The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2013, 18:32
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Akurat zwykle klasa średnia nie jest utożsamiana z przemysłem, przetwórstwem i budowlanką. Raczej chodzi o freelancerów, kierowników i menadżerów, a także wszystkie zawody związane pracą intelektualną. Owszem dochodzi do tego drobna i średnia przedsiębiorczość, ale raczej nie pracownicy budowlani, a prędzej kierownicy budów, czyli szeroko pojęta kadra zarządzająca.
A kto ci powiedział, że przemysł to robotnik, przetwórstwo to baba tarasząca kapustę, a budowlanka to zenek przy betoniarce. Gdzie są huty, stocznie, zakłady produkcyjne? Sprzedane jak ostatnio MSS za 4 mln dzień po otrzymaniu dofinansowania za 60 mln. Gdzie cukrownie, młyny, tartaki? Sprzedane jako nierentowne obcym, a teraz wspierane przez państwo. Gdzie firmy budowlane? Podobno na drogi PO wydało 80 mld. Gdzie są polscy milionerzy którzy mieli je budować? Przecież kasę wydano, kto ją dostał?

Więc nie bredź że mamy mniej urzędasów niż na zachodzie. Na zachodzie ich na tylu stać, a u nas nie. A mimo to jest ich dzięki POwcom co raz więcej.
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.11.2013, 18:43
Oczywiście, że nas nie stać na taką administrację i jest ona jedną z przeszkód blokującą rozwój kraju.

Mamy taki łańcuch pokarmowy, który prowadzi do różnych patologii.

Skomplikowane przepisy prawne -> mało klarowne podatki -> biurokracja -> wzrost zatrudnienia w administracji

Ad. 1 Skomplikowane przepisy prawne
Każdy kto poruszał się na granicy kilku ustaw i wie jakie babole w nich możemy odnaleźć ten wie, że większą część powinno wywalić się do kosza i napisać od nowa. Natomiast u nas wciąż działa masowa produkcja kolejnych aktów prawnych.

Ad. 2 Malo klarowne podatki
Pisałem jakiś czas temu, że podatki tak naprawdę płacą dwie grupy osób: najbiedniejsi i średnio zamożni. Najbogatsi, albo uciekają do rajów podatkowych, albo rejestrują się jako przedsiębiorcy i korzystają z wielu furtek dla przedsiębiorców, albo zwyczajnie biorą jeden z tańszych kredytów jaki jest na rynku, czyli w urzędzie skarbowym. Uproszczenie podatków to nie tylko kodeks podatkowy zamiast ordynacji podatkowej, a zlikwidowanie większości danin i parapodatków, które państwo od nas wyciąga. Pokazywałem w 2010 roku, że mimo, że za rządów PiS obniżono składkę rentową, a już za rządów PO zmieniono skalę podatkową z projektu Gilowskiej to relatywnie oddawaliśmy państwu więcej niż wcześniej. Wynikało to właśnie z tego, że obniżono podatki tylko w minimalnym stopniu, ale zabrano przy tym ulgi, a dodano kolejne daniny i parapodatki.

Ad. 3 Biurokracja
Nie chodzi tutaj nawet o długość zakładania firm, o problemy z PnB, czy WZ-kami, a o to, że polski przedsiębiorca i nie tylko spędza najwięcej ze wszystkich europejczyków w urzędach. Chore i niepotrzebne.

Ad. 4 Zatrudnienie w administracji
Nie ma co się oszukiwać... będzie wciąż rosło. Rosło tym szybciej im wolniej będziemy prywatyzować konfitury, upraszczać podatki i przepisy prawne oraz uskuteczniać rozdawnictwo zamiast dawać ludziom większą swobodę obywatelską.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 26.11.2013 o godz. 18:47.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 26.11.2013, 18:49
Cóż mogę tylko się pod tym podpisać i niestety punkt 4 tez jest prawdziwy .

pozdr.
alejasienieznam
emj10
Senior Member

Stary 26.11.2013, 18:51
Dziękuję w takim razie za konstruktywna dyskusję.

Pozdrawiam i lecę na kolację
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 26.11.2013, 20:17
z cyklu: jak nie kochac Pisu
odcinek pod tytulem: odloty Sakiewicza
http://m.youtube.com/watch?v=ViEU-VE...ure%3Dyoutu.be
emj10
Senior Member

Stary 26.11.2013, 20:24
Zostaw Sakiewicza. Mojego "ulubieńca". Straci posadkę w PiS-ie i z kogo będę mógł się śmiać?

Tak serio to strasznie się skompromitował w tym programie. Na miejscu Pospieszalskiego nie zapraszałbym go więcej do siebie, ale trudno tego spodziewać się skoro to jedna ekipa.
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.11.2013, 21:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Sprawa Hofmana to nie mający znaczenia prawnego epizod ale antypolskie media już kilka dni powtarzają, że Hofman z PiS oszukał państwo żeby przykryć afere w ministerstwie a to afera duuuuzo wieksza od dorsza za 8 zł
Co Jarek Ci powiedzial, tak wiem tylko ojciec dyrektor zalozyciel jest opiniotworczy i Jego ciemy ludu sluchajcie i ogladajcie i na poczcie przelew zrobcie
,
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.11.2013, 22:07
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Co Jarek Ci powiedzial, tak wiem tylko ojciec dyrektor zalozyciel jest opiniotworczy i Jego ciemy ludu sluchajcie i ogladajcie i na poczcie przelew zrobcie
Mógłbyś napisać o co konkretnie Ci chodzi? Bo z tego zdania ciężko cokolwiek zrozumieć...
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.11.2013, 22:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś napisać o co konkretnie Ci chodzi? Bo z tego zdania ciężko cokolwiek zrozumieć...
O antypolskie media mi chodzilo
,
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.11.2013, 22:15
No a konkretnie o co? Uważasz media "głównego nurtu" w Polsce za propolskie? Inaczej - po co w ogóle mieszać w dyskusję Rydzyka?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 26.11.2013 o godz. 22:17.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.11.2013, 22:45
Cytat:
Jako, że mój imiennik to muszę bronić. Dlaczego ci się nie podoba, że ktoś robi przelew na TV Trwam czy inne Radio Maryja? Może zakazać takich praktyk by żyło się lepiej? Nie mogą ludzie ze swoją kasą robić co chcą?
Śmiejesz się z moherów a sam się zachowujesz niepoważnie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.11.2013, 03:29
O antypolskie media mi chodzilo
A jak według Ciebie można nazwać media w których m.in wkłada sie Flage Polski w g... , kpi sie z wartości patriotycznych, promuje sie interesy obcych państw,odwraca sie uwage opinii publicznej od prawdziwych problemów.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.11.2013 o godz. 03:50.
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.11.2013, 09:42
Cytat:
A jak według Ciebie można nazwać media w których m.in wkłada sie Flage Polski w g... , kpi sie z wartości patriotycznych, promuje sie interesy obcych państw,odwraca sie uwage opinii publicznej od prawdziwych problemów.
Oj tam, oj tam, a wczoraj był u Wojewódzkiej Tymański i sie określał jako patriota po czym na koniec programu rozmawiali sobie o utworze "Dymać Orła Białego".
Także ktoś tu ma rozdwojenie jaźni. Albo my bo wszędzie widzimy problemy albo ludzie pokroju Tymańskiego, Wojewódzkiego czy saklaka, którzy się uważają za patriotów a nie szanują symboli narodowych i pewnych wartości. Ciekawe kto ma rację.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.11.2013, 09:46
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Jako, że mój imiennik to muszę bronić. Dlaczego ci się nie podoba, że ktoś robi przelew na TV Trwam czy inne Radio Maryja? Może zakazać takich praktyk by żyło się lepiej? Nie mogą ludzie ze swoją kasą robić co chcą?
Śmiejesz się z moherów a sam się zachowujesz niepoważnie.
Jak mówił Stanisław Michalkiewicz: "to typowe dla pewnej opcji ideowej, że interesuje się czyimiś pieniędzmi, w zbyt dużym stopniu".
Socjaliści już tak mają, nic nie poradzisz.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 27.11.2013, 12:38
cpc napisał(a):Wyświetl post
Jak mówił Stanisław Michalkiewicz: "to typowe dla pewnej opcji ideowej, że interesuje się czyimiś pieniędzmi, w zbyt dużym stopniu".
Socjaliści już tak mają, nic nie poradzisz.
Dla zdrowotności coraz rzadziej oglądam TVP. Wczoraj przez przypadek trafiłem na program Sekielskiego i reportaż o bidulkach ze squotów, jak oni tam sobie wspaniale urządzają życie, gotują, śpią, uczą się, przyjmują rodziny biednych emigrantów etc. etc. O tym, że zajmują czyjąś własność rzecz jasna tylko jedno zdanie i to w tonie, że "wredni developerzy próbują ich już od dawna wyrzucić". Rzecz jasna pytanie w jaki sposób zajmując cudzą posesję i nie płacąc za nią, mają np. prąd w tym programie nie padło. Ot, dociekliwość dziennikarska pana Sekielskiego.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 27.11.2013, 14:35
Cześć skarżypyta

a co Ciebie obchodzi kto na co daje swoje pieniądze ? Własnych nie masz, że się cudzym interesujesz ?
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
DonaltTSSk
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 27.11.2013, 17:11
Na TokFM (Agora) od kilku dni z rzędu wiadomość o Hofmanie pojawia się w każdych wiadomościach na które trafię skacząc po falach radiowych. Można więc wysnuć, że mówią o tym co 20 minut (co tyle tam są wiadomości) czyli kilkadziesiąt razy na dobę. O akcji CBA nie wiem czy cokolwiek wspomnieli - nie słyszałem ani razu.

Fuckty: 19.11 "Największa afera korupcyjna III RP" jak przyznało CBA? W Faktach TVN jako trzeci materiał (3,5 min.) 25.11 Błąd podatkowy Hofmana? W Faktach TVN jako pierwszy news (4,5 min.)

Panorama TVP: Materiał o Schetynie gdzie w tle pada gdzieś zdanie "tak zwana afera korupcyjna" i to wszystko na temat miliardów które zniknęły z budżetu państwa. Chwilę później wielki materiał o Hofmanie i jego 100 tysiach od których nie odprowadził podatku. I żeby to jeszcze kogoś dziwiło lub było zaskoczeniem.

Marian Kowalski w Klubie Gazety Polskiej : http://www.youtube.com/watch?v=6CM7d99gHs8
Drozd
Senior Member

Stary 27.11.2013, 18:33
Premier Łotwy Valdis Dombrovskis podał się dziś wraz ze swym gabinetem do dymisji po katastrofie w supermarkecie w Rydze. Po zawaleniu się dachu w centrum handlowym zginęły 54 osoby. W Polsce po katastrofie smoleńskiej Tusk nie tylko pozostał premierem, ale szef Biura Ochrony Rządu i jego zastępca otrzymali awanse.

http://niezalezna.pl/48798-premier-l...owal-szefa-bor

Szpeniu mówiłeś coś o standardach...
Hej Nasz TS !!
emj10
Senior Member

Stary 27.11.2013, 19:31
Czyżby Marcinkiewicz podał się do dymisji po katastrofie hali w Katowicach? Nie pamiętam takiego faktu.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.11.2013, 19:51
Tusk się podał do dymisji po Smoleńsku.
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.11.2013, 20:16
I znowu drozdzik robi siarę PiSowi i Polakom. Takie wybiórcze gadanie, że jak ktoś na Łotwie się podał do dymisji to zaraz w Polsce musi być tak samo. W Ameryce np po atakach na WTC Bush się nie podał do dymisji i co? Emj też ci wspomina o Marcinkiewiczu i zawalonej hali w Katowicach.
I jak to skomentujesz? Będziesz konsekwentny i napiętnujesz rządy PiSu?
To jest buraczane myślenie i szczekanie, które nic nie daje. Szukanie wszędzie afery na siłę u przeciwnika a na swoje rączki się nie patrzy. Co z tego, że PiS wygra wybory i będą w tej partii tacy ludzie jak drozd albo będzie miała taki elektorat jak drozd. Wiecie co się stanie? Drozd z oszołoma zostanie lemingiem i jak PiS będzie kręcił lody, jak będą afery związane z PiSem to drozd będzie ich bronił albo siedział cicho - tak jak dzisiejsze lemingi to robią w związku z PO.
Takich chcemy zmian w Polsce? Podmienić jednych na drugich? Na takie zmiany to ja sram
drozd:
Drozd
Senior Member

Stary 27.11.2013, 20:35
Nie musi, ale mogłoby gdyby odpowiedzialność szła w parze z władzą.

Gdybyś kolego Jaroo1 deczko myślał to dostrzegłbyś, że rudy za katastrofę rozdawał awanse. Ale Bush pewnie też rozdawał...

Tylko taki jak ty i nocna zmiana potrafią straszyć pisem. Dobrze wiem, że tak jak jest jest super. Byle nie pis. Żenada.

Z twoich tekstów wynika, że jesteś oszołomem i lemingiem zarazem, patologiczna krzyżówka. A oczekiwać dymisji Marcinkiewicza usprawiedliwiając rudego może jedynie totalny hipokryta. Gratuluję formy
Ostatnio edytowane przez Drozd : 27.11.2013 o godz. 20:42.
Hej Nasz TS !!
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 27.11.2013, 22:34
DonaltTSSk napisał(a):Wyświetl post
Marian Kowalski w Klubie Gazety Polskiej : http://www.youtube.com/watch?v=6CM7d99gHs8

Polecam obejrzeć do końca dużo o PISie i Kaczyńskim, niestety niektóre krytyczne słowa, ale prawdziwe ...
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.11.2013, 23:00
Cytat:
Z twoich tekstów wynika, że jesteś oszołomem i lemingiem zarazem, patologiczna krzyżówka. A oczekiwać dymisji Marcinkiewicza usprawiedliwiając rudego może jedynie totalny hipokryta. Gratuluję formy
No ale odnieść się do Marcinkiewicza i tragedii w Katowicach bez łączenia tego ze Smoleńskiem i Tuskami.
Ty masz jakąś pokrętną logikę. To, że PO bardzo złe to usprawiedliwia w twoich oczach PiS bo PiS to tylko zły (bez bardzo).
Zapomnij o Tuskach i weź na tapetę PiS i Marcinkiewicza. Co powiesz na ten temat? Źle zrobił, że się nie podał do dymisji czy dobrze?
A czy ja jestem jakąś tam krzyżówką oszołoma z lemingiem. W twoich oczach mogę być, spoko. Bo mi nie zależy co o mnie myślą tacy ludzie jak ty. Bo dla mnie twoja twórczość w tym temacie jest żałosna. O ile pochwalam jechanie po PO to nie rozumiem jak można ich obwiniać za wszystko a za podobne grzeszki swoich to już nie tykasz. Przecież to śmierdzi dziecinadą.
I jeszcze rozumiem, że taka mentalność Kalego ma jakiś sens w życiu osobistym bo np. wiadomo, że na występki rodziny, kolegów czy swoje patrzy się pod innym kątem niż występki obcych to dla mnie to jest patologia jeśli dochodzi do takiej sytuacji kiedy ktoś za jakąś śmieszną partię polityczną (złodziei i nierobów) nadstawia swój kark, swoje dobre imię.
Zrozum to, Polska się nie zmieni dopóki tacy zacofani umysłowo ludzie jak ty będą stanowili jakąś siłę w tym kraju. Bo co to za zmiana jak zamiast PO będzie rządził PiS i tak jak pisałem dzisiejsze "oszołomy" staną się w przyszłości "lemingami" (to tak bardziej w formie cytatu a nie obrażania kogoś panie moderatorze).
Jak PiS będzie rządził i się wydarzy Smoleńsk bis albo Katowice bis i się nikt do dymisji nie poda to będziesz siedział cicho. Jakim prawem więc teraz masz jakieś problemy?
Ty postępujesz nieetycznie i nielogicznie. Polityką się trzeba interesować bo ona ma wpływ na nasze życie ale ten twój fanatyzm jest pół smieszny pół żałosny. Nie możesz tego zrozumieć?
O te zegarki Nowaka też pewnie kłapałeś a jak jest afera z Hoffmanem (oczywiście niewyjaśniona jeszcze) to już taki skory nie jesteś do rozpisywania się na ten temat.
To wszystko jest bez sensu. Ty nie widzisz tego, że jesteś taki sam jak te lemingi a różni cię od nich tylko to, że oni są za PO czy innymi SLD a ty za PiS. To jest przykre w tej całej szopce.
A politycy się śmieją z was i dzięki wam żyją w tym nędznym finansowo Kraju jak pączki w maśle. Ty się dalej kłóć z lemingami a Macierewicz z Kaczyńskim będą kolejne 20 lat nieudolna opozycją, która oprócz brania kasy z koryta nic nie może zrobić. I w to im graj. Kaska leci a "lemingi" niech się gryzą.
drozd:
Drozd
Senior Member

Stary 28.11.2013, 11:07
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No ale odnieść się do Marcinkiewicza i tragedii w Katowicach bez łączenia tego ze Smoleńskiem i Tuskami.
Ty masz jakąś pokrętną logikę. To, że PO bardzo złe to usprawiedliwia w twoich oczach PiS bo PiS to tylko zły (bez bardzo).
Zapomnij o Tuskach i weź na tapetę PiS i Marcinkiewicza. Co powiesz na ten temat? Źle zrobił, że się nie podał do dymisji czy dobrze?
A czy ja jestem jakąś tam krzyżówką oszołoma z lemingiem. W twoich oczach mogę być, spoko. Bo mi nie zależy co o mnie myślą tacy ludzie jak ty. Bo dla mnie twoja twórczość w tym temacie jest żałosna. O ile pochwalam jechanie po PO to nie rozumiem jak można ich obwiniać za wszystko a za podobne grzeszki swoich to już nie tykasz. Przecież to śmierdzi dziecinadą.
I jeszcze rozumiem, że taka mentalność Kalego ma jakiś sens w życiu osobistym bo np. wiadomo, że na występki rodziny, kolegów czy swoje patrzy się pod innym kątem niż występki obcych to dla mnie to jest patologia jeśli dochodzi do takiej sytuacji kiedy ktoś za jakąś śmieszną partię polityczną (złodziei i nierobów) nadstawia swój kark, swoje dobre imię.
Zrozum to, Polska się nie zmieni dopóki tacy zacofani umysłowo ludzie jak ty będą stanowili jakąś siłę w tym kraju. Bo co to za zmiana jak zamiast PO będzie rządził PiS i tak jak pisałem dzisiejsze "oszołomy" staną się w przyszłości "lemingami" (to tak bardziej w formie cytatu a nie obrażania kogoś panie moderatorze).
Jak PiS będzie rządził i się wydarzy Smoleńsk bis albo Katowice bis i się nikt do dymisji nie poda to będziesz siedział cicho. Jakim prawem więc teraz masz jakieś problemy?
Ty postępujesz nieetycznie i nielogicznie. Polityką się trzeba interesować bo ona ma wpływ na nasze życie ale ten twój fanatyzm jest pół smieszny pół żałosny. Nie możesz tego zrozumieć?
O te zegarki Nowaka też pewnie kłapałeś a jak jest afera z Hoffmanem (oczywiście niewyjaśniona jeszcze) to już taki skory nie jesteś do rozpisywania się na ten temat.
To wszystko jest bez sensu. Ty nie widzisz tego, że jesteś taki sam jak te lemingi a różni cię od nich tylko to, że oni są za PO czy innymi SLD a ty za PiS. To jest przykre w tej całej szopce.
A politycy się śmieją z was i dzięki wam żyją w tym nędznym finansowo Kraju jak pączki w maśle. Ty się dalej kłóć z lemingami a Macierewicz z Kaczyńskim będą kolejne 20 lat nieudolna opozycją, która oprócz brania kasy z koryta nic nie może zrobić. I w to im graj. Kaska leci a "lemingi" niech się gryzą.
Cały twój i innych "prawicowców" problem to niezdolność obiektywnej oceny faktów. Bądź przez nieznajomość faktów (uleganie propagandzie) bądź przez udawanie że niepasujących do propagandowego przekazu faktów, nie ma.

Pogrubiłem typowe podejście i auto manipulację. Gdyby PiS rządził Smoleńsk by się nie wydarzył, a gdy będzie rządził się nie wydarzy, bo nigdzie na świecie odkąd latają samoloty coś takiego się nie wydarzyło. U nas też nie miało prawa się wydarzyć, ale ty prawicowiec nie potrafisz tego pojąć i jesteś w stanie porównać to do zawalenia blaszanej wiaty pod ciężarem śniegu. Tragikabaret. Dlatego nie widzę najmniejszego sensu dyskutowania z tobą.

Tacy jak ty świadomie bądź nie, umacniają syf który w Polsce mamy bredząc ze nie ma alternatywy. Wciskając ciemnotę że PiS jest taki sam. Propaganda na takich mundrych liczy i podrzuca im kolejne wydmuszki jako dowód że wszyscy tacy sami. "O te zegarki Nowaka też pewnie kłapałeś a jak jest afera z Hoffmanem (oczywiście niewyjaśniona jeszcze) to już taki skory nie jesteś do rozpisywania się na ten temat." W dupie mam zegarki Nowaka mnie interesuje za co je dostał i od kogo. Po to zegarki żeby przelewu nie było? Jak można te sprawy porównywać. Skąd wiesz ze z Hoffmanem to "afera" mimo że niewyjaśniona? Pomyśl trochę zanim coś napiszesz bo nie mogę uwierzyć że można być aż tak opornym... Chyba że bredzisz z premedytacją a wtedy to szkoda słów.
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 28.11.2013, 12:33
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czyżby Marcinkiewicz podał się do dymisji po katastrofie hali w Katowicach? Nie pamiętam takiego faktu.
A może Marcinkiewicz i Bush to takie same tumany jak Tusk i kilometry im do premiera Łotwy ?

Tak z moje strony - już na poważnie- dymisja premiera za takie sprawy to przesada - za afery/katastrofy powinni podawać się do dymisji ministrzy ew.powinni być wyrzucani na zbity pysk. Jeśli jednak premier po katastrofie w Smoleńsku awansuje osoby odpowiedzialne to czuć bezczelnością i pokazuje gdzie ma swoich wyborców którym obiecywał STANDARDY (bo resztę Polaków to wiemy gdzie )
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.11.2013, 12:38
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Gdyby PiS rządził Smoleńsk by się nie wydarzył.
niby dlaczego?

a gdy będzie rządził się nie wydarzy
zasmuce Cię. nie będzie rządził. nie ma szans na samodzielne rządzenie, choćby za Tuska wybuchły jeszcze 3 "najwieksze" afery stulecia.

jesteś w stanie porównać to do zawalenia blaszanej wiaty pod ciężarem śniegu. Tragikabaret.
Drozd - jesteś idiotą. Pod tą "blaszaną wiatą" zginęło 65 osób baranie.
emj10
Senior Member

Stary 28.11.2013, 13:26
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
A może Marcinkiewicz i Bush to takie same tumany jak Tusk i kilometry im do premiera Łotwy ?

Tak z moje strony - już na poważnie- dymisja premiera za takie sprawy to przesada - za afery/katastrofy powinni podawać się do dymisji ministrzy ew.powinni być wyrzucani na zbity pysk. Jeśli jednak premier po katastrofie w Smoleńsku awansuje osoby odpowiedzialne to czuć bezczelnością i pokazuje gdzie ma swoich wyborców którym obiecywał STANDARDY (bo resztę Polaków to wiemy gdzie )
Dla mnie dymisja w takiej sytuacji to bzdura, dlatego podałem przykład Marcinkiewicza toczka w toczkę pasujący do łotewskiej sytuacji. Jeśli państwo jest słabe to właśnie dochodzi do takich sytuacji, że brak jest osób odpowiedzialnych za dany odcinek w państwie. Jak widać na Łotwie państwo jest nie mniej chore niż u nas.
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 28.11.2013, 13:34
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.11.2013, 14:17
Tacy jak ty świadomie bądź nie, umacniają syf który w Polsce mamy bredząc ze nie ma alternatywy. Wciskając ciemnotę że PiS jest taki sam. Propaganda na takich mundrych liczy i podrzuca im kolejne wydmuszki jako dowód że wszyscy tacy sami. "O te zegarki Nowaka też pewnie kłapałeś a jak jest afera z Hoffmanem (oczywiście niewyjaśniona jeszcze) to już taki skory nie jesteś do rozpisywania się na ten temat." W dupie mam zegarki Nowaka mnie interesuje za co je dostał i od kogo. Po to zegarki żeby przelewu nie było? Jak można te sprawy porównywać. Skąd wiesz ze z Hoffmanem to "afera" mimo że niewyjaśniona? Pomyśl trochę zanim coś napiszesz bo nie mogę uwierzyć że można być aż tak opornym... Chyba że bredzisz z premedytacją a wtedy to szkoda słów.
Oczywiscie ze wyjscie jest: MAKSYMALNE OGRRANICZENIE WPLYWU PANSTWA NA ZYCIE OBYWATELI. Ograniczenie sfery pieniedzy "budzetowych" automatycznie ograniczy mozliwosci korupcyjne biurokratow i politykow. Jednak problem polega na tym ze partie obecne w parlamencie kieruja sie lewicowa logika i proboja zestawami nakazow i rozporzadzen ukryc to ze jak przyjdzie ich pora to tez podaza zasada TKM. Nawet ten mityczny antykorupcyjny i praworzadny PiS.
Takze swiadomie badz nie to wlasnie tacy ludzie jak ty podtrzymuja tego gnijacego trupa jakim jest obecny system.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów