|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
||
|
Cytat:
I jak będzie rządził PiS to takie coś się może wydarzyć bo niby dlaczego nie? To, że coś wcześniej nie występowało nie znaczy, że w przeciągu kilku lat się nie powtórzy. Skoro kiedyś musi być pierwszy raz to jak pech będzie chciał to i drugi raz się coś stanie. No ale u ciebie logiczne myślenie kuleje więc ci wybaczam. I nie porównuje katastrofy samolotu rządowego do zawalenia się wiaty tylko rozmiary tragedii. Tam giną ludzie i tu giną ludzie. Cytat:
Zrozum, że tak samo jak ty myślą lemingi, które są za PO. Nowak może dostawać zegarki bo jest z PO, dla ciebie z kolei Hoffman może się nie rozliczać z US bo jest z PiSu. Już się nie chce powtarzać o co mi chodzi w tym twoim pokrętnym rozumowaniu bo i tak do ciebie pisać to jak grochem o ścianę. Powtórzę ci tylko, że zbawieniem dla Polski nie jest zmienienie Tuska na Kaczyńskiego, PO na PiS czy ordynacji wyborczej na JOWy. Bo to .... da, trzeba zmieniać mentalność ludzi, własnie takich jak ty. Ludzi, którzy swoim to wszystko wybaczą oby tylko ich łączyła np wiara w idee. Bo jak rozumiem twój brak krytycyzmu w stosunku do PiSu wynika stąd, że ta partia jest prawicowa. A tak to daleko nie zajedziemy bo co mnie to obchodzi, że ty jesteś prawicowcem jak masz wypaczony sposób myślenia. Czy to, że zgadzam się w części poglądów z tobą czy Kaczyńskim ma oznaczać, że na wszystkie wasze błędy wykładam lachę? Tak właśnie myślały te komuchy jebane. Liczył się jakiś śmieszny komunizm, dorwanie się do władzy, kasy a, że ktoś przy tym zabijał, bił, kradł to co tam, swój a swojemu trzeba wybaczać. Ja dziękuję za taką władzę, która jak się dorwie do koryta to nie będzie miał kto jej na ręce patrzeć oprócz opozycji, która zostanie zmarginalizowana i zgnojona przez establishment (tak jak obecnie zrobiono z PiSem), bo w takiej Polsce nadal większość obywateli szczęśliwa nie będzie a tylko dobrze będą mieli swoi - raz są to komuniści, raz armia urzędników i biznesmenów, która się dorwała do majątku państwowego a ty byś chciał żeby do tego grona dołączyła prawica. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Tak "niedopatrzenia" nie miały prawa się wydarzyć. A rudy rozdawał za nie awanse. Widzę, że nie łapiesz nic albo jeszcze gorzej.
Bez odbioru. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem wiem, prawicowcu obrońco komuchów, takie masz przecież zadanie. Natomiast każde wycieczki w moją stronę będę natychmiastowo kierował do działu penitencjarnego, więc się pilnuj.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
Takich przykladow mozna mnozyc a chodzi o to ze PiS utrzymal status quo a zajal sie tylko drobna kosmetyka. Moze i teraz ( racze napewno )partie prawicowe nie beda w stanie stworzyc wiekszosci parlamentarnej I beda potrzebne PiSowi do stworzenia koalicji, ale naszym glownym zadaniem jest edukacja spoleczenstwa a nie jak to teraz ma miejsce indoktrynacja. I moge cie zapewnic ze nasz czas (wolnosciowcow) jeszcze nadejdzie. PS.: Co do wypowiedzi Kowalskiego to sie nie dziw bo pierwszym medium ktore zaatakowalo RN po kongresie byla gazeta Sakiewicza, ktora nota bene, jako organ prasowy PiS, potwierdzila tym tylko teze o absolutnym braku zdolnosci koalicyjnych partii Kaczynskiego.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 28.11.2013 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Ty byś chciał Polski lemingów prawicowych ja bym chciał po prostu Polski prawicowej/narodowej ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To PiS przepchało traktat lizboński?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie, Reptilianie go przepchnęli i podpisali.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro RN od dawna pluje na PiS bardziej niż na PO to nie zadawaj głupich pytań dlaczego Sakiewicz o tym pisze i oddaje. Widziałem na wrzuconym filmiku jak gość z RN żeby pojechać po PiSie specjalnie wstał . To samo było u Pospieszalskiego. Normalnie jak pies Pawłowa. Usłyszy PiS i dostaje piany, przyglądnij się. Dziwne, że od sześciu lat rządząca i bruzdząca PO takich emocji nie wzbudza. Czyżby członkowie RN skłonniejsi są przyjąć pozostanie u władzy PO i nocnej zmiany niż wygraną PiS? Bo taki wyłania się obraz. Który jest załamujący. Ale widząc tutejsze zachowanie niektórych prawicowców, niestety chyba prawdziwy. Niechcący pan na filmiku się wygadał, że RN jest po to żeby dzieci głosujących na PiS na PiS nie głosowały. Kto na tym zyska? Broniłeś Kaczyńskiego jak przez rok czekał na referendum w Irlandii a POwcy po nim jechali? l daczego zwlekał z popisem skoro chciał "przepchnąć" traktat? Logika kolego. Bzdurnym gadaniem jej nie pokonasz. Fajnie, że wrzuciłeś swoją czerwoną "prawicową" wizję śp. Prezydenta. Niech wszyscy zobaczą jaki światopogląd prezentują "prawicowcy" pokroju kamikaze. Jakby palikocię słyszał. Kabaret.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.11.2013 o godz. 01:00.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Głosowanie na PiS nie jest niczyim obowiązkiem, tobie się coś pomieszało. To PiS i jego sympatycy mają przekonać ludzi, że warto na nich zagłosować. I tu nie wyskakuj z jakimiś prymitywnymi tekstami, że ktoś jest czegoś winien bo na PiS nie zagłosował. To PiS jest wszystkiego winien bo partaczy sytuację. Zamyka się na jakąkolwiek koalicję z inną partią, przegrywa wybory za wyborami i jest niemal pewne, że w żadnych wyborach nie zdobędą większości głosów. Także jeśli się odwołujesz do logiki to logicznie rzecz biorąc nie opłaca się głosować na PiS bo skoro nie ma możliwości objęcia władzy większościowej to po co marnować głos? Żebyś później napisał, że Jarek Kaczyński podpisze jakiś nowy traktat sprzedający Polskę bo nie miał wyjścia (był w mniejszości). Śmieszne hehe Wszyscy źli tylko ja i mój PiS cacy. Żałosne myślenie. Komuchy też myślały, że są fajne, że ą jedyną słuszną opcją, że robią dobrze. Tak samo myślą lewaki. Szkoda, że ty się do tego grona zaliczasz ![]() ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=c0jIdgyTACI
Maksiu ![]() Bauman: http://www.youtube.com/watch?v=RQjRl...xv9BD3_jJdAOj- komentarz do "nasze matki, nasi ojcowie" http://www.youtube.com/watch?v=0e2sN...xv9BD3_jJdAOj-
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.11.2013 o godz. 01:50.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
-marsz "prezydencki" - 1 tys (nie licze sluzb i urzednikow ) -krakowski zlot PiSu - 5 tys -Marsz Niepodleglosci - 100 tys. Wniosek: Nie umiecie sie dogadac z mlodym pokoleniem i ponosicie za to koszt. Oprocz demagogii nie ma w was krzty przeslania. Stworzyliscie sobie na spolke z PO rzesze wyznawcow zamiast bazowac na dojrzalym elektoracie. Ot co. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Senator PiS Beata Gosiewska całkowicie zgodnie z prawem nie wykazała w oświadczeniu majątkowym kilkudziesięciu tysięcy złotych otrzymanych od fundacji związanej z jedną z największych instytucji finansowych w Polsce - ze Spółdzielczymi Kasami Oszczędnościowo-Kredytowymi (SKOK)
Widać nasi wybrańcy znależli nowy sposób prania pieniedzy lub przyjmowania łapówek ,pieniadze zostają przepisane na dzieci pod postacią stypendiów... Mimo tego, że Gosiewska w 2010 roku pracując w Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, zarobiła 113 tys. zł i pobierała dietę radnej warszawskiej dzielnicy Wola (24 tys. zł), po katastrofie smoleńskiej, tak jak bliscy wszystkich ofiar, otrzymała wsparcie od rządu w wysokości 40 tys. zł. Wypłacono jej również 100 tys. zł z polisy ubezpieczeniowej Sejmu. Dodatkowo premier Donald Tusk przyznał renty specjalne jej dzieciom, po 2 tys. zł miesięcznie. A samotnie wychowująca matka ,ile ma zasiłku z MOPSu , 200zł miesiecznie ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Noo aleee Gosiewska" pierze pieniądze "ubezpieczenie jej wypłacili ![]() A jak sobie Kopacz 50 000 premii wypłaca to cię nie boli? Mógł Tusk nie dopuścić do katastrofy w Smoleńsku to by nie musiał łaskawca zasrany rent przyznawać.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Kolejna sprawa to radziłbym Ci ostrożność ze zbytnim szermowaniem tego "dogadywania się z komunistami", bowiem żyją jeszcze ludzie pamiętający, jak część tzw. narodowców popierała wprowadzenie stanu wojennego, a nawet wchodziła w konszachty z komunistami wchodząc w skład Rady Konsultacyjnej. Piszesz o demagogii i braku przesłania w PiSie, co już samo w sobie jest demagogią. Program PiSu i poglądy w wielu kwestiach były przedstawiane choćby podczas konferencji przez tą partię organizowanych, a jaki zatem program ma RN |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakie ma znaczenie to, że czekał skoro podpisał? Głupi jesteś jakiś czy co? Przecież jakby nie chciał to by chyba nie podpisał? O medialnej nagonce mi nawet nie pierd,ol bo skoro się pod nią ugiął to świadczy tylko o nim. Nie zapominajmy o głosowaniu PiSu w Sejmie. Dobrze to kiedyś określił Michalkiewicz, w sejmie się kłócą o pierdoły by wykazać, że niby się różnią a jak trzeba coś istotnego przegłosować to jakoś potrafią zagłosować jednomyślnie.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wielu moich znajomych z Patriae Fidelis bylo na Marszu dlatego wole ufac im w szacunkach niz opierac sie na opinii medii rezimowych. Owszem jestem obecnie na emigracji co nie zmienia faktu ze jako Polak mam obowiazek interesowac sie tym co sie w ojczyznie dzieje i mowic jesli dzieje sie zle. System stworzony przez czerwona zaraze po '45 opieral sie na klasycznej piramidzie Maslowa: czyli tak zgnebic ludzi aby nie mieli czasu zajmowac sie polityka a tych ktorzy jednak mimo wszystko beda sie nia zajmowali- zlikwidowac. Po '89, ktorego wcale nie traktuje jako przelomowego, niewiele sie zmienilo w podjsciu wladzy do ludzi. Dalej obciazacie podatkami do tego stopnia ze ciezko jest znalezc czas na dzialania spoleczne i tak samo jak komuchy zamiast edukowac ludzi indoktrynujecie ich. Zamiast probowac wytlumaczyc ze istnieje cos takiego jak dobro wspolne traktujecie ludzi jak stado baranow I twierdzicie ze jedynie wyselekcjonowana grupka na wieruszce partyjnej ma prawo decydowac o tym co ma byc dobre dla wszystkich.
Co do programu RN poczekaj do przelomu stycznia/lutego kiedy takowy zostanie ogloszony. Narazie mozesz poczuc przedsmak sluchajac wypowiedzi Bosaka, Kowalskiego czy Winnickiego. Bardzo prawdopodobne jest tez ze pojdziemy do wyborow z KNP wiec nie bedzie zbyt wiele socjalnych bredni o redystrybucji majatku czy karnych podatkach. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Tak więc przynajmniej na razie nie szermuj zbytnio tym brakiem oferty, bowiem ośmieszasz się po prostu. Poza kilkoma zgranymi sloganami RN jak na razie nie ma nic do zaoferowania. A pisząc o Bosaku zapominasz, że ten skądinąd bardzo inteligentny Gość był już w partii współrządzącej i z tego co pamiętam nie był tam pionkiem. Poza tym nie pisz do mnie w liczbie mnogiej, bo mam wrażenie jakbym z jakimś komuchem rozmawiał. Nie jestem politykiem więc z tym obciążaniem podatkami także racz się od.......ić. Akurat PiS podatki obniżał.
Skoro Twoi Przyjaciele byli na MN i szacują jego liczebność, to za kim podajesz liczebność uroczystości zorganizowanych przez PiS Widzę, że poparcie wprowadzenia stanu wojennego przez część środowiska narodowego próbujesz przemilczać, ale nie uda Ci się to. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Bosak owszem w wieku dwudziestu kilku lat dostal sie do parlamentu z ramienia LPR ale za wiele to nie mogl z wiadomych przyczyn. Pisze w liczbie mnogiej bo jezeli utozsamiasz sie z jakas opcja strony politycznej i tak zarliwie jej bronisz, musisz tez wziasc odpowiedzialnosc za bledne decyzje jej liderow. Nie moze byc tak ze przypisujesz sobie tylko dobre (?) sprawy zalatwione przez partie, probojac ominac wtopy i przyklady niekompetencji. |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Nie piszę jedynie o Giertychu, choć rzeczywiście głównie tę rodzinę miałem na myśli, ale także choćby np. o prof. Janie Dobraczyńskim, który był przewodniczącym PRON. Sorki, ale jeżeli próbujesz negować czy bagatelizować znaczenie któregokolwiek z Giertychów (zarówno Jędrzej, jak i Maciej poparli wprowadzenie stanu wojennego -> Jędrzej z emigracji napisał list pochwalny na cześć Jaruzela) to wydaje mi się, że nie masz pojęcia o historii ruchu narodowego. Także o tej najnowszej historii. Bosak od 2006 r. był w Radzie Politycznej LPR, był hmm nazwijmy to "baronem" tejże partii w lubuskim, więc już tak nie obniżaj Jego znaczenia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie jak komunisci tylko jak logicznie myslacy czlowiek. Jak kogos popieram to biore posrednia odpowiedzalnosc za jego sukcesy jak i rowniez porazki.
Co do poparcia wprowadzenia stanu wojennego przez wrone, to tu rzeczywiscie Giertych stracil zmysl polityczny. Sadzac po jego pozniejszych publikacjach I wypowiedziach zrobil to aby zapobiec ruskiej interwencji, ktora jak obecnie wiemy nie byla nawet planowana. No niestety nie byl w stanie odczytac poprawnie owczesnej sytuacji geopolitycznej. Zreszta nie on jeden. Co do historii Ruchu Narodowego, jakowa oczywiscie znasz na wylot, to tez musisz pamietac ze to byl najzacieklej zwalczany nurt polityczny zarowno podczas okupacji niemieckiej jak I ruskiej. Takze do tej pory mozna uslyszec jakoby RN to tylko getto lawkowe I wieczne klotnie a o dzialalnosci Grabskiego, Mosdorfa czy Dmowskiego juz ani slowa. Cos w tym musi byc ze na sam dzwiek slowa Narodowiec obecnej klasie politycznej wlos jezy sie na glowie... PS: I dlaczego za kazdym razem jak rozmowa schodzi na temat traktatu lizbonskiego zwolennicy PiSu proboja zwalic wszystkona media ktore zmusily Jaroslawa do negocjacji a Lecha do podpisania? Nie sadzicie ze bardzo zle to swiadczy o waszych liderach ktorzy w takim razie zaprzedali swoje "wartosci" pod wplywem "nagonki" postkomunistycznych mediow?
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 29.11.2013 o godz. 18:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
http://lubczasopismo.salon24.pl/pona...ktat-lizbonski http://wpolityce.pl/wydarzenia/19216...u-lizbonskiego http://www.wykop.pl/ramka/245306/pre...tat-lizbonski/ A na tym forum tez były głosy krytykujące w 2009 roku Kaczyńskiego za to, że ... zwlekał http://www.wislakrakow.com/forum/sho...ski#post800867 A przepisy dotyczace urzędu Prezydenta po prostu Lechowi nakazywały podpisanie traktatu.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 29.11.2013 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A kto go negocjowal? Czyzby nie przypadkiem rzad PiS? Byla mozliwosc skierowania go do trybunalu konstytucyjnego? - byla. Mozna bylo przeprowadzic referendum? -mozna bylo. A jak w sejmie glosowali poslowie PiS? To ci przypomne: grubo ponad polowa byla za.
A na koniec wisienka na torcie: http://wiadomosci.wp.pl/martykul.htm...2&wid=11172570 |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Mocne słowa Jana Pietrzaka, ale sporo prawdy jest, w tym co mówi:
http://www.youtube.com/watch?v=q3n68epF8hc |
|
|
|
konserwa
Offline |
||||
Mały kamyczek własnej pracy do tego projektu dołożyłem.
Owszem, uważam, że podpisanie traktatu lizbońskiego było dla nas niekorzystne, ale być może większą stratą byłoby upieranie się przy swoim przez Kaczyńskich. Pod wpływem nacisku nie tylko medialnego, ale także społecznego (weź pod uwagę, że wówczas więcej było u nas euroentuzjastów aniżeli przeciwników tego traktatu) doszłoby do zmiany władzy, która w efekcie przyjęłaby traktat bez jakichkolwiek targów. Kaczyńskim jednak udało się coś wytargować i nie mam tu na myśli jedynie Janiny, ale przede wszystkim przyłączenie się do protokołu brytyjskiego w kwestii przestrzegania KPP. Mam wrażenie, że przeceniasz nie tylko ówczesne możliwości ewentualnego wygrania referendum w tej sprawie, gdzie przypominam większość posiadali niestety bezkrytyczni euroentuzjaści, ale przede wszystkim możliwość zakwestionowania TL w polskim TK, którego długoletni prezes (Marek Safjan) na temat KPP wypowiadał się w sposób następujący "[...] powodami ograniczenia Karty dla polskich obywateli są „fobie i przesądy” oraz niezrozumienie podstaw konstrukcji prawa wspólnotowego [...]" Co prawda wówczas już nie był prezesem, ale zarówno to zdanie, jak i dotychczasowe orzecznictwo TK sugeruje, że Twoje nadzieje raczej byłyby płonne.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 30.11.2013 o godz. 08:39.
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
||||
![]()
Zupelnie inna rzecza jest natomiast to ze ludzie popierajacy wprowadzenie stanu wojennego kierowali sie raczej pragmatyzmem niz miloscia do pzpr. Tu akurat historia juz ich osadzila i tylko naprawde ociezale umysly sa w stanie bronic takowych decyzji. Tzn mozna znajdowac wytlumaczenie dlaczego postapili jak postapili ale fakty historyczne jednoznacznie wskazuja iz ich decyzja byla bledna.
Pierwsze, najbardziej popularne, to podejscie czysto romantyczne. Taki nasz mesjanizm. Mamy redute Ordona, mamy szarże pod Sammosiera, Wolodyjowskiego w Kamiencu Podolskim, Bartosza Głowackiego czopujacego ruska armate, kapitana Raginisa, Westerplatte, Powstanie Warszawskie itd. Nasza historie traktowana jako cieżka i okrutna ale zawsze podnosilismy glowe przeciw ciemiezcy w walce o wolnosc bez patrzenia na koszty. Bardzo dobra opcja cementujaca Polaków i tradycje narodowa podczas okupacji nemieckiej i radzieckiej. Opcja numer dwa: pokretna logika i proby wynaradawiania ktorego symbolem sa paszkwile pisane z Czerskiej. Historia rewizjonistyczna w ktorej wszystkie wyzej wymienione zdarzenia sa piekne ale niestety bezsensowne. "Niczym nie usprawiedliwione przelewanie Polskiej krwi" cytujac fanow Szechtera. Lub ostatni tekst jakoby Polska zawdziecza rozbiorom skok cywilizacyjny i powinnismy byc wdzieczni trzem czarnym orłom za to ze zechcieli nas okupowac. Taki rzut na historie jest bardzo potrzebny zwolennikom dalszej kolonizacji naszego kraju przez ZSRE bo proboje przekonac ze mimo ze wielkim narodem jestesmy, parafrazujac Gombrowicza, zostawieni sami sobie dazymy do samodestrukcji i robimy głupie rzeczy. Ergo potrzeba protektoratu czy to z Moskwy, Waszyngtony czy tez jak obecnie z Brukselii. Potrzeba kogos madrzejszego aby za nas mogl myslec. I w to wplata sie takze proby oszczerstw rzucanych na Żołnierzy Wykletych czy AK, NSZ,ZWZ. Jako że propagatorom "europejskosci" ciezko jest przykryc zasłona milczenia Katyń, zsyłki na Sybir czy tez masowe morderstwa popelniane przez NKWD po '45 dlatego proboje sie przypiac podziemiu niepodleglosciowemu latke kolaborantow, antysemitów czy tez faszystow. Dlatego tez ta cala nagonka na przedwojenny Obóz Wielkiej Polski i obecnie na Ruch Narodowy jako spadkobierce "przedwojennego faszyzmu, antysemityzmu i zasciankowosci". Opcja numer trzy w pojmowaniu naszej historii w sposob powiedzmy zdroworozsadkowy. O tym ze wrzesniowy w....... i nastepujace po tym wypadki to w glownej mierze wina tragicznej polityki zagranicznej Becka ktoremu nalezy sie trybunal stanu a nie chwala. Juz nie zanudzajac byla ostatnio ciekawa dyskusja na ten temat w Instytucie Sobieskiego.
Dlatego trzeba było isc z szeroka kampania informacyjna skierowana do ludzi ze traktat ten zmienia zasadniczo Unie wedlug traktatu Atenskiego. Z Europy Narodow na Narod Europy. Mial wtedy PiS media publiczne i mogl to zrobic. Przejawem absolutnej krotkowzrocznosci jest natomiast to ze do tej pory PiS nie ma wlasnych mediow poza nowo powstala TV Republika czy Gazeta Sakiewicza. Ale to juz zupelnie inna bajka.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 30.11.2013 o godz. 15:38.
|
||||
|