|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
A Stolarski pewnie siedzi przed monitorem i ma niezłą bekę że z powodu takiego szczyla jak on jest już 10 stron na forum.
Ile jest takich sytuacji w Europie, że trener mówi że dany zawodnik musi się wziąć w garść żeby wskoczyć do składu? Setki w ciągu roku bo to normalna rzecz. Tylko u nas się siedzi i płacze nad gościem, który za rok nie będzie pamiętał co to Wisła. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Gdyby chciał grać, mógł podpisać kontakt z Wisła i iść na rok na wypożyczenie. Wtedy mógłby liczyć tutaj na szacunek, tak niech spierdala.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Ale jak Polski zawodnik usłyszy to od trenera to po roku powie w wywiadzie, że nie gra w klubie bo się na niego trener uwziął...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Oferta Legii też była tylko w kategoriach "podobno". A już na pewno kwota 400 tys euro. Nie wiem skąd wolfy wziął taka kwotę, chyba nie rozróżnia walut. Ja czytałem o maksymalnie 2x mniejszych pieniądzach. Poproszę jakiś wiarygodny artykuł mówiący o 400 tys euro. Jeśli nie dostanę to w ogóle nie będę dyskutował z człowiekiem, który bierze info z sufitu. A tak w ogóle to ciekawy jestem jaka będzie frekwencja przy obecnej polityce transferowej i czy nie przełoży się to na większe straty finansowe. No chyba że Manicero przyciągnie tłumy na Reymonta.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Dobrze, że nie ma spekulacji odnośnie Chrapka, bo ludzie na ulice wyjdą. Dla mnie oprócz wieku nic za Stolarskim nie przemawia i nie ma co ciągnąć tematu, nie jest już naszym piłkarzem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tylko że nagle okazało się, że w hierarchii trener - 18 letni gówniarz na dorobku to ten pierwszy powinien całować w szacowne cztery litery tego drugiego Moim zdaniem (i paru innych na tym forum) to już ciężkie przegięcie pały. Ja rozumiem, że u nas trener to jest popychadło piłkarzy, ale dotąd to starszyzna drużyny rządziła, a nie koleś który dwa razy prosto kopnął piłkę.Jest. Do końca sezonu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 16:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Jeśli Stolarski zostaje do końca sezonu to ciekawe czego oczekuje teraz od Wisły i Smudy... Może regularnej gry? W końcu tyle serca oddał za Wisłę do tej pory...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
no co, w Juventusie, Legii czy Lechii da radę to w rezerwach nie da hehe![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Gry w III lidze
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Lechia/ Legia oferowała wypożyczenie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kur** dobrze, że nie mam twittera i nie czytam tych pier*** wypowiedzi piłkarskich ekspertów, dziennikarzy, agentów i innych magików. Ppoziom złośliwości, cynizmu i chamstwa większy niż w świecie polityki. Pierd*** te mądrości. Niech se wsadzą w dupę te przemyślenia.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
||
|
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Widzę, telenowela ciągnie się dalej.
Troszkę nie rozumiem, za co niektórzy mają pretensję do Smudy? Za to, że bez owijania w bawełnę powiedział, że Paweł póki co nie nadaje się na poziom Ekstraklasy? A co miał mu to w pięknych słowach opowiedzieć? Kim jest Smuda trenerem czy krasomówcą? Powiedział to co każdy dobrze wie. Każdy z was zna Smudę nie od dziś, każdy wie że mówi to co mówi ale nie rozumiem o co ta cała afera? ''Jak nie podpiszesz idziesz do rezerw"? - może o to, o to "zaściankowe' myślenie? No to ciekawe, jakbyście to Wy byli na miejscu Smudy i dzień wcześniej rozmawiali z zawodnikiem, który mówi ''chcę tu zostać, rozwijać się i grać'' a na drugi dzień zmienia swoją decyzję bo się czuje urażony tym co trener mówi w wywiadzie.. Nie poniosłyby Was nerwy? Popieram Smudę (mimo, że nie darzę go zbytnią sympatią) ale po raz kolejny pokazuje, że za jego rządów w tym klubie nie mam i nie będzie zgody na zmanieryzowane gwiazdeczki, masz charakter czy jesteś płaczek i pod pretekstem braku kasy, braku szans i siedzenia na ławce uciekasz z klubu? Albo ma się ten charakter i przysłowiowe jaja na miejscu zaciska się zęby i udowadnia się trenerowi, że jednak jest się lepszym zawodnikiem i że na tą grę w Ekstraklasie się zasługuje. Niby chce być strasznie dojrzały, podejmować ważne decyzję a w tym momencie zachowuje się jak rozkapryszony dzieciak, który zarzuci focha, tupnie nogą i się obrazi.. WALCZ, TRENUJ, ZAPIERDALAJ! Kim w ogóle jest ten Stolarski? Gość, który kilka razy prosto kopnął piłkę, przez media i ''ekspertów'' okrzyknięty talentem? Nie dostawał szans na pokazanie tego talentu? - Dostawał! I jakoś na tle Burligi z którym konkuruje o miejsce w składzie nie wywyższał się pond stan. Przypomnę, że swego czasu też był taki jeden odważny, co myślał że zawojuje cały świat bo ma ''talent''. Też były po nim płacze, lamenty. A niech mi ktoś przypomni gdzie teraz gra ten utalentowany Sebastian Leszczak..? Bayern Monachium, Inter Mediolan.. Nie! Garbarnia Kraków, testy w Grudziądzu a teraz sprawdzany przez kolejnego potentata - Kolejarz Stróże. Czy Stolarski myśli, że miejsce w składzie Lechii Gdańsk dostanie za darmo, tam nie będzie musiał walczyć o skład? Rozumiem, że znając całą sytuację Deleu i Qualembo położą się i oddadzą miejsce Stolarskiemu.. Nie on pierwszy nie ostatni ma wyjebane na klub-matkę. Nie płakałem jak odchodził Wilk, który też pokazał że nie ma jaj i nie będę płakał jak odejdzie Stolarski - junior, który kiedyś zrozumie jak błąd popełnił. Niech biega teraz za karę dookoła Błoń przez całą wiosnę do końca kontraktu, mam nadzieję, że w III lidze też nie pogra. Co do Bednarza, któremu też się obrywa standardowo. Bednarz zrobił wszystko to na co pozwalały mu finanse, nic więcej nie mógł zrobić, no chyba że ktoś liczył, że zaciągnie kredyt w banku byle przebić ofertę innych klubów. Mamy budować kolejne kominy płacowe zaczynając od juniorów? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
||
Nie chcę myśleć co by było na forum gdyby chodziło o Chrapka. Lechiści musieliby zmienić tekst o drzewach i komunistach bo wszystkie drzewa zajęliby kibice Wisły. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Odniosę się do jednego:
Nie do porównania podejście do zawodu, charaktery, wreszcie skala talentu - leszczak miał większy talent i kompletnie wyjebane. Jeśli ktoś zaglądał do Jakuzy to wiedział, co miał w głowie. I druga sprawa - Jirsak vs Mączyński. Kiedyś (jakieś trzy sezony temu) zwracałem uwagę na to, jak foruje się najemników. To jest głębszy problem Wisły i można budować okrągłe zdania o tym, że zagranica jest gwarancją wyszkolenia a transfer jest inwestycją. Mączyński też miał problemy pozaboiskowe i nie dziwi, że wybrał kasę w Chinach - ale to nie przeczy temu, że skalą talentu bił na głowę zalęknionego Czecha. Wiem, że jest jakiś procent (promil?) ludzi na tym forum, którzy pamiętają mistrzowski skład z 1978 i wiem, że jest rzesza ludzi na tymże forum, którym nawet dziesięciu guerrierów naraz w naszych barwach by nie przeszkadzało. Ja nie przychiodzę na Wisłę od lat żeby fetować średnich wyrobników zza siedmiu mórz. A Paweł da sobie radę, bo to poukładany chłopak. I ma Wisłę w sercu, tak jak Arek, Sobol, Brożki i Małecki. Wolę taką wiślacką Wisłę niż prawie polski real. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Stolarski jest już u nas skreślony, gdyby jeszcze mógł swoją grą pomóc w zdobyciu podium/mistrzostwa to rozumiem. Ale przecież na chwilę obecną jest on cienkim zawodnikiem (jak ktoś ma wątpliwości - to samo pisałem od dłuższego czasu w relacjach meczowych). Stawianie na Stolarskiego to była inwestycja. Klub ryzykował wynik sportowy żeby chłopak zdobywał doświadczenie. Skoro inwestycja nie wypaliła - tniemy koszty. A że Stolarski na tym straci? To jest problem jego i jego nowego klubu, bo podejrzewam że Piekarski ma na to wywalone, skoro skasował już prowizję. A nie Lechię? Bo z Legią już chyba nieaktualne...
Na co innego może liczyć Stolarski, na co innego Paweł Brożek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 19:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Mnie szalenie ciekawi, co innego. Otóż, jeżeli chodziło tylko a kasę (przy czym nie podzielam tego poglądu), to jaka jest różnica pomiędzy ofertą Lechii i Wisły, bo jak rozumiem, to by określało, naszą, aktualną definicję "komina płacowego". EDIT. do wolfy Ok. to sprecyzuję, chodzi o sumę odnośnie: „komina płacowego dla juniorów”.., zgoda, iż sumy w kontekście innych typów „kominów” byłyby różne. I jeszcze refleksja. Od pół roku przyglądamy się Sobolowi w Górniku, teraz dojdzie jeszcze Mały w Pogoni, za pół roku (być może już teraz, a może będzie jeszcze inaczej) przyjdzie nam oglądać Stolarskiego w Lechii.. Brak Sobola jest widoczny, a z resztą zobaczymy, dla naszego dobra oby Smuda się nie mylił, bo moim zdaniem jego pogląd w ocenie przydatności wymienionych piłkarzy jest nie mniej ważny (w sferze decyzyjności) niż nasze ograniczenia finansowe. - I żeby była jasność nie stawiam ich (wymienionych piłkarzy) na jednej płaszczyźnie, to 3 kompletnie inne (b. różne) przypadki..
Ostatnio edytowane przez milosz : 16.01.2014 o godz. 19:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Arek miał Trabzonspor. Aktualnie nie wiem, ale Sobol Górnika. Nawet na barburkę się maluje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobnie Głowa. Wiadomo, że jest teraz u nas, ponieważ kosi nieziemską kasę. Nie, żebyśmy ją przelewali na konto, ale na pewno jest tu dla zajebistego kontraktu. No bo po co, po tym co zarobił kiedy jeszcze przelewaliśmy pensje na czas i u Turków chciałoby mu się grać za nieporównywalnie mniejsze pieniądze, do tego nieregularnie wypłacane? Tak więc masz rację stawiając ich w jednym rzędzie ze Stolarskim. Swego czasu sugerowałem nawet, żeby nazwać trybunę jego imieniem. Tylko widzę tu jeden problem, bo za jakieś pół roku może Cię ktoś zapytać: "Kto to ....a jest ten Stolarski i co takiego dla Wisły zrobił?". Przyznam szczerze, że nie potrafiłbym mu odpowiedzieć inaczej niż: " Ma Wisłę w sercu, tak jak Ci piłkarze którzy grali dla nie przez całe lata i zdobywali tytuły. Którzy mieli świetny kontakt z kibicami, pomagali w organizowaniu akcji charytatywnych, dawali koszulki. Tak jak Ci którzy grali za mniej niż mogli, kiedy klub miał problemy finansowe i nie upominali się o pieniądze.". Tak szczerze, to ja nie wiem co kto ma w sercu poza żyłami, komorami i aortą, bo tyle akurat zapamiętałem z lekcji biologii w liceum. Dlatego nie oceniam ludzi po tym co mają w sercu, tylko po tym co zrobili i aktualnie robią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 19:23.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
zestawiam ich dokonania, umiejętności, moze wiek, doświadczenie? Czy ich zajawkę na Białą Gwiazdę?Patryk Reymana sobie podobno na Maydana przerabia, info pewne twitterowe! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To super. Po jedenastu latach tutaj, od juniora po mistrza Polski pewnie wie co robi. Dlatego potrafię tą decyzję uszanować.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na lekcjach z biologii w liceum uczyli o tym, że w mieście derbowym utożsamianie się z jednym klubem niekoniecznie przynosi profity?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Wiem na pewno, że każdy junior Cracovii ją kocha, niektórzy nawet na facebooku pokazywali się z ich szalikami "AntyWisła". Co nie przeszkadzało niektórym flirtować z tąże Wisłą w okienku transferowym. Ale - tak jak napisałem - gdyby mnie interesowało co ma kto w sercu, to bym został kardiologiem. Tyle, że to nie ten temat. Proponuję założyć "kącik porad sercowych" w Hyde Parku i tam doradzać wszystkim, którym Stolarski złamał serce, jednocześnie oszczędzając tych, którzy od dłuższego czasu mają na niego wyjebane, a mimo to z rosnącą irytacja są atakowani wieściami o nim z każdej strony. Jeszcze chwila, jeszcze moment, a przebije Gimeneza.
). Krzyż na drogę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 19:51.
![]()
Już za cztery lata,
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
PS. Paweł kapitanował u19 bodajze, więc też kardiologiem być nie musiał. Jest piłkarzem. I Wiśle kibicuje. "Kibicuje", "ma w sercu", ech, romantyki, sentymentalisty. To jest przecież forum biologiczne, zapominam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Klub, ktory chcialby go wypozyczyc by sie szybko znalazl: np. Piast, Górnik, Pogoń, Podbeskidzie, a moze tez i Lechia...Szmaciarz miał w dupie Wisłe i dlatego kopnął ją w dupę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Gdyby Stolarski był pazerny na pieniądze to podpisał by kontrakt z Legia. Dostałby dużą kasę (plotki mówia o 1 mln za sam podpis). Siedziałby na ławce w Warszawie tak jak siedzi w Krakowie tylko za duzo wieksze pieniądze. Jak widać tego nie zrobił, poszedł do Lechii i jestem przekonany , ze w ciagu kilku kolejek bedzie dłuzej na boisku niż u nas przez cały sezon. Nie shańbił sie pójściem do Legii więc nie ujeżdżajcie po chłopaku. To nie pierwszy i nie ostatni piłkarz, który z Wisły odszedł lub odejdzie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do pierwszej, menedżerskiej części zdania, to ciężko to nawet skomentować. Mniemać można. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|