The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2014, 12:49
będą rozmowy z Lechią, żeby już w zimie przeszedł, to zróbmy tak, oni dają nam Dawidowicza + dopłacimy parę groszy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.01.2014, 13:03
dobrze że nie Dawidowskiego....
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.01.2014, 13:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To znaczy jak? Zablokował transfer na którym mogliśmy jako klub zarobić, a w zamian zawodnik przeszedł do Lechii za grosze?
hipotetycznie patrząc:

Stolarski dziś do legii za 100 tyś euro --------> Stolarski po dwóch latach odchodzi z legi do Rosji/niemiec/włoch za 3mln euro. legia Zarabia na tym około 2,5mln euro odliczając pensje czyli 25 razy więcej niż wydali

czyli jak by nie patrzeć to Legia była by bardziej zadowolona z tego transferu.... a w takich okolicznoścach nie jest

;-)
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.01.2014, 13:17
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Nie znajdę teraz tego, ale czytałem kilka artykułów na ten temat, gdzie piłkarze, jak i przedstawiciele zachodnich klubów mówili o tym wprost - że oni zawodnika z Ekstraklasy zaczynają budować fizycznie od zera i dlatego mniej gra w pierwszym sezonie i w grę wchodzi nie tylko sama sfera pracy na treningach, ale także specjalna suplementacja diety, rozwój tkanek mięśniowych, zmiana wydolności, poprawa koordynacji.
No to skoro u nich można naszego piłkarza przebudować, to u nas można tym bardziej. Zwłaszcza jeśli zaczniemy wcześniej.
Wybacz, ale nadal nie widzę dlaczego u nas powinniśmy hołubić skansen, zamiast wprowadzać wzorce z zachodu. Może być to działanie długoterminowe, ważne żeby wreszcie zacząć.

Smuda jaki jest każdy widzi. Nie lubię jego bełkotu, nie z każdą jego decyzją się zgadzam. Nie chciałem Smudy w Wiśle, kiedy szykowała się ta zmiana. Ale do diabła, to nie chodzi o to, że dzięki niemu liczymy się w walce mistrzostwo. To chodzi o to, że nam realnie groził spadek, a on zrobił z tego składu drużynę, na którą czasem nawet zdarzy mi się patrzeć z przyjemnością. Z budżetem na minusie, grzebiąc w śmietniku, rozdając piłkarzy na prawo i lewo - nie z chęci, a finansowej konieczności. Cholernie mnie w....ia, że teraz jeden z drugim będzie opluwał jego naprawdę dużą pracę, bo jakiś gówniarz strzelił focha.
I tu się w pełni zgadzamy!

Za dużo szumu o gościa, który nic nie pokazał.

wiertar napisał(a):Wyświetl post
hipotetycznie patrząc:

Stolarski dziś do legii za 100 tyś euro --------> Stolarski po dwóch latach odchodzi z legi do Rosji/niemiec/włoch za 3mln euro. legia Zarabia na tym około 2,5mln euro odliczając pensje czyli 25 razy więcej niż wydali

czyli jak by nie patrzeć to Legia była by bardziej zadowolona z tego transferu.... a w takich okolicznoścach nie jest
;-)
Podobno proponowali nam czterysta, a jemu milion za podpis. Jeśli to prawda, to margines zysku mieli o wiele mniejszy. Wystarczyłoby wynegocjować dodatkowo procent od następnego transferu...
Wiesz co daje nam to "marne" 100 tys. euro? Spłacenie długów wobec kilku zawodników. Teraz ich nie będzie, a Cupiał tez pewnie nie sięgnie do kieszeni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 13:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.01.2014, 13:22

I tu się w pełni zgadzamy!

Za dużo szumu o gościa, który nic nie pokazał.
i przede wszystkim którego wizja siedzenia na ławce złamała psychicznie.
Jak na 18 latka - słabo. Niemniej jednak : Powodzenia.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
NaprzódWisło
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2014, 13:25
Nie będziemy mieć ani piłkarza, ani pieniędzy na zastępce? To czyni Cupiała "dobrym", a jego podwładnego "złym"?
Już wiem czemu tak bronisz Bednarza. Masz taką samą mentalność jak on, mentalność sprzedawcy gaci na bazarze. Byleby dzisiaj zarobić 5 zł więcej, a co bedzie za rok czy pięć, kto by się tym martwił. Legia jest naszym największym rywalem i nie sensu jeszcze bardziej jej wzmacniać. Jak tak będziemy robić, to mistrzostwa nie zobaczymy przez dwie najbliższe dekady. Wpadłeś na to geniuszu?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.01.2014, 13:27
NaprzódWisło napisał(a):Wyświetl post
(..)
Dobra, już wiem z kim rozmawiam.
Jak dorośniesz i zaczniesz sam się utrzymywać, to zrozumiesz dlaczego niezapłacone rachunki mogą być bardzo poważnym problemem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.01.2014, 13:28
No to skoro u nich można naszego piłkarza przebudować, to u nas można tym bardziej. Zwłaszcza jeśli zaczniemy wcześniej.
Wybacz, ale nadal nie widzę dlaczego u nas powinniśmy hołubić skansen, zamiast wprowadzać wzorce z zachodu. Może być to działanie długoterminowe, ważne żeby wreszcie zacząć.
Okej, rozumiem o co chodzi. Ja oczywiście też docelowo chciałbym model zachodni. Ale ja wiem jak to u nas wygląda. Na zachodzie buduje się stadiony na tyle miejsc, na ile jest popyt, a jak popyt rośnie za szybko to się reguluje ceną. U nas przychodzi na mecze 10 tysięcy to buduje się stadiony na 40 tysięcy i podwyższa cenę biletów. Na zachodzie buduje się system wysuwania murawy, spod stadionu, żeby poza dniem meczowym dostawała więcej światła. U nas buduje się stadion na którym trzeba chyba mech zasadzić, bo wszystko inne zdechnie. Na zachodzie instalacja do podgrzewania murawy zaczyna pracować w listopadzie, przestaje gdzieś w marcu - kwietniu. U nas jak odpalą instalację dwa tygodnie przed startem rundy wiosennej, to są dumni i wysyłają do prasy maile "a nam już trawa rośnie". Żyjemy w kraju kombinatorów i drobnych cwaniaczków, którzy nie mają pojęcia o prawdziwym biznesie. Jeżeli w ten sam sposób mają wdrażać programy pracy z zawodnikami, to ja już wolę chyba ich nie wdrażać - mówimy o ludzkim zdrowiu.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.01.2014, 13:32
Powiem tylko tyle: zamieszanie ze Stolarskim to jakiś zupełnie inny poziom absurdu. Milion złotych za podpis dla chłopa który jeszcze prosto piłki nie kopnął w buraczanej lidze. Ludzie ciężko pracuja, uczą się podnoszą kwalifikacje i tyle w 30 lat nie zarobią, a 17 latkowi tyle za podpis chcieli rzucić.

Zawodnik ze słabą psychika i chyba zbyt dużym mniemanie o sobie. Nie ma za kim płakać, szansa dla Fryca.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.01.2014, 13:33
Okej, rozumiem o co chodzi. Ja oczywiście też docelowo chciałbym model zachodni. Ale ja wiem jak to u nas wygląda. Na zachodzie buduje się stadiony na tyle miejsc, na ile jest popyt, a jak popyt rośnie za szybko to się reguluje ceną. U nas przychodzi na mecze 10 tysięcy to buduje się stadiony na 40 tysięcy i podwyższa cenę biletów. Na zachodzie buduje się system wysuwania murawy, spod stadionu, żeby poza dniem meczowym dostawała więcej światła. U nas buduje się stadion na którym trzeba chyba mech zasadzić, bo wszystko inne zdechnie. Na zachodzie instalacja do podgrzewania murawy zaczyna pracować w listopadzie, przestaje gdzieś w marcu - kwietniu. U nas jak odpalą instalację dwa tygodnie przed startem rundy wiosennej, to są dumni i wysyłają do prasy maile "a nam już trawa rośnie". Żyjemy w kraju kombinatorów i drobnych cwaniaczków, którzy nie mają pojęcia o prawdziwym biznesie. Jeżeli w ten sam sposób mają wdrażać programy pracy z zawodnikami, to ja już wolę chyba ich nie wdrażać - mówimy o ludzkim zdrowiu.
No wiec właśnie o tym piszę, żeby nie próbować być sprytniejszym, ponieważ zasadniczym problemem jest - i wiem że za to oberwę - że Polacy to wyjątkowi debile, którym się wydaje że są niesamowicie przebiegli. Sprytniejsi od Niemców, Holendrów czy Brytyjczyków, ale jakoś dziwnym trafem u nas nic nie działa jak powinno i to tam trzeba spierdalać żeby jakoś godnie przeżyć.

Ale lepiej nie zaczynajmy tego tematu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 13:35.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 16.01.2014, 13:36
rav napisał(a):
To samo zresztą mówił 1, 2 i 5 miesięcy temu. Jaki przez ten czas Stolarski zrobił u niego postęp i ile w tym winy Stolarskiego?
Można mieć najlepszych trenerów, najlepsza boiska, być w szkólce Realu Madryt jak Krzysztof Król wszystko to jednak nic nie da jeśli pilarz sam w głowie nie jest wstanie dokonać analizy tego co musi poprawić, w czym jest kiepski, zdać sobie z własnych słabości mentalnych.
Gdyby poszedł do Juventusu czy nawet już do tej Legii to pokazałby, że czuję się mocny i wierzy w siebie ale on poszedł do Probierza...

Podstawową sprawą jest zakładanie, że Paweł przegrał rywalizacje tylko z Burligą, jak sam twierdził może grać na prawej pomocy czy defensywnym pomocniku. Osobiście widziałem go w środku pomocy bo na bok brakuję mu jak Smuda zauważył "depnięcia" .
Odpowiedz cytując
NaprzódWisło
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 16.01.2014, 13:44
Dobra, już wiem z kim rozmawiam.
Jak dorośniesz i zaczniesz sam się utrzymywać, to zrozumiesz dlaczego niezapłacone rachunki mogą być bardzo poważnym problemem.
Za to ty się utrzymujesz chyba z pisania postów na forum, sądząc po twojej aktywności. Długi można spłacić sprzedając np Bunozę, o czym było głośno. A najlepiej w ogóle ich nie robić, nie sprowadzając szrotu typu rumuńskich studentów. Koniec dyskusji, bo oprócz ad personam nie masz żadnych argumentów.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.01.2014, 13:46
Za to ty się utrzymujesz chyba z pisania postów na forum, sądząc po twojej aktywności.
Zaszokuję Cię - mam internet w pracy!

A po Bunozę ustawiają się kolejki, ale na razie tylko w gazetach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.01.2014, 14:02
Za to ty się utrzymujesz chyba z pisania postów na forum, sądząc po twojej aktywności. Długi można spłacić sprzedając np Bunozę, o czym było głośno. A najlepiej w ogóle ich nie robić, nie sprowadzając szrotu typu rumuńskich studentów. Koniec dyskusji, bo oprócz ad personam nie masz żadnych argumentów.
Można też sprzedać Boguskiego za milion euro tylko co z tego, że można jak tym "można" żadnych długów się nie spłaci?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 16.01.2014, 14:11

Podobno proponowali nam czterysta, a jemu milion za podpis. Jeśli to prawda, to margines zysku mieli o wiele mniejszy. Wystarczyłoby wynegocjować dodatkowo procent od następnego transferu...
Wiesz co daje nam to "marne" 100 tys. euro? Spłacenie długów wobec kilku zawodników. Teraz ich nie będzie, a Cupiał tez pewnie nie sięgnie do kieszeni.
Stolarskiemu za pol roku konczy sie kontrakt, wiec watpie abysmy mieli tak mocna pozycje przetargowa, aby sie chcieli dogadywac na procent od przyszlego transferu.Moim zdaniem glownie dlatego chcieli go kupic, zeby wlasnie na nim zarobic w przyszlosci, ale jesli te 400 tys ojro jest prawda to "NIE, bo to Legia" Cupiala jest w moim odczuciu dzialaniem na szkode Wisly (biorac pod uwage jej dzisiejsza syt. finansowa) a na takie kaprysy ( inni odczytuja to jakim to Cupial jest kibicem, bo do Legii nie odda) z biznesowego punktu widzenia nas po prostu nie stac.Szczegolnie, ze Cupial nie finansuje juz Wisly z wlasnej kieszeni.To chociaj jak to powiedzial Owsiak : niech nie przeszkadza(ja)....Cupial wielokrotnie dziala i wcial dziala emocjonalnie i to, ze nie dogadali sie z Legia przy naszej syt. finansowej jest zwyklym dzialaniem na szkode klubu.Stolarskiego i tak nie mamy, bo organizacja w naszym klubie odkad rzady przejeli Bednarz z Franzem mocno kuleje.Jak Rav ladnie to wyzej ubral w slowa, wystarczylo troche dyplomacji i tyle, a braki w wyplatach rzedu 2 tys! no kaman totalny brak szacunku i tyle, a na forum jak zwykle.Jakby zostal ooo prawdziwy Wislak, odszedl a to sprzedawczyk i od razu ukamieniowac.Sprawy takie sa duzo bardziej skomplikowane i nie jest to sprawa : biale albo czarne.Jest tutaj duzo miejsca na kolor szary.Chlopak z ojcem maja duzo wieksze pojecie jaka jest sytuacja w klubie.Ojciec wybral w jego przekonaniu najlepiej jak chcial dla syna i banda malolatow nie ma prawa im odbierac prawa bycia Wislakiem, bo wiekszosc z tych co rzucaja kamieniem w dupie byla, gowno widziala, ale juz wszystko wiedza z gory i zdazyli wydac osad.W wisle jest organizacyjny bajzej,zero dyplomacji i podejscia psychologicznego do zawodnikow, wiec sama jest sobie winna, ze nie umiala zatrzymac swojego wychowanka.Jesli prawda jest, ze miala wobec niego zaleglosci przy zarobkach rzedy 2 tys to nie ma w ogole o czym gadac....
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.01.2014, 14:16
moim zdaniem jak ludzie w klubie widzieli, ze nie dadza rady zatrzymac Stolara tto trzeba bylo wyciagnac max kasy od kogokolwiek, nawet L,a reszta to bylby problem Stolara. jak sie ma gola d.upe i dlugi to jedynym rozsadnym rozwiazaniem wydaje sie wyciagniecie max kasy z danej sytuacji. za honorowe pokazanie wala Legii nie kupimy nastepcy, nie splacimy pilkarzy. No chyba ze Lechia zaplaci co najmniej tyle samo w co watpie bo ma juz kopacza i dzieki temu znacznie lepsza sytuacje negocjacyjna
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 16.01.2014, 14:17
Cytat:
i przede wszystkim którego wizja siedzenia na ławce złamała psychicznie.
Jak na 18 latka - słabo. Niemniej jednak : Powodzenia.
Cytat:
Zawodnik ze słabą psychika i chyba zbyt dużym mniemanie o sobie. Nie ma za kim płakać, szansa dla Fryca.
Zanim ktoś zacznie mówic o słabej psychice moze warto się zastanowić czy on aby nie najlepiej wybrał z punktu widzenia swojego rozwoju? Kto to jest w stanie powiedziec teraz? zobaczymy za rok/dwa.

Przypomina mi się akcja z Lewandowskim i wypowiedzi na forum (zachowując wszelkie proporcje bo Lewy wtedy juz pokazal na co go stać).
Niby mial przyjsc do nas a jak sie okazalo, ze nie chce bo nikt mu nie jest w stanie obiecac grania w pierwszym składzie to tutaj też leciały teksty ze ma słabą psychę, laluś i tchórz.
Ale okazało się że wybrał dobrze.

Tak, że trochę cierpliwości.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 16.01.2014, 14:27
nh79 napisał(a):Wyświetl post
Chlopak z ojcem maja duzo wieksze pojecie jaka jest sytuacja w klubie.Ojciec wybral w jego przekonaniu najlepiej jak chcial dla syna i banda malolatow nie ma prawa im odbierac prawa bycia Wislakiem, bo wiekszosc z tych co rzucaja kamieniem w dupie byla, gowno widziala, ale juz wszystko wiedza z gory i zdazyli wydac osad.
Przestan bredzic o malolatach. To zadne Wislaki tylko zwykle prostytutki - chlopak wychowal sie w Wisle i gyby nie ona oraz jej pieniadze to by teraz rownie dobrze mogl siedziec na kasie w Tesco. Dla mnie naturalnym jest ze w takiej sytuacji czuje sie jakas wdziecznosc - mowie sobie OK organizacyjnie jest zle trener mnie nie lubi albo cokolwiek tam innego ale udowodnie ze jestem mocny czy to w klubie czy na wypozyczeniu wroce i pomoge klubowi gdy sprzeda mnie za X EUR do Barcelony (taki przyklad Blaszczykowskiego ktory podpisal nowy kontrakt tylko po to zeby go za chwile sprzedac bo Gdyby nie Wisla siedzial by sobie w Czestochowie).

Ale ten kundel od poczatku bredzeniem o graniu w Legii udowodnil jaki z niego Wislak. Zero szacunku dla takich typkow.

Mysle ze Wisla powinna sie przygladnac jak to wyglada w mlodszych rocznikach z identyfikacja z klubem. Kiedys bedac na meczu widzialem ze mlodzi adepci w czasie hymnu siedzieli i dlubali sloneczniik - jako jedyni na calym sektorze...

Mam nadzieje ze to bedzie Leszczak story ....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.01.2014, 14:40
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Można też sprzedać Boguskiego za milion euro tylko co z tego, że można jak tym "można" żadnych długów się nie spłaci?
To trochę tak jak ze Stiliciem - niby miał Lech na nim zarobić, a w końcu odszedł za darmo do Karpat Lwów. Bunoza jeśli zostanie sprzedany, to pewnie pod koniec okienka, bo na listach większości zainteresowanych zajmuje raczej dalekie miejsca i spojrzą na niego, jak im lepsze opcje nie wypalą. Więc może być też tak, że odejdzie za darmo, bo ew. zainteresowani uznają, że im się płacić za niego nie kalkuluje.

No bo tak uczciwie patrząc na sprawę, to on miał jedna udaną rundę i trzy kiepskie lata. Trochę mało, żeby się o niego przyszli pracodawcy bili.

Oczywiście, chciałbym się mylić. Klub potrzebuje pieniędzy.

sandbender napisał(a):Wyświetl post
A na co niby mamy czekać? Wypiął się na klub, krzyż mu na drogę.
Wypali, nie wypali - co nas to obchodzi? Co mnie, jako kibica Wisły to obchodzi?

Nauka na przyszłość, żeby na młodych z krótkimi kontraktami nie stawiać. Chcesz grać? Podpisz nowy. Nie podpiszesz - szukaj szczęścia gdzie indziej.
Bo tak, to za błędy młodego zawodnika ryzyko ponosi klub (a Stolarski w tej rundzie grał zwyczajnie słabo), nie ogrywa innego na którym może zarobić w przyszłości (Fryc) i co zyskuje? 70 tys. za wyszkolenie?

Dla mnie - do końca rundy "klub Stolara". Do tego bardzo słuszna decyzja Smudy o nie zabraniu go na obóz. Jeszcze potem gówniarz będzie opowiadał, że go trener zajechał. Bo to jest druga rzecz, którą należy zrobić - wysłać sygnał tym którym sodówa bije do łepetyn, bo dwa razy prosto kopnęli piłkę - z nami się nie leci w przysłowiowego chu. Nie bez konsekwencji...
Dla mnie zgnojenie jednego młodego piłkarza to niewielka cena do zapłacenia za ustawienie ewentualnych następców.
No chyba, że Lechia zaproponuje sensowne pieniądze Inaczej - powinni dostać profesjonalnego biegacza po schodach z półrocznym doświadczeniem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 14:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.01.2014, 14:46
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Krzyż mu na drogę! Tak postapic z klubem, ktorego jest wychowankiem to wstyd...
Tak, a klub to po prostu tak szanuje prawdziwych Wiślaków, że ja .......e....

Sobolewski - legenda klubu, piłkarz niezwykle zżyty z Wisłą, zostaje odpalony przed sezonem i poniekąd zostaje kozłem ofiarnym słabego poprzedniego sezonu. Obecnie najlepszy DP w lidze.

Małecki - zawodnik, który może i ma nierówno pod sufitem w niektórych kwestiach ale również oddany klubowi, miał problemy z trenerem ale zapewne nikt nawet w klubie nie chciał mu pomóc w ich rozwiązaniu. Jacuś B. to pewnie już liczył złotówki, które zarobi na jego odejściu.

Stolarski - piłkarz, który zarabiał śmieszne 2 tysiące i nawet ich nie otrzymywał. I nie ma co tu mówić, że sytuacja finansowa jest tragiczna, bo po prostu klub wykorzystał młodego mydląc mu oczy problemami finansowymi, a pewnie jego wypłatą ktoś perfidnie napchał sobie kieszenie.

Jak oczekujesz od zawodników szacunku dla klubu, to niech najpierw ten klub zacznie szanować piłkarzy.

Jak ktoś już wcześniej napisał: Wisła to MY, a piłkarze przychodzą i odchodzą. Nie ma co gadać o wychowankach jako prawdziwych Wiślakach. Wychowanek w obecnym świecie futbolu to piłkarz jak każdy inny.

Co do samego odejścia Stolarskiego, to widzę, że przed informacją o jego odejściu, połowa forum uważała go za wybitnego wychowanka i ogromny talent.

Teraz kiedy odchodzi, nagle okazuje się, że jest to koleś bez ambicji, który jest słabym grajkiem. Mnie nie dziwi, że odszedł, bo tu nie miał szans na regularną grę. I nie wiem co tu ma ambicja do tego. Rozumiem, że chłopak miał siedzieć przez pół roku na ławce i podnosić się z niej na ostatnie 5 minut, to wtedy byłby lepszym i przede wszystkim ambitniejszym zawodnikiem? Jeśli Smuda powiedział, że nie będzie na niego stawiał to ja nie widzę, w tym nic dziwnego, że chciał odejść.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2014, 14:52
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Zanim ktoś zacznie mówic o słabej psychice moze warto się zastanowić czy on aby nie najlepiej wybrał z punktu widzenia swojego rozwoju? Kto to jest w stanie powiedziec teraz? zobaczymy za rok/dwa.

Przypomina mi się akcja z Lewandowskim i wypowiedzi na forum (zachowując wszelkie proporcje bo Lewy wtedy juz pokazal na co go stać).
Niby mial przyjsc do nas a jak sie okazalo, ze nie chce bo nikt mu nie jest w stanie obiecac grania w pierwszym składzie to tutaj też leciały teksty ze ma słabą psychę, laluś i tchórz.
Ale okazało się że wybrał dobrze.

a co nas obchodzi jakiś kopacz, który olał swój i nasz Klub. Klub któremu kibicujemy i któremu wielu poświeca dużo czasu i pieniędzy.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.01.2014, 14:53
Nie każdy w swoim wieku dostał to od klubu co Stolarski. W Polsce mało który.

Małecki? Każdy wie, że nie chciałby grać z takim charakterem.

Sobolewski? Miał swoje lata. Trener miał inna koncepcję gry.

Wisła to nie pole treningowe, ani dom spokojnej starości.

Ale wszystkiemu winny jest Bednarz. Ludzie trochę rozsądku...
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.01.2014, 14:55
https://twitter.com/s_staszewski/sta...81695180255233

To tak z ciekawości co o nas myślą...
.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 16.01.2014, 14:56
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Przestan bredzic o malolatach. To zadne Wislaki tylko zwykle prostytutki - chlopak wychowal sie w Wisle i gyby nie ona oraz jej pieniadze to by teraz rownie dobrze mogl siedziec na kasie w Tesco. Dla mnie naturalnym jest ze w takiej sytuacji czuje sie jakas wdziecznosc - mowie sobie OK organizacyjnie jest zle trener mnie nie lubi albo cokolwiek tam innego ale udowodnie ze jestem mocny czy to w klubie czy na wypozyczeniu wroce i pomoge klubowi gdy sprzeda mnie za X EUR do Barcelony (taki przyklad Blaszczykowskiego ktory podpisal nowy kontrakt tylko po to zeby go za chwile sprzedac bo Gdyby nie Wisla siedzial by sobie w Czestochowie).

Ale ten kundel od poczatku bredzeniem o graniu w Legii udowodnil jaki z niego Wislak. Zero szacunku dla takich typkow.

Mysle ze Wisla powinna sie przygladnac jak to wyglada w mlodszych rocznikach z identyfikacja z klubem. Kiedys bedac na meczu widzialem ze mlodzi adepci w czasie hymnu siedzieli i dlubali sloneczniik - jako jedyni na calym sektorze...

Mam nadzieje ze to bedzie Leszczak story ....
Moim zdaniem jesli klub dziala na zdrowych zasadach, profesjonalnie i powaznie podchodzi do ludzi to takiemu wychowankowi nawet do glowy by nie przyszo gdzies odchodzic i sie zastanawiac.Wisla to wciaz duzy klub, mamy teraz wreszcie baze z prawdziwego zdarzenia, warunki do rozwoju sa ....ale warunkow w takim otoczeniu jaki jest teraz w Wisle nie ma.Jakby byl kundlem to by wlasnie poszedl do Legii, bo na dzien dzisiejszy uczciwie i niechetnie trzeba sobie powiedziec, ze wlasnie oni zmierzaja powoli we wlasciwym kierunku jesli chodzi o oranizacje, zarzadzanie itd itp.Napewno jakis wplyw na to, ze nie poszedl mialo to, ze wlasnie jest naszym wychowankiem a w zamian za to poszedl do zaprzyjaznionego klubu.Pytanie jakie sobie trzeba zadac to dlaczego odszedl i poszedl? Ani Ty ani ja nie wiemy jaka tam naprawade w srodku klubu panuje atmosfera.Mozemy sie tylko domyslac.Moje zdanie jest takie Wisla traktuje zawodnikow jak zwyklych pracownikow (pamietam poczatki jak Bednarz biegal do kazdego z obnizka pensji plus PUBLICZNIE wypowiadal sie negatywnie na temat zawodnikow(kto tak robi w profesjonalnym klubie?), z ktorymi klub nie wiaze juz przyszlosci ) zero klasy i profesjonalizmu plus psucie atmosfery.Ludzie to widza a jesli prawda sa jakies buraczane zagrywki jak nie podpiszesz lub podpiszesz to nie bedziesz gral lub nie pojedziesz na oboz.Kto by chcial pracowac w takich warunkach Na pewno tez duza role w podjeciu tej decyzji mial ojciec, ktoremu nikt nie ma prawa odbierac, ze chce dla syna jak najlepiej.W Wisle jest burdel i sama jest sobie winna zaistnialej sytuacji.Jak mnie pamiec nie myli kiedys tez slabo potraktowali syna Clebera choc tez jest naszym wychowankiem.Stolarczyk i ojciec maja duza wieksza wiedze jaka jest sytuacja w klubie i skoro nagle wyskakuje Lechia i chlopak sie decyduje to jak dla mnie znaczy tylko tyle, ze Wisla sama sobie wystawia swiadectwo....
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 16.01.2014, 15:02
Stolarski poszedł tam gdzie ma większe szanse na granie. Dodatkowo pewnie napalił się na parę złotych więcej i miraże o potędze. Legii się wystraszył bo tam jest większa konkurencja. Inną sprawą jest to czy ktoś kto nawet nie podjął walki z Burligą wygra ją z kimś innym. Płakać wg mnie nie ma po kim a w miłość grajków do klubu nie wierzę już od dawna więc nie czuję się oszukany. Krzyż mu na drogę.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 16.01.2014 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2014, 15:07
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski - legenda klubu, piłkarz niezwykle zżyty z Wisłą, zostaje odpalony przed sezonem i poniekąd zostaje kozłem ofiarnym słabego poprzedniego sezonu. Obecnie najlepszy DP w lidze.
ok, zgoda. Sądzę, że tutaj głównym powodem była kasa i wiek Sobola. Zresztą Klub pożegnał go z honorami.

Małecki - zawodnik, który może i ma nierówno pod sufitem w niektórych kwestiach ale również oddany klubowi, miał problemy z trenerem ale zapewne nikt nawet w klubie nie chciał mu pomóc w ich rozwiązaniu. Jacuś B. to pewnie już liczył złotówki, które zarobi na jego odejściu.
tyle razy, co klub mu pomógł to wystarczy. Tym razem Patryk po prostu się poddał, owszem mógł dostać od klubu fizjologa i psychologa, niestety naszego klubu teraz na to nie stać. Zawsze go broniłem, ale rozumiem, że odszedł z klubu, gral u nas już bardzo długo, a nie odszedł w wieku 18 lat bez podpisania kontraktu seniorskiego.

Stolarski - piłkarz, który zarabiał śmieszne 2 tysiące i nawet ich nie otrzymywał. I nie ma co tu mówić, że sytuacja finansowa jest tragiczna, bo po prostu klub wykorzystał młodego mydląc mu oczy problemami finansowymi, a pewnie jego wypłatą ktoś perfidnie napchał sobie kieszenie.
bo był juniorem i nic do tej pory nie pokazał. To chyba normalne, że taki piłkarz tyle zarabia 2 tysiące zł. Jak widać nasz klub ma problem z kasą, ale te pieniądze by dostał, to kwestia czasu. Nie powiesz, że piłkarz jak ma klub w sercu to nie poczeka na kasę.
Czy wierzysz, że ktokolwiek może sobie napchać kieszenie marnymi 2 tysiącami złotych ?

Jak oczekujesz od zawodników szacunku dla klubu, to niech najpierw ten klub zacznie szanować piłkarzy.
Klub to nie Bednarz, nie Smuda. Klub to tradycja, to historia od 1906 r. i kibice. Jeśli jakieś drobne uciązliwości są to wystarczy je przeczekać i robić swoje. Smuda to nie Wisła, Smuda nie jest wieczny. Jeśli S. by dobrze grał to by zaczął grać. Zresztą jak ktoś otrzymuje naprawdę dobry kontrakt, oczywiście na miarę obecnych możliwości Wisły i się wypina to co można o tym powiedzieć ? Tyle, że to szmaciarz.

Jak ktoś już wcześniej napisał: Wisła to MY, a piłkarze przychodzą i odchodzą. Nie ma co gadać o wychowankach jako prawdziwych Wiślakach. Wychowanek w obecnym świecie futbolu to piłkarz jak każdy inny.
Jeśli tak, to panicz S. powienien przez najbliższe pół roku przejśc tutaj szkołę życia, aby zapamiętał. Boisko lekkoatletyczne powinno stać przed nim otworem od rana do wieczora...niech uważa tylko na kretówki. I w przyszłości każdy pseudokopacz, tzw. wychowanek nie powinien powąchać murawy seniorskiego zespołu przed ukonczeniem 18 lat i podpisaniem kontraktu.

Co do samego odejścia Stolarskiego, to widzę, że przed informacją o jego odejściu, połowa forum uważała go za wybitnego wychowanka i ogromny talent.
Bo wielu chciało wierzyc, że Wisła będzie miała utalentowanego piłkarza, który przyczyni się do sukcesu sportowego i Wisła na nim zarobi. Teraz wielu przestało się okłamywać i dostrzegło wady tego kopacza, pseudogwiazdy i małolata. Niech spierdala.

Teraz kiedy odchodzi, nagle okazuje się, że jest to koleś bez ambicji, który jest słabym grajkiem. Mnie nie dziwi, że odszedł, bo tu nie miał szans na regularną grę. I nie wiem co tu ma ambicja do tego. Rozumiem, że chłopak miał siedzieć przez pół roku na ławce i podnosić się z niej na ostatnie 5 minut, to wtedy byłby lepszym i przede wszystkim ambitniejszym zawodnikiem? Jeśli Smuda powiedział, że nie będzie na niego stawiał to ja nie widzę, w tym nic dziwnego, że chciał odejść.
Smuda powiedział, że jak będzie widział postępy to będzie grał. Burliga też miał złą opinię u Smudy, a teraz gra. Trzeba chcieć się rozwijać i mieć ambicje.

Ostatenie pytanie: Ojciec, kumpel czy menago ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.01.2014 o godz. 15:12.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 16.01.2014, 15:13
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie każdy w swoim wieku dostał to od klubu co Stolarski. W Polsce mało który.

Małecki? Każdy wie, że nie chciałby grać z takim charakterem.

Sobolewski? Miał swoje lata. Trener miał inna koncepcję gry.

Wisła to nie pole treningowe, ani dom spokojnej starości.

Ale wszystkiemu winny jest Bednarz. Ludzie trochę rozsądku...
Nigdzie nie stwierdziłem, że Bednarz jest winny wszystkiemu.

Wiek chyba powinien być sprawą drugorzędną. Jeśli 37 letni Sobolewski dalej wciąga nosem tą śmieszną ligę, to ja nie widzę problemu żeby grał nawet do 50 roku życia. Forma i umiejętności są najważniejsze. A skoro Wisła to nie pole treningowe, to 90% obecnej drużyny nie powinno w niej grać.

Tekst, że Stolarski otrzymał szanse w tak młodym wieku jest absurdalny. Przecież, to powinna być normalność. Skoro 18 latek daje podstawy do jego wystawiania to go wpuszczam na boisku i tyle. I szczerze mówiąc mam w dupie czy inne polskie kluby dają szanse swoim wychowankom, bo nie ma co patrzyć na polski futbol tylko europejski.

I pomyśleć, że gdyby cięcia budżetowe, to 90% forum nie poznałoby nazwiska Stolarski...

EDIT. Do postu powyżej:

W przypadku pensji Stolarskiego nie chodziło mi o jej wysokość tylko o zasadę. A co do wypychania sobie kieszeni to niektórzy zabiliby dla 100zł.

"Bo wielu chciało wierzyc, że Wisła będzie miała utalentowanego piłkarza, który przyczyni się do sukcesu sportowego i Wisła na nim zarobi. Teraz wielu przestało się okłamywać i dostrzegło wady tego kopacza, pseudogwiazdy i małolata. Niech spierdala."

A ja myślę, że to bardziej żal i rozczarowanie.

"Smuda powiedział, że jak będzie widział postępy to będzie grał. Burliga też miał złą opinię u Smudy, a teraz gra. Trzeba chcieć się rozwijać i mieć ambicje."

I sam sobie odpowiedziałeś. Chciał się rozwijać, więc odszedł, bo w Lechii będzie grał zapewne regularnie.

PS. Zdecydowanie menago
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.01.2014 o godz. 15:21.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 16.01.2014, 15:21
Tekst, że Stolarski otrzymał szanse w tak młodym wieku jest absurdalny. Przecież, to powinna być normalność. Skoro 18 latek daje podstawy do jego wystawiania to go wpuszczam na boisku i tyle. I szczerze mówiąc mam w dupie czy inne polskie kluby dają szanse swoim wychowankom, bo nie ma co patrzyć na polski futbol tylko europejski.
normalność ? zapomniej, aby promować kopaczy - leserów, którzy później będą wypinać się na klub. Mam nadzieję, że Wisła nigdy więcej tego błędu nie zrobi. 18 - stka, podpis i wtedy może wejśc do I zespołu i ewentualnie grać.

W przypadku pensji Stolarskiego nie chodziło mi o jej wysokość tylko o zasadę. A co do wypychania sobie kieszeni to niektórzy zabiliby dla 100zł.
Chyba żartujesz, jeśli uważasz, że ktos taki jest w klubie... a może posądzasz o to Bednarza, a może Cupiała ?

A ja myślę, że to bardziej żal i rozczarowanie.
i co z tego ? wielu przez to rozczarowanie przejrzało na oczy.

I sam sobie odpowiedziałeś. Chciał się rozwijać, więc odszedł, bo w Lechii będzie grał zapewne regularnie.
dostał lepszą kasę, nie ma też ambicji i charakteru aby walczyć i się rozwijać tutaj i dlatego odszedł

dobrze menago ;-). A tak na serio, to nie broń już tego szmaciarza.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.01.2014 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 16.01.2014, 15:32

Sobolewski - legenda klubu, piłkarz niezwykle zżyty z Wisłą...............
Tylko czy Sobol za takie pieniądze jakie dostaje w Górniku zgodziłby się grać w Wiśle ? Może po prostu w tym akurat przypadku szacunek wobec Sobola polegał na tym, że nie chciano mu proponować kontaktu w wysokości mniej niż połowy poprzedniego (Sobol miał podobno kontrakt ok. 200 tys euro)?

Małecki - zawodnik, który może i ma nierówno pod sufitem w niektórych kwestiach ale również oddany klubowi, miał problemy z trenerem ale zapewne nikt nawet w klubie nie chciał mu pomóc w ich rozwiązaniu.............
Tzn co, Bednarz miał powiedzieć Smudzie, że Mały ma grać ? Małego lubię i często stawałem w jego obronie, ale on ma już 25 lat i chyba za późno na cokolwiek.....

Fakt jeżeli nie otrzymywał wypłaty (2 tys. zł raczej budżetu nie ratuje) to mógł jasno postawić sprawę
przy negocjacjach kontraktowych i tyle. Pewnie Wisła nie oferował specjalnie wielkiej kwoty za sam autograf - tak to bywa przy wychowankach..... Natomiast sam Stolar zrobił co uznał za słuszne ze swojego punktu widzenia - jego sprawa - jak wygryzie ze składu Deleu - będę pod wrażeniem

Ambitniejszy byłby, gdyby podjął wyzwanie - w końcu Burliga jakimś czarodziejem piłki nie jest, rozumiem że Probierz zagwarantował mu pewny plac na boisku bez względu na formę.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 16.01.2014, 15:38
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
normalność ? zapomniej, aby promować kopaczy - leserów, którzy później będą wypinać się na klub. Mam nadzieję, że Wisła nigdy więcej tego błędu nie zrobi. 18 - stka, podpis i wtedy może wejśc do I zespołu i ewentualnie grać.

dostał lepszą kasę, nie ma też ambicji i charakteru aby walczyć i się rozwijać tutaj i dlatego odszedł

dobrze menago ;-), nie bron już tego szmaciarza.
Pomyśl trochę... spójrz na sprawę szerzej. Jakby Wisła częściej stawiała na młodych, to przynajmniej miałaby czym przekonać juniorów do podjęcia wyzwania w klubie. Bo czym teraz może zachęcić Wisła młodego piłkarza?
Tylko daruj sobie frazesy typu "Białą Gwiazdą na koszulce" bo to może i działało ale z 5 lat temu.

Co do pieniędzy, to w Wiśle obecnie krucho z kasą, więc zapewne stwierdzono, że 2 tys. zł z pensji wychowanka lepiej przeznaczyć na coś innego związanego z klubem. A, że piłkarz nie dostaje kasy? To nic, w końcu jest wychowankiem, jak kocha to poczeka. Zajebiste rozumowanie. Zapewne zagraniczne grajki dostają kasę na czas "bo będą olewać klub".
Jakby mu zależało na kasie to by teraz kasował euro w jakimś zagranicznym klubie, a nie śmieszne złotówki.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.01.2014 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów