|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale to przecież to samo ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
Twoi starzy też żyli i pracowali pewnie w PRL , także uważaj , bo jeszcze ich ktoś dziś osądzi ,że wspierali wrogi system. To nie jest pierwszy wyskok Karnowskich , także nie ma co z nich robić dziewic. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Chłopcze skończ już z tym Turskim, jako mentorem i nauczycielem, bo mogę nie zdzierżyć i nie bacząc na okres żałoby parę słów prawdy o nim napisać.
Przytoczyłem ci co najmniej jedną sytuację z Palikmiotem w której nie miał do czynienia z rzekomo gruboskórnym politykiem, a z Rodziną dotkniętą śmiercią najbliższej Osoby. Sytuacja być może podobna do obecnej z red. Turskim tylko, że Palikmiot zmyślał bo mu się durnych żartów zachciało kilka chwil po pogrzebie, a ja mógłbym napisać kilka słów prawdy o tej "ikonie dziennikarstwa". Przede wszystkim to nie jest prywatny folwark "jaśnie wielmożnych zarządców" TVP. Karnowscy jak na razie nie są skazani żadnym wyrokiem sądowym, nie mają ograniczonych praw obywatelskich, więc nie ma żadnych podstaw do takich "zakazów" w publicznej TV. Prywatny właściciel może sobie stosować jakieś ograniczenia wg swojego widzimisię, ale nie TV publiczna.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 09.01.2014 o godz. 21:34.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
![]() To jak TV jest publiczna i można wszystkich zapraszać ,to se zaproś Adolfa Hitlera ,niech zrecenzuje widzom "Mein Kampf" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Zapytaj się towarzyszy z TVP czy takie zakazy obowiązują także Jaruzelskiego, Kiszczaka i Urbana (kłamliwego rzecznika reżimu komunistycznego, który sam przyznaje, że łgał w sprawie zabójstwa G. Przemyka, szczuł na ks. Popiełuszkę). Turski pomijając już jego przynależność partyjną, od 1982 r. brał udział w czystkach w programie III PR, zostając szefem tej stacji po wprowadzeniu stanu wojennego. Uczył więc jedynie wybrane jednostki. Bez odbioru. Edit - chłopcze nie wypowiadaj się w kwestiach o których nie masz zielonego pojęcia. Nie dość, że prostego tekstu pojąć nie potrafisz, masz trudności z rozróżnieniem prawdy od fałszu to twoja "wolność słowa" zdecydowanie wybiórcza jest. Rzekłbym wręcz, że kalizm ci dolega.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 09.01.2014 o godz. 22:40.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dla rozluźnienia atmosfery dotyczącej wybitnego programu Pospieszalskiego coś na serio.
Rozumiem, że wypowiedź Tuska o tym, że Polska z całą pewnością będzie w grupie 20 najbogatszych państw świata w 2022 roku potraktowano po łebkach, ale takiej wierutnej bzdury dawno nie słyszałem i nie można pozostawić tego bez komentarza. Powiem więcej, że Tusk tą wypowiedzą przebił 3 mln mieszkań Kaczyńskiego, które również były nierealne, ale możliwe do wyobrażenia. Natomiast Polska w gronie 20 najbogatszych krajów świata za 9 lat to kompletne sci-fiction. Dlaczego tak? Rozumiem, że Tuskowi chodziło nie tylko o zaakcentowanie tego, że Polska może spełniać przesłanki do wejścia do G20, gdzie część krajów wcale nie należy do grona 20 najbogatszych krajów świata, ale o realne stanie się jedną z 20 najbogatszych gospodarek świata, gdzie ludziom żyje się dostanie, a państwo należy do absolutnej czołówki światowej. Spójrzmy zatem na miejsca Polski w różnych rankingach "bogactwa" w 2012 roku. 1. HDI - 39 miejsce 2. PKB nominalny (MFW) - 24 miejsce 3. PKB siła nabywcza (MFW) - 21 miejsce 4. PKB per capita (MFW) - 48 miejsce Czy w którymś z rankingów mamy szanse awansować na miejsce 20? 1. HDI - wskaźnik 0,821 Na miejscu 20 znajduje się... Francja ze wskaźnikiem 0,893. Z roku na rok musielibyśmy poprawiać się o minimum 2 pozycje, gdy w ostatnich 2 latach poprawiliśmy się właśnie o 2 pozycje z 41 na 39 miejsce. Szanse jakieś tam są, ale umówmy się mikroskopijne. 2. PKB nominalny (MFW) - 24 miejsce Miejsca, które nas interesują to pozycje 20-26. 20 21 22 23 24 25 26 Aby dorównać w w 2022 roku wynikowi Szwajcarii z 2012 musielibyśmy mieć skumulowany wzrost PKB rzędu 28,8% przez 10 lat. Z tyłu głowy mam to jak Tusk chwalił się, że PKB skumulowane z ostatnich 5 lat to 19,8% Jeśli pobawimy się w arytmetykę to wychodzi, że jest to zadanie wykonalne pod warunkiem, że Szwajcaria będzie przez najbliższą dekadę cały czas koło zera, bo 1% wzrostu rocznie może oznaczać, że dystans zwiększy się do konieczności osiągnięcia ponad 40% skumulowanego wzrostu. Szanse są całkiem spore, ale pod warunkiem, że konkurenci będą rozwijać się od nas wolniej, a Szwajcaria przez całą dekadę będzie w stagnacji. Według mnie awansujemy, ale raczej na 21-22 miejsce. 3. PKB siła nabywcza (MFW) - 21 miejsce 19 20 21 22 Szanse są naprawdę duże, wyniki z 2013 nie są dla nas niby korzystne (Argentyna się zbliża, a kraje azjatyckie odskakują bardziej), ale jestem sobie w stanie wyobrazić, że dogonimy Tajwan i utrzymamy przewagę nad Argentyną za dekadę. 4. PKB per capita (MFW) - 48 miejsce Właśnie w związku z tym rankingiem mam do Tuska największe pretensje. Aby wskoczyć na 20 miejsce musimy praktycznie podwoić nasz wskaźnik PKB perc capita (z 20000$ do 37000$) przy założeniu, że inne kraje stoją w miejscu. Zadanie nie tyle karkołomne co nie do wykonania w tak krótkim czasie. Szanse mniej niż zero. Podsumowanie: Z populizmu Tuska morał taki, że lepiej coś trzy razy sprawdzić niż klapać ozorem bez zastanowienia. Do G20 możemy dostać się nawet nie będąc realnie w 20 najbogatszych krajów świata, więc to nie powinno być w żaden sposób celem, a jedynie środkiem do celu. Zamiast skupiać się na przedwyborczych obiecankach trzeba zakasać rękawy i brać się do roboty, bo bez tego trzeba będzie się oglądać raczej do tyłu, a nie do przodu patrząc na to jak szybko zaczynają wychodzić z kryzysu, bądź recesji inne państwa na świecie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, bo niby dlaczego wolnoć opluwania mają mieć tylko resortowe dzieci. Kali jak zwykle.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() P.S.: Drogi adminie, czy moglbys zrobic nowa ankiete uwzgledniajaca Ruch Narodowy a wypieprzyc ruch poparcia Gmurczyka?
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 09.01.2014 o godz. 23:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0
Mam nadzieje, że AS82 jeszcze wkońcu odniesie się do tego filmiku i skonfrontuje go z "obrazą" jednego z pismaków magazynu "W sieci" ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie ma się co rozwodzić nad głupotami wypowiadanymi przez Donia - te jego dyrdymały skierowane są do głupich, naiwnych, których niestety w kraju nie brakuje. On dobrze wie, że wystawia się tymi słowami na pośmiewisko dużej części społeczeństwa, zdaje też sobie sprawę, że jeszcze większa część może to kupić... Nie porównywałbym też 3 mln mieszkań Kaczyńskiego do ostatniej obietnicy Tuska - gdzie Rzym gdzie Krym?
ps. Popatrzcie jaki aktywny w wątku AS-ik... Przeczytajcie tak z dziesięć jego ostatnich postów. Czy jest tam choćby wzmianka o obietnicach Donia, albo o pośle Jego Ruchu uciekającym przed policją, a potem straszącym ich zwolnieniem z roboty? Nie ma? A taki obiektywny jest... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
1) moi a pewnie też Jędrka starzy żyli pracowali w PRL..... 2) w PRL można było żyć i pracować bez zaangażowania się w system rządzący albo z zaangażowaniem (większym lub mniejszym) w ten system; 3) większe zaangażowanie się w system polegało m.in na pracy przede wszystkim dla Partii i jedynie słusznego ustroju; 4) ważną cezurą w systemie komunistycznym w Polsce jest data 13 grudnia 1981 roku, kiedy to nawet spora część partyjniaków rzuciła czerwonymi legitymacjami - bo wcześniejsze mordy i wydarzenia z 1956, 1970 czy 1976 roku nie poruszyły ich sumień.... 5) osoba, która po wprowadzeniu stanu wojennego wspierała reżim państwowy, dla mnie jest delikatnie mówiąc "zeświniona na maxa", A teraz przypomnę słowa Jędrka76 o Andrzeju Turskim: .... czyli tłumacząc prostym językiem Andrzej Turski po wprowadzeniu stanu wojennego i wyrzuceniu większości redaktorów trójki - odbudowywał ten program w duchu takim, jakie to radio powstało - czyli konkurencji dla słuchanego w latach 50-tych Radia Luxemburg. O tym, że Turski odpowiednio dobrał i wychował swoich wychowanków z ówczesnej "3" świadczy ich zachowanie w stosunku do odwołania Krzyśka Skowrońskiego, a wśród nich była m.in Monika Olejnik. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Rafał Ziemkiewicz Plusy dodatnie, plusy ujemne z wczoraj :
http://www.youtube.com/watch?v=gD-ZaN0MHps |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktoś w naszej ojczyźnie dba o nasze interesy? Kto rządził w 2011? Czy przed wyborami jakaś dziennikarzyna zadała cudakowi pytanie na ten temat? Dlaczego nie protestował?
Cytat:
Niech się jeszcze ktoś zapyta jaka jest różnica między PO i PiS. Będzie śmiesznie... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co taka głucha cisza? W głowie się nie mieści ze można być takim ignorantem jak rudy? Mimo to są skłonni dalej tą niedojdę popierać. Ku naszemu wspólnemu nieszczęściu. Żegnajcie wędzonki, boczki kiełbaski. Jesteście niezdrowe i co najgorsze produkowane w Polsce. A wiadomo że produkcja czegokolwiek w Polsce to skandal jak mawiał pan premier Donald Tusk polskość to nienormalność.
Jaroo1 czekam, aż stwierdzisz że to wszystko wina Kaczyńskiego bo podpisał TL. Oczywiście ci którzy wybrali do władzy debili są bez zarzutu. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Z tymi kiełbaskami to kogoś już kompletnie po.......iło. To już gorsze niż uchwalenie ślimaka jako ryby.
Jestem pewien że kiełbachę będzie można kupić podobnie jak żarówki 100W. Te drugie są do kupienia jako urządzenia grzewcze to kiełbaski będą jako "rozpałka do grilla" ![]() Ta UE zaczyna coraz bardziej działać na szkodę państw w niej zrzeszonych ... ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
bo chcą byśmy jedli jeeeszcze więcej unijnej żywności nafaszerowanej konserwantami i chemią ,wtedy człowiek szybciej umrze i ZUS zaciera ręce.
A jak ktoś nie chce żywności z konserwantami to zawsze jest szczaw i mirabelki jak poleca Niesioł
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.01.2014 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że raban jest podnoszony nie w momencie kiedy mogło to coś dać, czyli na etapie przygotowania aktu prawnego, tylko prawie 3 lata po jego opublikowaniu w Dz. U UE i na kilka miesięcy przed wejściem w życie newralgicznych przepisów. Norma.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Chcieli oddać niepodległość to oddali, teraz jakieś cepy z Brukseli nam mówią co jest dla nas złe co dobre, co i jak robić. Ja czekam aż PiS dojdzie do władzy i zobaczymy jak będzie walczył z UE. Czy przypadkiem nie będzie tak samo rolowani za rządów PiSu jak za PO. Ciekawe co wtedy powiesz. A no ja naiwny, co ty możesz powiedzieć? Przecież ty zawsze sobie znajdziesz wymówkę żeby usprawiedliwić twojego pana. W twoim chorym rozumowaniu to ja ponoszę odpowiedzialność za to co robi PO bo ośmieliłem się nie głosować ani na PO ani na PiS ale już Kaczyński i PiS nie ponoszą odpowiedzialności za to co nam zgotowała UE i TL. Oni do UE rękę przykładali ja do wygrania PO nie przyłożyłem dłoni. Ale taka jest właśnie twoja logika co nie? I jakieś kłamstwa jeszcze wypisujesz, które sugerują, że ja nie uważam za odpowiedzialnych tej sytuacji wyborców PO. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie że norma. Napisz jeszcze ze nic się nie stało. Od sześciu lat jest taka norma, dla pierd....niętych. A winnych nie ma. No chyba że Kaczyński. Rudy kiedy wygrał ostatnie wybory? Nie czasem w 2011? Gdzie byli dziennikarze żeby go o takie sprawy pytać? A teraz kolejnych kilkaset zakładów padnie tak jak budowlanka dzięki euro. Ciekawy jestem kto jest na tyle jebnięty żeby jeszcze tych tumanów popierać. Wędzenie matołom przeszkadza, może jeszcze mandaty za grilla wprowadzą. Rudy kretyn też nie będzie protestował, a leming powie ze to norma. Jaja pańskie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie panikujcie.
Będą więdzone kiełbasy, tylko wędzone nie w piecach wedzarniczych opalanych drewnem, ale, tak jak to zresztą już czyni większość dużych polskich producentów wytwarzajacych pseudo-wędliny do kupienia w Lidlach, Biedronkach, Kauflandach, a wędzonych w komorach z dymem w płynie. Upadną tylko te zakłady, ktore nie wymienią tradycyjnych komór wędzalniczych na komory z dymem w płynie. Mnie tam wszystko jedno czym jest to wędzone (bo dym w płynie ma te same właściwości, co dym naturalny). Ważne co w tej kiełbasie jest. Jesli mięcho to ok. Jesli skórki, wypełniacze, emulgatoryi 80% wody to nie kupuję. Sami producenci tez sobie winni jeśli przez ostatnie trzy lata nie odzywali się w sprawie proponowanych zmian. A mieli do nich dostep. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skąd wiesz czy się nie odzywali? Sam napisałeś że więksi już wędzą "dymem w płynie" więc mają w dupie, a mniejszych nikt nie słuchał. Skoro o polskie interesy mają dbać producenci kiełbas to od czego jest rudy ze swoja bandą? Niedługo napiszesz że za limity co2 odpowiadają wiejskie babcie palące węglem w piecu bo nie protestowały.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
A inną kwestią jest dyktat socjalistycznej EU jakiego koloru kupę mamy robić... uzasadnienia w dyrektywach można szukać i szukać, może się znajdzie w 1 na 20, reszta to lobbing i chęć trzymania ludzi za pysk by przypadkiem za dużo demokracji nie było... Wszystko w końcu jest dla naszego dobra. ![]()
Porter
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Po wejściu do UE nie ma już wędlin a jest niejadalna padaka, która psuje się już 2 dni po kupieniu i to dzięki komu? Oczywiście że dzięki UE z jej rewelacyjnymi normami. Na mój nos to zarobić mają producenci dymu w płynie a nie o zdrowie tu chodzi. ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie, nie ma co bronić polskich interesów, bo masarz z Liszek jeździ A6.
Chodzi o to żeby pomysły eurokołchozu monitorować i w razie debilnych pomysłów, a jest ich wiele, protestować. I nie ma tu nic do rzeczy czym jeżdżą masarze. Natomiast jeżeli się tego nie robi, z lenistwa, głupoty czy celowo to potem okazuje się że na każdym kroku jesteśmy w dupie. Czy jesli chodzi o stocznie, limity połowów dorsza, emisje co2 czy wędzone kiełbasy. A odpowiedzialnych nie ma. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tusk aby utrzymać się u władzy gotów ściągnąć "bratnią pomoc" w razie czego :
http://wpolityce.pl/wydarzenia/71414...zesci-opozycji |