The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2013, 12:33
emjot napisał(a):Wyświetl post
kolejny messijutuba?
Dobre i to! Po anonimowych Afrykanczykach milo dowiedziec sie, ze interesujemy sie kims, kto istnieje w "Internetach"!
Aha, przepraszam za brak polskich znakow.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Eraziel
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 15.12.2013, 14:12
Prezes o transferach i sytuacji finansowej:

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-z,nId,1075067
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.12.2013, 15:01
Eraziel napisał(a):Wyświetl post
Prezes o transferach i sytuacji finansowej:

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-z,nId,1075067
Bardzo rozsądna wypowiedź. Jakby nie patrzeć, to nie jego wina że nie mamy pieniędzy. Nie tylko jego - żeby być uczciwszym, bo jednak swoje do pieca swego czasu dołożył, włącznie ze zmienianiem trenerów co kilka miesięcy (a i tak Smudę musiał - wbrew wszystkim - zatrudnić Cupiał, co okazało się strzałem w dziesiątkę)...

Poza tym to nam otwiera dobrą pozycję negocjacyjną - piłkarze będą wiedzieć, że u nas nie zarabia się nie wiadomo ile.

Ile w tym prawdy, ile teatru? Rozsądek podpowiada, że Bednarz za bardzo nie koloryzuje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.12.2013 o godz. 20:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 15.12.2013, 17:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
(a i tak Smudę musiał - 2brew wszystkim - zatrudnić Cupiał, co okazało się strzałem w dziesiątkę)...
Smudę nie musiał, a chciał zatrudnić Cupiał, bo to był jego pomysł, wbrew wszystkim..

A co do.. Bednarza, jak mówił że „Wisła ma być wiosną mocniejsza”, to po jakiego takie deklaracje !? A jak Smuda i Kapka oglądali w Portugalii piłkarzy, to też teatr , czy pic i wycieczki krajoznawcze .. Bednarz to co mówi widać nie ma żadnej wartości, liczy się tylko wola właściciela, a ta zmienna jest .., wczoraj sygnalizował że ma, dziś że nie ma, a jutro, a tego to akurat nikt nie wie..
Stąd to co robi Bednarz ja nie nazwałbym rozsądkiem, ten nakazywałby ..nic nie mówić, czyli dyplomacja pełną gębą, choćby po to aby nie odwoływać zapowiadanych wzmocnień, a jeśli jednak będą, to nie odwoływać odwołań, przy takiej "długofalowej" polityce bossa, to jedynie rozsądne działanie.

Edit .
Priorytetem dla Cupiała jest nie wynik sportowy, a zejście z kosztów
Smutne, ale prawdziwe, człowiek-kibic, a jest taki gatunek, żyje jednak nadzieją że i czasem wynik sportowy nie tylko dla niego jest jednak istotny..
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.12.2013 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.12.2013, 19:30
łysy niech pierdo.li co tylko zechce, w biznesie i interesach(piłka nożna) jest nikim, a nawet czymś mniej w czym dosadnie nas utwierdziło sprzedanie Meliksona za nędzne 800.000 €, a także danie dupy, a wręcz idiotyzm w sprawie Kirma którego to tak wypożyczał aż musiał go oddać za 300.000 € żeby nie było gnoju w UEFIe, jesteś zerem łysy syndyku, oszustem, kłamcą, sabotażystą, liczę, że 1-2 okienka i dyzma kopnie cię w tą twoją niemądrą dupę ze stołka który piastujesz nie mając do tego żadnych kompetencji; testuj więcej ogorów
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.12.2013, 21:01
milosz napisał(a):Wyświetl post
(...)
Jasne, że wszystko zależy od woli Cupiała, ale wypowiedź Bednarza wskazuje nam czego się możemy spodziewać. Czyli - szału raczej nie będzie, a Czekaj i Nalepa to nasza przyszłość.
No i będziemy schodzić z kosztów (czytaj - kontrakty Bunozy, Chaveza czy Jovanovicia).

Wypowiedzi Smudy też nie wskazują na jakiś hurraoptymizm - ewentualne odejście Małeckiego to po prostu uszczuplenie kadry:
Smuda napisał(a):
Na dzień dzisiejszy my nie możemy rezygnować z żadnego zawodnika, sami wiecie jaka jest kadra - przypomina Smuda. - Zobaczymy, czy uda się kogoś ściągnąć na nowy sezon czy nie, będziemy się starali. Ja myślę, że więcej niż 2-3 zawodników nie sprowadzimy. Ten zespół się nie zmieni, musimy bazować na tych dziesięciu, którzy bez przerwy grają. Ale może też ktoś odejść, musimy to brać pod uwagę.
Albo się zgadali i ma to być wielka zasłona dymna, albo...
Osobiście w to nie wierzę. IMHO mówią prawdę. Priorytetem dla Cupiała jest nie wynik sportowy, a zejście z kosztów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.12.2013 o godz. 21:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.12.2013, 23:01
Dobrze, że Bednarz stonował nastroje. Dla tej części kibiców, która uwierzyła w wielkie wzmocnienia przyszedł czas żeby się obudzić. Wisła nie miała pieniędzy rok temu i nie ma nich nadal, bo niby skąd? Żadnego zaskoczenia tutaj nie ma.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.12.2013, 09:57
Cupiał to musi być niezły bajerant bo przecież Smuda czy Bednarz sobie tych bajek o transferach nie zmyślili.
W sumie już kolejny trener, który zostaje wystawiony do wiatru.
Także te teksty o 3 okienkach na przebudowę drużyny to też można włożyć między bajki. Skoro teraz schodzimy z kosztów to niby na kogo ma nas być stać w kolejnych okienkach ? Na kopaczy na poziomie 100 tyś. euro ? To nic nie zmieni - będzie tak jak teraz. Raz lepiej, raz gorzej w zależności czy trafimy z darmowym transferem czy nie.
Zresztą ciężko było uwierzyć, że w tym klubie ktoś myśli o 3 okienkach do przodu - za ten czas to już Smudy tutaj nie będzie. Przyjdzie nowy trener, któremu się obieca transfery od następnego okienka jeśli będą dobre wyniki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.12.2013, 10:41
Trudno mi sobie wyobrazić zwiększenie przychodów o 10 mln, bez osiągnięcia sukcesu sportowego (który przyciągnie i więcej widzów i być może sponsorów) lub sprzedaży zawodników. Problem z tym drugim polega na tym, że nie mamy wiele do sprzedania i nikogo kto wszedłby w miejsce ewentualnie wytransferowanych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
Roszek
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.12.2013, 10:53
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Cupiał to musi być niezły bajerant bo przecież Smuda czy Bednarz sobie tych bajek o transferach nie zmyślili.
W sumie już kolejny trener, który zostaje wystawiony do wiatru.
Także te teksty o 3 okienkach na przebudowę drużyny to też można włożyć między bajki. Skoro teraz schodzimy z kosztów to niby na kogo ma nas być stać w kolejnych okienkach ? Na kopaczy na poziomie 100 tyś. euro ? To nic nie zmieni - będzie tak jak teraz. Raz lepiej, raz gorzej w zależności czy trafimy z darmowym transferem czy nie.
Zresztą ciężko było uwierzyć, że w tym klubie ktoś myśli o 3 okienkach do przodu - za ten czas to już Smudy tutaj nie będzie. Przyjdzie nowy trener, któremu się obieca transfery od następnego okienka jeśli będą dobre wyniki.
Może to nie Cupiał, a Smuda jest bajerantem. O tych 3 okienkach transferowych to tylko Smuda cały czas powtarzał, nikt więcej. A Smuda był w takiej sytuacji gdy przychodził do nas, że podjął by się każdej pracy
Ostatnio edytowane przez Roszek : 16.12.2013 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 16.12.2013, 11:10
Roszek napisał(a):Wyświetl post
Może to nie Cupiał, a Smuda jest bajerantem. O tych 3 okienkach transferowych to tylko Smuda cały czas powtarzał, nikt więcej. A Smuda był w takiej sytuacji gdy przychodził do nas, że podjął by się każdej pracy
Smuda jest w takiej sytuacji, ze nie musi nigdzie pracować. Zresztą to nie jest pierwszy trener, który ma coś obiecane jesli coś udowodni wiec wygląda na to, ze wszyscy zapadają na jakaś dziwna chorobę.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Roszek
Senior Member

Stary 16.12.2013, 11:38
Smuda jest w takiej sytuacji, ze nie musi nigdzie pracować. Zresztą to nie jest pierwszy trener, który ma coś obiecane jesli coś udowodni wiec wygląda na to, ze wszyscy zapadają na jakaś dziwna chorobę.
Nikt go do pracy na siłę nie zmusza. Jak ktoś jest pazerny na kasę, to chce wykorzystać wszystkie możliwości, a poza Wisłą ofert raczej nie miał. A zawsze to jakiś grosz mu wpadnie, a jak się nie uda, to powie, że nie kupili mu dobrych zawodników.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.12.2013, 12:36
Roszek, Smuda ewidentnie miał obiecane wzmocnienia w nadchodzącym okienku. Można to wyraźnie wyczytać z jego licznych wypowiedzi. To nie było żadne bajeranctwo tylko chwalił się tym co usłyszał od Cupiała. To od początku były jednak bajki i dziwię się szczerze, że ktokolwiek w nie uwierzył.

Trzeba twardo stąpać po ziemi. Rzeczywistość jest taka, że wciąż biedujemy i oszczędzamy. A nawet jeśli ten proces dobiegnie końca to jego efektem będzie finansowo odchudzona, skromna Wisła w której nie może być mowy o konkretnych, kosztownych wzmocnieniach. Przeczyłyby one idei zaciskania pasa, która jest teraz podstawą naszego funkcjonowania. Wielokrotnie mówił o tym Bednarz.
Ostatnio edytowane przez Arked : 16.12.2013 o godz. 12:40.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 16.12.2013, 12:54
Roszek napisał(a):Wyświetl post
Nikt go do pracy na siłę nie zmusza. Jak ktoś jest pazerny na kasę, to chce wykorzystać wszystkie możliwości, a poza Wisłą ofert raczej nie miał. A zawsze to jakiś grosz mu wpadnie, a jak się nie uda, to powie, że nie kupili mu dobrych zawodników.
Niektorzy tez nie potrafia wysiedziec w domu. Brakuje im adrenaliny i zapachu skarpetek w szatni Mysle, ze dlatego Smuda podjal ta prace i do tego blisko od domu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 16.12.2013, 13:02
Niektorzy tez nie potrafia wysiedziec w domu. Brakuje im adrenaliny i zapachu skarpetek w szatni Mysle, ze dlatego Smuda podjal ta prace i do tego blisko od domu.
Dokładnie. Myślę, że gdy uwzglednicie wiek oraz pieniądze jakie Smuda zarobił w swojej karierze dojdziecie do takiego wniosku.
Widać to po wywiadach, po jego zachowaniu w trakcie meczu. On żyję piłką, oddaje swoje serce tej pracy. Niektórzy tak jeszcze mają...
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 16.12.2013, 13:26
Taki jest Smuda on tym żyje , zobaczmy ile pracują inni byli selekcjonerzy?

Moim zdaniem powinniśmy stawiać/ transferować młodych mających talent młodych Polaków i pracować, pracować i jeszcze raz pracować z nimi potem ewentualnie dokupic kogoś z zagranicy.

Dzis nie mamy jednego piłkarza którego moglibyśmy sprzedać za 2-3 ml euro aby złapać oddech kiedyś mieliśmy kilkunastu.

Smuda robi teraz super robotę i dopóki ma zapał to niech tu pracuje.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 16.12.2013, 13:29
Smuda jest w takiej sytuacji, ze nie musi nigdzie pracować.
Reprezentacja ustawiła go finansowo do końca życia.

Nie wydaje mi się, żeby Smuda wciskał kit. Jaki by miał w tym cel? Do tego nasi skauci obserwowali piłkarzy w różnych zakątkach Świata - po co mieliby to robić? Bilety i hotele kosztują.

Bardzo możliwe, że wynikami ponad stan Smuda sam pozbawił się transferów. Parafrazując znaną reklamę: "skoro są punkty, to po co przepłacać"? Co więcej, jeżeli na koniec nie będzie miejsca w trójce, to jest spora szansa że straci posadę.
Napiszę tak - po tych wszystkich latach histerycznych decyzji Cupiała nie zdziwi mnie już nic.

Acha - budowa drużyny przez trzy okienka w polskiej lidze to bzdura. Przyjdzie oferta na Chrapka, Miśkiewicza czy dowolnego innego kluczowego piłkarza i zaczynamy "budowę" od nowa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.12.2013 o godz. 13:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 16.12.2013, 13:58
Działa to tez w drugą strone. Przyjdzie ktos pokroju Meliksona i Ljuboji i liga jest do rozniesienia
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.12.2013, 14:39
Dopiero wpadłem na ten artykuł z Bednarzem. Cóż jednoznacznie się wypowiada, ze cudów transferowych nie będzie. Trzeba liczyć na niedrogie transfery młodych zawodników jak Fryc, czy ten testowany napadzior. Być może część z nich wypali i będą stanowić przynajmniej solidne uzupełnienie pierwszej drużyny.

Jestem tylko ciekaw co się wydarzy, gdy już (mam nadzieję) uda się wypracować płynność finansową. Patrząc na poprzednie lata, odnoszę wrażenie, że raczej Cupiał nie będzie inwestował dużych pieniędzy.

Dlatego cieszy każdy dopływ grosza. Fajnie, że podpisali umowę z Kompanią Piwowarską. Pewnie dużej kasy z tego nie ma, ale zawsze coś wpadnie. Wciąż za to liczę, że pojawi się główny sponsor....
What's new?

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 16.12.2013, 16:00
Nie wydaje mi się, żeby Smuda wciskał kit. Jaki by miał w tym cel? Do tego nasi skauci obserwowali piłkarzy w różnych zakątkach Świata - po co mieliby to robić? Bilety i hotele kosztują.
Smuda w wywiadzie ciągle wspomina o 2-3 piłkarzach.

Nie jest poza tym powiedziane, że wszyscy mówią jednym głosem.

Ja mogę się spakować i stąd wyjść, ale nie chcę mojemu następcy zostawić sytuacji, jaką zastałem

Czy to coś w rodzaju focha Bednarza?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 16.12.2013 o godz. 16:07.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.12.2013, 16:19
Smuda na bank miał coś obiecane. Skłaniałbym się ku wersji, że właściciel zaczyna świrować. Być może odzyskiwanie sławnej płynności finansowej idzie nieco szybciej. W nowym roku schodzi z kosztów stadion, zapewne kontrakt zwolni Bunoza, ewentualnie również Chavez. W takiej sytuacji trzeba popatrzeć na trzy okienka pod innym kątem, z uwzględnieniem tego co mówił Bednarz - Wisła ma się finansować sama.

Ja okropnie żałuję, że Cupiał nie widzi tego, co pisze się choćby na forum. 12 zawodników do grania to jest za mało, trzeba dodać do tego ze 3-4 grajków na poziomie Głowackiego, Garguły i Brożka.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 16.12.2013, 16:24
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja okropnie żałuję, że Cupiał nie widzi tego, co pisze się choćby na forum. 12 zawodników do grania to jest za mało, trzeba dodać do tego ze 3-4 grajków na poziomie Głowackiego, Garguły i Brożka.
na kolejnych tak dobrych zawodników nas nie stać...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 16.12.2013 o godz. 16:29.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.12.2013, 20:36
To kupmy takich, którzy BĘDĄ dobrzy.
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale taka powinna być nasza droga rozwoju. Przynajmniej na razie.
Płynność finansowa jest najważniejsza, z nią odzyskamy dawną pozycję.
Na razie sugerowałbym zakup/ podpisanie na rok piłkarzy, którzy są w stanie nie przegrać nam w pojedynkę meczów. Ot tacy trochę powyżej przeciętnej.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.12.2013, 20:55
A co z wzmocnieniami drużyny? - Ja rozmawiam z tymi co mają kasę, bo ci mogą nam kogoś "fundnąć" - odpowiada Smuda. - Jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że kogoś sprowadzimy, bo musimy kogoś sprowadzić. Nie uda się jednak ściągnąć takich graczy jakich widziałem i sobie wybrałem. 1-2 mln euro - tyle nie mamy. Można wziąć zawodników, którzy mogą się rozwinąć i nam dużo pomóc.

Wyprowadźcie mnie z błędu, ale dla mnie to brzmi jak uszczypliwość w stronę Bednarza. Czyżby Franek sugerował, że o transferach to on rozmawia z Bogusiem, bo ten ma siano, a nie z gołodupcem Jackiem?
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 16.12.2013, 21:04
Będę delikatny. Nawet bardzo.

Piotr Brożek to nie był udany transfer.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.12.2013, 21:10
Raczej skłanialbym się w kierunku jakiegoś Burdeskiego seniora, który sprowadzi do Wisły gracza, ale karta będzie w jego portfelu
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 16.12.2013, 21:13
Za takie pieniądze lepszego niż Piotrek chyba nie znajdziemy
.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 16.12.2013, 21:17
też tak to odebrałem
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.12.2013, 21:48
Co do Małeckiego, powiem tyle. Każdemu może zdarzyć się słaba runda, ale to nie powód żeby się od razu pozbywać tego piłkarza na zawsze.

Powinien dostać propozycję przedłużenia umowy o rok (do czerwca 2015), i zostać wypożyczony na rundę żeby się odbudował Potem wraca tu i ma rundę na pokazanie czy warto na niego jeszcze liczyć, czy jednak się już nie odbuduje.

Albo tak jak mówi Smuda - zostaje na najbliższą rundę, pokazuje na co go stać i w czerwcu rozmawiamy o dalszej współpracy albo się żegnamy.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.12.2013, 22:32
Tak więc rozwiązanie pierwsze - przedłużenie umowy o sezon z jednoczesnym wypożyczeniem na 1-2 rundy. Albo nawet o 2 sezony i wypożyczenie na 1,5 roku. Patryk wróci do formy, w międzyczasie trener się zmieni i jeszcze może być dla nas cenny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów