The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2014, 08:39
Transfer już pewny i huja dostaniemy od Legii parę groszy dosłownie... żeby tak zdobyć mistrza w tym sezonie z Burligą.
tak dla powierdzenia: https://twitter.com/cwiakala/status/422172888788385792
.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 12.01.2014, 08:53
Biednemu Stolarskiemu tak podobno grania brakowała że poszedł do drużyny w której ... ma jeszcze mniejsze szanse na granie i w dodatku to największej wroga obok żydów. Wiślakiem to on na pewno nie jest

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 12.01.2014, 08:57
carlo napisał(a):Wyświetl post
Informacja nieco wstrząsająca, która spowodowała u mnie depresję:
Legia ma budżet w wysokości 106 mln zł (NIE licząc wpływów z europejskich pucharów), drugi w Polsce Lech 47 mln.
Z samego sponsoringu klub otrzymuje około 30 mln zł, potężne są wpływy z nazwy stadionu, sprzedaży Sky boxów itd.
To jest niestety przepaść.
U nich ten przeskok finansowy spowodował nowy, funkcjonalny stadion. Zadziałał tu efekt stolicy, zdecydowanie najmocniejszego ośrodka finansowego w kraju, pieniądze do klubu płyną strumieniami.
Oni w tej chwili mogą sobie pozwolić na 15 pomyłek transferowych, zatrudnienie 5 Barretów i 4 Lameyów i nie będzie to miało większego wpływu na funkcjonowanie klubu. Najwyżej spróbują za rok z kolejnymi nazwiskami. Wisłę na w miarę wysokim poziomie trzyma tylko portfel pana Cupiała.
Będzie ciężko nadrobić tą finansową przepaść, niedługo wyśmiewane tutaj powszechnie mistrzostwo Polski może być naszym marzeniem. Oby nie :/
No i co z tego? Dostali już wpi*rdol jesienią, dostaną go wiosną. Pieniądze nie grają.

Jeśli chodzi o Stolarskiego, to chłopak mógłby spokojnie pograć w Wiśle 3-4 lata i wtedy wyjechać. 21-22 lata to też jest zawodnik młody i perspektywiczny, ale jemu się zamarzyła szybka kasa. Jak przejdzie do stolicy to jest spalony w Wiśle.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2014, 09:43
Spokojnie na legia.net jest tylko, że Stolarski jest zdecydowany na Legie, tyle że to podaje przegląd sportowy a przegląd sportowy i transfery na żywo.Idź pan w ch*j.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 12.01.2014, 09:48
Samo rozważanie oferty Legii przez Stolarskiego świadczy o jego charakterze. Niech spierdala stąd w podskokach, ale na razie pół roku bez gry w rezerwach Wisły.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.01.2014, 10:11
Gówno prawda z tym podpisaniem kontraktu. Dajcie sobie na wstrzymanie...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2014, 10:17
Podpisał, nie podpisał - dla mnie to w sumie nieistotne. Bez skrępowania rozważa ofertę od Legii i nawet jeśli to gra o wyższy kontrakt w Wiśle mnie się taka postawa zwyczajnie nie podoba.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 12.01.2014 o godz. 10:20.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 12.01.2014, 10:23
Z tego co mówią osoby mocno siedzące w tym temacie, Stolarski dostał naprawdę dobrą ofertę z Wisły więc tu tym bardziej nie o kasę poszło..

Bereszyński mógł powiedzieć: "Lech mi dał ciulową ofertę" a Stolarski co powie?
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.01.2014, 10:30
Takie doniesienia w....iają tym bardziej, że sam mówił o przywiązaniu do Wisły i rodzinnych wiślackich tradycjach. Zabawił się kosztem Wisły.
Co do budżetu Legii - mogą mieć i 100 miliardów, a jeżeli będą grali tak jak do tej pory, to spadną w końcu z 1. miejsca.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.01.2014, 10:37
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Bereszyński mógł powiedzieć: "Lech mi dał ciulową ofertę" a Stolarski co powie?
Założe się, że będzie pieprzył o bardzo trudnej decyzji, wdzięczności dla Wisły, chęci rozwoju bla bla bla... Cokolwiek nie powie, mam to gdzieś. Tak jak i jego. Niech sobie gra w Legiuni, może nawet pokazywać elkę i całować herb. Wcale mnie to nie zdziwi, patrząc na jego postępowanie. Szerokiej drogi chłopaczku.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 12.01.2014, 10:38
Nie wierzcie we wszystko co mówią w mediach, na twitterach itd. Ja wiem na pewno że nic nie podpisał z Legią i w mojej opinii nie podpisze, także poczekałbym z wydawaniem wyroku do oficjalnych informacji. Jeszcze chwilę pewnie.

Inną kwestią jest forma sportowa Pawła (vide mecz z Zawiszą).
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2014, 10:41
Fialo - ale co ma do tego podpis? Samo rozważanie takiej oferty wygląda marnie... Chce odchodzić? Niech śmiga na zachód, na pewno oferty ma...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.01.2014, 11:00
Mam nadzieję ,że przejście Stolarskiego do legii to tylko głupi żart a zawodnik nie wbije nam siekiery w plecy . Ok chce odchodzić , rozwijać się niech idzie do Juve , zarobimy na nim nie najgorszą sumkę , sam pozna jak to wygląda w rezerwach wielkiego klubu , może rozwinie się jak Zieliński i w niedalekiej przyszłości zostanie włączony do szerokiej kadry Starej Damy? Samo odejście ze sportowego znaczenia też aż tak bolesne nie będzie ponieważ na dzień dzisiejszy jest to zawodnik rezerwowy w dodatku prawy obrońca bądź defensywny pomocnik a powiedzmy sobie szczerze znalezienie piłkarza solidnego na te pozycje nie jest aż takie trudne jak znalezienie ,np. zdolnego , perspektywicznego napastnika czy rozgrywającego . Z tego względu mnie zasmuciło bardziej odejście Buksy jakiś czas temu które jednak obeszło się bez większego echa . Jednak odejście Stolara do legii to już zmienia postać rzeczy , co on wtedy osiągnie ? Przecież tam co najwyżej będzie grał w rezerwach albo pójdzie na wypożyczenie , kasa większa ? No jeśli to jest główny czynnik to tylko źle świadczy o samym zawodniku , pokaże tym ruchem tak naprawdę jako wychowanek naszego klubu gdzie tak naprawdę ma nasze barwy , nasz klub i wszystkich kibiców idąc do wroga dlatego że ten zaoferował większą kasę ...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 12.01.2014, 11:00
Jak dla mnie samo rozważanie oferty to jeszcze nic złego. Przecież zeby daną ofertę odrzucić, trzeba ją najpierw rozważyć. Jak finalnie pójdzie do Legii to wiadomo jakimi nieprzyjemnościami się to skończy, na pewno jest tego świadom.

Choć ja i tak będę podchodził do sprawy z dystansem już dawno życie nauczyło mnie, że całowanie herbów, wielkie gadki o przywiązaniu są chuja warte i jak czytam te chwytliwe teksty o "chęciu zakonczenia kariery" tu i tu tylko z politowaniem kiwam głową. Gatunek w stylu Francesco Tottiego czy Gerrarda jest już na wymarciu. Należy się z tym niestety pogodzić, piłką już od dawna rządzi hajs.

Przywiązani do barw to są kibice dla 99 % piłkarzy dany klub to miejsce gdzie nabija sobie stan konta.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 12.01.2014, 11:06
Ja jestem straszna "konserwa" jeśli chodzi o poglądy i mnie naprawdę mało obchodzi, że to już nie czasy Tottiego czy Maldiniego. Nie jara mnie też słuchanie o przywiązaniu, całowanie herbu itp. Jednak od wychowanka, gówniarza, który na razie wszystko zawdzięcza Wiśle oczekuję szacunku do klubu. Biorąc w ogóle ofertę Legii pod rozwagę On tego szacunku nie okazuje...
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.01.2014, 11:12
Jeszcze tylko news ze Bednarz z Legia tez podpsal i ide sie najebac...Po 12 oczywiscie. Dzentelmeni przed poludniem nie piją.
Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.01.2014, 11:32
https://www.facebook.com/pawelstolar...cialFP?fref=ts , ciekawe...
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.01.2014, 11:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem straszna "konserwa" jeśli chodzi o poglądy i mnie naprawdę mało obchodzi, że to już nie czasy Tottiego czy Maldiniego. Nie jara mnie też słuchanie o przywiązaniu, całowanie herbu itp. Jednak od wychowanka, gówniarza, który na razie wszystko zawdzięcza Wiśle oczekuję szacunku do klubu. Biorąc w ogóle ofertę Legii pod rozwagę On tego szacunku nie okazuje...
Racja.

Wstrzymajcie się jednak z osądami. Na dniach sprawa się rozwiąże, ktoś zabierze oficjalne stanowisko.
Sam Stolarski może lepiej niech juz głosu nie zabiera. No chyba, że jego idolem jest Patryk Małecki.

Śmieszy mnie ten szum wokół chłopaka co "dwa razy" kopnął dobrze piłkę.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.01.2014, 12:07
Transfer jest niby pewny , ale póki co blokuje go Pan Cupiał..

smutne jest to, że Legia odskoczyła nam na kilka lat świetlnych .. bez perspektyw dogonienia.
w następnym roku będa mieli budżet 110 milionów zł ( na plusie ! ) a każdy transfer to dodatkowe zyski..
nie mówiąc już o tym, jakby awansowali cudem do LM, bo przychód by pewnie wyniósł blisko 200 milionów, co przy budżecie Wisły 30 milionów, a za rok pewnie jeszcze mniejszym wydaje się śmieszny..
kiedyś wszyscy chcieli grać w Wislę, ale tylko najlepsi mogli marzyć o tym, teraz Legia sobie wyławia z innych klubów, czy to Bereszyński, czy Stolarski..
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.01.2014, 12:10
ale że co Cupiał blokuje? chyba przejście w tym okienku, bo 28 młody moze podpisać z kim chce.
Ludzie, od wielu lat wiemy jak w Wiśle traktowało się wychowanków wieć nie rozumiem zdziwienia. Pomijam że Stolarski to pół meczu dobrego miał a reszta to pompka, no ale to jego życie.

p.s a śmialiście się z billboardów Legii że niby kibiców w Krakowie nie mają, a tu ....a taki psikus.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.01.2014, 12:17
Przestańcie już tak płakać w kwestii finansów Legii. Póki co, to cweLka jest kolosem na glinianych nogach. Jeśli chodzi o ich potęgę, to więcej w tym bajerki, niż rzeczywistych możliwości finansowych.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 12.01.2014, 12:21
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Transfer jest niby pewny , ale póki co blokuje go Pan Cupiał..

smutne jest to, że Legia odskoczyła nam na kilka lat świetlnych .. bez perspektyw dogonienia.
w następnym roku będa mieli budżet 110 milionów zł ( na plusie ! ) a każdy transfer to dodatkowe zyski..
nie mówiąc już o tym, jakby awansowali cudem do LM, bo przychód by pewnie wyniósł blisko 200 milionów, co przy budżecie Wisły 30 milionów, a za rok pewnie jeszcze mniejszym wydaje się śmieszny..
kiedyś wszyscy chcieli grać w Wislę, ale tylko najlepsi mogli marzyć o tym, teraz Legia sobie wyławia z innych klubów, czy to Bereszyński, czy Stolarski..
Jak na 100 mln zł to maja strasznie przeciętny skład to na co idzie ta kasa, ja np nie wiedze jakiejś różnicy w potencjale Legii czy Lecha w Wiśle 2-3 wzmocnienia i podobne możliwości ma kadra
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 12.01.2014, 12:35
Póki co Paweł oficjalnie zaprzeczył że cokolwiek podpisał.

Zanim zacznie się wydawać sądy na temat jego wahania, to oprócz finansów trzeba też spojrzeć na kwestię rozwoju. Bądźmy szczerzy, Cupiał nigdy porządnej bazy treningowej w Wiśle nie stworzył. To co powstaje w Myślenicach to dopiero zalążek (a nawet przyczynek do zalążku). Oprócz bazy potrzebna jest też kadra trenerska, której w Wiśle również nie ma (mamy ludzi, którzy na Zachodzie byliby trenerami na pół etatu).

W legii wygląda to zupełnie inaczej, przez ostatnie kilka lat wychowała i wytransferowała na Zachód sporo piłkarzy, daje nadzieje na rozwój i karierę, czego Wisła obiecać nie może. No dobra może obiecać ale bez pokrycia. Stąd zapewne wahania Pawła. Transfer na Zachód to o wiele większe ryzyko dla niego, kwestia oddalenia od rodziny dla młodego chłopaka też nie jest bez znaczenia.

Trzeba też pamiętać, że na razie o przejściu do Legii wypisują głownie media, nie wiemy jak to dokładnie wygląda. A media lubią koloryzować, wymyślać i po prostu przesadzać.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.01.2014, 12:50
na pewno jest temat przejścia do Legii, skoro był wywiad i "powiedział" że nie wyklucza takiej możliwości, to możę być w tym prawda, inaczej od razu by pojawiło się oświadczenie, że nie ma takiej opcji..

może i skład na tą chwilę mają przeciętny, ale nie grozi im widmo takie jak u nas i mityczne długi po holendrach..
teraz nie udało im sięz transferami, później się może udać, zresztą powiedzieli, że każda złotówka będzie inwestowana w Legię, że chcą stworzyć największą bazę i szkółkę nie w Polsce, ale w Europie ! w tym rejonie, żeby dzieci ze słowacki czech polski chciały tam przechodzić.. to działa na wyobraźnie

a jaki jest u nas pomysł ? niech kto kolwiek powie ? jedynym pomysłem Wisły i Bednarza jest to, żeby pozbyć się takiego Chaveza Jovanovicia i wysokich kontraktów.. to jest jedyny pomysl na Wisłe w tej chwili
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.01.2014, 13:38
Bo Bednarz to nie jakis tam Bob Budowniczy, on jest Ralf Demolka!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.01.2014, 13:54
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
na pewno jest temat przejścia do Legii, skoro był wywiad i "powiedział" że nie wyklucza takiej możliwości, to możę być w tym prawda, inaczej od razu by pojawiło się oświadczenie, że nie ma takiej opcji..

może i skład na tą chwilę mają przeciętny, ale nie grozi im widmo takie jak u nas i mityczne długi po holendrach..
teraz nie udało im sięz transferami, później się może udać, zresztą powiedzieli, że każda złotówka będzie inwestowana w Legię, że chcą stworzyć największą bazę i szkółkę nie w Polsce, ale w Europie ! w tym rejonie, żeby dzieci ze słowacki czech polski chciały tam przechodzić.. to działa na wyobraźnie

a jaki jest u nas pomysł ? niech kto kolwiek powie ? jedynym pomysłem Wisły i Bednarza jest to, żeby pozbyć się takiego Chaveza Jovanovicia i wysokich kontraktów.. to jest jedyny pomysl na Wisłe w tej chwili
1. Wszyscy byśmy chcieli żeby dług Wisły był "mityczny". Niestety nie jest i jest jak najbardziej realny - co niestety widać.

2. Czasem trzeba osiągnąć poziom płynności finansowej Piasta żeby móc myśleć dalej o osiągnięciu poziomu finansowego Lecha i dalej.

3. Na Legie nie ma co patrzeć - 2,5 razy większa aglomeracja, ludzie zarabiają sporo więcej niż w Krakowie stąd więcej zamożniejszych "klientów/kibiców" + efekt stolicy. U nas na dodatek do małego tortu są "parchy". Podsumowując - przy takich proporcjach i relacjach Warszawa vs Kraków - (5-1 na korzyść Warszawy) przegrywamy na starcie i żadna ucieczka do przodu nie jest możliwa. Musimy szukać innego pomysłu na Wisłę. Taj jak Borussia w Niemczech czy Atletico w Hiszpanii albo Porto w Portugalii.

4.Dla nas punktem odniesienia może być Wrocław czy Poznań. Zobacz jak w Poznaniu gdzie mają bardzo dobry marketing itd ile są w stanie wygenerować kasy. Pomijam trenera Rumaka, ale siłą Amici jest skauting w regionie (Rudniew) itd. Finansowo nie wygrają z Legią ale może ich pomysł tez okaże się dobry?
I dla nas Poznań jest najlepszym punktem odniesienia - ta sama zamożność rynku, podobna wielkość miast itd Jak Amice się uda walka z Legią to nam też. Jeśli i tam przegrają to pozostaje nam czekać na Abramowicza.
(gdyby Wisła była lepiej zarządzana to teraz finansowo stalibyśmy coś koło Lecha, pomijam aspekt sportowy)

5. Mam nadzieję że Stolarski przemyśli swoją decyzję - bo inaczej będzie zwykłym przerzutem. Przecież Włochy są piękne
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.01.2014 o godz. 14:39.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.01.2014, 14:00
Póki co wypadałoby się wstrzymać z komentarzami. Pewien Warszawski Don Wasyl - niezły krętacz i kombinator - musi mocno przeżywać jesienną porażkę oraz pomyłkę w układaniu tabeli. Możliwe, że chce się odgryźć. Zresztą, Stolarski jeszcze nic wielkiego nie pokazał. Może nie chodzi tyle o niego, co o sam fakt wyciągnięcia piłkarza z drużyny rywali.

P.S.

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Moja wizja jest podobna. Pisałem już wcześniej, że wieści z TF nie są dobre i nie jestem optymistą przed okienkiem. Stąd też pewnie dla odwrócenia uwagi taki temat się pojawił na forum.
Jeszcze tylko tyle, że w tym kontekście przyjście Smudy wydaje się całkiem logiczne. Nie można było sobie pozwolić na kogoś niezaufanego, bo na pewno powiedziałby w końcu, że nie ma pieniędzy, nie ma transferów. Smuda zaciśnie zęby, wygłosi kilka ciekawych treści, no i jakoś się to potoczy.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 12.01.2014 o godz. 14:31.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
TS FANATIC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.01.2014, 14:07
a ja się z tym efektem stolicy, dużej aglomeracji itp nie zgadzam
pokazało PSV w Holandii, pokazuje Victoria w Czechach, pokazuje BVB, że nie wielkość miasta jako siedziby klubu ale wielkość ludzi w nim pracujących tworzy potęgę.
Podobnie jest w Rumunii, Bułgarii i pewnie jeszcze kilka przykładów można mnożyć (Włochy)
Wskazane miasta nie we wszystkich przypadkach są najbogatszymi w danym kraju a jednak dają radę.
To wszystko można zniwelować pracą u podstaw (akademia), pomysłem sportowym (skauting, trenerzy) i pomysłem biznesowym (stadion) oraz prowadzeniem racjonalnej polityki finansowej.
Jestem diabeł co się zowie i z wiedźmami żyje w zmowie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 12.01.2014, 14:23
TS FANATIC napisał(a):Wyświetl post
a ja się z tym efektem stolicy, dużej aglomeracji itp nie zgadzam
pokazało PSV w Holandii, pokazuje Victoria w Czechach, pokazuje BVB, że nie wielkość miasta jako siedziby klubu ale wielkość ludzi w nim pracujących tworzy potęgę.
Podobnie jest w Rumunii, Bułgarii i pewnie jeszcze kilka przykładów można mnożyć (Włochy)
Wskazane miasta nie we wszystkich przypadkach są najbogatszymi w danym kraju a jednak dają radę.
To wszystko można zniwelować pracą u podstaw (akademia), pomysłem sportowym (skauting, trenerzy) i pomysłem biznesowym (stadion) oraz prowadzeniem racjonalnej polityki finansowej.

Patrząc na ligi w cywilizowanych krajach w zasadzie mamy jednego stałego "pewniaka" do tytułu z miasta stołecznego - Real.

W innych ligach patrząc od lewej:
Francja - dopiero arabska kasa wydobyła PSG z czeluści środka tabeli,
Niemcy- Herta budzi politowanie, dominacja Bayernu i Borussi
na południe:
Włochy - dominacja Mediolanu i Turynu, teraz coś tam Roma znów zaczyna znaczyć
do góry:
Anglia - Arsenal wieczny przegrany, Chelsea - ruski dał kopa do przodu - wieloletnia dominacja MU

słabsze ligi:
Holandia - było wyżej PSV leje dupę Ajaxowi,, nie wspominam o innych mniej znanych klubach które były mistrzami
Belgia- Andrelecht nie jest żadnym hegemonem

Na koniec ruska liga - klubów z Moskwy jak psów a tytułów nie widać za wiele

To nie "stołeczność" decyduje a kasa. Przy dobrych wiatrach brudasy mogą sobie kupić klub w Albanii i zrobić z niego zwycięzcę LM. Oczywiście czysta teoria bo jednak wypada zapełnić kimś stadion ale wcale nie aż taka abstrakcja we współczesnym futbolu.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.01.2014, 14:43
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Holandia - było wyżej PSV leje dupę Ajaxowi,, nie wspominam o innych mniej znanych klubach które były
Tak leje dupę, że Ajax zmierza chyba po 4 z rzędu mistrzostwo i oczywiście ma ich najwięcej w kraju..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów