pewnie ze dwa tygodnie... No ale, że ta menda z Twojego (dosłownie) Ruchu, to zamieszczenie rzeczonego artykułu jest grzebaniem w życiorysach. Ty już chłopie nie jesteś śmieszny tylko żałosny...
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 09:25
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie gwarantuj tylko znajdź te kwiatki, chętnie poczytam. Z Ciebie wyłazi uszami hipokryzja, gdybyś podobny tekst przeczytał o kimś z PIS-u na przykład ujadałbyś tu pewnie ze dwa tygodnie... No ale, że ta menda z Twojego (dosłownie) Ruchu, to zamieszczenie rzeczonego artykułu jest grzebaniem w życiorysach. Ty już chłopie nie jesteś śmieszny tylko żałosny...
Co chwile czytam o kimś z PISu (albo z tego środowiska) ,że był w PZPR albo był prokuratorem w PRL. Ja się generalnie ,w przeciwieństwie do was w tym nie babram ,i nie rajcuje mnieczytanie jaką świnią był np. czyjś ojciec,albo czytanie jakiś epizodów z prywatnego życia kogoś. Symptomatyczne jest tylko to ,że lustrujecie tych którzy wam pasują do waszego sposobu postrzegania świata. Ten kto ma coś kontrowersyjnego w życiorysie i nie jest z waszej bajki ,to skończona świnia i łotr, ale jak ktoś np. ma jakieś niewygodne fakty w życiorysie ,to w sumie nic się nie stało bo to w porządku człowiek.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 09:32
Co chwilę czytasz, ale Cię to nie rajcuje... Jakiś Ty biedny. Jeszcze raz Cię proszę - masz jakieś ciekawe kwiatki na ludzi prawicy wrzuć je tutaj. Podaj też przykład osoby, która ma w życiorysie niewygodne fakty, a "my" stwierdziliśmy, że "to nic takiego". Chcesz rozmawiać to konkrety na stół.
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 09:41
Co chwilę czytasz, ale Cię to nie rajcuje... Jakiś Ty biedny. Jeszcze raz Cię proszę - masz jakieś ciekawe kwiatki na ludzi prawicy wrzuć je tutaj. Podaj też przykład osoby, która ma w życiorysie niewygodne fakty, a "my" stwierdziliśmy, że "to nic takiego". Chcesz rozmawiać to konkrety na stół.
Cofnij sobie ten temat i poczytaj o senatorze PISu Stanisławie Piotrowiczu , który należał do PZPR , został odznaczony w 1983 Brązowym Krzyzem Zasługi i jako prokurator chciał zamknąć opozycjonistę . Poczytaj sobie potem opinie Drozda ,który skonstatował to że Piotrowicz był bohaterem ,który ratował ludzi Ciekawe jakby Piotrowicz był z PO albo SLD, w oczach twoich czy Jedrka i Drozda byłby to pewnie komuch i świnia.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 09:53
O Piotrowiczu pisał zdaje się Jędrek (który w przeciwieństwie do Ciebie posiada wiedzę na ten temat), a że do Ciebie nic nie dociera to już niestety nie moja wina.

Myślisz, że my będziemy poniewierać wszystkich dlatego, że ktoś w czasach komuny był w PZPR? Coś Ci się ASiku pomieszało, to byłoby uproszczenie...
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 10:00
O Piotrowiczu pisał zdaje się Jędrek (który w przeciwieństwie do Ciebie posiada wiedzę na ten temat), a że do Ciebie nic nie dociera to już niestety nie moja wina.

Myślisz, że my będziemy poniewierać wszystkich dlatego, że ktoś w czasach komuny był w PZPR? Coś Ci się ASiku pomieszało, to byłoby uproszczenie...
Tak nie dociera Już sobie wyobrażam jakby Piotrowicz był dziś w SLD , i by wyszło na jaw ,że jako prokurator chciał zamknąć opozycjonistę.

Już przynależność do PZPR nie jest okolicznością obciążającą ? Uuu to jakaś nowość.Widać ,że standardy lustratorów w tej kwestii się znacznie obniżyły ,widać za dużo swoich należało do PZPR.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 10:05
Swoim postem tylko potwierdzasz, jaką prostą masz budowę. Wysiliłeś się chociaż na tyle, by przeczytać podczas rozmowy o Piotrowiczu posty Jędrka? Zamiast sobie wyobrażać co by było cofnij się wstecz tego tematu i poczytaj raz jeszcze, bo chyba zrobiłeś to wówczas niezbyt dokładnie.
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 10:17
Swoim postem tylko potwierdzasz, jaką prostą masz budowę. Wysiliłeś się chociaż na tyle, by przeczytać podczas rozmowy o Piotrowiczu posty Jędrka? Zamiast sobie wyobrażać co by było cofnij się wstecz tego tematu i poczytaj raz jeszcze, bo chyba zrobiłeś to wówczas niezbyt dokładnie.
Dobra ,dobra nie rób ze mnie idioty ,że niby coś nie doczytałem albo czegoś nie wiem . Gdyby Piotrowicz był z PO czy SLD byłby dla was rasowym komuchem. Poza tym szkoda się zajmować jakąś płotką jak Piotrowicz , zacznijmy od lustracji grubych ryb takich jak Rydzyk .
Czy to prawda ,że Rydzyk urodził się z nieprawego łoża? Jak to było na początku działalności Radio Maryja przenosili kase w reklamówkach ? Jak to było z tym "ratowaniem" stoczni ? Czekam ,wg waszej metody , na pełną lustrację ,okraszoną linkami , zdjęciami i skanami różnych dokumentów. Jak się lubicie tak bawić w lustratorów ,to ciekawe czy w smak będą takie informacje ,choć zapewne takimi danymi nie dysponujecie
Ostatnio edytowane przez AS82 : 19.01.2014 o godz. 10:34.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.01.2014, 10:47
Szpen napisał(a):Wyświetl post
nie pisz szyfrem, tylko rozjaśnij, bo dalej twego toku rozumowania nie kumam ... oburza Cię że zarabia 12k? - bo to dużo na jej stanowisku? czy oburza Cię, że w ogóle zarabia pracując w fundacji?
Oburza to, że wszędzie trąbią że zbierają kasę na sprzęt dla chorych, a są na tyle bezczelni, że zabierają z tej kasy 10 razy tyle co przeciętny Polak, który tą kasę wpłaca, zarabia. Niech powiedzą ze zbierają na sprzęt i 12 tysięcy co miesiąc dla Owsiakowej. Nie mówiąc o spędzie w wakacje i reszcie żyjących z ofiarności ludzi. To przecież żebrzący pod kościołem jest bardziej uczciwy.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2014, 10:54
AS zawiodłeś mnie. Mówisz, że ciebie nie rajcuje to lustrowanie a jakoś masz wiedzę na temat jakich Rydzyków czy innych. Jak cie to nie interesuje to po .... czytasz i po .... przytaczasz? Zdecyduj się, albo się w to nie bawisz i przestań o tym mówić albo rób to co robisz teraz.
I zajebiście, że bronisz takiego pojeba jakim jest Ryfiński. Dla ciebie to nie ma znaczenia czy komuch, czy świr, czy morderca, czy pedofil, czy może zabijał Polaków w czasie II wś, co nie? Przecież każdy ma jakieś swoje życie prywatne. Ba, nawet Hitler byl w sumie spoko i nie ma co mu wypominać tej II wojny, nie? Było minęło i zamiast się skupiać na głupich szczegółach i babrać się w życiorysie to lepiej dostrzec to, że ładnie malował, że miał osobowość przywódcy.
Ja nigdy nie zrozumiem lewaków. Gdzie wy macie rozumy i jakąś elementarną godność ;/ A później wyskakujesz z księżmi pedofilami. To według twojej logiki .... cie to obchodzi co ksiądz robi w prywatnym życiu? Po co w ich życiorysach grzebiesz?
Trzeba mieć nie po kolei w głowie żeby takie rzeczy jak ty wypisywać bo to się kupy nie trzyma. Pedofile źli ale jak lewak i gnębi ojca to spoko, niech sobie będzie posłem i niech dziś prawi morały ludziom, że np przemoc zła, że się brzydzi przemocą.
Ahh, zresztą, nie dogadamy się i tylko można to skomentować tak "raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę"
PS I skończ pieprzyć, że jesteś obiektywny i anty PO-PiS-TR-SLD itd. Jesteś lizodupem lewaków.

Cytat:
Oburza to, że wszędzie trąbią że zbierają kasę na sprzęt dla chorych, a są na tyle bezczelni, że zabierają z tej kasy 10 razy tyle co przeciętny Polak, który tą kasę wpłaca, zarabia. Niech powiedzą ze zbierają na sprzęt i 12 tysięcy co miesiąc dla Owsiakowej
Rozumiem, że przeciętny Polak zarabia 1 220 zł brutto miesięcznie? Jak się chcesz/chcecie do czegoś przyjebać to chociaż róbcie to z głową i zgodnie z prawdą. Ja tej śmiesznej orkiestry nie popieram ale takie .......enie niezależnej.pl czy twoje mnie wkurza. Wszystko akurat jest jasno powiedziane, przyznane ile zarabia, nikt tego nie ukrywa. Kwota jest podana jako kwota brutto więc nie wyskakuj, że do ręki bierze 12 tys czyli 10 razy więcej niż przeciętny Polak (i nie wydaje mi się też żeby przeciętny Polak to był ten, który dostaje najniższa krajową i żeby to właśnie taki przeciętny biedny Polak się garnął do wrzucania na WOŚP) ale oczywiście ty wszędzie znajdziesz problem.
To już jest chyba indywidualna decyzja każdego czy po tym jak się dowie ile zarabia Owsiakowa to będzie chciał do tej puszki rzucać czy nie i ty nie musisz mu mówić, że te 12 tys to dużo i się nie należy rzucać.
Po co się o takie coś przypieprzać? Nic nie ukrywają itd ale jak jest potrzeba to się o wszystko przyjebiemy do Owsiaka co nie?
I oczywiście wszędzie ta kasa. Już ci pisałem kiedyś, weź się tą kasą zainteresuj, którą biorą darmozjady z sejmu między innymi ci z PiSu. To jest kasiura a nie jakieś grosze z orkiestry, do której się dobrowolnie wrzuca a tamci przymusowo nam zabierają
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.01.2014 o godz. 11:07.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 11:22
Mnie nie interesuje zarobek Owsiakowej (choć swoją drogą wizerunkowo obsadzenie żonki i płacenie jej dość sporego wynagrodzenia w instytucji charytatywnej jest takie sobie), ale powiązania Złotego Melona i Mrówki Całej z WOŚP.
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 11:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oburza to, że wszędzie trąbią że zbierają kasę na sprzęt dla chorych, a są na tyle bezczelni, że zabierają z tej kasy 10 razy tyle co przeciętny Polak, który tą kasę wpłaca, zarabia. Niech powiedzą ze zbierają na sprzęt i 12 tysięcy co miesiąc dla Owsiakowej. Nie mówiąc o spędzie w wakacje i reszcie żyjących z ofiarności ludzi. To przecież żebrzący pod kościołem jest bardziej uczciwy.
A co nie zbierają ? Ponad 95% zebranych pieniędzy trafia na cele statutowe ,co jest chyba najwyższym wynikiem wśród wszystkich tego typu fundacji , a na pewno najwyższym wśród fundacji operującymi tak ogromnymi środkami . I dzieje się tak pomimo tych wszystkich kłamliwych ataków,zaniżających te statystyki ,piszących ,że Owsiak zabiera połowe dla siebie itd. Wole dać na pensję Owsiakowej , bo wykonuje ona przynajmniej pożyteczną pracę ,a takto musze dawać pośrednio w podatkach na takie same pensje dla takich debili jak Macierewicz cz Pawłowicz... Pozatym świetnie opisałeś rzeczywistość "żebrzący pod kościołem", tak właśnie wygląda relacja tej instytucji do ludzi biednych w Polsce.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
AS zawiodłeś mnie. Mówisz, że ciebie nie rajcuje to lustrowanie a jakoś masz wiedzę na temat jakich Rydzyków czy innych. Jak cie to nie interesuje to po .... czytasz i po .... przytaczasz? Zdecyduj się, albo się w to nie bawisz i przestań o tym mówić albo rób to co robisz teraz.
I zajebiście, że bronisz takiego pojeba jakim jest Ryfiński. Dla ciebie to nie ma znaczenia czy komuch, czy świr, czy morderca, czy pedofil, czy może zabijał Polaków w czasie II wś, co nie? Przecież każdy ma jakieś swoje życie prywatne. Ba, nawet Hitler byl w sumie spoko i nie ma co mu wypominać tej II wojny, nie? Było minęło i zamiast się skupiać na głupich szczegółach i babrać się w życiorysie to lepiej dostrzec to, że ładnie malował, że miał osobowość przywódcy.
Ja nigdy nie zrozumiem lewaków. Gdzie wy macie rozumy i jakąś elementarną godność ;/ A później wyskakujesz z księżmi pedofilami. To według twojej logiki .... cie to obchodzi co ksiądz robi w prywatnym życiu? Po co w ich życiorysach grzebiesz?
Trzeba mieć nie po kolei w głowie żeby takie rzeczy jak ty wypisywać bo to się kupy nie trzyma. Pedofile źli ale jak lewak i gnębi ojca to spoko, niech sobie będzie posłem i niech dziś prawi morały ludziom, że np przemoc zła, że się brzydzi przemocą.
Ahh, zresztą, nie dogadamy się i tylko można to skomentować tak "raz sierpem, raz młotem w czerwoną hołotę"
PS I skończ pieprzyć, że jesteś obiektywny i anty PO-PiS-TR-SLD itd. Jesteś lizodupem lewaków.
No nie rajcuje mnie ta zabawa w lustrację , jak posiadam jakieś informację na czyiś temat ,to raczej zachowuje je dla siebie i nie pisze tutaj w co drugim poście ,kto to co zrobił ,lub co zrobił czyiś ojciec 50 lat temu. Chciałem się chwilę "pobawić" w takiego lustratora jak wy i póki co żadnej mi to radości mi to nie sprawia ,pytanie czy na moje pytanie zlustrujecie też ludzi ,którzy są z waszej bajki? Chyba się na to nie zanosi...
Może i Ryfiński jest pojebem ,ale nie wiem czemu w jego kontekście piszesz np. że jest mordercą czy pedofilem , bo takie zarzuty wobec niego nie padły i są to zarzuty które są uważane za przestepstwa ,więc nie wiem czemu się mam do nich akurat odnosić . To tak jakbym napisał ,że nie obchodzi cie czy Kaczyński jest mordercą czy pedofilem?...Co do babrania się w życiorysie ,to rzeczywiście nie rozumiem tej pasji sprawdzania wszystkiego ,kto miał jakiego dziadka, brata ,to jest dla mnie jakaś obsesja ,i do tego dochodzi jak mniemam taka wewnętrzna satysfakcja i pałanie się tym co ktoś zrobił złego , w czym popełnił błąd. I nie porównuj tu postaci Hitlera ,bo to się ma nijak do lustrowania np. Andrzeja Turskiego.
Wyskakuje do księży pedofilów ,bo tak jak pisałem ,pedofilia jest przestępstwem i to że to jest jego "życie prywatne" czy nie , nie ma tutaj żadnego znaczenia ,chyba proste ?
Nie wiem czemu mnie wyzywasz co chwile od lewaków ,bo jak sądzę mam całkiem umiarkowane poglądy żyjąc w podobno cywilizowanym kraju europejskim w XXI wieku. Takie poglądy jakie mam z powodzeniem od 30,40 lat są w zachodniej Europie normą, ba w nawet wielu kwestiach porównując się z zachodem ,jestem konserwatywny . A to że tak uważasz ,wynika ze specyfiki polski ,że jesteśmy już chyba ostatnim skansenem Europejskim ,w którym za głównego regulatora spraw społecznych występują nadal goście ,którzy mówią ,że są przedstawicielami Boga i należy ich w każdej kwestii słuchać. Już pomijam fakt ,że instytucja ta ,która jest maksymalnie karna wobec swoich owieczek , żyje w sposób maksymalnie liberalny, jest poza całkowitą kontrolą personalną czy finansową ,nie odpowiada przed nikim i bardzo często nie odpowiada też przed prawym karnym.
Drozd
Senior Member

Stary 19.01.2014, 11:36
Ja tam w TV nie słyszałem, że co miesiąc 10 000 z zebranej kasy wpływa na konto żony. Tak samo jak nie sądzę że zarabiający 1200 nie wrzucają dzieciom do puszek. Co powiesz o innych wydatkach? Dziwnie je przemilczałeś. Każdą rzecz można ocenić wyznaczając jej sprawność. Wiesz jak to się robi?
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 11:40
Ja tam w TV nie słyszałem, że co miesiąc 10 000 z zebranej kasy wpływa na konto żony. Tak samo jak nie sądzę że zarabiający 1200 nie wrzucają dzieciom do puszek. Co powiesz o innych wydatkach? Dziwnie je przemilczałeś. Każdą rzecz można ocenić wyznaczając jej sprawność. Wiesz jak to się robi?
A co cię tak boli ten WOŚP? Bo nie zbierają pod egidą kościoła ,tylko w atmosferze zabawy ,uśmiechu czy dobrej muzyki ? Zgłoś się do Caritasu albo kurii, niech ci wyślą swoje sprawozdanie finansowe ,ciekawe czy ci odpiszą
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 19.01.2014, 11:47
Przypomnienie ciekawego tekstu i faktów.

Cytat:
„Media szeroko pisały o politycznym aspekcie likwidacji WSI, niesłusznie pomijając bardziej drastyczny aspekt merytoryczny, w tym aspekt technologiczny. To, co zobaczyliśmy w WSI w 2006 r. było obrazem z naszych najgorszych snów.” – napisał w kwietniu 2008 roku śp. profesor Jerzy Urbanowicz, ówczesny wykładowca KUL, kierownik Katedry Kryptografii i Algorytmicznej Teorii Liczb, pracownik w Instytucie Matematycznym Polskiej Akademii Nauk, doradca w Służbie Kontrwywiadu Wojskowego.
Tekst Urbanowicza - „Budowaliśmy nowoczesne służby ochrony państwa” opublikowany na Salonie24 nie doczekał się należnej ekspozycji i został skwapliwie ukryty przez administrację tego „niezależnego portalu”. Dziś próżno poszukiwać go na S24.
Było to świadectwo wyjątkowe, bo pochodzące od człowieka, który brał bezpośredni udział w tworzeniu nowej służby kontrwywiadowczej. Miało tym większą wartość, że autor nie był politykiem i nie mógł być kojarzony z jakąkolwiek opcją polityczną. To, co szczególnie cenne w tekście prof. Urbanowicza dotyczyło wskazania solidnych, merytorycznych przesłanek, które w sposób dostateczny uzasadniały likwidację nieudolnej i szkodliwej dla Polski służby. Obraz WSI (i kilku innych formacji), jaki wyłania się z relacji Urbanowicza, tworzy wizję całkowicie nieznaną odbiorcom medialnych łgarstw rodem z TVN i TVP.
W przededniu kolejnej kampanii „przywracania dobrego imienia WSI” zainicjowanej przez lokatora Belwederu oraz zapowiedzi aktu sołdokrackiej zemsty – powołania „komisji śledczej ds. działalności Antoniego Macierewicza” warto przypomnieć ten arcyważny tekst śp. Jerzego Urbanowicza.

10.04.2008 r.
BUDOWALIŚMY NOWOCZESNE SŁUŻBY OCHRONY PAŃSTWA

Od kilku miesięcy obserwujemy intensywne działania prowadzące do rozmontowania budowanej przez nas z wielkim trudem Służby Kontrwywiadu Wojskowego. Brałem udział w budowie fragmentu tych służb obejmującego Kryptografię, Telekomunikację i Informatykę. Naszym celem było zbudowanie pierwszych w Wolnej Polsce, prawdziwych, nowoczesnych służb specjalnych. Taką służbą, w naszym najgłębszym przekonaniu, nie była Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, o czym świadczy liczba poważnych wpadek, kompromitacji i niedociągnięć w pracy tej agencji.

Nie dzieliliśmy żołnierzy i pracowników cywilnych na nowych i z b. WSI. Jedynym kryterium była przydatność ich pracy dla kraju. Dziesiątki oficerów z byłej WSI awansowało w SKW na wyższe stopnie (do pułkownika włącznie). Wzmocniliśmy ich nowymi ludźmi, kładąc solidne fundamenty pod nowoczesne służby wojskowe wyposażone w większą wiedzę i bardziej nowoczesne, dokładnie sprawdzone technologie.

Nasze służby certyfikacyjne i akredytacyjne były znacznie lepsze niż odpowiadające im jednostki w ABW. Na naradzie dla wszystkich rodzajów wojsk w listopadzie 2006 r. (zorganizowanej miesiąc po powołaniu SKW!) oszacowaliśmy potrzeby armii w zakresie Kryptografii, w tym w relacjach sojuszniczych. Z naszej inicjatywy, stworzyliśmy wspólnie z ABW wymagania bezpieczeństwa dla urządzeń kryptograficznych. Był to przełom w dotychczasowych działaniach w zakresie certyfikacji tych urządzeń.
Naszą dumą było laboratorium badania ulotu elektromagnetycznego. Pracujących tam wychowanków legendarnego płk Biesa z Wojskowego Instytutu Łączności wzmocniliśmy, przyjmując zdolnych nowych ludzi. Żołnierze ci, świetnie wyszkoleni w NATO, reprezentują obecnie najwyższy europejski poziom i to oni a nie ABW narzucają obowiązujące standardy w kraju. Takich sukcesów (również w relacjach sojuszniczych), o których trudno publicznie dyskutować, mieliśmy znacznie więcej.

Zafundowano Polsce spektakl oszczerstw, tzw. wycieków informacji do mediów oczerniających kierownictwo SKW, w czym celował były funkcjonariusz ABW p.o. Szefa SKW płk Grzegorz Reszka bezsensownie niszczący wszystko, co nawinie mu się pod rękę. Jako jedni z pierwszych zostali przez niego usunięci z SKW ludzie tworzący biuro zajmujące się teleinformatyką i kryptografią.
Do swojej poprzedniej amerykańskiej firmy, wrócił (bezpowrotnie) nowy Dyrektor tego biura, inżynier po elektronice na Politechnice Warszawskiej, wybitny specjalista od Internetu. Ściągaliśmy go do SKW przez ponad pół roku. Zgodził się (z pobudek patriotycznych) pracować dla nowych służb, tracąc na tym finansowo.

Charakterystycznym przykładem braku wyczucia i odpowiedzialności płk Reszki było usunięcie z SKW młodego, niezwykle zdolnego absolwenta Akademii CISCO, który nie był związany z żadną opcją polityczną. Ten młody człowiek zrzekł się (bezpowrotnie) obywatelstwa zachodniego, aby poświęcić się pracy dla Polski. Mam pytanie do zwolenników PO. Czy tak ma wyglądać praktyczna realizacja obietnic PO skierowanych do powracających z emigracji Polaków?

Głęboko przekonany o krzywdzie, którą wyrządził płk Reszka wielu przyzwoitym ludziom z SKW, chciałbym przypomnieć, że podobne działania w UOP w latach 90. zakończyły się zapaścią Narodowej Kryptografii i skandaliczną sprzedażą narodowej infrastruktury telekomunikacyjnej TP SA. Ośmieszyło to Polskę na arenie międzynarodowej. Służby ochrony państwa nie mogą być zabawką w rękach żadnej grupy politycznej. Mają służyć niepodległej Polsce.

Sadzę, że sytuacja dojrzała do tego, aby poddać publicznej ocenie kondycję służb ochrony państwa sfery cywilnej i wojskowej w III Rzeczpospolitej. Nie mam wystarczająco głębokiej wiedzy i przygotowania, aby wystawiać laurki lub krytykować poszczególne osoby. Nie zajmowałem się, jak insynuowała Trybuna, weryfikacją żołnierzy i pracowników WSI. Grzebanie w teczkach pisanych przez esbeków byłoby dla mnie koszmarem. Mogę za to, bez trudu, ocenić przygotowanie technologiczne UOP/ABW/WSI do tego, do czego zostały powołane - do ochrony państwa.

Media szeroko pisały o politycznym aspekcie likwidacji WSI, niesłusznie pomijając bardziej drastyczny aspekt merytoryczny, w tym aspekt technologiczny. To, co zobaczyliśmy w WSI w 2006 r. było obrazem z naszych najgorszych snów. Brak Kryptografii Narodowej, rosyjskie firmy obsługujące łączność WSI, zagraniczne urządzenia kryptograficzne z wątpliwymi certyfikatami lub bez certyfikatów do przetwarzania informacji narodowej dla najważniejszych osób w państwie i dla armii, borykające się z problemami polskie firmy zajmujące się kryptografią a w tle zbudowany za miliony złotych zdekonspirowany strategiczny system obrony państwa (polskiego) podarowany innemu państwu.

Kształceni w Związku Sowieckim oficerowie z mentalnością sowiecką nie byli w stanie oszacować zagrożeń dla bezpieczeństwa państwa i ryzyka działań (i zaniedbań) podejmowanych przez kolejne rządy. W rezultacie Polska jest dzisiaj znacznie bardziej bezbronna niż we wrześniu 1939 r.

II Rzeczpospolita była w stanie zbudować silne i ideowe służby ochrony państwa, których wizytówką była złamana Enigma. Służby ochrony państwa III Rzeczpospolitej zajmowały się wszystkim tylko nie ochroną państwa. Ich wizytówką jest tzw. Narodowy System Kryptograficzny budowany przez ABW od 2002 r. dla ok. 50 najważniejszych osób w państwie, w oparciu o (nie do końca zbadane) urządzenia kryptograficzne sprowadzone z zagranicy do Polski z udziałem osoby o ewidentnie kryminalnej przeszłości, skazanej w przeszłości za okrutne zabójstwo.

Przytaczam również fragmenty tekstu prof. Urbanowicza - „HUCPA I HARASSMENT”. Powstał pięć dni później, w reakcji na zarzuty, że jako były pracownik SKW nie powinien ujawniać informacji na portalu internetowym. Autor napisał wówczas:

Gdybyśmy żyli w normalnym kraju a nie w kraju, gdzie poniża i lży się publicznie przyzwoitych ludzi, którzy narażali swoje zdrowie i życie dla Polski, przyznałbym im rację. Przyznałbym im rację, mimo, że nie byłem funkcjonariuszem, moje nazwisko nie było tajne i byłem jawnym doradcą SKW ds. kryptografii i teleinformatyki.

Gdy Minister Macierewicz, którego znam od 1981 r., poprosił mnie o pomoc w tworzeniu nowoczesnych służb ochrony państwa, nie wahałem się ani przez chwilę. Minister przyjął moje warunki. Wiedziałem doskonale, co mam robić, gdyż pracowałem wcześniej dla armii. Wiedziałem też, że odejdę ze służb po wykonaniu zleconej mi pracy. Jestem w tej komfortowej sytuacji, że nigdy nie wiązałem swojej przyszłości ze służbami. Jestem wolnym człowiekiem i pewne zachowania naturalne dla służb są dla mnie zbyt krępujące. Robiłem, co robiłem, ponieważ tak się złożyło.

Nikt nie lubi być poniżany a jeśli już jest, ma święte prawo do obrony. Oszczercze, oszołomskie ataki na moich kolegów z SKW a przede wszystkim na Ministra Macierewicza, który jest dla mojego pokolenia „Solidarności” 1980/1981 legendą walki o Wolną Polskę i przez ostatnie 30 lat wielokrotnie udowadniał, że jest zdolny do największego poświęcenia dla kraju, były zwykłym, ordynarnym poniżaniem ludzi. Również ja czułem się poniżany. SKW i MON nie tylko nie stanęły w naszej obronie, ale metodą tzw. wycieków podgrzewały atmosferę. Jest to typowy harassment potępiany we wszystkich cywilizowanych armiach na świecie. Milczał też Rzecznik Praw Obywatelskich zobowiązany do reakcji w takich przypadkach.

Największą hucpą były występy w mediach b. szefa WSI. Szkolony w Związku Sowieckim ekspert od służb specjalnych miał odwagę opluwać bohatera „Solidarności” A. Macierewicza. Człowiek ten powinien milczeć do czasu wyjaśnienia jego działań i zaniedbań w BBN/WSI, gdyż wyrządził wiele szkód krajowi. Wystarczy wspomnieć opisane w Raporcie Macierewicza naginanie ustawy o ochronie informacji niejawnych w celu wprowadzenia zagranicznych, niecertyfikowanych w Polsce urządzeń kryptograficznych do przetwarzania informacji narodowych w armii, innych niż wspomniane w ostatnim akapicie mojego poprzedniego tekstu i skandaliczne zaniedbania związane ze sprzedażą TP S.A.

Żyjemy, gdzie żyjemy i musimy przyjąć konwencję, jaką narzucił nam przeciwnik. Jesteśmy bardziej odpowiedzialni niż minister, który zapowiadał dorżnięcie watahy i ujawniał tajemnice państwowe, tłumacząc się, że nie ma zamiaru ukrywać czyichś głupot. Nie będziemy ujawniać żadnych tajemnic, ani służbowych, ani państwowych, w tym głupot wspomnianego ministra, gdyż nie mamy zamiaru ani nikogo dorzynać, ani psuć niepodległego państwa, o które kiedyś walczyliśmy.

Nie podamy, więc do wiadomości publicznej, jakie kolejne zagraniczne urządzenia sprowadzał wspomniany minister na wyposażenie armii. Nie muszę mówić, jaką wesołość wzbudzało to w SKW, szczególnie wśród żołnierzy b. WSI, którzy byli przedtem w opozycji do kierownictwa WSI, gdyż nie zgadzali się na wprowadzenie w armii niecertyfikowanych urządzeń zagranicznych do przetwarzania informacji narodowych. Stawiali tym urządzeniom podobne wymagania, jakie stawia się w innych cywilizowanych krajach. Byli to ludzie świetnie wyszkoleni w NATO i doskonale wiedzieli jak jest w tych krajach. Dopiero objęcie służb wojskowych przez ministra Macierewicza pozwoliło tym ludziom normalnie pracować.

Dzięki interwencjom ministra Macierewicza, ABW rozpoczęła w zeszłym roku, opisywaną w prasie, budowę systemu łączności utajnionej opartego na polskich urządzeniach kryptograficznych. Jest to wielki sukces PiS, o którym za mało się mówi. Minister Macierewicz jako pierwszy szef służb ochrony państwa sfery wojskowej był zainteresowany budową sieci łączności dla armii opartej na polskich certyfikowanych urządzeniach kryptograficznych. Wielkim sukcesem PiS i Ministra Macierewicza są decyzje podjęte w tym kierunku przez Ministra Obrony Narodowej (A. Szczygło).

Kilka osób pytało mnie o stosunek do oficerów, którzy ukończyli szkolenia w Związku Sowieckim. Moja odpowiedź jest tu jednoznaczna. Takich osób nie powinno być w służbach ochrony państwa w niepodległej Polsce. Z Raportu Macierewicza widać, że kierownictwo WSI składało się w większości z osób szkolonych przez Sowietów i stąd zapewne wynikała większość patologii, które doprowadziły do likwidacji WSI. Nie spotkałem się z żadnym przypadkiem, żeby osoba szkolona w Związku Sowieckim miała unikalne umiejętności przydatne do pracy w służbach. […]

Minister Macierewicz miał precyzyjny plan budowy nowych służb. Postawił na technologię, która jest piętą achillesową naszej armii. Wyjaśnił wiele nieprawidłowości w MON i zaniedbań ze strony kierownictwa WSI. Odniósł tu kilka spektakularnych sukcesów. Gdyby nasza działalność nie została przerwana, SKW byłaby dzisiaj znacznie bardziej nowoczesna i znacznie lepiej przystosowana do współpracy w relacjach sojuszniczych.

Minister A. Macierewicz spowodował, że polskie firmy zajmujące się kryptografią zaczęły śmiało wchodzić do armii. Już w grudniu 2006 r. (niecałe dwa miesiące po utworzeniu SKW), po interwencjach Ministra Macierewicza, pojawiły się w ABW długo oczekiwane certyfikaty dla polskich urządzeń IP Krypto, na które wcześniej monopol miała firma wymieniona w moim poprzednim tekście, która jako jedyna posiadała takie certyfikaty. Było to bezpośrednio po tym jak twardo zażądaliśmy recertyfikacji urządzeń tej firmy z wglądem w ich kompletną dokumentację. […]

A. Macierewicz wniósł do służb ochrony państwa nadzieję na zmiany. Ludzie nie liczyli godzin pracy. Zmienialiśmy służby i było to widoczne gołym okiem. SKW wzmocniła czynności sprawdzające i zaczęły się pojawiać nowe firmy polskie firmy niepowiązane z żadnymi podmiotami zagranicznymi. Dlaczego nie zrobiono tego przez ostatnie 15 lat?
Polska kryptografia stała od lat na przyzwoitym europejskim poziomie. Wystarczy wymienić silne ośrodki w Poznaniu i Wrocławiu. Do tego dochodzą ośrodki w Warszawie: znaczący ośrodek związany z Politechniką Warszawską, skupiony wokół konferencji Enigma, silne grupy w WAT, WIŁ, na Uniwersytecie Warszawskim i w instytutach PAN, a także na uczelniach w Gdańsku i Katowicach. Zaczęliśmy tworzyć również ośrodek w KUL. Grupy te współpracują z najlepszymi ośrodkami europejskimi i światowymi. Dlaczego państwo nie zainwestowało w tych zdolnych ludzi cząstki olbrzymich pieniędzy wydanych na wątpliwe zagraniczne urządzenia kryptograficzne? Może to jest powód tego, że młodzi ludzie zajmujący się kryptografią po ukończeniu studiów wyjeżdżają na zawsze z kraju a potem wzmacniają bezpieczeństwo innych państw.

Na zakończenie, chciałbym serdecznie podziękować wszystkim przyjaciołom SKW, pierwszych nowoczesnych służb specjalnych w Polsce. Jestem głęboko przekonany, że nie uda się zniszczyć wszystkiego, co zrobiliśmy w tak krótkim czasie. Wierzę, że zbudujemy nową Polskę, którą Premier Jarosław Kaczyński nazwał umownie IV Rzeczpospolitą. Wierzę, że żubra obudzonego przez J. Kaczyńskiego nie da się łatwo zatrzymać.
http://blogmedia24.pl/node/66204

Myślę, że warto o takich sprawach pamiętać...
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.01.2014, 13:32
Może AS82, którego wszędzie pełno wyjaśnił by sprawę Ryfińskiego, bo to przecież pluszaczki z jego bajki. Ruchersi składają się z z samych takich kryminalistów, tranwestytów-agentów służb specjalnych, homoseksualistów, komunistów itp. szamba.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.01.2014, 13:55
Cytat:
Słuchaj. Jesteś farmazoniarzem i nie wiem jak ty w ogóle możesz mieć czelność mi coś zarzucać, że ci odpisałem na twój kłamliwy post. Ja rozumiem, że można kogoś/czegoś nie lubić, nie zgadzać się z tym, zwalczać to, to jest normalna sprawa ale jak się jest farmazoniarzem to strzał w łeb się należy.
Po to żeby napiętnować Owsiaków kłamiesz
1. Napisałeś, że Owsiaka żona bierze 12 tys zł do ręki - a to jest kwota brutto
2. Napisałeś, że przeciętny Polak zarabia 10 razy mnie niż te 12 tys czyli 1 220 zł. Co porównujesz zarobki brutto do netto? Gdzie ty masz rozum?
3. Nie sądzę żeby przeciętny Polak to był Polak, który zarabia najniższą krajową.

Także nie lub sobie WOŚP. Ja też nie lubię. Ale nie ....... głupot. Rozumiesz? Bo ja też sobie mogę napisać, że ty zarabiasz 5 tys zł czyli 10 razy więcej niż najniższa krajowa tylko po co mam tak pisać skoro to nie jest prawdziwe?
Co ty sobą reprezentujesz? Jesteś jednym wielkim farmazonem, który idzie po trupach do celu i takich ludzi jak ty należy eliminować z życia publicznego dla dobra ogółu i Polski. Gdyby tacy oszuści jak ty nie istnieli to pomyśl jakby było pięknie. Każdy by było obiektywny, każdy by oceniał wszystko sprawiedliwie i nie robił kłamliwych podchodów pod rywali.
To jest wstyd, że człowiek kłamie żeby innemu dojebać. tym bardziej tacy ludzie jak z tego tematu politycznego, którzy uważają się za prawilnych a stosują często podwójne standardy (obojętnie czy są lewi, prawi czy po środku).
Jesteś takim samym farmazoniarzem jak lewaki czy komuchy. Oni też jak trzeba było to za wszystko sie przy.......ili. Daj mi człowieka a znajdę paragraf. Tak samo jest z tobą. Dać ci rywala a coś tam się znajdzie zawsze co nie? Do tego kłamliwe oskarżenia, przekłamania. Przecież to jest czyste s....ysyństwo.
I zamiast się przyznać do winy, czy do pomyłki to mi wyskakujesz, że ja coś przemilczałem itp jak ty masz czelność tak pisać, ty masz honor jakikolwiek?
Cytat:
Ja tam w TV nie słyszałem, że co miesiąc 10 000 z zebranej kasy wpływa na konto żony
No i czego jeszcze sobie życzysz? W gównie wyborczym powiedział Owsiak o tym (napisali w tym artykule w niezależnej). Tak jak mówię, ty wszędzie znajdziesz jakiś punkt zaczepny żeby się przyjebać. Powiedzieli tylko w gw - źle, niech mówią w tv.
Tacy ludzie jak ty mają wyznaczać standardy, być elitą, naprawiać Polskę? ....a, opamiętajcie się. Zobaczcie jak w swoim zacietrzewieniu jesteście ślepi. Wystarczy jeden artykulik, jedno słowo w niezależnej, GP czy odwrotnie w GW, TVN i już klapki na oczy. Święta gazeta, portal, telewizja. Pokazali mi jakąś wiadomość to ją przyjmuję w 100% i będę nią niósł w świat jak ewangelię. A czy ta wiadomość jest prawdziwa, a czy słusznie się piętnuje Owsiaka czy kiboli. A .... z tym, święta niezależna i TVN kazały to będę walczył bo jestem ich żołnierzem.
Bawią się wami te s....ysyny z mediów i rządu a wy tego nie widzicie i każdy jest przekonany, że ma najsłuszniejsze poglądy, że może się posunąć do wszystkiego żeby unicestwić wroga. Śmieszne. Ja gardzę lewactwem, mam swoje poglądy ale nigdy nikomu nie zaufam, czy to prawicy, czy narodowcom, żadnemu portalowi, gazecie, a i lewakowi należy się poszanowanie jego praw. To, że ktoś jest moim wrogiem to nie oznacza, że mogę mu wpakować kulę w łeb albo obrzucać go kłamliwymi oskarżeniami.
Nie widzicie, że większość tych ludzi z prawa czy z lewa, którzy mają jakąś tam władzę, media itp to są jebani kłamcy, manipulatorzy.
Czy o taką Polskę walczyli nasi przodkowie? O Polskę kłamców? Ludzie ginęli za ideały, ich ostatnimi słowami w życiu były "niech żyje Polska" a wy dziś z tej Polski robicie swój prywatny folwark, gdzie świnia prawicowa, lewicowa, narodowa kłamie dla własnych korzyści, żeby tylko udowodnić, że jego ideologia lepsza. Wstyd.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.01.2014, 14:23
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Cofnij sobie ten temat i poczytaj o senatorze PISu Stanisławie Piotrowiczu , który należał do PZPR , został odznaczony w 1983 Brązowym Krzyzem Zasługi i jako prokurator chciał zamknąć opozycjonistę . Poczytaj sobie potem opinie Drozda ,który skonstatował to że Piotrowicz był bohaterem ,który ratował ludzi Ciekawe jakby Piotrowicz był z PO albo SLD, w oczach twoich czy Jedrka i Drozda byłby to pewnie komuch i świnia.
Robaczku już raz wycofywałeś się ze swoich błędnych stwierdzeń wysuwanych pod adresem Stanisława Piotrowicza wyrażając prośbę, aby nie ciągnąć tego niewygodnego dla ciebie wątku

Rzeczywiście mój błąd, ale po tych słowach już może nie kontynuujmy tego wątku
nagle ci się odwidziało?

A ten tylko grzebie w teczkach i życiorysach . Wszystkich już zlustrowałeś do 3ciego pokolenia wstecz ? Jak tak to zajmij się też swoimi prawicowymi idolami , gwarantuje ci ,że znajdziesz też niezłe kwiatki.
Oczywiście, że grzebie w przeszłości osób publicznych bo w przeciwieństwie do ciebie chciałbym wiedzieć na kogo oddaję swój głos, kogo popieram. W przypadku Ryfińskiego jego miejsce z pewnością nie jest w polskim parlamencie, a co najwyżej w polskim kryminale bądź psychiatryku.
Akurat jesteś ostatnią osobą która mogłaby mi wytykać wybiórczość moich stwierdzeń i sądów, co zresztą sytuacja z Piotrowiczem znakomicie unaoczniła.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 19.01.2014 o godz. 14:43.
Drozd
Senior Member

Stary 19.01.2014, 15:30
Słuchaj. Jesteś farmazoniarzem i nie wiem jak ty w ogóle możesz mieć czelność mi coś zarzucać, że ci odpisałem na twój kłamliwy post. Ja rozumiem, że można kogoś/czegoś nie lubić, nie zgadzać się z tym, zwalczać to, to jest normalna sprawa ale jak się jest farmazoniarzem to strzał w łeb się należy.
Po to żeby napiętnować Owsiaków kłamiesz
1. Napisałeś, że Owsiaka żona bierze 12 tys zł do ręki - a to jest kwota brutto
2. Napisałeś, że przeciętny Polak zarabia 10 razy mnie niż te 12 tys czyli 1 220 zł. Co porównujesz zarobki brutto do netto? Gdzie ty masz rozum?
3. Nie sądzę żeby przeciętny Polak to był Polak, który zarabia najniższą krajową.

Także nie lub sobie WOŚP. Ja też nie lubię. Ale nie ....... głupot. Rozumiesz? Bo ja też sobie mogę napisać, że ty zarabiasz 5 tys zł czyli 10 razy więcej niż najniższa krajowa tylko po co mam tak pisać skoro to nie jest prawdziwe?
Co ty sobą reprezentujesz? Jesteś jednym wielkim farmazonem, który idzie po trupach do celu i takich ludzi jak ty należy eliminować z życia publicznego dla dobra ogółu i Polski. Gdyby tacy oszuści jak ty nie istnieli to pomyśl jakby było pięknie. Każdy by było obiektywny, każdy by oceniał wszystko sprawiedliwie i nie robił kłamliwych podchodów pod rywali.
To jest wstyd, że człowiek kłamie żeby innemu dojebać. tym bardziej tacy ludzie jak z tego tematu politycznego, którzy uważają się za prawilnych a stosują często podwójne standardy (obojętnie czy są lewi, prawi czy po środku).
Jesteś takim samym farmazoniarzem jak lewaki czy komuchy. Oni też jak trzeba było to za wszystko sie przy.......ili. Daj mi człowieka a znajdę paragraf. Tak samo jest z tobą. Dać ci rywala a coś tam się znajdzie zawsze co nie? Do tego kłamliwe oskarżenia, przekłamania. Przecież to jest czyste s....ysyństwo.
I zamiast się przyznać do winy, czy do pomyłki to mi wyskakujesz, że ja coś przemilczałem itp jak ty masz czelność tak pisać, ty masz honor jakikolwiek?

No i czego jeszcze sobie życzysz? W gównie wyborczym powiedział Owsiak o tym (napisali w tym artykule w niezależnej). Tak jak mówię, ty wszędzie znajdziesz jakiś punkt zaczepny żeby się przyjebać. Powiedzieli tylko w gw - źle, niech mówią w tv.
Tacy ludzie jak ty mają wyznaczać standardy, być elitą, naprawiać Polskę? ....a, opamiętajcie się. Zobaczcie jak w swoim zacietrzewieniu jesteście ślepi. Wystarczy jeden artykulik, jedno słowo w niezależnej, GP czy odwrotnie w GW, TVN i już klapki na oczy. Święta gazeta, portal, telewizja. Pokazali mi jakąś wiadomość to ją przyjmuję w 100% i będę nią niósł w świat jak ewangelię. A czy ta wiadomość jest prawdziwa, a czy słusznie się piętnuje Owsiaka czy kiboli. A .... z tym, święta niezależna i TVN kazały to będę walczył bo jestem ich żołnierzem.
Bawią się wami te s....ysyny z mediów i rządu a wy tego nie widzicie i każdy jest przekonany, że ma najsłuszniejsze poglądy, że może się posunąć do wszystkiego żeby unicestwić wroga. Śmieszne. Ja gardzę lewactwem, mam swoje poglądy ale nigdy nikomu nie zaufam, czy to prawicy, czy narodowcom, żadnemu portalowi, gazecie, a i lewakowi należy się poszanowanie jego praw. To, że ktoś jest moim wrogiem to nie oznacza, że mogę mu wpakować kulę w łeb albo obrzucać go kłamliwymi oskarżeniami.
Nie widzicie, że większość tych ludzi z prawa czy z lewa, którzy mają jakąś tam władzę, media itp to są jebani kłamcy, manipulatorzy.
Czy o taką Polskę walczyli nasi przodkowie? O Polskę kłamców? Ludzie ginęli za ideały, ich ostatnimi słowami w życiu były "niech żyje Polska" a wy dziś z tej Polski robicie swój prywatny folwark, gdzie świnia prawicowa, lewicowa, narodowa kłamie dla własnych korzyści, żeby tylko udowodnić, że jego ideologia lepsza. Wstyd.

Co a koleś

Uważaj żeby ci żyłka nie strzeliła, bo żona Owsiaka bierze co miesiąc z zebranych na sprzęt medyczny pieniędzy nie 10 razy tyle co przeciętny Polak zarabia, a 9 razy tyle. To rzeczywiście bardzo istotna różnica.

Pytałem o kasę która idzie na błotne kąpiele w wakacje, nie zająknąłeś się.

Pytałem czy wiesz co to sprawność? Nie zająknąłeś sie.

Wolisz moralizować na depresyjnym poziomie i próbować kreować się na jedynego sprawiedliwego. Otrząśnij się. Wybacz ale księgowym nie jestem i nie mam zamiaru spierać się o grosze. Ty za to jak widzę czepiasz się dupereli jak zwykle, a jak coś nie pasuje to cichutko.

Aptekarz się znalazł ...

Ja gw nie czytam, a skoro w tv sie trąbi od rana do wieczora jak to Jurek jest cudowny, jak to wszystko dzięki niemu, jak to orkiestra Jurka przekazała tyle i tyle. Jeżeli Owsiak potrafi ingerować w działanie szpitali bo on dał sprzęt na badania dzieci, a zły dyrektor wykorzystuje go także do badań dorosłych i potrafi taki sprzęt szpitalowi odebrać. To wymagam żeby fakt iż on i jego rodzina nie robi tego wszystkiego za darmo tylko za 12 000 miesięcznie brutto dla samej żony był podany w tv, a nie w niszowej dla normalnych ludzi gazetce. Nie pojmujesz tego? Twój problem.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.01.2014 o godz. 15:41.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 16:04
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Robaczku już raz wycofywałeś się ze swoich błędnych stwierdzeń wysuwanych pod adresem Stanisława Piotrowicza wyrażając prośbę, aby nie ciągnąć tego niewygodnego dla ciebie wątku

nagle ci się odwidziało?

Oczywiście, że grzebie w przeszłości osób publicznych bo w przeciwieństwie do ciebie chciałbym wiedzieć na kogo oddaję swój głos, kogo popieram. W przypadku Ryfińskiego jego miejsce z pewnością nie jest w polskim parlamencie, a co najwyżej w polskim kryminale bądź psychiatryku.
Akurat jesteś ostatnią osobą która mogłaby mi wytykać wybiórczość moich stwierdzeń i sądów, co zresztą sytuacja z Piotrowiczem znakomicie unaoczniła.
Wycofywałem się z pewnego stwierdzenia ,natomiast nie wycofuje się z tego że gdyby Piotrowicz był w SLD czy PO to byście jeździli po nim jak po burej suce.
Psychiatryk jest zarezerwowany dla Macierewicza.
No to zlustruj Rydzyka albo Kaczyńskiego.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.01.2014, 16:16
Cytat:
Co a koleś

Uważaj żeby ci żyłka nie strzeliła, bo żona Owsiaka bierze co miesiąc z zebranych na sprzęt medyczny pieniędzy nie 10 razy tyle co przeciętny Polak zarabia, a 9 razy tyle. To rzeczywiście bardzo istotna różnica.

Pytałem czy wiesz co to sprawność? Nie zająknąłeś sie.

Wolisz moralizować na depresyjnym poziomie i próbować kreować się na jedynego sprawiedliwego. Otrząśnij się. Wybacz ale księgowym nie jestem i nie mam zamiaru spierać się o grosze. Ty za to jak widzę czepiasz się dupereli jak zwykle, a jak coś nie pasuje to cichutko.

Aptekarz się znalazł ...

Ja gw nie czytam, a skoro w tv sie trąbi od rana do wieczora jak to Jurek jest cudowny, jak to wszystko dzięki niemu, jak to orkiestra Jurka przekazała tyle i tyle. Jeżeli Owsiak potrafi ingerować w działanie szpitali bo on dał sprzęt na badania dzieci, a zły dyrektor wykorzystuje go także do badań dorosłych i potrafi taki sprzęt szpitalowi odebrać. To wymagam żeby fakt iż on i jego rodzina nie robi tego wszystkiego za darmo tylko za 12 000 miesięcznie brutto dla samej żony był podany w tv, a nie w niszowej dla normalnych ludzi gazetce. Nie pojmujesz tego? Twój problem.
Jakie 9 razy więcej, weź się naucz liczyć bo trochę wstyd jak na eksperta od katastrof, ekonomistę i moralizatora. Ja ciebie nie chcę moralizować tylko mi wstyd za takich ludzi jak ty, że musi polska ziemia nosić takie gnidy.
Jesteś efektem ubocznym polityki czyli takim wypierdkiem, który się za bardzo wciągnął w tą grę polityczną i medialną i broni swoją osobą wszystkiego co powie święta gazeta, a w tym wszystkim nie przeszkodzi nawet kłamać i być hipokrytą. Nie wiem jak takie pajace jak ty i twoi lewicowi rywale z tego forum mogą w lustro spojrzeć.
drozd:
AS82
Banita

Stary 19.01.2014, 16:24
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Może AS82, którego wszędzie pełno wyjaśnił by sprawę Ryfińskiego, bo to przecież pluszaczki z jego bajki. Ruchersi składają się z z samych takich kryminalistów, tranwestytów-agentów służb specjalnych, homoseksualistów, komunistów itp. szamba.
Twoja PISowska menażeria nie jest lepszy :
1.Agent Tomek ,który zdajsie zabił babe na pasach , James Bond IV RP , katolik ,który żyje z żoną kolegi ,itp.
2. Tadek Rydzyk , ksiądz- businessman ,który trzęsie całą prawą stroną sceny politycznej.
3."Jałowa" Krycha Pawłowicz ,która oprócz tego ,że pluje i zohydza wszystko co dobre i pozytywne ,to jeszcze się zachowuje jak zwykła prostaczka
4.Antek Macierewicz ,cyniczny kłamca ws Smoleńska i wybitny szkodnik ,za którego państwo płaci odszkodowania
5. Jarosław Kaczyński ,który przez 22 lata jest w opozycji Jedyne co mu się udało to skłócić ze sobą Polaków.
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 19.01.2014, 16:56
Wycofywałem się z pewnego stwierdzenia ,natomiast nie wycofuje się z tego że gdyby Piotrowicz był w SLD czy PO to byście jeździli po nim jak po burej suce.
Psychiatryk jest zarezerwowany dla Macierewicza.
No to zlustruj Rydzyka albo Kaczyńskiego.
Gazetka Wyborcza już to kilka razy zrobiła i jakby było coś ciekawego to by ten temat wałkowali non stop

Ciekawa wypowiedź Sumlińskiego i może być ciekawie w najbliższym czasie :
http://www.youtube.com/watch?v=df6DoWbMM4M
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.01.2014, 17:14
A co cię tak boli ten WOŚP? Bo nie zbierają pod egidą kościoła ,tylko w atmosferze zabawy ,uśmiechu czy dobrej muzyki ? Zgłoś się do Caritasu albo kurii, niech ci wyślą swoje sprawozdanie finansowe ,ciekawe czy ci odpiszą
sprawozdania finansowe Caritas Polska łatwo znaleźć na ich stronach..

za 2010

zatrudnienie:14 osób
wynagrodzenia 660 tysięcy plus ponad stówa dla zarządu, który i tak jest na etacie.

średnia: 4547 miesięcznie

http://www.caritas.pl/images/stories...nsowe_2010.pdf

teraz Wośp - dane za 2010 żeby łątwo porównać

http://s.wosp.org.pl/Files/Bilans%20...0%20(1)(1).pdf

lilczba zatrudnionych: 24 osoby na etat
wynagrodzenia: 1 360k

średnia: 4687 miesięcznie

ze strony wośp:

Cytat:
Koszty działalności administracyjnej nie są pokrywane ze środków pochodzących ze zbiórki w ramach Finału WOŚP. Na tego typu koszty Fundacja pozyskuje sponsorów, przeznacza środki z darowizn otrzymanych w ciągu roku a także z odsetek od lokat bankowych.
Na koszty działalności administracyjnej składają się: koszty wynagrodzeń i świadczeń socjalnych osób zatrudnionych w biurze Fundacji, koszty utrzymania biura i środków transportu, usługi bankowe, pocztowe i telekomunikacyjne, prawne, kurierskie i przewozowe, materiałów biurowych, zużycie energii, czynsze, podatki i opłaty, ubezpieczenia itp. Koszty administrowania biura staramy się utrzymywać na jak najniższym poziomie.

Koszty organizacji Przystanku Woodstock i częściowo Finału - tak jak koszty działalności administracyjnej – również nie są pokrywane ze środków pochodzących z Finału, ale z darowizn celowych oraz wpłat sponsorów, o których Fundacja każdorazowo zabiega.
p.s moje dzieciaki lezały kilkanaście dni w inkubatorach z serduchem ...
Ostatnio edytowane przez Szpen : 19.01.2014 o godz. 17:23.
Jaroo1
Senior Member

Stary 19.01.2014, 17:25
Drozd widziałeś jak dzisiaj Polacy wygrali dzięki PO? W kraju żyje się dobrze więc i chłopakom chce się grać, czują dumę i walczą dzięki PO dla Polski. Nieprawdaż?
drozd:
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 17:37
Szpen napisał(a):Wyświetl post
...
Przedstaw dane firmy Złoty Melon oraz Mrówka Cała a najlepiej przepływy środków między tymi firmami a WOŚP...

Drozd widziałeś jak dzisiaj Polacy wygrali dzięki PO? W kraju żyje się dobrze więc i chłopakom chce się grać, czują dumę i walczą dzięki PO dla Polski. Nieprawdaż?
Cały mecz grali chujnię w geście protestu przeciwko rządom PO, na koniec przyspieszyli bo w końcu są Polakami i chcieli dać trochę radości rodakom
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.01.2014, 17:38
Twoja PISowska menażeria nie jest lepszy :
1.Agent Tomek ,który zdajsie zabił babe na pasach , James Bond IV RP , katolik ,który żyje z żoną kolegi ,itp.
2. Tadek Rydzyk , ksiądz- businessman ,który trzęsie całą prawą stroną sceny politycznej.
3."Jałowa" Krycha Pawłowicz ,która oprócz tego ,że pluje i zohydza wszystko co dobre i pozytywne ,to jeszcze się zachowuje jak zwykła prostaczka
4.Antek Macierewicz ,cyniczny kłamca ws Smoleńska i wybitny szkodnik ,za którego państwo płaci odszkodowania
5. Jarosław Kaczyński ,który przez 22 lata jest w opozycji Jedyne co mu się udało to skłócić ze sobą Polaków.
He, he, he jedyne co masz do powiedzenia to "zdaje się i żadnych jakichś kompromitujących te osoby dowodów (jak w przypadku np. Ryfińskiego). Tylko własne wyleniałe opinie mające tyle wspólnego z rzeczywistością co Biedroń ze sportami walki.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.01.2014, 17:41
Serek, a nawet jeśli są tam jakieś przepływy? Nie jestem wielbicielem Owsiaka i nie rzucam mu do puszki od kilku lat (jakoś tak wypada, że rzadko jestem wtedy w kraju), ale nie da się ukryć, że jednak plusy Owsiaka przeważają nad minusami. A to, że jakaś kasa na nich idzie? Rydzyk też nie bieduje.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2014, 17:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Serek, a nawet jeśli są tam jakieś przepływy? Nie jestem wielbicielem Owsiaka i nie rzucam mu do puszki od kilku lat (jakoś tak wypada, że rzadko jestem wtedy w kraju), ale nie da się ukryć, że jednak plusy Owsiaka przeważają nad minusami. A to, że jakaś kasa na nich idzie? Rydzyk też nie bieduje.
Ale dlaczego mi piszesz o Rydzyku, co to ja mu jakieś składki opłacam?

Jeśli są przepływy między ww firmami, to najnormalniej w świecie Owsiak powinien o nich poinformować - z czystej uczciwości. W końcu zarzeka się, że np. impreza dla brudasów nie jest finansowana z WOŚP (a wszystko wskazuje na to, że pośrednio jest). Czy plusy Owsiaka przeważają nad minusami to mam coraz większe wątpliwości (szczególnie, że coś mocno Jureczek się w politykierstwo zaczyna angażować).

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów