The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2014, 20:02
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Lepszy on niż ci co narzucają obecnie Polakom pedalskie prawa, które sprawią, że ich życie i ich dzieci zamieni się w piekło.
A łyżka na to niemożliwe...
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 13.01.2014, 20:41
Znany poseł PO : https://www.youtube.com/watch?v=1hFbPgZEfw4
Było o tym na GW czy TVN ? Bo prywatną rozmowę Hofmana "o długości" przez kilka dni ciągneli
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 13.01.2014, 21:09
Uwaga suchar dnia:
- Co robi uczciwy człowiek gdy zostanie niesłusznie oskarżony?
- Kryje się za umierającym dzieckiem* i skacze po stole.

* - nie mylić z tańcem na trumnach i cynicznym wykorzystywaniem śmierci.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.01.2014, 10:42
Niesioł po nowym roku wciąż w szczytowej formie
https://www.youtube.com/watch?v=vjUN...WvhOPoR7jgAfsA
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.01.2014, 14:47
Kiedy Tusk wypoczywa w kraju wrze. Co tym razem się wydarzy...?

Cytat:
Wybuch afery Amber Gold, kryzys gazowy w 2009 roku czy prezentacja raportu MAK o katastrofie smoleńskiej - podczas tych wszystkich wydarzeń premier Donald Tusk wypoczywał. Od wczoraj Tusk znowu jest na urlopie. Jak zwykle wyjechał w Dolomity. Dziennikarze pokusili się nawet o przygotowanie rankingu wydarzeń, które przykuwały uwagę opinii publicznej, gdy premier odpoczywał po ciężkiej pracy. Ciekawe co tym razem czeka Polaków...
http://niezalezna.pl/50608-kiedy-tus...em-sie-wydarzy
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.01.2014, 16:00
Armagedon
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2014, 16:02
Nie armagedon tylko wyznacznik. Jak się coś dzieje to hyc do szafy
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.01.2014, 16:08
Coś to hyc Madzia bęc jakoś dziwnie cyklicznie przypada co roku na zimę. Czyżby wszystkie fatum wybierały sobie okres zimowy i czas szusowania w Dolomitach na okres zmaterializowania się?

Wiem, że Sakiewiczowe brukowce piszą bzdury, ale to są bzdury do kwadratu.
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2014, 16:24
Hehehe niemożliwe jak ten rudy pechowy, ledwo wygrał wybory przyszedł kryzys światowy. Co pojedzie na wczasy to jakaś zadyma. Płaczą rzewnie lemingi, lecz czyż ich to wina, że gdy plemiel potrzebny w szafie los zaklina.
Hej Nasz TS !!
AS82
Banita

Stary 14.01.2014, 16:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Hehehe niemożliwe jak ten rudy pechowy, ledwo wygrał wybory przyszedł kryzys światowy. Co pojedzie na wczasy to jakaś zadyma. Płaczą rzewnie lemingi, lecz czyż ich to wina, że gdy plemiel potrzebny w szafie los zaklina.
Człowieku , PO popierają ci którym w Polsce się dobrze żyje , mają dobrze płatną pracę ,własną rodzinę ,którą mogą utrzymać . Im sie żyje dobrze i oni nie chcą żadnych zmian . Do tego wolą spokojnego Tuska niż straszącego ludzi Kaczyńskiego . Więc jeżeli ,ktoś "rzewnie płacze" nad swoją dolą ,to jest to głównie elektorat PISu . O lemingi się nie martw ,dadzą sobie świetnie rade.
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2014, 17:34
Jak pokazuje sonda jest ich niewielu.

Pewnie że sobie dadzą radę, ale tylko do brzegu urwiska. Którym dla nich jest wykopanie patentowanych oszustów. Wtedy znowu będą drżały o 6 rano i zawodziły że demokracja jest zagrożona.
Hej Nasz TS !!
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.01.2014, 17:35
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Człowieku , PO popierają ci którym w Polsce się dobrze żyje , mają dobrze płatną pracę ,własną rodzinę ,którą mogą utrzymać . Im sie żyje dobrze i oni nie chcą żadnych zmian . Do tego wolą spokojnego Tuska niż straszącego ludzi Kaczyńskiego . Więc jeżeli ,ktoś "rzewnie płacze" nad swoją dolą ,to jest to głównie elektorat PISu . O lemingi się nie martw ,dadzą sobie świetnie rade.
Kto Ci takich bzdur naopowiadał?
AS82
Banita

Stary 14.01.2014, 17:39
Jak pokazuje sonda jest ich niewielu.

Pewnie że sobie dadzą radę, ale tylko do brzegu urwiska. Którym dla nich jest wykopanie patentowanych oszustów. Wtedy znowu będą drżały o 6 rano i zawodziły że demokracja jest zagrożona.
Która sonda ? Z tego topicu ? Tu pewnie w wiekszosci glosuje gimbaza , która uwierzyła ,że Kaczyński to jakiś bohater narodowy.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.01.2014, 18:03
Czytał ktoś książkę "Wałęsa. Człowiek z teczki" ? Gorąco polecam jeśli ostatnią książką w życiu nie był elementarz. Naprawdę czyta się jednym tchem.
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2014, 18:08
Która sonda ? Z tego topicu ? Tu pewnie w wiekszosci glosuje gimbaza , która uwierzyła ,że Kaczyński to jakiś bohater narodowy.
Głosuje ten kto chce, a wynika z tego, że do nocnej zmiany już niewielu się przyznaje. A przytłaczająca większość chce tą bandę pogonić. Co jest bardzo krzepiące.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Stary 14.01.2014, 18:41
O lemingi się nie martw ,dadzą sobie świetnie rade.
no pewnie że sobie rade dadzą ale na zmywakach na Wyspach albo na szklarniach pomidorów w Holandii
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 14.01.2014, 18:42
A mnie Kaczyński już w....ia swoim socjalistycznym programem i tym ,że zaczął opluwać polskich Narodowców.Uważa sie za jedyną słuszną prawice koło której nawet nie leżał
AS82
Banita

Stary 14.01.2014, 18:46
AYALA napisał(a):Wyświetl post
no pewnie że sobie rade dadzą ale na zmywakach na Wyspach albo na szklarniach pomidorów w Holandii
A co Kaczyński sie o nich upomniał ? Jest tak samo umoczony w tej kwestii jak inny , no ale on za nic nie odpowiada bo 22 lata przesiedział w opozycji
Drozd
Senior Member

Stary 14.01.2014, 19:12
Pan_Wątrobian napisał(a):Wyświetl post
A mnie Kaczyński już w....ia swoim socjalistycznym programem i tym ,że zaczął opluwać polskich Narodowców.Uważa sie za jedyną słuszną prawice koło której nawet nie leżał
Jakiż to "socjalistyczny" program Cie wk...ia? Wiesz coś o nim poza tym że propaganda nazywa go "socjalistyczny"? Pomoc dla rodzin wielodzietnych czy podatki dla banków i hipermarketów też Cie wk...ają?

Skoro Narodowcy zamiast krytykować postkomunistyczną władzę wraz z nią plują na PiS to czego się spodziewałeś? Szef RN cały wywiad krytykował cudaka na siedząco, a jak miał zaplanowane pojechać PiSowi to wstał zaczął się wydzierać, machać rękami, a na koniec "przeprosił że się uniósł" . To jest ta "słuszna prawica"? Szczerze wątpię.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.01.2014, 22:02
Cytat:
Skoro Narodowcy zamiast krytykować postkomunistyczną władzę wraz z nią plują na PiS to czego się spodziewałeś? Szef RN cały wywiad krytykował cudaka na siedząco, a jak miał zaplanowane pojechać PiSowi to wstał zaczął się wydzierać, machać rękami, a na koniec "przeprosił że się uniósł" . To jest ta "słuszna prawica"? Szczerze wątpię.
Nie ma kogoś takiego jak szef RN... Jest rada decyzyjna złożona z kilku osób.

Cytat:
Skoro Narodowcy zamiast krytykować postkomunistyczną władzę
Cytat:
Szef RN cały wywiad krytykował cudaka na siedząco
Ty sam sobie przeczysz. Zresztą nie pierwszy raz.

Cytat:
Skoro Narodowcy zamiast krytykować postkomunistyczną władzę wraz z nią plują na PiS
I to samo można napisać o PiS, że krytykuje RN wraz z postkomunistami tylko czy coś musi z tego wynikać, jakieś powiązania na linii RN-komuchy, PiS-komuchy?
To, że ktoś się nie zgadza z czyimiś poglądami i je krytykuje a te same poglądy krytykuje inna osoba/partia, która jest czerwona to nie znaczy, że występuje między nimi jakieś powiązanie.
To jest własnie twoje chore myślenie. Jak się ktoś nie zgadza z SLD to ma mówić i robić wszystko odwrotnie do nich to wtedy będzie dla ciebie spoko nie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 14.01.2014, 22:36
Jakiż to "socjalistyczny" program Cie wk...ia? Wiesz coś o nim poza tym że propaganda nazywa go "socjalistyczny"? Pomoc dla rodzin wielodzietnych czy podatki dla banków i hipermarketów też Cie wk...ają?
.
Jarosław Kaczyński ogłosił swe plany podczas Forum Ekonomicznego w Krynicy, a niektóre pomysły zdradził w wywiadzie dla „Rzeczpospolitej”. PiS zamierza więc po przejęciu władzy wprowadzić trzecią stawkę podatku PIT dla najlepiej zarabiających (na poziomie 39 proc.) i rozważa obłożenie karnym podatkiem tych przedsiębiorców, którzy wypłacają zbyt niskie płace. Jeśli dorzucić do tego zapowiedź nałożenia 1-procentowego podatku obrotowego na sieci handlowe oraz – jak rozumiem, zauważalnego, a więc znacznego – powiększenia płacy minimalnej, którą popuistyczny rząd Tuska i tak wywindował już ponad miarę, to gołym okiem widać, że Polska o radykalnym przyspieszeniu tempa wzrostu może w tej dekadzie zapomnieć.

http://dorzeczy.pl/bezcenny-dar-kaczynskiego-dla-tuska/
AYALA
Senior Member

Stary 14.01.2014, 23:46
spotkanie Ani Grodzkiej z ONR-em Mazowsze
https://www.youtube.com/watch?v=tBdCf5w4omE#t=72
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.01.2014 o godz. 23:51.
Drozd
Senior Member

Stary 15.01.2014, 00:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma kogoś takiego jak szef RN... Jest rada decyzyjna złożona z kilku osób.

Ty sam sobie przeczysz. Zresztą nie pierwszy raz.
Nigdzie sobie nie przeczę, dobrze wiesz o którym "szefie" mówię.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.01.2014, 02:36
Mówisz o Marianie Kowalskim ale ci powtarzam, że to nie jest żaden szef tylko po prostu jeden z członków Ruchu Narodowego.
A przeczysz sam sobie tym, że narodowcy zamiast krytykować władzę to krytykują PiS a później piszesz, że Kowalski przez cały wywiad krytykował Tuska...
Już nie wspominam o tym, że po prostu kłamiesz pisząc, że "zamiast krytykować postkomunistów" - zamiast to znaczy, że wcale nie krytykują władzy bo zamiast niej krytykują PiS. To jest oczywiście kłamstwo i nie wiem po .... ty takie rzeczy wypisujesz z uporem maniaka.
Jak ty chcesz dyskutować na inne, bardziej złożone i trudne tematy a kłamiesz, dopowiadasz sobie chore teorie pod rzeczy łatwo sprawdzalne i twoja głowa jest zbyt mała żeby pojąć, że RN krytykuje zarówno (a nie zamiast!) PiS jak i postkomunę to z czym do ludzi? Mądrzysz się w wielu tematach a podstawową logiką się nie umiesz posługiwać.
Zresztą tutaj też mi jakoś dziwnie odpowiedziałeś jakby ten fragment gdzie napisałem, że sam sobie przeczysz odnosił się do "szefa" Kowalskiego a on się odnosił do tych 2 pozostałych cytatów. No ale i tak mi zaraz napiszesz, że jesteś komuchem a ja jestem zbyt ograniczony żeby zasłużyć na spotkanie z tobą
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 15.01.2014, 10:48
Jest on twarzą RN w mediach jak go mam tytułować? Nie szef z RN? A co do krytyki, Tuska krytykowal jako część układu pookrągłostołowego, nie za to co od sześciu lat wyprawia. Przy okazji dorzucił tam jeszcze Kaczyńskiego "bo tez był przy okrągłym stole". Tak wygląda krytyka obecnej władzy ze strony RN. Natomiast tak jak napisałem, nagle wstał, podniósł głos, zaczął machać rękami i bredzić coś o pisie jako kontrolowanej opozycji, dziwił sie dlaczego pis nie ma telewizji i tym podobne farmazony. Po czym przeprosił ze sie zdenerwował . Jest gdzieś filmik z tego przedstawienia.

Skoro krytykują władzę to pokaż mi gdzie? Zaznaczam nie chodzi mi o teksty "wszyscy to złodzieje" "banda czworga" itd. Chodzi mi o przykład konkretnej krytyki PO czy PSL za konkretne idiotyzmy których się dopuszczają. Ciekawy jestem czy znajdziesz .

No i najważniejsze. Co RN robi w sprawie smoleńska, bo mam wrażenie że z jakichś powodów jest to dla nich niewygodny temat. A to już wesołe nie jest.

Więc jeszcze raz. RN krytykuje PO bez konkretów jako część układu do którego należy także pis, umówmy się że ciężko to nazwać krytyką władzy. Natomiast PiSu czepia się w TVNowskim stylu o każdy duperel dlatego moje stwierdzenie że RN czepia się PiS zamiast PO jest jak najbardziej zgodne z rzeczywistością. Twoja aktywność w temacie jest tego najlepszym dowodem.
Hej Nasz TS !!
frank
Member

Stary 15.01.2014, 11:04
Jest on twarzą RN w mediach jak go mam tytułować? Nie szef z RN? A co do krytyki, Tuska krytykowal jako część układu pookrągłostołowego, nie za to co od sześciu lat wyprawia. Przy okazji dorzucił tam jeszcze Kaczyńskiego "bo tez był przy okrągłym stole". Tak wygląda krytyka obecnej władzy ze strony RN. Natomiast tak jak napisałem, nagle wstał, podniósł głos, zaczął machać rękami i bredzić coś o pisie jako kontrolowanej opozycji, dziwił sie dlaczego pis nie ma telewizji i tym podobne farmazony. Po czym przeprosił ze sie zdenerwował . Jest gdzieś filmik z tego przedstawienia.

Skoro krytykują władzę to pokaż mi gdzie? Zaznaczam nie chodzi mi o teksty "wszyscy to złodzieje" "banda czworga" itd. Chodzi mi o przykład konkretnej krytyki PO czy PSL za konkretne idiotyzmy których się dopuszczają. Ciekawy jestem czy znajdziesz .

No i najważniejsze. Co RN robi w sprawie smoleńska, bo mam wrażenie że z jakichś powodów jest to dla nich niewygodny temat. A to już wesołe nie jest.

Więc jeszcze raz. RN krytykuje PO bez konkretów jako część układu do którego należy także pis, umówmy się że ciężko to nazwać krytyką władzy. Natomiast PiSu czepia się w TVNowskim stylu o każdy duperel dlatego moje stwierdzenie że RN czepia się PiS zamiast PO jest jak najbardziej zgodne z rzeczywistością. Twoja aktywność w temacie jest tego najlepszym dowodem.
Oglądnąłeś jeden filmik z Kowalskim i wypowiadasz się jak byś śledził ich poczynania od początku i na bieżąco.
Żeby było śmieszniej, we wspomnianym przez Ciebie filmiku mówi dlaczego krytykuje PiS i że podobno chcieli się z nimi układać (znaczy RN z PiS). Na ile to wiarygodne - nie wiem, ale skoro widać jesteś obeznany w temacie to może się ustosunkujesz do jego słów?
Po drugie - Hofman też się w mediach wypowiada, ale czy ktoś go nazywa prezesem PiS? Kowalski przecież nie sam reprezentuje RN w mediach. Przykładowo Bosak.
I tu po trzecie.
Pooglądaj sobie kilka dyskusji z jego (Bosaka) udziałem, będziesz miał dużo konkretów. Krytykę na PO też znajdziesz, ale krytykować to każdy potrafi (a już politycy to prawdziwi profesjonaliści w tym temacie). Ważniejsze, że gość myśli konstruktywnie i ma ciekawe pomysły - tu odsyłam na przykład do jego udziału w konferencji KNP.
Ostatnio edytowane przez frank : 15.01.2014 o godz. 11:15.
Drozd
Senior Member

Stary 15.01.2014, 11:27
A to na podstawie jednego filmiku nie można oceniać? Widziałem też jakiej piany dostał u Pospieszalskiego gdy tylko zaczął krytykować PiS i Sakiewicza jako pisowskie medium. Krytykując WŁADZĘ czyli tych KTÓRZY MAJĄ WPŁYW AKTUALNIE jakoś tak emocjonalnie nie reagował. Takie zachowanie zdradza faktyczne zamiary.

Każdy kto popiera PiS liczy na RN jako grupę ludzi po tej samej stronie. Dlatego zachowania RN zrównujące PiS z PO są odbierane z niesmakiem. Na filmie jest powiedziane ze RN chciał poprzeć PiS za jedno miejsce gdzieś tam. Jak niby miało to poparcie wyglądać? Szef który nie jest szefem powiedziałby "głosujcie na PiS" i uzależnił to od jednego miejsca? Po co? Co mu po jednym miejscu?

Ale Bosak PiSu w mediach nie atakuje, a ten o którym mówimy aż się gotuje żeby dowalić pisowi. I to jego posłali do Pospieszalskiego a nie Bosaka. Dlaczego?

Gdyby myślał konkretnie to by wiedział że jedyna szansa to jak najwyższe zwycięstwo PiS i przekroczenie progu przez koalicję wyborczą RN/KNP. Mają 8% do przekroczenia i szukać tych 8 powinni wśród dotychczas niegłosujących celnie i merytorycznie punktując PO PSL SLD TR czyli nocną zmianę. Jest to tak oczywiste że pała mięknie. Pisem w ogóle nie powinni sie interesować poza oświadczeniem, że po wyborach nie wykluczają koalicji z PiS. To dawało by im szansę. A jak jest to dobrze wiesz.
Hej Nasz TS !!
frank
Member

Stary 15.01.2014, 11:40
A to na podstawie jednego filmiku nie można oceniać? Widziałem też jakiej piany dostał u Pospieszalskiego gdy tylko zaczął krytykować PiS i Sakiewicza jako pisowskie medium. Krytykując WŁADZĘ czyli tych KTÓRZY MAJĄ WPŁYW AKTUALNIE jakoś tak emocjonalnie nie reagował. Takie zachowanie zdradza faktyczne zamiary.

Każdy kto popiera PiS liczy na RN jako grupę ludzi po tej samej stronie. Dlatego zachowania RN zrównujące PiS z PO są odbierane z niesmakiem. Na filmie jest powiedziane ze RN chciał poprzeć PiS za jedno miejsce gdzieś tam. Jak niby miało to poparcie wyglądać? Szef który nie jest szefem powiedziałby "głosujcie na PiS" i uzależnił to od jednego miejsca? Po co? Co mu po jednym miejscu?

(...)

Gdyby myślał konkretnie to by wiedział że jedyna szansa to jak najwyższe zwycięstwo PiS i przekroczenie progu przez koalicję wyborczą RN/KNP. Mają 8% do przekroczenia i szukać tych 8 powinni wśród dotychczas niegłosujących celnie i merytorycznie punktując PO PSL SLD TR czyli nocną zmianę. Jest to tak oczywiste że pała mięknie. Pisem w ogóle nie powinni sie interesować poza oświadczeniem, że po wyborach nie wykluczają koalicji z PiS. To dawało by im szansę. A jak jest to dobrze wiesz.
W poprzednim poście pisałem, że Kowalski tłumaczył dlaczego atakuje PiS. Mówił tam również, o koalicji z PiS - według jego relacji było to mniej więcej "my chcemy, oni nie chcą". Pisałem również, żebyś do tego się ustosunkował, bo to jest odpowiedź na Twoje wątpliwości, które zacytowałem.
-- edit: chodzi mi o klasyczne "kto zaczął", czyli o sytuacji po kongresie Ruchu Narodowego, którą przytacza Kowalski i twierdzi, że oni (RN) byli koalicyjnie nastawieni, a PiS zaczął na nich szczuć.

Ale Bosak PiSu w mediach nie atakuje, a ten o którym mówimy aż się gotuje żeby dowalić pisowi. I to jego posłali do Pospieszalskiego a nie Bosaka. Dlaczego?
Nie wiem dlaczego. Pewnie musiał byś ich zapytać, żeby się dowiedzieć.
O Bosaku wspomniałem, bo z Twoich postów wynika, że Kowalski = RN.
RN do dupy, bo atakuje PiS bez powodu.
A Bosak też jest w Ruchu Narodowym, teoretycznie ma tam tyle samo do gadania co Kowalski (a w praktyce może i więcej, bo w moim mniemaniu to on jest twarzą RN).
Jednocześnie piszesz, że Bosak nie atakuje PiSu. Może więc warto zrewidować poglądy?

PS. A co do tego czy na podstawie jednego filmiku można oceniać czy nie, no to sam się zastanów czy zależy Ci żeby Twoje zdanie było jak najbardziej obiektywne i czy na podstawie jednego filmiku spośród setek oraz na podstawie wypowiedzi jednego gościa spośród wielu, możesz sobie wyrobić w miarę obiektywną opinię na temat organizacji, której to dotyczy.
Ostatnio edytowane przez frank : 15.01.2014 o godz. 12:13.
Jaroo1
Senior Member

Stary 15.01.2014, 11:51
Cytat:

Oj drozdzik drozdzik. Kowalski tak jak każda inna osoba z rady decyzyjnej występuje w mediach więc nie rozumiem dlaczego akurat on ma być szefem. Takie masz ograniczone myślenie, że głowa boli. Ubzdurałeś sobie coś o tym szefie i tera zrobisz wszystko, żeby tę głupotę bronić.
Najpierw ci się nie podobało, że RN NIE krytykuje postkomuny teraz już wyszło na to, że krytykuje postkomunę ale nie krytykuje np PO za to co robi od 6 lat gdy rządzi. Dziwne. I co ma do tego, że zaczął Kowalski krytykować PiS i Kaczyńskiego? Co mnie to obchodzi w tej dyskusji. Ja nie napisałem, że tego nie robił tylko mówię, że sobie przeczysz pisząc, że ZAMIAST krytykować postkomunę to krytykują PiS. Co tak jak pisałem wyżej jest po prostu kłamstwem. Kłamiesz, odwracasz kota ogonem.
A władzę krytykują tam gdzie wszyscy czyli np w sprawie gender, w sprawie wędzenia kiełbas, w sprawie limitów co2, w sprawie podwyższania podatków, w sprawie ustawy mającej dać możliwość interwencji w Polsce zagranicznym służbom itp. Nie wiem jaki ty musisz być zaślepiony, żeby takie rzeczy do ciebie nie docierały.
A ciekaw jestem dlaczego temat Smoleńska miałby być niewygodny dla RNu. Już widzę jak wymyślasz historie o rosyjskich agentach z Ruchu Narodowego ;/

Cytat:
To pokaż mi gdzie tak się czepiają PiSu za każdy drobny szczegół? I co ma moja aktywność w tym temacie do Ruchu Narodowego? Może mnie też nazwiesz szefem RN?

Cytat:
Na filmie jest powiedziane ze RN chciał poprzeć PiS za jedno miejsce gdzieś tam.
Kolega się pomylił a ty powielasz błąd bo z tego co pamiętam to w tym wywiadzie nie chodziło o RN tylko była mowa jak UPR chciał się dogadać z PiSem i został olany. Widać jak wnikliwie ten wywiad oglądałeś i widać, co chciałes z niego zapamiętać.

Cytat:
Spiseg
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.01.2014 o godz. 11:56.
drozd:
Drozd
Senior Member

Stary 15.01.2014, 12:12
Szczerze mam głęboko kto jest szefem RN, jeżeli do TV puszczają niezrównoważonych nie szefów to nie moja wina.

Jeżeli RN tak jak deklaruje chce zmienić władzę to niech krytykuje władzę, a nie ostatnie 60 lat historii, bo wtedy łatwo stwierdzić, że wszyscy są winni tak samo. Co jest totalną bzdurą. Co RN chce zyskać czepiając się pisu? Konkretnie.

No i co ze smoleńskiem? Czy dla RN pis "tańczy na trumnach" czy może dochodzi prawdy. To jest papierek lakmusowy

A koalicja PiS z narodowcami to woda na młyn dla propagandy, żeby straszyć faszystami, więc chyba wiadomo dlaczego PiS się do tego nie pcha. Pomijając kwestię poparcia. Czy PiS na takiej koalicji by zyskał czy stracił? Zaraz by jakiś "narodowiec" podpalił ruską ambasadę, a winny byłby PiS i Kaczyński.

A twoja aktywność, jest koherentna z zachowaniami RN, że wspomnę casus pożyczek Hoffmana.

Powtarzam jeszcze raz, ja narodowcom kibicuje do momentu kiedy nie działają w interesie nocnej zmiany, a plucie na PiS jet właśnie w ich interesie.

frank napisał(a):Wyświetl post
W poprzednim poście pisałem, że Kowalski tłumaczył dlaczego atakuje PiS. Mówił tam również, o koalicji z PiS - według jego relacji było to mniej więcej "my chcemy, oni nie chcą". Pisałem również, żebyś do tego się ustosunkował, bo to jest odpowiedź na Twoje wątpliwości, które zacytowałem.
-- edit: chodzi mi o klasyczne "kto zaczął", czyli o sytuacji po kongresie Ruchu Narodowego, którą przytacza Kowalski i twierdzi, że oni (RN) byli koalicyjnie nastawieni, a PiS zaczął na nich szczuć.

Nie wiem dlaczego. Pewnie musiał byś ich zapytać, żeby się dowiedzieć.
O Bosaku wspomniałem, bo z Twoich postów wynika, że Kowalski = RN.
RN do dupy, bo atakuje PiS bez powodu.
A Bosak też jest w Ruchu Narodowym, teoretycznie ma tam tyle samo do gadania co Kowalski (a w praktyce może i więcej, bo w moim mniemaniu to on jest twarzą RN).
Jednocześnie piszesz, że Bosak nie atakuje PiSu. Może więc warto zrewidować poglądy?

PS. A co do tego czy na podstawie jednego filmiku można oceniać czy nie, no to sam się zastanów czy zależy Ci żeby Twoje zdanie było jak najbardziej obiektywne i czy na podstawie jednego filmiku spośród setek oraz na podstawie wypowiedzi jednego gościa spośród wielu, możesz sobie wyrobić w miarę obiektywną opinię na temat organizacji, której to dotyczy.
Co zyskałby PiS na koalicji z RN? Chyba tylko kolejną łatkę, więc nie dziw się że nie chcą. Co innego po wyborach jeżeli RN czy KNP przekroczą próg. A kto zaczął? A jakie to ma znaczenie, pytanie kto pierwszy przestanie. Nie słyszałem ostatnio nic na temat RN ze strony PiS.

Nie chodzi mi o powód ataków na PiS, a o cel. Bosak dzięki PiSowi wszedł do polityki i może rozumie o co chodzi dlatego na pis nie nadaje. Natomiast ten drugi zwyczajnie dostaje piany jak wspomina o PiS to nie jest normalne. Jaki jest zatem RN jako całość? Ty mi powiedz? Wolisz powyborczą koalicję z PiS czy nocną zmianą? Kolejny raz powtarzam RN i KNP to szansa na zasadnicze zmiany, ale muszą się zorientować że bez PIS nic nie zrobią.

Są takie filmy czy zdjęcia które mówią wszystko tylko trzeba chcieć je odczytać. Tego Kowalskiego widziałem nie raz i zdanie mam wyrobione. Natomiast czy jest on obrazem całego RN? Nie wiem oby nie, natomiast fakt że zabiera on głos w ich imieniu coś chyba znaczy.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 15.01.2014 o godz. 12:48.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów