The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2014, 20:48
Stolarski to drugi odcinek pt. Wielki piłkarz Adas Kokoszka...

Ten tez chciał zrobić wielka karierę jeszcze nie umiejąc prosto pilki kopnac...
I tu będzie tak samo Stolarski za kilka lat będzie zwykłym przeciętnym piłkarzem i to za wielka zasluga porypanego tatulka...

Idz w ....u wielki Wislaku....
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.01.2014, 20:54
Komuś najwyraźniej opłacało się podpisać tylko trzyletni kontrakt. Na pewno nie nowemu klubowi. Może przy następnej "transakcji" poznamy zapisy z kontraktu i ile kto się nachapie. Młokos w piłce to chodliwy towar.

Stolarskiego syn i jego sprawa co z nim robi, i w gruncie nie powinno mnie to obchodzić. Nie bardzo tylko wiem co w ten sposób młodego chłopaka nauczy.
Rodzic w sporcie... Nie przez przypadek na wejściu w jednej z włoskich akademii widnieje napis w stylu:
Jeżeli myślisz, że twój syn jest „mistrzem“, proszony jesteś o zabranie go do innej drużyny
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.01.2014, 21:34
W całej tej "aferze" zastanawia mnie kilka rzeczy
1. Wieli talent Stolarskiego. Jak dla mnie to gość nie ma w ogóle talentu i nie piszę tego dlatego, że odchodzi (choć pewnie się mylę i zagra w Barcelonie ). Nie ma dryblingu, wrzutki, strzału, podania, niekonwencjonalnych zagrań czyli elementów znamionujących talent. Gość po prostu w młodym wieku osiągnął średnio-przeciętny poziom ekstraklasy (moim zdaniem spokojnie mógłby grać ogony w czołowych klubach i w pierwszej 11 słabszych). Zero przebłysków. Rozwinął się fizycznie szybciej niż rówieśnicy ale czy to jest talent? Pewnie, podszkoli się taktycznie, trochę się rozwinie ale czy jakoś bardzo? Podobna historia jak ten młody napastnik z Widzewa. Zero umiejętności ale w młodym wieku się nabił fizycznie i już talent. To samo było np. z Janczykiem. Talent to widać po Chrapku (który jest słaby fizycznie, ale co raz lepszy, ale czasem zagra tak, że palce lizać, było widać w każdym zagraniu Błaszczykowskiego, Lewandowskiego, Teodorczyka, Kokoszki (100x lepszy czysto piłkarsko od Stolarczyka jak odchodził z Wisły), Wszołka, Jodłowca, Brożków, nawet Zachorskiego, Sobiecha, Milika. Jednym wyszło bardziej, drugim mniej ale mieli w młodym wieku przebłysk i "to coś". Kurcze, to już nawet Burliga wydawał się bardziej utalentowany tylko coś nie wyszło w międzyczasie...
2. Piłkarz, który w wywiadzie krytykuje trenera trafia do rezerw. Dziwne by było jak by nie trafił.
3. Stolarski grał ogony, nie był nawet przeciętną postacią drużyny. Skoro dla Wisły jest stracony to z jakiego powodu miał by blokować miejsce (choćby na ławce) jakiemuś innemu piłkarzowi? I nie ma tu sensu dorabiać jakieś ideologii. Nie przeniesienie go do rezerw w tym wypadku było by absurdalne. No chyba, że Lechia wyłoży niezłe pieniądze za półroczne wypożyczenie.
4. Skoro takie wielki Wiślak to czemu z pierwszym wywiadem poleciał do portalu, którego jedynym celem istnienia jest opluwanie naszego klubu?
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.01.2014, 21:46
Panowie, jednego nie ogarniam, uświadomcie mnie. Skoro nie ma 18-tu lat, to jak podpisał ? Mój starczy umysł nie ogarnia.....
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.01.2014, 22:00
Ja mam tylko jedną krótką refleksję. Kolejny raz okazuje się, że jakiekolwiek złudzenia co do 99% piłkarzy, że barwy klubowe mają dla nich jakiekolwiek znaczenie, są kompletnie bezsensowne. Deklarowanie przywiązania do Wisły idzie im doskonale tylko wtedy, gdy ich to nic nie kosztuje.

I załatwianie tego jakimiś uspokajającymi stwierdzeniami, że "no tak, ale to jego praca, zarabia pieniądze, gdybyś Ty miał możliwość przejścia na lepsze stanowisko to co byś zrobił?" jest o kant dupy potłuc, bo najpierw się musimy zdecydować, że to jednak praca jak każda inna, więc niech sobie wcześniej nie wyciera twarzy, że gra w Wiśle jest dla niego czymś specjalnym (mówił przecież, że spełniło się jego marzenie).

Czym się do cholery będzie różniła jakościowo jego sytuacja w Lechii? Sądzi, że będzie miał łatwiej wygrać rywalizację o miejsce w pierwszym składzie. niż miał z Burligą (nie ujmując niż Łukaszowi, no ale wielki kawał grajka to on nie jest jednak.. ) Naprawdę, zaciśnięcie zębów i powalczenie o grę w Wiśle kosztowałoby go tak bardzo bardzo niedużo.. Nie musiał przecież rezygnować z gry w jakimś wielkim klubie (zrozumiałbym gdyby był niecierpliwy i chciał już teraz liznąć tego wielkiego świata, np. Juventusu), finansowo to też nie jest przecież na pewno jakaś przepaść (może parę groszy, ale jeśli z niego taki wielki talent to prawdziwe, wielkie pieniądze zacznie dopiero zarabiać za parę lat, nie?)

Reasumując Los mu powiedział: "sprawdzam" i Stolarski pokazał, jaka ta Wisła dla niego ważna.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.01.2014, 22:05
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

I tu będzie tak samo Stolarski za kilka lat będzie zwykłym przeciętnym piłkarzem i to za wielka zasluga porypanego tatulka...

O, przepraszam bardzo, bo tutaj jesteś nie fair.
Kokoszka jak "odchodził" z klubu, to prezentował poziom ligowego przeciętniaka. I odchodził do ligi włoskiej a nie do dolnej połowy ekstraklasy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 23:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.01.2014, 22:25
http://www.90minut.pl/news/226/news2...erw-Wisly.html
I ja napisze pare slow!! Marna napinka jak i marna liga... spuszczacie sie tu strasznie. Zastanawiam sie jak to czytam czy ktos ogladal z was mecze z Pawlem w skladzie? przeciez on nawet nie jest przecietnym pilkarzem na ta chwile. Nakrecily Was media jak katarynke.. Troche to smieszne. Inna sprawa jest pierd**enie Smudy,on powinien sie zajac trenerka i ograniczyc kontakty z mediami do zera! a co do linku, to prawidlowe posuniecie kara dla pajaca ktory sie wypina zamiast wziac sie do pracy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.01.2014, 22:34
Po raz kolejny potwierdza się, jak bardzo media kreują rzeczywistość.
Przecież mamy do czynienia z kandydatem na piłkarza, którego najgłośniejszą akcją na dzień dzisiejszy jest akcja z wywiadem dla weszło.com, w którym najeżdża na swojego trenera. Który przegrał sportową rywalizację z wyśmiewanym przez ten sam portal Burligą a kto wie czy nie również z noname'm Frycem.
Kozak, nie ma co.
Być może zrobi karierę, być może odejdzie na Zachód/Wschód za grubą kasę (przykład Furmana pokazuje, że tak naprawdę czasami nie trzeba tak wiele) ale to wszystko być może. Ale równie może nie być.
Nie wiem czy w Wiśle miałby szansę na grę - ale to raczej ze względów sportowych.
Czy miałby szansę na rozwój - też nie wiem, ale niby w Lechii ma mieć większą? Smuda jest kontrowersyjny ale Probierz nie? A czy może przewidzieć kto będzie prowadził Wisłę/Lechię w sezonie 2014/15?
Być może najsensowniejszą opcją jest drogą, którą przeszli Małecki, Chrapek a ostatnio Szewczyk - trzeba regularnie pograć ligę niżej a potem walczyć o skład. I spokojnie mógł iść tą drogą, ale najwyraźniej czuje się taki mocny. Albo uwierzył w bajdurzenia menago Piekarskiego, że w Lechii miejsce w składzie ma pewne. Jak coś to potem Probierz mu wyjaśni, że póki co chodzi o kadrę meczową albo coś.
Jeśli chodzi o kasę - Wisła w tej chwili nie ma kart do tej gry ale tak na marginesie - jeżeli Legia faktycznie była gotowa wyłożyć milion za podpis to jest CHORE.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 16.01.2014 o godz. 22:37.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Od: 01.2014

Stary 16.01.2014, 22:37
Panie i panowie dajcie spokoj juz sobie z moldym talentem Stolarskim trudno nie ma go ( osobista porazka Jacka Bednarza pamietajcie o tym ) wybral Gdansk i koniec tematu trudno boli najgorzej to ze to mlody chlopak i zamiast rozwijac sie tu gdzie jest fajny klub piekne miasto i siwietni kibice poszzedl gdzie indziej . Trudno boli bo mozna bylo sporo zarobic lecz ten temat zamkniety Bednarz bedzie sie u Cupiala tlumaczyl a Smuda juz tak ma waska kadre ze masakra bo na starcie tracie Maleckiego i Stolarskiego a okienko jest otwarte caly czas
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.01.2014, 22:37
Mam nadzieję, że temat powoli się wyczerpuje. Warto teraz zastanowić się jak zmienić przepisy, żeby nie dochodziło do takich sytuacji jak ze Stępińskim czy Stolarskim. Jeżeli dalej będzie taka sytuacja, że kluby tracą za frajer najzdolniejszych piłkarzy, to już niedługo dojdzie do sytuacji, że młody będzie wprowadzany do drużyny dopiero po ukończeniu 18 lat, gdy podpisze kontrakt. A może to wcale nie jest takie złe? Może prezes powinien opracować plan rozwoju klubu w tej materii i narzucić wszystkim trenerom w klubie jak to ma wyglądać?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 16.01.2014, 22:40
Pawel Przemysl napisał(a):Wyświetl post
Panie i panowie dajcie spokoj juz sobie z moldym talentem Stolarskim trudno nie ma go ( osobista porazka Jacka Bednarza pamietajcie o tym ) wybral Gdansk i koniec tematu trudno boli najgorzej to ze to mlody chlopak i zamiast rozwijac sie tu gdzie jest fajny klub piekne miasto i siwietni kibice poszzedl gdzie indziej . Trudno boli bo mozna bylo sporo zarobic lecz ten temat zamkniety Bednarz bedzie sie u Cupiala tlumaczyl a Smuda juz tak ma waska kadre ze masakra bo na starcie tracie Maleckiego i Stolarskiego a okienko jest otwarte caly czas

Bardzo proszę o dowody na porażkę w tej sprawie Jacka Bednarza.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.01.2014, 22:43
Ludzie, w czym tu wina Smudy czy Bednarza no na litość Boską !! Młodziakowi się we łbie popier**liło że jest gwiazdą i już z marszu miał grać w 1 zespole. To taki Mały 2, który wie że jest słaby, a mimo to ma grać w 1 zespole, bez walki o pozycję. Nie wróżę mu kariery...
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Stary 16.01.2014, 22:52
Kazdy wiedzial na rynku ze Stolarski to dobry towar w sensie slangu pilkarskiego . Dobre ciasteczko co moze dac 2 lub 3 banki euro w przyszlosci tak mysle choc nie jestem zadnym znawca . Wiec interesowali sie nim od dluzszego czasu na bank w kraju i zagranica . Na pewno prowadzil rozmowy wstepne to jest przez menagera ludzi co cos proponuja choc do nas dostaniesz wiecej czy cos takiego . Jesli bylo zainteresowanie ze stron np Legii oraz gdanskiej Lechii plus mozemy sie domyslac kilku innych klubow w tym zagranicznych ( w prasie cos tam cwierkalo wyspy brytyjskie , ciepla Italia w tym Juve ) to Jacus kochany wiedzial co jest grane lecz mlody talent wyjechal nam z Krakowa
ps mysle ze to wszystko dowodow nie mam ale tak to wyglada pozdrawiam Cie
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.01.2014, 22:57
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że temat powoli się wyczerpuje. Warto teraz zastanowić się jak zmienić przepisy, żeby nie dochodziło do takich sytuacji jak ze Stępińskim czy Stolarskim. Jeżeli dalej będzie taka sytuacja, że kluby tracą za frajer najzdolniejszych piłkarzy, to już niedługo dojdzie do sytuacji, że młody będzie wprowadzany do drużyny dopiero po ukończeniu 18 lat, gdy podpisze kontrakt. A może to wcale nie jest takie złe? Może prezes powinien opracować plan rozwoju klubu w tej materii i narzucić wszystkim trenerom w klubie jak to ma wyglądać?
Przepisy od początku tego roku właśnie się zmieniły i już po piętnastym roku życia zawodnik może podpisać kontrakt zawodowy, który obowiązuje również po osiemnastych urodzinach. Ten podpis na umowie to oczywiście prawomocnych opiekunów. Przykładowo rodzice zawodnika w wieku szesnastu lat podpisują taki kontrakt na cztery lata i cztery lata on obowiązuje, a osiemnastka nie jest jakąś datą znaczącą dla stron.
Jest też zapis o jakiejś minimalnej kwocie jaka ma być zapisana w umowie.
Więc nie będzie ryzyka, że po pierwszym występie w ekstraklasie przy zawodniku zaczną się kręcić menadżerowie. Te hieny będą się kręcić już wcześniej.

Aha. I te uwagi co do szkolenia młodzieży nie dotyczą już Cupiała bo właśnie SA oddała młodzież do TS.
Ostatnio edytowane przez morganfield : 16.01.2014 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 16.01.2014, 23:03
Pawel Przemysl napisał(a):Wyświetl post
Kazdy wiedzial na rynku ze Stolarski to dobry towar w sensie slangu pilkarskiego . Dobre ciasteczko co moze dac 2 lub 3 banki euro w przyszlosci tak mysle choc nie jestem zadnym znawca . Wiec interesowali sie nim od dluzszego czasu na bank w kraju i zagranica . Na pewno prowadzil rozmowy wstepne to jest przez menagera ludzi co cos proponuja choc do nas dostaniesz wiecej czy cos takiego . Jesli bylo zainteresowanie ze stron np Legii oraz gdanskiej Lechii plus mozemy sie domyslac kilku innych klubow w tym zagranicznych ( w prasie cos tam cwierkalo wyspy brytyjskie , ciepla Italia w tym Juve ) to Jacus kochany wiedzial co jest grane lecz mlody talent wyjechal nam z Krakowa
ps mysle ze to wszystko dowodow nie mam ale tak to wyglada pozdrawiam Cie

Dobre ciasteczko? A sprawdzałeś jakie ma nadzienie? Co jeśli w środku jest zakalec i ciasteczko jak to nazwałeś nie będzie warte nawet 300 tys euro.

Rozumiem, że w Twoim przekonaniu Jacek miał zrzec się swojej pensji albo żebrać na ulicy, żeby tylko przebić ofertę Legii?

Chcesz robić kolejne kominy płacowe bo jakiś junior tak chce? Przedstawiliśmy mu ofertę najlepszą jaka była z możliwych na nasze warunki finansowe. Co więcej mógł zrobić?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.01.2014, 23:04
Wybrał opcję dla niego tak zwaną pośrednią: lepsze pieniądze niż w Wiśle mniejsze niż w Legii, ale kibice mają sztamę, więc nie powinno być takiej agresywnej krytyki jak w przypadku wyboru Legii. Ja tam raczej nie wierzę w 90% przypadków przywiązania zawodników do klubu,więc decyzja Stolarskiego na mnie większego wrażenia nie robi. Nie życzę mu biegania po zaspach w śniegu bo to nie ma sensu, zwłaszcza, że wielu czyni aktualnie ze Smudy nowego bohatera. W porządku wyniki są lepsze, ale dla mnie dużo większe znaczenie dla naszych wyników miał powrót Brożka niż powrót Smudy, który odszedł do Legii bezpośrednio od nas a nagle ze względu na aktualne wyniki urasta do rangi autorytetu. Nie wykluczałbym destrukcyjnego wpływu Smudy na pojedynczych piłkarzy Wisły. Przypominam, że to Smuda zje,bał i doszczętnie obrzydził Polską kadrę głównie wprowadzając ławą do niej obcokrajowców a zarazem wyrzucając piłkarzy z mocniejszym charakterem jak Boruc i Żewłakow.
Co do samej decyzji Stolarskiego to nie mam pełnych wieści co nim kierowało, więc komentowanie wydaje mi się bez sensu, ale wiem, że można uwielbiać swój klub niekoniecznie grając w nim(np. ja). Jak się ma 18 lat to się podejmuje różne decyzje których na przykład by się nie podjęło 4 lata później.
Ktoś tam napisał, że mógł podpisać kontrakt z Wisłą i iść na wypożyczenie, ale kto by uwierzył w gwarancję ze strony takiego wiarygodnego klubu jak Wisła?, której właścicielem jest człowiek który jest przykładem biznesmena bez kontaktów w świecie postkomunistycznej grupy politycznej.
Można kochać Wisłę i odejść z niej za drobne, ale czy ktoś kibicuje naprawdę Wiśle nie decyduje liczba postów, tatuaży na ciele, zapewnień o miłości do klubu, ale zwyczajna radość gdy zbliża się jej mecz.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.01.2014, 23:08
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Bardzo proszę o dowody na porażkę w tej sprawie Jacka Bednarza.
Możliwe, ze to była ironia. Ktoś musi być winny. Jak nie Smuda to Bednarz, a młodemu się w 4 literach poprzewracało. Szkoda, że teraz będzie psuł atmosfere w rezerwach i w pewnym sensie można żałować, że nie mamy drużyny grającej w B czy C klasie, bo tam mógłby spędzić pół roku.

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

Ja bym powiedział, że to jest ostatni tom trylogii z serii "Jak zmarnować swój talent" Kokoszka, Leszczak, Stolarski. Czekam z niecierpliwością na finał ostatniego tomu, bo za sprzedaż praw do ekranizacji w/w trylogii, możemy załatać dziurę. Jeśli film będzie sukcesem, to może nawet będzie na 3 czy 4 transfery. Tak więc nie ma co płakac za Stolarskim, bo w przyszłości może nam "dać" 10x tyle
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 16.01.2014 o godz. 23:11.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 16.01.2014, 23:18
Post nie do mnie, ale ..
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Chcesz robić kolejne kominy płacowe bo jakiś junior tak chce? Przedstawiliśmy mu ofertę najlepszą jaka była z możliwych na nasze warunki finansowe. Co więcej mógł zrobić?
Piszesz o Bednarzu, ale rzecz dotyczy i Smudy.. Po pierwsze. co to znaczy „najlepszą”, a może właśnie słabą ofertę, może świadomie słabą, bo w ocenie Franza (a jego weryfikacja jest dla zwierzchników miarodajna), nie jest to piłkarz (na teraz), na ekstraklasę, no to po co przepłacać.., "dobra oferta" to rzecz względna.. A to, kto ma tu rację, pokaże życie. Z Sobolem był błąd (i Bednarza i Smudy), bo też coś mi sie nie wydaje aby tylko czynnik finansowy tu rozstrzygał.. taka jest decyzja, a ja sugeruję z ocenami poczekać, życie wszystko zweryfikuje.
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Stary 16.01.2014, 23:19
Skarbie drogi juz Ci wyjasniam ?
To jest mlody chlopak ( talent ) ktorym sie juz ludzie interesowali od dawna w tym jakies kluby jesli dobrze pamietam to zaczal bardzo dobrze runde lecz pozniej Smuda go posadzil na lawce a dlaczego ? Moze juz wtedy wiedzieli ze Stolarski wyjedzie gdzies do innego klubu Kto wie jak tam bylo . Mi jest tylko szkoda ze to mlody chlopak ktory ma mozliwosci rozwoju a co w tym idzie przy czestych wystepach dobrej i ciezkiech pracy na treningach klub mogl zarobic ogromne pieniadze przyszlosci
Na przyklad 2mln euro to chyba nie malo .
Zobaczymy w przyszlosci czas pokaze kto mial racje
ps Furman ( ile pogral ? 2 sezony w polskiej lidze , kilka meczy w europejskich pucharach moze cos w reprezentacji ) a ile za niego wzieli 2,7 mln euro bardzo dobry transfer jest sie czym chwalic , prawda
ja wiem w jakiej klub jest sytuacji finasowej doskonale zdaje sobie z tego sprawe
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.01.2014, 23:30
Obiektywnie odeszły w tym okienku dwie kolejne osoby którym Smuda nie leżał.
Stolarskiego różni od innych to że jedynie jego Smuda chciał zatrzymać u siebie. Więc jednak coś chyba był wart.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie shańbił sie pójściem do Legii więc nie ujeżdżajcie po chłopaku. To nie pierwszy i nie ostatni piłkarz, który z Wisły odszedł lub odejdzie.
Owszem, nie pierwszy i nie ostatni - taka jest rola średniaka.
Natomiast trzeba być szczerym - wychowaliśmy egocentryczną niezdecydowaną panienkę która obecnego pracodawcę wybrała patrząc jedynie na czubek swoich korków.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.01.2014, 23:39
Ciekawa argumentacja. Dlaczego się nim pewni ludzie interesują? Bo to talent. Ale dlaczego talent ? Bo pewni ludzie się nim interesują
Odpowiedz cytując
TRZEBINIAnin
Senior Member

Od: 09.2011

Stary 16.01.2014, 23:42
Odeszło dwóch rezerwowych a wy przeżywacie. W ich miejsce będziemy mieć Szewczyka Lucasa Klarica i Manicero.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.01.2014, 23:46
ale tutaj sa jaja

zamknac temat smieszne zdjecia i filmiki !

E: kristos w przypadku Kokosa walka w składzie to nie był argument nr 1.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 16.01.2014 o godz. 23:48.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.01.2014, 23:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
O, przepraszam bardzo, bo tutaj jesteś nie fair.
Kokoszka jak "odchodził" z klubu, to prezentował poziom ligowego przeciętniaka. I odchodził do ligi włoskiejm a nie do dolnej połowy ekstraklasy...
A także ....
walczył o miejsce w składzie z Cleberem a nie Burligą .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.01.2014, 23:47
Powiem krótko

Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Stolarski, jakim asem czy cieniasem by nie był, przyjacielem Wisły na 1906 % nie był, nie jest i nigdy nie będzie. Na szczęście takie czarne owce są wyjątkami od reguły mówiącej, że większość wychowanków Wisły było, jest i miejmy nadzieję, że będzie z nią na zawsze, bez względu na okoliczności i ludzi od tych okoliczności.
Ostatnio edytowane przez kot : 16.01.2014 o godz. 23:58.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.01.2014, 23:57
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Przepisy od początku tego roku właśnie się zmieniły i już po piętnastym roku życia zawodnik może podpisać kontrakt zawodowy, który obowiązuje również po osiemnastych urodzinach. Ten podpis na umowie to oczywiście prawomocnych opiekunów. Przykładowo rodzice zawodnika w wieku szesnastu lat podpisują taki kontrakt na cztery lata i cztery lata on obowiązuje, a osiemnastka nie jest jakąś datą znaczącą dla stron.
Jest też zapis o jakiejś minimalnej kwocie jaka ma być zapisana w umowie.
Więc nie będzie ryzyka, że po pierwszym występie w ekstraklasie przy zawodniku zaczną się kręcić menadżerowie. Te hieny będą się kręcić już wcześniej.

Aha. I te uwagi co do szkolenia młodzieży nie dotyczą już Cupiała bo właśnie SA oddała młodzież do TS.
Dzięki za odpowiedź
Odpowiedz cytując
Pawel Przemysl
Junior Member

Stary 17.01.2014, 00:00
domin
Pisze do Ciebie widze ze malo sie znasz na futbolu , wiesz czemu bo nie masz zielonego pojecia na temat np transferow . Jest przyklad mlodego Stolarskiego tak wiec ludzie sie nim interesuja a co mam napisac wedlug ciebie zwierzeta ?
Wiez co to jest menagerka i jak to wyglada ze jest grupa osob menagerow ludzi zwiazanych z futbolem trenerow skautow ( to chyba sa ludzie ) tak czy nie . Jesli np Stolarski po meczu spotyka sie z maenagerm swoim lub innym np Kucharski , Piekarski , Kolakowski , Jerzy Kopa , Osuch , Socha , Citko , Szarmach , Bolek on sprzedawal do turcji Brozkow , Glowackiego , Pawelka i Robaka . Chyba wystarczy .
ps do ciebie kolego czy ty zdajesz sobie sprawe ile Kucharski zarobi pieniedzy ( chyba juz zarobil ) jak Lewandowski zagra w Bayernie intersowal sie bardzo jego wnuki nie musza pracowac tyle Ci powiem
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.01.2014, 01:12
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa argumentacja. Dlaczego się nim pewni ludzie interesują? Bo to talent. Ale dlaczego talent ? Bo pewni ludzie się nim interesują
Dramat, nie?
Niestety cena i zainteresowanie jest i będzie wprost-proporcjonalne do szumu wokół zawodnika a czy jest on świetną inwestycją czy zwykłą wydmuszką czas pokaże.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.01.2014, 01:41
Ten brak płynności w bieżących wypłatach jest przerażający. Już nawet nie mówię o wielkich gotówkowych transferach. Taki Garguła jak dostanie propozycje przedłużenia kontraktu powiedzmy za połowę tego co zarabiał dotychczas albo i jeszcze za mniej, to wcale bym się nie zdziwił jak zdecyduje się nie podpisać i zawinie graty np. do Lubina.

Trzeba się zacząć modlić by w końcu pojawił się jakiś sponsor bo bez tych piniendzy kolorowo nie będzie. Kadra się skurczyła. Boguski wypadł przez kontuzje. Grupę mistrzowską praktycznie mamy, ale przy tak krótkiej ławce i odpukać kontuzjach czołowych graczy, lecimy na sam dół tej grupy.

Wyżej kolega pisał, że w miejsce rezerwowych Małego i Stolara mamy Szewczyka, Lucasa, Klarica i Manicero. To oby Szewczyk odpalił, oby Lucasa dopuścili do gry i oby tych dwóch przyszło do drużyny. Na więcej chyba nie ma co liczyć.
What's new?

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Stary 17.01.2014, 08:13
Testujemy dalej. Od dziś w Krakowie przebywał będzie Denis Popovič. 24 lata pozycja ofensywny pomocnik.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów