The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2014, 14:21
Dzięki wielkie Kocur. W takim razie będę szukać wśród LG i Samsungów
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.01.2014, 15:55
Jeśli nie masz w planach oglądania filmów z kompa (jest jeszcze opcja przez kabel HDMI ale można powiedzieć że jest to typowe "workaround" nie zawsze wygodne i możliwe technicznie - nie każdy ma kompa obok TV) to możesz się zastanowić nad którymś modelem Panasonica.

Panasonic kupuje matryce (IPS) od LG tylko różnią się bebechami Tyle że nie wiem jak niższe modele Panasonica się sprawują - ja oglądałem te od modelu TX-L42DT60E w górę ale Panasonic ma chore ceny więc odpuściłem. Za 42 cale prawie 4 koła ....
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 02.01.2014, 17:31
Kocur napisał(a):Wyświetl post
I najważniejsza rzecz (dla mnie akurat) - nie udało się odpalić polskich napisów na philipsach,sony,sharpach i panasonicach, - Samsung oraz LG śmigają jak trzeba. Mowa tutaj o bezpośrednim odczycie z pendrive wsadzonego w TV (divx)
Można też pomyśleć o Smart TV dongle'ach na androidzie za ok 200-300 zł. Mają bardziej wszechstronne oprogramowanie niż to w telewizorach.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 02.01.2014, 20:29
I najważniejsza rzecz (dla mnie akurat) - nie udało się odpalić polskich napisów na philipsach,sony,sharpach i panasonicach, - Samsung oraz LG śmigają jak trzeba. Mowa tutaj o bezpośrednim odczycie z pendrive wsadzonego w TV (divx)
Nawet napisy po konwersji? Nie pamiętam dokładnie jak wyglądał proces "przerabiania" napisów, bo bawiłem się tym ze trzy lata temu, ale nawet mój Samsung wymagał drobnej pomocy. Literaki wczytywał od kopa, ale nie było polskich znaków, pamiętam że był mały programik, który konwertował napisy z formatów .txt i .srt na odpowiednie dla telewizora, żeby oglądać film bezpośrednio z podpiętego nośnika. Nie trzeba było żadnych dodatków kosztów
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2014, 20:35
Jeśli nie masz w planach oglądania filmów z kompa (jest jeszcze opcja przez kabel HDMI ale można powiedzieć że jest to typowe "workaround" nie zawsze wygodne i możliwe technicznie - nie każdy ma kompa obok TV) to możesz się zastanowić nad którymś modelem Panasonica.

Panasonic kupuje matryce (IPS) od LG tylko różnią się bebechami Tyle że nie wiem jak niższe modele Panasonica się sprawują - ja oglądałem te od modelu TX-L42DT60E w górę ale Panasonic ma chore ceny więc odpuściłem. Za 42 cale prawie 4 koła ....
Z telewizora korzystają głównie moi rodzice, oni nie oglądają filmów z kompa, ale myślę, że warto taką opcję mieć na wszelki wypadek. Będę się rozglądać za jakimś telewizorem i jak coś już kupię to opiszę swoje wrażenia.
Odpowiedz cytując
atbb
Member

Od: 11.2005

Stary 04.01.2014, 12:56
poszukuję 32-40 calowego tv led z funkcją PaP lub PiP poleci ktoś coś?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 07.01.2014, 20:07
Nie wiem czy ktoś wrzucał. Czeka nas kolejna dawka nowych kanałów w telewizji naziemnej.

Cytat:
Za sprawą MUX-ów lokalnych w naziemnej telewizji cyfrowej pojawiają się nowi gracze - obok lokalnych kanałów (TVT, NTL Radomsko, TV Łużyce i TV Odra)

także te ogólnopolskie, znane już z satelity i kabla - 4fun.tv, TV.Disco, TVR i STARS.TV. Ponadto do końca kwietnia br. w MUX 1 mają pojawić się wspomniane już TVP ABC, Stopklatka TV i Fokus TV, a także TV Trwam. Dodatkowo, być może już jesienią br. ruszy nowy MUX 8 - chętnych jest wielu.

Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/media/news/...mpaign=firefox
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.01.2014, 23:02
Naprawdę, czy na naziemnej telewizji musi być cały czas nadawana papka dla ciemnej masy ?
Co to są za kanały typu FOKUS TV, STOPKLATKA TV, TVR, STARS TV...
Jestem przerażony tymi decyzjami. A przyrodniczego kanału jak nie było, tak nie ma. Podobnie z informacyjnym.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member

Od: 07.2011

Stary 21.01.2014, 19:50
Witam, kończy mi się w lutym umowa z Cyfrą, chciałem napisać wypowiedzenie. Ma ktoś wzór takiego wypowiedzenia

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.01.2014, 21:17
Nie potrzebujesz jakiegoś zmyślnego pisma. Napisz, że "zachowując miesięczny okres wypowiedzenia informuję, że nie będę przedłużał obowiązującej do XX lutego umowy". Możesz (jeśli chcesz) podać przyczynę np. zbyt wysokie koszty i wtedy, teoretycznie zadzwoni do Ciebie ktoś od nich z działu utrzymania i da ciekawszą ofertę. W UPC podziałało, tutaj też powinno.

Ja mam natomiast pytanie o Common Interface. Ktoś z tego korzysta? Jakie są minusy takiego rozwiązania?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kamol
Junior Member

Od: 05.2012

Stary 22.01.2014, 00:14
W przypadku UPC, można by powiedzieć że minusem jest brak dostępu do VOD.
Więcej chyba nie ma. Zależnie jeszcze czy porównujesz do dekodera z nagrywarką czy bez i czy twoje TV pozwala nagrywać na jakieś nośniki zewnętrzne.

Tak naprawdę dzięki CI+ nie masz dekodera więc plusy i minusy są zależne od tego co daje Ci twój dekoder jak łatwo się go obsługuje itd.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.01.2014, 14:26
Zastanawiałem się właśnie, czy to rzeczywiście tylko niedogodności (?) wynikające z braku tunera wchodzą w grę. Jeśli tak, to elegancko, bo mi on w zasadzie tylko miejsce zajmował (podstawowy z UPC właśnie), więc decyzja jest prosta. Dzięki za informację.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.01.2014, 15:19
Jaki brak usługi VOD?

http://www.upc.pl/telewizja/upc-na-zadanie/

Nie mam UPC (czekam aż mi kabel pociągną) ale w ofercie usługa jest.
Odpowiedz cytując
Kamol
Junior Member

Stary 26.01.2014, 22:17
Kocur: ja pisałem w sprawie pytania o Moduł CI+, w UPC jest VOD, ale decydując się na moduł zamiast dekodera, nie masz do nich dostępu.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 31.01.2014, 12:19
Bardzo szybkie pytanie - dzisiaj muszę lecieć wieczorem do sklepu

Jaki kabel HDMI?

To co udało mi się wyszukać to przede wszystkim standard 1.4 (high speed, dwustronna transmisja itp).
Czy na coś więcej zwracać uwagę? Np. czy filtry coś dają czy pic na wodę.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 31.01.2014, 15:18
Z końcem lutego kończy mi się umowa z cyfrą, początkiem stycznia wysłałem wypowiedzenie - do tej pory nikt się ze mną nie kontaktował. Nie chcą mnie przekonać do pozostania?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.01.2014, 18:14
Bardzo szybkie pytanie - dzisiaj muszę lecieć wieczorem do sklepu

Jaki kabel HDMI?

To co udało mi się wyszukać to przede wszystkim standard 1.4 (high speed, dwustronna transmisja itp).
Czy na coś więcej zwracać uwagę? Np. czy filtry coś dają czy pic na wodę.
Fajne jakościowo kable mieli w dipolu na Ciepłowniczej.

Jutro powinni być na giełdzie na balickiej

Mam dokładnie taki i jest ok. W saturnach i mm pewnie będzie drożej.
http://www.dipol.com.pl/przewod_hdmi...rnet_H1022.htm
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member

Stary 26.02.2014, 15:36
Mam mały problem ze spliterem. Posiadam owy spliter i karty do niego, ale chciałem dołożyć jeszcze jeden telewizor. Do splitera wchodzą karty czerwone przewodowe, i teraz pytanie czy jeśli włożę np. zieloną kartę to będzie śmigać?
Tych czerwonych kart już nie idzie dostać, czy ich kolor ma jakieś znacznie?

Odnośnie modelu splitera, nie ma na nim nic napisane więc nie jestem wstanie stwierdzić, co to za model.
Spliter i karta wygląda tak:
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg 1614357_799818036699575_1920021717_o.jpg (93,8 KB, 12 wyświetleń)
Typ pliku: jpg 1900544_799818076699571_22684905_o.jpg (94,8 KB, 11 wyświetleń)
Typ pliku: jpg 1961011_799818106699568_1458381375_o.jpg (95,4 KB, 10 wyświetleń)
Powód: zdjęcia
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 27.02.2014 o godz. 10:12.
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member

Stary 27.02.2014, 11:16
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Mam mały problem ze spliterem. Posiadam owy spliter i karty do niego, ale chciałem dołożyć jeszcze jeden telewizor. Do splitera wchodzą karty czerwone przewodowe, i teraz pytanie czy jeśli włożę np. zieloną kartę to będzie śmigać?
Tych czerwonych kart już nie idzie dostać, czy ich kolor ma jakieś znacznie?

Odnośnie modelu splitera, nie ma na nim nic napisane więc nie jestem wstanie stwierdzić, co to za model.
Spliter i karta wygląda tak:
Ktoś, coś w tym temacie?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.02.2014, 12:45
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Z końcem lutego kończy mi się umowa z cyfrą, początkiem stycznia wysłałem wypowiedzenie - do tej pory nikt się ze mną nie kontaktował. Nie chcą mnie przekonać do pozostania?
No i co ? dzwonili, jakie oferty z ich strony przedstawili i na co i za ile się zgodziłeś lub nie ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 28.02.2014, 10:03
Jak ktoś ma UPC to mają teraz bardzo fajne propozycje po wypowiedzeniu usług.

Promocja to Wielka Rewia usług XV.

Opis na forum.mediaswiat.pl, tam też regulamin tej promocji.

Np MAX HD z nagrywarką i internet 60 mb za 90 zł.

UPC ostatnio zmieniało regulamin więc możliwe że możecie wypowiedzieć umowę bez konsekwencji, warto się zainteresować!
Ostatnio edytowane przez MatMario : 28.02.2014 o godz. 10:10.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.02.2014, 10:06
Oferta faktycznie wypas. Fuck !! u mnie UPC dopiero myśli nad pociągnięciem kabla do bloku ... 6 mies obsuwy jak nic ...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 28.02.2014, 10:18
Do tej pory za to samo rachunek na 140 zł....

Dobra oferta, jest np też internet 120 mb plus max hd z pvr za 105 zł, lub z telefonem 60 min za 110.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 28.02.2014, 12:15
Oferta faktycznie wypas. Fuck !! u mnie UPC dopiero myśli nad pociągnięciem kabla do bloku ... 6 mies obsuwy jak nic ...

U mnie na osiedle też ponoć mają kłaść kabel, ale słyszałem o tym już dawno, a efektów brak. Zaraz się okaże Kocur żeśmy sąsiady hehehe
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Kaco
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 28.02.2014, 12:17
Do mnie wczoraj zadzwonili z nc+... Do tej pory placilem 97pln za wszystko prócz hbo, jakis bajek, national geo i cinemax,mam multiroom na dwa dekodery jeszcze z c+, czyli nie połączone kablem. Koniec umowy w maju, a dzwoni babka i mowi, ze za wszystko oprócz hbo i cinemax 84pln i nowa umowa od zaraz na 12 lub 18 miesięcy... Suma sumarum dodali mi ok. 30 kanałów i obnizyli cene o 13plnów. Nie mogłem się nie zgodzić
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 28.02.2014, 16:23
Jak mozecie to piszecie co wskoraliscie i za ile- bo do mnie tez ostatnio dzwonia tylko nigdy nie moga mnie zastac w domu - mam do konca maja lub czerwca - nie pamietam calosc oprocz HBO, Cinemaxow i multirooma - i place 69 zl - jak ma ktos podobnie to niech napisze ile dal rady wynegocjowac nizej ....w sumie mi to co mam pasuje- bo jest calosc a hbo i cinemax mnie nie interesuja - od tego mam neta - tylko chce zjechac z 10 i dostac dekoder prv ...jak ma ktos podobnie to niech da znac czuy cos ugral czy nie
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member

Od: 07.2011

Stary 02.03.2014, 09:15
Ja wysyłałem wypowiedzenie i dzwonili. Dostałem za 89 zł Multiroom, pakiet Universe+, HBO i cały pakiet Canal na 12 miesięcy. Wcześniej gdy nie wysłałem też dzwonili, ale proponowali to samo za 109 zł.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 02.03.2014, 09:54
Wiślak1989: Którego stycznia się dogadałeś i co miałeś wcześniej?
Bo za taki pakiet mogłeś płacić np. 64 zł.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 03.03.2014, 10:05
Jeszcze co do UPC, wypłynęły kolejne regulaminy na Rewelacyjną Kombinacje Usług i są Rewelacyjne.

Z opowieści na forum nikt tego nie dostał, gdy się o tym wspomina konsultanci krzyczą i rzucają słuchawką

ale np za 85 zł można mieć

MaxHD z pvr+ 120 mb+ 60 minut

za 65

MaxHD z pvr + 60 mb net

regulaminy i dyskusja na forum.mediaswiat.pl

nie wrzucajcie im tego na FB albo jakieś inne dziwne strony.

Żeby to dostać na pewno trzeba mocno się targować więc promocja nie do uzyskania tak po prostu, ale warto spróbować.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.03.2014, 11:58
Wiślak1989 napisał(a):Wyświetl post
Ja wysyłałem wypowiedzenie i dzwonili. Dostałem za 89 zł Multiroom, pakiet Universe+, HBO i cały pakiet Canal na 12 miesięcy. Wcześniej gdy nie wysłałem też dzwonili, ale proponowali to samo za 109 zł.

Pozdrawiam.
Słabo się targowałeś - chyba, że wcześniej płaciłeś większą kasę, a takim ciężko potem wyzwolić się z tego kanału wyzyskowego.
Ja wcześniej za pakiet Optimum HD płaciłem 71 zł. Też mi proponowali 89, ale zostali wyśmiani. Stanęło na Universe/6C+/MR/HBO/Pace PVR500 za 64 PLN (wymiana za Sagema HD) /12 m-cy.
Za 84 mogłem mieć to wszystko+Cinemaxy i Filmboxy+Redlight+drugi Pace PVR, ale nie bylo mi to potrzebne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów