The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2013, 15:48
palikot napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś, kto chce podnosić podatki bogatym tylko dlatego, żeby dać biednym, to według ciebie jest prawicą?
Czy ktoś, kto chce budować system świadczeń socjalnych, to według ciebie jest prawicą?
Czy ktoś, kto zwiększa liczbę urzędników ciągu 2 lat o połowę to prawica?
Czy ktoś, kto preferuje przedsiębiorstwa państwowe, to według ciebie jest to pawica?
To są wszystko lewicowe pobudki, czystym rodem z poprzedniego systemu, socjalistycznego(i nie trzeba bać sie tego słowa)
Burdel z kraju robią Donaldy(żadne palikoty, bo ich już mało kto traktuje poważnie) oraz Kaczory, ewentualnie Milery.
Pis to zwykła lewica pod przykrywką bogu-państwową. Ten sam syf, który nie zmienił się od lat, ten sam system okradania ludzi z kasy i wydawania naszych pieniędzy w błoto!
Taką litanię to ja mogę sobie ułożyć do każdej partii także możesz sobie darować ...

PIS jest Prawicą czy to się komuś podoba czy też nie.

Lewica to komuchy z SLD, pali koty i po wywaleniu Gowina Platforma skręca na lewo o czym świadczy popieranie czegoś takiego -> http://wpolityce.pl/artykuly/62669-s...i-sie-w-sejmie
głos z trybun
Member

Stary 11.12.2013, 15:49
Jeżeli możecie to podpiszcie się, ja już podpisałem razem z całą rodziną:

http://www.stopdyktaturze.pl/
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 11.12.2013 o godz. 16:02.
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.12.2013, 15:55
głos z trybun napisał(a):Wyświetl post
Taką litanię to ja mogę sobie ułożyć do każdej partii także możesz sobie darować...
No i tutaj jest właśnie sedno problemu - sam stwierdzasz, że podobną politykę można dostrzec również u innych. PiS prawicą jest jedynie światopoglądowo, natomiast w innych kwestiach niestety mocno skręca w lewo - czasem mocniej niż inni, czasem słabiej. Nie chodzi tutaj żeby udowodnić tezę "tylko nie PiS", co raczej wskazać, że generalnie nie jest to żadna sensowna i konkretna alternatywa na inną Polskę, w stosunku do politycznej konkurencji. No, chyba że dla kogoś kluczowe jest rozliczenie z przeszłością i polityka historyczna, to pewnie jakąś alternatywą jest. Ja wolałbym jednak wybrać kogoś, kto w większym stopniu ma pomysł na zmiany w przyszłości, chociaż zdaję sobie sprawę, że jest to utopia. Żeby wprowadzić odpowiednie zmiany trzeba by było uciąć mocno przywileje emerytalne mundurowym (te są czasami wręcz skandalicznie wysokie) i górnikom, szukać oszczędności m.in. w administracji publicznej, dorzucić trochę podatku dochodowego najbogatszym, jednocześnie odciążając wszystkich przedsiębiorców z kosztów zatrudniania pracowników tak, żeby bardziej atrakcyjną pracą była praca w przedsiębiorstwach, niż w administracji publicznej.

Należałoby też ułatwić działalność mikro i małych przedsiębiorców oraz wprowadzić sensowne ulgi dla rodzin wielodzietnych. Sam sobie policz ilu aktywnym wyborcom ktoś musiałby w ten sposób zaszkodzić, albo wręcz sobie samemu. Takie zmiany wymagają przede wszystkim zmiany mentalności całego narodu, tak naprawdę to my decydujemy o tym, że jest jak jest, bo wielu z nas de facto takie zmiany by dotknęły osobiście - wtedy interes państwa niestety schodzi na drugi plan, a zmian przecież nikt nie lubi. Niemniej jednak dopiero takie zmiany pozwoliłyby budować jeszcze bardziej innowacyjną gospodarkę, zwiększać ilość zatrudnionych w przedsiębiorstwach, konkurować w większym stopniu jakością, niż ceną na polu międzynarodowym.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 11.12.2013 o godz. 16:04.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.12.2013, 16:00
Taką litanię to ja mogę sobie ułożyć do każdej partii także możesz sobie darować ...

PIS jest Prawicą czy to się komuś podoba czy też nie.

Lewica to komuchy z SLD, pali koty i po wywaleniu Gowina Platforma skręca na lewo o czym świadczy popieranie czegoś takiego -> http://wpolityce.pl/artykuly/62669-s...i-sie-w-sejmie
1) A kto mówi, że mamy jakieś partie nie-lewicowe w sejmie?

2) Podaj przykłady na prawicowość PIS-u, bo argument, tak, bo tak, jest zdeka mało przekonujący

Lewica to nie tylko ideologia moralna kolego, ale też pogląd odnoszący sie do działań gospodarczych. Jak napisalem, Pis spełnia pierwsze moralne kryterium nazwałem je bogu-narodową, ale gospodarczo to socjalizm, a czym jest socjalizm? Dotkryną lansowaną przez Marksa i Engelsa, więc o czym ty do mnie piszesz? Powiedziałbym, że to gorsza lewica niż PO czy nawet pali kot(nie mylić ze mną ) ale muszę to jeszcze dokładnie sprawdzić.

P.s Tak bardzo ich wspierasz, bo wstawili się za Staruchem i paru jego kolegami... myślisz, że im zależy na ruchu kibicowskim?
Zapomniałeś może kto opracował cały system represji kibiców, z którego korzysta teraz PO i wojewodowie?
Tak właśnie. Ziobro i jego spółka. A ty ich wspieraj, bo im na tobie zależy...
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.12.2013 o godz. 16:02.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 11.12.2013, 16:03
Takie siły są, działają regionalnie, ale w polityce krajowej nie mają szans z ogromnymi korporacjami politycznymi jakimi są PO i PiS. Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim wyłoni się bardziej liberalnie egalitarny twór, który będzie mieć szanse skutecznie powalczyć na arenie politycznej.
głos z trybun
Member

Stary 11.12.2013, 16:10
rw88 napisał(a):Wyświetl post
PiS prawicą jest jedynie światopoglądowo
No, chyba że dla kogoś kluczowe jest rozliczenie z przeszłością i polityka historyczna, to pewnie jakąś alternatywą jest.
To mi wystarcza, żeby mówić, że PIS jest prawicą i na nich głosować.

Ja wolałbym jednak wybrać kogoś, kto w większym stopniu ma pomysł na zmiany w przyszłości
Czyli kogo ? Nie ma w Polsce ani na świecie partii doskonałej żeby każdemu odpowiadała dlatego zawsze wybiera się to mniejsze zło, w tym przypadku PIS

Pozdro.
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.12.2013, 16:16
No i to jest najsmutniejsze, że osób, dla których ideologia jest wystarczającym wyżywicielem, jest tak wiele w naszym kraju.

Czyli kogo ? Nie ma w Polsce ani na świecie partii doskonałej żeby każdemu odpowiadała dlatego zawsze wybiera się to mniejsze zło, w tym przypadku PIS

Pozdro.
Patrząc na deklaracje pisowców odnośnie faktycznych działań nazwijmy to organizacyjno-gospodarczych, nie mam przekonania, że jest to mniejsze zło i w tym jest problem.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.12.2013, 16:21

Lewica to komuchy z SLD, pali koty i po wywaleniu Gowina Platforma skręca na lewo o czym świadczy popieranie czegoś takiego ]
myśle że lewica powinna sie przede wszytskim upominac o ludzi biednych, wykluczonych,renicistów co dostają po 600 zł na miesiąc a Sld i Palikoty to kawiorowa-lewica ( w Jaguarach i helikopterach,mieszkająca w pałacach) i za głowne hasła mają związki partnerskie,prawa gejów,gender,aborcje,legalizacje narkotyków i przede wszytskim walke z Kościołem.Dla mnie jedyną lewica po 89 roku był tylko Lepper, bo jak pamiętam to w każdym wywiadzie upominał sie o biedaków.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.12.2013 o godz. 16:30.
emj10
Senior Member

Stary 11.12.2013, 16:36
Na koniec dzisiejszej dyskusji polecam ostatni artykuł Michała Stopki dotyczący porównania Ukrainy i Polski. Nie wrzucam całości ze względu na dużą liczbę grafik, ale naprawdę polecam przeczytać wszystkim wraz z komentarzami.

http://www.michalstopka.pl/szok-jeze...alo-zarabiamy/
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 11.12.2013, 17:00
No i to jest najsmutniejsze, że osób, dla których ideologia jest wystarczającym wyżywicielem, jest tak wiele w naszym kraju.

Patrząc na deklaracje pisowców odnośnie faktycznych działań nazwijmy to organizacyjno-gospodarczych, nie mam przekonania, że jest to mniejsze zło i w tym jest problem.
Kto Ci wmówił, że dbanie o prawdę historyczną czy głoszenie i bronienie fundamentalnych ludzkich wartości ma coś wspólnego z ideologią? To jest zwyczajny przejaw uczciwości i nonkonformizmu, który w czasach relatywizowania wszystkiego jest przez bezideowców traktowany jak ideologia.

Nie patrz na deklaracje, a na działania. Kto był ministrem finansów za rządów pis? Jaki był wzrost PKB, jaki deficyt, jakie bezrobocie? Że niby teraz jest kryzys? Nie ma inwestycji? To popatrz jak się skończyły dla polskich firm inwestycje związane z E2012? To też wina kryzysu? Kto wybierał Chińczyków?
Hej Nasz TS !!
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.12.2013, 17:35
O co chodzi z tą Biedronką? Zarobki nie niższe, niż jej w polskich odpowiednikach (kiepskie pieniądze oczywiście), podatek dochodowy pięknie odprowadzają (240,78 mln zł podatku CIT w 2011 roku, 11 miejsce wśród wszystkich firm),
plus zatrudnia 40 000 ludzi, którzy równiez odprowadzają podatki, kupują towary ze pensję przez co wraca VAT do budżetu itd itd.

trzeba być niezłym oszołomem żeby nie szanować takiej firmy jak Biedra ...

taka mała dygresja: Google robi sobie jaja omijając podatki i ich nie płacąc w Irlandii. A ta Irlandia gdyby mogła, to by ich jeszcze dotowała, żeby u nich zostali ... Któryś z patriotów gospodarczych wie dlaczego?
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 11.12.2013, 18:42
...
http://prawo.rp.pl/artykul/1071246-B...ada-firmy.html

http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/10...zie-rosla.html
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 11.12.2013, 20:43
Szpen napisał(a):Wyświetl post
plus zatrudnia 40 000 ludzi, którzy równiez odprowadzają podatki, kupują towary ze pensję przez co wraca VAT do budżetu itd itd.

trzeba być niezłym oszołomem żeby nie szanować takiej firmy jak Biedra ...

taka mała dygresja: Google robi sobie jaja omijając podatki i ich nie płacąc w Irlandii. A ta Irlandia gdyby mogła, to by ich jeszcze dotowała, żeby u nich zostali ... Któryś z patriotów gospodarczych wie dlaczego?
http://www.polskieradio.pl/42/273/Ar...miaja-klientow
palikot
Senior Member

Stary 11.12.2013, 22:10

Pozdro.
A Lewica jakby chciała zacząć za coś rozliczać (np za faszyzm), to należałoby ich nazwać przez to prawicą?
Cóż za paradoks. Samo rozliczanie, nie należy rozpatrywać czysto w kategoriach lewicy czy prawicy. Tak na marginesie to nie łódź się że to zrobią.
Prawicę jak i Lewicę należy kategoryzować w ujęciu społecznym jak i w ujęciu gospodarczym. Zresztą to często bardzo się miesza, są partie lewicowe o elementach prawicowych i na odwrót dyskutować o tym zero-jedynkowo, kto jest kto to bez sensu, bo każdy znajdzie argument za swoją rację. Zastanówmy się lepiej co jest dla nas jako społeczeństwo ważne, co jest ważne dla ciebie jako jednostki. Jak myślisz? Dla ciebie wsadzenie do pierdla Ubeka... Ok fajnie czy przez to przybędzie ci kasy? Jeszcze będzie .... utrzymywany z twoich podatków, bo w pierdlu muszą za coś jeść. Także twoja zawiść ci kasy nie zrobi.
Nie wiem jak ty, ale ja chce mieć kasę i przez ten pryzmat rozpatruję swoje oceny działań polityków. Niestety pieniędzy w Polsce nie wydaje się mądrze, nie wspiera się ludzi którzy chcą osiągnąć sukces, co więcej chce się im pieniądze zabierać(Pis postuluje za zwiększenie podatków dla najbogatszych!), by wspierać nierobów. Sorry, ale kasa jest dla mnie tak ważna, że nie chce jej oddawać tym którzy sobie nie radzą w życiu, dlatego postulaty Pis-u żebym ja ich wspierał nie są dla mnie atrakcyjne biorąc pod uwagę obecną sytuację gospodarczą w Polsce i w Europie. Być może w Anglii miałbym to w dupie, bo tam kasy mają w .... i ich na to stać, ale nas nie więc nie chce, aby za m.in moją ciężką prace, dotowane były bankruty, nieroby, urzędy, politycy, nierentowne spółki skarbu państwa. Do tego Unia wymusza pewne zasady(np pakty klimatyczne) za które trzeba ładować miliardy. Sorry To nie dla mnie. Ja chce, aby państwo wspierało tych co chcą zarabiać, bo im więcej zarabiają, tym wyższy poziom życia, ale niestety w Polsce ludzie nie chcą zarabiać, wolą się emocjonować wsadzaniem ubeków do pierdla a ty jesteś tego przykładem. Fajnie ale kasy ci to nie zrobi.
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.12.2013 o godz. 22:21.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Drozd
Senior Member

Stary 11.12.2013, 22:37
Nie nierobów tylko rodziny wielodzietne, osoby niepełnosprawne, dożywianie dzieci i tysiące innych celów na które dzisiaj nie ma pieniędzy mimo, że na premie dla urzędasów są. Więc nie pitol komunałów bo jawisz sie jako samolubne pozbawione empatii indywiduum. Dziecku na zupę ci szkoda? Bo sobie przez to fury po roku nie zmienisz? Twoje prawo. Pis na takich nie liczy. Całe szczęście, że jest ich niewielu.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.12.2013 o godz. 22:42.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 11.12.2013, 22:47
Na szczęście PiS znajdzie jedynie 30% socjalnych wyborców, którym obietnica zupki dla dziecka, czy inny populistyczny slogan zamiesza w głowach. Oby tylko 30% dało się nabrać czego sobie i Polsce życzę.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 11.12.2013, 22:55
Pomysl gdzie pracowaloby tych 40k ludzi,gdyby nie było Biedronki...
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.12.2013, 23:17
Cytat:
Pis na takich nie liczy. Całe szczęście, że jest ich niewielu.
Nie wiem na kogo liczy PiS ale jeśli dojdzie do władzy i wprowadzi w życie swoje plany to będzie na takich "palikotach" żerował. Każdy lewak chce nic nie robić a kasę brać z sufitu bo taką mamonkę najłatwiej jest wydawać. Normalnie perpetum mobile, nie trzeba myśleć o przemyśle, o rozwoju Polski bo taki biedny Polaczek będzie łożył na wymysły socjalisty.
Ja tam bym wolał, żeby dzieciom nie dawano obiadu w szkole za państwowe pieniądze tyko żeby dano rodzicom tego dziecka godną pracę, a jak już dostaną tą pracę to żeby im nie zabierano. Wtedy spokojnie sami sobie wykarmią dziecko.
Widzę, że drozd nie dość, że prawdziwy prawicowiec z ciebie to jeszcze socjalista hehe Wkurza mnie takie podejście bo to wszystko takie od dupy strony robione. Zamiast dać ludziom wędkę (pracę/nie rabować ich podatkami) to się im daje jak jakimś szmaciarzom ochłapy, rybę (socjal). W dupę se wsadź taki system.
I jak już taki hojny jesteś to się zastanów jak taki przeciętny Polak da radę utrzymać emerytów i wszystkich biedaków ze swojej pensji. Co by było ciekawiej to PiS chce jeszcze podwyższyć płace minimalną a to wiąże się ze zwolnieniami bo przedsiębiorców nie będzie stać na zatrudnianie ludzi. I dzięki temu sprytnemu ruchowi będzie jeszcze więcej biedaków do utrzymywania.
Ja nie wiem gdzie wy ludzie macie oczy ale chyba każdy średnio rozwinięty człowiek powinien dojść do wniosku, że socjal do największe gówno jakie może być. Po 1 jest to zabieranie innym i rozdawanie nie swojej kasy, po 2 to jest niegospodarne bo kto zapewni nam, że kasa z socjalu jest w 100% efektywnie wydawana?, po 3 to jest taki system, że najpierw tą kasę trzeba skądś zebrać, później rozdysponować a to prowadzi do wyżywania kolejnych urzędasów, którzy właśnie zamiast się zajmować czymś pożytecznym to będą się bawić w zabieranie Kowalskiemu i dawanie Nowakowi. A może jeszcze po drodze trochę kasy zginie bo przecież jak przechodzi przez kilka rączek to łatwo o to żeby się gdzieś zapodziała/"zgubiła".
Na prawdę wy myślicie, że przeciętny człowiek jest na tyle niedorozwinięty, że gdyby mu dać się rozwijać tzn. zarabiać, móc tworzyć miejsca pracy, nie okradać podatkami i dostałby te kilkadziesiąt procent więcej pensji niż teraz dostaje to by to zmarnował, dupę se tym podtarł?
Socjal czyli okradam każdego jak się da a później trochę pooddaje mu w jakichś zapomogach i jeszcze dla najuboższych zostanie na zasiłki. Powaliło wam się w baniach. Doprowadzacie takim czymś ludzi do poziomu zwierząt bo przecież państwo wszystko wie lepiej, państwo ci dziecko wychowa, państwo ci w mediach powie prawdę o wszystkim i państwo ci zabierze kasę bo lepiej ją potrafi wydać niż ty. Później ludzie takie sieroty się robią bo na takich ich wychowano i zamiast żądać pracy to błagają o zapomogę bo przecież za głupi są żeby się domyślić, że łatwiej by mu się żyło gdyby miał pracę niż dostawał ochłapy.
Aha i fajnie, że w Polsce gdzie zarabiamy jak nędzarze jeszcze z tych pensji chcemy zrobić państwo socjalne. Niedługo będzie trzeba płacić państwu za możliwość pracowania bo z tych pensji niskich to braknie na podatki i utrzymywanie socjalu.
To są właśnie wielkie zmiany ludzi, którzy myślą, że chcą dobrze dla Polski, zabrać jednym, oddać drugim, 2 mln Polaków wyjebać za granice, przemysł oddać zagranicy itp Bo po co nam powiększać rynek pracy, po co nam młodzi Polacy w Kraju i po co nam polskie firmy czy markety jak możemy się poczuć bardziej europejsko kupując w lidlach czy oszołomach
Wszystko by było dla mnie git gdyby na takim patencie - socjal, UE - można było jechać w nieskończoność. Tylko trzeba spojrzeć dalej. Każdy rok bez prawdziwych zmian to jest rok stracony, rok zadłużania się, oddawania rynku obcokrajowcom, wyludniania Polski i prędzej czy później podzielimy los Grecji. Jak tego chcecie to popierajcie UE i socjalistyczne partie.

Cytat:
Pomysl gdzie pracowaloby tych 40k ludzi,gdyby nie było Biedronki...
Może lepiej żeby nie pracowali w niepolskiej Biedronce tylko np w polskiej Stonce? O tym nie pomyślałeś?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.12.2013 o godz. 23:19.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 11.12.2013, 23:18
Żerował? Gdzie się podziało 1500 000 000 wydanych na lewo z budżetu? Z jakiego klucza takie "palikoty" dostawały zlecenia? Czyje było to 1,5 mld? Kto na kim żeruje?
Opisałeś się, a już pierwsze zdanie zniechęca do czytania reszty . Piszesz coś o wędce, to jest dopiero demagogia, co komu z wędki jak go nie stać na robaka, na pusty haczyk ma łowić? Piszesz o pracy, a gdzie skoro wszystko prywatne, zmusisz "palikota" do zatrudniania za więcej niż będzie musiał zapłacić? Strasznie fantazjujesz.

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście PiS znajdzie jedynie 30% socjalnych wyborców, którym obietnica zupki dla dziecka, czy inny populistyczny slogan zamiesza w głowach. Oby tylko 30% dało się nabrać czego sobie i Polsce życzę.
Nie dla dziecka tylko dla wszystkich polskich dzieci. Licząc, że zupka kosztuje 2,50, premia kopaczowej czyli 50 000 starczyłaby na 20 000 zupek. Dla takich propagandzistów jak ty ten fakt to populistyczny slogan, ale dla wielu myślących jest to realna alternatywa i takich jest bankowo więcej niż 30%. Muszą tylko uwierzyć że nie skończy się na gadaniu. A PiS daje na to największe gwarancje. Tylko musi mieć realną władzę i będzie super. Ludzie powoli zaczynają rozumieć ze to jedyna droga ku lepszemu.

I żebyś nie zaczął czepiać się zupki to zaznaczam ze to tylko przykład. Premia kopaczowej to także 1000 piłek, 500 rakiet tenisowych, 100 stołów do pingla czy 10 ścianek wspinaczkowych.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 11.12.2013 o godz. 23:33.
Hej Nasz TS !!
palikot
Senior Member

Stary 11.12.2013, 23:18
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie nierobów tylko rodziny wielodzietne, osoby niepełnosprawne, dożywianie dzieci i tysiące innych celów na które dzisiaj nie ma pieniędzy mimo, że na premie dla urzędasów są. Więc nie pitol komunałów bo jawisz sie jako samolubne pozbawione empatii indywiduum. Dziecku na zupę ci szkoda? Bo sobie przez to fury po roku nie zmienisz? Twoje prawo. Pis na takich nie liczy. Całe szczęście, że jest ich niewielu.
Nie dla dziecka tylko dla wszystkich polskich dzieci. Licząc, że zupka kosztuje 2,50, premia kopaczowej czyli 50 000 starczyłaby na 20 000 zupek. Dla takich propagandzistów jak ty ten fakt to populistyczny slogan, ale dla wielu myślących jest to realna alternatywa i takich jest bankowo więcej niż 30%. Muszą tylko uwierzyć że nie skończy się na gadaniu. A PiS daje na to największe gwarancje. Tylko musi mieć realną władzę i będzie super. Ludzie powoli zaczynają rozumieć ze to jedyna droga ku lepszemu.

I żebyś nie zaczął czepiać się zupki to zaznaczam ze to tylko przykład. Premia kopaczowej to także 1000 piłek, 500 rakiet tenisowych, 100 stołów do pingla czy 10 ścianek wspinaczkowych.

Nie pitole komunałów, bo ja w przeciwieństwie do ciebie wolę dać pracę rodzicom tego dziecka. Będzie miało nie tylko na zupkę ale i na coś więcej. Ale dlatego, że państwo zdziera mnie za swoją kreatywność, to niestety nie mogę. Trudno takie są zasady gry. Nic z tym nie zrobię. Ale ty serio masz pretensje do mnie?
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.12.2013 o godz. 23:32.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.12.2013, 23:28
Cytat:

A może o premiach dla PiSowców pogadaj hehehe Ty mnie rozwalasz. Jak można złodzieja palcem wytykać a drugich złodziei chwalić. Może zamiast zabierać normalnym Polakom to zabiorą sobie, np z finansowania partii przez budżet państwa. Dawaj się dalej w chuja robić i jeszcze sobie wmawiaj, że popierasz jedynych słusznych bojowników w walce o Polskę. Złodzieje jak wszyscy inni tylko ty jak zawsze widzisz sprawę inaczej. Kase przytulają, finansują się z naszej kasy, innym partiom do koryta się dopchać nie dadzą (czy istnieje możliwość tak z niczego, od zera się doczłapać do tego koryta zwanym rządem? Każda mniejsza partia jest zjadana przez tą machinę, która po pierwsze ich nie wpuści do studia tv a po drugie jak nie dostaną kasy to sobie mogą konkurować z gigantami PO-PiSowymi).
Dlaczego te ..... polityczne jak chcą nawet ten socjal robić to zamiast zabierać od siebie - urzędnicy, politycy - to zabierają ludziom? Zastanów się. Bo rozdawać jest fajnie ale nie swoje, i nie dość, że na siebie kradną to jeszcze okradają ciebie i dają innym. Tak to i ja bym mógł sobie porządzić. Sam sobie bym nie odejmował a reszte kasy co ukradnę i mi zostanie to bym też porozdawał najbiedniejszym.

PS. I mi nie odpisuj, że siedzę w jakimś układzie czy jestem komuchem, "prawicowcem" tylko powtarzam, jak taki jesteś pierwszy do ferowania wyroków to powiedz mi to w oczy.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.12.2013 o godz. 23:32.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Drozd
Senior Member

Stary 11.12.2013, 23:46
palikot napisał(a):Wyświetl post
Nie pitole komunałów, bo ja w przeciwieństwie do ciebie wolę dać pracę rodzicom tego dziecka. Będzie miało nie tylko na zupkę ale i na coś więcej. Ale dlatego, że państwo zdziera mnie za swoją kreatywność, to niestety nie mogę. Trudno takie są zasady gry. Nic z tym nie zrobię. Ale ty serio masz pretensje do mnie?
Super, ale dasz im pracę jeżeli nie będą w stanie na siebie zarobić? I nie mówię o ich kwalifikacjach.

Gdyby nie 50 lat komuny, uwłaszczenie nomenklatury i kolejne 25 postkomuny można by zakładać, że ludzie bogaci są tacy dzięki własnej pracy i prezentują jakiś poziom. Niestety, czy Plichta był bogaty? Na czym się dorobił? Jakich jest więcej? Takich jak Plichta czy takich jak Kluska? Którym władza pomaga, a którym szkodzi? To nie takie proste.

A czy mam pretensje do Ciebie? Jeżeli mając 10 000 żałujesz 10 na zupę dla dziecka to mam.
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Stary 11.12.2013, 23:56
Cytat:
A czy mam pretensje do Ciebie? Jeżeli mając 10 000 żałujesz 10 na zupę dla dziecka to mam.
A do świń politycznych za nic nierobienie i inkasowanie kilkunastu tysięcy + premie nie masz pretensji? Hehehe. Człowiekowi co uczciwie pracuje wytyka a popiera świnie, które okradają państwo czyli między innymi tego człowieka. Twoja logika mnie załamuje.
drozd:
Drozd
Senior Member

Stary 11.12.2013, 23:58
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A może o premiach dla PiSowców pogadaj hehehe Ty mnie rozwalasz. Jak można złodzieja palcem wytykać a drugich złodziei chwalić. Może zamiast zabierać normalnym Polakom to zabiorą sobie, np z finansowania partii przez budżet państwa. Dawaj się dalej w chuja robić i jeszcze sobie wmawiaj, że popierasz jedynych słusznych bojowników w walce o Polskę. Złodzieje jak wszyscy inni tylko ty jak zawsze widzisz sprawę inaczej. Kase przytulają, finansują się z naszej kasy, innym partiom do koryta się dopchać nie dadzą (czy istnieje możliwość tak z niczego, od zera się doczłapać do tego koryta zwanym rządem? Każda mniejsza partia jest zjadana przez tą machinę, która po pierwsze ich nie wpuści do studia tv a po drugie jak nie dostaną kasy to sobie mogą konkurować z gigantami PO-PiSowymi).
Dlaczego te ..... polityczne jak chcą nawet ten socjal robić to zamiast zabierać od siebie - urzędnicy, politycy - to zabierają ludziom? Zastanów się. Bo rozdawać jest fajnie ale nie swoje, i nie dość, że na siebie kradną to jeszcze okradają ciebie i dają innym. Tak to i ja bym mógł sobie porządzić. Sam sobie bym nie odejmował a reszte kasy co ukradnę i mi zostanie to bym też porozdawał najbiedniejszym.

PS. I mi nie odpisuj, że siedzę w jakimś układzie czy jestem komuchem, "prawicowcem" tylko powtarzam, jak taki jesteś pierwszy do ferowania wyroków to powiedz mi to w oczy.
PiS zlikwidował podatek od spadków więc nie porównuj ich do PO bo zachowujesz sie ja komuchy z SLD. Pitera dwa lata szukała ile PiS nakradł. Mam ci przypomnieć co znalazła? Więc nie nadymaj się bo najzwyczajniej w świecie bredzisz.

Kto nie daje się dopchać o koryta? Chyba całkowicie zwariowałeś. Do koryta dopycha się w wyborach. Ale jak sie list nie potrafi zarejestrować. Ostatnio szef RN pytał dlaczego PiS nie ma telewizji . Prezentujesz ten sam poziom absurdu.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A do świń politycznych za nic nierobienie i inkasowanie kilkunastu tysięcy + premie nie masz pretensji? Hehehe. Człowiekowi co uczciwie pracuje wytyka a popiera świnie, które okradają państwo czyli między innymi tego człowieka. Twoja logika mnie załamuje.
Jesteś tak zaślepiony, że pała mięknie. Pewnie że mam pretensje o polityków, zwłaszcza do tych co do sześciu lat żądzą. W przeciwieństwie zresztą do ciebie...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.12.2013 o godz. 00:08.
Hej Nasz TS !!
palikot
Senior Member

Stary 12.12.2013, 00:01
Super, ale dasz im pracę jeżeli nie będą w stanie na siebie zarobić? I nie mówię o ich kwalifikacjach.

Gdyby nie 50 lat komuny, uwłaszczenie nomenklatury i kolejne 25 postkomuny można by zakładać, że ludzie bogaci są tacy dzięki własnej pracy i prezentują jakiś poziom. Niestety, czy Plichta był bogaty? Na czym się dorobił? Jakich jest więcej? Takich jak Plichta czy takich jak Kluska? Którym władza pomaga, a którym szkodzi? To nie takie proste.

1) Jak mi się będzie opłacało to zatrudnię.To się nazywa wolny rynek. Tego ci nie będę tłumaczył.

2) Nie rozumiem o co ci chodzi, przecież każdy system ma swoje patologie, każda gospodarka, każde społeczeństwo każda cywilizacja i każdy kraj. Czy Madoff jest jakimś wyznacznikiem poziomu życia w USA? To normalne, co ty mi chcesz udowodnić przez to?

3) Czyli masz pretensje do mnie, że chce rodzinie temu dziecku zapłacić o 1590 zł więcej? Ok jak wolisz.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.12.2013, 00:35
Cytat:
Kto nie daje się dopchać o koryta? Chyba całkowicie zwariowałeś. Do koryta dopycha się w wyborach. Ale jak sie list nie potrafi zarejestrować. Ostatnio szef RN pytał dlaczego PiS nie ma telewizji . Prezentujesz ten sam poziom absurdu.
No jak to kto? Ten twój cały układ, który od 89 roku się kłóci i co wykłócił, że tak powiem? Gówno, nic. Niby się różnią, niby jest opozycja czyli wszystko gra. A tak na prawdę to doją takich lemingów jak ty z kasy, którzy się jeszcze emocjonują wojną PO vs PiS, Jaruzelski jak był wolny tak jest. Przez 25 lat nie rozliczyli się z komuną, przypadek?
Co zrobił PiS przez 2 lata jak mieli władzę żeby dojechać komuchów?
A, że się nie dadzą nowym dostać do koryta. Podajesz przykład KNP bo chyba tylko taki istnieje. A dla mnie KNP się nie łapie do miana partii, która powstała z niczego. Wiadomo, że KNP to Mikke a Mikke w polityce siedział od początku więc wystartował równo z tymi świniami politycznymi. Był od początku III RP znany więc i dziś jest znany a za jego pośrednictwem znane jest KNP.
Z nowych partii to kto może się dostać do koryta? Nikt bo nie ma siły żeby wejść na ta scenę bo ona jest ZABETONOWANA. Bo mają kasę, media czyli wszystko potrzebne do dominacji. No a jak już pojawia sie nowa partia - oczywiście stworzona przez ludzi, którzy w układzie byli i pewnie te partie tworzą tylko dlatego, że to część jakiejś większej gierki (mam tu na myśli te PJNy, Polski Razem, RPP czy SP) to "góra" mówi takim lemingom jak ty "na nich nie glosujcie bo to zmarnowany głos", "co to za prawica, zdrajcy!" itp
Rozumiesz to mały człowieczku? Trzymają za pysk wszystkich i wszystko i o to chodzi. Kasa się zgadza więc im pasuje. O fnansowanie partii z budżetu, o swoje pensje, premie jakoś nie słyszałem, żeby się kłócili, żeby wypominali, że nie stać Polski na to, że może oddajmy swoją kasę biednym.
I tak tego nie zrozumiesz - pewnie udajesz tylko takiego tępego.
I powtarzam. Chcesz mnie nazywać komuchem to spotkaj się ze mną i mi to powiedz w twarz, później sobie na forum będziesz mógł używać ile wlezie. Masz jaja, czy je też ci państwo odebrało i oddało jakiemuś bezjajecznemu bykowi w ramach równości socjalu?

Cytat:
Pewnie że mam pretensje o polityków, zwłaszcza do tych co do sześciu lat żądzą.
No do tych co od 6 lat rządzą to masz pretensje a do tych co rządzili 2 lata i teraz od 6 lat siedzą cicho i kasę przytulają to już nie. Hehehe, cały drozdzik. Ty pewnie bys nawet przykładowemu Kaczyńskiemu gwałt na swojej osobie wybaczył dlatego, że łączy was idea uhehe

http://www.youtube.com/watch?v=3a-PN4n0USs
Dobry odcinek. Szczególnie 2 temat - trochę taki sf i pierwszy. Jakoś w mediach o czarnych rasistach nie słyszałem
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 12.12.2013 o godz. 00:38.
drozd:
Drozd
Senior Member

Stary 12.12.2013, 00:53
Zlikwidowali WSI, a w koalicji mieli Giertycha. Obecnie gwiazdę TVN. Masz jeszcze jakieś pytania?
Hej Nasz TS !!
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.12.2013, 01:04
No mam, coś więcej zrobili? Mogli przez te 2 lata trochę komuchom krwi napsuć. Mogli się starać odjąć politykom od mordy (kasa, finansowanie) ale jakoś nie mieli ochoty?
drozd:
emj10
Senior Member

Stary 12.12.2013, 01:18
Paradoksem jest, że to dopiero PO obniżyła emerytury zasłużonym PRL
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.12.2013, 09:36
nieznane fakty z życia Moniki Olejnik
http://niezalezna.pl/49405-ujawniamy...sortowe-dzieci
Ostatnio edytowane przez AYALA : 12.12.2013 o godz. 09:47.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów