The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2014, 09:55
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
Sex z karlicą z syfilisem i wodogłowiem jest słabym pomysłem, ale zawsze warto spróbować bo dziecko będzie miało góra trzy głowy i będzie mogło załapać się na casting do Startrecka. Profit
ale myśliciel ...

Może byś kulawy propagandzisto podpisywał pod cytatami właściwe osoby bo robisz z siebie idiotę, a ew moderator powinien się chyba zorientować że manipulujesz, to raz.

A dwa może następnym razem wkleisz całość wypowiedzi zamiast wygodnego dla fałszywca wyrwanego fragmentu.

Traktat lizboński jest dla Polski niekorzystny. Prezydent Kaczyński, podpisując go, podjął jednak słuszną decyzję, uzyskując poważny sukces. Nicejski system decyzyjny pozostaje w mocy do 31 października 2014 r., a do 31 marca 2017 r. może być przywrócony na żądanie każdego z państw. (Później ma obowiązywać zasada „miękkiego weta”, tzw. kompromis z Ioanniny, czyli przedłużanie negocjacji „o rozsądny czas”, dla osiągnięcia ugody). Było to odsunięcie wejścia w życia traktatu lizbońskiego o 10 lat, czyli o dwie i pół kadencji parlamentu!

Potrafisz przeczytać i zrozumieć? To do dzieła, pod stół i szczekać. Bo już dawno nikt nie zaprezentował tak żenującej manipulacji. Prawicowcy z koziej dupy... a metody stalinowskie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.01.2014 o godz. 10:04.
Hej Nasz TS !!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.01.2014, 10:19
Wy tu o Traktacie Lizbońskim a tu Białorusini sie na Nas szykują
http://konflikty.wp.pl/kat,1356,opag...sc.html#opinie

czy nasze 30-to letnie F-16 jeszcze wogóle latają ? Obawiam sie że jesteśmy jak zwykle BEZBRONNI
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.01.2014 o godz. 10:42.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 05.01.2014, 10:56
Spoczko mamy jeszcze korwete Gawron ( a przynajmniej jej projekt) i kilka amerykanskich fregat z demobilu. Na morzu nam Bialorusini rady nie dadza.
Drozd napisał(a):Wyświetl post
.
Tak jest Drozdie. Tekst napisal Zurawski vel Grajewski i to on jest autorem tego ptworka. Ciebie nie smial bym posadazac o nawet troszke obiektywizmu. Ale rozumiem: partia to prezes, prezes to partia a na froncie walki ideologicznej nie ma zmiluj.
Drozd
Senior Member

Stary 05.01.2014, 11:08
To dlaczego manipulujesz tak treścią jak i autorstwem?

Zrozumiałeś już na czym polegał sukces Kaczyńskiego? Sprawdź kto miał jaki stosunek do pierwiastka z liczby ludności. A co za tym idzie do siły polskiego głosu. Kaczyński wywalczył tyle że jeszcze przez trzy lata obowiązuje Nicea.
Hej Nasz TS !!
ziuk_NYC
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.01.2014, 12:42
najprawdopodobniej kolega Sanderuss dostal na FaceBook'u info z "Najwyzszego Czasu" i nie czytajac wklejl. tu prosze caly tekst Pana Grajewskiego: http://niezalezna.pl/50233-prawda-o-...cie-lizbonskim manipuluja na FB ludzmi az milo zycze udanej niedzieli.
ziuk_NYC
prosimy o nie odsniezanie dachu sejmu
z wyrazami
elektorat
"Ojczyzna nasza matka, a my Jej dzieci, Zle to dziecko, w ktorem Ona milosci nie wznieci"
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 05.01.2014, 13:13
Cytat:
Może byś kulawy propagandzisto podpisywał pod cytatami właściwe osoby bo robisz z siebie idiotę
Nie wyzywaj bo później ktoś ci tak samo odpowie i będziesz musiał frajerować do moderatora :(
Tu się znowu kłania twoja logika. Sam ubliżasz i tego nie widzisz/udajesz, że nie widzisz a jak ktoś ci ubliży to frajerujesz a sam mówisz, że jesteś święty - no bo przecież ty to tak sam z siebie to nie ubliżasz, ty tylko jak cię ktoś zdenerwuje, no i wyzywasz tylko dlatego bo inni się takim językiem posługują to ty też możesz.
Nieźle masz beret zryty od tego zapatrzenia w PiS i Jarka.
Nabrałeś już odwagi na spotkanie? Pytam bo skoro ubliżasz już od idiotów to może się na tyle mocny poczułeś, że się spotkasz z kimś twarzą w twarz?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2014, 13:55
Drozd napisał(a):Wyświetl post
To dlaczego manipulujesz tak treścią jak i autorstwem?

Zrozumiałeś już na czym polegał sukces Kaczyńskiego? Sprawdź kto miał jaki stosunek do pierwiastka z liczby ludności. A co za tym idzie do siły polskiego głosu. Kaczyński wywalczył tyle że jeszcze przez trzy lata obowiązuje Nicea.
nie manipuluje trascia i autorstwem, tylko to ty tu wkleiles i jesli cytujesz tekst jako potwierdzenie twoich tez i z tego powodu podpisujesz sie pod nim w calosci, tak czy nie? czy tez bierzesz pod uwage tylko to co ci pasuje? A jak juz szydery nie potrafisz zlapac to ja nie widze powodu przepraszac ci z tego powodu. A teraz jeszcze raz:
Zurawski vel Grajewski napisał(a):
Traktat lizboński jest dla Polski niekorzystny. Prezydent Kaczyński, podpisując go, podjął jednak słuszną decyzję, uzyskując poważny sukces
Czy tylko ja widze humor w tym sformulowaniu? Nie sadze.
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.01.2014, 16:03
to chyba najwieksze s....ysynstwo komuchow w historii
https://www.facebook.com/photo.php?f...levant_count=1
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.01.2014, 16:51
Czytał ktoś już (z forumowych polityków) czytał "Resortowe dzieci - media" ? Bo ciekaw jestem jakie wnioski po lekturze ?
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 05.01.2014 o godz. 17:02.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 05.01.2014, 19:59
A czy ktoś wie co sie dzieję z ta książką że w żadnym sklepie nie można jej kupić?

Zablokowali czy o co chodzi? Z empiku cały czas mi przychodzą maile że przepraszają ale dodruk został przesuniety w czasie itp
TYLKO WISŁA!
Drozd
Senior Member

Stary 05.01.2014, 20:54
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
nie manipuluje, tylko to ty tu
...oszczędź szczegółów

Rozumiesz co to znaczy, "cytat". Jeżeli masz z tym problemy to bardzo mnie zawiodłeś. Problem taki że czyjeś słowa wciskasz mnie co jest manipulacją niezależnie czy się z nimi zgadzam.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2014, 21:30
http://m.youtube.com/watch?feature=m...&v=y9fLsWL4Sgo
nowy max-kolonko I putin jako czlowiek roku.

Drozd dalej nie lapiesz szydery?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 05.01.2014, 23:14
A co Wy tak z tą książką? Informacje w niej zawarte wiadome od dawna...
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2014, 10:18
Dla jednych wiadome, dla innych nie, a dla jeszcze innych wypierane ze świadomości. Książka je przywołuje i burzy spokój grabarza.

kamikaze sprawdź jeszcze na chomiku
Hej Nasz TS !!
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.01.2014, 10:54
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawości sprawdziłem na allegro i widzę, że pełno tych książek.
Ja sie zapytałem co się stalo że w empikach jej nie ma mimo że już dawno obiecywali że będzie. To samo w księgarni Matras , Świat książki. To że na allegro jest to wiem
TYLKO WISŁA!
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.01.2014, 11:02
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A co Wy tak z tą książką? Informacje w niej zawarte wiadome od dawna...
Dla pracujących w IPN pewnie wiadome ale dla przeciętnego zjadacza chleba na pewno nie. Nie każdy przeciez wie, że 90 % dziennikarzy czy pracowników TVP to dzieci lub wnukowie zdrajców z KPP (w większości Zydów) współpracujących z NKWD i działajacych na szkode Polski. Częśc z nich to dzieci Rosjan osiedlonych w Polsce. Ich kariery są takie, że prowadzeni są za rączkę i mają oferty z showbiznesu opanowanego przez ludzi służb specjalnych. Co do sportu to koncern ITI to Rada Nadzorcza to wspolpracownicy WSI itp. itd.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.01.2014, 11:28
Polecam ostatniego MAXA rękami i nogami:

Putin Człowiekiem Roku MaxTV - Max Kolonko Mówi Jak Jest

https://www.youtube.com/watch?v=y9fLsWL4Sgo

Miazga miazga miazga
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Jaroo1
Senior Member

Stary 06.01.2014, 11:41
Jak na człowieka idei, wielkiego Polaka, zbawiciela Polski i Polaków to coś szybko puszczają nerwy temu "panu".
Największą bekę z lemingów (prawych i lewych) mam zawsze wtedy jak są hipokrytami. Tak jak tutaj Owsik mówi o chamstwie, jakimś języku szczucia, o dzieleniu ludzi a sam się wypowiada jak burak hehe.

http://www.youtube.com/watch?v=u47k8CSdtFQ
http://www.youtube.com/watch?v=hO15gyTwzKU
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Stary 06.01.2014, 11:50
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Polecam ostatniego MAXA rękami i nogami:

Putin Człowiekiem Roku MaxTV - Max Kolonko Mówi Jak Jest

https://www.youtube.com/watch?v=y9fLsWL4Sgo

Miazga miazga miazga
Max powiedział to co pisze od kilkuu lat Gazeta Polska czy Nasz Dziennik. Niestety dla POlski i tak jest już za późno,klamka zapadła, jesteśmy już pod wodą.. . Antypolskie media zrobiły kisiel z mózgów duuuzej części POlaków i dziś tak jest jak mówi Kolonko.Obawiam sie że już nic nie da sie zrobić niestety...
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.01.2014 o godz. 12:31.
Drozd
Senior Member

Stary 06.01.2014, 13:03
Da się da się, tylko trzeba walić prosto z mostu. To tak jak z wośp, parę lat temu był już amok, a teraz ludzie zaczynają dostrzegać, że to medialna wydmuszka, apodobną kasę którą wyciąga od ludzi rudy wydaje na loty do Sopotu. Propaganda przestraszona sondażami zaczyna przeginać pałę, a to musi doprowadzić o otrzeźwienia.
Hej Nasz TS !!
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 07.01.2014, 18:23
To co się dzieje przy okazji nowej mamymadzi czyli pijanych kierowców to są jakieś straszne jaja.

1. W Polsce od lat ginie co roku mnóstwo ludzi zabitych przez pijanych kierowców, media "nagle" to dostrzegły i bombardują nas informacjami o "kolejnym wypadku". Kto chce niech wierzy w przypadki, podobnie jak w ilość niusów o zatruciach dopalaczami po to aby zwrócić uwagę na temat i całkowitym olaniu sprawy, choć zatruć dopalaczami dwa lata po całej akcji jest kilka razy więcej ( W 2011 r. główny inspektor sanitarny odnotował 176 takich przypadków, rok później już 279, a do października 2013 r. było ich już aż 721 - szczegóły w linku w punkcie 5.)
Ja widzę tu kolejną ustawkę medialno-polityczną: "Wy kreujecie problem, nawijacie o nim kilka dni - a potem ja ratuję kraj!"

2. Rząd odrzucił kilka miesięcy temu projekt zaostrzający kary dla pijanych po to aby w momencie wychwycenia korzyści pijarowskiej, premier mógł wejść cały na biało i załatwić kontrakty dla kolegów produkujących alkomaty.
Z kolei producent batonów bodaj "Pawełek" musiał jakoś podpaść.

3. Wypadek w Łodzi, motorniczy. Jakkolwiek tragiczny i gdyby coś takiego dotknęło kogoś kogo znam to bym tego s....iela zabił gołymi rękami, pokazuje jaką farsą jest dzisiejsza Polska. Po pierwsze czy tego motorniczego nikt nie kontroluje? Przyszedł napruty do roboty, co godzinę jest na pętli czy naprawdę nie ma tam nikogo kto sprawdza czy ludzie nadają się do jazdy i można ich wypuścić na ulice i powierzyć zdrowie i życie kilkuset obywateli?
Po drugie, jeszcze zabawniej, dzisiaj policja z pompą oznacza że 20 godzin po wypadku udało im się, uwaga, zabezpieczyć puszki po piwie w kabinie (czy w jej pobliżu, nie dosłyszałem w radiu, nevermind)! Czaicie? Zajęło im to zaledwie 20 godzin. Z takimi stróżami prawa szybkiego reagowania w sprawach wszystkich (nie tylko w łapaniu przekraczających na czteropasmówce z ograniczeniem do 50) naprawdę czuję się spokojny o swoje bezpieczeństwo.

4. Niezastąpiona gazeta wyborcza i jej bezstronne ankiety. Możesz sobie już dziś zagłosować czy nowy pomysł pana premiera jest:
a) tak, znakomity jak zwykle
b) tak, znakomity ale Polacy to zjeby i się nie uda
c) nie, byłby znakomity ale Polacy to straszne zjeby
d) trzeba sprawdzić żeby się przekonać czy znakomity
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...62079346_n.jpg

5. Co z tego wyniknie i jak (nie)wymierne będą efekty wiadomo raczej już dziś na przykładzie poprzednich pijarowskich "wojen" Słońca Peru
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykul...kierowcow.html

Ale przecież nie o wojnę z pijakami, pedofilami,kibolami, dopalaczami czy hazardzistami tu chodzi. Tylko o poczucie iż "premier dba o nas jak ojciec najlepszy i to nieprawda że dach przeciekał, zwłaszcza że wcale nie padało".

To co? Z kim następna wojna? Może z agresywnymi psami (nie było chyba jeszcze?) albo nie wiem, z kosmitami porywającymi krowy? Obojętne. I tak dacie się nabrać, prawda? https://www.facebook.com/zelaznalogika.online
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 07.01.2014, 18:56
Jeden front wciąż jest niezamknięty i "wataha" niedorżnięta... wojna z Kościołem trwa.
Otóż kilka miesięcy temu jedna z częstochowskich radnych LSD - Ewelina Balt - oskarżyła księdza o współżycie z nieletnią, swoją uczennicą. Sprawę podchwyciły brukowce "Wybiórcza" (a jakże) i "Fakt". Ksiądz został zawieszony przez swoich zwierzchników, Prokuratura wszczęła śledztwo i... jak się okazuje nic takiego nie miało miejsca. Sytuacji takiej zaprzeczył nie tylko ksiądz, ale również owa uczennica, jak i uczestnicy wycieczki na której miało dojść do w/w kontaktu seksualnego. Cała sprawa oparta na plotkach z szajsbooka.

Zainteresowany skąd takie ciągoty do magla u chyba zajętej pracą "na rzecz społeczeństwa" radnej kliknąłem w jeden z linków

http://www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?...&addComment=no

jak widać zapewne brudne myśli p. Balt biorą się z autopsji, zaś problemy w życiu osobistym nadrabia sobie kosztem podatników gromadząc w wieku 29 lat całkiem niezły majątek.
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2014, 19:04
Oj tam, oj tam pogadają o pijakach jakiś czas i dadzą spokój. Później znowu jakiś temacik zastępczy o nożownikach w dyskotekach, później jeszcze o jakiejś zaginionej dziewczynie, która szła z zabawy do domu i zginęła kilkaset metrów przed domem, później będzie o zadymach na polskich stadionach bo jakiś kibic głośno beknie na meczu, później o niebezpiecznych rasach psów, które zagryzają ludzi, i później znowu będzie można mówić o wyrodnych rodzicach mordujących dzieci. A po drodze może jeszcze jakiś fajny temacik się nasunie typu lądowanie bez otwartego podwozia, ślub jakiejś pary królewskiej, groźby Korei Płn względem świata, Ameryka ratująca świat przed Arabami itp.
Mnie to zawsze dziwi, że media lubią sensację - tak się to tłumaczy - a jak się coś dzieje na zachodzie, jakieś rozróby jak w Szwecji, Francji, Hiszpanii lub nawet w Bułgarii jak obalają rząd to coś cisza w mediach... dziwne, taka sensacja a tu nic. No nie tak całkiem nic, dla świętego spokoju coś napomkną przez 5 sekund.
drozd:
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.01.2014, 21:19
Media, ale też politycy lubią tego typu sensacje. Każda z partii wypowiedziała się na temat zaostrzenia kar, a od tygodnia każda debata zaczynała się właśnie od tego tematu. Jeśli plebs chce igrzysk to politycy oraz media dają im tego czego oczekują. Nie inaczej.
Jaroo1
Senior Member

Stary 07.01.2014, 21:54
Cytat:
Jeśli plebs chce igrzysk to politycy oraz media dają im tego czego oczekują. Nie inaczej.
To jest takie podejście w stylu "dorwaliśmy się do koryta więc teraz trzeba odcinać kupony i robić w uja społeczeństwo". Wtedy się zgadzam, że skoro plebsowi pasuje to wszystko gra i nikt nie narzeka, politycy i media mają co chca a plebs też się dobrze bawi - można się dowartościować i wyładować np komentarzami "zajebać tego kierowcę pijanego", "ja bym mu dał", "ja jestem lepszy bo mi się nie zdarza po pijaku jeździć" ale lepiej by było gdybyśmy szli w inną stronę i media wraz z politykami były jakąś elitą i zajmowaliby się poważnymi sprawami. Wtedy można by wychować plebs na ludzi.
Także zawsze jest wybór, albo się plebs pielęgnuje, albo się próbuje z Polaków zrobić mądrych ludzi. Oczywiście obecne "elity" wybierają to pierwsze.
drozd:
AYALA
Senior Member

Stary 07.01.2014, 22:47
6 tyś osób w zeszyłm roku popełniło samobójstwo w Polsce (to rekord od 1945 roku), dla porównania, w wypadkach drogowych zginęło tylko 4 tysiące.

Może niech sie antypolskie media zajmą dlaczego tak wielu ludzi na zielonej wyspie odbiera sobie życie skoro wmawiają nam wzrost gospodarczy i że jesteśmy w czołówce UE
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.01.2014 o godz. 09:38.
Drozd
Senior Member

Stary 08.01.2014, 08:51
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Media, ale też politycy lubią tego typu sensacje. Każda z partii wypowiedziała się na temat zaostrzenia kar, a od tygodnia każda debata zaczynała się właśnie od tego tematu. Jeśli plebs chce igrzysk to politycy oraz media dają im tego czego oczekują. Nie inaczej.
Dobra dobra, takie mądrości to na swojej wsi wciskaj. W TV też leci syf zamiast wartościowych programów bo "plebs tego chce", a g prawda. To są tłumaczenia propagandzisty który najpierw męczy debilnym przekazem, a potem wykorzystuje fakt ze ludzie się przyzwyczaili.

To kolejna opera mająca dać pretekst do podkręcenia POwcom sondaży. Merkel nie w porę sie połamała i rudy jest w kropce. Tak to od dziś jawił by się jako "europejski", a tu klops.

A fakt, że liczba samobójców przekracza liczbę ofiar wypadków to obraz polskich realiów po 6 latach rządów nocnej zmiany. Wszyscy którzy bronią status quo są za ten stan współodpowiedzialni.

I kolejne kwiatki:
Cytat:
Pracownicy ministerstw i najważniejszych urzędów państwowych dostaną filmy „edukacyjne” dotyczące tzw. równości płci. Pozytywnymi bohaterami tych obrazów są homoseksualiści pozbawieni praw, a miejscem przemocy jest rodzina. Produkcja filmów kosztowała prawie 700 tys. zł i jest częścią programu edukacyjnego, na który przeznaczono już kilka milionów złotych.
Cytat:
Materiały edukacyjne przygotowane dla urzędników prezentują tradycyjną rodzinę jako miejsce przemocy. Ofiarami są zarówno kobiety, jak i dzieci. Oprawcami mężczyźni. Przyczyną takiego stanu jest – według scenariuszy przekazanych przez Kancelarię Premiera producentom – tradycyjny podział ról wynikający z odmienności płciowej kobiet i mężczyzn. Dlatego na wychowanie dzieci nie może mieć wpływu ich biologiczna tożsamość płciowa, gdyż – jak czytamy w scenariuszu – „prowadzi do ograniczeń i nieprawidłowości w funkcjonowaniu psychicznym i społecznym jednostek”.
Jak komuś przyjdzie o głowy bredzić ze PiS i PO to to samo. Niech sobie powyższe przeczyta i pojmie swoją ignorancje.

http://niezalezna.pl/50354-kancelari...eologii-gender
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.01.2014 o godz. 09:41.
Hej Nasz TS !!
martin_6
Senior Member

Stary 08.01.2014, 11:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
6 tyś osób w zeszyłm roku popełniło samobójstwo w Polsce (to rekord od 1945 roku), dla porównania, w wypadkach drogowych zginęło tylko 4 tysiące.

Może niech sie antypolskie media zajmą dlaczego tak wielu ludzi na zielonej wyspie odbiera sobie życie skoro wmawiają nam wzrost gospodarczy i że jesteśmy w czołówce UE
Nie wiem, czy Ty tak na serio, ale jeśli tak, to wysunę twierdzenie, że sytuacja gospodarcza ma niewielki wpływ na liczbę samobójstw (patrz Japonia). No i nie wydaje mi się w ogóle żeby to było jakoś znacznie więcej, niż w innych krajach.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2014, 11:29
" - Ruch Narodowy jest siłą pełną porażającej intelektualnej niepowagi, ruchem prostych odpowiedzi na trudne pytania. Brak mu, w przeciwieństwie do przedwojennej endecji, z której dziedzictwem nie ma nic wspólnego, realizmu politycznego - mówi w wywiadzie dla Prawy.pl Sergiusz Muszyński z PiS. "- oj poszedl nakaz z KC PiS by sie pozbyc niepotrzebnej konkurencji Powiazac z Ruskimi z dziadkiem z Wermachtu z czym sie da:
Sergiusz "Intelektualista" Muszynski napisał(a):
Tymczasem sam "ruch obalenia republiki okrągłego stołu" ma podejrzane koneksje z byłym postkomunistycznym WSI i byłymi oficerami Ludowego Wojska Polskiego ze stowarzyszenia ProMilitio oraz z wielokrotnie potępiającym rozwiązanie WSI oraz dekomunizację portalem Nowy Ekran, obecnie neon24.pl. Krótko przypomnę, że admirał Marek Toczek z ProMilitio pomagał w szkoleniu Straży Marszu Niepodległości zaś członkiem rady nadzorczej spółki Nowy Ekran SA jest Artur Zawisza. Pierwszym szefem ProMilitio był gen. Tadeusz Wilecki, absolwent Akademii Sztabu Generalnego ZSRR, nawiasem mówiąc popierany w wyborach prezydenckich w 2000 r. przez dawne Stronnictwo Narodowe, w którym obok słynnego Bohdana Poręby z Towarzystwa Przyjaźni Polsko-Radzieckiej i PZPR działał obecny członek rady decyzyjnej Ruchu Narodowego Sylwester Chruszcz.
I odnosnie genderyzmu. Apel fundacji na rzecz Transkrolicyzmu.
Kampania Przeciw Krolikofobii napisał(a):
Szanowni Państwo,
Jesteśmy królikami. Niestety królikami urodzonymi w ciałach ludzi. Zawsze czuliśmy się królikami, niestety, w zacofanych tradycją rodzinach oraz zaściankowych przedszkolach narzucano nam od dzieciństwa tożsamość ludzi. Kazano nam się ubierać jak ludzie i bawić jak ludzie. To kultura narzuciła nam to, że mamy być ludźmi mimo, że w głębi duszy zawsze chcieliśmy skubać trawę na łące. A to przecież nie ciało, nie biologia określa, kim jesteśmy.
Co więcej, teraz, jako dorośli ludzie... przepraszam, dorosłe króliki, dzięki odwadze waćpanny Anny Grodzkiej, postanowiliśmy się temu sprzeciwić. Przywdzialiśmy dumnie królicze uszy i zamiast chodzić po ulicach - kicamy... Niestety, znane z nietolerancji polskie społeczeństwo ma nas za wariatów i zwraca się do nas pogardliwym określeniem - nazywając nas... ludźmi. Codziennie czujemy oddech ich agresji na naszych plecach... przepraszam, grzbietach. Domagamy się tolerancji i szacunku.
Domagamy się również, by w zacofanych genderowych przedszkolach, gdzie narzuca się dzieciom, że mogą wybrać tylko płeć, a gatunku zwierzęcia, już nie - by zagościła wreszcie prawdziwa tolerancja i różnorodność a nie jej genderowa karykatura.

Na koniec upominamy się również o wszystkich Napoleonów w domach wariatów. Mają prawo czuć się Napoleonami, więc powinni również zasiadać w sejmie. Pytanie tylko, jak długo wytrzymaliby z tymi wariatami, którzy już tam są.

Z poważaniem,

Fundacja Na Rzecz Transkrólicyzmu
Kampania Przeciw Królikofobii
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 08.01.2014 o godz. 12:41.
AYALA
Senior Member

Stary 08.01.2014, 11:39
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy Ty tak na serio, ale jeśli tak, to wysunę twierdzenie, że sytuacja gospodarcza ma niewielki wpływ na liczbę samobójstw (patrz Japonia). No i nie wydaje mi się w ogóle żeby to było jakoś znacznie więcej, niż w innych krajach.
W Rzeczpospolitej było że główną przyczyna samobójstw Polaków jest ich obecna sytuacja ekonomiczna - rekordowa ilość 6 tyś w 2013 r
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.01.2014 o godz. 12:07.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów