The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2013, 09:56
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobra wypowiedź Klicha o tych co byli na meczu we Wrocławiu.
Szczerze to pokazuje jak bardzo niektórzy kopacze mają poprzewracane w głowach. Kto to jest ten Klich w ogóle ?
Zagrał może 1,5 dobrego meczu w kadrze - także prawdopodobnie wielu gwizdających w piątek ma więcej
wyjazdów na mecze kadry niż on w niej dobrych występów. Choć z drugiej strony rozczarowanie ludzi bierze się,
że zbyt dużych wymagań. Ja po meczu z Czechami na euro kiedy nie widziałem żadnej walki i zaangażowania nie
mam żadnych wymagań co do tej grupy ludzi więc kolejne wtopy nie robią na mnie wrażenia.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.11.2013 o godz. 10:04.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.11.2013, 10:20
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Kasy? Chyba niekoniecznie, bo ani w 2002, ani w 2006, ani w 2008 roku nie mieliśmy lepszych warunków - ba, przegrane kwalifikacje w 2004 wyglądały również dużo lepiej, niż te ostatnie. Organizacyjnie i finansowo było wtedy niewątpliwie gorzej. A dokładnie takie osiągnięcia są osiągnięciami na miarę naszego piłkarskiego potencjału.
być może obecne pokolenie grajków z Kadry bardziej patrzy na forse niż tamte z 2002,2006 i 2008 roku .Więc po co sie narażać na kontuzje ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.11.2013 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 17.11.2013, 10:36
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ten burdel i piłkarską żenadę wspierają ci którzy kupują bilety, koszulki itp. Ja się do tego cyrku nie dokładam i mi ciśnienie nie skacze. Zawodnicy zarabiają olbrzymie pieniądze i ja jeszcze miałbym wspierać ich grę podwórkową?!
O czym ty za przeproszeniem .......isz?
Poważnie kolego, próbuje Cię rozgryźć i no nie daje rady, może więc ja jakiś zjebany jestem? Lubię piłkę i tą otoczkę przedmeczową...znajomi, piwko, stadion, zryte gardło, pulsujące ciśnienie a sam mecz jest taką wisienką na torcie, czasem kwaśna ale ogólnie torcik zawsze smakuje wybornie.

A za bilet płacę bo muszę. Myślisz że jak by się dało wbić za friko to bym się wachał? Oczywiście że nie a zaoszczędzone pieniążki przechlał bym po meczu z towarzystwem ale niestety w dzisiejszych czasach za wszystko trzeba płacić. Kibic to nie burak i tak jak miłośnicy sztuki płacą za bilety do muzeum, kinomani za bilety do kina, melomani za bilety do filharmonii tak ja płacę za wpuszczenie mnie na stadion.

Dla mnie wydajesz się być z innego tematu, dlatego nie oceniam czegoś czego nie rozumiem. Domyślam się że jest ci ciężko czasami z takim podejściem. Z jednej strony musisz być zadowolony, że żadna hiena za twoje 5zł się nie zabawi a z drugiej w....iony i zmuszany odmawiać sobie czegoś co jest w życiu najważniejsze....chwil, przyjemności i wspomnień.

Głowa do góry kolego, bo życie zasrane nie musi oznaczać że wódka też ma być ciepła .
Za wszystko inne zapłacisz kartą Mastercard.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.11.2013 o godz. 10:40.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.11.2013, 10:58
palikot napisał(a):Wyświetl post
1)To ci wyjaśniłem. Konkurencja była wtedy słabsza i łatwiej było się gdzieś dostać. Dziś jest piłka jest wyrównana. Każdy może wygrać z każdym.
A potem masz czelność mówić, że to ja "farmazonię" Tak, masz rację, konkurencja była łatwiejsza i mniej wyrównana, szczególnie w eliminacjach do E2008, kiedy to w grupie wyprzedziliśmy Portugalię, Serbię, Belgię i zupełnie solidną ekipę, jaką była wtedy Finlandia, do tego zawsze trudni rywale zza kaukazu.

Teoretycznie średnia była grupa w eliminacjach do MŚ 2002 (chociaż wtedy Norwegowie mieli niezłą ekipę, byli losowani z pierwszego koszyka o ile się nie mylę, grali na MŚ), ale my tą grupę wtedy potrafiliśmy wygrać, taka różnica. No i w porównaniu do grupy eliminacyjnej do MŚ 2010 była to grupa chyba nawet mocniejsza, a przecież o tym okresie również mówię - od 2008 roku do teraz. Natomiast w eliminacjach do Mundialu w 2006 roku owszem, mieliśmy porównywalne ekipy z Austrii i Walii, oraz nieco słabszych Irlandczyków z Północy oraz Azerbejdżan, ale wygraliśmy wtedy WSZYSTKIE mecze z tymi rywalami.

Jak uważasz, że kasa nie ma znaczenia, to podaj mi przykład choć jednej ligi która z przeciętnymi finansami, jest na poziomie Angielskiej, Niemieckiej, Hiszpańskiej, Włoskiej, Francuskiej. a słabej finansowo na poziomie Duńskiej, Greckiej, Belgijskiej, czy nawet Czeskiej lub Polskiej.
W futbolu reprezentacyjnym kasa nie ma aż takiego znaczenia, bo cały czas przecież o futbolu reprezentacyjnym rozmawiamy. Gdyby miała znaczenie, to Islandia, kraj o liczbie ludności miasta Lublin nie grałaby za dwa dni o awans do Mistrzostw Świata. No i z pewnością do tych mistrzostw nie awansowałaby Bośnia i Herzegowina.

Zresztą tak jak wspominałem, nie porównuję nas do Anglików, czy Rosjan, nie oczekuje regularnego ogrywania tego typu drużyn. Chciałbym, żebyśmy wrócili na poziom z lat 2002-2008 i nie dawali się ogrywać raz po raz Estończykom, Słowakom, Irlandczykom, remisować z Mołdawią, nie potrafić pokonać słabej Czarnogóry - pamiętajmy, że przed remisem z Polską Czarnogóra dostała u siebie łomot 4:0 z Ukrainą, a po meczu z nami zaliczyła kolejne nokauty - 1:4 z Anglią i...2:5 z Mołdawią.

I trzecia sprawa - mówisz, że przecież my również od czasu do czasu sprawiamy niespodzianki i nie przegrywamy (wygrywamy?) z lepszymi od siebie, pytam więc ile w ostatnich eliminacjach było takich niespodzianek z naszej strony? Bo ja doliczyłem się jednego remisu (nie zwycięstwa) 1:1 u siebie z naprawdę słabymi w tym czasie Anglikami, to tyle. Rzeczywiście "raz my ogrywamy lepszych, raz słabsi nas".

2) Skończ już farmazonić proszę cię. Proste, że różnice między nami a Słowakami, Serbami, Czarnogórcami są mniejsze niż miedzy nami a Anglikami, czy nawet Ukraińcami...j.
Skąd tu się między Słowakami, a Czarnogórcami wzięła Serbia? To po pierwsze, Serbia potencjał piłkarski ma większy, niż Ukraińcy, niestety dla nich grają dużo poniżej oczekiwań. Oczywiście, że różnice są mniejsze, tyle że w dalszym ciągu możemy oczekiwać, że zdecydowanie częściej będziemy mecze z drużynami porównywalnymi, bądź też słabszymi wygrywać, niestety regularnie remisujemy, bądź też dostajemy łomot. W zasadzie zwycięstwo w meczach z tego typu rywalami byłoby większą niespodzianką, niż jego brak. I o to sprawa się rozbija.

3) Od kiedy finansowo, organizacyjnie i sportowo jesteśmy niżej niż te kraje? :O Ale dobra pomińmy to.
Niekoniecznie pomińmy, bo chyba czegoś nie doczytałeś:

Cytat:
.Jesteśmy poniżej krajów, które finansowo, organizacyjnie, ogólnym potencjałem ludzkim przegrywają nawet z nami. Mowa tu o Islandii, Armenii, Słowenii, Słowacji, Czarnogóry itp. - te kraje aktualnie są powyżej nas.
Powyżej nas są oczywiście sportowo, poniżej nich sportowo jesteśmy my.

W większości europejskich reprezentacji są piłkarze, którzy grają w czołowych klubach w Europie, więc niby czemu ty się dziwisz, że potrafią grać na poziomie równym z nami?
Znowu gubisz sedno dyskusji. Powtórzę się po raz kolejny - nie mówię o ogrywaniu Anglii, Rosji, Francji, czy Niemiec, a po notorycznych remisach i porażkach z drużynami słabszymi i porównywalnymi - ze Słowacją, Estonią, Czarnogórą, Mołdawią i tak dalej.

Jakich my mamy piłkarzy? 3 z Dortmundu i bramkarz... obrona jest bardzo przeciętna. 4 piłkarzami nie da się wygrywać grając na tym poziomie.
Tyle, że większość reprezentacji z grona "słabszych i na naszym poziomie" wygląda podobnie. Zresztą nie przesadzałbym z oceną naszego potencjału. Nawet w tej defensywie jest kapitan drużyny Serie A, jest jeden z najlepszych prawych obrońców Europy, jest dwóch zawodników regularnie grających w Lidze Mistrzów...do tego dwóch, czy trzech obrońców regularnie grających w lidze rosyjskiej, która w poziomie jest porównywalna już do francuskiej Ligue1. Jest również obrońca z Primera Division - kontuzjogenny, to fakt.

Dla porównania kilka zestawień defensyw różnych kadr narodowych, takich co potrafiły zająć miejsca dwa, trzy w grupach eliminacyjnych, takich, których nie potrafimy pokonać:

Islandia:
Halldorsson (HR Reykjavík), Skulason (Zulte-Waregem), Sigurdsson (Kopenhaga), Arnason (Rothertham United, League One), Skulason (Odense)
Czarnogóra:
Poleksic (Debreczyn), Pavicevic (Anorthosis), Basa (Lille), Savic (Fiorentina), Volkov (Partizan)
Słowenia:
Handanovic (Inter), Brecko (Koln), Ilic (Hapoel), Cesar (Chievo), Struna (Giannina)
Czechy:
Cech (Chelsea), Gebre Selassie (Werder), Suchy (Spartak), Sivok (Besiktas), Celustka (Sunderland)
Austria:
Lindner (Austria), Klein (Salzburg), Prodl (Werder), Pogatetz (Nurnberg), Fuchs (Schalke)
Rumunia:
Lobont (Roma, ławka), Matel (Astra), Goian (Asteras), Gardos (Steaua), Rat (West Ham)
Węgry:
Kiraly (TSV), Vanczak (Sion), Meszaros (Debreceni), Liptak (Gyori), Devecseri (Haladas)
Szwecja:
Isaksson (Kasimpasa), Lustig (Celtic), Nilsson (Nurnberg), Antonsson (Bolonga), Olsson (Norwich)
Szwajcaria (1 miejsce w grupie):
Benaglio (Wolfsburg), Lichsteiner (Juventus), von Bergen (Young Boys), Schar (Basel), Rodriguez (Wolfsburg)
Bośnia i Herzegowina (1 miejsce w grupie):
Begovic (Stoke), Vrsajevic (Hajduk), Spahic (Leverkusen), Bicakcic (Braunschweig), Lulic (Lazio)
Chorwacja:
Pletikosa (Rostów), Srna (Szachtar), Corluka (Łokomotiw), Simunic (Dinamo Z.), Pranjic (PAO)
Polska:

Szczęsny (Arsenal), Piszczek (Dortmund), Szukala (Steaua), Glik (Torino), Boenisch (Leverkusen)

Teraz pytanie, czy faktycznie nie mamy potencjału na stworzenie solidnej defensywy? Czy naprawdę ten potencjał jest niższy, niż u wyżej wymienionych krajów? Nawet uznając, że Boenisch nie do końca się nadaje, można tam zawsze postawić na prawonożnego, solidnego w defensywie Jędrzejczyka, czy też Kowalczyka, grającego bardzo dobrze w lidze rosyjskiej.

4) ale ty dramatyzujesz... to pewnie zasługa braku ambicji
Liczyłbym na bardziej konkretny kontrargument niż "dramatyzujesz". No nic, dalej trzymam się stwierdzenia, że czwarty koszyk nie jest bynajmniej gronem ekip, które możemy traktować jako europejskich przeciętniaków.

5) inne reprezentacje mają piłkarzy również w najlepszych klubach. Serbia, Czarnogóra, Bułgaria, Słowacja, Czechy itd. To my dopiero ich w tym aspekcie doganiamy!! a nie oni nas. Ja bym tu szukał pozytywów!
Serbia nie bardzo pasuje do tego grona, bo tak jak wspominałem oni chyba jeszcze w większym stopniu niż my marnują potencjał, który mają. Z Bułgarią to żeś trochę dowalił, bo w zasadzie nie mają nawet jednego piłkarza w topowym klubie, pojedynczy grają w naprawdę dobrych ligach. Ich podstawowy skład prezentuje się następująco:

Stoyanov (Ludogorets) - Minev (Ludogorets), Milanov (Litex), Ivanov (Basel), Zanev (Amkar) - Gadzhev (Levski) - Popov (Kuban), Milanov (CSKA), Manolev (Jong PSV) - Hristov (Beroe), Gargorov (CSKA)

Imponujący, faktycznie tylko czekać kiedy ich dogonimy! Podobnie jest z Czechami - poza Cechem i Rosickim to wszyscy ich piłkarze grają w średniakach dobrych lig, podobnie jak u nas.

Czarnogórcy w naprawdę topowych klubach mają tylko Vucinicia i Joveticia, my mamy czterech takich piłkarzy, poza tym w dużej mierze uzupełniają swój podstawowy skład zawodnikami z lig Cypru, Bułgarii, Korei, Serbii, Węgier, Austrii, Chorwacji, oraz tureckich i rosyjskich średniaków - ich podstawowy, środkowy pomocnik w dalszym ciągu jest bezrobotny. Z pewnością mają i mieli od nas mniejszy potencjał.

Podsumowując. Kasy mamy mało, ligę mamy słabą, piłkarzy oprócz (4-5) przeciętnych, ale ego mamy rozdmuchane jak byśmy byli mistrzami Europy. Przestańmy się błaźnić i tyle.
Poraz "enty" powtórzę - mówimy cały czas o tym, że nie potrafimy pokonać drużyn porównywalnych do nas i od nas słabszych, dodatkowo ogranie drużyny lepszej w naszym przypadku graniczy z cudem i szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio takowe zdarzenie nastąpiło.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.11.2013, 11:59
RW88@

O kant dupy rozbić tą twoją rozkminkę o potencjałach drużyn. Dokładnie ten sam bład popełnia trenerski polski beton.
O sile druzyny /kadry nie świadczą jej mocne ogniwa. Wydaje ci sie ze jak mamy graczy finalisty LM, kapitana włoskiego sredniaka to na papierze bijemy innychv i tu jest błąd.

Jestes tak słaby jak słaby jest twój zawodnik a ktoś z odrobiną oleju w głowie skrupulatnie to wykorzysta. Bedą napierdalać dokładnie w słabe ogniwo aż puści. Puszcza.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 17.11.2013, 12:39
Dariook napisał(a):Wyświetl post
RW88@

O kant dupy rozbić tą twoją rozkminkę o potencjałach drużyn.
Sam sobie przeczysz.

Jestes tak słaby jak słaby jest twój zawodnik a ktoś z odrobiną oleju w głowie skrupulatnie to wykorzysta. Bedą napierdalać dokładnie w słabe ogniwo aż puści. Puszcza.
...bo w takim razie Islandia jest tak słaba, jak środkowy obrońca angielskiego trzecioligowca (toż to nawet Wasilewski gra w podstawowym składzie drużyny walczącej o awans do Premier League), czy też Rumuni, również grający w barażach, mają w pierwszej jedenastce ogniwa prezentujące poziom ich ligowego średniaka, bądź też piłkarza średniej greckiej drużyny.

Bośnia natomiast jest tak słaba jak Hajduk Split, który w tegorocznej edycji Ligi Europy został wyeliminowany przez potęgę z Gruzji o nazwie Dila Giori, dwukrotnie z nimi Chorwaci przegrali. Albo jeśli nie jak Hajduk, to przynajmniej jak bodaj najsłabsza drużyna Bundesligi. Czarnogóra natomiast ma w środku pola...bezrobotnego, z nami zagrał również gość z ligi mołdawskiej (nawet nie z Sheriffu). A mimo to jakoś ograć ich nie możemy. Mam wymieniać dalej? Jak widać da się z tymi słabymi punktami osiągać przyzwoite rezultaty i w zasadzie każda ekipa z tych, na których poziomie powinniśmy regularnie rozgrywać mecze, z podobnym potencjałem, takowe słabe ogniwa ma. I to słabsze, niż my.

Bo dla porównania naszym najsłabszym punktem jest prawdopodobnie kapitan Torino, średniaka Serie A. Drugim najsłabszym byłby gracz Leverkusen, grający regularnie w Lidze Mistrzów, trzeci z kolei to chyba kolejny regularnie grający w tych rozgrywkach Szukała...a czwarty to pewnie Krychowiak, wszak zaledwie gracz aktualnie szóstej ekipy Ligue1.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.11.2013, 16:32
Sam sobie przeczysz.

...bo w takim razie Islandia jest tak słaba, jak środkowy obrońca angielskiego trzecioligowca (toż to nawet Wasilewski gra w podstawowym składzie drużyny walczącej o awans do Premier League), czy też Rumuni, również grający w barażach, mają w pierwszej jedenastce ogniwa prezentujące poziom ich ligowego średniaka, bądź też piłkarza średniej greckiej drużyny.

Bośnia natomiast jest tak słaba jak Hajduk Split, który w tegorocznej edycji Ligi Europy został wyeliminowany przez potęgę z Gruzji o nazwie Dila Giori, dwukrotnie z nimi Chorwaci przegrali. Albo jeśli nie jak Hajduk, to przynajmniej jak bodaj najsłabsza drużyna Bundesligi. Czarnogóra natomiast ma w środku pola...bezrobotnego, z nami zagrał również gość z ligi mołdawskiej (nawet nie z Sheriffu). A mimo to jakoś ograć ich nie możemy. Mam wymieniać dalej? Jak widać da się z tymi słabymi punktami osiągać przyzwoite rezultaty i w zasadzie każda ekipa z tych, na których poziomie powinniśmy regularnie rozgrywać mecze, z podobnym potencjałem, takowe słabe ogniwa ma. I to słabsze, niż my.

Bo dla porównania naszym najsłabszym punktem jest prawdopodobnie kapitan Torino, średniaka Serie A. Drugim najsłabszym byłby gracz Leverkusen, grający regularnie w Lidze Mistrzów, trzeci z kolei to chyba kolejny regularnie grający w tych rozgrywkach Szukała...a czwarty to pewnie Krychowiak, wszak zaledwie gracz aktualnie szóstej ekipy Ligue1.
No nie masz racji. To co napisałeś to nic innego jak suche zestawienie . Temu dajesz wiecej gwiazdek bo gra w lepszej druzynie a drugiemu mniej bo grywa w trzecioligowym angielskim zespole.

Owszem tam Islandczyk moze się spisywac słąbo i mając na bokach takich a nie innych partnerów jego gra wygląda jak wygląda. W kadrze może jest przesunięty lub posiada inne zadania , jest asekurowany i to odmienia tego piłkarza diametralnie.

U nas owszem mamy gwiazdki światowego formatu, Kuba i Lewy w BvB potrafią sami wygrać mecz z silnym przeciwnikiem i Klopp eksploatuje ich maksymalnie.
U nas w kadrze są cieniami tamtych piłkarzy. Tam od czterech lat niema kto poustawiać tej kadry a co dopiero mówić o wygrywaniu.
Glik i Szukała to wpadają na siebie...po prostu piłkarze nie wiedzą co grać, dublują się nawzajem i tworzą alejki do naszej brameczki.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.11.2013, 18:53
Swoje zdanie na temat Nawałki już przedstawiłem, ale muszę przyznać, że piątkowy mecz mnie zaskoczył. To nie był nawet poziomi pierwszoligowy jeżeli chodzi o defensywę.

Kosznik, Olkowski, Pazdan w Reprezentacji? To jakiś wyższy poziom absurdu, skoro oni nawet w naszej nędznej ekstraklasie są co najwyżej średniakami...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.11.2013 o godz. 19:06.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.11.2013, 19:39
Reprezentacji brakuje jaj. Ilu zawodników w ostatnich meczach próbowało wziąć ciężar gry na siebie? Jedyny, który nigdy w tym aspekcie nie zawodzi jest Błaszczykowski, która stara się dryblować i próbować czegoś bardziej wyszukanego, niż podanie do najbliżej ustawionego partnera.
Wczorajszy mecz dobitnie to zobrazował. Przy wyprowadzaniu piłki piłkarze byli pochowani za przeciwników, żeby przypadkiem nie dostać piłki. Praktycznie żaden nie decydował się na ryzyko (drybling, podanie z pierwszej piłki), a tylko tak da się zwyciężyć na tym poziomie. Takie śmieszne klepanie w szerz boiska jakie zafundowali nam zawodnicy, w żaden sposób nie daje możliwości zdominowania przeciwnika i zagrożenia jego bramce.
Dodatkowo w zespole nie widać kolektywu, ani ducha drużyny, a to właśnie pozwala na wzniesienie się ponad swoje umiejętności prezentowane w klubie.
Kiedyś na kadrę przyjeżdżali zawodnicy, którzy grali grzali ławę w swoich klubach i mimo to potrafili coś dać tej drużynie, ponieważ było czuć wsparcie partnerów.
Właśnie dzięki takim aspektom Islandia czy Czarnogóra mimo takich "kwiatków" w składzie jakich wymieniliście może coś osiągnąć.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.11.2013, 23:50
rw88- Dobra skończ udowadniać, jacy to jesteśmy zajebiści na papierze, bo wyniki tego nie oddają od chyba wieku
Jesteśmy póki co słabym piłkarsko krajem, bez pieniędzy bez dobrych piłkarzy, nawet nie mieliśmy wyskoków, które mogłyby w nas budzić zastanowienie nad w tym co piszesz, bo nawet jak nam się na jakieś turnieje udało dostać, to w....... był od razu bez gadania. Nie chce mi się dyskutować z twoją wizją. Ja ci przedstawiłem fakty, ty twierdzisz, że one nie mają żadnego znaczenia. Ok fantazjuj dalej.
Do Miłego
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 18.11.2013, 09:12
40 000 zakazów stadionowych po wczoraj. Byłem na trybunach i to, co się tam dzieje, to jest masakra... Byle zjeść i ponapier***" - tym wpisem na Twitterze Mateusz Klich po meczu Polska - Słowacja (0:2) rozpętał prawdziwe piekło. Reprezentant Polski idzie jeszcze dalej i w poniedziałkowym wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" nie tylko podtrzymuje swoje słowa, ale i oznajmia, że nie ma zamiaru polemizować z kibicami, których określa mianem "Januszów".

Pierwszy z piłkarzy który zdobył się na powiedzenie prawdy o tym cyrku jaki panuje na trybunach ...
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 18.11.2013 o godz. 09:21.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 18.11.2013, 10:12
głos z trybun napisał(a):Wyświetl post
40 000 zakazów stadionowych po wczoraj. Byłem na trybunach i to, co się tam dzieje, to jest masakra... Byle zjeść i ponapier***" - tym wpisem na Twitterze Mateusz Klich po meczu Polska - Słowacja (0:2) rozpętał prawdziwe piekło. Reprezentant Polski idzie jeszcze dalej i w poniedziałkowym wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" nie tylko podtrzymuje swoje słowa, ale i oznajmia, że nie ma zamiaru polemizować z kibicami, których określa mianem "Januszów".

Pierwszy z piłkarzy który zdobył się na powiedzenie prawdy o tym cyrku jaki panuje na trybunach ...
16 zakazów stadionowych po wczoraj. Oglądałem mecz i to co się tam dzieje, to masakra... Byle przyjechać ,opier,dalać się na boisku, zgarnąć startowe, poimprezować i wracać do klubów.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 18.11.2013, 10:16
rw88- Dobra skończ udowadniać, jacy to jesteśmy zajebiści na papierze, bo wyniki tego nie oddają od chyba wieku
I pomyśleć, że cała dyskusja dotyczy tego, czemu drużyna stworzona z przyzwoitych piłkarzy tak kompromituje kraj na arenie międzynarodowej. Po czym mam skończyć udowadniać, że drużyna ma przyzwoitych piłkarzy, a mimo to kompromituje kraj na arenie międzynarodowej.

bo wyniki tego nie oddają od chyba wieku
Od około pięciu lat.

Jesteśmy póki co słabym piłkarsko krajem, bez pieniędzy bez dobrych piłkarzy, nawet nie mieliśmy wyskoków, które mogłyby w nas budzić zastanowienie nad w tym co piszesz, bo nawet jak nam się na jakieś turnieje udało dostać, to w....... był od razu bez gadania.
Tak jest, bo tak powiedział palikot, ot co! Z takim autorytetem trudno polemizować, a fakty są bez znaczenia.

Przypominam w skrócie przebieg tej dyskusji, skoro Ty pozwoliłeś sobie na własne podsumowanie:

palikot:

"Konkurencja była wtedy słabsza i łatwiej było się gdzieś dostać. Dziś jest piłka jest wyrównana. Każdy może wygrać z każdym."
rw88:
"Tak, masz rację, konkurencja była łatwiejsza i mniej wyrównana, szczególnie w eliminacjach do E2008, kiedy to w grupie wyprzedziliśmy Portugalię, Serbię, Belgię i zupełnie solidną ekipę, jaką była wtedy Finlandia, do tego zawsze trudni rywale zza kaukazu." (W el. MŚ 2002 wygraliśmy grupę, a w el. MŚ 2006 osiem spotkań z dziesięciu)
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"
Jak uważasz, że kasa nie ma znaczenia, to podaj mi przykład choć jednej ligi która z przeciętnymi finansami, jest na poziomie Angielskiej, Niemieckiej, Hiszpańskiej, Włoskiej, Francuskiej. a słabej finansowo na poziomie Duńskiej, Greckiej, Belgijskiej, czy nawet Czeskiej lub Polskiej."
rw88:
"W futbolu reprezentacyjnym kasa nie ma aż takiego znaczenia, bo cały czas przecież o futbolu reprezentacyjnym rozmawiamy. Gdyby miała znaczenie, to Islandia, kraj o liczbie ludności miasta Lublin nie grałaby za dwa dni o awans do Mistrzostw Świata. No i z pewnością do tych mistrzostw nie awansowałaby Bośnia i Herzegowina."
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"Skończ już farmazonić proszę cię. Proste, że różnice między nami a Słowakami, Serbami, Czarnogórcami są mniejsze niż miedzy nami a Anglikami, czy nawet Ukraińcami...j."
rw88:
"Oczywiście, że różnice są mniejsze, tyle że w dalszym ciągu możemy oczekiwać, że zdecydowanie częściej będziemy mecze z drużynami porównywalnymi, bądź też słabszymi wygrywać, niestety regularnie remisujemy, bądź też dostajemy łomot. W zasadzie zwycięstwo w meczach z tego typu rywalami byłoby większą niespodzianką, niż jego brak. I o to sprawa się rozbija."
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"W większości europejskich reprezentacji są piłkarze, którzy grają w czołowych klubach w Europie, więc niby czemu ty się dziwisz, że potrafią grać na poziomie równym z nami?"
rw88:
"Powtórzę się po raz kolejny - nie mówię o ogrywaniu Anglii, Rosji, Francji, czy Niemiec, a po notorycznych remisach i porażkach z drużynami słabszymi i porównywalnymi - ze Słowacją, Estonią, Czarnogórą, Mołdawią i tak dalej."
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"Jakich my mamy piłkarzy? 3 z Dortmundu i bramkarz... obrona jest bardzo przeciętna. 4 piłkarzami nie da się wygrywać grając na tym poziomie. "
rw88:
"Tyle, że większość reprezentacji z grona "słabszych i na naszym poziomie" wygląda podobnie. Zresztą nie przesadzałbym z oceną naszego potencjału. Nawet w tej defensywie jest kapitan drużyny Serie A, jest jeden z najlepszych prawych obrońców Europy, jest dwóch zawodników regularnie grających w Lidze Mistrzów...do tego dwóch, czy trzech obrońców regularnie grających w lidze rosyjskiej, która w poziomie jest porównywalna już do francuskiej Ligue1. (...) Dla porównania kilka zestawień defensyw różnych kadr narodowych, takich co potrafiły zająć miejsca dwa, trzy w grupach eliminacyjnych, takich, których nie potrafimy pokonać (...)"
palikot:
(brak argumentu)

Nie chce mi się dyskutować z twoją wizją. Ja ci przedstawiłem fakty, ty twierdzisz, że one nie mają żadnego znaczenia. Ok fantazjuj dalej.
Do Miłego
Twoje odwrócenie kota ogonem to miód dla moich oczu

Ja ci przedstawiłem fakty, ty twierdzisz, że one nie mają żadnego znaczenia.
Fakty...? Chodzi Ci o Twoje subiektywne opinie, które w poprzednim łatwo obaliłem? Przykładowo:

Cytat:
inne reprezentacje mają piłkarzy również w najlepszych klubach. Serbia, Czarnogóra, Bułgaria, Słowacja, Czechy itd. To my dopiero ich w tym aspekcie doganiamy!! a nie oni nas. Ja bym tu szukał pozytywów!
Przecież to jest wierutna bzdura, co w poprzednim poście udowodniłem, a od czego Ty teraz zgrabnie uciekłeś. Jeszcze raz tego wszystkiego omawiać nie mam zamiaru. Bez odbioru.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.11.2013, 10:45
.... jak również obrońca uciśnionych i przegrywających, sędzia i etyk o mentalności polityka.

Pomijając zachowanie kibiców, Pan Mateusz Klich powinien zająć się tym na czym się zna, czyli grac w pikę . Nie w jego kompetencjach należy wypowiadanie się w kwestii kto jak/czy ma dopingować oraz kto ma prawo przebywać na stadionie i za co dostać zakaz.

Parafrazując - napisał, "Byle cos napisać i ponapier***".
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.11.2013, 12:36
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Parafrazując - napisał, "Byle cos napisać i ponapier***".
Czyżby?

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...je-slowa/z1gtb
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.11.2013, 13:06
Czyżby?
Owszem. Bliski jestem stanowiska Mielcarskiego:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...klichowi/pr8ep

IMHO szeregowy reprezentant kraju nie powinien dyskutować na łamach prasy na takie tematy - od tego jest kapitan reprezentacji (vel rzecznik). To tak jakby dziennikarz podchwycił opinię (z całym szacunkiem do zawodu) sprzątaczki pracującej w Wiśle nt. 'co sądzi o grze piłkarzy' - w końcu jest pracownikiem klubu.

Dziennikarz złapał jego niefortunną wypowiedz a Klich dostarcza amunicji twierdząc uparcie że temat 'przemyślał'.

Edit:
Oczywiście 'Roman Kosecki - wiceprezes Polskiego Związku Piłki Nożnej i poseł Platformy Obywatelskiej' musi mieć inną opinię niż Boniek, 'pod siebie'.
Do tego przyzwyczaja nas co chwile.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.11.2013 o godz. 13:11.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.11.2013, 14:36
Edit:
Oczywiście 'Roman Kosecki - wiceprezes Polskiego Związku Piłki Nożnej i poseł Platformy Obywatelskiej' musi mieć inną opinię niż Boniek, 'pod siebie'.
Do tego przyzwyczaja nas co chwile.
No ale długi trzeba spłacać więc Kosecki będzie sobie gadał co mu się żywcem podoba. Bóg jeden wie co tam Rudy oferował działaczom w terenie.

Nawałka był podobno z Bońkiem dogadany już w czerwcu. Po tak fantastycznej wiośnie Górnika? Kabaret.
Tylko pogratulować wiary w piłkarzy i trenera Fornalika. Chłopina się łudził że zostanie, wygadywał brednie przed kamerami o właściwym kierunku a tam juz dawno były karty rozdane.
Szopke odstawili, jeden że zaskoczony ale jak ojczyzna wzywa to musi a drugi że było kilka poważnych nazwisk ale dla dobra polskiej piłki selekcjonerem zostanie Adam.
Górnik i kibice dowiedzieli się ostatni hehe

Ciekawe co tam jeszcze ustawiono przed oficjalnym namaszczeniem Rudego.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.11.2013, 15:12
Ciekawe co tam jeszcze ustawiono przed oficjalnym namaszczeniem Rudego.
Czy cokolwiek to zmienia? I tak jest lepiej niż za prezesa Lato. Małymi krokami do przodu. Niech Boniek coś zrobi a potem jego następca. Póki co, nadal maja nieogarnięty folwark co dobitnie pokazuje ich 'reprezentant'/'reprezentanci'.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 18.11.2013, 15:31
Nawałka był podobno z Bońkiem dogadany już w czerwcu. Po tak fantastycznej wiośnie Górnika? Kabaret.
Pomijając słuszność wyboru Nawałki przez Bońka do tej roli, osiągnięcia w pracy klubowej nie powinny mieć decydującego znaczenia przy wybieraniu selekcjonera. Tym bardziej nie powinna o tym decydować forma na przestrzeni trzech miesięcy. To kompletnie inna bajka, niż praca trenera klubowego. Tu chodzi raczej o zbudowanie odpowiedniej atmosfery, świetne umiejętności selekcyjne, dobór zawodników pod kątem planu gry (realnego do opanowania w tak krótkim czasie) i charakteru (w czym prym wiódł choćby Engel), zarządzanie sztabem szkoleniowym, umiejętność korzystania z ich wiedzy, uwag i doświadczenia, umiejętność wyciągania wniosków ze swoich działań, umiejętność współpracy z mediami / kibicami, pośrednio też odpowiednia charyzma i przede wszystkim konsekwencja, pomysł na całą pracę z kadrą, doświadczenie w funkcjonowaniu kadry narodowej.

Ba, nawet niezaliczanie się do grona topowych taktyków nie musi być przeszkodą w odnoszeniu sukcesów - może się okazać, że solidne dopracowanie prostej gry w piłkę do perfekcji będzie skuteczniejsze w przypadku reprezentacji, niż próby grania wyrafinowanego taktycznie futbolu przez przeciętnej, europejskiej klasy piłkarzy, którzy się do tego nie nadają. Engel wybrał granie w prostą piłkę, ale skuteczną i osiągnął z tamtą reprezentacją tyle, na ile pozwalał im potencjał i losowanie rywali. Beenhakker również największe sukcesy odnosił kiedy graliśmy cofnięci i po przechwytach staraliśmy się szybko wprowadzać piłkę do przodu. Janas również nie był genialnym taktykiem. Tak naprawdę największy problem naszej kadry pojawił się wraz ze Smudą, który po meczu z Hiszpanią odpuścił swoją wizję grania i postawił na chaos i brak konkretnego pomysłu, konkretnych schematów, chaos który trwa do dnia dzisiejszego. Był moment, że Fornalik jakąś swoją wizję złapał (z Klichem i Zielińskim w środku pola), ale pogrzebał się ostatecznie wyborami przeciwko Ukrainie i Anglii.

Uprzedzając, nie uważam Nawałki za najlepszy, możliwy wybór selekcjonera dla naszej kadry, ale tak naprawdę ani ja, ani Ty, ani prawdopodobnie nikt inny na tym forum nie ma faktycznej wiedzy, która pozwoli mu obiektywnie stwierdzić, czy Nawałka ma takie predyspozycje, czy też nie. Naszą opinię zweryfikuje dopiero jego praca, efekty poznamy za jakieś dwa lata.

Tylko pogratulować wiary w piłkarzy i trenera Fornalika. Chłopina się łudził że zostanie, wygadywał brednie przed kamerami o właściwym kierunku a tam juz dawno były karty rozdane.
Fornalik miał bardzo prostą drogę, żeby ten "plan" zniweczyć. Wystarczyło dokonać tego, po co go zatrudniono, a więc wywalczyć awans na MŚ. Tyle. Nie mam też przekonania, że to źle, iż Boniek wspomniał Nawałce o możliwości wybrania go do tej roli w przypadku fiasku planu z WF.

Czy cokolwiek to zmienia? I tak jest lepiej niż za prezesa Lato. Małymi krokami do przodu. Niech Boniek coś zrobi a potem jego następca. Póki co, nadal maja nieogarnięty folwark co dobitnie pokazuje ich 'reprezentant'/'reprezentanci'.
Moim zdaniem federacja funkcjonuje dużo, dużo lepiej. Przede wszystkim to co mi się najbardziej podobna, to wyciąganie wniosków ze swoich działań. Przykładowo nie byłem zwolennikiem likwidacji Młodej Ekstraklasy (która dostarczała do Ekstraklasy coraz większą ilość piłkarzy) i wprowadzenia Centralnej Ligi Juniorów w jej miejsce, w takiej formie, w jakiej ją wymyślono. Teraz już Boniek zapowiedział, że forma ta będzie zmieniona. W sumie szałowych ruchów nie ma z ich strony, ale cała masa spraw została uporządkowana i doprowadzona do zwyczajnej normalności.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 18.11.2013 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.11.2013, 17:21
3,4 na Irlandie.

Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.11.2013, 22:27
rw88 dokładnie tak jak piszesz.
Najłatwiej napisać w internecie "kabaret, cyrk".
Rzeczywistość jest jednak trochę inna. Piłka nożna to nie tylko to co serwuja nam stacje telewizyjne kilka razy w tygodniu przy okazji meczów.
Wszystkim się wydaje, że znają się na piłce bo obejrzeli. 3-4 mecze w tygodniu, tak naprawdę o piłce nie mamy pojęcia.

Chwala Bonkowi za to co zrobił i co próbuje zrobić w dalszym ciągu.
W Polsce nie jest łatwo cokolwiek zmienić.
Wystarczy spojrzeć na nasza mentalność i szyderczosc.
Historia odcisnela swoje piętno.
Czyli komuna żyje cały czas - w nas.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.11.2013, 02:53
I pomyśleć, że cała dyskusja dotyczy tego, czemu drużyna stworzona z przyzwoitych piłkarzy tak kompromituje kraj na arenie międzynarodowej. Po czym mam skończyć udowadniać, że drużyna ma przyzwoitych piłkarzy, a mimo to kompromituje kraj na arenie międzynarodowej.

Od około pięciu lat.

Tak jest, bo tak powiedział palikot, ot co! Z takim autorytetem trudno polemizować, a fakty są bez znaczenia.

Przypominam w skrócie przebieg tej dyskusji, skoro Ty pozwoliłeś sobie na własne podsumowanie:

palikot:

"Konkurencja była wtedy słabsza i łatwiej było się gdzieś dostać. Dziś jest piłka jest wyrównana. Każdy może wygrać z każdym."
rw88:
"Tak, masz rację, konkurencja była łatwiejsza i mniej wyrównana, szczególnie w eliminacjach do E2008, kiedy to w grupie wyprzedziliśmy Portugalię, Serbię, Belgię i zupełnie solidną ekipę, jaką była wtedy Finlandia, do tego zawsze trudni rywale zza kaukazu." (W el. MŚ 2002 wygraliśmy grupę, a w el. MŚ 2006 osiem spotkań z dziesięciu)
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"
Jak uważasz, że kasa nie ma znaczenia, to podaj mi przykład choć jednej ligi która z przeciętnymi finansami, jest na poziomie Angielskiej, Niemieckiej, Hiszpańskiej, Włoskiej, Francuskiej. a słabej finansowo na poziomie Duńskiej, Greckiej, Belgijskiej, czy nawet Czeskiej lub Polskiej."
rw88:
"W futbolu reprezentacyjnym kasa nie ma aż takiego znaczenia, bo cały czas przecież o futbolu reprezentacyjnym rozmawiamy. Gdyby miała znaczenie, to Islandia, kraj o liczbie ludności miasta Lublin nie grałaby za dwa dni o awans do Mistrzostw Świata. No i z pewnością do tych mistrzostw nie awansowałaby Bośnia i Herzegowina."
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"Skończ już farmazonić proszę cię. Proste, że różnice między nami a Słowakami, Serbami, Czarnogórcami są mniejsze niż miedzy nami a Anglikami, czy nawet Ukraińcami...j."
rw88:
"Oczywiście, że różnice są mniejsze, tyle że w dalszym ciągu możemy oczekiwać, że zdecydowanie częściej będziemy mecze z drużynami porównywalnymi, bądź też słabszymi wygrywać, niestety regularnie remisujemy, bądź też dostajemy łomot. W zasadzie zwycięstwo w meczach z tego typu rywalami byłoby większą niespodzianką, niż jego brak. I o to sprawa się rozbija."
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"W większości europejskich reprezentacji są piłkarze, którzy grają w czołowych klubach w Europie, więc niby czemu ty się dziwisz, że potrafią grać na poziomie równym z nami?"
rw88:
"Powtórzę się po raz kolejny - nie mówię o ogrywaniu Anglii, Rosji, Francji, czy Niemiec, a po notorycznych remisach i porażkach z drużynami słabszymi i porównywalnymi - ze Słowacją, Estonią, Czarnogórą, Mołdawią i tak dalej."
palikot:
(brak argumentu)

palikot:
"Jakich my mamy piłkarzy? 3 z Dortmundu i bramkarz... obrona jest bardzo przeciętna. 4 piłkarzami nie da się wygrywać grając na tym poziomie. "
rw88:
"Tyle, że większość reprezentacji z grona "słabszych i na naszym poziomie" wygląda podobnie. Zresztą nie przesadzałbym z oceną naszego potencjału. Nawet w tej defensywie jest kapitan drużyny Serie A, jest jeden z najlepszych prawych obrońców Europy, jest dwóch zawodników regularnie grających w Lidze Mistrzów...do tego dwóch, czy trzech obrońców regularnie grających w lidze rosyjskiej, która w poziomie jest porównywalna już do francuskiej Ligue1. (...) Dla porównania kilka zestawień defensyw różnych kadr narodowych, takich co potrafiły zająć miejsca dwa, trzy w grupach eliminacyjnych, takich, których nie potrafimy pokonać (...)"
palikot:
(brak argumentu)

Twoje odwrócenie kota ogonem to miód dla moich oczu

Fakty...? Chodzi Ci o Twoje subiektywne opinie, które w poprzednim łatwo obaliłem? Przykładowo:

Przecież to jest wierutna bzdura, co w poprzednim poście udowodniłem, a od czego Ty teraz zgrabnie uciekłeś. Jeszcze raz tego wszystkiego omawiać nie mam zamiaru. Bez odbioru.
Argumenty/ fakty na każdą odpowiedź:
kasa, kasa kasa
Więcej kasy= $ukce$.
Analizowanie czemu nam się udało wtedy a teraz nie to jak analizowanie cyklu koniunkturalnego na zasadzie, czemu dziś, a czemu nie wczoraj, a czemu nie w lutym, a czemu nie w 1973?
Jeśli zna się jakieś podstawowe prawa natury(już nie mówię ekonomii!), używając przy tym logiki to potrafi się skumać, że na cykl koniunkturalny składa się wiele wiele wiele wiele wiele wiele wiele malutkich czynników, zmiennych, które determinują obraz który ten cykl uformuje. Tak samo jest w piłce. Zgodnie z zasadą Łazarka "suma szczęścia = 0" możemy powiedzieć, że przeciętniak z obozu przeciętniaków przesiaduje dziś w opozycji z tego powodu iż "pokutuje" za wcześniejsze wybryki gdzie chwilowo wyskoczył ponad dupę którą ma, paradoksalnie mając nawet teraz na niektórych pozycjach mocniejsze ogniwa. Takie są prawa natury, one wpływają na każdą dziedzinę życia, także piłkę trzeba to zrozumieć, jednak jeśli patrząc na skalę makro i cały cykl, to jednak prawem natury jest również pieniądz i on dyktuje prawa gry, więc trzeba z pokorą pogodzić się z miejscem w jakim jesteśmy i budować coś co da nam lepsze osiągnięcia w przyszłości mając na uwadze, że w najważniejszym czynniku jakim jest pieniądz prześcignęli nas nawet takie kraje jak Azerbejdżan, Kazachstan, już nie mówiąc, że kraje ościenne to temat "kasa" czysto zbliżony.

p.s jak chcesz sobie zaruchać, to też musisz mieć kasę. Ale czasem bywa tak, że sobie ruchniesz przez przypadek, ale to znowu nie oznacza, że jesteś od razu jesteś się bogiem. Twój "mały" może wiele potrafić, może wydawać ci się, że robi niesamowite rzeczy(gdy ocierasz go ręką wydaje ci się, że jest największy na świecie ), jednak jak masz mało hajsu to jego możliwości na wiele się nie zdadzą.(To o potencjale ) A czemu? PORZĄDNA laska na biedaka nie poleci. Bo jak sobie to wyobrażasz? Ruchasz laskę, gdy za ścianą śpią twoi rodzice?(A to o ambicji )
Dlatego, póki co zostaje cię RedTube (Nie śnij, spójż, prawdzie w oczy )
Z przymrużeniem oka
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez palikot : 19.11.2013 o godz. 03:12.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.11.2013, 09:00
Jeśli się nie powiedzie Nawałce to mam nadzieję że Boniek poda się do dymisji, w końcu powiedział kiedyś "biorę całkowitą odpowiedzialność za trenera Nawałkę".
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 19.11.2013, 10:04
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się nie powiedzie Nawałce to mam nadzieję że Boniek poda się do dymisji, w końcu powiedział kiedyś "biorę całkowitą odpowiedzialność za trenera Nawałkę".
Tak ? , i kto za niego ?
Może z powrotem ktoś z betonu ? Jakis Potok, a może niejaki Rogala - przecież tyle lat działa w piłce w rożnych klubach.

Jakby prezes mial odpowiadac za wyniki reprezentacji to sam by sie powolal na selekcjonera.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
głos z trybun
Member

Od: 04.2013

Stary 19.11.2013, 10:48
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
kto za niego ?
Tylko opcja zagraniczna. Innego wyboru nie widzę.

W ogóle się zdziwiłem, że Boniek po Smudzie, Fornaliku i ich porażkach zdecydował się znowu na polskiego szkoleniowca.

Przecież Prezes ma takie "kontakty i znajomości" w świecie piłkarskim, że mógł nam załatwić kogoś lepszego i z większym doświadczeniem niż Nawałkę ...
Ostatnio edytowane przez głos z trybun : 19.11.2013 o godz. 11:42.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.11.2013, 11:00
Przecież Prezes ma takie "kontakty" w świecie piłkarskim, że mógł nam załatwić kogoś lepszego i z większym doświadczeniem niż Nawałkę ...
Ale jego zdaniem lepszy wyborem jest trener z Polski.
Sam przyznał, że ściągając trenera zagranicznego uniknął by odpowiedzialności.
Ściągnięcie trenera zagranicznego z nazwiskiem, np. Bielsa to kolosalny wydatek.

To byście dopiero psy wieszali na Bońku gdyby sie okazało, ze nowy trener zarabia xxx milionów a wyników dalej nie ma.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.11.2013, 11:49
Przynajmniej wtedy wiadome by było, że z tą kadrą coś zrobić może jedynie Gepetto.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.11.2013, 12:10
To byście dopiero psy wieszali na Bońku gdyby sie okazało, ze nowy trener zarabia xxx milionów a wyników dalej nie ma.
Kij ma dwa końce... czyli w obecnej sytuacji:

a) nie umieją dobrze skonstruować kontraktu motywacyjnego
b) zaoszczędzili 1oo oooo ooo ,- i zamiast na trenera X wydadzą na co? Potrzeba kasy na nową siedzibę gdzie miliony umoczył Lato czy na coś równie ciekawego?

Już chyba wolałbym wydać pieniądze (przepłacić) na dobrego trenera niż na siedzibie PZPN'u (przepłacając) .
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Stary 19.11.2013, 14:39

Już chyba wolałbym wydać pieniądze (przepłacić) na dobrego trenera niż na siedzibie PZPN'u (przepłacając) .
Przeciez nie buduja siedziby.

Ja bym wolal zamiast placic jakies emerytowi z zagranicy, ktory bedzie probowal cos osiagnac z goscmi, ktorzy nie potrafia pod presja przyjac pilki zeby te pieniadze przeznaczyc na jakis program szkolenia i na oplacanie dobrych trenerow, ktorzy
w kazdym wojewodztwie/okregu beda ten program realizowac.
Wtedy moze zbudujemy cos trwalego. Ci kopacze, ktorych teraz mamy juz nic nie osiagna, trzeba postawic na nich kryzyk i nie ma sensu marnowac pieniedzy i energii na doraźne efekty.
Praca u podstaw tak jak kiedys zrobili Niemcy, a ostatnio Islandia i efekty widac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 19.11.2013, 16:04
Kij ma dwa końce... czyli w obecnej sytuacji:

a) nie umieją dobrze skonstruować kontraktu motywacyjnego
b) zaoszczędzili 1oo oooo ooo ,- i zamiast na trenera X wydadzą na co? Potrzeba kasy na nową siedzibę gdzie miliony umoczył Lato czy na coś równie ciekawego?

Boniek zablokował budowę nowej siedziby.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów