The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.12.2013, 00:22
Galonek napisał(a):Wyświetl post
A co z wzmocnieniami drużyny? - Ja rozmawiam z tymi co mają kasę, bo ci mogą nam kogoś "fundnąć" - odpowiada Smuda. - Jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że kogoś sprowadzimy, bo musimy kogoś sprowadzić. Nie uda się jednak ściągnąć takich graczy jakich widziałem i sobie wybrałem. 1-2 mln euro - tyle nie mamy. Można wziąć zawodników, którzy mogą się rozwinąć i nam dużo pomóc.

Wyprowadźcie mnie z błędu, ale dla mnie to brzmi jak uszczypliwość w stronę Bednarza. Czyżby Franek sugerował, że o transferach to on rozmawia z Bogusiem, bo ten ma siano, a nie z gołodupcem Jackiem?
Na to wygląda, przecież nie bez powodu Smuda wyjeżdżał na obserwacje z ulubieńcem bossa. Bednarz broni swego, czyli prowadzenia oszczędnej polityki finansowej; przypominam jednak, że nie był zwolennikiem zatrudnienia SMudy, a jednak do tego doszło. Tak więc, będzie albo kompromis, albo rozstaniemy się z prezesem, bo raczej nie kapką i Smudą.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.12.2013, 09:40
Jeżeli rzeczywiście kondycja finansowa Wisły nie pozwala na transfery, to zrozumiem ich brak i będę zadowolony, że nie szastano nieodpowiedzialnie pieniędzmi. Mam jednak nadzieję, że obecna polityka finansowa w istocie poprawia funkcjonowanie klubu i prowadzi do jego wyjścia na prostą, a co do tego mam wątpliwości (mając na uwadze sprzeczne sygnały, które wychodzą raz od prezesa, a raz od trenera). Raz słyszymy, że już jest dobrze, by za chwilę dowiedzieć się, że wciąż jest bardzo ciężko.

Z drugiej strony, w mojej laickiej opinii, mniejszym obciążeniem dla klubu byłoby kupowanie/podpisywanie kontraktu z jednym dobrym piłkarzem w każdym okienku i w ten sposób budowanie drużyny, aniżeli "kilkuokienkowe" biedowanie zakończone nagłym "boomem" trasferowym. Przecież właśnie przez taki szał zakupów, przynajmniej zdaniem włodarzy klubu, jesteśmy dzisiaj w miejscu, w którym jesteśmy. Dlatego nie do końca zrozumiała jest dla mnie obecna polityka (lub jej brak) klubu.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 17.12.2013, 10:04
Jeżeli rzeczywiście kondycja finansowa Wisły nie pozwala na transfery, to zrozumiem ich brak i będę zadowolony, że nie szastano nieodpowiedzialnie pieniędzmi. Mam jednak nadzieję, że obecna polityka finansowa w istocie poprawia funkcjonowanie klubu i prowadzi do jego wyjścia na prostą, a co do tego mam wątpliwości (mając na uwadze sprzeczne sygnały, które wychodzą raz od prezesa, a raz od trenera). Raz słyszymy, że już jest dobrze, by za chwilę dowiedzieć się, że wciąż jest bardzo ciężko.

Z drugiej strony, w mojej laickiej opinii, mniejszym obciążeniem dla klubu byłoby kupowanie/podpisywanie kontraktu z jednym dobrym piłkarzem w każdym okienku i w ten sposób budowanie drużyny, aniżeli "kilkuokienkowe" biedowanie zakończone nagłym "boomem" trasferowym. Przecież właśnie przez taki szał zakupów, przynajmniej zdaniem włodarzy klubu, jesteśmy dzisiaj w miejscu, w którym jesteśmy. Dlatego nie do końca zrozumiała jest dla mnie obecna polityka (lub jej brak) klubu.
Kondycja finansowa Wisły była taka sama, jak obecnie w momencie, gdy Smuda decydował się na objęcie posady trenera i coś mu obiecywano (domyślam się, że od samego początku obietnice składał Cupiał, a nie Bednarz). Wiadomo było, że fundusze na transfery nie mogą pochodzić ze środków wypracowanych przez klub, bo ich nie będzie. Rozumiem Bednarza, któy jak minister finansów, broni rozsądnego budżetu, ale ostatecznie to nie on zdecyduje czy Bogusław Cupiał przeznaczy jakieś środki ekstra na transfery.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 17.12.2013, 10:18
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Kondycja finansowa Wisły była taka sama, jak obecnie w momencie, gdy Smuda decydował się na objęcie posady trenera i coś mu obiecywano (domyślam się, że od samego początku obietnice składał Cupiał, a nie Bednarz). Wiadomo było, że fundusze na transfery nie mogą pochodzić ze środków wypracowanych przez klub, bo ich nie będzie. Rozumiem Bednarza, któy jak minister finansów, broni rozsądnego budżetu, ale ostatecznie to nie on zdecyduje czy Bogusław Cupiał przeznaczy jakieś środki ekstra na transfery.
Taka sama nie jest, bo klub "zszedł" z kilku wysokich kontraktów. Pytanie, czy ta, choćby niewielka poprawa, pozwala na dokonywanie jakichkolwiek, nawet symbolicznych transferów. Zaś co do oceny postępowania Bednarza jesteśmy zgodni.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.12.2013, 10:40
Klub zszedł z kilku wysokich kontraktów bo nie było go na nie stać. Pozbycie się nadmiernego obciążenia budżetu nie oznacza pojawienia się nowych środków finansowych. W naszym przypadku to raczej stabilizacja finansowa na niskim poziomie uzależniona od minimalizacji wydatków. Tylko znaczne zwiększenie przychodów pozwoli na poważne inwestycje. A jedyną szansą na znaczące zwiększenie przychodów w tym momencie jest nowy, bogaty sponsor generalny lub zastrzyk gotówki od Cupiała. Wisła po kilku latach oszczędzenia jest bardzo uboga w wartościowe aktywa. Mamy bardzo mało zawodników, których można by sprzedać za konkretne pieniądze (Chrapek?) i sfinansować przez to kolejne transfery.
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.12.2013 o godz. 10:47.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 17.12.2013, 10:42
Taka sama nie jest, bo klub "zszedł" z kilku wysokich kontraktów. Pytanie, czy ta, choćby niewielka poprawa, pozwala na dokonywanie jakichkolwiek, nawet symbolicznych transferów. Zaś co do oceny postępowania Bednarza jesteśmy zgodni.
Domyślam się, że nie pozwala, bo klubowi ciągle brakuje 10 milionów, żeby zrównoważyć budżet. Od początku te obietnice miały związek z kasą ekstra, którą zdecyduje się ewentualnie wydać Bogusław Cupiał. Dlatego Smuda wspomina, że rozmawia z ludźmi z pieniędzmi, którzy mogą coś zafundować Wiśle .

Inną sprawą jest to, czy rzeczywiście jest sens, z punktu widzenia finansowego, budowania klubu, który załapie się do pucharów i odpadnie na etapie eliminacji. Tzn czy ewentualne większe poniesione koszty dadzą wymierną korzyść w postaci takiego wzrostu przychodów, który pozwoliłby zapełnić dziesięciomilionową dziurę budżetową i zarobić na dodatkowe kontrakty. Obawiam się, że to niemożliwe bez awansu do fazy grupowej jednych z rozgrywek. I tu rodzi się kolejne pytanie: Czy ci piłkarze, których może zagwarantować nam gest Cupiała pozwolą nam osiągnąć ten cel? Jeśli nie, po kolejnej porażce, będziemy znowu w czarnej dupie i wszystkie kłopoty zaczną się od nowa.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.12.2013, 10:47
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Tak więc rozwiązanie pierwsze - przedłużenie umowy o sezon z jednoczesnym wypożyczeniem na 1-2 rundy. Albo nawet o 2 sezony i wypożyczenie na 1,5 roku. Patryk wróci do formy, w międzyczasie trener się zmieni i jeszcze może być dla nas cenny.
Jakoś Smuda potrafił obudzić potencjał Chrapka, Garguły tak niemiłosiernie krytykowanego.
Małecki dostał mnóstwo szans.
Wątpię, ze to wina trenera.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.12.2013, 11:16
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Jakoś Smuda potrafił obudzić potencjał Chrapka, Garguły tak niemiłosiernie krytykowanego.
Małecki dostał mnóstwo szans.
Wątpię, ze to wina trenera.
Dokładnie, do tego grona można dodać też Burlige, zresztą mam wrażenie, że większość piłkarzy przy Smudzie zrobiła krok na przód. Nie ma co gdybać, ze gdyby nie Smuda to Mały by pozamiatał... bo by tego nie zrobił, no chyba, ze cały zespół trzymałby swoja starą formę...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 17.12.2013, 17:06
Mały to jest człowiek, którego bardziej zmotywuje klepanie po plecach niż solidny opierd... Smuda jest jaki jest i się nie zmieni. Szkoda mi Małego ale obiektywnie jeden grający gorzej w konfrontacji z całą resztą grającą lepiej ( a przede wszystkim ambitniej) to zdecydowany plus. Przecież oni się nagle nie nauczyli grać w piłkę. Zwyczajnie zaczęli więcej i szybciej biegać.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.12.2013, 17:55
Tak naprawdę to do konca nie wiemy jakie są przyczyny "spadku formy" Małeckiego.
Nie wiemy, czy to względy sportowe czy jakieś inne.
Nie należałem do fanów Patryka, ale dziś uważam, że nawet jesli wiadomości o opuszczeniu przez niego spotkania z Cupiałem, o niedogadywaniu się ze Smudą są prawdziwe, to i tak należy darować sobie jeżdżenie po nim, jak to niektórzy robią w innych wątkach.
Oficjalnych wiadomości nadal brak, dlatego wstrzymajmy się z osądami.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.12.2013, 18:17
Mnie Bardziej niż to czy Małecki odejdzie czy nie(wolałbym żeby został) interesuję kto przyjdzie, uważam że wystarczy dwóch klasowych zawodników do tej paczki i będziemy jechać po każdym.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.12.2013, 18:19
napad, skrzydło, lewy obrońca- mus podpisać.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
razraz
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 17.12.2013, 18:31
Małecki zrobi karierę w Dynamo Mińsk
Odpowiedz cytując
Eraziel
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 20.12.2013, 17:13
Smuda opowiada jak Cupiał rozważał odejście z Wisły. "Myślałem, że zgasi światło"

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...sly___Juz.html

"Kilka miesięcy temu mówił pan, że do zespołu dołączy czterech ponadprzeciętnych zawodników. Dziś wydaje się, że może być ich góra dwóch. Jest pan zawiedziony?

- To były tylko założenia i nigdy nie byliśmy ich pewni. Traktowałem to raczej w kategorii marzeń, które mam dalej. I mogą się spełnić, bo jestem optymistą. Sam mam dużo znajomości i liczę, że ktoś pomoże. Na razie mocno wsparli nas kibice. Kiedyś płaciliśmy za nich duże kary, a w tej rundzie żadnej. Do tego ciągle nas dopingują. Tylko raz usłyszałem śpiewy: "Wisełko, coś się zacięło". To była taka mała szpilka. Podczas meczu mnie to trochę zdenerwowało, bo człowiek robi co może, by wygrać. Później mi przeszło."
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 20.12.2013, 20:21
Ja bym na waszym miejscu nie wierzył w każde słowo Smudy, bo jeśli wszystko co mówi jest prawdą, to ja boję się tego co on "wyrabiał" w Poznaniu.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.12.2013, 00:46
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Mały to jest człowiek, którego bardziej zmotywuje klepanie po plecach niż solidny opierd... Smuda jest jaki jest i się nie zmieni. Szkoda mi Małego ale obiektywnie jeden grający gorzej w konfrontacji z całą resztą grającą lepiej ( a przede wszystkim ambitniej) to zdecydowany plus. Przecież oni się nagle nie nauczyli grać w piłkę. Zwyczajnie zaczęli więcej i szybciej biegać.
Otóż to. Dlatego mając na uwadze wcześniejszą grę Małeckiego nie popieram i nie będę popierał opcji pozbywania się go na zawsze. Sugeruję przedłużenie kontraktu z jednoczesnym dłuższym wypożyczeniem, kończącym się na rok przed końcem nowego kontraktu.

Tym sposobem pozwolimy piłkarzowi odbudować się gdzie indziej, i mamy zabezpieczenie, że w razie odzyskania formy jest u nas z powrotem.Niwelujemy ryzyko, że gdy stanie się on znów jednym z najlepszych piłkarzy ligi to niestety będzie grał u któregoś u konkurentów.

Przy okazji - do wyjęcia z Turcji jest Grosicki. A to bardzo ciekawy piłkarz jak dla nas.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.12.2013, 01:07
Dzimi - obawiam sie ze nasz wrzechmogacy bosss - patrzac na Donalda- pomysli ze mozemy miec 3-4 zawodnikow za darmo - bez zadnych nakladow - i obawiam sie ze tak dobra postawa druzyny przy miinimalnym nakladzie kasy - sprawi ze moze byc zima duze rozczarowanie ...... sory- ale znajac pana MegaPrezesa obawiam sie jeszcze wiekszej lipy niz lattem ....obym sie mylil
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 23.12.2013, 10:18
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...owym__Nie.html

No to na wiosnę gramy albo tym co mamy albo czyjaś głowa poleci. Szkoda, że w naszym klubie każdy mówi "innym głosem".

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 23.12.2013, 10:29
No tak, kto by pomyślał. Co okno transferowe to teksty o spłacie długu, braku pieniędzy itd. Kiedy wydawalo się ze chociaż w tym roku wzmocnienia są konieczne (brak zmienników), jest dokładnie tak samo jak pół roku/rok temu i idę w ciemno ze w lecie będzie identycznie...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.12.2013, 11:29
Zastanawia mnie jedno to po co gadanie o wzmocnieniu zimą 3-4 piłkarzami...pewnie po to by mydlić oczy kibicom
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.12.2013, 11:29
Naprawde wierzyliscie w bzdury o 3 duzych wzmocnieniach zwlaszcza ze 14 zawodnikami jestesmy na 3 miejscu w tabeli nie rozsmieszajcie mnie- paradoksalnie ta dobra jesien to cale zlo - jakbysmy byli w strefie spadkowej to moze spodziewalbym sie jakiegos 1-2 zawodnikow- ale w tym wypadku to gwozdz do trumny - Bednarz i Cupial to minimalisci z bujna fantazja - ktorzy mysla ze da sie tak przez caly rok , ktos kiedys wymyslil sobie jakis mityczny i nigdy nie splacony dlug - i spodziewam sie ze tak juz bedzie zawsze- tzn zawsze dopoki Wisla bedzie rzadzil pan miliarder Cupial ze swoja banda klakierow ......
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.12.2013, 11:36
Ciśnie się na usta tylko jedno: a nie mówiłem? Dokładnie ta sama gadka od 2 lat. Tylko termin ostatecznego spłacenia długu przesuwa się coraz dalej. Wszystko zgodnie z ultra oszczędnościową filozofią funkcjonowania klubu przyjętą przez Cupiała po przyjściu Bednarza.

Ciekaw tylko jestem czy zaskakująco dobre wyniki miały wpływ na przedłużenie czasu skrajnych oszczędności o kolejną rundę. Jeśli tak to niestety boss może się na tym srogo przejechać. Ta drużyna równie dobrze może skończyć sezon na 8 miejscu. Jej potencjał nadal jest mocno ograniczony, a Smuda zawsze miał poważne problemy z właściwym przygotowaniem drużyny do rundy wiosennej. Kolejny sezon w środku tabeli w wyjściu z na finansową prostą na pewno Wiśle nie pomoże.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 23.12.2013, 11:43
Nie oszukujmy się.

Bednarz to tylko posłaniec złych wieści.

Trzeba trzymać kciuki, by Wisła była w grupie mistrzowskiej. Wtedy przynajmniej nie spadniemy...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.12.2013, 11:45
Odmładzajmy dalej drużynę dalej szukajmy w kraju młodych zdolnych jedyna droga moim zdaniem dziś nawet nie mamy kogo sprzedać aby zarobić.

Smuda zrobił dużo dobrego ale poniekąd wychodzi 2 lata zmarnowane oby to szlo do przodu bez napinania sie na nie wiadomo co bo u Cupial i tak to sie kończy katastrofa
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 23.12.2013 o godz. 11:47.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.12.2013, 12:44
Niektórzy tu są jak dzieci, mamusia obiecała kupić kilka zabawek, ale nie posiada pieniążków i już się obrażacie dzieciątka.

Ten skład co mamy obecnie nie jest taki zły. Ten mityczny wąski skład nie jest taki wąski:

1.Miśkiewicz
2.Burliga
3.Stolarski
4.Fryc
5.Głowacki
6.Jovanović
7.Uryga
8.Chavez
9.Czekaj
10.Nalepa
11.Piotr Brożek
12.Bunoza
13.Małecki
14.Sarki
15.Boguski
16.Chrapek
17.Garguła
18.Stjepanović
19.Guerrier
20.Paweł Brożek

A jeszcze możemy skorzystać z dwóch młodych bramkarzy, Burdenskiego, Klaricia (o ile podpisaliśmy go) i dać szansę kolejnym młodym chłopakom.

Może Buras z Szewczykiem wrócą z wypożyczenia?

Kadra nie jest taka zła i mała jak niektórzy tu piszą. Wiadomo, byłoby dobrze, gdybyśmy sprowadzili choć jednego, tak klasowego piłkarza jak Melikson, ale nie kosztem pogłębiania długu.

Ten skład bardziej mi się podoba niż ten z ostatnich dwóch lat, gdzie graliśmy fatalnie.
Odpowiedz cytując
Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 23.12.2013, 12:54
Myślę że pieniądze miały być tak jak i nowi zawodnicy,jednak Bednarz i Smuda nie wspomnieli że to zależy od pozyskania sponsora,w końcu te rozmowy z Volkswagenem lipą nie były.To co mówią teraz to prawdopodobnie odkręcanie sprawy.Kilka razy przewinęła się też kwestia pozyskiwania partnerów (na wzór klubów z zagranicy) którzy dokładali by do budżetu.Dowody?Tyskie wróciło wiem że to niewiele ale uważam że to dobry kierunek.Dodam jeszcze ze mamy teraz bazę w Myślenicach a za darmo się to nie zbudowała,może to kolejny czynnik braku transferów?

Przypominam również że takie same nastroje były latem gdy mówiło się nawet o walce o otrzymanie a Wisła dała radę,da i teraz.Nawet jeżeli skończy na 8 miejscu uważam nie nie będzie dramatu bo w klubie zmiany idą w dobrym kierunku.

Ten sezon zaczynam traktować jako przetarcie,coś jak odświeżenie bo sporo bałaganu zrobiło się w ostatnich latach i Bednarz ma tę niewdzięczną funkcję żeby to posprzątać.Cierpliwości
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.12.2013, 13:04
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Szewczykiem wrócą z wypożyczenia?
Powrót Szewczyka pod wodzą Smudy to mogła by być petarda. Jeśli chłopak sprosta.
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.12.2013, 13:17
niektórzy są strasznie ślepi i widzą przez różowe okulary

owszem, zrobiliśmy wynik ponad możliwości.. ale

1. zobaczcie jak nas kontuzje omijały !!
Byłoby nie prawdopodobne gdyby 2 cześć sezonu tak samo dobrze przebiegła
wystarczy żeby wypadł ze składu Głowacki i Brożek.. wyobraźcie sobie naszą grę
2. transfery z klubu, Bunoza odejdzie na 99% zimą, co potwierdził sam zawodnik jak i Smuda, ktoś wyobraża sobie żeby Małecki jeszcze u nas zagrał ? to też mało realne
3. w wielu meczach mieliśmy po prostu szczęście jak np. z Ruchem

poza tym to nie Cupiał wybudował bazę !! nie dał na nią ani grosza ! my będziemy tylko najemcą, więc nie można zasłaniać tego brakiem transferów
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.12.2013, 13:19
Jeżeli nas nie stać na drogie transfery to może wydać dyspozycje skautom, aby szukali po niższych ligach w Polsce. Taki transfer to nie więcej jak 70 tys euro, a zawsze można też zejść z ceny proponując dodatkowo 15% od kolejnej sprzedaży. Czy naprawdę to jest takie trudne do ogarnięcia? Wisła właśnie w tych czasach kiedy mało kapusty w sejfie powinna dążyć tym szlakiem do celu. Straty będą niewielkie, a zyski mogą być kilkunastokrotne.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 23.12.2013, 13:39
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli nas nie stać na drogie transfery to może wydać dyspozycje skautom, aby szukali po niższych ligach w Polsce. Taki transfer to nie więcej jak 70 tys euro, a zawsze można też zejść z ceny proponując dodatkowo 15% od kolejnej sprzedaży. Czy naprawdę to jest takie trudne do ogarnięcia? Wisła właśnie w tych czasach kiedy mało kapusty w sejfie powinna dążyć tym szlakiem do celu. Straty będą niewielkie, a zyski mogą być kilkunastokrotne.

Mam wrażenie, że praca skautów w Wiśle to jedynie sztuka dla sztuki. Korzystamy w ogóle z ich pracy? Valckx nie korzystał bo miał własne kontakty, Bednarz nie korzysta bo nie ma pieniędzy... więc po co oni są ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów