|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
będą rozmowy z Lechią, żeby już w zimie przeszedł, to zróbmy tak, oni dają nam Dawidowicza + dopłacimy parę groszy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|||
Wybacz, ale nadal nie widzę dlaczego u nas powinniśmy hołubić skansen, zamiast wprowadzać wzorce z zachodu. Może być to działanie długoterminowe, ważne żeby wreszcie zacząć.
Za dużo szumu o gościa, który nic nie pokazał.
Wiesz co daje nam to "marne" 100 tys. euro? Spłacenie długów wobec kilku zawodników. Teraz ich nie będzie, a Cupiał tez pewnie nie sięgnie do kieszeni.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 13:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
i przede wszystkim którego wizja siedzenia na ławce złamała psychicznie.
Jak na 18 latka - słabo. Niemniej jednak : Powodzenia. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Już wiem czemu tak bronisz Bednarza. Masz taką samą mentalność jak on, mentalność sprzedawcy gaci na bazarze. Byleby dzisiaj zarobić 5 zł więcej, a co bedzie za rok czy pięć, kto by się tym martwił. Legia jest naszym największym rywalem i nie sensu jeszcze bardziej jej wzmacniać. Jak tak będziemy robić, to mistrzostwa nie zobaczymy przez dwie najbliższe dekady. Wpadłeś na to geniuszu?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra, już wiem z kim rozmawiam.
Jak dorośniesz i zaczniesz sam się utrzymywać, to zrozumiesz dlaczego niezapłacone rachunki mogą być bardzo poważnym problemem. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Powiem tylko tyle: zamieszanie ze Stolarskim to jakiś zupełnie inny poziom absurdu. Milion złotych za podpis dla chłopa który jeszcze prosto piłki nie kopnął w buraczanej lidze. Ludzie ciężko pracuja, uczą się podnoszą kwalifikacje i tyle w 30 lat nie zarobią, a 17 latkowi tyle za podpis chcieli rzucić.
Zawodnik ze słabą psychika i chyba zbyt dużym mniemanie o sobie. Nie ma za kim płakać, szansa dla Fryca. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale lepiej nie zaczynajmy tego tematu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 13:35.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Guest
|
|
|
rav napisał(a):
Gdyby poszedł do Juventusu czy nawet już do tej Legii to pokazałby, że czuję się mocny i wierzy w siebie ale on poszedł do Probierza... Podstawową sprawą jest zakładanie, że Paweł przegrał rywalizacje tylko z Burligą, jak sam twierdził może grać na prawej pomocy czy defensywnym pomocniku. Osobiście widziałem go w środku pomocy bo na bok brakuję mu jak Smuda zauważył "depnięcia" . |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Za to ty się utrzymujesz chyba z pisania postów na forum, sądząc po twojej aktywności. Długi można spłacić sprzedając np Bunozę, o czym było głośno. A najlepiej w ogóle ich nie robić, nie sprowadzając szrotu typu rumuńskich studentów. Koniec dyskusji, bo oprócz ad personam nie masz żadnych argumentów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A po Bunozę ustawiają się kolejki, ale na razie tylko w gazetach. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
moim zdaniem jak ludzie w klubie widzieli, ze nie dadza rady zatrzymac Stolara tto trzeba bylo wyciagnac max kasy od kogokolwiek, nawet L,a reszta to bylby problem Stolara. jak sie ma gola d.upe i dlugi to jedynym rozsadnym rozwiazaniem wydaje sie wyciagniecie max kasy z danej sytuacji. za honorowe pokazanie wala Legii nie kupimy nastepcy, nie splacimy pilkarzy. No chyba ze Lechia zaplaci co najmniej tyle samo w co watpie bo ma juz kopacza i dzieki temu znacznie lepsza sytuacje negocjacyjna
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Przypomina mi się akcja z Lewandowskim i wypowiedzi na forum (zachowując wszelkie proporcje bo Lewy wtedy juz pokazal na co go stać). Niby mial przyjsc do nas a jak sie okazalo, ze nie chce bo nikt mu nie jest w stanie obiecac grania w pierwszym składzie to tutaj też leciały teksty ze ma słabą psychę, laluś i tchórz. Ale okazało się że wybrał dobrze. Tak, że trochę cierpliwości. |
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Ale ten kundel od poczatku bredzeniem o graniu w Legii udowodnil jaki z niego Wislak. Zero szacunku dla takich typkow. Mysle ze Wisla powinna sie przygladnac jak to wyglada w mlodszych rocznikach z identyfikacja z klubem. Kiedys bedac na meczu widzialem ze mlodzi adepci w czasie hymnu siedzieli i dlubali sloneczniik - jako jedyni na calym sektorze... Mam nadzieje ze to bedzie Leszczak story .... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No bo tak uczciwie patrząc na sprawę, to on miał jedna udaną rundę i trzy kiepskie lata. Trochę mało, żeby się o niego przyszli pracodawcy bili. Oczywiście, chciałbym się mylić. Klub potrzebuje pieniędzy. A na co niby mamy czekać? Wypiął się na klub, krzyż mu na drogę. Wypali, nie wypali - co nas to obchodzi? Co mnie, jako kibica Wisły to obchodzi? Nauka na przyszłość, żeby na młodych z krótkimi kontraktami nie stawiać. Chcesz grać? Podpisz nowy. Nie podpiszesz - szukaj szczęścia gdzie indziej. Bo tak, to za błędy młodego zawodnika ryzyko ponosi klub (a Stolarski w tej rundzie grał zwyczajnie słabo), nie ogrywa innego na którym może zarobić w przyszłości (Fryc) i co zyskuje? 70 tys. za wyszkolenie? Dla mnie - do końca rundy "klub Stolara". Do tego bardzo słuszna decyzja Smudy o nie zabraniu go na obóz. Jeszcze potem gówniarz będzie opowiadał, że go trener zajechał. Bo to jest druga rzecz, którą należy zrobić - wysłać sygnał tym którym sodówa bije do łepetyn, bo dwa razy prosto kopnęli piłkę - z nami się nie leci w przysłowiowego chu. Nie bez konsekwencji... Dla mnie zgnojenie jednego młodego piłkarza to niewielka cena do zapłacenia za ustawienie ewentualnych następców. No chyba, że Lechia zaproponuje sensowne pieniądze
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2014 o godz. 14:56.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Sobolewski - legenda klubu, piłkarz niezwykle zżyty z Wisłą, zostaje odpalony przed sezonem i poniekąd zostaje kozłem ofiarnym słabego poprzedniego sezonu. Obecnie najlepszy DP w lidze. Małecki - zawodnik, który może i ma nierówno pod sufitem w niektórych kwestiach ale również oddany klubowi, miał problemy z trenerem ale zapewne nikt nawet w klubie nie chciał mu pomóc w ich rozwiązaniu. Jacuś B. to pewnie już liczył złotówki, które zarobi na jego odejściu. Stolarski - piłkarz, który zarabiał śmieszne 2 tysiące i nawet ich nie otrzymywał. I nie ma co tu mówić, że sytuacja finansowa jest tragiczna, bo po prostu klub wykorzystał młodego mydląc mu oczy problemami finansowymi, a pewnie jego wypłatą ktoś perfidnie napchał sobie kieszenie. Jak oczekujesz od zawodników szacunku dla klubu, to niech najpierw ten klub zacznie szanować piłkarzy. Jak ktoś już wcześniej napisał: Wisła to MY, a piłkarze przychodzą i odchodzą. Nie ma co gadać o wychowankach jako prawdziwych Wiślakach. Wychowanek w obecnym świecie futbolu to piłkarz jak każdy inny. Co do samego odejścia Stolarskiego, to widzę, że przed informacją o jego odejściu, połowa forum uważała go za wybitnego wychowanka i ogromny talent. Teraz kiedy odchodzi, nagle okazuje się, że jest to koleś bez ambicji, który jest słabym grajkiem. Mnie nie dziwi, że odszedł, bo tu nie miał szans na regularną grę. I nie wiem co tu ma ambicja do tego. Rozumiem, że chłopak miał siedzieć przez pół roku na ławce i podnosić się z niej na ostatnie 5 minut, to wtedy byłby lepszym i przede wszystkim ambitniejszym zawodnikiem? Jeśli Smuda powiedział, że nie będzie na niego stawiał to ja nie widzę, w tym nic dziwnego, że chciał odejść. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie każdy w swoim wieku dostał to od klubu co Stolarski. W Polsce mało który.
Małecki? Każdy wie, że nie chciałby grać z takim charakterem. Sobolewski? Miał swoje lata. Trener miał inna koncepcję gry. Wisła to nie pole treningowe, ani dom spokojnej starości. Ale wszystkiemu winny jest Bednarz. Ludzie trochę rozsądku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
) zero klasy i profesjonalizmu plus psucie atmosfery.Ludzie to widza a jesli prawda sa jakies buraczane zagrywki jak nie podpiszesz lub podpiszesz to nie bedziesz gral lub nie pojedziesz na oboz.Kto by chcial pracowac w takich warunkach |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Stolarski poszedł tam gdzie ma większe szanse na granie. Dodatkowo pewnie napalił się na parę złotych więcej i miraże o potędze. Legii się wystraszył bo tam jest większa konkurencja. Inną sprawą jest to czy ktoś kto nawet nie podjął walki z Burligą wygra ją z kimś innym. Płakać wg mnie nie ma po kim a w miłość grajków do klubu nie wierzę już od dawna więc nie czuję się oszukany. Krzyż mu na drogę.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 16.01.2014 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||||||
Czy wierzysz, że ktokolwiek może sobie napchać kieszenie marnymi 2 tysiącami złotych ?
Ostatenie pytanie: Ojciec, kumpel czy menago ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.01.2014 o godz. 15:12.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wiek chyba powinien być sprawą drugorzędną. Jeśli 37 letni Sobolewski dalej wciąga nosem tą śmieszną ligę, to ja nie widzę problemu żeby grał nawet do 50 roku życia. Forma i umiejętności są najważniejsze. A skoro Wisła to nie pole treningowe, to 90% obecnej drużyny nie powinno w niej grać. Tekst, że Stolarski otrzymał szanse w tak młodym wieku jest absurdalny. Przecież, to powinna być normalność. Skoro 18 latek daje podstawy do jego wystawiania to go wpuszczam na boisku i tyle. I szczerze mówiąc mam w dupie czy inne polskie kluby dają szanse swoim wychowankom, bo nie ma co patrzyć na polski futbol tylko europejski. I pomyśleć, że gdyby cięcia budżetowe, to 90% forum nie poznałoby nazwiska Stolarski... EDIT. Do postu powyżej: W przypadku pensji Stolarskiego nie chodziło mi o jej wysokość tylko o zasadę. A co do wypychania sobie kieszeni to niektórzy zabiliby dla 100zł. "Bo wielu chciało wierzyc, że Wisła będzie miała utalentowanego piłkarza, który przyczyni się do sukcesu sportowego i Wisła na nim zarobi. Teraz wielu przestało się okłamywać i dostrzegło wady tego kopacza, pseudogwiazdy i małolata. Niech spierdala." A ja myślę, że to bardziej żal i rozczarowanie. "Smuda powiedział, że jak będzie widział postępy to będzie grał. Burliga też miał złą opinię u Smudy, a teraz gra. Trzeba chcieć się rozwijać i mieć ambicje." I sam sobie odpowiedziałeś. Chciał się rozwijać, więc odszedł, bo w Lechii będzie grał zapewne regularnie. PS. Zdecydowanie menago ![]()
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.01.2014 o godz. 15:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
i co z tego ? wielu przez to rozczarowanie przejrzało na oczy.
dobrze menago ;-). A tak na serio, to nie broń już tego szmaciarza.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.01.2014 o godz. 15:40.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
||||
przy negocjacjach kontraktowych i tyle. Pewnie Wisła nie oferował specjalnie wielkiej kwoty za sam autograf - tak to bywa przy wychowankach..... Natomiast sam Stolar zrobił co uznał za słuszne ze swojego punktu widzenia - jego sprawa - jak wygryzie ze składu Deleu - będę pod wrażeniem
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko daruj sobie frazesy typu "Białą Gwiazdą na koszulce" bo to może i działało ale z 5 lat temu. Co do pieniędzy, to w Wiśle obecnie krucho z kasą, więc zapewne stwierdzono, że 2 tys. zł z pensji wychowanka lepiej przeznaczyć na coś innego związanego z klubem. A, że piłkarz nie dostaje kasy? To nic, w końcu jest wychowankiem, jak kocha to poczeka. Zajebiste rozumowanie. Zapewne zagraniczne grajki dostają kasę na czas "bo będą olewać klub". Jakby mu zależało na kasie to by teraz kasował euro w jakimś zagranicznym klubie, a nie śmieszne złotówki.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 16.01.2014 o godz. 15:44.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|