The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy WISŁA sprawi swoim kibicom mikołAJkowy prezent?
TAK 52 65,82%
NIE 27 34,18%
Głosujących: 79. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.12.2013, 11:28
Cóż trzeba przyjąć zasadę, że w tym sezonie raczej na wyjazdach nic nie zwojujemy. Wolę , żeby nie przegrywali na R22. Teraz tylko, żeby jakoś wymęczyli wygraną z Pogonią i przezimować na trzecim miejscu i spokojnie się przygotować do rundy wiosennej.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.12.2013, 11:48
syryls napisał(a):Wyświetl post
Nie dało się grać wczoraj w piłkę. Nawet gdybyśmy mieli Ronaldo i Messiego w składzie to i tak byśmy przejebali w takich warunkach pogodowych, rządziła ambicja i przypadek
Amica miała te same warunki...
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.12.2013, 12:40
Wyjazdowe odmóżdżenie to jedno, ale ewidentnie widać, że obecna kadra oddycha rękawami w sytuacji gdy gramy co 3 dni. Grają na tyle, na ile mogą, ale ile można w 13 chłopa.

Plus z tych ostatnich meczów jest jeden – osoby decyzyjne widzą, jaka jest sytuacja i muszą się zadelkarować: czy wzmacniamy skład i walczymy o utrzymanie tego co jest (podium=wynik grubo ponad stan), czy gramy na razie tym co mamy i skupiamy się na celach sprzed początku sezonu, czyli pierwsza ósemka.

Przy dziadostwie naszej ligi dalej łojąc wszystkich na R22 i grając bidę na wyjazdach moglibyśmy się nawet doczołgać w tej pierwszej trójce do końca, no ale reforma - kolejne 7 kolejek z czołówką (z czego 3/4 na wyjazdach) przy obecnym stanie posiadania może oznaczać dzwon co tydzień i osunięcie się na na 7-8 miejsce.
Ostatnio edytowane przez d : 07.12.2013 o godz. 12:43.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 07.12.2013, 12:47
Jeśli nie wzmocnimy składu znacząco to gra w pucharach dla nas to będzie kompromitacja i kolejne zawirowania w klubie. Również finansowe. Żeby zarabiać w pucharach trzeba awansować do grupy LE itd. Inaczej to wręcz tylko sam koszt.

Myślę że możemy być w sytuacji jak Górnik Zabrze w poprzednim sezonie. Świetna gra na jesień, a jak się okazało że kasy na puchary nie ma to nagle "stracili formę" i zajęli bezpieczne 5 miejsce na koniec sezonu

Oczywiście chciałbym żeby były fajne transfery już teraz w zimie. Żebyśmy zawalczyli o pierwszą trójkę, a najlepiej o mistrza Ale bardziej bym chciał poukładania spraw finansowo organizacyjnych w klubie w tym sezonie tak żeby można było budować od następnego sezonu klub na miarę MP i realnej gry w pucharach.

BTW
Szkoda przegranej ale przy zbyt wąskiej kadrze tak to musi wyglądać.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 07.12.2013, 13:01
w obecnym składzie nie ma szans na puchary, o czym my w ogóle rozmawiamy. Nie przy takim terminarzu jaki nas czeka. Inna sprawa to to ze Smuda wyciska z tego co ma 110%
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.12.2013, 13:37
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
w obecnym składzie nie ma szans na puchary, o czym my w ogóle rozmawiamy. Nie przy takim terminarzu jaki nas czeka. Inna sprawa to to ze Smuda wyciska z tego co ma 110%
Nie mamy nawet po ewentualnych 4 transferach, jeśli nie będą udane.
Odpowiedz cytując
Czop
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 07.12.2013, 13:57
Sława Kraków przegrywa „z takim czymś” jak Wały Białystok 2:5, a potem jeszcze „z takim czymś” jak Lokomotywa Poznań 0:2. Skandal! Do tego jeszcze zaraz dojdzie na pewno klęska z Gońcem Szczecin, i to niestety u siebie.
Cały ten bajzel to robota Cyrulika z Pniew, który reżyseruje mistrzostwo Polski dla Nike Warszawa.
Wszystko to – to nic innego, jak: „Okrągły przekręt”! Trzeba uważać, kto sędziuje, i czy Sława Kraków na pokładzie nie ma jakiegoś kreta!
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.12.2013, 14:01
przed Jagą połowa wpisów była o szansach na lidera i walce o majstra. dziś już nawet pucharów nie widzą.
Odpowiedz cytując
Ilonka
Banita

Od: 01.2012

Stary 07.12.2013, 14:11
Cieszmy sie z tego co mamy !!!!
3 miejsce jest zle ? co by bylo jak bysmy byli 6-8 lub nize ciekawe co byscie pisali ...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.12.2013, 14:42
Bo to trzecie miejsce wbrew pozorom nie napawa optymizmem. Sama pozycja tak, ilość remisów, przegranych meczów, straconych bramek w ostatnich trzech wyjazdowych meczach oraz styl już niekoniecznie.

Stąd ten pesymizm, u mnie, u innych.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.12.2013, 15:30
Eee, to już sam nie wiem o co walczymy w tym sezonie. Mistrzostwo, podium, grupa mistrzowska, czy utrzymanie? Wytłumaczy mi ktoś, już sam nie wiem co myśleć.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.12.2013, 15:51
Gdyby kopaczom chciało się biegać i walczyć to i przy tym składzie można by powalczyć o puchary. A skoro im się nie chce i trener też nie jest w stanie ich skłonić do tego to o miejsce w pierwszej ósemce czyli od 4-8.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.12.2013, 16:45
Jak dla mnie to na raie nie walczymy o nic, ale walczymy z oporem materiału, żeby z tej grupy kopaczy zrobić jakąś drużynę, co ma szanse powodzenia o ile do drużyny w miejsce bezwartościowych na dzisiaj koszulek dojdzie 4-5 pełną gębą profesjonalistów potrafiących biegać jak konie przez całe 90 minut i wziać na swoje barki ciężar gry tak, aby pozostali (ci, co dzisiaj są teoretycznie liderami) mogli jakoś sie do nich przyklejać i żeby w koncu nastąpiła jakaś sensowna powtarzalność.

Wyniki walki o punkty są conajmniej, na ten skład i jego skumulowany poziom zadowalające, natomiast wyniki walki o jakość drużyny są na razie trochę przypadkowe.
Zdumiewająco dobre wyniki na własnym boisku przeplatają się z tradycyjnym wp..em na wyjeździe.

Wydaje się, że w Krakowie drużyna prezentuje trochę więcej jakości niż na wyjeździe, ale konia z rzędem temu, kto odpowie dlaczego tak się dzieje i czy faktycznie dobre wyniki u siebie wynikają z jakości czy z przypadku. Jak dla mnie z przypadku (czyli szczęścia) i z agresywności wpojonej przez Smudę, co jednak na dłuższą metę nie wystarczy.

Jak dla mnie wyniki są mało istotne (choć zwycięstwa cieszą a porażki martwią) w perspektywie tego, co dzieje się tak naprawde z drużyną i co jest najistotniejsze: czyli usiłowań wejścia na wyższy level jakościowy.

Można spierac się czy wykonawcy słabi i konieczne są zdecydowane ruchy kadrowe czy trener potrafi tylko motywować i nic więcej (jesli chodzi o taktykę).
Prawda pewnie leży pośrodku.

Tak naprawdę, jesli zalezy nam na rozwoju Wisły to potrzebne są i wzmocnienia (niezaleznie od tego, czy będą to solidni Polacy, czy poważni cudzoziemcy) i w perspektywie jakiś pomysł na trenera profesjonalistę.
No chyba, ze tak naprawdę Cupiałowi już nie zależy.

Chociaż moim zdaniem praca Bednarza i organizacja zaplecza sportowego wskazują, że Cupiał wybrał drogę powolnego, pozytywistecznego wzrostu. Czy tak jest, przekonamy się w ciągu dwóch kolejnych okienek.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.12.2013, 16:48
Taki mecz to bardzo dobra sprawa , ponieważ pokazuje ile jeszcze Wiśle brakuje do tego, by myślec w ogóle o pucharach. Przedewszystkim mam nadzieje, że Cupiał wkońcu pozwoli na jakieś inwestycje w klubie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.12.2013, 18:27
raindog napisał(a):Wyświetl post
No nie do końca, aczkolwiek nie mam zamiaru zwalać całej winy na śnieg w naszym polu karnym. Inna sprawa, że Lech też specjalnie nic nie pokazał. Druga bramka przemyślana, a pierwsza to w zasadzie gol z niczego. Zawodnik na szesnastce, do którego nikt nawet nie podbiega - uderza i przy odrobinie szczęścia (centymetr w prawo i gola by nie było) trafia do siatki.
Jesteś zaślepiony. Lech był wczoraj pod każdym względem lepszy i na każdej płaszczyźnie pokazał więcej od nas, co nie oznacza, że była to wielka piłka.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.12.2013, 23:07
Jak już pisałem kto więcej strzeli bramek ten wygrywa mecz ,więc nie wiem o co te żale

Ta liga jest tak słaba że każdy może z każdym wygrać na wyjeździe i każdy może wygrać z każdym u siebie.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.12.2013, 23:09
sergio napisał(a):Wyświetl post
Jak już pisałem kto więcej strzeli bramek ten wygrywa mecz ,więc nie wiem o co te żale

Ta liga jest tak słaba że każdy może z każdym wygrać na wyjeździe i każdy może wygrać z każdym u siebie.
Zawsze mnie zastanawia co ma jedno do drugiego.

Jak Sunderland ogrywa u siebie Manchester City to mówi się, że to "esencja Premier League", a jak Evian ogrywa PSG to jest to "piękno futbolu". U nas w takiej sytuacji jest to "słaba liga". Ciekawe.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 07.12.2013, 23:30
Nie chodzi mi o najlepsze ligi ale jak zauważyłeś legia ma 5 porażek i jest liderem.
W naszej lidze kto by nie grał z każdym to wynik jest sprawą otwartą i nie chodzi mi tylko o legie

Zresztą nie ma co porównywać ligi angielskiej czy francuskiej
Powód: ....
Ostatnio edytowane przez sergio : 07.12.2013 o godz. 23:30.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.12.2013, 23:36
po jaki h...j porownujecie slaba polska lige do bogatszych i zagranicznych nie podoba sie ?/ to wynocha na bazar, kupoiwac szaliki Farsy albo innej Borussi i siedziec przed TV ... asiory z zadupia europy, najwieksi mysliciele Starego Kontynentu .... nie podoba sie beznadziejna polska skopana - nc+, polsat , eurosport i macie po problemie ......a wracajac do glownego tematu : JESTESMY DRUZYNA WLASNEGO BOISKA - osmieszajaca sie na wyjezdzie - tyle w temacie - dzieki temu unikniemy spadku z ligi - a to byl punkt przewodni przedsezonowych rokowan ....jesli ktos nie ma pojecia o realizmie tylko buja w oblokach to teraz ma zly humor i narzeka, choc nie wiem skad ktokolwiek moglby pomyslec ze bedzie dobrze w Pyrlandii - skoro kazdy nasz wyjazd to po prostu kompromitacja - tyle w temacie- zejdzcie na ziemie, i cieszcie sie lajtowa wiosna w tzw grupie mistrzowskiej .....a walka o puchary ? pamietajcie ze tam tez jest wyjazd - i moze byc wpier...ol na Litwie- łotwie - i innych zadupiach pilkarskich
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 07.12.2013 o godz. 23:41.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Stary 07.12.2013, 23:41
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
po jaki h...j porownujecie slaba polska lige do bogatszych i zagranicznych nie podoba sie ?/ to wynocha na bazar, kupoiwac szaliki Farsy albo innej Borussi i siedziec przed TV ... asiory z zadupia europy, najwieksi mysliciele Starego Kontynentu .... nie podoba sie beznadziejna polska skopana - nc+, polsat , eurosport i macie po problemie ......

Naucz się czytać ze zrozumieniem myslicielu...ktoś napisł że mu sie liga nie podoba?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.12.2013, 01:26
Czop napisał(a):Wyświetl post
Sława Kraków przegrywa „z takim czymś” jak Wały Białystok 2:5, a potem jeszcze „z takim czymś” jak Lokomotywa Poznań 0:2. Skandal! Do tego jeszcze zaraz dojdzie na pewno klęska z Gońcem Szczecin, i to niestety u siebie.
Cały ten bajzel to robota Cyrulika z Pniew, który reżyseruje mistrzostwo Polski dla Nike Warszawa.
Wszystko to – to nic innego, jak: „Okrągły przekręt”! Trzeba uważać, kto sędziuje, i czy Sława Kraków na pokładzie nie ma jakiegoś kreta!
Diler Cię oszukuje albo bierz połowę tabletki.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 08.12.2013, 02:11
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Zawsze mnie zastanawia co ma jedno do drugiego.

Jak Sunderland ogrywa u siebie Manchester City to mówi się, że to "esencja Premier League", a jak Evian ogrywa PSG to jest to "piękno futbolu". U nas w takiej sytuacji jest to "słaba liga". Ciekawe.
To się nazywa "sensacja" kolego. A kiedy takie słowo słyszałeś u nas? Bo ja bardzo dawno temu.

Widzę że należysz do tych odklejonych którzy twierdzą że poziom ligi się podniósł a liga jest z roku na rok mocniejsza...a póżniej się dziwić że stadiony puste a ludzie mają w dupie jakieś walczące na śmierć i życie karykatury piłkarskie.
Odpowiedz cytując
Czop
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 08.12.2013, 11:20
Adenalix napisał(a):Wyświetl post
Diler Cię oszukuje albo bierz połowę tabletki.
[FONT=Times New Roman]Oj, nie jesteś na bieżąco z literaturą fachową. Masz duże zaległości![/FONT]
[FONT=Times New Roman]„Okrągły przekręt”, Maurycy Nowakowski, Wyd. Anakonda, Warszawa 2013.[/FONT]
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 08.12.2013, 12:30
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
To się nazywa "sensacja" kolego. A kiedy takie słowo słyszałeś u nas? Bo ja bardzo dawno temu.

Widzę że należysz do tych odklejonych którzy twierdzą że poziom ligi się podniósł a liga jest z roku na rok mocniejsza...a póżniej się dziwić że stadiony puste a ludzie mają w dupie jakieś walczące na śmierć i życie karykatury piłkarskie.
Widze, że całkowicie nie załapałeś istoty mojego postu. A z czego wyczytałeś że jestem "tym odklejonym, który blablabla" to nie wiem. Wróżbita Maciej?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2013, 16:51
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Amica miała te same warunki...
No OK, ale albo gramy w piłkę nożną, albo w jakąś mutację hokeja. To co się przydaje w normalnych warunkach meczowych, przy takich jajach (płyta + pogoda) nie zdaje egzaminu.
Nie twierdzę, że byśmy wygrali, ale dla mnie wynik meczu rozegranego w takich kuriozalnych warunkach nie jest miarodajny. Nie można wyciągać na jego podstawie wniosków.

W piłkę nożną gra się na boisku trawiastym. Nie na namokniętym bajorze (patrz Stadion Narodowy) i nie na kartoflisku zasypanym śniegiem. Może zacznijmy wreszcie wymagać chociaż podstaw organizacyjnych? A jeżeli wszystkie te podgrzewane murawy (to w Poznaniu trudno nawet murawą nazwać) to pic na wodę - może też nie powinniśmy rozgrywać meczy w grudniu? Aura i tak była bardzo łaskawa, że posypało dopiero teraz.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Widze, że całkowicie nie załapałeś istoty mojego postu. A z czego wyczytałeś że jestem "tym odklejonym, który blablabla" to nie wiem. Wróżbita Maciej?
To chyba Ty nie wyłapałeś różnicy między poważnymi ligami a naszą. Tam niespodzianki się zdarzają, u nas poziom jest tak niski, że wynikami zwykle rządzi przypadek. Na przykład - pomocnik strzeli bramkę z dystansu. W wielu ligach - normalka. U nas - nie, bo ewidentnie próbował dośrodkować. Typowanie wyników w naszej lidze to jak gra w totolotka. Może paść każdy.
Wisła ma najlepszą obronę w lidze? Od Jagiellonii dostaje piątkę. To może drużyna z Białegostoku jest po prostu mocna? Nie, gdzie tam, raz wygra, raz przegra, raz zremisuje - i tak w kółko.
Legia jest liderem, Ruch dostaje w pałę od każdego. Ruch wygrywa.

Nie ma wahań formy, jest czysty przypadek. A wynika to z żałosnego poziomu sportowego. Nie ma stabilizacji formy, bo w większości wypadków nie ma czegoś takiego jak umiejętności piłkarskie. Brak powtarzalności.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.12.2013 o godz. 18:29.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.12.2013, 17:37
Zgadza się, że Lech powinien odpowiedzieć za stan murawy, bo nie pamiętam kiedy ostatnio raz mieli dobre boisko. Również powinni ponieść konsekwencje "przygotowania" pola karnego Wisły przed druga połowa. Po drugiej stronie boiska ładnie odśnieżyli, nasze pole karne zostawili nieruszone, a pole bramkowe po prostu zryli. Chodzi o jakieś elementarne zasady fair play.

Nie zmienia to faktu, że Lechowi takie warunki nie przeszkadzały w grze. A jak wiadomo na trudnym boisku łatwiej się bronić niż atakować. Na dobrej murawie wyglądałoby to znacznie gorzej dla nas..
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 08.12.2013, 18:32
4karol4 napisał(a):Wyświetl post
Zgadza się, że Lech powinien odpowiedzieć za stan murawy, bo nie pamiętam kiedy ostatnio raz mieli dobre boisko. Również powinni ponieść konsekwencje "przygotowania" pola karnego Wisły przed druga połowa. Po drugiej stronie boiska ładnie odśnieżyli, nasze pole karne zostawili nieruszone, a pole bramkowe po prostu zryli. Chodzi o jakieś elementarne zasady fair play.

Nie zmienia to faktu, że Lechowi takie warunki nie przeszkadzały w grze. A jak wiadomo na trudnym boisku łatwiej się bronić niż atakować. Na dobrej murawie wyglądałoby to znacznie gorzej dla nas..

Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.12.2013, 18:43
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy
Jasne, grajmy w bagnie albo na lodowisku, po kolana w śniegu. Tylko co to ma wspólnego z piłką nożną?
Nie ważne kto wygrał, kto przegrał, bo to jest parodia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 08.12.2013, 18:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jasne, grajmy w bagnie albo na lodowisku, po kolana w śniegu. Tylko co to ma wspólnego z piłką nożną?
Nie ważne kto wygrał, kto przegrał, bo to jest parodia.

warunki byly takie same dla jednych i drugich, skoro na ciezkim boisku Amica robila co chciala z beznadziejna Wisla, to az strach pomyslec co byloby w dobrych warunkach ....bylaby 5 - i tak w 4 dni dostalibysmy w plecy 10 bramek..... sory- ale nawet Podbeskidzie i Widzew prezentuja sie lepiej niz Wisla na wyjazdach .... jakos nikt nie chce niestety w to uwierzyc, ale to zalosna prawda
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.12.2013, 19:01
Dokladnie popieram.

Oba zespoly miały takie same bagno, my zagraliśmy mega kiche ,Amica nic wielkiego ale w tym oto bagnie jakos potrafili...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów