The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2013, 17:53
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Akurat komfort psychiczny mam na wysokim poziomie. Taki przywilej lekkoducha.
Nie w ten 'klimat' pisałem - odpowiedz nie była personalna.

Jeszcze raz:
Osiągnięcie jakiejkolwiek równowagi polegającej na tym że każdy zarabia tyle ile warta jest jego aktualna praca jest trudne a czasami wręcz niesprawiedliwe. Jeśli pracujesz, zapewne korzystasz z takich dobrodziejstw jak urlop lub zwolnienie chorobowe. Dlaczego pracodawca za nieobecność płaci? Jest to niesprawiedliwe? Zobacz - jak pójdziesz na emeryturę też nie będziesz pracował a będziesz dostawał 'pieniądze'.

Spójrz na Gargułę. Obecnie kluczowy zawodnik a jeszcze rok temu przepłacony 'gumojad' lub inwalida. Wtedy 'niepotrzebny', dziś niezbędny. Chavez choć teraz jest zbędny (na jego pensję pracuje Garguła) ale kiedyś własnie on na boisku pracował na wynagrodzenie dla Łukasza.

Niech Osman sobie spokojnie choruje i wraca do zdrowia. Póki co, ciężar gry muszą unieść inni - zdrowi.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.11.2013 o godz. 17:57.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2013, 22:59
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Nie w ten 'klimat' pisałem - odpowiedz nie była personalna.

Jeszcze raz:
Osiągnięcie jakiejkolwiek równowagi polegającej na tym że każdy zarabia tyle ile warta jest jego aktualna praca jest trudne a czasami wręcz niesprawiedliwe. Jeśli pracujesz, zapewne korzystasz z takich dobrodziejstw jak urlop lub zwolnienie chorobowe. Dlaczego pracodawca za nieobecność płaci? Jest to niesprawiedliwe? Zobacz - jak pójdziesz na emeryturę też nie będziesz pracował a będziesz dostawał 'pieniądze'.

Spójrz na Gargułę. Obecnie kluczowy zawodnik a jeszcze rok temu przepłacony 'gumojad' lub inwalida. Wtedy 'niepotrzebny', dziś niezbędny. Chavez choć teraz jest zbędny (na jego pensję pracuje Garguła) ale kiedyś własnie on na boisku pracował na wynagrodzenie dla Łukasza.

Niech Osman sobie spokojnie choruje i wraca do zdrowia. Póki co, ciężar gry muszą unieść inni - zdrowi.
Problemem Chaveza jest dobra postawa naszych stoperów. Nie wiem, cyz Osman jest w tym momencie chocby obrońcą numer 3. Całkiem możliwe,ze Smuda wolałby przestawić do srodka Burego, a bok oddać Stolarowi lub Frycowi.
BTW. Stolarski ma zagrać jutro od pierwszej minuty. To jak to jest? Lepszy Fryc, czy Stolarski?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.11.2013, 23:29
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Akurat komfort psychiczny mam na wysokim poziomie. Taki przywilej lekkoducha.

Chodzi o to,że kontrakt na poziomie 80koła miesięcznie ciąży klubowi w obecnej sytaucji. Tniemy budżet jak się da,szukamy oszczędnośći to nie może nas ciagnąć w doł pojedyńcza jednostka. A za jego pensję można by opłacić młodych,których oby głupim fartem znajdzie Smuda ze Ździskiem.

Zwłaszcza,że nie jest to kluczowy piłkarz,nawet nie 1 drużyna tylko rezerwowy. Do tego już 29letni obrońca,gdzie środkowych obrońców u nas w brud. Czekaj,Uryga zawsze na zastępstwo mogą wejść.
Ktoś z nim taki kontrakt podpisał i tyle można powiedzieć w tej sprawie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.11.2013, 23:42
piotek napisał(a):Wyświetl post
Problemem Chaveza jest dobra postawa naszych stoperów. Nie wiem, cyz Osman jest w tym momencie chocby obrońcą numer 3. Całkiem możliwe,ze Smuda wolałby przestawić do srodka Burego, a bok oddać Stolarowi lub Frycowi.
Na ten moment - nie wiadomo jak będzie jutro.

Niech wyzdrowieje i siedzi na ławce - jak sobie przypomnę jego 'sanki' które musi raz czy dwa razy zaserwować podczas spotkania, to jest mi słabo. Ufff
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 01.12.2013, 11:42
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ask-wroclaw-30

Rubin w szaliku (wiem nie jest jeszcze nasz ale jak go testujemy to w sumie.. )
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 01.12.2013, 11:46
huberix napisał(a):Wyświetl post
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ask-wroclaw-30

Rubin w szaliku (wiem nie jest jeszcze nasz ale jak go testujemy to w sumie.. )
I co w związku z tym?
Milan Jovanić na dzień dobry pozował do zdjęć robiąc z palców VV jak się skończyło każdy chyba wie..
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 02.12.2013, 10:09
Na sport.pl donoszą, że Chavez może poddać się operacji kolana, co z kolei może wyeliminować go z mundialu... Wiem, że mała, ale szansa, żeby się tam wypromował zawsze jest. A że jest chyba najbardziej obciążającym budżet zawodnikiem, wiemy wszyscy.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.12.2013, 02:13
piotek napisał(a):Wyświetl post
Na sport.pl donoszą, że Chavez może poddać się operacji kolana, co z kolei może wyeliminować go z mundialu... Wiem, że mała, ale szansa, żeby się tam wypromował zawsze jest. A że jest chyba najbardziej obciążającym budżet zawodnikiem, wiemy wszyscy.
Ostatnio na mundialu się tak wypromował że aż trafił do nas...

Ps:

Najbardziej obciążający? To budżet jest niewystarczający.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.12.2013, 09:24
Selfie Donalda.

http://gwizdek24.se.pl/galeria/wilde...125549/259850/
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 06.12.2013, 12:12
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Selfie Donalda.

http://gwizdek24.se.pl/galeria/wilde...125549/259850/

no no opłaciło się pozazdrościć sylwetki
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 06.12.2013, 16:42
Bardzo zdolni mięśniowo są ludzie z jego rejonów.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 06.12.2013, 18:38
morganfield napisał(a):Wyświetl post
Bardzo zdolni mięśniowo są ludzie z jego rejonów.
Raczej bardziej zmotywowani do ciężkiej pracy żeby wywalczyć sobie lepsze życie .
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 06.12.2013, 20:16
To szkoda, że równie zmotywowani, dla lepszego życia, nie pracują nad boiskową inteligencją. Może wtedy Donald nie paliłby 3/4 akcji, a Osman nie jeździł co chwila na tyłku.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 06.12.2013, 20:25
To szkoda, że równie zmotywowani, dla lepszego życia, nie pracują nad boiskową inteligencją. Może wtedy Donald nie paliłby 3/4 akcji, a Osman nie jeździł co chwila na tyłku.
Czego się spodziewać po zawodnikach szkolonych w Haiti i Hondurasie ? Ambicja , chęci są ważne ale też warunki w jakich uczyli się rzemiosła nie są bez znaczenia . Dodatkowo Donald ciągle uczy się gry na skrzydle w naszej lidze , to dla niego swego rodzaju nowość a Osman już się raczej nie oduczy pewnych nawyków które się w nim wyrobiły przez całą karierę.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 06.12.2013 o godz. 20:27.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.12.2013, 21:32
Propo Chaveza, trzeba dać mu pograć pod koniec sezonu żeby załatwił sobie miejsce na MŚ to dostaniemy więcej hajsu Wiadomo miejsce najważniejsze ale trzeba sobie radzić jakoś w tej sytuacji finansowej
.
Odpowiedz cytując
morganfield
Senior Member

Stary 06.12.2013, 22:53
fanfan masz jakieś informacje jak wygląda szkolenie w Haiti i Hondurasie? Podziel się bo to bardzo ciekawe.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Stary 06.12.2013, 23:20
fanfan masz jakieś informacje jak wygląda szkolenie w Haiti i Hondurasie? Podziel się bo to bardzo ciekawe.
Serio pytasz? No drugą Hiszpanią nie są z pewnością oraz potrafię sobie wyobrazić jak to wygląda w takich krajach zwłaszcza w Haiti i moje wyobrażenia z całą pewnością nie różnią się zbytnio od rzeczywistości , dodatkowo czytałem wywiady zarówno z Osmanem jak i Donaldem w których było bardzo dużo na temat tego jak wyglądała od początku ich przygoda z piłką oraz treningi . Przecież szkolenie w tamtejszych krajach a ,np. w Europie to niebo a ziemia i wcale nie trzeba tam być żeby to stwierdzić .
Odpowiedz cytując
matysiuk
Member

Od: 05.2011

Stary 07.12.2013, 15:00
Było?:

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 08.12.2013, 20:19
było .....
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.12.2013, 20:21
W reklamie piwa mógłby spokojnie grać
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.12.2013, 09:25
Jeśli chodzi o Haiti - panuje tam straszna bieda, dzieci nie mają co jeść, wszyscy żywią się wyłącznie maniokiem. Nie wolno pojedynczym dzieciom dawać jedzenia, bo jak inne to zobaczą, to wszystkie się na nie rzucą. Podejrzewam, że jedynym szkoleniem, jest szkolenie jak przetrwać. O piłkarskim nawet nie ma co mówić.

Jeśli chodzi o Honduras - nie wiem, ale myślę, że niewiele lepiej.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 10.12.2013, 13:58
Wywiad z Głowackim w GK by B.Karcz

- Nie da się ukryć, że wyjazdy to nie jest nasza specjalność, a do tego wszystkiego doszła jeszcze gorsza forma na koniec tej rundy. Brakuje nam energii, polotu. Takiego, jaki prezentujemy u siebie - podsumował ostatnie występy "Białej Gwiazdy" jej kapitan, Arkadiusz Głowacki.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...lotu,id,t.html
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.12.2013, 16:14
Sport.pl podaje że Patryk ,,Mały'' Małecki rozmawia z Pogonią i wszyscy to podłapali haha

Mały kiedyś nas zapewnił że w żadnym innym klubie niż Wisła i ewentualnie Lechia Gdańsk nie zagra w ekstraklasie(nawet w niedawnym wywiadzie o tym mówił)

Tak więc spokojnie,jak odejdzie to zagranice a ja mam nadzieje że zostanie u nas bo napewno nie zapomniał jak się gra w piłkę.

Małecki w Pogoni Plotki Plotki Plotki
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.12.2013, 16:20
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Sport.pl podaje że Patryk ,,Mały'' Małecki rozmawia z Pogonią i wszyscy to podłapali haha

Mały kiedyś nas zapewnił że w żadnym innym klubie niż Wisła i ewentualnie Lechia Gdańsk nie zagra w ekstraklasie(nawet w niedawnym wywiadzie o tym mówił)

Tak więc spokojnie,jak odejdzie to zagranice a ja mam nadzieje że zostanie u nas bo napewno nie zapomniał jak się gra w piłkę.

Małecki w Pogoni Plotki Plotki Plotki
Zważywszy na formę Małego przez ostatnie 18 miesięcy, obawiam się że to nie będzie wybór między Lechią a zagranicą tylko między Pogonią* a bezrobociem.
*czy też jakimkolwiek innym polskim klubem
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 11.12.2013, 16:36
Dokładnie, życie nieraz brutalnie weryfikuje plany i marzenia. Kariera krótka, a tutaj lista chętnych coraz krótsza. trzeba też pamietać że Małecki jest dość "popularny" na niektórych stadionach
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 11.12.2013, 16:52
Skoro Pepe Ćwielong może grać w 2 Bundeslidze to czemu nie miałby tam grać np: Małecki

Troche przesadzacie z tą jego fatalną formą przez 18 miesięcy bo za Kulawika był naszym najlepszym graczem a było to w zeszłym sezonie(tak wiem jak grała cała drużyna)

Jego problemem jest jego obecna forma i trener Smuda,skoro stawia na fatalnego Boguskiego to Mały nie ma tutaj przyszłosci(Smuda zapewne zagości u nas kilka lat)

Druga pozycja na,której może grać Mały też jest obsadzona przez rezerwowgo Emanuela Sarkiego więc tutaj też odpada

Ogólnie jego konkurenci to Boguski,Guerrier,Sarki z czego tylko ten pierwszy jest gorszy( nie zdaniem Smudy)

PS: Mały nie będzie chciał być rezerwowym a już napewno nie u Smudy,więc albo nagle trener zmieni zdanie i da mu prawdziwą szanse (nie 10 min w meczu) albo Mały odejdzie
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.12.2013 o godz. 17:03.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 11.12.2013, 17:36
PS: Mały nie będzie chciał być rezerwowym a już napewno nie u Smudy,więc albo nagle trener zmieni zdanie i da mu prawdziwą szanse (nie 10 min w meczu) albo Mały odejdzie
Występy Małego w minutach od pierwszej kolejki tego sezonu: 90, 89, 45, 90, 90, 90, 79, 72, 61

Do 10 kolejki wychodził więc regularnie w pierwszym składzie. Jeśli 10 meczów ciągłej gry nie jest "prawdziwą szansą" to co ku*wa nią jest? Można jeszcze do tego dodać że to chyba jedyny obok Miśkiewicza (choć tutaj mogę się mylić) piłkarz który zagrał we wszystkich meczach tej rundy.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 11.12.2013, 18:04
Czyli dokładnie 5 meczy w pełnym wymiarze czasowym, w tym mecz parodia Wisła Kraków - Lechia Gdańsk w ramach Pucharu Polski gdzie jego koledzy nie mieli zamiaru grać

Oczywiście że jest bez formy i tego nie neguje,nie mogę tylko zrozumieć w jakim aspekcie jest gorszy od Rafała Boguskiego(osobiście nic do niego nie mam ,poza jego grą)

Ten sezon:

Patryk Malecki był łącznie 20 razy w kadrze. Grał 8 razy od początku, wszedł 12 razy z ławki rezerwowych.

Rafal Boguski był łącznie 19 razy w kadrze. Grał 17 razy od początku, wszedł 2 razy z ławki rezerwowych.

Małecki 927 minut w Ekstraklasie 2013/2014 (dodatkowo 168 min w Pucharze Polski)
Boguski 1431 minut w Ekstraklasie 2013/2014(0 w Pucharze Polski)

Małecki 1 Gol w meczu z Jagielonią przy Reymonta
Boguski 1 Gol w meczu ze Śląskiem przy Reymonta( właściwie bramka Guerriera bo Rafał mu ją dobił przed linią bramkową)

Asysty:
Małecki 1
Boguski 4(jedna w przegranym meczu z Górnikiem 3:2)

Żółte kartki:

Małecki 4(3 w lidze)
Boguski 0

Boguski rozegrał o 504 minuty więcej w lidze,średnio 5 spotkań więcej
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 11.12.2013 o godz. 18:28.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.12.2013, 18:11
Oczywiście że jest bez formy i tego nie neguje,nie mogę tylko zrozumieć w jakim aspekcie jest gorszy od Rafała Boguskiego(osobiście nic do niego nie mam ,poza jego grą)
w aspekcie:
- zaangażowania w grę
- myślenia na boisku
- walki o piłkę
- ustawiania się na boisku
- dostrzegania lepiej ustawionych kolegów
- gry z pierwszej pilki
- sposobu prowadzenia piłki
- wracania się pod własne pole karne i wspomagania obrońców

Oczywiście to tylko moje zdanie, z ktorym nikt nie musi się zgadzać.
I naprawdę nie jestem fanem Boguskiego
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 11.12.2013, 18:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
w aspekcie:
- zaangażowania w grę
- myślenia na boisku
- walki o piłkę
- ustawiania się na boisku
- dostrzegania lepiej ustawionych kolegów
- gry z pierwszej pilki
- sposobu prowadzenia piłki
- wracania się pod własne pole karne i wspomagania obrońców

Oczywiście to tylko moje zdanie, z ktorym nikt nie musi się zgadzać.
I naprawdę nie jestem fanem Boguskiego
Takie małe kompendium )))
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów